Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Πλήρης σύνταξη στα 62 για 12 κατηγορίες ασφαλισμένων

Πλήρη σύνταξη στα 62 για 12 κατηγορίες ασφαλισμένων - MediaΠλήρη σύνταξη στα 62, χωρίς να απαιτούνται τα 40 χρόνια εργασίας, μπορούν να "κλειδώσουν" 12 κατηγορίες ασφαλισμένων όλων των Ταμείων μέσα στο 2015, χωρίς να κινδυνεύσουν να βρεθούν εγκλωβισμένοι σε μία αύξηση των ετών ασφάλισης και κυρίως σε μια αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67.
Με τις αλλαγές που έγιναν στο ασφαλιστικό, η πλήρης σύνταξη στα 62 συνδυάστηκε με τα 40 έτη ασφάλισης, εφόσον συμπληρώνονται τα απαιτούμενα έτη για κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, από την 1η/1/2013 και μετά.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον αποκαλυπτικό οδηγό που δημοσιεύει σήμερα το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» του Ε.Τ., υπάρχουν πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων του ΙΚΑ, του Δημοσίου, των Ταμείων ΔΕΚΟ και Τραπεζών, του ΟΑΕΕ αλλά και του ΕΤΑΑ, οι οποίοι μπορούν να βγουν ως και 5 χρόνια νωρίτερα με πλήρη σύνταξη, δηλαδή στα 62 αντί για τα 67, ακόμη και χωρίς να έχουν 40ετία!
Περισσότεροι από 400.000 ασφαλισμένοι μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις διατάξεις.
Οι 12 κατηγορίες που κλειδώνουν πλήρη σύνταξη στα 62 χωρίς 40 χρόνια ασφάλισης είναι:
1. Άνδρες ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που συμπληρώνουν τις 10.000 ημέρες ως το 2010. Βγαίνουν στα 62 με πλήρη.
2. Γυναίκες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ που συμπλήρωσαν το 60ό έτος της ηλικίας τους το 2012. Βγαίνουν στα 62 με πλήρη σύνταξη αρκεί να έχουν 4.500 ημέρες εργασίας.
3. Άνδρες ασφαλισμένοι στα βαρέα που συμπληρώνουν το 60ό έτος από το 2013 και μετά και έχουν 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων οι 3.600 στα βαρέα και από αυτές οι 1.000 μέσα στα 13 τελευταία χρόνια. Βγαίνουν στα 62 με πλήρη σύνταξη. Αν πρόκειται για βαρέα οικοδομικά ένσημα τότε βγαίνουν στα 60 εφόσον συμπληρώνουν το 58ο έτος μετά το 2013.
4. Γυναίκες με 4.500 ημέρες εκ των οποίων οι 3.600 στα βαρέα, μετά το 2013, παίρνουν πλήρη σύνταξη στα 62.
5. Άνδρες και γυναίκες με 10.500 ημέρες συνολικά, εκ των οποίων οι 7.500 στα βαρέα, το 2015 βγαίνουν στα 62 με πλήρη σύνταξη.
6. Άνδρες ασφαλισμένοι στο Δημόσιο πριν από το 1983 που συμπλήρωσαν την 25ετία το 2001. Βγαίνουν με πλήρη σύνταξη στα 62 εκτός και αν συμπληρώνουν σε μικρότερη ηλικία 34 έτη υπηρεσίας (μόνο στο Δημόσιο) οπότε αποχωρούν και χωρίς όριο ηλικίας.
7. Άνδρες και γυναίκες ασφαλισμένοι στο Δημόσιο με πρόσληψη μετά την 1η/1/1983 που συμπληρώνουν την 25ετία τα έτη 2011 και 2012. Βγαίνουν με πλήρη σύνταξη στα 61 αν έχουν 25ετία το 2011 και στα 63 αν έχουν 25ετία το 2012.
8. Γυναίκες ασφαλισμένες σε Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ, Τραπεζών κ.ά.) οι οποίες συμπλήρωσαν το 60ό έτος της ηλικίας τους το 2012. Μπορούν να αποχωρήσουν στα 62 αρκεί να έχουν 25 έτη ασφάλισης, είτε πριν από το 2012, είτε και μετά το 2013, καθώς η προϋπόθεση κατοχύρωσης του δικαιώματος συνταξιοδότησης συνδυάζεται με το έτος που συμπληρώθηκε η ηλικία των 60 ετών.
9. Γυναίκες ασφαλισμένες στα Ταμεία Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ), Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και Νομικών (ΤΑΝ), οι οποίες συμπλήρωσαν το 60ό έτος της ηλικίας τους ως το 2012. Βγαίνουν με πλήρη σύνταξη στα 62, αρκεί να έχουν 23 ως 25 έτη ασφάλισης ανάλογα με το Ταμείο.
10. Γυναίκες ασφαλισμένες στο ΤΣΑ οι οποίες συμπλήρωσαν το 60ό έτος της ηλικίας τους το 2012. Βγαίνουν με πλήρη σύνταξη στα 62 και με 25 έτη ασφάλισης.
11. Άνδρες και γυναίκες με διαδοχική ασφάλιση και τελευταίο Ταμείο τον ΟΑΕΕ. Αν δεν θεμελιώνουν δικαίωμα στον ΟΑΕΕ, τότε ο φάκελός τους θα μεταφερθεί όταν κλείσουν το 62ο έτος της ηλικίας τους στον αμέσως προηγούμενο φορέα. Αν είναι το ΙΚΑ ο προηγούμενος φορέας και διαπιστωθεί ότι έχουν τις ανάλογες προϋποθέσεις (π.χ. 4.500 με 3.600 βαρέα ή 10.000 ημέρες συνολικά ως το 2010 ή 10.500 συνολικά με τα χρόνια του ΟΑΕΕ), τότε παίρνουν πλήρη σύνταξη στα 62.
12. Άνδρες ασφαλισμένοι για πρώτη φορά μετά την 1η/1/1993 στο ΙΚΑ, οι οποίοι συμπληρώνουν 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων οι 3.375 στα βαρέα. Βγαίνουν στα 62 με πλήρη σύνταξη. Εξυπακούεται ότι η βασική προϋπόθεση εξόδου στα 62 είναι να έχουν οπωσδήποτε τις 3.375 στα βαρέα, ανεξάρτητα από το αν ο συνολικός χρόνος είναι περισσότερος από τις 4.500 ημέρες.

«Κεραυνοί» Μπαλτάκου: Ο Σαμαράς φταίει για το Βατερλώ της ΝΔ



Με άρθρο-επιστολή του προς την κυριακάτικη εφημερίδα «Real News» ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον του προέδρου της ΝΔ, κατηγορώντας τον για «πολιτικές εμμονές» που οδήγησαν στην ήττα του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης σημειώνει ότι «η ΝΔ θα πρέπει να αποκτήσει συνιστώσες γιατί δεν μπορεί να φεύγουν όσα στελέχη διαφωνούν με την πορεία που έχει χαράξει ο Σαμαράς».
«Η ΝΔ είναι κόμμα λαϊκό. Όχι ελιτίστικο. Είναι αναγκαίο να παραδεχθούμε ότι και ο λαός, συνολικά, έχει πάντα δίκιο. Όταν μια πολιτική αποδοκιμάζεται πρέπει κάθε υπερασπιστική της φωνή να απομειώνεται ή να ματαιώνεται. Θα είχε νόημα για τον Ναπολέοντα να υπερασπιστεί τις επιλογές του στο Βατερλώ; Έχει νόημα να επιμένει κανείς σε λογικές που οδήγησαν σε ήττα;», γράφει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.
Και επισημαίνει: «Η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές υιοθέτησε μια απόλυτα φιλομνημονιακή πολιτική, υπερασπίστηκε με σθένος το απεχθές και στήριξε κάθε της ελπίδα στο φόβο, που νόμιζε ότι θα προκαλέσει στους ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι περικυκλώθηκε. Καμία έμφαση στη λαθρομετανάστευση, στους κουκουλοφόρους, την τρομοκρατία, την αθεΐα. Μετά τις εκλογές τα θυμήθηκε».
Μάλιστα, ο Μπαλτάκος προχωρά στην επιστολή του και σε ένα ιδιότυπο «crash test» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικός, η ΝΔ δεν είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τάσεις, η ΝΔ δεν έχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τις διαφοροποιημένες γνώμες, η ΝΔ όχι».
Στο ίδιο πλαίσιο, τονίζει: «Η ΝΔ είτε θα αποκτήσει θεσπισμένες και εσωκομματικά αποδεκτές τάσεις, είτε θα οδηγηθεί σε διάσπαση. Αντιμνημονιακές δυνάμεις υπάρχουν ισχυρές και στους κόλπους της. Πρέπει να εκφραστούν. Η μονοδιάστατη πολιτική συνεπάγεται πολιτικό μαρασμό. Οι πολυτελείς απόψεις για ευρωπαϊκό τόξο και φιλοευρωπαϊκές κομματικές δυνάμεις ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά των αμέριμνων περιπατητών της Γλυφάδας, του Κολωνακίου και της Εκάλης, στην πράξη όμως λειτουργούν σαν υποστύλωμα της Ακροδεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον επιούσιο παλεύει καθημερινά ο κόσμος. Ποια Ευρώπη;».
Και καταλήγοντας στην επιστολή του, ο Τ. Μπαλτάκος γράφει με νόημα: «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται τους Γερμανούς, πρέπει να είσαι με το μέρος της χώρας σου. Αποφασιστικά. Δεν ειρωνεύεσαι, δεν προκαλείς, δεν σαρκάζεις, δεν χλευάζεις, δεν κομπορρημονείς, δεν ναρκισσεύεσαι, δεν επιχαίρεις για την αποτυχία, δεν λυπάσαι για την επιτυχία. Τίποτα από όλα αυτά. Δεν είναι λογικό να εκνευρίζεις τους ψηφοφόρους υπονοώντας ότι είναι ανόητοι ή αφελείς. Ο Καραμανλής δεν το έκανε μετά το “λεφτά υπάρχουν”. Τα γεγονότα τον δικαίωσαν σαρωτικά. Αν οι ψηφοφόροι λάθεψαν, πρέπει να κατανοήσουν το λάθος μόνοι τους, απερίσπαστοι, όχι κατόπιν “ιδιοτελών” αντιπολιτευτικών υποδείξεων. Τα γεγονότα θα τεκμηριώσουν το σφάλμα, όχι η ρητορική της ΝΔ. Η ζωή δικαιώνει, όχι τα λόγια»…

Εκοιμήθη ο μοναχός που ενέπνευσε στην Αρλέτα το «Μπάρ το Ναυάγιο»

Εκοιμήθη ο μοναχός που ενέπνευσε στην Αρλέτα το «Μπάρ το Ναυάγιο»
Ένας από τους σημαντικότερους μοναστές της Αθωνικής πολιτείας, ο γέροντας Ιερόθεος Καρυώτης εκοιμήθη.
Άνθρωπος αφιερωμένος στον μοναχισμό, υπήρξε ο ιδρυτής του περιοδικού «Πρωτάτον» τον Οκτώβριο του 1982 το οποίο συνέχισε ο επίσης πρόσφατα εκλιπών γέροντας Μωυσής.
Υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική προσωπικότητα και ξεχωριστός άνθρωπος. Λέγεται πως είναι ο άνθρωπος που ενέπνευσε την Αρλέτα να γράψει το τραγούδι « Το μπάρ ναυάγιο».
Προχθές αργά στο μπαρ το ναυάγιο Βρέθηκα να τα πίνω μ” έναν άγιο καθότανε στο διπλανό σκαμπό
Και κοινωνούσε με ουίσκι και νερό
Του είπά παππούλη τι ζητάς εδώ
Δεν είναι μέρος για έναν άγιο αυτό
μου λέει, τέκνον κάνεις μέγα λάθος
εδώ είναι ο φόβος των ανθρώπων και το πάθος
Κοίταξε γύρω του στεγνούς και μεθυσμένους
και μου είπε εγώ τους αγαπάω τους κολασμένους
αν θες ν” αγιάσεις πρέπει ν” αμαρτήσεις
Ε κι αν προλάβεις, ας μετανοήσεις
Προχθές αργά στο μπαρ το ναυάγιο
Βρέθηκα να τα πίνω μ έναν άγιο
καθότανε στο διπλανό σκαμπό
Και κοινωνούσε με ουίσκι και νερό
καθότανε στο διπλανό σκαμπό
Στο τέλος πλήρωσε και το λογαριασμό.
Μουσική / Στίχοι: Αρλέτα
Σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην εφημερίδα «Έθνος» το 2012 για τον Μυλοπόταμο ο Γιώργος Ξεπαδάκος έγραφε για τον μακαριστό σήμερα μοναχό:
Τακτικός επισκέπτης στον Μυλοπόταμο είναι ο γέροντας Ιερόθεος, που ζει στις Καρυές. Τόσο στην όψη όσο και στο πνεύμα, μοιάζει με σοφιστή αρχαίου αθηναϊκού συμποσίου. Κάποτε μάλιστα ενέπνευσε την Αρλέτα να γράψει στο τραγούδι: «Μπαρ το Ναυάγιο» τον στίχο «Βρέθηκα να τα πίνω με έναν άγιο». Τον συναντήσαμε έξω από τον πύργο, στο κιόσκι. Απολάμβανε τη θέα προς τη θάλασσα, συντροφιά με ένα ποτήρι ερυθρό ξηρό του 2009. «Ηταν καλή χρονιά, να την προτιμάς όταν αγοράζεις κρασιά του εμπορίου», μας συμβούλεψε κι αδράξαμε την ευκαιρία να τον ρωτήσουμε τι σημαίνει άμπελος για τους μοναχούς. «Αμπελος αληθινή είναι η Θεοτόκος, η βλαστήσασα τον καρπό της ζωής», απάντησε. Μα εννοούσαμε την άλλη άμπελο, την υλική, με τα σταφύλια και τις κληματόβεργες.
«Η φυσική άμπελος για μας τους καλόγερους είναι η μητέρα της ευφροσύνης», πρόσθεσε και συνέχισε: «Κάποτε ένας τυφλός, ένας χωλός κι ένας ρακένδυτος βρέθηκαν σε πανηγύρι. Αφού ήπιαν αρκετό κρασί, υψώνει ο τυφλός το ποτήρι και λέει: Ελάτε να ξαναπιούμε απ” το κρασάκι αυτό που “ναι διάφανο σαν κεχριμπάρι. Ακούγοντάς τον ο χωλός είπε: Να σου δώσω μια, που περνάς για λευκό το υπέροχο αυτό μπρούσκο, και πήγε να τον κλωτσήσει, μα παραπάτησε. Βλέποντάς τους, ο φτωχός αναφώνησε: σπάστε τα όλα φίλοι μου, θα τα πλερώσω εγώ! Ενας καλόγερος που είδε το συμβάν αναρωτήθηκε: Αυτό δεν είναι κρασί, είναι θαύμα! Τυφλοί αναβλέπουσι, χωλοί περιπατούσι και πτωχοί γίνονται πλούσιοι».
*Η φωτογραφία του μακαριστού π. Ιερόθεου είναι του Γιώργου Ξεπαπαδάκου και προέρχεται από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)