Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Το πολυνομοσχέδιο – σκούπα για τη δόση

Κατετέθη, στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τη συνολική δόση των 6,8 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε από το Eurogroup της Δευτέρας.
Το πολυνομοσχέδιο αποτελείται από 108 άρθρα και μεταξύ άλλων, ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις στο Δημόσιο, εντάσσει τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τον φόρο πολυτελείας, τα μέτρα που αφορούν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), τα μέτρα για τον ΟΑΕΕ, τη ρύθμιση για την εξόφληση χρεών του Δημοσίου προς τις εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, ενώ περιλαμβάνει και την απελευθέρωση στο πλαφόν αποζήμιωσης δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που επί της ουσίας αφορά στους απολυμένους της ΕΡΤ.
Ειδικότερα, για το θέμα του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των σχολικών φυλάκων (2.000 άτομα), καθώς και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας (3.500 άτομα).
Επίσης, προβλέπει ειδική διάταξη για τους συμβασιούχους που παραμένουν στις εργασίες τους με προσωρινές διαταγές. Η διάταξη προβλέπει ότι όλες οι υποθέσεις πρέπει να έχουν εκδικαστεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2013 και οι αποφάσεις να έχουν εκδοθεί ώς τις 31 Δεκεμβρίου. Επίσης, ορίζει ότι όσες υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει ώς τις παραπάνω ημερομηνίες με υπαιτιότητα του συμβασιούχου, αυτός ο συμβασιούχος θα απολύεται.
Για την εκατμίευση της δόσης, το πολυνομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 19 Ιουλίου, ενώ μέσα σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει να έχουν περάσει όλες οι εφαρμοστικές διατάξεις και οι υπουργικές αποφάσεις που σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα.

Σε απολογία για απιστία καλείται ο Σ. Κόκκαλης, ελέω σύμβασης ΟΠΑΠ-Intralot

Η υπόθεση αφορά τη σύμβαση του 2007 μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot, για την προμήθεια τερματικών και υλικών τεχνολογικής υποστήριξης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της θυγατρικής του ΟΠΑΠ, Glory Technology, το έργο ανατέθηκε απ’ ευθείας στην Intralot έπειτα από την παραίτηση δύο μελών της επιτροπής αξιολόγησης.

Σε απολογία καλεί ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής τον Σωκράτη Κόκκαλη, και τέσσερα ακόμη στελέχη των εταιριών ΟΠΑΠ και Intralot, για το κακούργημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας, που διενήργησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, εισήλθε η σύμβαση του 2007 μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot, για την προμήθεια τερματικών και υλικών τεχνολογικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της θυγατρικής του ΟΠΑΠ, Glory Technology, λίγες ημέρες πριν από τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί, παραιτήθηκαν δύο μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεξαχθεί ο διαγωνισμός και το έργο να ανατεθεί απευθείας στην Intralot.

Μάλιστα, στη μήνυση της η Glory Technology ισχυρίζεται ότι θα προμήθευε το έργο με κόστος 80 εκατ. ευρώ, ενώ η Intralot έλαβε περίπου 280 εκατομμύρι

Oι πανεπιστημιακοί στο ΣτΕ για να κριθεί αντισυνταγματικό το Μνημόνιο 3

 Ειδικότερα, τρεις καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και ζητούν να τους καταβληθούν έντοκα τα ποσά των αποδοχών τους από 1.8.2012 έως 30.4.2013, τα οποία περικόπησαν παράνομα από το αντισυνταγματικό και αντίθετο στην ΕΣΔΑ μνημόνιο ΙΙΙ. Μετά τους δικαστές και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) να κριθεί αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το μνημόνιο ΙΙΙ (Ν. 4093/2012), κατά το σκέλος που μειώνει αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 τις αποδοχές και τα επιδόματα, ενώ ρυθμίζει τμηματικά τον τρόπο επιστροφής των «αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών» στο Δημόσιο, κατά το πεντάμηνο από 1.8.2012 έως 31.12.2012.
Δηλαδή με τον Ν. 4093/2012 και με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, προβλέπεται η τμηματική επιστροφή των επιπλέον ποσών που έλαβαν οι καθηγητές από 1.8.2012 έως 31.12.2012, λόγω της αναδρομικής μείωσης των αποδοχών τους.
Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει από την Ολομέλεια του ΣτΕ με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου 2013) και με τη διαδικασία του Ν. 3900/2012, δηλαδή ως «πιλοτική» δίκη.
Η απόφαση της Ολομέλειας θα αποτελέσει οδηγό για τις εκκρεμείς όμοιες υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια. Να σημειωθεί, ότι η προσφυγή αρχικά κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αλλά «τραβήχτηκε» στο ΣτΕ για να επισπευσθούν οι δικαστικές διαδικασίες και να λυθούν οριστικά τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από την Ολομέλεια.Οι καθηγητές υπογραμμίζουν ότι παραβιάζεται μία πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος, όπως είναι τα άρθρα 16 (αυτοδιοικούμενο των ΑΕΙ), 74 (απαγόρευση άσχετων διατάξεων σε νομοσχέδιο) και 80 (καθορισμός μισθών μόνο με ειδικό νόμο), ενώ παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας (άρθρο 4), της ισότητας στα δημόσια βάρη (άρθρο 5), της αξιοκρατίας (άρθρο 2) και της αναλογικότητας (άρθρο 25).
Επίσης, υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται το άρθρο 17 του Συντάγματος και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, που προστατεύει την ιδιοκτησία στην έννοια της οποίας υπάγονται και οι αποδοχές και συντάξεις των εργαζομένων. Και αυτό γιατί επιστράφηκαν από την πλευρά των καθηγητών νόμιμες και δεδουλευμένες αποδοχές πέντε μηνών κατά παράβαση του δικαιώματός τους στην περιουσία.
Τέλος, οι πανεπιστημιακοί αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν δικαστικά και αποζημίωση αστικής ευθύνης, κατά το άρθρο 105 εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις: ο "κοινωνικός αυτοματισμός" και το χρέος των στρατιωτικών

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν είναι αδικαιολόγητος ο εκνευρισμός πολλών απόστρατων για την μεθόδευση που γίνεται εδώ και λίγες ημέρες σχετικά με το “πάγωμα” των περικοπών στους μισθούν των εν ενεργεία στρατιωτικών και στις συντάξεις των αποστράτων. Η λογική του παραλόγου “δεν θα σας κόψουμε άλλο αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειώσουμε τις δαπάνες στους εξοπλισμούς” είναι τουλάχιστον εξοργιστική ,άδικη αλλά και επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να ειπωθούν κάποια πράγματα για τις περικοπές που ετοίμαζαν, για το τι ακριβώς “παγώνουν” και για το τι “ετοιμάζουν” σε περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν:

•εξοπλισμοί δεν υπάρχουν κι αυτό η κυβέρνηση το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Ακόμη κι ένα ευρώ να κόψει θα κοπεί από την συντήρηση υπαρχόντων οπλικών συστημάτων . Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περικοπής. Ούτε για το ένα ευρώ. Ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς τα είπε πολύ καθαρά στην συνέντευξή του στο Onalert.

•το “πάγωμα” , η “αναστολή” ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσουμε των περικοπών δεν αποτελεί ούτε χάρη,ούτε παροχή από την κυβέρνηση. Οι οικονομικοί υπουργοί της οποίας έχουν αναγνωρίσει το “λάθος” των επιπλέον περικοπών στους στρατιωτικούς.

•το πως και αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις ΕΔ δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση. Στο ΥΠΕΘΑ υπάρχει ακόμη το e mail του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε περικοπές 165 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2014 κι όποιος θέλει και νομίζει ότι μπορεί ας βγει να το διαψεύσει. Αυτό το ποσό ζητούσε ο Στουρνάρας και χρειάστηκε να του πουν ότι “θα γίνει εξέγερση” για να κάνει πισω. Η λογική όμως ότι οι ΕΔ είναι η “αγελάδα” που εκείνος πιστεύει ότι μπορεί να αρμέγει όποτε θέλει από το Σύνταγμα είναι πάντα εδώ. Να είστε βέβαιοι γι΄ αυτό. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που επιχειρούν κάποιοι πάλι να παρουσιάσουν τους στρατιωτικούς ...ως προνομιούχους! Ο “κοινωνικός αυτοματισμός” είναι το ζητούμενο. Γιατί μπορεί σύντομα να ξανατρέξουν για “άρμεγμα”. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Και γι΄ αυτό θέλουν να απαξιώσουν τους στρατιωτικούς στην κοινωνία που δοκιμάζεται.

•τα όσα είπε ο πρωθυπουργός -ή ακόμη χειρότερα τα όσα οι συνεργάτες του διέδωσαν ότι είπε- για απολύσεις στο στράτευμα και για διαχωρισμό του σε “πατρίκιους” και “πληβείους” είναι μία ακόμη απόδειξη όλων αυτών.

Αυτό που οι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι πρέπει να περάσουν ως μήνυμα σ΄ όσους ίσως “τσιμπήσουν” στις κυβερνητικές διαρροές είναι ότι οι όποιες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες δεν έχουν να κάνουν με τους μισθούς των εν ενεργεία και τις συντάξεις των αποστράτων. Έχουν να κάνουν με την Εθνική Άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Για την οποία και η σημερινή κυβέρνηση όπως και πολλές προηγούμενες δεν φαίνεται να ανησυχεί ούτε στο ελάχιστο.

Οι στρατιωτικοί έχουν χρέος να εξηγήσουν με όποιο τρόπο μπορούν ότι τα παιχνίδια με την Εθνική Άμυνα πρέπει να τελειώσουν. Πρέπει να κάνουν σαφές με τρόπο κατανοητό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας ,δεν είναι απέναντι σε κανέναν και δεν επιχειρούν να εξαιρεθούν από τίποτα . Αντιθέτως έχουν ήδη δώσει ότι είχαν να δώσουν κι ακόμη παραπάνω στην μάχη για την σωτηρία της χώρας.

Πρέπει να περάσουν το μήνυμα ότι οι συνεχεία παράλογες και δυσβάστακτες περικοπές επιβεβαιώνουν όσους εδώ και μήνες λένε ότι το σχέδιο είναι βαθύτερο και στόχος είναι η μετατροπή του εθνικού στρατού της χώρας σ΄ένα ολιγάριθμο στράτευμα που περισσότερο θα το χρησιμοποιούν για αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και για “εκτός έδρας” επιχειρήσεις υπό το “καπέλο” διεθνών οργανισμών.
http://www.onalert.gr/stories/perikopes-stis-enoples-dynameis-o-koinonikos-aytomatismos-kai-to-xreos-ton-stratiotikon

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)