Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕ...ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΟΥ ΦΙΔΕ !!!!


Tώρα και με υποτιτλους !!!!!

Ψαρεύοντας την αλήθεια” στο ίδρυμα Ευγενίδου


...μια έκθεση φωτογραφίας και video της Greenpeace με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα της θάλασσας
“Πριν από 50 χρόνια, βούταγες και τρελαινόσουν! Έλεγες που βρίσκομαι; Στον παράδεισο;”
“Τώρα οι γλάροι έχουν καταλήξει στις χωματερές…”
“Πιάσανε τις μανάδες, πιάσανε τα μικρά ψαράκια. Τι θα γίνει;”
“Η θάλασσα δεν είναι βιομηχανία…”
“Τα Χριστούγεννα θέλουμε να τρώμε γαύρο. Δε γίνεται!
“Παλιότερα το ψάρι ήταν το φαΐ του φτωχού και τώρα έχει καταντήσει να είναι πιο ακριβό από το κρέας”


Οι μαρτυρίες αυτές αποτυπώνουν το “ταξίδι του ψαριού” από την θάλασσα στο πιάτο μας αλλά και μια “πορεία” από την απειλή οι θάλασσές μας να ερημώσουν από τα υπάρχοντα αλιευτικά εργαλεία στην ελπίδα που μπορεί να έρθει από την προστασία της θάλασσας, την αλλαγή των τρόπων αλιείας, αλλά και την υπεύθυνη κατανάλωση.

Από τις
20 έως τις 24 Οκτωβρίου η Greenpeace σας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Ψαρεύοντας την αλήθεια” στο ίδρυμα Ευγενίδου (2ο Περιστήλιο). Η έκθεση παρουσιάζει τις μαρτυρίες σε φωτογραφία και video των ανθρώπων που βλέπουν κάθε μέρα τις ελληνικές θάλασσες να αδειάζουν από ζωή, αλλά και την πρόταση της Greenpeace για να μην λείψει ποτέ από το πιάτο μας και τις θάλασσές μας

Σας περιμένουμε.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ώρες Λειτουργίας:
20/10 17.00-21.00, 21-23/10 10.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00 και 24/10 10.00-14.00

Ίδρυμα Ευγενίδου (2ο Περιστήλιο), Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Παλ. Φάληρο

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ


Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
Την υπογράφουν 60 καθηγητές πανεπιστημίων Ελλάδας, Κύπρου, Καναδά και ΗΠΑ, ενώ η κίνηση υποστηρίζεται από ιδιώτες, επιχειρηματίες και απλούς πολίτες. Η επιστολή έχει ως εξής:
Αγαπητοί συμπολίτες, η Πατρίδα μας η Ελλάδα ευρίσκεται υπό κατοχή. Με αύξουσα επικινδυνότητα η κατοχή είναι οικονομική, πολιτική, εθνική και πνευματική.

Οικονομική κατοχή από τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις ντόπιες συντεχνίες, τον διεφθαρμένο συνδικαλισμό, τις ΔΕΚΟ και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Πολιτική κατοχή από το κατ' επίφαση δημοκρατικό σύστημα που στην πράξη υποθάλπει μία ανεξέλεγκτη κομματική δικτατορία με στρατιώτες της γραβάτας και του λευκού πουκάμισου, υποστηριζόμενη από τα επιστημονικώς καθοδηγούμενα μέσα μαζικής επιρροής ΜΜΕ.
Εθνική κατοχή από νεοταξικούς εθνομηδενιστές, υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης, που οδηγούν το έθνος κράτος σε αλλοτρίωση και σε συρρίκνωση.

Πνευματική κατοχή από αμοραλιστές, διαφθορείς της πνευματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών, υποβαθμιστές της παιδείας, εκμαυλιστές της νεολαίας και αρνητές κάθε φιλόπονης έννοιας αρετής.

Τα αίτια που μας οδήγησαν έως εδώ είναι πολλά και- κατά περίπτωση- αν και έχουν αναλυθεί σε λεπτομέρεια, εντούτοις συγκαλύπτονται από σύγχυση που δημιουργούν ο καταιγισμός με άσχετες πληροφορίες, οι ποικίλες υστερόβουλες αναλύσεις και τα αντικρουόμενα συμπεράσματα εξεταστικών δήθεν επιτροπών που η κάθε μία παρουσιάζει διαφορετική άποψη για το ίδιο θέμα.
Τα γεγονότα ξεκίνησαν με τη μεταπολίτευση όταν πολλά αιτήματα για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, ελευθερίας, μόρφωσης και υπαρξιακής ολοκλήρωσης έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης, διαστρέβλωσης των εννοιών και μετατροπής τους σε μηχανισμούς υποτέλειας και εξάρτησης.
Στην οικονομία τα αιτήματα βελτίωσης του επιπέδου ζωής δεν ικανοποιήθηκαν από την οικονομική ανάπτυξη σαν αποτέλεσμα βελτίωσης της παραγωγικότητας, αλλά καλύφθηκαν από δανεισμό που σπαταλήθηκε στην ικανοποίηση ξενόφερτων καταναλωτικών συνηθειών και τρόπων διαβίωσης που προέβαλε το διεθνές εμπόριο και η πολιτιστική προπαγάνδα. Συγχρόνως, ξεκίνησε ένα σύστημα επιδοτήσεων χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο για την επένδυση τους σε παραγωγικά συστήματα. Τα κομματικά ρουσφέτια αύξησαν υπέρμετρα τις προσλήψεις στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ επινοήθηκαν και επιβλήθηκαν δημοσιονομικές ανάγκες που επιβαρυμένες από το τη διαπλοκή και την κατάχρηση, αύξησαν τις δαπάνες σε βαθμό μεγαλύτερο από αυτόν που δικαιολογούσε η παραγωγικότητα της χώρας και τα εξ αυτής έσοδα του κράτους. Τουναντίον, η πραγματική οικονομία συρρικνώθηκε, ενώ πολλές παραγωγικές βιομηχανικές μονάδες κοινωνικοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να καταστούν ζημιογόνες υπό το βάρος της κομματικής τους διαχείρισης και τη λοιμική των συνδικαλιστικών αρπακτικών, που υποστήριζαν τις κομματικές ή και υστερόβουλες επιλογές σε βάρος των ίδιων των επιχειρήσεων. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις διάφορες συντεχνιακές ομάδες που συντηρήθηκαν με ευνοϊκές για αυτές συνθήκες αδειοδότησης, λειτουργίας και φορολογικών ελαφρύνσεων εις βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων.
Όλα αυτά έγιναν δυνατά με πολιτικές αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις που διέλυσαν το κράτος και ενίσχυσαν τον κομματικό μηχανισμό. Εξαλείφθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας, ενώ η εξάρτηση, το ρουσφέτι και η συνδιαλλαγή έγιναν ο τρόπος επιβίωσης και κοινωνικής καταξίωσης. Η αρχοντιά του ελεύθερου παραγωγικού πολίτη, που δημιουργεί επ' ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και καταξιώνεται μέσα από αυτό, αντικαταστάθηκε από τη μιζέρια του διαπλεκόμενου, που όντας ανάξιος να παράγει, επιβιώνει εκμυζώντας από το δημόσιο τομέα και το κοινωνικό σύνολο. Ο αυθεντικός ζήλος για δημιουργία μετατράπηκε σε δουλικά αιτήματα δικαιωμάτων, πολλές φορές για πράγματα που δεν ανταποκρίνονται σε αντίστοιχα προσόντα.
Δυστυχώς το υπάρχον πολιτικό σύστημα με τις επιπρόσθετες απαξιωτικές ρυθμίσεις του Συντάγματος, που επέβαλε ο κομματικός μηχανισμός, επέτρεπε στην εκάστοτε εξουσία να επηρεάζει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ακόμη και αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετατρέποντας το πολίτευμα από προεδρευομένη σε πρωθυπουργική δημοκρατία. Η κομματική αντιπαράθεση δεν επέτρεψε τη λήψη μέτρων για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και υγείας, της παραγωγικότητας του δημόσιου τομέα και της εξασφάλισης ενός λειτουργικού νομοθετικού πλαισίου. Έπρεπε να έλθουν οι δανειστές μας για να μας τα επιβάλλουν και μόνο τότε αρχίσαμε να τα διαφημίζουμε σαν αναγκαία. Τι ντροπή! Για κάθε υπόθεση υπάρχουν αντικρουόμενοι νόμοι και νομοθετικές διατάξεις που έχουν μετατρέψει το νόμο σε ιστό αράχνης, που συγκρατεί μεν τα μικρά έντομα αλλά διαπερνάται από τα μεγάλα, με αποτέλεσμα την διατάραξη του κοινού περί δικαιοσύνης αισθήματος.
Λόγω της τραυματικής εμπειρίας της χούντας ήταν εύκολο να υποβαθμισθεί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και να γίνει έρμαιο στις εκάστοτε επιλογές της κομματικής εξουσίας. Το φιάσκο στα Ίμια, το Μακεδονικό, οι απαιτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, το Κυπριακό , τα τεκταινόμενα στη Θράκη αλλά και το μεταναστευτικό δείχνουν ότι ο ρόλος του στρατού στις εθνικές υποθέσεις και την κατάρτιση στρατηγικών σχεδίων πέραν των καθαρά επιχειρησιακών έχει έλθει σε δεύτερη μοίρα. Το θυσιαστικό παράδειγμα των Ελλήνων αξιωματικών αλλοιώθηκε στα μάτια του έθνους από τον πλουτισμό των πολιτικών που τους έχουν υποσκελίσει. Η έννοια της πατρίδας ως νοηματική προϋπόθεση υπαρξιακής ολοκλήρωσης έχει μετατραπεί σε έννοια συνόλου ανθρώπων με κοινά συμφέροντα που μπορεί κανείς να την επιλέγει κατά το δοκούν. Η ηγεσία μας , πιστή στο νεοφιλελεύθερο δόγμα του εθνομηδενισμού, της αυτοκατάργησής της και της δημιουργίας μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, οδηγεί το έθνος κράτος προς εξαφάνιση.
Η χειρότερη όμως μορφή κατοχής, που απειλεί την υπαρξιακή μας συνείδηση , θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα μας και αμφισβητεί τη διατήρηση των χαρακτηριστικών και των ιδιαιτεροτήτων του έθνους και της φυλής μας, είναι η πολιτιστική κατοχή. Επιβάλλεται με την κατάργηση του γλωσσικού μας πλούτου, την παραποίηση της ιστορίας, την αλλοίωση της κοσμοθεωρίας και της θρησκευτικής μας παράδοσης με την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών και την προπαγάνδα, αλλά κυρίως με την απαξίωση των αρετών. Αυτά δηλαδή που μέχρι τώρα συνέβαλαν και συμβάλουν στην διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης, για δύο χιλιάδες χρόνια υπό τον ζυγό πρώτα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που την μετατρέψαμε σε Ελληνική, και μετά της Οθωμανικής, από την οποία απελευθερωθήκαμε με την Εθνική Επανάσταση του 1821. Σήμερα οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους και η υποκρισία, η υστεροβουλία, το ψέμα, η αυθάδεια και η αδιαντροπιά χαρακτηρίζουν όχι μόνο τις σχέσεις των πολιτών αλλά δυστυχώς και το δημόσιο λόγο των 'αρχόντων' που θυσιάζεται στο βωμό της αρχομανίας και συγκαλύπτεται από τα επιστημονικά οργανωμένα μέσα μαζικής επιρροής. Η πασιφανής υποβάθμιση της παιδείας και ο εκμαυλισμός των νέων σε αυτό αποσκοπεί, στον αποπροσανατολισμό τους και τη μείωση των αντιστάσεων του έθνους μπροστά στον μεθοδευόμενο μηδενισμό του. Το είναι μας έχει αντικατασταθεί από το έχει μας και η έννοια της ελευθερίας έχει χάσει το συστατικό της υποχρέωσης και αναγνωρίζει μόνο δικαιώματα. Η υφιστάμενη αλλοίωση στην κρίση των πολιτών και της νεολαίας φαίνεται στα αστόχαστα αιτήματά τους που κλείνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για μακρές περιόδους, ακόμη και στην ανακόλουθη ένταση των κινητοποιήσεων τους. Για ένα ατυχές και θλιβερό γεγονός, το οποίο προφανώς δεν ήταν προκατασκευασμένο από τον κρατικό μηχανισμό κάηκε η μισή Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008, ενώ η εν ψυχρώ δολοφονία ενός δημοσιογράφου και μάλιστα της ερευνητικής δημοσιογραφίας πέρασε στα ψιλά γράμματα.


Συμπατριώτες, το πράγμα έχει ωριμάσει από καιρό και οι συνέπειες του είναι ήδη ορατές. Κάτι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα με ελεγχόμενο τρόπο, πριν η ροή των εξελίξεων μας φέρει σε νέες ανεξέλεγκτες εθνικές περιπέτειες μπροστά στις οποίες η υφιστάμενη δυσκολία των οικονομικών μέτρων φαίνεται ασήμαντη. Το μέγα πρόβλημα είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα που αναπαράγει τους ίδιους ανθρώπους και την ίδια νοοτροπία της εξουσιαστικής συναλλαγής. Τα αιτήματα στις κινητοποιήσεις δεν πρέπει να είναι μόνο κατά των εν μέρει αναγκαίων- εδώ που φτάσαμε- και κοινωνικά άδικων οικονομικών μέτρων, αλλά κατά του σχεδιαζόμενου εθνομηδενισμού. Μας οδηγούν χρεοκοπημένους σε ένα σχεδιαζόμενο τραπέζι διαπραγματεύσεων όπου θα παιχθούν πολλά και σημαντικά εθνικά θέματα.


Η πρόταση μας είναι η κατάργηση της υφιστάμενης κομματικής δικτατορίας. Να γίνει ανασχεδιασμός του πολιτικού συστήματος έτσι ώστε να εξασφαλίζεται αμεσότερη δημοκρατία και να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που να μην εξαρτώνται από την εκάστοτε εξουσία αλλά να εκλέγονται κατευθείαν από το λαό.

Σαν παράδειγμα θα μπορούσε κανείς να αναφέρει

. Την άμεση μείωση του αριθμού των Βουλευτών,

. Την ανάδειξη τους στις εκλογικές- κατά περιφέρεια- λίστες όχι από τους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά από θεσμοθετημένα όργανα αξιολόγησης τους.

. Τη δημιουργία Γερουσίας και Προεδρίας της Δημοκρατίας που να εκλέγονται από τον λαό, με αυξημένες αρμοδιότητες κυρίως σε εθνικά θέματα και στον έλεγχο του στρατού.

. Τη δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που να αποδίδει ευθύνες για την κακοδιαχείριση των εθνικών και δημοσίων θεμάτων.

. Τη σύσταση Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης που να καθορίσει το νέο σύνταγμα.


Πιστεύουμε ότι στο έθνος μας υπάρχουν άνθρωποι με τις απαραίτητες γνώσεις, την εμπειρία, τις δημιουργικές ικανότητες και κυρίως το απαραίτητο ήθος και τον ανάλογο οραματισμό, ακόμη και μέσα στα σημερινά κόμματα, για να θεσμοθετήσουν ένα νέο καταστατικό χάρτη. Αυτούς καλούμε να βοηθήσουν στην αναγέννηση του έθνους και τη σωτηρία του όχι τόσο από την οικονομική κατοχή αλλά από την μεθοδευμένα επερχόμενη αλλοίωση και συρρίκνωση του.

Επικοινωνία: Ηλίας Σταμπολιάδης, καθηγητής, elistach@mred.tuc.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Τηλ. 6979300732

Αγαπητοί συμπολίτες! Όσοι συμμερίζεστε τις απόψεις που αναφέρονται στην επιστολή και επιθυμείτε να τη συνυπογράψετε, παρακαλούμε σημειώστε ΝΑΙ στον παράθυρο των σχολείων της παρούσας ιστοσελίδας, αφήνοντας ονοματεπώνυμο, επάγγελμα και ηλεκτρονική διεύθυνση. Είναι προφανές ότι καμιά προσπάθεια αναγέννησης του τόπου δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή σας. Παρακαλούμε ενημερώστε σχετικά τους γνωστούς και τους φίλους σας.
Προσοχή! Για να αφήσετε το σχόλιό σας, πρέπει να εγγραφείτε προηγουμένως στο Google (συνιστάται) ή άλλο κατάλληλο δίκτυο του παγκόσμιου ιστού που είναι συμβατό με την παρούσα ιστοσελίδα.
http://elepistole.blogspot.com/2010/09/21_12.html

Heltios.

Hellenic Professors & PhDs

α/α Ονομα Επάγγελμα

1 Albrecht Πιλιούνη Ευφροσύνη International Programs Auburn University

2 Kakouli-Duarte Thomaé Lecturer Institute of Technology Carlow, Ireland

3 Konstantatos Demosthenes Ph.D., M.Sc., M.B.A. Greenwich CT USA

4 Αβραάμ Γ. Δημήτριος Ph.D Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

5 Αλατόπουλος Κωνσταντίνος Καθηγητής Παιδαγωγικών, Βούλα

6 Αναγνωστόπουλος Σταύρος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών

7 Αρκάς Ευάγγελος PhD. London, UK.

8 Βαλανίδης Νικόλαος Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Κύπρου

9 Βαρδουλάκης Αντώνης Καθηγητής Τμήμα Μαθηματικών ΑΠΘ

10 Γεωργίου Α. Δημήτριος Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο της Θράκης

11 Γιαννόπουλος Παναγιώτης Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών

12 Γιόκαρης Νίκος Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αθηνών

13 Γκατζούλη Νίνα President of the Committee of World Pan-Macedonian, USA

14 Γλαρός Δημήτριος Επ. Καθηγητής Παθολογίας Δ.Π.Θ.

15 Δασκαλοπούλου Στέλλα Επίκουρος Καθηγήτρια McGill University, Montreal

16 Δημητρακόπουλος Ιωάννης M.S. Columbia Univ.,N.Y.N.Y.

17 Δημόπουλος Π. Γεώργιος Καθηγητής McGill University

18 Ελευθεριάδης Γεώργιος Σάββας Athenaeum Communiversity of Colleges, Sydney

19 Επίσκοπος Αθανάσιος Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

20 Ευαγγελίου Χρήστος Καθηγητής Towson University, USA

21 Ζαβός Παναγιώτης Professor Emeritus Director, Andrology Institute of America

22 Ζερβός Νικόλαος Ph.D. Τηλεπiκ. Δίκτυα Πολυμέσων

23 Θραμπουλίδης Κλεάνθης Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

24 Ιατρού Χρήστος Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

25 Κάκαρη Σοφία Emeritus ass. Professor N.Y University

26 Κεκρίδης Ν. Στάθης τ. Αναπλ. Καθηγητής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

27 Κερεμίδης Κυριάκος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου

28 Κλαουδάτος Σπύρος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

29 Κουτρούμπας Κωνσταντίνος Ερευνητής Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

30 Κυριακού Γεώργιος Καθηγητής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

31 Κωμοδρομος Πέτρος Λέκτορας Πανεπιστήμιο Κύπρου

32 Λαζαρίδης Α. Prof. Emeritus USA

33 Λόλος Γεώργιος Καθηγητής University of Regina, SK , Canada

34 Λυριτζής Ιωάννης Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου

35 Μπακάλης Ναούμ Ph.D Ερευνητής Εθνικό ίδρυμα Ερευνών.

36 Μπέλμπας Α. Σταύρος Καθηγητής University of Alabama

37 Μπέσκος Δημήτριος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών

38 Μπήτρος Κ. Γεώργιος Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

39 Μπίλλης Ευριπίδης Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

40 Παπαδόπουλος Αθανάσιος Dr., Senior Research Scientist, Adjunct Professor,Canada

41 Παπαδόπουλος Θ. Νικόλαος Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ

42 Παπακωνσταντίνου Γεώργιος Ομότιμος Καθηγητής Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

43 Παπαμαρινόπουλος Π. Σταύρος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών

44 Παταργιάς Αλ. Παναγιώτης Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

45 Πατίστας Α. Αθανάσιος Professor Emeritus Laurentian University, Sudbury, Canada

46 Πετανίδου Θεοδώρα Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Αιγαίου

47 Πιντέλας Παναγιώτης Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών

48 Πολυχρονιάδης Ευστάθιος Καθηγητής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

49 Σταμπολιάδης Ηλίας Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης

50 Σταυρουλάκης Πέτρος Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης

51 Τζάνος Κωνσταντίνος Ph.D Nuclear Engineering

52 Τουζόπουλος Δ. τ. Λέκτορας ΕΜΠ

53 Τριανταφυλλόπουλος Δ. Δημήτριος Τ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Κύπρου

54 Τσατσάνιφος Χρήστος Δρ. Σύμβουλος Μηχανικός

55 Υψηλάντη Μαρία Επίκουρος Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Κύπρου

56 Φλέσσας Π. Γεώργιος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου

57 Φούφα Ελένη Καθηγήτρια SUNY-ERIE, US

58 Φώσκολος Αντώνιος Ομότιμος Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης

59 Χρήστου Γιάννης Ph.D Ioannis T. Christou

60 Ψαράς Γεώργιος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών

Εγιναν τα εγκαίνια του νέου χορηγού της "SKODA XANTHI"

(Του ανταποκριτή μας ...κ. Περίεργου)
Το Σάββατο εγκαινιάστηκε στην ακριτική πόλη ο νέος ευεργέτης και χορηγός της....
Η ομάδα ευγνωμονούσα τού επιφυλαξε θερμή υποδοχή και πολλά happenings !!!!!






Οι Κινέζοι μετά τον Πειραιά αγορασαν και τα τραγούδια του...

Ένα αστερι γεννιέται....


Ένα νεο αστερι της αθλητικής δημοσιογραφίας ανοιγει τα φτερά του στον αθλητικό μας τύπο. Ο Κ.Αντωνιάδης αυτη την εποχή δημοσιογραφεί στην Κύπρο (Goal.cy), έχοντας αφήσει αισιόδοξα μηνυματα εως τωρα με τη δράση και τα ρεπορτάζ του....
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ σου ευχόμαστε και...ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ !!!!!





Aκουγοντας και το ηχητικό του ρεπορτάζ....

To συνταξιοδοτικό πρόβλημα

Καθε μερα , ερχομαστε αντιμετωποι με τρεις βασικες ειδησεις , που εχουν παψει πια να αποτελουν ειδηση και εχουν γινει μερος της καθημερινης ζωης μας : ανεργια , χαμηλοι μισθοι , χαμηλες συνταξεις με αβεβαιο μελον.

Ας εμβαθυνουμε στο τριτο απο τα προαναφερομενα στοιχεια.

Σημερα το 80 % των συνταξιουχων παιρνει συνταξη , που δεν φτανει για διαβιωση ουτε για μισο μηνα. Για οσους δεν εχουν βοηθεια απο τα παιδια τους η καποιο αλλο εισοδημα ( ποσοστο πανω απο 30% ) , τα πραγματα οδηγουν σε τετοια συρικνωση των δυνατοτητων τους , που ερχονται αντιμετωποι βιολογικα ή ψυχολογικα με τον θανατο.

Επισης σημερα , την πραγματικοτητα συνθετουν και τρια ακομη στοιχεια.

Υπογεννητικοτητα , ανεργια , αυξηση του προσδοκιμου ζωης εξαιτιας της εξελιξης της ιατρικης επιστημης . Τα τρια αυτα στοιχεια εχουν σαν επιπτωση την συνεχη μειωση του ποσοστου του ενεργου πληθησμου ( εργαζομενοι ) σε σχεση με τους συνταξιουχους . Με δεδομενο το συστημα των συνταξεων ( αναδιανεμητικο = πληρωνουν οι εργαζομενοι εισφορες και μεσω αυτων διδονται οι συνταξεις στους συνταξιουχους ) το συναξιοδοτικο προβλημα συνεχως θα επιδεινωνεται.

Στατιστικα στοιχεια δειχνουν οτι οι σημερινοι νεοι , που μπαινουν ( ή εχουν μπει τα τελευταια χρονια ) στην αγορα εργασιας , θα αντιμετωπισουν τουλαχιστον δυο φορες μεγαλυτερο προβλημα απο το σημερινο , οσον αφορα την συνταξη τους

Οι λυσεις που λογικα επικρατουν ειναι δυο.

Η θεαματικη βελτιωση των παροχων του κοινωνικου κρατους ( που προυποθετει ανατροπη του καπιταλισμου και της παγκοσμιοποιησης γιατι περναει απο την προσβολη του κερδους και της ατομικης πρωτοβουλιας ).

Ή η ατομικη αντιμετωπιση του ατομικου για τον καθενα προβληματος , βασει των προσωπικων του οικονομικων χαρακτηριστικων , μεσω αποταμειυσης .

Η δευτερη εκδοχη ειναι και η μονη , που εξαρταται και καθοριζεται απο το ατομο και τις επιλογες του.

Ειναι σαφες οτι αυτοι που θελουν να εξασφαλισουν λυση , θα πρεπει να ακολουθησουν την δευτερη οδο , κανοντας εναν πολυετη προγραμματισμο , προκειμενου να σχηματισουν την αναλογη δυνατοτητα συνταξης που επιθυμουν.

Σαυτον τον προγραμματισμο θα κλειθουν να επιλεξουν

Τροπο αποταμιευσης

Η αποταμιευση αυτη μπορει να γινει στο σπιτι , σε τραπεζα , σε ασφαλιστικη εταιρια

Επειδη η εκτελεση ενος τετοιου προγραμματος ειναι πολυ δυσκολη , οσον αφορα την περιοδικη αποταμιευση ενος ποσου , παρα τις οποιες συκυριακες δυσκολιες μπορει να εμφανιστουν , οι οποιες και σχεδον παντα ακυρωνουν την εφαρμογη αποταμιευσης. Σκεφτειτε για παραδειγμα οτι αποφασιζεται να αποταμιευεται καθε μηνα 30 € . Ποσο νομιζετε οτι θα διαρκεσει , χωρις διακοπη , αυτη η ενεργια ; Ποσες φορες δεν θα αμελησετε την αποταμιευση ; Ποσες φορες δεν θα προκυψουν πειρασμοι που θα αναβαλουν την αποταμιευση και αν καποια στιγμη σχηματισετε ενα αποθεμα , ποσες φορες δεν θα μπειτε στον πειρασμο , να καλυψετε καποια αλλη αναγκη απο αυτην που αρχικα εχετε σχεδιασει να καλυψετε μελοντικα. Η μονη πρακτικα εφαρμοσιμη λυση , ειναι αυτη της ασφαλιστικης εταιριας , που θα σας βοηθησει πρακτικα να θυμαστε παντα την τακτικη σας αυτουποχρεωση αποταμιευσης .

Η εταιρεια

Θα πρεπει να εξασφαλιζει με την "ηλικια" , το μεγεθος και το ονομα της , στο μεγαλυτερο δυνατο βαθμο , την βιωσιμοτητα της αποταμιευσης , εφοσον και εσεις θα παραμενετε σταθεροι στην επιλογη σας.

Ο ασφαλιστικος σας συμβουλος

Θα πρεπει να ειναι σε θεση , να αναλυει τα δεδομενα και να προυπολογιζει τα ζητουμενα , ωστε να σας δινει συνεχως κατευθυνση προς την υλοποιηση του στοχου σας ( δυστυχως πολλοι , με την ανοχη αλλα και την αποδοχη του κοσμου , το μονο που κανουν ειναι να πουλουν εφημερα ονειρα για μεγαλα κερδη , που γρηγορα ξεφουσκωνουν και γκρεμιζονται , αφηνοντας πισω ενα αισθημα εξαπατησης ).

Το προιον

Υπαρχουν συνταξιοδοτικα εγγυημενου επιτοκιου με χαμηλη αποδοση και συνταξιοδοτικα αυξημενης επενδυτικης δυνατοτητας και υψηλης μεσης αναμενομενης αποδοσης

Η σημασια της εγκαιρης ληψης μετρων

Καθε ετος καθυστερησης ισοδυναμει με αυξηση κατα 3% του οικονομικου μερους του προβληματος και με 70% πιθανοτητα μη επιλυσης του ουσιαστικα.

http://www.investmentclub.gr/pr02.htm

Επικαιροποιημένες ερωτ-αοαντησεις για το νέο ασφαλιστικό

-Ειμαι στο Δημοσιο και έως την 31-12-2010 κλέινω 25ετία.Τι ισχύει για μένα?
-Θεμελιωνεις από την 31-12-2010, το συνταξιοδοτικό σου δικαίωμα με τις προβλεπόμενες διαταξεις του ισχυοντος (παλαιού)καθεστώτος, χωρίς βεβαια να δικαιούσαι να φυγεις, αν δεν εχεις συμπληρώσει τα απαιτούμενα όρια ηλικίας.

-Τι ισχύει τελικά με τις ασφαλισμένες του Ι.Κ.Α. και την ανηλικότητα τέκνου?
-Οσες ασφαλισμένες του Ι.Κ.Α. έχουν 5.550 ημέρες ασφαλίσεως και εχουν ανηλικο τέκνο, τότε θεμελιώνουν το δικαίωμα συνταξιοδοτήσεως και μπορούν να λάβουν μειωμένη συνταξη από το 50 ο έτος ηλικίας τους ή πλήρη σύνταξη, από το 55 ο έτος.

-Εχω 11 χρόνια υπηρεσίας και ειμαι ασφαλισμένη στο Ι.ΚΑ.Διακιούμαι κάποιοας συντάξεως?
-Από 1-1-2011 οι γυναικες στο 60 ο έτος της ηλικάις τους και οι άνδρες στο 65 ο, μπορούν να αναγνωρίσουν άλλα 4 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας, απο αυτά που προβλέπει ο νόμος και να δικαιωθούν συντάξεως.

Παραθετουμε και τα γενικά ορια ηλικίων, ανλα Ταμείο:

Τα γενικά όρια ηλικίας των ασφαλισμένων μισθωτών

μέχρι την 31/12/92

Πλήρη σύνταξη Άνδρες: 65 ο έτος Γυναίκες: 60 ο έτος

Μειωμένη σύνταξη Άνδρες: 60 ο έτος Γυναίκες: 55 ο έτος

μετά την 1/1/93

Πλήρη σύνταξη Άνδρες: 65 ο έτος Γυναίκες: 65 ο έτος

Μειωμένη σύνταξη Άνδρες: 60 ο έτος Γυναίκες: 60 ο έτος

Τα γενικά όρια ηλικίας των αυτοαπασχολούμενων

Άνδρες- Γυναίκες: 65ο έτος

Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων προσληφθέντων στα ειδικά Ταμεία (Τράπεζες, ΔΕΚΟ) και στα Ταμεία του Τύπου μέχρι 31/12/82

Το ειδικό όριο ηλικίας και ο χρόνος ασφάλισης για την πλήρη σύνταξη μητέρας ανήλικου τέκνου, η οποία ασφαλίστηκε στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ μέχρι 31/12/92

5.500 ημερομίσθια με συμπληρωμένο το 55 ο έτος ηλικίας

Το ειδικό όριο ηλικίας και ο χρόνος ασφάλισης για την πλήρη σύνταξη μητέρας ανήλικου τέκνου, η οποία ασφαλίστηκε σε οποιοδήποτε φορέα Κύριας Ασφάλισης μετά την 1/1/93

6.000 ημερομίσθια με συμπληρωμένο το 55 ο έτος ηλικίας

Συνταξιοδότηση λόγω 35ετίας

Δεν επέρχεται καμιά μεταβολή:

Για τους μέχρι 31/12/82 ασφαλισμένους στα Ειδικά Ταμεία Μισθωτών

Για τους μέχρι 31/12/82 ασφαλισμένους στα Ταμεία Τύπου

Επαναπροσδιορίζεται:

Για τους ασφαλισμένους μέχρι 31/12/92 στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, τις ασφαλισμένες γυναίκες στα Ταμεία Αυτοαπασχολούμενων και τους από 1/1/83 ασφαλισμένους των Ειδικών Ταμείων και των Ταμείων Τύπου, προβλέπεται σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Για τους από 1/1/93 ασφαλισμένους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και των Ειδικών Ταμείων δεν στοιχειοθετείται προϋπόθεση συνταξιοδότησης με την συμπλήρωση 10.500 ημερών ασφάλισης και του 55 ου έτους της ηλικίας


Συνταξιοδότηση λόγω 35ετίας των μέχρι 31/12/92 ασφαλισμένων

1. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Προηγουμενο θεσμικό πλαίσιο

10.500 μέρες ασφάλισης Συμπλήρωση 58 ου έτους ηλικίας για άνδρες και γυναίκες

Νέο θεσμικό πλαίσιο

Σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας από το 58 ο στο 60 ο με την προσθήκη ενός εξαμήνου για κάθε έτος με αρχή το 2013

2. Λοιπά Ταμεία

Προηγουμενο θεσμικό πλαίσιο

35 έτη ασφάλισης

Νέο θεσμικό πλαίσιο

Σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας μέχρι το 60 ο με την προσθήκη ενός εξαμήνου για κάθε έτος με αρχή το 2013

2.1 Ειδικά ταμεία μισθωτών

Προηγουμενο θεσμικό πλαίσιο

Συμπλήρωση 58 ου έτους για τους από 1/1/83 μέχρι 31/12/92

Νέο θεσμικό πλαίσιο

Σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας μέχρι το 60 ο έτος με την προσθήκη ενός εξαμήνου για κάθε έτος με αρχή το 2013

2.2 Ταμεία Τύπου

Προηγουμενο θεσμικο πλαισιο

Συμπλήρωση 55 ου ή 58 ου έτους για τους από 1/1/83 μέχρι 31/12/92

Νέο θεσμικο πλαισιο

Σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας μέχρι το 60 ο με την προσθήκη ενός εξαμήνου για κάθε έτος με αρχή το 2013

2.3 Ταμεία Αυτοαπασχολούμενων

Προηγουμενο θεσμικο πλαισιο

Συμπλήρωση 60 ου έτους για τους άνδρες και 58 ου για τις γυναίκες

Νέο θεσμικο πλαισιο

Σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας των γυναικών μέχρι το 60 ο έτος με αρχή το 2013 με την προσθήκη ενός εξαμήνου κάθε έτος

Συνταξιοδότηση λόγω 35ετίας με 7.500 ημέρες στα Βαρέα των μέχρι 31/12/92 ασφαλισμένων

ΙΚΑ –ΕΤΑΜ

Προηγουμενο θεσμικο πλαισιο

10.500 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, εκ των οποίων 7.500 σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και συμπλήρωση α) του 55 ου έτους για πλήρη σύνταξη και β) του 53 ου για μειωμένη

Νέο θεσμικο πλαισιο

Σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας από το 55 ο στο 57 ο για πλήρη σύνταξη και από το 53 ο στο 55 ο για μειωμένη, με την προσθήκη ενός εξαμήνου για κάθε έτος, με αρχή το 2013

Άλλα ειδικά όρια

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Γυναίκες ασφαλισμένες μέχρι 31/12/92)

Προηγουμενο θεσμικο πλαισιο

10.000 μέρες ασφάλισης Συμπλήρωση 57 ου έτους ηλικίας

Νέο θεσμικο πλαισιο

Σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας από το 57 ο στο 60 ο με την προσθήκη ενός εξαμήνου για κάθε έτος με αρχή το 2013

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, πλην ΟΓΑ (ανεξαρτήτως χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση)

Προηγουμενο θεσμικο πλαισιο

37 έτη ή 11.100 ημέρες ασφάλισης Ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας

Νέο θεσμικο πλαισιο

Τίθεται όριο ηλικίας, το 58 ο , για συνταξιοδότηση με 37 έτη ασφάλισης. Αρχής γενομένης το 2013

Το αντικίνητρο αποχώρησης

Ποσοστά μείωσης ανεξαρτήτως χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση

Για όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης

Επανακαθορίζεται, από 1/1/2009 ως αντικίνητρο πρόωρης αποχώρησης, το ποσοστό μείωσης της καταβαλλόμενης σύνταξης για κάθε μήνα που υπολείπεται από την συμπλήρωση των κανονικών ορίων ηλικίας σε 1/200 (αντί του ισχύοντος ποσοστού 1/267)

Συνταξιοδότηση μητέρων ανηλίκων

Δεν επέρχεται καμιά μεταβολή

Για τις μέχρι 31/12/82 ασφαλισμένες στα Ειδικά Ταμεία Μισθωτών και στα Ταμεία Τύπου

Στο ειδικό όριο ηλικίας και στο χρόνο ασφάλισης για την πλήρη σύνταξη μητέρας ανήλικου τέκνου, η οποία ασφαλίστηκε από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ μέχρι 31/12/92

5.500 ημερομίσθια με συμπληρωμένο το 55 ο έτος ηλικίας

Στο ειδικό όριο ηλικίας και το χρόνο ασφάλισης για την πλήρη σύνταξη μητέρας ανήλικου τέκνου, η οποία ασφαλίστηκε σε οποιοδήποτε φορέα Κύριας Ασφάλισης μετά την 1/1/93

6.000 ημερομίσθια με συμπληρωμένο το 55 ο έτος ηλικίας

Στους όρους και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μητέρων παιδιών με αναπηρία

Επαναπροσδιορίζεται

Για τις από 1/1/83 ασφαλισμένες σε Ταμεία Αυτοαπασχολούμενων, σε Ειδικά Ταμεία και σε Ταμεία Τύπου, αυξάνεται σταδιακά το όριο ηλικίας από το 50 ο έτος και μέχρι το 55 ο έτος, με την προσθήκη ενός χρόνου κατά έτος, με αρχή το 2013

Για τις μέχρι 31/12/92 ασφαλισμένες στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ καταργείται σταδιακά το μειωμένο όριο ηλικίας, με την προσθήκη ενός χρόνου κατά έτος και μέχρι το 55 ο έτος ηλικίας, με αρχή το 2010

Για τις από 1/1/93 ασφαλισμένες καταργείται σταδιακά το μειωμένο όριο ηλικίας με την προσθήκη ενός χρόνου κατά έτος και μέχρι το 55 ο έτος ηλικίας, με αρχή το 2009

Το κατώτατο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για μητέρες ασφαλισμένες από 1/1/93 και μετά, οι οποίες έχουν 3-5 παιδιά καθορίζεται στο 55 ο έτος

Σε όλες τις περιπτώσεις σταδιακής κατάργησης ορίων ηλικίας για μειωμένη σύνταξη ή αύξησης των ορίων για πλήρη σύνταξη των μητέρων με ανήλικο Διασφαλίζεται Η συνταξιοδότηση στο όριο ηλικίας όπως αυτό διαμορφώνεται κατά τη μεταβατική περίοδο ακόμη και αν το παιδί δεν είναι ανήλικο κατά τη συμπλήρωση αυτού του ορίου ηλικίας. Αρκεί η ανηλικότητα του παιδιού και ο συντάξιμος χρόνος να συνυπάρχουν τουλάχιστον κατά τη συμπλήρωση του 50 ου έτους της ηλικίας

Συνταξιοδότηση μητέρων ανηλίκων των μέχρι 31/12/92 ασφαλισμένων

1. Ειδικά Ταμεία μισθωτών

Παλιο θεσμικο πλαισιο

25 έτη

50 ετών

Νέο θεσμικο πλαισιο

Σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας και μέχρι το 55 ο έτος, με την προσθήκη ενός χρόνου κατά έτος, με αρχή το 2013

3. Ταμεία Τύπου

Παλιο θεσμικο πλαισιο

(ΤΣΠΕΑΘ) 15 έτη ασφ - 50 ετών

(ΤΣΕΥΠ Αθ.) 20 έτη ασφ – 50 ετών

(ΤΑΙΣΥΤ) 20 έτη ασφ – 55 ετών

(ΤΑΤΤΑ) 5500 ημέρες ασφάλισης και 55 ο έτος για πλήρη σύνταξη και 50 ο για μειωμένη

(ΤΣΕΥΠ Θεσσαλονίκης) Δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη

Νέο θεσμικο πλαισιο

ΤΣΠΕΑΘ Αύξηση συντάξιμου χρόνου από 1/1/2013 και μέχρι τη συμπλήρωση 20 ετών

ΤΣΕΥΠ Αθ Αύξηση ορίου ηλικίας στο ΤΣΠΕΑΘ και στο ΤΣΕΥΠ Αθ, από το 2013 ανά έτος και μέχρι τη συμπλήρωση του 55 ου έτους ηλικίας, που αποτελεί και το γενικό όριο για τις ασφαλισμένες των Ταμείων αυτών

ΤΑΙΣΥΤ Το όριο ηλικίας παραμένει ως έχει

ΤΑΤΤΑ Καταργείται σταδιακά η δυνατότητα για λήψη μειωμένης σύνταξης στο 50 ο έτος της ηλικίας, με τη προσθήκη ενός έτους με αρχή από 1/1/2010 και μέχρι την συμπλήρωση του 55 ου έτους της ηλικίας. Αυξάνεται ο συντάξιμος χρόνος από 1/1/2013 κατά ένα εξάμηνο ή 150 μέρες και μέχρι τη συμπλήρωση 6.000 ημερών ασφάλισης

ΤΣΕΥΠ Θεσσαλονίκης Θεσπίζονται διατάξεις άμεσης εφαρμογής, όμοιες με τις ισχύουσες για το ΤΣΠΕΥΠ Αθηνών

4. Ταμεία Αυτοπασχολουμένων

Ταμείο Νομικών και ΤΑΝΠΥ

Προηγουμενο θεσμικο πλαισιο

Ηλικία συνταξιοδότησης: 50

Νέο θεσμικο πλαισιο

Σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας και μέχρι το 55 ο έτος, με την προσθήκη ενός χρόνου κατά έτος, με αρχή το 2013

5. Ειδικά Ταμεία Μισθωτών

Προηγουμενο θεσμικο πλαισιο

20 έτη ασφάλισης ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας

Νέο θεσμικο πλαισιο

Θέσπιση ως ορίου ηλικίας του 50 ου , από 1/1/2013, ανεξαρτήτως ανηλικότητας των παιδιών. Διατηρείται η ισχύς και για τους πατέρες που είναι χήροι ή διαζευγμένοι, εφόσον έχουν την επιμέλεια των ανήλικων ή ανικάνων παιδιών

6. Οι επικουρικές συντάξεις

Το ποσοστό της πλήρους μηνιαίας σύνταξης που θα χορηγείται από τους φορείς επικουρικής ασφάλισης στους μέχρι 31/12/92 ασφαλισμένους για χρόνο ασφάλισης 35 ετών ή 10.500 ημερών ασφάλισης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% των συντάξιμων αποδοχών εκτός εάν το επιτρέπει αναλογιστική μελέτη

Μεγαλύτερα ποσοστά αναπροσαρμόζονται εντός μιας 8ετίας, με αρχή 1/1/2013, με ισόποση ετήσια μείωση.

7. Συνταξιοδότηση με 3.500 ημέρες ασφάλισης

Παρατείνεται μέχρι 31/12/2009 η προθεσμία τόσο για την συμπλήρωση του χρόνου ασφάλισης των 3.500 ημερών ή 11,5 ετών ασφάλισης, όσο και για την υποβολή αίτησης για τη λήψη αναλογικής σύνταξης από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και τους φορείς κύριας ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών και ανεξάρτητα απασχολούμενων Σε κάθε περίπτωση το όριο ηλικίας είναι το 65 ο έτος

Μια αγάπη που δε στέκεται σε εμπόδια


Εκείνη δεν έχει πόδια, εκείνος δεν έχει χέρια…
Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να ζουν ευτυχισμένοι μαζί και να δίνουν σε όλους εμάς μαθήματα ζωής.
Δείτε το photostory που ακολουθεί με την καθημερινότητα τους!....













http://i-diadromi.blogspot.com/2010/10/blog-post_1709.html#ixzz12h6hfIo5

Λονδινο 1955

Τιτο,Τσωρτσιλ και Λορδος Αντονυ Ηντεν(υπουργος εξωτερικων).

Κερκυρα

Ταχ. Κερκυρα 17 ΑΠΡ. 1905

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)