Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αξιωματικός ε.α. : «Οψόμεθα ες Φιλίππους, κύριε Σαμαρά»

Έπειτα από προσφυγές μεμονωμένων αποστράτων αξιωματικών, όπως και των Ενώσεων των Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με την υπ' αριθμ. 2193/2014 απόφασή του απεφάνθη ότι οι μισθοί των εν ενεργεία και οι συντάξεις των αποστράτων στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, που... είχαν μειωθεί αυθαίρετα και άδικα βάσει του Ν4093/12, θα πρέπει να επανέλθουν στην κατάσταση της 31-1-2012 και όχι σε κατώτερο επίπεδο από αυτήν, ακόμη και αν εφαρμοστεί νέο μισθολόγιο. Νεότερη, δε, απόφαση του ΣτΕ έθεσε στην κυβέρνηση δίμηνη προθεσμία για την εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, αντί να συμμορφωθεί, ως όφειλε, αποφάσισε να φαλκιδεύσει την ανωτέρω απόφαση, περιορίζοντας στο 50% το δικαιούμενο ποσό και μεταθέτοντας την επιστροφή των οφειλομένων σε χρονικό πλαίσιο τριετίας. Επισημαίνεται ότι, δυστυχώς, την ανωτέρω απόφαση προσυπέγραψαν και οι υπουργοί των αρμοδίων υπουργείων, ΥΕΘΑ, Δημοσίας Τάξεως και Ναυτιλίας.

Για να δικαιολογήσει την περικοπή αυτή το ΥΠΟΙΚ, μέσω του ΓΛΚ, επιχειρεί με διάφορους γελοίους συλλογισμούς να δικαιολογήσει την άρνηση καταβολής.

Για το γεγονός ότι το ΥΠΟΙΚ έλαβε την ανωτέρω απόφαση, αδιαφορώντας για τη δικαιολογημένη μήνιν των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, θα πρέπει να υπάρχουν ερμηνείες, οι οποίες κατ' αυτούς προεξοφλούν την επιτυχία του εγχειρήματος. Αυτές, κατά τη γνώμη μου, είναι:

1) Η επικρατούσα άποψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ -ιδίως των αποστράτων- πρόσκειται προς την κυβερνώσα σήμερα παράταξη και συνεπώς θα αρκεστεί σε πλατωνικές διαμαρτυρίες (θεωρούνται δεδομένοι).

2) Ότι ειδικά τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ, λόγω συνταγματικών και άλλων δεσμεύσεων, δεν έχουν τη δυνατότητα έμπρακτης αντίδρασης, αλλά έχουν εναποθέσει την προάσπιση των συμφερόντων τους στον εκάστοτε ΥΕΘΑ, ο οποίος έχει την υποχρέωση να τα προβάλλει και να τα υποστηρίζει στην κυβέρνηση. Βέβαια, τα εν ενεργεία στελέχη των ΣΑ έχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες αναμένεται να αντιδράσουν. Ίδωμεν!

3) Υπάρχουμε, βέβαια, κι εμείς οι απόστρατοι, που είμαστε ελεύθεροι και να συνδικαλιζόμαστε και να διεκδικούμε τα συμφέροντά μας. Όμως οι κυβερνώντες μάς αγνοούν, διότι γνωρίζουν ότι τυχόν αντιδράσεις μας θα κινούνται πάντοτε στο πλαίσιο της ευπρέπειας. Ως εκ τούτου, εκτιμούν ότι θα μας αντιμετωπίσουν εύκολα.

4) Μεταξύ των ανωτάτων αποστράτων των ΕΔ υπάρχει μια διάχυτη άποψη, τη σοβαρότητα της οποίας δεν διανοούμαι να πιστέψω. Είναι συμπεράσματα εθνικής στρατηγικής που προέκυψαν μετά το φιάσκο στα Ίμια και τις γελοίες δηλώσεις τού τότε ΥΠΕΞ, ενός βασικού υπευθύνου για το φιάσκο, περί της προτίμησης μεταξύ ενός καλού διπλωμάτη και ενός Συντάγματος Πεζικού. Αλλά και το Διπλωματικό Σώμα έσπευσαν να το διαλύσουν.

Το ΥΠΟΙΚ επικαλείται οικονομική στενότητα. Σταχυολογώντας, όμως, πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, μπορώ να αναφέρω περιπτώσεις διασπάθισης του δημοσίου πλούτου, όπως:

1. Παραγράφηκαν με πρόσφατη (Ν)τροπολογία του ΥΠΠΟ περί τα 10 δισ. ευρώ σε οφειλέτες που τα είχαν καταχραστεί από τη διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 1997.

2. Καταβλήθηκαν δύο εκατ. ευρώ στην Παγκόσμια Τράπεζα για τη μελέτη «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», την οποία θα μπορούσε να κάνει κάποιο δικό μας πανεπιστήμιο ή ερευνητικό κέντρο.

3. Δεν ελέγχονται 6.800 υπόχρεοι φόρου πολλών δισ. ευρώ, ιδιοκτήτες off-shore εταιρειών.

4. Γίνονται ανεξέλεγκτοι και προκλητικοί διορισμοί βαρόνων των δύο κομμάτων, με παχυλούς μισθούς.

5. Χαρίζονται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 240 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, δηλαδή δικά μας χρήματα.

Πολύ φοβάμαι ότι απευθύνομαι σε ώτα μη ακουόντων. Υπενθυμίζω, όμως, στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά ότι η «οργή» μας είναι εξαιρετικά σφοδρή. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να έχουμε βουλευτικές εκλογές σύντομα.

Και τότε, «οψόμεθα ες Φιλίππους».

ΥΓ.: Να δω τι θα κάνετε τώρα με τη νέα απανταχούσα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Νικόλαος Λαζαρίδης
Αντιστράτηγος ε.α.,
Επίτιμος Γεν. Επιθ. Στρατού

Βουνό οι υποχρεώσεις στην Εφορία. Τι πρέπει να πληρώσουμε

«Βουνό» είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις για εκατομμύρια πολίτες ως τις 31 Δεκεμβρίου ενώ το υπουργείο Οικονομικών κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα τον τελευταίο μήνα του χρόνου και να κλείσει εντός στόχων των προϋπολογισμό του 2014.
Σύμφωνα με το «ημερολόγιο» της Εφορίας, ως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση ΕΝΦΙΑ. Όσοι δεν έχουν πληρώσει και τις προηγούμενες μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.

Ως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν τα πληρώσουν ως 31 Δεκεμβρίου θα πληρώσουν με το νέο έτος πρόστιμο το ισόποσο των τελών.
Οι τράπεζες ωστόσο στο πλαίσιο του ανταγωνισμού αλλά και της διευκόλυνσης των πελατών τους δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ΙΧ και σε όσους κατέχουν πιστωτικές κάρτες να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε άτοκες δόσεις. Η διαδικασία είναι απλή και μπορούν ανάλογα με την τράπεζα και την προσφορά που κάνει να πληρωθούν τα τέλη σε 3 ως 8 άτοκες δόσεις.
Από την άλλη, πέντε ημέρες προθεσμία έχουν εκατομμύρια πολίτες που πρέπει να ως τις 19 Δεκεμβρίου να σπεύσουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 ώστε να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ.
Την ίδια στιγμή, στο συρτάρι μπαίνει η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών η εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για το 2015 να γίνει τους πρώτους δύο μήνες του έτους ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περίπου 6.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν τον νέο φόρο όχι σε 6 δόσεις, όπως ισχύει εφέτος, αλλά σε 10 δόσεις.
Όμως κάτι τέτοιο τελικά δεν θα ισχύσει καθώς αντιδρά η τρόικα ενώ στο υπουργείο Οικονομικών δεν θέλουν να την «πατήσουν» δεύτερη φορά υποσχόμενοι ελαφρύνσεις που δεν θα γίνουν. Έτσι θα εκδώσουν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2015 (εισοδήματα 2014).
Με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας η Εφορία εξοφλείται αυτόματα. Ωστόσο, η παγίδα στην όλη διαδικασία είναι ότι αν κάποιος χάσει μία δόση από τις άτοκες θα επιβαρυνθεί για τη δόση αυτή με υψηλό επιτόκιο.
Την ίδια στιγμή περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει ως το τέλος του τρέχοντος έτους να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών οικονομικού έτους 2014 (συναλλαγές-τιμολόγια 2013). Όσοι ξεχάσουν και δεν υποβάλουν ενώ οφείλουν θα επιβαρυνθούν με πολύ υψηλό πρόστιμο 1.200 ευρώ.
Ως το τέλος του έτους θα πληρώσουν περίπου 30.000 οφειλέτες του Δημοσίου που εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση χρεών τη 2η δόση από το σύνολο που έχουν επιλέξει.

Τα «παράθυρα» για να βγείτε στη σύνταξη από τα 55 ως τα 60

Διπλά κερδισμένοι είναι όσοι καταφέρουν να κλειδώσουν την έξοδο στη σύνταξη μέχρι το τέλος του 2014 από Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και άλλα ειδικά ταμεία.
Αφενός η σύνταξή τους θα υπολογιστεί με το παλιό σύστημα και αφετέρου γλιτώνουν οριστικά από τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας και συνταξιοδότησης που ήδη έχουν προαποφασιστεί με ανοιχτή την ημερομηνία εφαρμογής τους.
Εν όψει των τελικών ρυθμίσεων χιλιάδες ασφαλισμένοι αναζητούν «το κλειδί της εξόδου» με ευνοϊκές προϋποθέσεις για σύνταξη από τα 55 ως τα 60 ώστε να αποφύγουν των εγκλωβισμό τους σε μεγαλύτερα όρια ηλικίας.

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση:


Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η απόφαση για την Ψηφιακή Αλληλεγγύη που θα δώσει δωρεάν laptop, tablet και internet


 Η απόφαση για την Ψηφιακή Αλληλεγγύη που θα δώσει δωρεάν laptop, tablet και internet Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε όλη η απόφαση για το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη που θα δώσει δωρεάν laptop, tablet και internet σε χιλιάδες δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα. Ειδικότερα το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που κατοικούν στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης. Το πρόγραμμα θα δίνει την δυνατότητα σε όσους απο τις οκτώ Περιφέρειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πήραν το κοινωνικό μέρισμα να πάρουν εντελώς δωρεάν laptop ή tablet και ;internet για 12 μήνες. Οι δικαιούχοι σύμφωνα με την κατανομή που προβλεπει η απόφαση θα ανέρχονται σε 289.237.
Οι Περιφέρειες που συμμετέχουν και οι κάτοικοι τους δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα ωφεληθούν απο την Ψηφιακή Αλληλεγγύη είναι: 1.Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 47.506 δικαιούχοι 2 Θεσσαλία 52.477 δικαιούχοι 3 Ήπειρος 22.588 δικαιούχοι 4 Δυτική Ελλάδα 57.702 δικαιούχοι 5 Ιόνια νησιά 13.220 δικαιούχοι 6 Πελοπόννησος 40.464 δικαιούχοι 7 Βόρειο Αιγαίο 14.753 δικαιούχοι 8 Κρήτη 40.527 δικαιούχοι Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να: Αποκτήσουν ή να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015 με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή (mobile) ή δορυφορική). Αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ηλεκτρονικό υπολο γιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop. Υποστηριχθούν και ενημερωθούν κατ’ οίκον σε βασικά στοιχεία χρήσης ΤΠΕ (προαιρετικά). Οι παραπάνω παροχές αποτελούν τα πακέτα κατη γορίες επιχορήγησης στο πλαίσιο της δράσης. Φορείς της Δράσης Φορέας Πρότασης της Δράσης είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Γ.Γ.Τ.Τ.) και Φορείς Υλοποίησης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), η Γ.Γ.Τ.Τ. και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τε χνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ. Α.Ε.). Ωφελούμενοι Ωφελούμενοι της Δράσης είναι οι δικαιούχοι πολίτες του κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, που κατοικούν στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης βάσει των στοιχείων τους στο Πληροφοριακό Σύστημα «TAXISNET» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Προϋπολογισμός δράσης και ποσό ενίσχυσης Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 100.000.000 Ευρώ σε δημόσια δαπάνη και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μέγιστο ποσό επιχορήγησης για κάθε ωφελούμενο, ανά πακέτο κατηγορία, είναι: Ευρυζωνική Διαδικτυακή σύνδεση (σταθερή ή κινητή (mobile) ή δορυφορική), μέχρι 12 Ευρώ το μήνα και μέχρι 31/10/2015. Βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο (tablet/ netbook/laptop), μέχρι 230 Ευρώ Υπηρεσίες υποστήριξης συμβουλευτικής ενημέρω σης σε χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον μέχρι 60 Ευρώ Άρθρο 5 Τρόπος άντλησης στοιχείων ωφελουμένων Τα στοιχεία των ωφελουμένων θα αντληθούν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών. Μεθοδολογία Υλοποίησης του έργου Η υλοποίηση της δράσης θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο Voucher (κουπόνι). Ένα κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο (δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος). Η συνολική αξία του κουπονιού είναι το άθροισμα της αξίας των παροχών , καθεμιά από τις οποίες είναι διακριτά προκοστολογημένη. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία επιχορήγησης στην άλλη. Η υλοποίηση της δράσης οργανώνεται στις ακόλουθες ενότητες: 1. Σχεδιασμός και εξειδίκευση της Δράσης. 2. Συγκρότηση Μητρώου Παρόχων/Προμηθευτών, και καταλόγου Συμβούλων Υποστήριξης/Ενημέρωσης. 3. Εξαργύρωση Χρήση του Κουπονιού από τους ωφε λούμενους. 4. Παροχή συμβουλευτικής ενημέρωσης σε χρήση ΤΠΕ προς τους ωφελούμενους 5. Οργάνωση και υποστήριξη στην υλοποίηση της δράσης. Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες δημοσιότητας σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, το οποίο διέπει την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» για κοινοτική ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του στόχου σύγκλισης στις περιφέρειες της. Βασικοί στόχοι της δράσης είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους πολίτες, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών. Οι στόχοι αυτοί συνάδουν απόλυτα με το Ψηφιακό Θεματολόγιο (Digital Agenda) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση». Πιο συγκεκριμένα μέσω της Δράσης επιτυγχάνεται: • Η πρόσβαση των πολιτών, «δικαιούχων» του κοινω νικού μερίσματος (όπως περιγράφονται στην κείμενη νομοθεσία), σε τεχνολογίες ΤΠΕ. • Η μείωση του ψηφιακού χάσματος στις 8 Περιφέ ρειες Αμιγούς Σύγκλισης, μέσω της πρόσβασης των πολιτών στο Διαδίκτυο και την χρήση υπολογιστή τύπου tablet, netbook ή laptop. • Η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, του ηλεκτρο νικού εμπορίου και των προσφερόμενων ψηφιακών υπη ρεσιών του Δημοσίου από πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. • Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών μέσω σχετικής τεχνικής υποστήριξης/συμβουλευτικής ενημέρωσης στο χώρο τους. Αντικείμενο της δράσης σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, είναι η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού στους Δικαιούχους πολίτες του κοινωνικού μερίσματος που κατοικούν στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης που είναι: Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη. Οι ωφελούμενοι της Δράσης, που μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε 289.300 πολίτες περίπου, θα έχουν την δυνατότητα να: Αποκτήσουν ή διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015 με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή (mobile) ή δορυφορική). Αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop. III. Υποστηριχθούν και ενημερωθούν κατ’ οίκον σε βα σικά στοιχεία χρήσης ΤΠΕ (προαιρετικά). ΦΟΡΕΙΣ Φορέας Πρότασης της Δράσης είναι η Γενική Γραμμα τεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Γ.Γ.Τ.Τ.) και Φο ρείς Υλοποίησης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ. Α.Ε.). Οι σχετικές αρμοδιότητες των ανωτέρω φορέων και οι υποχρεώσεις τους περιγράφονται κατωτέρω: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας [ΤΕΕ] Οργάνωση της υλοποίησης της δράσης [έκδοση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, συγκρότηση Μητρώου Παρόχων και Καταλόγου Συμβούλων Υποστή ριξης/Ενημέρωσης, επιλογή/αξιολόγηση προσφερόμε νων ψηφιακών πακέτων, κλπ]. Δημιουργία, στελέχωση και λειτουργία Help Desk για θέματα παρόχων/προμηθευτών. Πιστοποίηση Ολοκλήρωσης δράσης, Παραλαβή δι καιολογητικών πληρωμής, Λογιστική Εκκαθάριση και Πληρωμές Παρόχων/Προμηθευτών. Συγγραφή Εφαρμογών και Οδηγών για elearning και χρήση ΤΠΕ. ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Ωφελούμενοι είναι όλοι οι δικαιούχοι πολίτες του κοινωνικού μερίσματος, όπως ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία και τηρούνται στο ηλεκτρονικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων [ΓΓΠΣ]. Η διεύθυνση κατοικίας των ωφελουμένων πολιτών, θεωρείται η δηλωθείσα στο Πληροφοριακό Σύστημα «TAXISNET» Τα εγκεκριμένα πακέτα καθώς και οι εγκεκριμένοι Πάροχοι/Προμηθευτές θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της Δράσης προς ενημέρωση των Δικαιούχων πολιτών της Δράσης. Επιπρόσθετα, oι Πάροχοι/Προμη θευτές θα μπορούν να δημοσιοποιούν στην ιστοσελίδα τους τις εγκεκριμένες προσφορές τους (κάθε κατηγορίας προϊόντος). Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να καλούν το web service της Δράσης που επιστρέφει ποιες προσφορές τους έχουν εγκριθεί, πριν τις αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους. Ο αριθμός των προϊόντων ανά πάροχο που θα αναρτώνται/συμμετέχουν στη δράση θα είναι καθορισμένος και περιορισμένος μέχρι 15 προϊόντα εξοπλισμού ΤΠΕ, μέχρι 15 πακέτα σύνδεσης στο διαδίκτυο, μέχρι 5 προϊόντα υποστήριξης/συμβουλευτικής ενημέρωσης. Τα προϊόντα θα μπορούν να αντικαθίστανται στην πο ρεία της Δράσης, με την ίδια διαδικασία. Η διαδικασία της αντικατάστασης των προϊόντων ανά κατηγορία θα πραγματοποιείται με όρους ορθής χρήσης, δηλαδή δεν θα μπορεί να ξεπερνάει τον μέγιστο αριθμό καταχωρή σεων ανά κατηγορία (π.χ. ο κάθε Πάροχος/Προμηθευτής θα μπορεί να προβεί σε προσθήκες μέχρι 15 νέα προϊ όντα εξοπλισμού ΤΠΕ ή μέχρι 5 προϊόντα υποστήριξης/ συμβουλευτικής ενημέρωσης, αντικαθιστώντας μια υφι στάμενη προσφορά με μια καινούρια). Η μείωση της τιμής μιας προσφοράς από μεριάς Παρόχου/Προμηθευτή αποτελεί επικαιροποίηση της προσφοράς και δεν θα απαιτεί εκ νέου έγκριση από το Τ.Ε.Ε. Εξαργύρωση Χρήση του Κουπονιού από τους ωφελούμενους Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της Δράσης και με χρήση των διαπιστευτηρίων (username/password) του πληροφοριακού συστήματος «TAXISNET» της Γ.Γ.Π.Σ. να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της Δράσης. Θα μπορεί να τυπώνει το μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο email του ή στο κινητό του. Στη συνέχεια θα μπορεί να επισκέπτεται το Web Site της Δράσης και να αναζητήσει Παρόχους/Προμηθευτές που έχουν κατάστημα στην περιοχή του και να εντοπίζει τις Προσφορές «Πακέτα» που τον ενδιαφέρουν. Στο κατάστημα ο ωφελούμενος προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι που θα έχει εκτυπώσει (ή θα το έχει στο κινητό του) και με την αστυνομική του ταυτότητα/διαβατήριο. Ο υπάλληλος του Παρόχου/ Προμηθευτή θα πρέπει μέσω του ΠΣ της δράσης να ελέγξει τα στοιχεία του ωφελούμενου καθώς και αν το ηλεκτρονικό κουπόνι είναι ενεργό ή έχει χρησιμοποιηθεί. Ο ωφελούμενος επιλέγει υποχρεωτικά Συσκευή και Τηλεπικοινωνιακή Σύνδεση και προαιρετικά, Υποστήριξη/ Συμβουλευτική Ενημέρωση. Το κατάστημα καταχωρεί την παραγγελία του ωφελούμενου μαζί με όλα τα απα ραίτητα στοιχεία (ενδεικτικά: Serial Number συσκευής κλπ) στο ΠΣ της Δράσης. Τα παραστατικά που θα εκδώσουν οι Πάροχοι/Προμηθευτές και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, θα πρέπει να περιλαμβάνουν σε εμφανές σημείο τον μοναδικό Κωδικό Κουπονιού του ωφελούμενου. Παραστατικό που δε φέρει το σωστό Κωδικό Κουπονιού ΔΕΝ θα είναι επιλέξιμο από τη Δράση. Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύμφωνα με τα dikaiologitika/gr, ο ωφελούμενος θα πρέπει να υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα εκδοθούν και τυπωθούν στο κατάστημα από το πληροφοριακό σύστημα της Δράσης (ενδεικτικά: Φόρμα Επιλογής προϊόντων ωφελούμενου Υπεύθυνη Δήλωση ωφελούμενου, Σύμβαση μεταξύ Παρόχου/Προ μηθευτή και ωφελούμενου, κλπ) καθώς και από τους Παρόχους/Προμηθευτές (ενδεικτικά: Τηλεπικοινωνιακό Συμβόλαιο, Δελτίο ΑποστολήςΤιμολόγιο Εξοπλισμού, κλπ). Οι ωφελούμενοι μπορούν να ελέγξουν στο Web Site της Δράσης, εάν ο Κωδικός Κουπονιού αντιστοιχεί στα προϊόντα (συσκευή, σύνδεση και υποστήριξη/συμβουλευτική ενημέρωση) που προμηθεύτηκε. Παροχή συμβουλευτικής ενημέρωσης σε χρήση ΤΠΕ προς τους ωφελούμενους Οι Πάροχοι/Προμηθευτές μπορούν να επιλέγουν από το κατάλογο με τους εγκεκριμένους συμβούλους Υπο στήριξης/Ενημέρωσης για συνεργασία. Οι σύμβουλοι Υποστήριξης/Ενημέρωσης θα μπορούν να αποδεχτούν ή να απορρίψουν την αίτηση αυτή. Εάν ο ωφελούμενος έχει επιλέξει συμβουλευτική ενημέρωση και υποστήριξη σε θέματα χρήσης και αξιοποίησης ΤΠΕ, θα ακολουθεί επικοινωνία από τον Πά ροχο/Προμηθευτή για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ανωτέρω ενημέρωσης. Είναι ευθύνη του Παρόχου/ Προμηθευτή και του ωφελούμενου πολίτη για την τελική επιλογή των ημερομηνιών των συναντήσεων οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κατ’ οίκον του ωφε λούμενου και να είναι μέγιστης διάρκειας δύο (2) ωρών η κάθε συνάντηση. Ο ελάχιστος συνολικός αριθμός ωρών ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα χρήσης και αξιοποίησης ΤΠΕ είναι τέσσερις (4). Η ομάδα του ποιοτικού ελέγχου των υπηρεσιών υποστήριξης ενημέρωσης δειγματοληπτικά ελέγχει τη διαδικασία ενημέρωσης, διασταυρώνοντας τηλεφωνικά ή/και με άλλα μέσα που θα καθοριστούν, την κατ΄ οί κον παρουσία του Συμβούλου Υποστήριξης/Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της διαδικασία ενημέρωσης. Ο ωφελούμενος θα έχει επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης σε elearning περιεχόμενο που θα αφορά το σύ νολο των θεματικών ενοτήτων χρήσης και αξιοποίησης ΤΠΕ, που θα αναπτυχθεί από τους φορείς υλοποίησης. Οργάνωση και υποστήριξη στην υλοποίηση της δράσης Στην ενότητα αυτή περιλαμβάνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την οργάνωση και υλοποίηση των ακό λουθων λειτουργιών (ενδεικτικά): 1. Ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων δράσης 2. Συγγραφή και ανάπτυξη Εφαρμογών και Οδηγών για elearning και χρήση ΤΠΕ 3. Λειτουργία Help Desk για θέματα Παρόχων/Προμη θευτών, ωφελουμένων και υποστήριξης του πληροφο ριακού συστήματος 4. Πιστοποίηση δαπανών και εκκαθάριση πληρωμών προς τους Παρόχους/Προμηθευτές. 5. Δημοσιότητα και επικοινωνία 6. Διαρκής και εκ των υστέρων αξιολόγηση της δράσης ΔΙΑΡΚΕΙΑ Το φυσικό αντικείμενο της Δράσης σύμφωνα με το ΦΕΚ που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2015 και το οικονομικό αντικείμενο της Δράσης πρέπει να έχει ολο κληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 100.000.000€. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει το κόστος του κουπονιού για τους Δικαιούχους πολίτες, καθώς και τα κόστη των φορέων υλοποίησης ΤΕΕ και ΕΔΕΤ ΑΕ για τις υπηρεσίες/ έργο που κάθε φορέας θα αναλάβει. Η αναλυτική κοστολόγηση για το ηλεκτρονικό κουπόνι είναι η εξής: Διαδικτυακή σύνδεση (σταθερή ή κινητή (mobile) ή δορυφορική) μέχρι 12 Ευρώ το μήνα και μέχρι 31/10/2015. Βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο (tablet/ netbook/laptop) μέχρι 230 Ευρώ Υπηρεσίες υποστήριξης συμβουλευτικής ενημέρω σης σε χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον μέχρι 60 Ευρώ ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ • Το κουπόνι θα μπορεί να “εξαργυρώνεται” μόνο σε ένα φυσικό κατάστημα ενός Παρόχου/Προμηθευτή. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της “εξαργύρωσης” το κουπόνι ακυρώνεται και η διαδικασία επαναλαμβάνεται στον ίδιο ή σε άλλο Πάροχο. • Κατά την εγγραφή τους οι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι θα δηλώνουν υποχρεωτικά εάν επιθυμούν να συμμετέχουν αυτόματα όλα τα υφιστάμενα συμβόλαια Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών με συνδρομητές/Δικαι ούχους της Δράσης, τα οποία πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές της Δράσης. Σε αντίθετη περίπτωση, για το συγκεκριμένο τηλεπικοινωνιακό Πάροχο, θα θεωρείται ότι συμμετέχουν στη Δράση μόνο τα νέα, εγκεκριμένα στο πλαίσιο του προγράμματος, Πακέτα Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών τους και όχι οι υφιστά μενες συνδέσεις. • Αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Παρόχου/Προμη θευτή, η διασφάλιση της ορθότητας των υφιστάμενων συμβολαίων Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών που επιχο ρηγούνται στο πλαίσιο της Δράσης, σε σχέση με τις ελάχιστες προδιαγραφές. • Η τηλεπικοινωνιακή σύνδεση που αφορά σύνδεση σε ευρυζωνικό δίκτυο adsl ή vdsl, μπορεί να γίνεται μόνο στη διεύθυνση κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη, όπως αυτή είναι δηλωμένη στο πληροφοριακό σύστημα «TAXISNET» της Γ.Γ.Π.Σ. • Για την περίπτωση υφιστάμενης σύνδεσης, η παροχή του εξοπλισμού πρόσβασης και των υπηρεσιών συμβουλευτικής ενημέρωσης/υποστήριξης θα πρέπει να πραγματοποιείται μετά την ενεργοποίηση της τη λεπικοινωνιακής υπηρεσίας ή μετά την υπογραφή του τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου ή την τροποποίησή του. Στις περιπτώσεις αιτήσεων φορητότητας μεταξύ τη λεπικοινωνιακών Παρόχων, το κουπόνι θα μπορεί να εξαργυρωθεί στο κατάστημα, μετά τη διαδικασία ολο κλήρωσης της αίτησης φορητότητας. • Ο απαραίτητος εξοπλισμός σύνδεσης στο τηλεπι κοινωνιακό δίκτυο (π.χ. modem για σύνδεση σε adls/ vdls, usb stick για σύνδεση στο 3G/4G δίκτυο, δορυφο ρικό πιάτο για σύνδεση στο δορυφορικό δίκτυο), όπου απαιτείται, βαραίνει στο σύνολό του, αποκλειστικά τον Πάροχο/Προμηθευτή και παρέχεται δωρεάν στον ωφε λούμενο. • Μεταξύ του Παρόχου/Προμηθευτή και του ωφελού μενου θα υπογραφεί σύμβαση με την οποία ο ωφε λούμενος θα εξουσιοδοτεί τον Πάροχο/Προμηθευτή να εισπράξει από το ΤΕΕ την αξία του κουπονιού που χρησιμοποίησε. • Οι πληρωμές των παρόχων/προμηθευτών θα γίνο νται από το ΤΕΕ τμηματικά, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και μετά την πιστοποίηση της παροχής των πακέτων που θα έχει επιλέξει ο ωφελούμενος. Οι προσφορές ανά κατηγορία, θα πρέπει να είναι αναλυτικές σε σχέση με τα παρεχόμενα πακέτα τους. Ειδικά στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, επιπλέον υπη ρεσίες που δύναται να προμηθευτεί ο ωφελούμενος, που δεν περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο πακέτο του προϊόντος, δεν απαιτείται αλλά και δεν απαγορεύεται να περιγράφονται στην προσφορά του (π.χ. Αναγνώριση κλήσης, παροχή Static IP, παροχή απεριόριστων διεθνών κλήσεων, κλπ). Η τιμή των προσφορών πρέπει να είναι αντίστοιχη με τις υπηρεσίες που προσφέρονται. • Δεν επιτρέπεται η αναπροσαρμογή τιμών εντός του τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου τουλάχιστον μέχρι τις 31/10/2015. • Όλες οι ανωτέρω τιμές που αναφέρονται στον οδη γό είναι τιμές συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.). • Τέλη ενεργοποίησης ή λοιπά τέλη που αφορούν την παροχή της τηλεπικοινωνιακής υπηρεσίας δεν συγχρη ματοδοτούνται από τη Δράση. • Οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της Δράσης θα παραμείνουν λειτουργικές με σκοπό την εξυ πηρέτηση αντίστοιχων Δράσεων, τουλάχιστον για την 5ετία που προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ε.Ε. • Οι Πάροχοι/Προμηθευτές θα πρέπει να διαθέτουν στοιχεία κατά έτος την επόμενη πενταετία με την κατάσταση των συνδέσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω της Δράσης, δηλαδή πόσες συνδέσεις παραμένουν ενεργές ανά περιφέρεια και άλλα στοιχεία χρήσιμα για την αξιολόγηση και τον έλεγχο της Δράσης. • Οι δικαιούχοι θα πρέπει να διατηρήσουν τον εξο πλισμό μέχρι την ολοκλήρωση του οικονομικού αντικει μένου της δράσης. • Ο Πάροχος/Προμηθευτής θα πρέπει να επικολλήσει την επικοινωνιακή ταυτότητα της δράσης στον εξοπλι σμό (laptop/tablet/netbook) που θα προσφέρει σύμφωνα με το πρότυπο που θα του δοθεί. • Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα εκδοθεί θα καθορίζονται οι αναλυτικοί όροι υλοποίησης και ολοκλήρωσης της δράσης.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΥΤΙΑ

Αγαπητέ και αξιότιμε κύριε Αυτιά
Είμαι απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, ονομάζομαι Αργύριος Ανδριώτης του Χρήστου, κατάγομαι από την ακριτική μυροβόλο Χίο και κατοικώ στην πόλη των χιλίων χρωμάτων, την επίσης ακριτική Ξάνθη, έχω Α Μ συνταξιούχου 1101343050014 και αριθμό κινητού τηλεφώνου (σε περίπτωση που θελήσετε κάποια προσωπική επαφή) 6944141420.
Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο που θα αφιερώσετε για μένα καθώς η επιστολή μου αυτή αφορά αποκλειστικά εμένα και κανέναν άλλο συνάδελφο μου, επίσης όμως σας ευχαριστώ εκ μέρους συναδέλφων μου που έστω και αραιά και που αφιερώνεται χρόνο στις εξαίρετες εκπομπές σας, για τον κλάδο μας.
Αφορμή να σας γράψω κ. Αυτιά, ήταν η εκπομπή σας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τον Φεβρουάριο του 2014. Για να μην σας κουράζω και ψάχνετε στο αρχείο σας, το τμήμα που μας αφορά βρίσκεται στον σύνδεσμο http://eaaslarisas.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2729.html και σας γράφω τώρα γιατί περίμενα τα τελευταία στοιχεία που εκδόθηκαν την 10/12/2014, προκειμένου να ασχοληθούμε με πραγματικά δεδομένα.
Στην εκπομπή σας αυτή λοιπόν εκτός των άλλων, στο 2:14 λεπτό η κ. Μάγδα Τσέγκου, με βάσει τους πίνακες που παρουσιάζονται, λέει ότι ο συνταγματάρχης θα πάρει αύξηση μηνιαίως 508 € και εσείς συμπληρώνετε : «θα παντελονιάσει 500 € η Συνταγματαρχάρα». Λέτε ότι είναι πολλά τα λεφτά, αναρωτιέστε αν υπάρχουν αυτά τα λεφτά ή θα χρειασθεί να μπουν φόρους στους υπολοίπους φορολογούμενους για να μας δώσουν εμάς αυτά τα πολλά λεφτά.
Με αυτή σας την εκπομπή αγαπητέ κ. Αυτιά, πετύχατε :
1.         Να λειτουργήσει αμέσως ο λεγόμενος «κοινωνικός αυτοματισμός» και να επισύρει την μήνη του κόσμου εναντίον μας. Δεν συνάντησα γνωστό μου από την ημέρα της εκπομπής σας και μετά που να μην με μέμψη για τα χρήματα που θα πάρουμε σε βάρος των λοιπών φορολογουμένων, σε καιρό κρίσης της Πατρίδος μας. «Ντροπή σας» και «Αίσχος»  ήταν οι ηπιότερες φράσεις που ακούγαμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σας αναφέρω τον πεθερό μου, ηλικίας 90 ετών, που σας παρακολουθεί ανελλιπώς, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι πρόκληση αυτό που κάνουμε. Εξ’ άλλου πλήθος αναρτήσεις στο διαδίκτυο αποδεικνύουν το αληθές των γραφομένων μου.
2.         Να επισύρετε εναντίον σας και εναντίων των συνεργατών σας την μήνη των συναδέλφων μου. Αγανακτισμένοι από την ανακρίβεια των αναφερομένων σας και με τον τρόπο και το ύφος που τα παρουσιάζατε (κατά τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών, ειρωνικό), να σας χαρακτηρίζουν «άνθρωπο του συστήματος», «παπαγαλάκι της Κυβέρνησης», «βολεμένο στα κανάλια του συστήματος» και λοιπά παρόμοια. Σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο αποδεικνύουν πάλι το αληθές των γραφομένων μου.
Σας παρακαλώ, αγαπητέ κ. Αυτιά, επειδή σας συμπαθώ, είμαστε και από γειτονικά νησιά, δώστε μου την ευκαιρία  και βοηθείστε με μέσω της εκπομπής σας, να σας παραθέσω τα πραγματικά στοιχεία και τα πραγματικά ποσά, όχι αυξήσεις αλλά επιστροφές, που παράνομα παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις μας, μόνο από εμάς και όχι από όλους τους λοιπούς φορολογούμενους και να αποδείξουμε στους αγανακτισμένους συναδέλφους μου ότι η συγκεκριμένη εκπομπή σας ήταν μια ατυχής παρένθεση στα τόσα λαμπρά που έχετε επιτύχει και ότι όλα οφείλονται στην παραπληροφόρηση σας από τους συνεργάτες σας.
Σας παραθέτω λοιπόν τα παρακάτω πραγματικά στοιχεία :
Δεν θα μπορούσα κ. Αυτιά να διανοηθώ ότι σε περίοδο κρίσεως της Πατρίδος μου να αρνηθώ την προσφορά μου προκειμένου να βοηθήσω, στο μέτρο που μου αναλογεί, προσφέροντας μέρος της σύνταξης μου στην Πατρίδα μου. Εξ’ άλλου έχουμε γαλουχηθεί με αυτές τις αρχές και ιδανικά. Προσέφερε η γηραιά μητέρα μου μέρος από την πενιχρή σύνταξή της, να μην προσφέρω εγώ με την κατά πολύ μεγαλύτερη σύνταξή μου;
Προσέφερα λοιπόν, όπως όλοι οι φορολογούμενοι, το ποσό που μου αναλογεί, βάσει των περικοπών που θέσπισε η Κυβέρνηση, αγόγγυστα και με την ελπίδα ότι με τις περικοπές αυτές θα μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία της Πατρίδος μας. Η κυβέρνηση μας όμως, επί πλέον των παραπάνω περικοπών και ίσως επειδή είμαστε εύκολος κλάδος, λόγω του ότι δεν έχουμε συνδικαλιστικά όργανα για να φωνάξουμε  ή δεν προβαίνουμε σε άλλες ενέργειες που θα επηρεάσουν την λειτουργία του Κράτους, ή ίσως μας θεωρεί και «δεδομένους», με διάφορους νόμους που θέσπισε μας παρακρατεί, παράνομα και αντισυνταγματικά, μόνο από εμάς, σε αντίθεση από τους λοιπούς φορολογούμενους, διάφορα ποσά, που μειώνουν την σύνταξη μας σε επίπεδα εξαθλίωσης και για πολλούς από εμάς να τίθεται θέμα επιβίωσης.
Όπως φαίνεται από τις ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, του Υπουργείου Οικονομικών, που σας επισυνάπτω συνημμένα, τα ποσά των συντάξεων μου κατά τα έτη της κρίσεως είναι :
Έτος 2010, ποσό 29.977,07 €.
Έτος 2011, ποσό 27.391,20 €.
Έτος 2012, ποσό 23.351,12 €.
Έτος 2013, ποσό 16.794,73 €.
Έτος 2014, ποσό 15.114,16 €. (Επειδή δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική βεβαίωση το ποσό εξάγεται από την πρόσθεση των μηνιαίων συντάξεων. Μόλις όμως εκδοθεί θα είναι και αυτό στη διάθεση σας, εφόσον το επιθυμείτε).
Από τα παραπάνω ποσά παρατηρούμε ότι η σύνταξη μου μειώθηκε κατά 50% και αν σ΄ αυτά υπολογίσουμε και τις μειώσεις στα βοηθήματα του ΜΤΣ και του ΕΚΟΕΜΣ που λαμβάνω, η συνολική μείωση στις αποδοχές μου ανέρχεται στο 61%. Επίσης παρατηρείστε στα επισυναπτόμενα ότι παρά την δραματική μείωση των συντάξεων μου οι κρατήσεις για την υγειονομική περίθαλψη του Ν.3865 έχουν αυξηθεί κατά 75%.
Με δεδομένη λοιπόν την παραπάνω αδικία εις βάρος μας, προβήκαμε δια των οργάνων μας σε διάφορα διαβήματα  προς την Κυβέρνηση, η οποία όμως ή κώφευε ή επιδεικτικά μας αγνοούσε ή μας ενέπαιζε δια του κ. Πρωθυπουργού και δια των συναρμοδίων Υπουργών της και ειδικά δια του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Κατήλθαμε για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδος σε ειρηνικές διαδηλώσεις σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος. Κανένα αποτέλεσμα. Η κοροϊδία συνεχιζόταν. Αποφασίσαμε λοιπόν δια των Ενώσεων μας να προσφύγουμε στην Ελληνική δικαιοσύνη.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την 2192/2014 απόφασή του, κρίνει τις επί πλέον περικοπές στις συντάξεις μας, παράνομες και αντισυνταγματικές και διατάσσει την Κυβέρνηση να επιστρέψει τα παρανόμως παρακρατηθέντα. Επίσης το Ελεγκτικό Συνέδριο με την έκδοση της σχεδόν ομόφωνης αποφάσεως (27 υπέρ και 2 κατά), αποφάνθηκε ότι ο νόμος 4093/2012 που αφορά περικοπές συντάξεων που έγιναν από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016) ήταν αντισυνταγματικός και καταργήθηκε με τον νεότερο πρόσφατο νόμο 4307/2014.
Νέος εμπαιγμός. Οι επιστροφές των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών, βαπτίζονται αυξήσεις. Ο υποτιμητικός όρος «ένστολος» χρησιμοποιείται από τους πάντες και όλα τα ΜΜΕ πλέον αναπαράγουν το προκλητικό «αυξήσεις στους ένστολους». Ο κ. Πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι οι αξιωματικοί θα δουν τον επόμενο μήνα τις αυξήσεις των μισθών τους. Κοροϊδία. Στην ομιλία του στην Βουλή για την πρόταση μομφής αναφέρει ότι οι αξιωματικοί με τον μισθό του Νοεμβρίου θα δουν τις αυξήσεις τους, κατά 50% και το υπόλοιπο 50% σε 36 δόσεις. Κοροϊδία. Κανείς δεν κατάλαβε τι θα του επιστραφεί. Η Κυβέρνηση αγνοεί, με τρόπο που καταλύεται το Σύνταγμα, τις δικαστικές αποφάσεις.  Το ΣτΕ εκδίδει απόφαση και καλεί την Κυβέρνηση, εντός διμήνου να εφαρμόση την απόφαση του.
Μετά από όλα αυτά αγαπητέ κ. Αυτιά, από 10/12/2014 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015, στο οποίο φαίνονται οι επιστροφές των παρανόμως παρακρατηθέντων. Στην περίπτωση μου, όπως φαίνεται από το επισυναπτόμενο, η επιστροφή αναδρομικά για τους 6 μήνες του 2012, είναι 552,03 €. Η μηνιαία επιστροφή εάν αφαιρέσουμε και τον φόρο 22% που προκρατείται, ανέρχεται στο ποσό των 71,76 €. Επισημαίνω ότι το ποσό αυτό αφορά σε μένα που είμαι Ανώτατο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην πλειοψηφία των συναδέλφων μου τα επιστρεφόμενα ποσά ανέρχονται από 0 μέχρι 20 €.
Αυτή είναι η πραγματικότητα αγαπητέ κ. Αυτιά. Είμαι βέβαιος ότι θα την προβάλλετε από την εκπομπή σας προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, έτσι ώστε να αποδείξουμε στους αγανακτισμένους συναδέλφους μου, ότι δεν είστε αυτά που σας κακολογούν και για να πειστεί ο κόσμος ότι και «ντρεπόμαστε» και προσφέρουμε αυτό που μας αναλογεί και περισσότερο να πειστεί ο πεθερός μου ότι δεν είμαστε προκλητικοί αλλά ζητούμε το δίκαιο μας.
Είμαι στη διάθεση σας, είτε τηλεφωνικά, είτε δια της φυσικής παρουσίας μου, να σας βοηθήσω σε ότι θελήσετε για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Σας εύχομαι υγεία και Καλές Γιορτές.
Με εκτίμηση
Αργύριος Ανδριώτης
Απόστρατος Αξιωματικός του ΕΣ
ΥΓ.       Η παρούσα επιστολή, ως ανοιχτή, κοινοποιήθηκε σε όλον τον πανελλαδικά κυκλοφορούντα τύπο, ημερήσιο, Κυριακάτικο και εβδομαδιαίο, τις Ενώσεις Αποστράτων όλων των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ μέσω της ΕΑΑΣ Ξάνθης, σε περισσότερους από 1500 αποδέκτες των οποίων διέθετα τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και δημοσιεύθηκε στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)