Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η επιστολή του πρίγκιπα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

"Αγαπητοί κύριοι,

Μετά τη δημόσια δήλωση της 5ης Σεπτεμβρίου 2011 από τον κατέχοντα την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ιωάννη Βαρδινογιάννη, με την οποία παραχωρεί το μερίδιο που ελέγχει (54,7 %) σε επενδυτή που θα εξασφαλίσει ένα πλάνο ανάπτυξης για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε αυτό το μετοχικό μερίδιο της ΠΑΕ υποβάλλοντας μία προσφορά.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποτελεί για εμάς επενδυτική προτεραιότητα στην Ελλάδα και το σχέδιο μας έχει ως εξής:

1) Άμα τη αποδοχή της προσφοράς μας και της μεταβίβασης του 54,7 % των μετοχών, θα καταθέσουμε 20 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

2) Δεσμευόμαστε για συνολικό ποσό της τάξης των 50 εκ. ευρώ για μεταγραφές ποδοσφαιριστών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

3) Αναλαμβάνουμε και είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε με 150 εκ. ευρώ την κατασκευή του νέου σταδίου σύμφωνα με τις πρόσφατες προτάσεις ή με όποιες μεταβολές χρειαστούν οι οποίες φυσικά θα αποβλέπουν στο μέγιστο δυνατό συμφέρον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε τις προαναφερθείσες προσφορές και άμα τη αποδοχή εκ μέρους σας, θα καταθέσουμε τις τραπεζικές εγγυήσεις για όλα τα παραπάνω.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ορίζω εκπρόσωπο μου τον κ. Βλάση Τσάκα, τον προσωπικό μου σύνδεσμο και εισηγητή της ιδέας της συμμετοχής μας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ελπίζοντας στην αποδοχή της προσφοράς μας, με ειλικρίνεια

Η αυτού υψηλότης Πρίγκιπας

Σουλτάν Μπιν Νάσερ Αλ-Σαούντ"

Casus Belli για τουν ένστολους.....

Διακοπή καταβολής σύνταξης για δικαιούχους του Δημοσίου κάτω των 55 ετών ζητεί η τρόικα

ΑθήναΤη διακοπή καταβολής συντάξεων σε δικαιούχους του Δημοσίου κάτω των 55 ετών ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Σύμφωνα με το Βήμα, πέραν των άλλων μέτρων οι δανειστές ζητούν η διακοπή να εφαρμόζεται μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους.

Τα νέα μέτρα που ζητεί η τρόικα

Το μέτρο έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και επιδιώκεται να καταγραφεί εμπράκτως η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για δημοσιονομική προσαρμογή.

Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θα χρειαστεί να έρθει σε σύγκρουση με σειρά επαγγελματικών ομάδων κυρίως αστυνομικούς, στρατιωτικούς, αεροσυνοδούς, γυναίκες με ανήλικα παιδιά κ.λπ. και προσπαθεί να διαπραγματευθεί.

Newsroom ΔΟΛ

Φορολογήστε τις καταθέσεις και όχι τα ακίνητα...

Μια πρόταση- σοκ έπεσε για την φορολόγηση των αποταμιεύσεων έπεσε στο τραπέζι και βγάζει από τη γωνία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης! Οι εισηγητές της πρότασης θεωρούν οτι είναι δικαιότερη απο το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Λένε μάλιστα οτι εδώ και τώρα, με το πάτημα ενός κουμπιού, η Κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει 1,87 δις ευρώ στα χέρια της, αν για παράδειγμα φορολογούσε τις καταθέσεις με 1%, καθώς τα υπόλοιπα των καταθέσεων πρίν απο λίγο καιρό ήταν 187 δις ευρώ. Οι ίδιοι που έριξαν τη πρόταση αυτή, κάνουν λόγο για δικαιότερη και πιο κοινωνική επιλογή, καθώς πιάνει όσους έχουν ακόμη αποταμιεύσεις, χωρίς μάλιστα να πλήττεται ευθέως και αμέσως το τραπεζικό σύστημα. Ο αντίλογος ωστόσο είναι ότι επειδή φορολογούνται οι τόκοι των καταθέσεων ήδη κι επειδή μπορεί να αποτελέσει πλήγμα στην αποταμίευση, πρέπει να επιμετρηθούν όλα τα ενδεχόμενα.

Επιστρέφει στον Παναθηναικό ο Γιασικεβίτσιους

"Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θέλω να γυρίσω". Αυτή ήταν η απάντηση τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο ερώτημα γιατί θέλει να επιστρέψει στον Παναθηναικό την στιγμή που δύο ρώσικες ομάδες του έδιναν τα διπλάσια!! Ο 35χρονος γκαρντ συμφώνησε με τον
Μάνο Παπαδόπουλο για μονοετές συμβόλαιο έναντι 300 χιλιάδων ευρώ..

Πόσο τράτο δίνουν οι υπηρεσίες για απλήρωτους λογαριασμούς

ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΙ ΤΟΣΟ ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ»

Παρατείνοντας το διάστημα εξόφλησης των λογαριασμών τους, χιλιάδες νοικοκυριά σ' ολόκληρη την επικράτεια προσπαθούν να κάνουν οικονομία για ν' αντεπεξέλθουν σε άλλες, πιο επείγουσες ανάγκες τους. Λογαριασμοί της ΔΕΗ, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, των κατά τόπους εταιρειών ύδρευσης και του φυσικού αερίου ξεχνιούνται κλειστοί μέσα σε συρτάρια και καταχωρίζονται κατά εκατοντάδες ως «ληξιπρόθεσμοι».

Με συνθήματα κατά των τραπεζών μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος πορεύτηκαν το Σάββατο στην Τράπεζα της Ελλάδος Με συνθήματα κατά των τραπεζών μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος πορεύτηκαν το Σάββατο στην Τράπεζα της Ελλάδος Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει θορυβήσει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, που παρατηρούν τις «τρύπες» στα αποθεματικά τους ν' αυξάνονται, αλλά και τις καταναλωτικές οργανώσεις, που πιέζουν ασφυκτικά για παρατάσεις προς όφελος των πελατών τους.

Αν και προσπαθούν να δείξουν ένα πιο «φιλικό» πρόσωπο, βάζοντας μπρος όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», ΔΕΚΟ και ιδιώτες προμηθευτές φυσικά δεν σταματούν να αποστέλλουν κανονικά τους λογαριασμούς. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν φαίνονται απρόθυμοι να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών των πελατών τους -εφόσον, βέβαια, εκείνοι κάνουν αίτηση για το σχετικό διακανονισμό έγκαιρα και φανούν τυπικοί ως προς την καταβολή των συμφωνηθέντων ποσών.

* ΔΕΗ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα ληξιπρόθεσμων οφειλών εντοπίζεται στη ΔΕΗ που, παραδοσιακά, στέλνει τους πιο «τσουχτερούς» λογαριασμούς -ελέω διαφόρων «τελών» που συνεισπράττονται με το λογαριασμό ρεύματος.

Η αξία των απλήρωτων λογαριασμών σε καθυστέρηση το 2011 είναι αυξημένη κατά τουλάχιστον 30% σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ περίπου το 8% επί του συνολικού αριθμού των «ρολογιών» της ΔΕΗ έχουν χρωστούμενα για διάστημα 6 μηνών. Το συνολικό χρέος ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 140 είναι κρατικές οφειλές.

Η μεγαλύτερη ζημιά, εν τούτοις, δεν γίνεται τόσο με τα οικιακά τιμολόγια όσο με τις εμπορικές επιχειρήσεις, που κλείνουν «φεσώνοντας» κανονικά τη ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ εμφανίζεται πρόθυμη να διευκολύνει τους πελάτες της μέσω της διαδικασίας του διακανονισμού -εφόσον αυτή γίνει έγκαιρα. Δηλαδή, αφού ο καταναλωτής αφήσει απλήρωτο έναν λογαριασμό και εφόσον παρουσιαστεί σε υποκατάστημα της ΔΕΗ πριν λήξει και ο δεύτερος κατά σειρά (σ.σ. στο δεύτερο λογαριασμό περιλαμβάνεται και η ειδοποίηση διακοπής), έχει τη δυνατότητα να κάνει διακανονισμό και να πληρώσει τα οφειλόμενα σε δόσεις.

Με βάση τον ισχύοντα Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, διακοπή ηλεκτροδότησης δεν μπορεί να γίνει αν δεν παρέλθει διάστημα 44 ημερών (30 εργάσιμες + 14 ημέρες έπειτα από προειδοποίηση) από την ημέρα που η οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη. Στην πράξη η προθεσμία είναι μεγαλύτερη, επειδή η ΔΕΗ ειδοποιεί τους πελάτες της που δεν έχουν πληρώσει τον προηγούμενο λογαριασμό με ειδικό μήνυμα που αναγράφεται στον επόμενο, ο οποίος εκδίδεται έπειτα από δύο μήνες.

Με βάση το νέο Κώδικα Προμήθειας που έχει ήδη συνταχθεί και τεθεί σε διαβούλευση από τη ΡΑΕ, με προοπτική να εφαρμοστεί στα τέλη Οκτωβρίου, ορίζονται ακόμη μεγαλύτερες προθεσμίες (φτάνουν μέχρι και τους 6 μήνες), ενώ το κυριότερο είναι ότι προβλέπονται αναλυτικά οι πρόνοιες για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

* ΟΤΕ: Με τη σταθερή τηλεφωνία του ΟΤΕ είναι κάπως πιο «χαλαρά» τα πράγματα, αφού, όπως αναφέρουν στην «Ε» αρμόδιοι του Οργανισμού, «ο πελάτης συνεχίζει να έχει τηλέφωνο και, κατ' επέκταση, δυνατότητα επικοινωνίας, ακόμα και μετά τη διακοπή». Αφού, δηλαδή, παρέλθει η ημερομηνία λήξης πληρωμής του λογαριασμού και εφόσον δεν εξοφληθεί ούτε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, γίνεται η λεγόμενη «προσωρινή διακοπή»: κόβονται μόνο οι εξερχόμενες κλήσεις -ο καταναλωτής μπορεί να δέχεται τηλεφωνήματα αλλά όχι να κάνει ο ίδιος, παρά μόνο στα τριψήφια νούμερα έκτακτης ανάγκης.

Εάν έπειτα από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές υπενθυμίσεις παραμένει η οφειλή, 3 μήνες μετά την πρώτη επικοινωνία αποστέλλεται ενημερωτική επιστολή, ενώ ύστερα από ένα εξάμηνο ακολουθεί η οριστική διακοπή της σύνδεσης.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται, δυνατότητα διακανονισμού της οφειλής σε δόσεις υπάρχει. Εάν πρέπει να γίνει και επανασύνδεση κομμένης τηλεφωνικής γραμμής, γίνεται με τη χρέωση ενός μικρού τέλους επανασύνδεσης (περίπου 7,5 ―), το οποίο ενσωματώνεται σε επόμενο λογαριασμό.

* Επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης: Σημαντικά αυξημένο είναι το ποσοστό των πολιτών που παρατείνουν την καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης των λογαριασμών των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης-αποχέτευσης, αν και λίγοι είναι εκείνοι που έχουν μεγάλες οφειλές.

Στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ απαιτείται μεγάλος μηχανισμός για να γίνει το σφράγισμα του ρολογιού και να κοπεί το νερό, αφού η όλη η διαδικασία γίνεται χειρωνακτικά. Οπως, μάλιστα, αναφέρει άνθρωπος της επιχείρησης, «η ΕΥΔΑΠ δεν αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, αφού το χαμηλό τιμολόγιο επέτρεπε διαχρονικά να εξοφλούνται οι λογαριασμοί σχετικά άμεσα».

Οπως εξηγεί, οι περισσότεροι λογαριασμοί που αφορούν απλά νοικοκυριά σπάνια ξεπερνούν τα 30-40 ― ανά τρίμηνο, ενώ διακοπή της υδροδότησης γίνεται εφόσον συσσωρευτούν πολλοί ληξιπρόθεσμοι που αθροιστικά εμπεριέχουν μεγάλα ποσά.

Αλλωστε, πολιτική της ΕΥΔΑΠ είναι να μην προχωράει σε διακοπή της υδροδότησης, εκτός κι αν η οφειλή είναι μεγάλη (άνω των 100-150 ―) ή έχουν μείνει απλήρωτοι λογαριασμοί που αντιστοιχούν σε περίοδο ενός έτους.

* Φυσικό αέριο: Στον ίδιο «χορό» των απλήρωτων λογαριασμών έχουν μπει και οι εταιρείες φυσικού αερίου. Κατά 200% αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο οι διακανονισμοί πελατών για τη σταδιακή αποπληρωμή των λογαριασμών φυσικού αερίου, όπως πρόσφατα δημοσιοποίησε η ΕΠΑ Αττικής. Σε περισσότερες από 500 περιπτώσεις, μάλιστα, ζητείται η ρύθμιση της οφειλής με δόσεις από 6 έως και 12 μήνες. *

Αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα 4 δισ.

Αφορούν περικοπές προσωπικού και μισθών, συγχωνεύσεις οργανισμών, μειώσεις συντάξεων, εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.

Την αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ (1,7 δισ. για το 2011 και 1,7 το 2012) ξεκίνησε, από χθες το βράδυ, η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε εν όψει της σημερινής ιδιαίτερα κρίσιμης τηλεδιάσκεψης του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα.

Ο κ. Βενιζέλος, μετά τη συνεδρίαση της χθεσινής Κυβερνητικής Επιτροπής, απέδωσε με δραματικό τόνο την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί για τη χώρα μας, μετά τις συνεδριάσεις του τελευταίου Eurogoup και Ecofin το Σαββατοκύριακο.

Τόνισε ότι, μιλώντας σήμερα με τους επικεφαλής το ελεγκτών, θα δεσμευτεί για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων, τα οποία αποφασίστηκαν και ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο 2011 - 2015 και όχι πρόσθετων μέτρων. «Αν δεν εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και οι στόχοι δεν επιτευχθούν, τότε οι εταίροι μας θα έρθουν και θα επιβάλουν τα μέτρα εκβιαστικά», είπε ο υπουργός Οικονομικών. Τα μέτρα, κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακοινωθούν μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και αφορούν κυρίως περικοπές στο δημόσιο τομέα και τα επιδόματα πρόνοιας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει γίνει στα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας, Εργασίας, αφορούν περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, αλλά και συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών.

Ξεχασμένα

Στο μεταξύ, όμως, τα «νέα» μέτρα για το 2012 βρίσκονται στη δεξαμενή του Μεσοπρόθεσμου, αλλά παρέμεναν ξεχασμένα, μέχρι τη στιγμή που απειλήθηκε από τους εταίρους μας η έκτη δόση του δανείου.

Το πακέτο αυτό των νέων μέτρων, όπως μοιράστηκε από το υπουργείο Οικονομικών προς τα συναρμόδια υπουργεία, περιλαμβάνει:

* Την έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών, ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

* Την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, επέκταση του μέτρου σε όλους τους φορείς και άμεση γραπτή ενημέρωση των υπαλλήλων για την εισαγωγή τους στην εφεδρεία.

* Την έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

* Τη νομοθέτηση της παρακράτησης ως μέσου για τη συλλογή της εισφοράς αλληλεγγύης.

* Τις περικοπές στις συντάξεις των δικαιούχων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.

*Την περικοπή των επιχορηγήσεων στα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση του Τύπου και έκδοση υπουργικής απόφασης, ώστε να νομοθετηθεί άμεσα.

*Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για το νομοθετικό καθεστώς στο Δημόσιο, με περικοπές σε αποζημιώσεις και υπερωρίες.

*Το «πάγωμα» βασικών και επικουρικών συντάξεων έως το 2015.

*Τον επανακαθορισμό των προστίμων για τα αυθαίρετα και άμεση ψήφιση του νέου Ρυθμιστικού.

*Την έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση 35 Οργανισμών που περιγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο και το κλείσιμο επιπλέον 30.

* Την έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση των: ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ Εθνικός Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις, ΕΡΤ

*Την έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την καταγραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας που περνά υπό τον έλεγχο του κράτους.

*Την έκδοση υπουργικών αποφάσεων για α) τον καθορισμό όλων των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων υγείας, β) υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε 16 ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας και γ) υπογραφή συμβάσεων μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών νοσοκομείων για το leasing κλινών.

*Το νέο νόμο για τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ και τέλος:

* Νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων και υπογραφή συμβάσεων με φαρμακευτικές εταιρείες για την άμεση εφαρμογή της, όπως καθιέρωση ασφαλιστικής τιμής για τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη θα κρίνει αν η τρόικα θα επανέλθει στο διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση με στόχο να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος οικονομικής στήριξης και να εκταμιευτεί η έκτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας.

Ευθύνες

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επέρριψε ευθύνες για τη δυσπιστία σχετικά με το μέτρο της εισφοράς στα ακίνητα από τους εταίρους μας στην αξιωματική αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, αλλά και συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, οι οποίες αντιτάχθηκαν στο μέτρο.

Μάλιστα, άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο νέων πρόσθετων μέτρων (ή καλύτερα εμβάθυνσης των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου), μέσα από τον προϋπολογισμό του 2012. «Αν το μέτρο της εισφοράς δεν αποδώσει τα αναμενόμενα στο τέλος του χρόνου, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε διορθώσεις με μέτρα που θα εξειδικευτούν στον προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου», δήλωσε.

Αντίδραση

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. να χαρακτηρίζει «παραλήρημα» τα λεγόμενά του, το ΚΚΕ να μιλάει για «ωμό εκβιασμό» προς τους εργαζομένους, το ΛΑΟΣ να κάνει λόγο για ομιλία «κάτω από μεγάλο στρες» και το Συνασπισμό να υποστηρίζει ότι ασκείται πολιτική που οδηγεί στη χρεοκοπία.

Τα ραβασάκια της οργής

Με τρεμάμενα χέρια ανοίγουν τα ραβασάκια οι πολίτες μη γνωρίζοντας τι θα δουν αφού περιέχουν σημαντικά λάθη και έρχονται φουσκωμένα όσο ποτέ. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο ούτε τα απαιτούμενα στοιχεία για να εξαιρέσει όσους απαλλάσσονται

Παραφουσκωμένα ραβασάκια έχουν αρχίσει να δέχονται χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι ανοίγοντας τους φακέλους της Εφορίας παθαίνουν σοκ από αυτά που καλούνται να πληρώσουν και αυτό γιατί το τριπλό εκκαθαριστικό είναι γεμάτο λάθη.

Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", "η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, υπό την πίεση του χρόνου, εξέδωσε μαζικά εκκαθαριστικά χωρίς να εξαιρεί εισοδήματα τα οποία δεν λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό της έκτακτης εισφοράς, όπως για παράδειγμα το εφάπαξ και οι αποζημιώσεις απόλυσης, ενώ δεν είχε ούτε τα στοιχεία ούτε τον χρόνο για να εξαιρέσει ανέργους και αναπήρους οι οποίοι επίσης απαλλάσσονται".

Αποτέλεσμα αυτού, είναι τα ραβασάκια να έρχονται με λάθη.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα φορολογουμένου ο οποίος είχε πέρυσι συνολικό καθαρό εισόδημα 38.000 ευρώ, αλλά με τη συνταξιοδότησή του έλαβε και εφάπαξ ύψους 120.000 ευρώ. Το ραβασάκι που έλαβε τον καλούσε να πληρώσει έκτακτη εισφορά 6.320 ευρώ, για συνολικό εισόδημα 158.000 ευρώ, αντί για 760 ευρώ που του αναλογούσαν με το εισόδημα των 38.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, αίτηση για νέα εκκαθάριση θα πρέπει να υποβληθεί στην περίπτωση όπου επιβλήθηκε έκτακτη εισφορά εισοδήματος:

*Στο εισόδημα από μισθούς, συντάξεις ή πάγια αντιμισθία σε πρόσωπα με βαριά κινητική αναπηρία πάνω από 80% ή πρόσωπο ολικώς τυφλό,

*Σε αποζημιώσεις λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης

*Σε εφάπαξ παροχές ταμείων πρόνοιας και ασφαλιστικών οργανισμών, εφάπαξ επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ.

*Σε μακροχρόνια ανέργους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή σε ανέργους οι οποίοι λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, έστω και αν το 2010 είχαν εισόδημα αλλά δεν έχουν εισόδημα κατά τον χρόνο υπολογισμού της εισφοράς.

Παράλληλα, αίτηση νέας εκκαθάρισης θα πρέπει να υποβάλουν και οι κάτοχοι αυτοκινήτων άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, με παλαιότητα άνω των 10 ετών ή αναπηρικών αυτοκινήτων που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και όσοι κατέχουν μηχανοκίνητα σκάφη ανοιχτού τύπου, ταχύπλοα ή μη, ολικού μήκους έως έξι μέτρα, περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν οδηγούν σε έκτακτη εισφορά αντικειμενικής δαπάνης.

Όσον αφορά το τέλος επιτηδεύματος, θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση νέας εκκαθάρισης αν ο φορολογούμενος φαίνεται να χρωστάει 300 ευρώ αλλά:

*Δεν ασκεί δραστηριότητα και έχει υποβάλει δήλωση διακοπής στη ΔΟΥ πριν από την 1η Ιανουαρίου 2010

*Ασκεί δραστηριότητα σε χωριά έως 500 κατοίκους και σε νησιά έως 3.100 κατοίκους (εξαιρούνται οι τουριστικοί τόποι)

*Οι μήνες λειτουργίας λόγω κλεισίματος ή μετασχηματισμού της επιχείρησης είναι λιγότεροι από τους αναφερόμενους

*Για οποιονδήποτε νόμιμο λόγο (π.χ. φορολογία πλοίων).

Όσοι φορολογούμενοι έχουν λάβει σημειώματα με λάθη, θα πρέπει να απευθυνθούν στην εφορία τους και να υποβάλουν αίτηση νέας εκκαθάρισης, συνυποβάλλοντας κατά περίπτωση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Αντίστροφη μέτρηση για τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Θέμα λίγων ημερών η έναρξη της γεώτρησης στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Τη Δευτέρα η πρώτη δοκιμή. Ισραηλινά UAV περιπολούν από αέρος. Αυστηρό μήνυμα Χριστόφια στην Τουρκία

Στη σκιά των τουρκικών απειλών και σε συνεργασία με το Ισραήλ, θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου τη Δευτέρα η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση με το ελικόπτερο από το λιμάνι Λεμεσού προς την πλατφόρμα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα ωρών πλέον η έναρξη των εργασιών.

Το κοίτασμα στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ είναι συνεταιρικό με το Ισραήλ, διότι εκτείνεται και στις δύο πλευρές της γραμμής, που χωρίζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των δύο χωρών.

Εδώ και αρκετό καιρό, το Ισραήλ έχει δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας γύρω από τις περιοχές, όπου θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες και οι εξορύξεις φυσικού αερίου.

Αυτό ισχύει και για το Οικόπεδο 12, όπου το τρυπάνι θα μπει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη. Από αέρος η περιοχή παρακολουθείται από ισραηλινά UAV.

Οι απειλές της Τουρκίας είναι καθημερινές και ο εκνευρισμός του Ερντογάν έκδηλος, ενώ τουρκικά πολεμικά σκάφη πραγματοποιούν περιπολίες, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένταση

Πριν το τέλος του χρόνου τα πρώτα αποτελέσματα

Η πλατφόρμα- γεωτρύπανο "Όμηρος" έφθασε στο κυπριακό οικόπεδο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Η ακινητοποίηση της πλατφόρμας έγινε με την πόντιση οκτώ τεράστιων αλυσίδων, μήκους περίπου 1650 μέτρων, με μεγάλα βαρίδια στις άκρες.

Οι άγκυρες αυτές σχηματίζουν ένα μεγάλο οκτάγωνο στο βυθό, που διασφαλίζει σταθερότητα κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Η Κύπρος διαθέτει 51 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ΑΟΖ, η οποία διαιρείται σε 13 οικόπεδα. Το οικόπεδο 12 έχει ήδη δοθεί στην εταιρεία Noble για εκμετάλλευση.

Από τους πρώτους υπολογισμούς, σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας, Σόλωνα Κασίνη, προκύπτει ότι στο οικόπεδο "12" υπάρχουν διαθέσιμα οκτώ τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Ο κ. Κασίνης ανέφερε ότι η γεώτρηση θα γίνει 5.000 μέτρα κάτω από τον βυθό σε σημείο που το ύψος του νερού είναι 1,7 χιλιόμετρα, χωρίς να χρησιμοποιηθεί κανένα χημικό, παρά μόνο το νερό της θάλασσας. Πρόσθεσε ότι πριν το τέλος του χρόνου και σε 60 με 90 μέρες θα γνωρίζουμε για τα κοιτάσματα στο οικόπεδο 12.

Χριστόφιας: "Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να απειλεί"

Σκληρή απάντηση στις τουρκικές απειλές έδωσε από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται καθ΄οδόν προς τη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εντός λίγων ημερών αναμένεται να αρχίσει η ερευνητική γεώτρηση για το φυσικό αέριο.

"Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται και πολύ περισσότερο να απειλεί και να προκαλεί ένταση, λόγω των ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας για εντοπισμό υδρογονανθράκων", τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Επίσης, διακήρυξε την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεχίσει να εργάζεται για την άσκηση αυτονόητων κυριαρχικών δικαιωμάτων της, όπως είναι η εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων, πάντοτε στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας.

"Ο ταραξίας της περιοχής"

Μιλώντας σε εκδήλωση της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο ο Πρόεδρος Χριστόφιας κάλεσε την Άγκυρα να αντιληφθεί επιτέλους ποιο είναι πραγματικά το συμφέρον της και να εργασθεί προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού, παρά να προκαλεί ένταση και "να λειτουργεί ως ταραξίας στην περιοχή".

Η Τουρκία, είπε, δεν μπορεί να εκβιάζει και να θέλει να κρατά όμηρο ένα ανεξάρτητο κράτος-μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Ανέφερε ότι η Άγκυρα με την συμπεριφορά της, παραβιάζει κανόνες του διεθνούς δικαίου και γι΄ αυτό παραμένει διεθνώς εκτεθειμένη.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε παράνομη τυχόν υπογραφή συμφωνιών της Τουρκίας με το ψευδοκράτος για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και έστειλε το μήνυμα για κοινά οφέλη σε μια ενωμένη Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας θα συγκυβερνούν μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, θα εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της και οι δύο κοινότητες θα δρέπουν τους καρπούς που προκύπτουν.

Αυτό, είπε, είναι θέμα το οποίο έχουμε συμφωνήσει στις διαπραγματεύσεις.

Κάλεσε, τέλος, την Τουρκία να αντιληφθεί ότι μέσα από τη λύση ωφελείται και η ίδια, με αποκατάσταση των σχέσεών της με την Κύπρο, σύναψη συμφωνιών, αλλά και με τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, μη εξαιρουμένου του τομέα της ενέργειας.

Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους ο Στρος Καν

Ο Ντομινίκ Στρος Καν τάχθηκε στη τηλεοπτική συνέντευξη υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους, ενώ κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι "δεν έχουν εκτιμήσει το εύρος" της κρίσης που πλήττει ολόκληρη την ευρωζώνη

Στο ερώτημα εάν το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο ο Στρος Καν απάντησε: "Όχι, δεν θεωρώ ότι το ευρώ κινδυνεύει. Η κατάσταση όμως είναι πολύ σοβαρή".

"Μαζί με την οικολογική πρόκληση, η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε με αυτήν την κρίση είναι σίγουρα η πιο σοβαρή για τις κοινωνίες του σήμερα και για όλες τις ηλικίες. Εάν δεν αντιδράσουμε γρήγορα, σε 25 χρόνια η Ευρώπη θα είναι η γη της εγκατάλειψης με υψηλή ανεργία και εξαθλιωμένη κοινωνική πρόνοια. Επομένως θα πρέπει να αντιδράσουμε τώρα", υπογράμμισε.

Ο Στρος Καν ανέφερε στη συνέχεια ότι είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε τι ακριβώς συνέβη με την κρίση.

"Εκείνο που συνέβη", εξήγησε, "είναι ότι στο βάθος η κρίση του 2008 έδειξε ότι οι οικονομίες που θεωρούσαμε δυναμικές και κυρίαρχες, ήτοι ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ευρώπη, δεν ήταν πλέον τόσο κυρίαρχες. Ότι είχαν υποστεί γάγγραινα από τα χρέη, ότι είχαν αποσταθεροποιηθεί από ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα εκτός ελέγχου, ότι δεν είχαν πλέον το μονοπώλιο της τεχνολογίας και επιπροσθέτως είχαν γηράσκουσες δημοκρατίες".

Στο ερώτημα εάν μπορούμε να αντιδράσουμε σήμερα και εάν το σχέδιο για την Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί επαρκές, ο Ντομινίκ Στρος Καν απάντησε:

"Μπορούμε να αντιδράσουμε. Σε ότι δε αφορά στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι το χρέος είναι τεράστιο και θα πρέπει οπωσδήποτε και με κάθε τίμημα να το μειώσουμε. Με κάθε τίμημα εκτός από το τίμημα της στασιμότητας και της ύφεσης" τόνισε, αναγνωρίζοντας ότι ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις "δυσκολεύονται να ακολουθήσουν γιατί δεν θέλουν να δουν το μέγεθος του προβλήματος".

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαγραφεί το ελληνικό χρέος, ο κ. Στρος Καν αναγνώρισε ότι "αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο η ιδέα" και εξήγησε: "Η Ελλάδα έχει πτωχύνει. Μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους, όμως δεν μπορούν. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι εφ’ όσον είμαστε σε μια ένωση θα τα μοιραστούμε. Και πρέπει να το κάνουμε. Είναι η δημοσιονομική σύγκλιση όπως είχαμε την νομισματική σύγκλιση κατά τη δημιουργία του ευρώ. Το θέμα σκοντάφτει στο ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε τις απώλειες που μας αναλογούν προκειμένου να επιτευχθεί η σύγκλιση. Και αυτές τις απώλειες θα πρέπει να τις αποδεχθούμε".

Κατά την άποψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ συμμετοχή στις απώλειες θα έχουν τόσο τα κράτη όσο και οι τράπεζες.

Τόνισε ότι θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης αντί να σπρώχνουμε για την επαύριον τις λύσεις. "Οι κυβερνήσεις", είπε, "δεν λύνουν το πρόβλημα, το σπρώχνουν. Η χιονοστιβάδα όλο και μεγαλώνει και η ανάπτυξη όλο και απομακρύνεται".

"Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν όλοι τους να αντιμετωπίσουν εκλογές που σίγουρα τους εμποδίζουν. Η πραγματικότητα όμως έχει άλλη διάσταση την οποία θα πρέπει να μετρήσουν. Θα πρέπει να αποδεχθούν τις απώλειες τώρα, για να μπορέσουν να δώσουν νέα επανεκκίνηση", υπογράμμισε.

Για τον Ντομινίκ Στρος Καν είναι δυνατόν να δοθεί νέα εκκίνηση στην Ευρώπη με την προϋπόθεση ότι η λήψη των αποφάσεων όμως και η εφαρμογή τους δεν θα γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις, διότι οι χρόνοι της οικονομίας είναι απείρως ταχύτεροι από τους χρόνους της πολιτικής.

"Σκεφθείτε"-πρόσθεσε-"στις 21 Ιουλίου είχαμε συνάντηση κορυφής που πήγε καλά, σήμερα δύο μήνες μετά και τίποτα ακόμα δεν είναι σε ισχύ. Η Ελλάδα δεν έκανε αυτά που έπρεπε, οι Ευρωπαίοι δεν ήλεγξαν επαρκώς, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν λειτούργησαν αρκετά γρήγορα για να δώσουν λύση".

"Το πρόβλημα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι ότι κάνουν πολύ λίγα ή πολύ καθυστερημένα, ή και τα δύο μαζί: πολύ λίγα και πολύ καθυστερημένα", κατέληξε ο κ. Στρος Καν.

To Focus "βύθισε" την Ακρόπολη

Η Ελλάδα ζει δραματικές στιγμές και όπως αναμενόταν το περιοδικό Focus δεν άφησε την κατάσταση ασχολίαστη. Παρουσίασε την Ακρόπολη να βουλιάζει

Μετά την παρουσίαση της Αφροδίτης της Μήλου ως "ζητιάνας", το περιοδικό Focus ξαναχτυπά, εμφανίζοντας την Ακρόπολη να βουλιάζει από τα ελληνικά χρέη.

Το περιοδικό στο επόμενο τεύχος του με το παραπάνω εξώφυλλο, δημοσιεύει δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της εταιρείας Emnid για λογαριασμό του Focus, το 56% των Γερμανών θεωρούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ενώ το 40% πιστεύει ότι με τη βοήθεια των εταίρων της, η χώρα μας θα καταφέρει να βγει από την κρίση.


Διχασμένοι είναι οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (49% βλέπουν χρεοκοπία), ενώ οι ψηφοφόροι των Φιλελευθέρων σε ποσοστό 69% θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.

Μεγάλο όμως είναι και το ποσοστό που πιστεύει σε χρεοκοπία της Ελλάδας και στους ψηφοφόρους Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, που σε ποσοστό 56% πιστεύουν ότι δεν θα αποφύγουμε το μοιραίο.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)