Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Σε οκτώ δόσεις αρχίζουν από το Μάιο οι περικοπές έως 20% στις συντάξεις

Από τις συντάξεις του Μαΐου θα ξεκινήσουν οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με τα αναδρομικά ποσά που αφορούν στις μειώσεις από 1/1/2012 να παρακρατούνται σε οκτώ μηνιαίες ισόποσες δόσεις.

Η μηνιαία απώλεια για 930.000 συνταξιούχους συνολικά ξεκινά από 12 και ανέρχεται...
μέχρι τα 204 ευρώ, ενώ οι τρεις τελευταίες μειώσεις έχουν οδηγήσει στην απώλεια περίπου τριών συντάξεων τον χρόνο.

Ολες οι αλλαγές στη νέα φορολογική δήλωση

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ
Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει η φορολογική δήλωση που θα κληθούν να υποβάλλουν φέτος όλοι οι φορολογούμενοι. Ειδικότερα, οι αλλαγές που υπάρχουν στο έντυπο Ε1 ανέρχονται σε 19 και προσδιορίζονται σε στοιχεία τα οποία επιτρέπουν κυρίως τις διασταυρώσεις στοιχείων.

Επιπλέον έχουν προστεθεί και αφαιρεθεί κωδικοί προκειμένου να καταγράφονται...
με μεγαλύτερη σαφήνεια πηγές εισοδημάτων, ενώ σημαντικές αλλαγές υπάρχουν στην καταγραφή των αποδείξεων από γιατρούς και δικηγόρους καθώς και στους τόκους των δανείων.

Τα έντυπα θα αρχίσουν να αποστέλλονται σταδικά από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ειδικότερα:

Στον πίνακα 2

Στους νέους κωδικούς 029 και 030 πρέπει να δηλωθούν τα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (καταθέσεις, ακίνητα κ.λπ.). Οτι δεν καταγράφεται υπάρχει περίπτωση να κατασχεθεί και πάντως βάζει σε περιπέτειες τον ιδιοκτήτη του.

Οσοι έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 1981 οφείλουν να συμπληρώσουν τον κωδικό 017 ή 018 προκειμένου να φορολογηθούν με το ειδικό αφορολόγητο των 9.000 ευρώ, εφόσον τα εισοδήματά τους δεν ξεπερνούν αυτό το όριο. Σε αντίθετη περίπτωση θα ισχύσει και γι' αυτούς το γενικό όριο των 5.000 ευρώ.

Καταργήθηκε ο κωδικός (027-028) που συμπλήρωναν οι δημόσιοι υπάλληλοι μόνιμοι ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Απαλείφθηκαν οι κωδικοί 019 και 020 καθώς καταργήθηκε η φοροαπαλλαγή που ίσχυε από το 2010 για νέους επιτηδευματίες ηλικίας κάτω των 35 και για κέρδη έως 30.000 ευρώ ετησίως.

Στον πίνακα 3

Στους κωδικούς 415 και 416 καθώς και 515 και 516 οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ δηλώνουν ξεχωριστά αν είχαν ζημία από ατομικό επάγγελμα την προηγούμενη χρήση.

Στους κωδικούς 921 και 922 δηλώνεται ξεχωριστά πλέον το εισόδημα από αλιευτικές δραστηριότητες. Στους κωδικούς 923 και 924 υπολογίζεται το εισόδημα με βάση το αντικειμενικό σύστημα φορολόγησης.

Στους κωδικούς 479 και 480 δηλώνονται τα όποια καθαρά κέρδη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, ισχύος έως και 100 kw.

Στους κωδικούς 481 και 482 δηλώνονται τα καθαρά κέρδη από αγροτουριστική μονάδα, εφόσον δεν ξεπερνά τα 10 δωμάτια.

Πίνακας 5

Στον κωδικό 205 καταγράφεται ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ για την κύρια κατοικία κάθε φορολογούμενου. Το σπίτι που μένει ο καθένας, ακόμα και αν φιλοξενείται δωρεάν, θεωρείται τεκμήριο εισοδήματος, εφόσον βρίσκεται σε τιμή ζώνης από 2.800 ευρώ ανά τ.μ. και άνω.

Πίνακας 6

Στους κωδικούς 657 και 658 δηλώνονται τα εισοδήματα που εξαιρούνται της έκτακτης εισφοράς, όπως αποζημιώσεις απόλυσης, εφάπαξ κ.λπ.

Στους νέους κωδικούς 735 και 736 καταγράφονται οι δαπάνες για αγορά ή ανέγερση ακινήτων, αλλά και για τη χρηματοδοτική μίσθωσή τους. Οι δαπάνες αυτές δεν αποτελούν πλέον τεκμήριο και οι φορολογούμενοι δεν θα ελεγχθούν για το «πόθεν έσχες». Αν, όμως, πρόκειται για αγορά α΄ κατοικίας με στεγαστικό δάνειο, οι τοκοχρεολυτικές δόσεις του δανείου για το 2011 θεωρούνται τεκμήριο και προστίθενται στις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και διαβίωσης.

Πίνακας 7

Καταργούνται οι κωδικοί 043 και 046 που αφορούσαν νοσήλεια και γιατρούς στο εξωτερικούς και όλες οι ιατρικές δαπάνες καταγράφονται στον κωδικό 051.

Καταργείται ο κωδικός 041 για δαπάνες δικηγόρων και οι σχετικές αποδείξεις αθροίζονται στις γενικές δαπάνες.

Τους νέους κωδικούς 092, 094 και 096 συμπληρώνουν όσοι δηλώνουν φιλοξενούμενοι και δεν πληρώνουν ενοίκιο.

Στους κωδικούς 075 και 076 καταγράφονται οι δωρεές στο «λογαριασμό αλληλοβοηθείας για την απόσβεση του Δημοσίου χρέους».

Στους κωδικούς 063 και 064 όλοι οι φορολογούμενοι καταγράφουν τους τόκους που έχουν καταβάλει για στεγαστικά δάνεια. Στον κωδικό 071 δηλώνονται και τα τετραγωγικά της κατοικίας του δανείου.

Στους νέους κωδικούς 077 και 078 δηλώνονται τα μισθώματα επιχειρήσεων τριτογενούς τομέα της περιοχής Γεράνι στο κέντρο της Αθήνας, για να εκπέσει ποσοστό έως 80% των δαπανών αποκατάστασης.

Στους κωδικούς 033, 035, 035 και 036 καταγράφονται πλέον οι δαπάνες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Πίνακας 8

Καταργείται ο κωδικός 653 όπου αναγράφονταν και αφαιρούνταν από τον τελικό φόρο, τα ποσά φόρου που προκαταβλήθηκαν για φορτηγά ΔΧ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, λιανοπωλητές κ.λπ.

Ποιες δαπάνες κόβουν οι δύο εφαρμοστικοί νόμοι

Γι' αυτό και έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί δύο εφαρμοστικοί νόμοι. Πέρα από τις μειώσεις στις συντάξεις και στο πολυτεκνικό επίδομα, στους εφαρμοστικούς νόμους θα περιληφθούν μεταξύ άλλων διατάξεις για:
  • Τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,07 δισ. ευρώ.
  • Τον περιορισμό των εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 300 εκατ. ευρώ.
  • Το «ψαλίδισμα» στις υπερωρίες των ιατρών κατά 50 εκατ. ευρώ.
  • Τη μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 300 εκατ. ευρώ.
  • Την κατάργηση 550 θέσεων αναπληρωτών αντιδημάρχων με όφελος 30 εκατ. ευρώ.
  • Την περικοπή καταναλωτικών δαπανών και εκλογικού επιδόματος κατά 270 εκατ. ευρώ.
  • Τη μείωση επιχορηγήσεων κατά 190 εκατ. ευρώ.
  • Τις περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατ. ευρώ.

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός προκειμένου να προσμετρηθεί η δημοσιονομική απόδοση των μέτρων, ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει αμέσως τις παρεμβάσεις μείωσης των δαπανών, βάσει των οποίων θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Επίσης θα εγκριθούν από τη Βουλή τα CACs (υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο «κούρεμα» και στην ανταλλαγή ομολόγων), χωρίς, κατ' ανάγκη, να ενεργοποιηθούν αμέσως.

"Κόβεται" το 3% των μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων του Δημοσίου

Σε άμεση εφαρμογή περνά το σχέδιο για την απομάκρυνση 15.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο τομέα μέχρι το τέλος του 2012, με τους εργαζόμενους στα υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη να εξαιρούνται του μέτρου. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τους απασχολούμενους στους τομείς της Παιδείας και Υγείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", τα σχέδια της κυβέρνησης για εφαρμογή των διατάξεων του "Μνημονίου 2", περιλαμβάνουν απολύσεις προσωπικού ως συνέπεια της άμεσης κατάργησης ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, αυτοτελών υπηρεσιών και αποχωρήσεις υπαλλήλων μετά από αξιολόγησή τους, από ιδιωτικές εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιλαμβάνει περικοπές του 3%, κατά μέσο όρο, των μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων που απασχολούνται σε κάθε υπουργείο, καθώς και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύει.

Εξαίρεση ισχύει μόνο για τα υπ. Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, κυρίως για το ένστολο προσωπικό, ενώ δεν θα εξαιρεθούν οι υπάλληλοι στην Υγεία και την Παιδεία.

Κατά συνέπεια, από το σύνολο των 650.000 δημοσίων υπαλλήλων, εάν αφαιρεθούν οι 150.000 ένστολοι, υπολείπονται περίπου 500.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο (πλέον των περίπου 100.000 υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ και στα ΝΠΙΔ), από τους οποίους θα επιλεγούν οι 15.000 (το 3% κατά μέσον όρο επί του συνόλου των υπαλλήλων) που θα απολυθούν μέχρι το τέλος του 2012.

Ανάλογα με το πλεονάζον προσωπικό

Τα ποσοστά συμμετοχής κάθε υπουργείου στις απολύσεις θα κυμαίνονται ανάλογα με το πλεονάζον προσωπικό που διαθέτουν οι υπηρεσίες.

Ο σχεδιασμός των δράσεων που περιλαμβάνονται στο βασικό σενάριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκινά από τις επιτροπές Αναδιάρθρωσης που έχουν συσταθεί σε κάθε υπουργείο, οι οποίες θα εισηγηθούν άμεσα στους υπουργούς την κατάργηση εποπτευόμενων νομικών προσώπων ή και αυτοτελών υπηρεσιών, αξιολογώντας δύο βασικά κριτήρια: τη χρησιμότητα των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων στη νέα αρχιτεκτονική του Επιτελικού Κράτους και τον προϋπολογισμό που διαθέτουν σε σχέση με την αποτελεσματικότητά τους.

Κάθε υπουργός θα αποφασίσει εντός του επόμενου διμήνου ποιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα, τα οποία ανήκουν στο εύρος των αρμοδιοτήτων του, θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν και εν συνεχεία, θα διαμορφωθεί επιχειρησιακό σχέδιο από την Ομάδα Υποστήριξης και τους Γάλλους εμπειρογνώμονες, το οποίο θα παραδοθεί άμεσα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες τα κριτήρια αξιολόγησης υπηρεσιακών δομών και υπαλλήλων, που θα εφαρμοστούν άμεσα.

Οι πρώτες "θυσίες"

Οι 1.400 εργαζόμενοι των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, που καταργούνται ύστερα από απαίτηση της τρόικας, αναμένεται να είναι οι πρώτοι από τους 15.000 υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν εντός του 2012.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, στην πρώτη γραμμή των καταργήσεων θα τεθούν τα 59 δημόσια ΚΤΕΟ όπου απασχολούνται περίπου 1.180 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα απολυθούν άμεσα, πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο, ενώ προβλέπεται η κατάργηση των πολεοδομιών και η ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας.

Ακόμη, υπό απόλυση θα τεθούν οι εργαζόμενοι σε παραρτήματα του ΟΑΕΔ που θα κλείσουν εν όψει της ανασυγκρότησης του Οργανισμού. Για τον ΟΑΕΔ συζητείται ακόμα και η συνεργασία του Οργανισμού με ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες του καθώς και το μισθολογικό κόστος με την απόλυση εργαζομένων.

Τα ψιλά γράμματα

Εκτός των προγραμματισμένων 15.000 απολύσεων για το 2012 το νέο Μνημόνιο "κρύβει" και απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το 2015, εντασσόμενες στον προγραμματισμό των 150.000 αποχωρήσεων.

Oπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, η επόμενη μέρα που φέρνει η νέα μνημονιακή σύμβαση θα υποχρεώσει υπουργεία και φορείς να λειτουργήσουν με βάση τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί για το τρέχον έτος, πράγμα που σημαίνει πως εάν οι δαπάνες τους είναι αυξημένες, τότε οι πολιτικές ηγεσίες και οι διοικήσεις των οργανισμών θα πρέπει να προχωρήσουν ακόμα και σε απολύσεις προσωπικού προκειμένου να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Και το κράτος χρωστάει στη ΔΕΗ

Από το 1990 παραμένουν απλήρωτοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για τα φανάρια, με το ποσό που χρωστάει το κράτος να ανέρχεται στα 58 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός στον ΣΚΑΪ, αποτελεί ένα από τα σημεία τριβής της Περιφέρειας με το υπουργείο Υποδομών.

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο μετά τα βίαια επεισόδια που άφησαν για μέρες το κέντρο της Αθήνας με κατεστραμμένα φανάρια.

Οι ευθύνες για την επισκευή ή αποκατάστασή τους έγιναν μπαλάκι ανάμεσα στην Περιφέρεια της Αττικής και το υπουργείο Υποδομών.

Αυτό γιατί πρόσφατα μεταφέρθηκε η άσκηση της αρμοδιότητας συντήρησης των 550 χιλιομέτρων οδικού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής.

Μπορεί να μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα, δεν μεταφέρθηκαν όμως οι πόροι όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Έπειτα από μία εβδομάδα, οι περισσότεροι φωτεινοί σηματοδότες επισκευάστηκαν, ενώ απομένουν να αποκατασταθούν και τα φανάρια στους κόμβους Χαριλάου Τρικούπη - Πανεπιστημίου και Σταδίου - Αμερικής.

Ο διευθυντής Επικοινωνίας Τύπου της ΔΕΗ, Κίμων Στεριώτης, συμπλήρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι οι οφειλές των υπουργείων στη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 180 εκατομμύρια.

Ανέφερε μάλιστα ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα στους κρατικούς φορείς γιατί ανάμεσά τους είναι και νοσοκομεία.

«Στην τελική ευθεία για την διάσωση της Ελλάδας»

Η καθοριστικής σημασίας συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες για την διάσωση της Ελλάδας βρίσκεται στο επίκεντρο του σημερινού διεθνούς Τύπου.

«Η Ευρωζώνη συνεδριάζει για την διάσωση της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του άρθρου του BBC. Η Αθήνα χρειάζεται 130 δισ. ευρώ για να αποφύγει την χρεοκοπία στα μέσα Μαρτίου.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός μετέβη χθες στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμβάλει στην οριστική ρύθμιση της συμφωνίας, προσθέτει το δίκτυο.

«Στην τελική ευθεία οι συνομιλίες για την βοήθεια στην Ελλάδα» αναφέρει ο Guardian. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, θα έχει συνομιλίες της τελευταίας στιγμής με τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης για να εξασφαλιστεί η διάσωση της χρεωμένης χώρας και να δοθεί το πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία και να τεθεί σε κίνδυνο το ενιαίο νόμισμα.

Το έκτακτο ταξίδι του κ.Παπαδήμου στις Βρυξέλλες την Κυριακή πραγματοποιήθηκε καθώς η Γερμανία συνεχίζει παραμένει αδιάλλακτη για το πακέτο διάσωσης στην σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων αξιωματούχων και των αξιωματούχων της ΕΚΤ.

Οι Financial Times αναφέρουν με την σειρά τους ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης στηρίζονται στην ΕΚΤ και σε κεντρικές εθνικές τράπεζες για το ψαλίδισμα του κόστους του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, καθώς σε άλλη περίπτωση θα ανέλθει στα 170 δισ. ευρώ.

Υπολογισμοί της εφημερίδας αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια 136 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, δηλαδή 6 δισ. ευρώ περισσότερα από όσα συμφώνησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες τον Οκτώβριο. Η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία έχουν ισχυριστεί ότι δεν θα πληρώσουν περισσότερα από 130 δισ. ευρώ.

«Ημέρα απόφασης για το δεύτερο δάνειο», είναι ο τίτλος του τηλεγραφήματος του πρακτορείο Reuters. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας την Δευτερα, μία κίνηση η οποία ελπίζουν ότι θα βάλει μία γραμμή κάτω από τους μήνες αναβρασμού στους κόλπους της ζώνης του ευρώ, αν και υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να οριστικοποιηθούν, αναφέρει το πρακτορείο.

Διπλωμάτες και οικονομολόγοι δεν περιμένουν το πακέτο αυτό να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας: αυτό θα πάρει μία δεκαετία ή και παραπάνω - μία ζοφερή εικόνα που γίνεται ολοένα και πιο εμφανής σε χιλιάδες Ελληνες που διαδήλωσαν την Κυριακή ενάντια στα ατέλειωτα μέτρα λιτότητας.

Οι υπουργοί ελπίζουν ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας θα βοηθήσει την χώρα να αναδιαρθρώσει τα τεράστια χρέη της, θα της δώσει ένα πιο στέρεο οικονομικό πάτημα και θα την κρατήσει στην Ευρωζώνη, επισημαίνει το πρακτορείο.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)