Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Τροπολογία για την αποκατάσταση στις αμοιβές των δικαστικών



Τροπολογία για την αποκατάσταση στις αμοιβές των δικαστικών
   Τροπολογία με την οποία σπεύδει να αποκαταστήσει τις αμοιβές των δικαστικών των οποίων οι περικοπές κρίθηκαν παράνομες προ ημερών με δικαστική απόφαση κατέθεσε η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα επιστρέφονται και αναδρομικά από 1 Αυγούστου 2012 μισθοί, παροχές και συντάξεις.
    Η δαπάνη που προκαλείται κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι 69.560.000 ευρώ (49.400.000 για τους εν ενεργεία και 20.160.000 για τους συνταξιούχους) λόγω της αναπροσαρμογής (αύξησης) των μισθών, των παροχών και των συντάξεων. Επίσης θα υπάρξει εφάπαξ δαπάνη 99.760.000 από την αναδρομική καταβολή μισθών, παροχών και συντάξεων.
Το μισθολόγιο των δικαστικών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διαμορφώνεται ως εξής:
α) Βασικός Μισθός
Πρόεδρος Αρείου Πάγου και αντίστοιχοι: 4.134 ευρώ (από 3.023 ευρώ)
Αντιπρόεδρος και αντίστοιχοι: 3.721 ευρώ (από 2.880 ευρώ)
Αρεοπαγίτης και αντίστοιχοι: 3.307 ευρώ (από 2.525 ευρώ)
Εφέτης και αντίστοιχοι: 2.894 ευρώ (από 2.258 ευρώ)
Πρόεδρος Πρωτοδικείου και αντίστοιχοι: 2.480 ευρώ (από 2.009 ευρώ)
Πρωτοδίκης και αντίστοιχοι: 2.067 ευρώ (από 1.778 ευρώ)
Πάρεδρος Πρωτοδικείου και αντίστοιχοι: 1.654 ευρώ (από 1.511 ευρώ)
Ειρηνοδίκης Δ Τάξης: 1.488 ευρώ (από 1.368 ευρώ)
β) Επίδομα Βιβλιοθήκης
Πρόεδρος Αρείου Πάγου και αντίστοιχοι: 688,16 ευρώ (από 500 ευρώ)
Αντιπρόεδρος και αντίστοιχοι: 656,88 ευρώ (από 485 ευρώ)
Πρόεδρος Εφετών, Αρεοπαγίτης και αντίστοιχοι: 625 ευρώ (από 470 ευρώ)
Εφέτης και αντίστοιχοι: 594,32 ευρώ (από 460 ευρώ)
Πρόεδρος Πρωτοδικείου και αντίστοιχοι: 563,04 ευρώ (από 456 ευρώ)
Πρωτοδίκης και αντίστοιχοι: 487,97 ευρώ (από 420 ευρώ)
Ειρηνοδίκης Γ και Δ Τάξης: 344,08 ευρώ (από 316 ευρώ)
γ) Πάγια μηναία αποζημίωση λόγω παραμονής στην έδρα κ.λπ.
Πρωτοδίκης και ανώτεροι: 769,12 ευρώ (από 560 ευρώ)
Ειρηνοδίκης Δ Τάξης μέχρι και Πρωτοδίκης: 644,44 ευρώ (από 460 ευρώ)
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επισημαίνει ακόμη ότι:
·                       οι αυξήσεις αυτές θα συμπαρασύρουν και το ποσό του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, που υπολογίζεται σε ποσοστό μέχρι 60% επί του βασικού μισθού, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας. Η μέση αύξηση στο επίδομα χρόνου θα είναι περίπου 20%.
·                       αναπροσαρμόζονται και οι συντάξεις του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αφορά 2.469 συνταξιούχους.

Οι Τούρκοι "καρφώνουν" ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες που "διακινούν το κλεμμένο ιρακινό πετρέλαιο"

Επτά ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες "καρφώνουν" τα τουρκικά ΜΜΕ ως συνεργαζόμενους με το ISIL και την κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν ως αποδοχείς του ιρακινού πετρελαίου που παράνομα εξάγεται από την χώρα από τις πετρελαιοπηγές των περιοχών στις οποίες έχει χαθεί ο έλεγχος για την κεντρική κυβέρνηση.
 
Φυσικά οι πρώτοι που έχουν προχωρήσει στην "αποδοχή προϊόντων εγκλήματος" είναι οι ίδιοι οι Τούρκοι που εδώ και τουλάχιστον οκτώ χρόνια δέχονται να περνά από τον αγωγό που καταλήγει στο Τσεϊχάν, ιρακινό πετρέλαιο που έχει κλαπεί από την αυτοδιοικούμενη περιοχή των Κούρδων.
 
Το πετρέλαιο αυτό προέρχεται από περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι, αλλά και από τις περιοχές που έχει καταλάβει το ISIL, το οποίο βρήκε τεράστιες ποσότητες διϋλισμένου, αλλά και "μαύρου" πετρελαίου στο διυλιστήριο που κατέλαβε την περασμένη εβδομάδα.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα τη τουρκικής εφημερίδας Aydınlık, στο Ισραήλ,τα ελληνικά πλοία που παραλαμβάνουν από τα τουρκικά λιμάνια και το Τσεϊχάν το πετρέλαιο και το προωθούν σε λιμάνια του Ισραήλ ή του Μαρόκου όπου μεταφορτώνονται για τις ΗΠΑ ή για την Βρετανία είναι τα εξής:
 
 -MARINNER Α, εκτελεί συνεχώς δρομολόγια Μερσίνας - Χάιφας του Ισραήλ, μεταφέροντας πετρέλαιο του βορείου Ιράκ στους Ισραηλινούς.
 
 -JENRY 1, εκτελεί συνεχώς δρομολόγια από την Μερσίνα προς το Ισραηλινό λιμάνι του Ασκελόν μεταφέροντας επίσης πετρέλαιο του βορείου Ιράκ προς το Ισραήλ.  
 
 -MAGESTİC: Τάνκερ 150 μεγάτονων. Στις 20 Ιουνίου φόρτωσε πετρέλαιο από το τουρκικό λιμάνι του Τσεϊχάν το με κατεύθυνση  τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας.  
 
 -UNITED EMBLEM:  Τάνκερ το οποίο εκτελεί διπλές διαδρομές. Στις 21 Ιανουαρίου φόρτωσε από το Τζευχάν με κατεύθυνση την Μάλτα.
 
 -AGIOS NIKOLAOS. Τάνκερ ελληνικής εταιρείας. Φόρτωσε στις 22 Ιουνίου από το Τζευχάν με κατεύθυνση ελληνικό λιμάνι (;).  
 
 -UNITED KALAVRYTA. Τάνκερ. Φόρτωσε στις 23 Ιουνίου με κατεύθυνση το ιταλικό λιμάνι του Augusto.  
 
 -PANAGIA ARMATA. Τάνκερ. Φόρτωσε στις 24 Ιουνίου από το τουρκικό λιμάνι του Τζευχάν  με κατεύθυνση την Τυνησία.  
 
 -POLA: Τάνκερ. Αποχώρησε στις 29 Ιουνίου από το ιταλικό λιμάνι της Τεργέστης με κατεύθυνση το τουρκικό λιμάνι του Τζευχάν. με σκοπό να φορτώσει το παράνομο πετρέλαιο. 
Το βέβαιο είναι ότι οι Τούρκοι ποτέ δεν κάνουν κάτι στην τύχη. Για α "δίνουν" στεγνά τις ελληνικές εταιρείες, κάποιος σκοπό έχουν.
Βέβαια, πιθανόν να υπάρχουν προβλήματα νομιμότητας σε αυτές τις μεταφορές, αφού το πετρέλαιο αυτό διακινείται παράνομα...
Aς δούμε τώρα με βάση το maritime-connector.com σε ποια ελληνική εταιρεία ανήκει το κάθε πλοίο.
 
MAGESTİC: Flag GREECE, Home port ATHENS, Class society AMERICAN BUREAU OF SHIPPING, Manager & owner NEREUS SHIPPING - ATHENS, GREECE
 
UNITED EMBLEM: Flag GREECE,Home port ATHENS,Class society DET NORSKE VERITAS,Manager & owner MARINE MANAGEMENT SERVICES - ATHENS, GREECE
 
AGIOS NIKOLAOS: Flag GREECE,Class society LLOYD'S SHIPPING REGISTER,Manager & owner SHIP FOR SALE,Former names SAYKON I until 2014 Jan AGIOS ELETHERIOS III until 2008 Feb
 
UNITED KALAVRYTA: Flag Marshall Island, Class society AMERICAN BUREAU OF SHIPPING,Manager & owner MARINE MANAGEMENT SERVICES - ATHENS, GREECE
Former names SCF BYRRANGA until 2014 Mar
 
PANAGIA ARMATA: Flag MALTA, Home port VALLETTA,Class society AMERICAN BUREAU OF SHIPPING,Manager & owner MARINE TRUST - ATHENS, GREECE
 
POLA: Flag LIBERIA,Home port MONROVIA, Class society AMERICAN BUREAU OF SHIPPING, Manager DYNACOM TANKERS MANAGEMENT - ATHENS, GREECE
Owner OVERLAND ENTERPRISE - ATHENS, GREECE
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δικαστική απόφαση για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων

Δικαστική απόφαση «αγνοεί» την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων
Μπορεί 5,8 εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενοι να υποβάλλουν την τελευταία τριετία υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο τις φορολογικές τους δηλώσεις και τα φορολογικά έντυπα που κατατίθενται στις εφορίες σε χειρόγραφη μορφή να μην ξεπερνούν τα 15.000 ετησίως, ωστόσο απόφαση που εξέδωσε προσφάτως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών παραγνωρίζει την πραγματικότητα αυτή.


Με την 2031/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώθηκαν 27 πρώην συμβασιούχοι της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι οποίοι απασχολούνταν με σύμβαση έργου στη καταχώρηση των στοιχείων (data entry) φορολογικών δηλώσεων και οι οποίοι έμειναν άνεργοι, όταν δεν ανανεώθηκε για τρίτη φορά η σύμβασή τους.
Το υπουργείο Οικονομικών το Νοέμβριο του 2010 έκρινε πως η σχεδιαζόμενη καθολική αποστολή των δηλώσεων με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου δεν δικαιολογούσε την ανανέωση της σύμβασης των 170 εργαζομένων που απασχολούνταν στην εισαγωγή δεδομένων και έτσι δεν ανανέωσε τις συμβάσεις τους.
Ωστόσο, 27 πρώην συμβασιούχοι της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη το Φεβρουάριο του 2011 ζητώντας να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.
Προ εβδομάδων εξεδόθη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία οι πρώην συμβασιούχοι της ΓΓΠΣ δικαιώθηκαν, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η ίδια απόφαση μάλιστα υποχρεώνει τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να ανανεώσει τις συμβάσεις 50 συνολικά πρώην απασχολουμένων στο data entry μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου παρά ότι σήμερα δεν υφίσταται πλέον καμία τέτοια ανάγκη.
Αν και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα εφεσιβάλει την απόφαση, ωστόσο το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης καταδεικνύει πως κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως η υποβολή των δηλώσεων γίνεται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο.
Υπενθυμίζεται πως οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ σε εξαιρετικές περιπτώσεις ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθεί αυτή σε έντυπη μορφή.
Ακόμη, οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στην εφορία, ενώ στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του τμήματος Μητρώου της ΔΟΥ του αποβιώσαντος πριν από την υποβολή της δήλωσης.
Σήμερα σε σύνολο 5.800.000 φορολογικών δηλώσεων χειρόγραφα υποβάλλονται σε ετήσια βάση περίπου 15.000 δηλώσεις.

Ιδιωτικές κλινικές σε επίσχεση

Επ' αόριστον επίσχεση εργασίας προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ξεκινούν από αύριο (3 Ιουλίου) οι ιδιωτικές κλινικές.

Κανονικά θα πραγματοποιούνται οι αιμοκαθάρσεις και οι νοσηλείες των ασθενών που ήδη βρίσκονται στις κλινικές μέχρι την αποθεραπεία τους.

Όμως δεν θα γίνονται εισαγωγές νέων περιστατικών και για τις διαγνωστικές οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους και θα διεκδικούν το ποσό...
που δικαιούνται από τον ΕΟΠΥΥ.
Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών δεν αποδέχεται τα μέτρα της υποχρεωτικής έκπτωσης (rebate) και του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής υπερβάσεων (claw back) και ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Η Ελλάδα ζητεί να μην επιστρέψει κοινοτικά κονδύλια


02/07/2014
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Την Πέμπτη 10 Ιουλίου θα εκδοθούν από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) και από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΓΔΕΕ), δύο αποφάσεις στις προσφυγές της Ελλάδας κατά της Επιτροπής, σχετικά με επιστροφές κοινοτικών κονδυλίων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται:
Πρώτον: Απόφαση Ελλάδα/Επιτροπής (Λάδι-Αροτραίες καλλιέργειες-Δημοσιονομικές διορθώσεις 250 εκατ. ευρώ) C-391/13
Με απόφαση της Επιτροπής της 15ης Απριλίου 2011 εξαιρέθηκαν από την χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (EΓΤΠE), τμήμα «Εγγυήσεων», του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) για την Ελλάδα οι εξής δαπάνες:
1) Ποσό133.315.230,85 ευρώ, στον ελαιοκομικό τομέα για τα έτη 2003-2004 και 2004-2005
2) Ποσό 3.701.088,51 ευρώ για εκπρόθεσμες δαπάνες κατάρτισης Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ) στον ελαιοκομικό τομέα και
3) Ποσό 122.425.959,66 ευρώ από το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων στις αροτραίες καλλιέργειες για τις δηλώσεις του έτους 2007.
Η Επιτροπή καταλόγισε αδυναμίες στο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών Ελαιοκομικού Τομέα και στις δηλώσεις καλλιέργειας, ανεπαρκή έλεγχο αποδόσεων και ανεπαρκείς ελέγχους στα ελαιοτριβεία.
Το 2011, η Ελλάδα ζήτησε από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης-, ΓΔΕΕ πρώην Πρωτοδικείο), την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής.
Στις 17/5/13 το ΓΔΕΕ απέρριψε την προσφυγή της (απόφαση Τ-294/11).
Η Ελλάδα άσκησε ενώπιον του ΔΕΕ την αναίρεση κατά της απόφασης του ΓΔΕΕ προβάλλοντας, μεταξύ άλλων, εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή των κατευθυντή ριων αρχών, παράβαση του δικαίου της Ένωσης και παράβαση της αρχής της αναλογικότητας.
Δεύτερον:ΓΔΕΕ: Απόφαση Ελλάδα/Επιτροπής (Σουλτανίνα και κορινθιακή σταφίδα-Φύτευση αμπελιών-
Δημοσιονομικές διορθώσεις 92 εκατ. ευρώ (Τ-376/12)
Με απόφαση της Επιτροπής της 22ας lουνίου 2012 [C (2012)/3838] εξαιρέθηκαν από την χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (EΓΤΠE), τμήμα «Εγγυήσεων», τουΕυρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) για τις Ελλάδα οι εξής δαπάνες:
1) Ποσό 71.253.223,81 ευρώ στον, τομέα της σταφίδας περιόδου εμπορίας 2006/2007 και
2) Ποσό  21.336.120 ευρώ στον αμπελοοινικό τομέα-φύτευση αμπελιών χωρίς δικαίωμα επαναφύτευσης
Η Ελλάδα ζητεί από το ΓΔΕΕ την ακύρωση της αποφάσεως της Επιτροπής

Ο Σταϊκούρας “κάρφωσε” Πεντάγωνο και “κόκκινο Πάνο” για τις περικοπές

Ο Σταϊκούρας “κάρφωσε” Πεντάγωνο και “κόκκινο Πάνο” για τις περικοπές
Ο Σταϊκούρας “έδειξε” Πεντάγωνο ως υπεύθυνο για τις μεγάλες περικοπές που υπέστησαν οι στρατιωτικοί. Για την ακρίβεια “έδειξε” την ηγεσία της εποχής Παναγιωτόπουλου που σ΄ ότι αφορά το στρατιωτικό κομμάτι είναι η ίδια και σήμερα. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στις συνσντήσεις που είχε χθες με αποστρατους και εν ενεργεία είπε ότι κανείς από το Πεντάγωνο “δεν έβαλε πλάτη” ,ούτε ανταποκρίθηκε ποτέ στις εκκλήσεις για την υποβολή προτάσεων για το μισθολογιο των στρατιωτικών.
Μέχρι τώρα αυτό το έλεγαν οι στενοί συνεργάτες του Σταϊκούρα. Χθες το επιβεβαίωσε κι ο ίδιος απαντώντας στις διαμαρτυρίες των στρατιωτικών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)