Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Σας χρωστάει το Δημόσιο; Κάντε κατάσχεση! Ποιες οφειλές εξαιρούνται

  Τι προβλέπει νομοσχέδιο που ετοιμάζει στο υπουργείο Δικαιοσύνης

- Έρχεται νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους πολίτες να κατάσχουν περιουσία του Δημοσίου για χρέη! 
- Η κατάσχεση θα γίνεται αν το Δημόσιο αρνηθεί να εκτελέσει τη διαταγή πληρωμής
- Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται θα ενσωματώσει κοινοτική οδηγία 
- Είναι μνημονιακή υποχρέωση κι αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί κινδυνεύει με πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Έρχονται ανατροπές στις σχέσεις του Δημοσίου με τους πολίτες στους οποίους χρωστά χρήματα.

Με νομοσχέδιο που θα ενσωματώσει στο εσωτερικό δίκαιο κοινοτική οδηγία, οι πολίτες θα μπορούν να εκδώσουν διαταγή πληρωμής με δικαστική απόφαση σε βάρος του Δημοσίου για τα χρήματα που τους οφείλει.

Στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης και αποτελείται από 12 άρθρα προβλέπεται επίσης ότι σε περίπτωση που το Δημόσιο αρνηθεί την εκτέλεση της διαταγής πληρωμής, τότε οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν στη διαδικασία κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας.


Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οφειλές του Δημοσίου από επιστροφή φόρων ή καταβολή ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η προαναφερόμενη ρύθμιση αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, ενώ σε περίπτωση που η χώρα μας δεν συμμορφωθεί, τότε μπορεί να κινηθεί η επιβολή προστίμων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση στην κοινοτική νομοθεσία.

Εξηγήσεις των ποδοσφαιρικών παραγόντων για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο

Εξηγήσεις με υπομνήματα για την ίδια κατηγόρια έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΟ και άλλοι εννέα παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε σήμερα Δευτέρα γραπτές εξηγήσεις μέσω του συνηγόρου του ενώπιον του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Εξηγήσεις με υπομνήματα για την ίδια κατηγόρια έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΟ και άλλοι εννέα παράγοντες του ποδοσφαίρου. Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και εναντίον ποίων.

ΥΠΟΙΚ: Αναρτώνται στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά

Από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να αναρτώνται τα εκκαθαριστικά όσων έχουν ακίνητα στους 4.000 οικισμούς που παρατηρήθηκαν τα μεγαλύτερα λάθη κατά την πρώτη έκδοση του φόρου.

Aναλυτικά οδηγίες ΕΔΩ 

Αναρτώνται σταδιακά στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα με τις διορθωμένες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να αναρτώνται τα εκκαθαριστικά όσων έχουν ακίνητα στους 4.000 οικισμούς που παρατηρήθηκαν και τα μεγαλύτερα λάθη κατά την πρώτη έκδοση του φόρου.

Για τους δικαιούχους των εκπτώσεων οι αλλαγές σύμφωνα με τον σημερινό προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών θα γίνουν μέσα στον Οκτώβριο, και αφού πρώτα πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ στις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς τις εκπτώσεις ή τις απαλλαγές.

Πού μπορείτε να δείτε το νέο πρόγραμμα δόσεων

- Μέσα από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου και την εντολή "εκτύπωση ειδοποίησης πληρωμής φόρου".

- Μέσα από την προσωποποιημένη πληροφόρηση και την επιλογή "στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης". Ειδικά αν επιλέξετε άμεσα έναν από τους δύο δρόμους, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο ένας δρόμος θα δείχνει τον καινούργιο αριθμό των δόσεων και ο δεύτερος τον παλαιό.

Περίπου 11,36 δισεκ. ευρώ το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με υπολογισμούς από την ταυτόχρονη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από τη μια, και τη θέσπιση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας από την άλλη, το οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπολογίζει κόστος ίσο με 2 δις.


Την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο έκαναν πηγές της Κουμουνδούρου. Το συνολικό κόστος, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Κουμουνδούρου, ανέρχεται σε 11,362 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με υπολογισμούς από την ταυτόχρονη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από τη μια, και τη θέσπιση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας από την άλλη, το οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπολογίζει κόστος ίσο με 2 δις. Η επαναφορά του αφορολογήτου σε ό,τι αφορά το εισόδημα στα 12.000 ευρώ, θα κοστίσει 1,5 δις. Η νέα σεισάχθεια στα «κόκκινα» δάνεια φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων θα έχει κόστος εκκίνησης τα 2 δις. ευρώ.

Τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης κοστολογήθηκαν στα 1,862 εκατ. ευρώ, ενώ η δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε 300.000 νοικοκυριά κοστολογήθηκε στα 59,4 εκ. Την ίδια ώρα το πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε ισάριθμες οικογένειες θα στοιχίσει 756 εκ.

Το κόστος για την παροχή του δώρου Χριστουγέννων σε περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους θα κοστίσει στον κρατικό προϋπολογισμό 543 εκατ. ευρώ. Επιπλέον το πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης και επιδότησης ενοικίου 30.000 διαμερισμάτων με 3 ευρώ το τετραγωνικό θα κοστίσει 54 εκ.

Όσον αφορά το κόστος για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα ανέλθει στα 350 εκ., και για την ειδική κάρτα δωρεάν μετακινήσεων που περιλαμβάνει ανέργους και άτομα κάτω από το όριο φτώχειας θα φτάσει στα 120 εκ.

Οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου, πάντως υποστηρίζουν πως από την εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα υπάρχει όφελος, μετά και τη διαπιστωμένη οικονομική αποτυχία του μέτρου. Εξάλλου, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι θα υπάρχει μεσοπρόθεσμο, μη μετρήσιμο όφελος από την τόνωση της ζήτησης μετά τη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Μηδενικό κόστος θα έχει η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, όταν το πρόγραμμα απασχόλησης με τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας θα έχει 5 δις κόστος στη διετία (τα 3 δις, τον πρώτο χρόνο). Το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από Κοινοτικές πηγές.

Επίσης από την πάταξη φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου υπολογίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ πως τον πρώτο χρόνο θα υπάρχει όφελος 3 δις, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς.

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ, επαναφορά αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ και μέτρα ανθρωπιστικής κρίσης κόστους 6 δις, θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα φορορυθμίσεων, την πάταξη φοροδιαφυγής, οικονομικού εγκλήματος και λαθρεμπορίου καυσίμων με ισόποσο, όφελος όπως εκτιμάται.

Ψηλότερα από τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν πάντως το κόστος των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, τοποθετούν το κόστος στα 13,5 δισ. ευρώ μόνο για τον πρώτο χρόνο.

Στα 2,3 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,3 δισ. ευρώ εμφανίζει ο κρατικός προϋπολογισμός στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου σε ταμειακή βάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, ο προϋπολογισμός εμφάνισε στο οκτάμηνο έλλειμμα 2,6 δισ. ευρώ, έναντι 9 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αυτή η εξέλιξη αντανακλά την αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού στα 30,2 δισ. ευρώ, έναντι 28,8 δισ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά περιλαμβάνεται ποσό ύψους 1.310 εκατ. ευρώ από αποπληρωμή  προνομιούχων μετοχών, ενώ δεν περιλαμβάνονται 62 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 311 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και δαπάνες ύψους 451 εκατ. ευρώ που αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, διαμορφώθηκαν σε 32,9 δισ. ευρώ, από 38,9 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2013.

Η δαπάνη για τόκους υποχώρησε στα 4,8 δισ. ευρώ από 5,5 δισ. ευρώ πέρυσι.



Παρακαλώ να ανακαλέσετε την διαπίστευσή μου στο Υπουργείο σας.

Προς το
Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υπ' όψιν του Υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.                     Αρ. Πρωτοκ. 934/12.9.2014
12 Σεπτεμβρίου 2014
Ακατάλληλε και Επικίνδυνε Υπουργέ Ναυτιλίας και Αιγαίου,
Κουράστηκα να βλέπω δεκάδες μηνύματα SMS, σταλμένα από το κινητό τηλέφωνο του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου σας (693705...), που με ενημερώνουν ότι εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες εντοπίζονται καθημερινώς κοντά στη Λέσβο, στη Σάμο, στο Αγαθονήσι, στο Φαρμακονήσι, στις Οινούσσες, στη Χίο και αλλού και, αφού "διασωθούν", μεταφέρονται ασφαλείς στα πλησιέστερα ελληνικά λιμάνια με πλωτά και εναέρια μέσα του Λιμενικού Σώματος!
Η κάρτα διαπίστευσής μου στο Υπουργείο Ναυτιλίας είναι πια παρελθόν. Κουράστηκα να βλέπω πάνοπλους άνδρες του Λιμενικού Σώματος να ελέγχουν κάθε σπιθαμή των αυτοκινήτων στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, για να εντοπίσουν τυχόν παράνομους μετανάστες, οι οποίοι επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα, με το πρόσχημα ότι εφαρμόζονται οι όροι της Συνθήκης Σένγκεν! Η "φάμπρικα" της "διάσωσης" και "προώθησης" των παράνομων μεταναστών φαίνεται πως είναι εξόχως αποδοτική, τα νούμερα απίστευτα και ο κίνδυνος που υπάρχει για τη χώρα μας στο άμεσο μέλλον, εφιαλτικός. Το ισοζύγιο από την  "εισαγωγή" παράνομων μεταναστών δεν ισοσκελίζεται, βλέπετε, με αντίστοιχη "εξαγωγή" τους. Κάθε άλλο μάλιστα. Ενώ η "εισαγωγή" επιτρέπεται - σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις "διευκολύνεται" - η "εξαγωγή" απαγορεύεται ρητώς, κατηγορηματικώς και δια ροπάλου! Ουαί και αλλοίμονο π.χ. εάν σκεφτεί κανείς να "περάσει" παράνομο μετανάστη στην Ιταλία (αφιλοκερδώς έστω) και συλληφθεί!
Βλέπω τους παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες να κατακλύζουν τη χώρα και τρομάζω στην ιδέα ότι σε λίγο θα απαιτούν τζαμιά, εφαρμογή της Σαρίας και μουσουλμανοποίηση μιας παραδοσιακά Δημοκρατικής και Χριστιανικής χώρας όπως είναι η Ελλάδα. Τρομάζω στην ιδέα ότι σε λίγο η χώρα αυτή μπορεί να γίνει θέατρο τρομοκρατικών ενεργειών από φανατικούς τζιχαντιστές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευνουχισμένη και χειραγωγούμενη από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης ελληνική κοινωνία.
Σας βλέπω να απαντάτε, όταν ερωτάσθε,  ότι αυτό ορίζει η Συνθήκη Σένγκεν για την προστασία των συνόρων. Την προστασία ποίων συνόρων, όμως, δεν λέτε. Μάλλον για τα δικά τους σύνορα ενδιαφέρονται οι εκ δυσμών "εταίροι" μας. Έχουν καταλήξει, άλλωστε, στο ασφαλές συμπέρασμα ότι εάν συνεχιστεί η αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως στη Γαλλία επί παραδείγματι, οι χώρες αυτές σε διάστημα είκοσι το πολύ ετών θα είναι μουσουλμανικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για τη δική μας όμως χώρα αδιαφορούν. Αντ' αυτού σας ακούμε να ζητάτε επιπλέον κονδύλια από την Ε.Ε. για την "εξυπηρέτηση" αυτού του μεταναστευτικού ρεύματος προς την Ελλάδα!
Με δεδομένη την υπογεννητικότητα που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και τα δεκάδες παιδιά που φέρνουν στον κόσμο οι εξ ανατολών μετανάστες, τα οποία, ως γνωστόν, δεν προστίθενται στα τεκμήρια των σπιτιών και των αυτοκινήτων, όπως συμβαίνει με τα παιδιά των υπολοίπων ιθαγενών, με την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που τους παρέχεται, σε αντίθεση με τους γηγενείς οι οποίοι υποφέρουν από τα εξοντωτικά μέτρα που έχει πάρει γι' αυτούς το Υπουργείο Υγείας, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς και να μαντεύσει ποιος θα είναι ο εθνικός χάρτης της χώρας μας σε λίγα χρόνια. Να μαντεύσει ποια θα είναι η τύχη των Ασφαλιστικών Ταμείων, ποια θα είναι η σύνθεση του πληθυσμού, πού θα πάει η εθνική συνοχή, πού θα καταλήξει η ελληνική γλώσσα και κουλτούρα, ποιες θα είναι οι συνέπειες από την απαίτηση ανέγερσης τζαμιών και τη βίαιη επιβολή της Σαρίας, την εφαρμογή της οποίας, οσονούπω, θα απαιτήσουν οι παράνομοι εξ ανατολών εισβολείς.
Και ενώ σπεύδετε, με όλα τα πλωτά και εναέρια μέσα που διαθέτει το Υπουργείο σας, να "διασώσετε" και να μεταφέρετε στα λιμάνια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου τους παράνομους μετανάστες, είστε φειδωλός στην άμεση αποστολή βοήθειας που χρειάζονται οι ασθενείς ή τραυματισμένοι ακρίτες των νησιών μας, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές και μέλη Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη με ένα κάτοικο της Κάσου, ο οποίος έχασε τελικώς το πόδι του επειδή δεν έσπευσε το ελικόπτερο να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο της Κρήτης, αφού κάποιοι ανεγκέφαλοι έκριναν ότι η κατάστασή του δεν ήταν σοβαρή!
Χαίρεστε και αυτοδιαφημίζεστε σήμερα κ. Βαρβιτσιώτη για τις καθημερινές "επιτυχίες" των επιτελών και υφισταμένων σας, οι οποίοι διασώζουν και διευκολύνουν την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα. Αδυνατείτε όμως να κάνετε την απλή σκέψη : πού θα οδηγήσει όλο αυτό; Αδυνατείτε - προφανώς δεν επιθυμείτε - να βρείτε τρόπους να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη και άκρως επικίνδυνη εισβολή. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν επιθυμείτε - ή δεν σας αφήνουν - να βάλετε το πρόβλημα στο τραπέζι των δυτικοευρωπαίων προϊσταμένων σας και να απαιτήσετε την επανεξέταση όσων (κακώς) έχουν συμφωνηθεί. Όταν τα πράγματα φθάσουν στο απροχώρητο και αναγκαστείτε να το κάνετε, θα είναι ίσως πολύ αργά. Θα είναι τότε που θα προσπαθείτε να κρυφτείτε από τις συνέπειες της καθυστερημένης εκδήλωσης οργής των Ελλήνων για τις λανθασμένες επιλογές τις δικές σας, αλλά και αυτών που υπηρετείτε.
Δεν είμαι ρατσιστής, ούτε ξενόφοβος κ. Βαρβιτσιώτη. Λυπάμαι τους ανθρώπους που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης αδίστακτων δουλεμπόρων και στοιβάζονται σαν τσουβάλια σε βάρκες και σαπιοκάραβα. Νοιάζομαι όμως και ανησυχώ, κυρίως, γι' αυτή τη χώρα που έγινε κουρέλι στα χέρια ανιστόρητων, προδοτών και ηλιθίων. Νοιάζομαι για τα νέα παιδιά που μεταναστεύουν για να βρουν εργασία. Οργίζομαι που δεν κάνετε καμμία προσπάθεια να τους κρατήσετε στην Ελλάδα! Θλίβομαι για τους εξαθλιωμένους συμπατριώτες μας που αυτοκτονούν καθημερινώς. Λυπάμαι για μένα, που έμεινα άνεργος και χωρίς σύνταξη στα 60 μου, αν και αισθάνομαι υπερήφανος που αυτό ήταν το τίμημα της επιλογής μου να μη γίνω δημοσιογραφικό παπαγαλάκι των εργοδοτών σας μεγαλοεργολάβων εκδοτών και καναλαρχών.
Στο κάτω κάτω δεν είναι υπεύθυνη η χώρα μου για την τύχη αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Δεν είναι υπεύθυνη η Ελλάδα για το χάος το οποίο κάποιοι δημιούργησαν στο Ιράκ, στο Πακιστάν, στην Παλαιστίνη, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη ή στη Συρία. Αυτοί που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στη φυγή της απελπισίας και της απόγνωσης, ας φροντίσουν τώρα να τους "διασώσουν", να τους δώσουν δουλειά και να τους περιθάλψουν στη δική τους πατρίδα, η οποία είναι υπεύθυνη γι' αυτή την παγκόσμια τραγωδία...
Ως εκ τούτου, επειδή δεν επιθυμώ, με τη σιωπή και την ανοχή μου, να νομιμοποιήσω την απαράδεκτη διευκόλυνση εισόδου χιλιάδων παράνομων μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από τα πλωτά και εναέρια σκάφη του Λιμενικού Σώματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της πατρίδας μας, παρακαλώ να με διαγράψετε από το αρχείο των διαπιστευμένων δημοσιογράφων του Υπουργείου σας. Για τον σκοπό αυτό σας παραδίδω σήμερα την κάρτα διαπίστευσής μου.
Σας αφιερώνω το βίντεο που ακολουθεί. Είναι η εμπνευσμένη προσπάθεια μιας παρέας Βρετανών, όπως αυτοί βλέπουν την εισβολή των μουσουλμάνων μεταναστών στη χώρα τους. Μακάρι να σας προβληματίσει (αν και δεν το πιστεύω).
Ιωσήφ Ι. Παπαδόπουλος
Ελεύθερος Δημοσιογράφος
Υ.Γ. Το υστερόγραφο που ακολουθεί προήλθε μετά από μια σύντομη συζήτηση που είχα με τον "παράξενο" και "διαστροφικό" αναγνώστη μου, και αφού η επιστολή μου είχε ήδη παραδοθεί στο Υπουργείο. Λυπάμαι που δεν εστάθη δυνατόν, εκ των πραγμάτων, να το συμπεριλάβω σ' αυτήν.
Τόσο λοιπόν ο "διαστροφικός" και "παράξενος" αναγνώστης μου, όσο και εγώ προσωπικώς, πιστεύουμε ότι η επιστολή μου δεν θα φθάσει ποτέ στα χέρια του ίδιου του υπουργού καθώς, κατά την συνήθη και προσφιλή μέθοδο, οι υφιστάμενοί του θα θελήσουν να τον "προστατεύσουν" από τους"κακούς" πολίτες.
Σε κάθε περίπτωση, εάν ο κ. υπουργός διαβάσει την επιστολή μου και θεωρήσει ότι είναι υβριστική και υποτιμητική για το πρόσωπό του και τον θεσμό που εκπροσωπεί, τον παρακαλώ, και τον προκαλώ συγχρόνως, να μου υποβάλλει μήνυση. Θέλω όμως να γνωρίζει ότι σ' αυτήν την περίπτωση θα ζητήσω άρση της βουλευτικής του ασυλίας, καθώς θα του υποβάλλω κι' εγώ μήνυση για ψευδή καταμήνυση και εσχάτη προδοσία. Η αλλοίωση της ταυτότητας του ελληνικού έθνους και οι προφανείς περιπέτειες στις οποίες εμπλέκει με τις επιλογές του (ελεύθερη είσοδος παράνομων μεταναστών, υπογραφή μνημονίων κ.λπ.) την πατρίδα αυτή και τον λαό της, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τι άλλο μπορεί να είναι;

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΑΟΣ


χάος
«ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΕΡΟΥΣΙ ΟΥΧΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΣΑΝΤΕΣ ΑΥΤΑΣ ΑΝΑΠΟΔΡΑΣΤΟΥΣ»
ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ
ΗΛΙΑ Α. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥ – ΑΝΑΛΥΤΟΥ
www.stamat.gr
2014-09-15_071742Η Διατεταγμένη «Υπηρεσία» των Εντολοδόχων – Υποτελών, κομματικών Ηγετίσκων για την ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ εν όλω ή εν μέρει, αποτελεί ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ με ό,τι αυτό συνεπάγεται ήτοι: Πολιτική – Οικονομική – Ηθική και Ψυχολογική Υποδούλωση και Εξαθλίωση ενός ολόκληρου Λαού. Αποτελεί με άλλους λόγους καραμπινάτο Φασιστικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ έχει κυριολεκτικά κονιορτοποιηθεί και απαιτείται Άμεση και Καθοριστική Επανασύνταξή του.
Κατά συνέπεια, μη Υπάρχοντος Συνταγματικού χάρτη, το εν λόγω φασιστικό και Δουλοπρεπές Υποταγμένο σε ψευδοεταίρους Καθεστώς, πρέπει Άμεσα να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ, από τις Υπάρχουσες Εν υπνώσει ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Από ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Από ΔΥΝΑΜΕΙΣ που Μάχονται «Υπέρ βωμών και Εστιών». Το Ελληνικό Κράτος έχει ήδη καταρρεύσει και ευρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση Έρμαιο όλων των ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΥΝΩΜΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ και των Υποκατάστατων αυτής (Ε.Ε., ΔΝΤ, Ε.Κ.Τ.). ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ «ΗΓΕΣΙΕΣ» ΑΝΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΜΕΣΗ. Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ Εν Καιρώ Ειρήνης και Άνευ τινός πολεμικής ήττας.
Αποτελεί ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και Επισύρει την Εσχάτη των ποινών. Οι Συνεχείς και Απαράδεκτες απαιτήσεις των Διεθνών Εκβιαστών – Τοκογλύφων, προς τους Υποτελείς «Κυβερνώντες» που γίνονται αυτόχρημα αποδεκτές, επιδιώκουν και στοχεύουν στον οικονομικό «στραγγαλισμό» και των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και μέσω αυτού, στην απόλυτη κυριαρχία.
Η Ηγεσία των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, οφείλει να επισημάνει, δι” υπομνήματος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ο οποίος συνταγματικά άρχει αυτών), την μεγίστη εθνική του αποστολή.
ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, η οποία συνίσταται στην προάσπιση και υπεράσπιση, μέχρι «τελευταίας ρανίδος», της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Εθνικής κυριαρχίας και Εθνικής ακεραιότητας της χώρας.
Κατά συνέπεια η Εθνική άμυνα και Ασφάλεια της χώρας με σκοπό τη σωτηρία αυτής, έναντι οιουδήποτε εξωτερικού ή εσωτερικού επιβολέως, αποτελεί ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
Αποτελεί υπέρτατο καθήκον και υποχρέωση της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, να επισημάνει με ιδιαίτερη έμφαση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις εξ” αυτών απορρέουσες προσωπικές του ευθύνες ως Αρχηγού του Ελληνικού Κράτους, – ανεξάρτητα από τυπολατρικές υπάρχουσες ή μη αρμοδιότητες- στις σημερινές λίαν οικτρές, ζοφερές, και σκοτεινές συνθήκες, που στραγγαλίζουν επικίνδυνα την ΕΘΝΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ της χώρας μας.
Η Οικονομική Υποδούλωση του έθνους, από τους Διεθνείς συνωμότες της παγκοσμιοποίησης, συνεπάγεται κατά τα σχεδιαζόμενα τεκταινόμενα, τόσο τη κοινωνική κατάρρευση, όσο κυρίως και την εθνική υποταγή της χώρας, στους Δόλιους και Σατανικούς εγκεφάλους του Διεθνούς παρασκηνιακού ΚΕΝΤΡΟΥ.
ΚΕΝΤΡΟΥ που επιβουλεύεται άμεσα πλέον την διάλυση του ελληνικού Έθνους, αλλά βεβαίως και όσων εθνών – κρατών αντιστρατεύονται και αντιστέκονται στην φασιστική επικράτηση των παγκοσμιοποιητών.
Μια τέτοια πρωτοβουλία λοιπόν της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, προς τον Αρχηγό του Κράτους, δεν αποτελεί ουδεμιάς μορφής εκτροπή, από τα καθήκοντα τους, αλλά αντιθέτως αποτελεί εθνικό καθήκον, κρούοντας τον κώδωνα των επερχόμενων Εθνικών περιπετειών, στον πολιτειακό τους προϊστάμενο.
Το αντίθετο της απόλυτης σιωπής και, αποστασιοποίησης από τα εθνικά δρώμενα, θα τους καθιστούσε επίορκους της υψηλοτάτης εθνικής τους αποστολής, -όπως προαναφέραμε- με βάση τον όρκο που έδωσαν στην Πατρίδα όταν απεφοίτησαν από τις Στρατιωτικές Σχολές Ευελπίδων – Δοκίμων και Ικάρων, ως μόνιμοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Μετά ταύτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλείται να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες και όχι απλά να περιορίζεται, σε κοινότυπα ευχολόγια, αόριστες και γενικευμένες συμβουλές και άκριτες συγκατανεύσεις στους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι αυτοί και όλοι οι προηγούμενοι, ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ τα ΜΕΓΙΣΤΑ για τη σημερινή δεινή και οικτρή κατάσταση του Έθνους.
Ως Δημοσιολόγος ασχολούμενος με την Διερεύνηση και Ανάλυση των Εθνικών Ζητημάτων, επί 35 συναπτά έτη και με παράλληλη προϋπηρεσία στο ΥΕΘΑ, Θεωρώ ότι η αναφορά σε θέματα Ενόπλων Δυνάμεων, είναι μείζονος Εθνικής σημασίας.
Οι συνεχείς και Απαράδεκτες απαιτήσεις των Διεθνών Εκβιαστών – Τοκογλύφων της παγκοσμιοποίησης, γίνονται αυτόματα αποδεκτές από τους Υποτελείς Υπηρέτες, στοχεύουν άμεσα στον οικονομικό στραγγαλισμό και των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και μέσω αυτού, στην απόλυτη κυριαρχία.
Οι Οικονομικοί «Δολοφόνοι» κατά την περιγραφή του «John Perkins» της Σχολής του Σικάγο, σχεδιάζουν, καραδοκούν και επιτίθενται αναλόγως, των αντιδράσεων. Και αναντίρρητα εξ” αυτών των λόγων τραυματίζεται το σθεναρό και υψηλό επίπεδο του Αξιόμαχου των Ε.Δ., στον καθαρά Επιχειρησιακό Τομέα. Και επιπλέον Υποσκάπτεται
βαθύτατα το Ηθικό, το φρόνημα και η Πίστη, λόγω μη αναγνωρίσεως από την πολιτεία οι Ύψιστες Εθνικές Υπηρεσίες που προσφέρουν, για την Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια.
Και τέλος Αρχηγός Κράτους ο οποίος βάσει συντάγματος θεωρείται ( έστω και τύποις) να Άρχει των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει πιστεύουμε ΥΨΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να προστατεύσει με το κύρος και την θεσμική του ιδιότητα τον ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.
Με το ύστατο δικαίωμα που διαθέτει της μη υπογραφής, όλων των σχετικών φασιστικών και αντισυνταγματικών Νόμων και Διαταγμάτων τα οποία, σχεδιάζονται και εκπορεύονται, από τους Διεθνείς συνωμότες και Διεθνείς οικονομικούς δολοφόνους, των σατανικών εγκεφάλων, που ευαγγελίζονται την Διάλυση και Αφανισμό , όλων των ΕΘΝΩΝ – ΚΡΑΤΩΝ.
Παρά ταύτα οι Ανάξιοι και Υποτελείς Δούλοι πολιτικάντηδες και ψευτο «Ηγέτες» επιλέγουν να τον Απαξιώνουν ΕΘΝΙΚΑ – ΗΘΙΚΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
Η δε Φυσική Ηγεσία του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΑ Υποκρίνονται ότι δεν αντιλαμβάνονται τον καταεξευτελισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και παραμένουν Επικινδύνως Απαθείς, σιωπηλοί υποτακτικοί, Άτολμοι και εν πολλοίς Αδρανείς και περιφρονημένοι.
Ας αντιληφθούν ότι φέρουν με τα σημερινά – ΕΘΝΙΚΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ – τεράστια ευθύνη και καθίστανται επίορκοι της Εθνικής τους Αποστολής.
Και στο σημείο αυτό, θέτω υπ” όψιν των αναγνωστών, ότι του «Στρατιωτικού Συνδέσμου» το σωτήριο έτος 1909, επικεφαλής της επανάστασης στο Γουδί ήταν ο Ήρωας Συντ/ρχης Νικόλαος Ζορμπάς, ο οποίος έθεσε τέρμα στην τότε άναρχη και λίαν τεταραγμένη, ΗΘΙΚΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ πολιτική κατάσταση.
Είναι αυτός ο οποίος εδημιούργησε ΝΕΕΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ Ιστορικές αφετηρίες δια το Ελληνικό Έθνος.
Είναι αυτός ο οποίος έφερε από την Κρήτη, στο «κεντρικό» πολιτικό Γίγνεσθαι, τον μετέπειτα Εθνάρχη πολιτικό Ελευθέριο Βενιζέλο.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Παραθέτω κατωτέρω απόσπασμα του προλόγου, από τον Α” τόμο του πονήματος της Διευθ. Ιστορίας Στρατού, του ΓΕΣ «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ 1912-13» του Δ/ντού Αντ/γου «Γρηγ. Μούργελα¨.
«Από το 1900 και εντεύθεν άρχισε να αναλαμβάνεται κάποια προσπάθεια για την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού και τον εφοδιασμό του, σε υλικά και μέσα, όπου και συστηματοποιήθηκε, κατά τα έτη 1904-1908. Αλλά αυτή η προσπάθεια κορυφώθηκε με τα μέτρα που έλαβε, η Επανάσταση του 1909, και υλοποίησε αποτελεσματικά από το 1910, η πολιτική κυβέρνηση του μεγαλόπνοου πολιτικού και Εθνάρχη Ελευθ. Βενιζέλου. Στον τιτάνιο αυτό αγώνα, είχε ένθερμο συμπαραστάτη ο-λόκληρο το Ελληνικό Έθνος. Λαός και Στρατός άρρηκτα ενωμένοι και πειθαρχημένοι, ανέλαβαν την μεγάλη αυτή εξόρμηση και έγραψαν ανεξίτηλες σελίδες δόξας και μεγαλείου».
Εν συμπεράσματι η Γνώση της Αδέκαστης Ιστορικής Αλήθειας Διδάσκει, Μορφώνει και Παραδειγματίζει για το Εθνικό Μέλλον.
Η ΔΙΣ/ΓΕΣ, έχει αναλάβει, Μέγιστο Εθνωφελές Έργο, με την Αναγραφή και Παρουσίαση όλων των ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ Περιόδων του Ελληνικού Έθνους. Κυρίως όμως εξιστορεί με απόλυτη και Υπεύθυνη Τεκμηρίωση ολόκληρη την Στρατιωτική μας Ιστορία, της Μακραίωνης και ένδοξης Εθνικής μας Διαδρομής.
http://triklopodia.gr/enoples-dinamis-ke-ethniko-chaos/

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)