Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Aρχίζει τη Δευτέρα η αποστολή του πολυεκκαθαριστικού - Πόσα θα πληρώσουμε



Το ενιαίο πολυεκκαθαριστικό αναμένεται να φθάσει μέσα στον Σεπτέμβριο σε περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενους και θα αφορά την πληρωμή πέντε εκ των φόρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα το ενιαίο πολυεκκαθαριστικό θα αφορά:

- Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που θα πληρώσουν όσοι έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ και θα υπολογιστεί με συντελεστές από 1% έως 4%.
- Το τέλος επιτηδεύματος των 300 ευρώ που θα βαρύνει τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ενεργοποιήσει βιβλία και στοιχεία.
- Την έκτακτη εισφορά που θα πληρώσουν όσοι έχουν Ι.Χ. αυτοκίνητο άνω των 1.929 κυβικών και ηλικίας έως 10 ετών.
- Την έκτακτη εισφορά που θα πληρώσουν όσοι έχουν σκάφη αναψυχής άνω των 6 μέτρων, καθώς και αεροσκάφη
- Την έκτακτη εισφορά για όσους δηλώνουν ότι έχουν πισίνα.

Όσοι λάβουν το εκκαθαριστικό θα μπορούν να πληρώσουν το ποσό σε έως έξι δόσεις, αλλά καμία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 300 ευρώ με εξαίρεση την τελευταία. Έτσι παρά το γεγονός ότι είναι έξι δόσεις μπορεί πολλοί υποχρεωτικά να κληθούν να πληρώσουν τις εισφορές σε δύο ή τρεις δόσεις.

Βέβαια εάν πληρώσει κάποιος εφάπαξ θα έχει έκπτωση 5%. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως σε ορισμένους που θα έρθει το ενιαίο πολυεκκαθαριστικό, η εφορία τους χρωστάει ακόμα λεφτά μέσω της επιστροφής φόρου.

Νέες επιβαρύνσεις απο την ΔΕΗ

Επιβάρυνση έως και 20% περιμένει έως τα τέλη του 2011 τους οικιακούς καταναλωτές της Δ.Ε.Η., καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου επιβάλλεται πλέον ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο που προορίζεται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως είναι αναμενόμενο, η
αύξηση των τιμολογίων αναμένεται να προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο, κατά την οποία η χώρα διέρχεται βαθύτατη κρίση, εξαιτίας της ύφεσης.

Γερμανοί πολιτικοί ζητούν την έξοδο της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Deutche Welle, επιφανείς Γερμανοί πολιτικοί, όπως ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της βουλής, ο Χριστιανοδημοκράτης Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, και ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και μέλος του προεδρείου των Φιλελευθέρων Χέρμαν Ότο Σόλμς, αμφιβάλουν για το εάν η
Ελλάδα θα είναι σε θέση να ξεπεράσει την οικονομική κρίση χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους και να γίνει ανταγωνιστική παραμένοντας στην ευρωζώνη. Ο Μπόσμπαχ μάλιστα τονίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης στην Ελλάδα, αλλά κυρίως η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει εάν ως μέλος της ευρωζώνης μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα ανταγωνιστική, είπε, για να προσθέσει πως ο ίδιος δεν το πιστεύει.

Φωναζει ο κλεφτης...

Σε κανένα ????

Ολα για όλα σε 10 μέρες για να κλειδώσει η 6η δόση

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Μας έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προσαρμοσθούμε στα δεδομένα", έλεγε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών

Ολα για όλα σε 10 μέρες για να κλειδώσει η 6η δόση

"Παρακαταθήκη" για επώδυνα μέτρα και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα στην υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος άφησε στην κυβέρνηση η τρόικα, που "θα επανέλθει δριμύτερη" έπειτα από δέκα μέρες για να κάνει την τελική αξιολόγηση και να αποφανθεί για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Στο επίκεντρο των επιταγών οι περικοπές στις μισθολογικές και κοινωνικές δαπάνες του Δημοσίου, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών και φορέων, η δραστική μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο και οι ανατροπές στο φορολογικό.

Επιπρόσθετα απαιτούν εδώ και τώρα επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και δραστικές παρεμβάσεις για το χτύπημα της φοροδιαφυγής και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για αφόρητη πίεση της τρόικας, που δεν δείχνει διατεθειμένη να ανεχτεί αποκλίσεις στους στόχους και εκπτώσεις στο πακέτο των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, ούτε καν αλλαγή του μείγματος. "Μας έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προσαρμοσθούμε στα δεδομένα" έλεγε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι η στάση τους από την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού ή χαλάρωσης και κλείνει οποιαδήποτε "έξοδο κινδύνου". Το πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα για την τρόικα είναι να διορθωθούν οι αποκλίσεις στον προϋπολογισμό και να διασφαλισθεί η επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα.

Ολα για όλα σε 10 μέρες για να κλειδώσει η 6η δόση

Στο πλαίσιο αυτό θέτουν επιτακτικά θέμα επιβολής πρόσθετων περικοπών, καθώς και άμεσης μείωσης του μισθολογικού και λειτουργικού κόστους.

Μαζικά λουκέτα... στο Δημόσιο
Ειδικότερα ζητούν μαζικά λουκέτα και συγχωνεύσεις σε δημόσιους οργανισμούς και φορείς, επέκταση της εργασιακής εφεδρείας σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και απολύσεις προσωπικού ακόμα και με συμβάσεις αορίστου χρόνου, απαιτούν βαθύ κούρεμα στους μισθούς του Δημοσίου με την εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου και περαιτέρω περιορισμό των κρατικών κονδυλίων για ασφάλιση, Υγεία, περίθαλψη και κοινωνικές παροχές (επιδόματα και εισοδηματικές ενισχύσεις κ.ά.).

Στο σκέλος των εσόδων δέχονται το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η συγκυρία δεν επιτρέπει αυξήσεις στη φορολογία και κυρίως στους έμμεσους φόρους, που θα επέτειναν την ύφεση, ωστόσο θεωρούν ότι η ενίσχυση των εσόδων περνά μέσα και από την αύξηση της άμεσης φορολογίας (εισοδήματα, ακίνητα κ.ά.).

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών αναλυτική ενημέρωση για το πλέγμα των μέτρων που σχεδιάζει στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, καθώς και ακριβή εκτίμηση για τα προσδοκώμενα έσοδα.

Κομβικό σημείο για την τρόικα είναι ο εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος με κατάργηση των απαλλαγών και των εξαιρέσεων στο εισόδημα, στα ακίνητα και στους έμμεσους φόρους. Μεγάλη βαρύτητα αποδίδουν στην αναμόρφωση του ποινολογίου και την ανασυγκρότηση του ελεγκτικού μηχανισμού για το χτύπημα της φοροδιαφυγής, όπου κατά την εκτίμησή τους τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Αποδέχονται ότι ένα μέρος, περίπου το ένα τρίτο, της δημοσιονομικής απόκλισης οφείλεται στη βαθύτερη ύφεση έναντι της αρχικής πρόβλεψης, αλλά διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι δεν συζητούν αναθεώρηση του προγράμματος και αναδιάταξη του μείγματος των μέτρων.

ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
Το τεχνικό κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων παραμένει στην Ελλάδα και συνεχίζει το "ξεσκόνισμα" των βιβλίων του κράτους και τη συλλογή στοιχείων από τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου για την εξέλιξη των βασικών μακροοικονομικών μεγεθών.

Τον σχετικό φάκελο θα παραδώσουν στους επικεφαλής που αποχώρησαν προσωρινά, δίνοντας μικρή πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, και θα επανέλθουν στις 14 Σεπτεμβρίου για το οριστικό "κρας τεστ".

Τα μπλόκα από τους... συμμάχους

Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται η έκτη δόση του δανείου στη χώρα μας αφού πέραν των δυσκολιών στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων πλήθος αστάθμητων πολιτικών και άλλων παραγόντων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και διεθνών αγορών δημιουργούν αβεβαιότητες για το χρόνο και τους όρους εκταμίευσης της δόσης.

Το θέμα είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα καθώς τυχόν εμπλοκές και καθυστερήσεις στη χορήγηση της δόσης θα υποχρέωνε την κυβέρνηση να αναζητήσει άλλες πηγές για την κάλυψη των δανειακών αναγκών του Δημοσίου εν μέσω ρευστού διεθνούς περιβάλλοντος και κλίματος ανασφάλειας στις αγορές.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η έκτη δόση να εκταμιευθεί με βάση τους ευνοϊκότερους όρους του νέου πακέτου στήριξης, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Κατ' αρχάς υπάρχει η εκκρεμότητα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την υλοποίηση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που παρατείνονται χρονικά συμπαρασύροντας και τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων σε επίπεδο Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε έγκριση της εκταμίευσης στις 15 Σεπτεμβρίου ενώ με βάση τα νέα δεδομένα πηγαίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Το άλλο εμπόδιο συνδέεται με τις εμπλοκές στην υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής λόγω της απαίτησης της Φινλανδίας και άλλων χωρών για την παροχή εγγυήσεων από τη χώρα μας για τη συμμετοχή τους στο νέο πακέτο χρηματοδότησης.

Πρόσθετες δυσχέρειες δημιουργούνται και από το γεγονός ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα πρέπει να επικυρωθεί από χώρες της Ευρωζώνης που ταλανίζονται από ενδοκυβερνητικές τριβές και που στα κοινοβούλιά τους υπάρχει ισχυρό ρεύμα ευρωσκεπτικιστών.

Το οικονομικό επιτελείο δεν διαβλέπει κινδύνους στην εκταμίευση της έκτης δόσης και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα καταλήξουν σε θετική αξιολόγηση. Ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη δόση αφετηρία της συζήτησης επισημαίνοντας με νόημα ότι "οι θεσμικοί μας εταίροι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς ή πάντως εξίσου καλά με εμάς, ποια είναι τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου, ποιες είναι οι δανειακές ανάγκες?

"Βροχή" από νομοσχέδια και διαρθρωτικές παρεμβάσεις θα ρίξει η κυβέρνηση εντός της εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να καλύψει τα κενά και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και να πείσει την τρόικα ότι τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Το μενού περιλαμβάνει από αποκρατικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, αλλαγές στην αγορά εργασίας και στην Υγεία, μέχρι "μαύρες λίστες" με οφειλέτες του Δημοσίου και αποκαλύψεις για περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Επίσης, το οικονομικό επιτελείο διαμορφώνει τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2012, τις οποίες θα παρουσιάσει στους πιστωτές για έγκριση.

ΕΝΩ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ
Δεν περπατάει το rollover, ετοιμάζουν νέα επίθεση οι κερδοσκόποι

Κινδύνους υπονόμευσης του σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα από κερδοσκοπικά συμφέροντα και από την άρνηση τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων να αποδεχθούν απώλειες 21% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν διαβλέπουν οι Βρυξέλλες.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαμηνύουν ότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φόβοι για περιορισμένο ενδιαφέρον των ιδιωτών τότε οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να ανασχεδιάσουν το μερίδιο που αναλογεί στα διάφορα σκέλη του προγράμματος, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο βάρος στις αποκρατικοποιήσεις.

Και αυτό, διότι εκτιμάται ότι η δυνατότητα παροχής επιπρόσθετων δανείων από την ευρωζώνη είναι ιδιαίτερα περιορισμένη λόγω του κλίματος αμφισβήτησης που κυριαρχεί σε ορισμένες κοινοτικές πρωτεύουσες έναντι της Ελλάδας. Τελευταία διατυπώνονται έντονοι φόβοι ότι μετά τις επιφυλάξεις που εξέφρασε η αμερικανική FED για το επίπεδο ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα νέο διεθνές κερδοσκοπικό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας, με στόχο την αποσταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Γηραιάς Ηπείρου.

50% αντί για 90%
Ο αρχικός στόχος για επίλυση του θέματος της συμμετοχής ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων μέχρι το τέλος Αυγούστου έχει ήδη ξεπεραστεί, ενώ οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο για ενδεχόμενη οριστικοποίηση των κρίσιμων πτυχών που εκκρεμούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου. Με δεδομένο ότι η πρόθε­ση για συμμετοχή των ιδιωτών επενδυ­τών στο νέο πακέτο στήριξης είναι σήμερα μόλις στο 50%, φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολος ο στόχος για συμμετοχή του 90% με ποσό της τάξης των 53 δις. ευρώ έως το 2014, που θα φτάσει τα 135 δισ. έως το 2020. Μά­λιστα, τα χρονοδιαγράμματα είναι ιδιαίτερα ασφυκτικά, καθώς η προθε­σμία που έχει τεθεί από την Αθήνα στις τράπεζες σχετικά με την εκδήλω­ση ενδιαφέροντος, λήγει στις 9 Σεπτεμ­βρίου. Η επιφυλακτικότητα των ιδιωτών επικεντρώνεται στη λογιστική αντιμετώπιση των επιλογών που προβλέπονται από το πακέτο βοή­θειας, αλλά και από το αν θα συμπε­ριλη­φθούν στην όλη ρύθμιση τίτλοι που λήγουν μετά το 2024. Υπολο­γίζεται ότι, αφού κλείσει η επέκταση συμμετοχής των ιδιωτών από το 2020 στο 2024, οι πιστωτές θα κληθούν να μετακυλίσουν ή να ανταλλάξουν ομόλογα αξίας περίπου 35 δισ. ευρώ.

Τρεις στους τέσσερις θέλουν να φύγουν

Το 75% των νέων θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα. Ο εφιάλτης της ανεργίας τους κάνει να βλέπουν τη φυγή στο εξωτερικό ως μόνη λύση για ένα καλύτερο μέλλον

Σε μία περίοδο που ο εφιάλτης της ανεργίας μαστίζει την Ελλάδα, έχοντας εκτιναχθεί πάνω από το 16%, οι νέοι σκέφτονται να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που δημοσιεύεται στο "Πρώτο Θέμα", δηλώνουν έτοιμοι να φύγουν σε περίπτωση που τους δοθεί η κατάλληλη επαγγελματική ευκαιρία.

Ιδιαίτερα στους νέους 18-24 ετών, οι οποίο κυρίως πλήττονται από την ανεργία, το ποσοστό ανέρχεται στο 75%, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 25-44, το ποσοστό είναι στο 50%.

Ακόμη και οι υπερπροστατευτικοί Έλληνες γονείς δηλώνουν σε ποσοστό 53% ότι θέλουν να φύγουν τα παιδιά τους από την Ελλάδα.

Δυσοίωνες προβλέψεις για το ελληνικό χρέος

«ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013»
Βραχυπρόθεσμη αύξηση του ελληνικού χρέους, το οποίο θα παραμείνει για πολλά χρόνια σε μη βιώσιμα επίπεδα προβλέπει ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Οικονομική Ερευνα, Ανσγκαρ Μπέλκε σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Δυσοίωνες προβλέψεις για το ελληνικό χρέος

"Πιθανώς θα δούμε μια πολύ σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους μετά το 2013 , όταν το EFSF αντικατασταθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και θα έχουν γίνει οι γερμανικές εκλογές. Τεχνικά, η διαμόρφωση του ESM θα κάνει την αναδιάρθρωση ομολόγων από ιδιώτες πολύ ευκολότερη" υποστηρίζει ο Γερμανός οικονομολόγος.

Τάσσεται κατά του ευρωομολόγου καθώς όπως λέει θα προσφέρει σε χώρες μικρή ανακούφιση αλλά θα οδηγήσει, όπως συμπληρώνει, σε καταστροφή επειδή ανοίγουν το δρόμο για ακόμη υψηλότερα επίπεδα χρέους για όλους.

Ξανά στους δρόμους οι "Αγανακτισμένοι"

Μία ακόμα φορά, οι "Αγανακτισμένοι" συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή. Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές

Ξανά στους δρόμους βγήκαν οι "Αγανακτισμένοι", με τους οποίους συντάχθηκαν και φοιτητές που είχαν βγει για να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές στην Παιδεία.

"Ξεκινήσαμε αναφέρουν οι Αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι για να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ", τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι Αγανακτισμένοι θεωρούν την ημερομηνία της επανεμφάνισής τους, στις 3 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ορόσημο, καθώς όπως αναφέρουν θα τους "θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια".

Οι φοιτητές, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για το νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ένωσαν τις φωνές τους με τους "Αγανακτισμένους".

Νωρίς το απόγευμα, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με ρόπαλα σε αυτοκίνητα δημοσιογράφων, αναγκάζοντας τους να φύγουν από το σημείο.

Σε μία συμβολική κίνηση περίπου 30 γυναίκες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της κινητοποίησης.

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών, όταν οι δύο ομάδες ήρθαν κοντά.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου οι "Αγανακτισμένοι" της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν συλλαλητήρια στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ για να υποδεχθούν όπως λένε, τον πρωθυπουργό με το σύνθημα "είστε ανεπιθύμητοι"

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)