Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Στα 1,4 δισ. υποχώρησε το πρωτογενές έλλειμμα

Θεαματική είναι η αποκλιμάκωση του ελλείμματος στο α΄11μηνο του 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η εξέλιξη συνιστά κυρίως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης των δαπανών- και δη του μισθολογικού κόστους- σε συνδυασμό με την έως τώρα ιδιότυπη «στάση πληρωμών» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Αντίθετα, στο σκέλος των εσόδων, παρά την αναθεώρηση των στόχων, καταγράφεται υστέρηση, λόγω της μείωσης των εισπράξεων από τον φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το 11μηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2012:
Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 12.852 εκατ. ευρώ (σημαντικά χαμηλότερο έναντι του στόχου για 15.045 εκατ. ευρώ) και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 1.419 εκατ. ευρώ (έναντι στόχου 3.594 εκατ. ευρώ).
Σημαντικά βελτιωμένο παρουσιάζεται, επίσης, τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα και έναντι του 11μήνου του προηγούμενου έτους, κατά 8.646 εκατ. ευρώ και 4.538 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Έτσι, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένο κατά 40,2% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Οι προβλέψεις είναι ότι, σε επίπεδο Κεντρικής Κυβέρνησης, το πρωτογενές έλλειμμα το 2012 θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερο ύψος από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού.
Στο σκέλος των εσόδων, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 45.860 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ελαφρά μείωση κατά 1,4% έναντι του διαστήματος Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2011. Αντίθετα, παρουσίασαν αύξηση έναντι του επικαιροποιημένου στόχου, κατά 38 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 42.903 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 520 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου για το 2012 (42.383 εκατ. ευρώ).
Η θετική απόκλιση έναντι του επικαιροποιημένου στόχου οφείλεται κυρίως στις μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες εισπράξεις από:
α) το φόρο εισοδήματος (κατά 280 εκατ. ευρώ), β) τους λοιπούς άμεσους φόρους, ιδίως της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (κατά 115 εκατ. ευρώ), γ) τους φόρους στην περιουσία (κατά 93 εκατ. ευρώ), δ) τους φόρους ασφαλίστρων (κατά 63 εκατ. ευρώ), ε) τα μη φορολογικά έσοδα (κατά 76 εκατ. ευρώ), αλλά και από τις μειωμένες επιστροφές φόρων κατά 158 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
Σημειώνεται ότι, στην εφετινή χρήση δεν υπάρχει η επανάληψη εσόδων από αποκρατικοποιήσεις που πέρυσι, τους δύο τελευταίους μήνες του έτους, είχαν ανέλθει σε περίπου 1,1 δις. ευρώ.
Στο σκέλος των δαπανών, οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το 11μηνο του 2012, ανήλθαν στα 58.713 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 2.154 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (60.867 εκατ. ευρώ).
Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες έναντι του στόχου κατά 932 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 461 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα (171 εκατ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου), των δαπανών για επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων για εξόφληση μέρους των παλαιών οφειλών τους (8 εκατ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου) και των δαπανών για καταπτώσεις εγγυήσεων σε φορείς εντός και εκτός Γενικής Κυβέρνησης (114 εκατ. ευρώ χαμηλότερες του στόχου).
Οι δαπάνες για τόκους σε καθαρή βάση ανήλθαν σε 11.433 εκατ. ευρώ και είναι χαμηλότερες του στόχου (11.451 εκατ. ευρώ) κατά 18 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, οι δαπάνες για πληρωμή προμήθειας εκταμίευσης δανείου στο EFSF παρέμειναν σε 370 εκατ. ευρώ.
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού έως τον Νοέμβριο 2012 παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους κατά 9.288 εκατ. ευρώ ή 13,7%. Σημειώνεται ότι, σχεδόν όλες οι επιμέρους κατηγορίες μειώθηκαν, με τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση να παρατηρείται στις πρωτογενείς δαπάνες που παρουσιάζονται μειωμένες κατά 9,5% (ή 4.430 εκατ. ευρώ) που αποτελεί και τον κύριο δείκτη της αποτελεσματικότητας της προσπάθειας περιορισμού των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού. Οι δαπάνες για κοινωνική προστασία είναι αυξημένες σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο, ενώ σημαντικά μειωμένες είναι οι λειτουργικές, κυρίως καταναλωτικές, δαπάνες.
Σε δήλωσή του, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνει ότι «παρά την ικανοποιητική εικόνα εκτέλεσης του προϋπολογισμού, είναι αρκετά αυτά που πρέπει να κάνουμε ακόμη. Σε συνθήκες σταθεροποίησης της δημόσιας οικονομίας και βελτίωσης του «κλίματος» στο εξωτερικό και το εσωτερικό, έχει αρχίσει η σύζευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής και της επανεκκίνησης της οικονομίας».

ΔΝΤ: Περάστε από κόσκινο γιατρούς και δικηγόρους

Πρόταση ακόμη και για άμεσες κατασχέσεις ποσών απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων χρωστάνε στο Δημόσιο, περιλαμβάνει ειδική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπό την παραδοχή ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε νομοθετικές τροποποιήσεις. Γιατροί και δικηγόροι προτείνονται ως «καλό σημείο εκκίνησης» για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Στην έκθεση του Ταμείου που έχει για θέμα της τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και η οποία προσυπογράφεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνεται ότι οι στόχοι που τέθηκαν στις αρχές του 2012 αναφορικά με τις εισπράξεις ληξιπρόθεσμων χρεών και τον έλεγχο φορολογούμενων «υψηλού πλούτου» δεν πρόκειται να επιτευχθούν και μάλιστα θα παρουσιαστούν και πολύ μεγάλες αποκλίσεις, ενώ σημειώνεται ότι οι προσπάθειες για περιστολή της φοροδιαφυγής έχουν εξασθενήσει.
«Η αποστολή εκφράζει ανησυχία ότι οι εργασίες έχουν υποπέσει σε απραγία και ότι η όρεξη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ατόμων υψηλού πλούτου και των ελευθέρων επαγγελματιών υψηλού εισοδήματος κινδυνεύει να εξασθενήσει».
Γίνεται δε σύσταση προς τις αρχές της χώρας να εντείνουν τις προσπάθειές τους, στοχεύοντας σε εύπορες ομάδες όπως οι γιατροί και οι δικηγόροι.
Η χώρα έχει καλύψει μόλις το ήμισυ των στόχων που είχαν τεθεί για τα έσοδα από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και για τον αριθμό των ελέγχων σε εύπορους πολίτες, αναφέρεται στην ίδια έκθεση, η σύνταξη της οποίας ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο.
Επισημαίνεται ακόμη ότι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν πραγματοποιήσει 440 ελέγχους σε υπόπτους για φοροδιαφυγή, συγκριτικά με ετήσιο στόχο για 1.300. Αντί για 2 δισ ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τα τέλη του έτους, αναμενόταν να εισπραχθούν μόλις 1,1 δισ ευρώ.
Οι δανειστές παροτρύνουν την κυβέρνηση να βελτιώσει τους εισπρακτικούς της μηχανισμούς και να εστιάσει την προσοχή της σε υποθέσεις που μπορούν να αποδώσουν άμεσα έσοδα. «Οι γιατροί και οι δικηγόροι είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης», αναφέρεται στην έκθεση.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχονται στα 53 δισ ευρώ, εκ των οποίων θεωρείται ότι μόνο τα 15-20% μπορούν να εισπραχθούν.
Απευθύνουν τέλος τη σύσταση, τουλάχιστον το 10% του προσωπικού των εφοριών να ασχολείται σε μόνιμη βάση για την είσπραξη των καθυστερούμενων οφειλών.
Οσον αφορά τις υπόλοιπες συστάσεις, το ΔΝΤ εισηγείται:
  • Απευθείας χρέωση τραπεζικών λογαριασμών για τους οφειλέτες του δημοσίου. Συστήνεται να γίνουν όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις και σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα να είναι εφικτή η άμεση απόδοση στο δημόσιο υπολοίπων όσων χρωστούν στην εφορία.
  • Θέσπιση συστήματος αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων για όσους χρωστούν στο δημόσιο.
  • Ολοκλήρωση της δημιουργίας τηλεφωνικού κέντρου (call center) το οποίο θα ειδοποιεί άμεσα τους οφειλέτες για τα χρέη τους.
  • Διεύρυνση του πεδίου δραστηριοποίησης και των μέσων επίτευξης των εισπρακτικών στόχων της μονάδας μεγάλων οφειλετών.
Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες υψηλού εισοδήματος το ΔΝΤ εισηγείται:
  • Επαναπροσδιορισμό του προγράμματος ελέγχου τους έτσι ώστε οι προσπάθειες να επικεντρωθούν το 2013 σε συγκεκριμένους τομείς ελευθέρων επαγγελματιών υψηλού εισοδήματος και υψηλής φοροδιαφυγής, όπως είναι οι γιατροί και οι δικηγόροι.
Σχετικά με την είσπραξη του ΦΠΑ το ΔΝΤ συστήνει:
  • Θέσπιση ενός ελάχιστου ορίου για την υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ των μικροεπιχειρήσεων. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο μέσος όρος ορίου υπαγωγής σε ΦΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι 25.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα η υπαγωγή σε ΦΠΑ των επαγγελματιών γίνεται από το πρώτο ευρώ εσόδων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, αναφέρει το ΔΝΤ, να υπάρχει ένας τεράστιος μηχανισμός παρακολούθησης της συμμόρφωσης μεγάλου αριθμού φορολογούμενων με το καθεστώς ΦΠΑ χωρίς να αποδίδονται τα προσδοκώμενα έσοδα.
  • Ανάθεση σε συγκεκριμένη υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ της αρμοδιότητας για τη συνολική παρακολούθηση των εισπράξεων του ΦΠΑ και για την ανάλυση τάσεων αναφορικά με τις εισπράξεις. Η ίδια υπηρεσία θα εισηγείται και προτάσεις για τη βελτίωση των εισπράξεων.
  • Ταχεία διαδικασία για τη διαγραφή «αγνοούμενων» εμπόρων από το σύστημα του ΦΠΑ.
  • Δημιουργία ειδικής υπηρεσίας για τον εντοπισμό απάτης για την κλοπή ΦΠΑ.
Δείτε το πλήρες κείμενο της έκθεσης εδώ.

Ξεκινάει η καταβολή των επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ

Την έναρξη καταβολής των επιδομάτων ανεργίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Τα επιδόματα αφορούν την προπληρωμή για την περίοδο από 24/12/2012 έως και 02/01/2013.
Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ, δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού για τις παραπάνω παροχές, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από την διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά παραμένει η υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας για όσους δικαιούχους έχει προσδιοριστεί η παραπάνω περίοδος κατά την έγγραφή τους.

Θα ξέρουν όλες μας τις συναλλαγές, τις καταθέσεις, θυρίδες, πόσο πληρώνουμε για ρεύμα και τηλέφωνο

- "Μεγάλος αδερφός" σε όλες μας τις δαπάνες για να πιάσουν τη φοροδιαφυγή
- Ζητούν από όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και από νοσοκομεία τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί
- Οι τράπεζες πρέπει να στείλουν τις καταθέσεις, συναλλαγές, και δάνεια
- Θα ξέρουν ποιοι έχουν θυρίδες και ποιοι έχουν αγοράσει χρυσές λίρες
- Ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι σε γιατρούς και δικηγόρους που δεν κόβουν αποδείξεις
Τελευταία προθεσμία στις 20 Ιανουαρίου έχουν όλες οι επιχειρήσεις προκειμένου να διαβιβάσουν στο υπουργείο Οικονομικών όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το 2011. Στη συνέχεια σύμφωνα με την εφημερίδα “6 μέρες” θα γίνει το μεγαλύτερο “φακέλωμα” στην ιστορία της Ελλάδας με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μία γιγαντιαία βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπου θα είναι καταγεγραμμένες όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούμε, οι καταθέσεις μας, οι λογαριαμοί σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ καθώς και οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται  στις 20 Ιανουαρίου μετά από παράταση ενός μήνα που δόθηκε.
Τι στοιχεία ζητούν και από ποιους;
- Από τις τράπεζες ζητούν όλα τα στοιχεία για τα δάνεια που εκταμιεύτηκαν και με λεπτομέρειες όπως το είδος του δανείου, το ποσό και την ημερομηνία εκταμίευσης και τι πληρωμές έχουν γίνει καθώς και τις καταθέσεις. Ακόμη ζητούν τα στοιχεία για το ποιοι διατηρούν τραπεζικές θυρίδες και αν έχουν πραγματοποιηθεί αγορές χρυσών λιρών.
- Από όλες τις εταιρέιες που πραγματοποιούν συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες να αποστείλουν όλες τις συναλλαγές, την αξία και την ημεροιμήνια ανά αριθμό πιστωτικής κάρτας και ανά ΑΦΜ διακιούχου.
- Από όλα τα δημόσια και ιδιωτικά θεραπευτήρια να αποστείλουν στοιχεία για τους συνεργαζόμενους γιατρούς και τις πράξεις που αυτοί εκτελούν.
- Από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν τα στοιχεία των πελατών που έχουν υπογράψει ασφαλιστήρια συμβόλαια.
- Από ασφαλιστικά ταμεία ζητούν να αποστείλουν τα ποσά των εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι.
- Από εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ζητούν το ύψος των λογαριασμών ακόμη και στοιχεία για τα καρτοκινητά τηλέφωνα.
- Απο ΔΕΗ και εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας ζητούν την κατανάλωση σε κιλαβατώρες και σε ευρώ το ΄διο και από ΕΥΔΑΠ και εταιρείες ύδρευσης.
Πρόκειται για κανονικό “φακέλωμα” ώστε να παρακολουθούνται όλες οι δαπάνες και οι αποταμιεύσεις των πολιτών και στη συνέχεια να συγκρίνονται με το δηλωθέν εισόδημα. Τέλος, προαναγγέλεται αναδρομικός έλεγχος για όασους στο παρελθόν απέκρυψαν στοιχεία που αποτελούν τεκμήριο όπως η αποπληρωμή των δανείων. ¨οπως διαβάσουμε στην εφημερίδα “6 μέρες”, όποιος εντοπιστεί να μην έχει αναγράψει στη φορολογική του δήλωση τα ποσά που κατέβαλε στις τράπεζες θα κληθεί να κάνει τροποποιητική δήλωση και θα πληρώσει το ανάλογο πρόστιμο αλλά και τον ανάλογο πρόσθετο φόρο που προκύπτει.
Στο μεταξύ οι τροϊκανοί πιέζουν όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής... κι έτσι ξεκινούν έλεγχοι σε ελέυθερους επαγγελματίες κυρίως γιατρούς και δικηγόρους.

Στη Βουλή ο κυρωτικός νόμος 7 πράξεων νομοθετικού περιεχομένου

Κατατέθηκε σήμερα μετά τα… κάλαντα στη Βουλή ο κυρωτικός νόμος 7 πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Η κυβέρνηση έπρεπε πάση θυσία να καταθέσει τον κυρωτικό νόμο, καθώς κάποιες από τις πράξεις αυτές θα έχαναν την ισχύ τους (40 ημέρες).

Το νομοσχέδιο δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θεσπίζει τη νέα αυστηρή δημοσιονομική εποπτεία σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες απο το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται για πράξεις νομοθτεικού περιεχομένου που είχαν υπογραφεί τον τελευταίο καιρό λόγω της πίεσης της προθεσμίας για το Eurogroup και την εκταμίευση της δόσης και αφορούν σε:
- νέα αυστηρή δημοσιονομική εποπτεία σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ.
-στη νέα δανειακή σύμβαση,
-στην επιτροπεία σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ,
-στις παρεμβάσεις σε μισθούς και συντάξεις,
-στη πράξη απαλλαγής ευθύνης ΔΣ τραπεζών κατά την επαναγορά των ομολόγων και
-στις αλλαγές στην αργία υπαλλήλων.


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)