Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Xρηστικές πληροφορίες...

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Η ΔΕΗ* σας ενημερώνει ότι η Πολιτεία με την υπ' αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027/6.8.10 Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ' αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/6713/24.3.11, θέσπισε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών και πιο συγκεκριμένα για άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνους, μακροχρόνια ανέργους και ΑΜΕΑ. Με την νεότερη απόφαση του Υπουργείου (υπ' αριθ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/6713/24.3.11), αυξήθηκαν τα ανώτερα όρια της τετραμηνιαίας κατανάλωσης ανά κατηγορία ευπαθούς ομάδας και άλλαξε το εισοδηματικό κριτήριο για την κατηγορία των ΑΜΕΑ.

Το τιμολόγιο αυτό παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο όλοι οι δικαιούχοι πελάτες, ανεξαρτήτως του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχουν επιλέξει, δηλαδή η εφαρμογή απευθύνεται στους πελάτες όλων των Προμηθευτών και όχι μόνο του Προμηθευτή ΔΕΗ.

Η εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τους δικαιούχους ξεκινά από 1.1.2011, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων των αιτήσεων, από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Οικονομικών, ΟΑΕΔ).

Όσοι υπέβαλαν αιτήσεις στο χρονικό διάστημα από 1.10.2010 έως 31.03.11 και εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τους, είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου από την έναρξη του έτους 2011 (1.1.2011).

Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται και μετά το ανωτέρω διάστημα και καθ' όλη τη διάρκεια του 2011. Στις περιπτώσεις αυτές, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Τιμολογίου, αυτό θα εφαρμόζεται για το υπόλοιπο διάστημα του έτους.

Δικαιούχοι & Προϋποθέσεις


=================================================================

Στατιστικά στοιχεία Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, της εγχώριας αγοράς, έτους 2010

Δείτε τα στατιστικά στοιχεία για την εγκατάσταση και κατανάλωση ενέργειας Φωτοβολταϊκών Συστημάτων της εγχώριας αγοράς, του έτους 2010.

πατήστε εδώ για δείτε το αρχείο PDF.


==================================================================

Έναρξη απογραφής δικαιούχων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2011 στο Ν. Αττικής


Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το σχετικό δελτίο τύπου.

=====================================================================================

Νέα Προγράμματα Επιδοτήσεων


(Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα για τα προγράμματα στην κατηγορία «Προγράμματα Επιδοτήσεων«)

Όσοι θέλετε άμεση και υπέυθυνη ενημέρωση για όλα τα Προγράμματα επιδοτήσεων, δείτε την νέα υπηρεσία μας ProgramsALERT.

Πότε θα βγουν νέα προγράμματα; Πότε θα τρέξει το ΕΣΠΑ; Μήπως τρέχει κάποιο πρόγραμμα τώρα; Αυτές είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που ακούγονται τον τελευταίο καιρό από τους περισσότερους επαγγελματίες (απολύτως δικαιολογημένα). Η αγορά βρίσκεται σε αναβρασμό. Όλοι περιμένουν υπομονετικά τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις. Πολλοί περιμένουν πότε θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβάλει σε προγράμματα την περασμένη χρονιά, και πότε θα ξεκινήσουν να παίρνουν τα πρώτα χρήματα!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2011

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 3 /2011

- για Ανταποκριτές Ο.Γ.Α.

Επισυναπτόμενο αρχείο

====================================================================

Επιδότηση ενοικίου απο ΟΕΚ

Σχετικά με το πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου ανακοινώνεται από τον ΟΕΚ ότι:

Α. Από Δευτέρα 28 Μαρτίου οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται και από τα ΚΕΠ, όπως και από τα γραφεία του ΟΕΚ, για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Β. Από Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου μπορούν να καταθέτουν αποκλειστικά στα ΚΕΠ τις αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιδότηση ενοικίου.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Καταβολή πολυτεκνικών επιδομάτων από τον ΟΓΑ


Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ (πολυτεκνικό επιδόματο, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Β’ διμήνου 2011 θα καταβληθούν σε 425.544 οικογένειες από Τετάρτη 6 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2011 ως εξής:

Α) Στους επιδοματούχους που απογράφηκαν μέχρι 21 Μαρτίου 2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής του ΟΓΑ) στις 6 Απριλίου 2011.

Β) Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε Τράπεζα ή λογαριασμό ΕΛ.ΤΑ. μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το επίδομα θα καταβληθεί μέσω των ΕΛ.ΤΑ (με το προηγούμενο σύστημα πληρωμών των επιδομάτων) από 6 έως και 15 Απριλίου 2011.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 119.506.437,44 ευρώ.

=============================================================


Ο ψαράς και η χαμένη ευκαιρία...

του Χόρχε Μπουκάϊ

Ένας ψαράς κατεβαίνει κάθε νύχτα στην παραλία για να ρίξει τα δίχτυα του.
Ξέρει πως όταν βγαίνει ο ήλιος έρχονται τα ψάρια στην παραλία για να φάνε αχιβάδες, γι΄αυτό πάντα ρίχνει τα δίχτυα του πριν ξημερώσει.

Έχει ένα καλυβάκι στην παραλία και κατεβαίνει μες τη νύχτα με τα δίχτυα στον ώμο.
Με τα πόδια γυμνά και τα δίχτυα μισοαπλωμένα, μπαίνει στη θάλασσα.

Αυτή τη νύχτα, για την οποία μας μιλάει η ιστορία, όπως πάει να μπει στο νερό, αισθάνεται το πόδι του να χτυπάει πάνω σε κάτι πολύ σκληρό στον πάτο της θάλασσας. Το πασπατεύει και βλέπει πως είναι πράγματι κάτι σκληρό, σαν πέτρες, τυλιγμένες σε μια σακούλα.

Εκνευρίζεται και μουρμουρίζει :
"Ποιός ηλίθιος πετάει τέτοια πράγματα στην παραλία…”
Και αμέσως διορθώνει : “Στη δική μου παραλία."

“Κι εγώ, έτσι απρόσεκτος που είμαι, κάθε φορά που θα μπαίνω στο νερό, θα σκοντάφτω πάνω στις πέτρες….”
Αφήνει λοιπόν κάτω τα δίχτυα, σκύβει, πιάνει τη σακούλα και τη βγάζει από το νερό.
Την αφήνει στην ακροθαλασσιά, και ξαναμπαίνει με τα δίχτυα στο νερό.
Είναι θεοσκότεινα…΄Ισως γι΄αυτό, όπως βγαίνει πάλι από τη θάλασσα, πάλι σκοντάφτει πάνω στη σακκούλα που είναι τώρα έξω, στην παραλία.

Ο ψαράς σκέφτεται:”Δεν είμαι στα καλά μου”.
Βγάζει λοιπόν το σουγιά του, ανοίγει τη σακούλα και ψαχουλεύει. Έχει κάμποσες πέτρες, μεγάλες σαν πορτοκάλια, βαριές και στρογγυλεμένες.
Ο ψαράς ξανασκέφτεται “μα ποιός είναι αυτός ο ηλίθιος που τυλίγει πέτρες και τις πετάει στο νερό…”
Ενστικτωδώς, παίρνει μία, τη ζυγίζει στο χέρι του και την πετάει στη θάλασσα.

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά ακούει τον θόρυβο της πέτρας που βουλιάζει στα βαθιά. Πλουπ!

Βάζει το χέρι του στη σακούλα, παίρνει άλλη μια πέτρα και την πετάει στο νερό. Ακούει ξανά το πλουπ!

Αυτή την πετάει από την άλλη μεριά, πλαφ! Μετά, αρχίζει να τις εκσφενδονίζει δύο δύο και ακούει πλουπ - πλουπ!
Ύστερα προσπαθεί να τις ρίξει πιο μακριά, και με γυρισμένη την πλάτη, και με όλη του τη δύναμη, πλουπ - πλαφ!….

Διασκεδάζει…ακούει τους διαφορετικούς ήχους, πετάει πέτρες, υπολογίζει το χρόνο που κάνουν να πέσουν στο νερό, και δοκιμάζει…πότε με δύο, πότε με μία, και με κλειστά μάτια τώρα, και με τρεις μαζί…και συνεχίζει να πετάει τις πέτρες στη θάλασσα.

Μέχρι που αρχίζει να βγαίνει ο ήλιος.

Ο ψαράς ψαχουλεύει και βρίσκει μονάχα μία πέτρα μέσα στη σακούλα.

Ετοιμάζεται λοιπόν να την πετάξει πιο μακριά από τις άλλες, γιατί είναι η τελευταία κι εχει ήδη βγει ο ήλιος.

Και όπως τεντώνει το χέρι του προς τα πίσω για να την πετάξει με όλη του τη δύναμη, αρχίζει να φωτίζει ο ήλιος και βλέπει στην πέτρα μια χρυσαφένια μεταλλική λάμψη που του τραβάει την προσοχή.

Ο ψαράς συγκρατεί την παρόρμηση να πετάξει την πέτρα και την κοιτάζει προσεκτικά.
Η πέτρα αντανακλά τον ήλιο μέσα από τη βρωμιά που την καλύπτει. Την τρίβει ο ψαράς λες κι είναι μήλο πάνω στα ρούχα του, και η πέτρα αρχίζει να λάμπει ακόμη πιο πολύ. Έκπληκτος, τη χτυπάει ελαφρά και αντιλαμβάνεται ότι είναι από μέταλλο. Αρχίζει τότε να την τρίβει και να την καθαρίζει με άμμο και με το πουκάμισό του, και συνειδητοποιεί πως η πέτρα είναι από καθαρό χρυσάφι.
Μια πέτρα από ατόφιο χρυσάφι σε μέγεθος πορτοκαλιού! Η χαρά του σβήνει, όμως, μόλις σκέφτεται ότι η πέτρα αυτή είναι σίγουρα ίδια με όλες τις άλλες που πέταξε στη θάλασσα.

Και σκέφτεται: “Τι χαζός που ήμουνα!

Είχε στα χέρια του μια σακούλα γεμάτη πέτρες από χρυσό και τις πετούσε στη θάλασσα γιατί του άρεσε να ακούει τον ηλίθιο θόρυβο που έκαναν όταν έπεφταν στο νερό…Αρχίζει τότε να οδύρεται, να κλαίει και να θρηνεί…να λυπάται για τις χαμένες πέτρες…Και να σκέφτεται πως είναι άτυχος, ένας δυστυχισμένος άνθρωπος…είναι τρελλός, είναι ηλίθιος…

Μετά σκέφτεται…Αν έμπαινε στη θάλασσα, αν κατάφερνε να βρει μια στολή δύτη και βούταγε στα βαθιά, αν ήταν μέρα, αν είχε τον εξοπλισμό που έχουν οι δύτες για να ψάξει…
Κι όλο κλαίει γοερά και οδύρεται….

Ο ήλιος έχει πια ανατείλει.

Και ξαφνικά συνειδητοποιεί πως έχει ακόμη την πέτρα…συνειδητοποιεί πως, ο ήλιος θα μπορούσε να είχε αργήσει ένα δευτερόλεπτο ακόμη, ή εκείνος θα μπορούσε να είχε ρίξει την πέτρα πιο γρήγορα, και τότε δεν θα είχε μάθει ποτέ για τον θησαυρό που έχει τώρα στα χέρια του.

Αντιλαμβάνεται τελικά ότι κατέχει έναν θησαυρό, κι ότι ο θησαυρός αυτός είναι από μόνος του μια τεράστια περιουσία για έναν φτωχό ψαρά όπως εκείνος.

Αντιλαμβάνεται πόσο τυχερός είναι που μπορεί να κρατήσει τον θησαυρό που έχει ακόμα στα χέρια του.



******************************************************
Μακάρι να μπορούσαμε να είμαστε πάντοτε τόσο σοφοί ώστε, να μην κλαίμε για τις πέτρες, τις ευκαιρίες, που απροετοίμαστοι ίσως τις πετάξαμε, τις χαραμίσαμε, τα πράγματα εκείνα που έφερε η θάλασσα και τα πήρε μετά…

Μακάρι να είμαστε έτοιμοι να δούμε τη λάμψη στις πέτρες που έχουμε στα χέρια μας, και να μπορούμε να τις χαιρόμαστε για την υπόλοιπη ζωή μας.


Απόσπασμα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάϊ
Ο Δρόμος των Δακρύων Φύλλα Πορείας ΙΙΙ

Ενιαίο - προς τα κάτω - Μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΑΜΟΙΒΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΩΝ 600 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Ενιαίο μισθολόγιο για δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, που θα προκαλέσει νέα μείωση αποδοχών για πάνω από 24.000 εργαζομένους, προωθεί η κυβέρνηση.

Μετά τις τρεις μειώσεις των αποδοχών κατά μέσο όρο 30-35%, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ δεν αποκλείεται να δουν και νέες περικοπές, που θα αφορούν το «κόψιμο» των υπερωριών και κάθε είδους πρόσθετων αμοιβών.

Η καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ εξυπηρετείται από τη δημιουργία και της ειδικής διυπουργικής επιτροπής για τη μισθολογική πολιτική, που προβλέπει το ...
υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το ενδεχόμενο νέων περικοπών αφήνει ανοιχτό στέλεχος της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί στις ΔΕΚΟ να έχεις μισθούς κατά μέσο όρο 40.000 ευρώ τον χρόνο όταν στο Δημόσιο είναι στα 30.000 ευρώ».

Το οικονομικό επιτελείο αποκλείει τις οριζόντιες περικοπές και συζητά μεμονωμένες μειώσεις, που αφορούν:

**Δραστικό περιορισμό των υπερωριών, των αργιών και κάθε είδους πρόσθετων αμοιβών, δεδομένου ότι για φέτος πρέπει να περιορίσουν τη μισθολογική δαπάνη κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ σε σύνολο μείωσης δαπανών 800 εκατ. ευρώ. Η μείωση των αποδοχών εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και υπέρ της αναδιάρθρωσης του προσωπικού, καθώς θα εκλείψει το κίνητρο της μισθολογικής ανισότητας.

**Περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών. Στα 100 εκατ. ευρώ υπολογίζουν την πρόσθετη εξοικονόμηση από ενοίκια, κινητά, αυτοκίνητα, αναλώσιμα κ.λπ. Αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου σημείωνε πως μόνο τα ενοίκια των ΔΕΚΟ ανέρχονται σε 30 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ υπάρχουν επιχειρήσεις με μέσο κόστος 2.000 ευρώ ετησίως ανά υπάλληλο για κινητά τηλέφωνα.

Η δραστική μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά 30% είναι και η κύρια αιτία της βελτίωσης της εικόνας των 18 ΔΕΚΟ, που εμφανίζουν μείωση ζημιών 61% ή 136,7 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο δίμηνο του έτους. Οι ΔΕΚΟ με τις μεγαλύτερες μισθολογικές μειώσεις στο δίμηνο είναι: ΕΑΒ και ΟΔΙΕ 49%, ΟΑΣΑ 41% και ΑΜΕΛ 40%. Δεν απουσιάζουν και άλλες με αυξήσεις, όπως η ΤΡΑΜ με 125%.

Επεσαν και τα έσοδα

Τα έξοδα των ΔΕΚΟ μειώθηκαν 36% (332,7 εκατ. από 516 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010) εκ των οποίων η μισθολογική δαπάνη 30% (159 εκατ. από 226 εκατ. πέρυσι), οι αμοιβές και έξοδα τρίτων 52% (33 εκατ. από 69,8 εκατ. πέρυσι), τα λειτουργικά 69% (15,9 εκατ. από 51,6 εκατ. πέρυσι). Εντούτοις εμφανίζουν μείωση εσόδων 16% (244 εκατ. έναντι 291 εκατ. πέρυσι) και επιχορηγήσεων προϋπολογισμού 32% (67,8 εκατ. από 100,1 εκατ. πέρυσι).

Ενδιαφέρουσα οικονομική ανάλυση για τα Ελληνικά δεδομένα

Απιθανο διαδραστικό video ...The deperados experience!

Δεν υπάρχει δείτε το απίθανο διαδραστικό βίντεο στο youtube ...

The deperados experience! Εδώ

Spiegel: Μίζες 300.000 ευρώ για το Μετρό της Αθήνας

Προμήθειες που φτάνουν το ύψος των 300.000 ευρώ φέρεται να πλήρωσε θυγατρική των Γερμανικών Σιδηροδρόμων στο πλαίσιο της κατασκευής του μετρό στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Spiegel που κυκλοφόρησε σήμερα (τεύχος 15/11.4.11).

"Μάρτυρες αναφέρουν ότι τα χρήματα μεταφέρονταν με βαλίτσες στην Αθήνα", γράφει το δημοσίευμα σχετικά με προμήθειες σε ...
αρκετές χώρες εκτός Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Ταϊλάνδη, Ρουάντα, Αλγερία, Λιβύη.

Στην υπόθεση των προμηθειών εμπλέκεται η θυγατρική Deutsche Bahn International (DBI). Για την υπόθεση αυτή διενεργεί έρευνα η εισαγγελία της Φραγκφούρτης εναντίον τουλάχιστον 38 πρώην και νυν στελεχών της εταιρίας. Μεταξύ αυτών είναι δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της DBI. Η έρευνα διενεργείται για τις κατηγορίες της απάτης και της δωροδοκίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Σπίγκελ οι έρευνες της εισαγγελίας που ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο σχετίζονται με προμήθειες "μονοψήφιου αριθμού" εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν κυρίως σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της βόρειας Αφρικής. Τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας δείχνουν εμπλοκή και της Siemens στην υπόθεση αυτή, αναφέρει το δημοσίευμα.

Spiegel: Μίζες 300.000 ευρώ για το Μετρό της Αθήνας

Προμήθειες που φτάνουν το ύψος των 300.000 ευρώ φέρεται να πλήρωσε θυγατρική των Γερμανικών Σιδηροδρόμων στο πλαίσιο της κατασκευής του μετρό στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Spiegel που κυκλοφόρησε σήμερα (τεύχος 15/11.4.11).

"Μάρτυρες αναφέρουν ότι τα χρήματα μεταφέρονταν με βαλίτσες στην Αθήνα", γράφει το δημοσίευμα σχετικά με προμήθειες σε ...
αρκετές χώρες εκτός Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Ταϊλάνδη, Ρουάντα, Αλγερία, Λιβύη.

Στην υπόθεση των προμηθειών εμπλέκεται η θυγατρική Deutsche Bahn International (DBI). Για την υπόθεση αυτή διενεργεί έρευνα η εισαγγελία της Φραγκφούρτης εναντίον τουλάχιστον 38 πρώην και νυν στελεχών της εταιρίας. Μεταξύ αυτών είναι δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της DBI. Η έρευνα διενεργείται για τις κατηγορίες της απάτης και της δωροδοκίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Σπίγκελ οι έρευνες της εισαγγελίας που ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο σχετίζονται με προμήθειες "μονοψήφιου αριθμού" εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν κυρίως σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της βόρειας Αφρικής. Τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας δείχνουν εμπλοκή και της Siemens στην υπόθεση αυτή, αναφέρει το δημοσίευμα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)