Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

  1. Έννοια της διαδοχικής ασφάλισης
  2. Μία από τις μορφές ή τα είδη της ασφαλίσεως είναι και η διαδοχική ασφάλιση. Η διαδοχική ασφάλιση παρουσιάζεται όταν ένας εργαζόμενος o οποίος είναι ασφαλισμένος σε ασφαλιστικό οργανισμό, σταματήσει να εργάζεται και να ασφαλίζεται στον οργανισμό αυτό και αναλάβει άλλη εργασία ή ασκήσει άλλο επάγγελμα για το οποίο ασφαλίζεται σε άλλο ομοειδή οργανισμό, δηλαδή, από οργανισμό κύριας ασφάλισης σε οργανισμό κύριας ασφάλισης, από οργανισμό επικουρικής ασφάλισης σε οργανισμό επικουρικής ασφάλισης και από οργανισμό πρόνοιας (εφάπαξ παροχών) σε οργανισμό πρόνοιας (εφάπαξ παροχών).
    Για τη διαδοχική ασφάλιση ορίζουν οι διατάξεις του Ν.Δ. 4202/1961 όπως τροποποιήθηκαν μεταγενεστέρως, καθώς και του άρθρου 11 του Ν. 1405/1983 και των άρθρων 1, 2 και 3 του Ν. 3232/2004.Οι διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης εφαρμόζονται μόνο όταν επέλθει ο ασφαλιστικός κίνδυνος, δηλαδή το γήρας, η αναπηρία ή ο θάνατος.Η εφαρμογή των διατάξεων αυτών δεν είναι υποχρεωτική.Στην κρίση λοιπόν του ασφαλισμένου είναι να επικαλεσθεί ή όχι τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης.
    Το δικαίωμα για προσμέτρηση του χρόνου ασφάλισης που διανύθηκε σε άλλο ή άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ασκείται από τον ασφαλισμένο με την υποβολή της αίτησης.

    Έννοια διαδοχικής ασφάλισης|Υπολογισμός χρόνου|Αναγνώριση στρατιωτικής θητείας|
    Κρίση συνταξιοδοτικού δικαιώματος|Δ.Δ.Α.

  3. Ποιος χρόνος υπολογίζεται
  4. Ολόκληρος ο χρόνος της διαδοχικής ασφάλισης υπολογίζεται από τον αρμόδιο για την απονομή της σύνταξης οργανισμό ως χρόνος που διανύθηκε στην ασφάλισή του, τόσο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για τον καθορισμό της σύνταξης και δεν είναι δυνατή η προσμέτρηση μόνο μέρους του χρόνου που διανύθηκε στην ασφάλιση του κάθε οργανισμού.

    Ο χρόνος που διανύθηκε στους άλλους οργανισμούς δεν υπολογίζεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

    1. Όταν έχουν επιστραφεί οι αντίστοιχες εισφορές, σύμφωνα με ρητή διάταξη στην νομοθεσία του οργανισμού.
    2. Όταν έχει χορηγηθεί σύνταξη την οποία εξακολουθεί να λαμβάνει ο ασφαλισμένος.
      Συνεπώς για να μην συνυπολογισθεί ο χρόνος ασφάλισης, απαιτούνται αθροιστικά δύο προϋποθέσεις:
      1. να έχει χορηγηθεί σύνταξη για το χρόνο αυτό και
      2. να εξακολουθεί να καταβάλλεται στον ασφαλισμένο η σύνταξη αυτή.
    3. Όταν είναι χρόνος παράλληλης ασφάλισης.
      Περίοδοι ταυτόχρονης ασφάλισης σε περισσότερους από ένα ασφαλιστικούς οργανισμούς, λαμβάνονται μόνο μία φορά υπόψη, ο δε ασφαλισμένος έχει το δικαίωμα να διαλέξει τον οργανισμό του οποίου θα προσμετρήσει τον χρόνο ασφάλισης.
    4. Όταν δεν έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές.
      Ο χρόνος ασφάλισης ο οποίος λαμβάνεται υπόψη για τη συνταξιοδότηση είναι ο χρόνος που υπολογίζεται για την απονομή της σύνταξης, σύμφωνα με την νομοθεσία του οργανισμού στον οποίο διανύθηκε και εφόσον έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στον χρόνο αυτό μαζί με τυχόν πρόσθετα τέλη, ή έχει ρυθμιστεί με διάταξη νόμου η καταβολή τους σε δόσεις μέχρι και την ημέρα πριν από την έκδοση της απόφασης συνταξιοδότησης.

  5. Προσμέτρηση χρόνου διαδοχικής ασφάλισης για να συνεχισθεί η ασφάλιση προαιρετικά
  6. Ο χρόνος διαδοχικής ασφάλισης συνυπολογίζεται από τον τελευταίο οργανισμό για τη συμπλήρωση του χρόνου ασφάλισης που απαιτείται από τη νομοθεσία του για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης.

  7. Αρμόδιος Οργανισμός για την αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής υπηρεσίας
  8. Ο ασφαλισμένος που έχει υπαχθεί διαδοχικά στην ασφάλιση δύο ή περισσοτέρων ομοειδών ασφαλιστικών οργανισμών, δικαιούται να αναγνωρίσει το χρόνο της στρατιωτικής υπηρεσίας σε ένα μόνο οργανισμό κύριας ασφάλισης και σε ένα μόνο οργανισμό επικουρικής ασφάλισης.

    Έννοια διαδοχικής ασφάλισης|Υπολογισμός χρόνου|Αναγνώριση στρατιωτικής θητείας|
    Κρίση συνταξιοδοτικού δικαιώματος|Δ.Δ.Α.

  9. Ποιος είναι ο αρμόδιος οργανισμός για την κρίση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος
  10. Τα πρόσωπα που ασφαλίστηκαν διαδοχικά σε περισσότερους από ένα Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, δικαιούνται σύνταξη από τον τελευταίο Οργανισμό, στον οποίο ήταν ασφαλισμένα, εφόσον πραγματοποίησαν πέντε (5) ολόκληρα έτη ή χίλιες πεντακόσιες (1.500) ημέρες εργασίας στην ασφάλισή του, από τα οποία όμως 20 μήνες ή 500 ημέρες αντίστοιχα κατά την τελευταία πενταετία πριν από τη διακοπή της απασχόλησης.
    Αν ο ασφαλισμένος δεν συμπληρώνει τις πιο πάνω προϋποθέσεις ή τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω γήρατος (ηλικίας) ή αναπηρίας (ποσοστό αναπηρίας), τότε ο τελευταίος Οργανισμός διαβιβάζει το αίτημα στον οργανισμό που πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες ημέρες εργασίας (κ.ο.κ.).
    Αν ο ασφαλισμένος δεν συμπληρώνει τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας του Οργανισμού ή των Οργανισμών στους οποίους διαβιβάστηκε το αίτημά του, τότε ο τελευταίος Οργανισμός κρίνει εκ νέου το αίτημα συνταξιοδότησης, αρκεί ο ασφαλισμένος να έχει πραγματοποιήσει στην ασφάλιση 1.000 ημέρες εργασίας, από τις οποίες τουλάχιστον 300 την τελευταία 5ετία, πριν από την αίτηση ή τη διακοπή της απασχόλησης και για το αίτημα συνταξιοδότησης λόγω θανάτου, αν ο θανών έχει πραγματοποιήσει 300 ημέρες εργασίας οποτεδήποτε.

    ==============================================================================

Η νομοθεσία της διαδοχικής ασφάλισης


Πρώτο βήμα για τον συνυπολογισμό του χρόνου που διανύθηκε σε διαφόρους φορείς έγινε με τον Α.Ν. 694/37 άρθρο 7.
Στη συνέχεια η πολιτεία θέσπισε με το άρθρο 51 του Α.Ν.1846/51 κανόνες διαδοχικής ασφάλισης που ρύθμιζαν τον συνυπολογισμό του χρόνου ασφάλισης μόνο των ταμείων μισθωτών.
Το βασικό όμως νομοθέτημα για τη διαδοχική ασφάλιση ήταν το Ν.Δ. 4202/61 το οποίο ρύθμισε κατά τρόπο πλήρη τη συνέχεια της ασφαλιστικής σχέσης στα Ταμεία Μισθωτών και Αυτοτελώς Απασχολουμένων.
Το νομοθέτημα αυτό έθεσε βασικούς κανόνες προσδιορισμού του αρμόδιου για την απονομή της σύνταξης οργανισμού, του τρόπου καθορισμού του ποσού της σύνταξης, του διακανονισμού των απαιτήσεων και υποχρεώσεων των ασφαλιστικών οργανισμών.
Το Ν.Δ. 4202/61 τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τους νόμους 468/74,1085/80 (άρθρο 40), 825/78, 1405/83, 1469/83, 1469/84, 1539/85, 1902/90, 2084/92, 2079/92.

    Σε ποιούς οργανιμούς εφαρμόζονται οι διατάξεις της Διαδοχικής Ασφάλισης

    Οταν επέλθει ο Ασφαλιστικός κίνδυνος και εφόσον ο ασφαλισμένος ζητήσει την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.Δ/τος 4202/61, οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • α. Μεταξύ οργανισμών κύριας ασφάλισης
  • β. Μεταξύ οργανισμών Επικουρικής ασφάλισης (άρθρο 12 παρ. 2 του ν.1405/85)
  • γ. Μεταξύ οργανισμών που χορηγούν εφάπαξ παροχές (άρθρο 12 παρ. 3 του ν.1405/83.
  • δ. Μεταξύ Δημοσίου και οργανισμών κύριας ασφάλισης για τους υπαλλήλους του δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και ΟΤΑ που συνταξιοδοτούνται από το Δημόσιο και οι οποίοι διορίζονται από 1.1.83 και εφεξής (ν.2084/92, ν.2320/95).
  • ε. Μεταξύ οργανισμών κύριας ασφάλισης και του Κλάδου Κύριας Ασφάλιση Αγροτών (άρθρο 13 παρ. 2 του ν.2458/97)
  • στ. Μεταξύ οργανισμών κύριας ασφάλισης και του καταργηθέντος Κλάδου Πρόσθετης Ασφάλισης Αγροτών (άρθρο 13 παρ. 1 του ν.2458/97
  • ζ. Μεταξύ Οργανισμών Ασθένειας (άρθρο 35 άρθρο 2 του ν.2676/99)

    Εξαιρέσεις από την εφαρμογή των διατάξεων της Διαδοχικής Ασφάλισης

  • Οι διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης δεν εφαρμόζονται:
  • α. στο Δημόσιο και στους Δήμους για τους υπαλλήλους τους οι οποίοι διορίσθηκαν μέχρι 31.12.1982
  • β. στους υπαλλήλους οργανισμών, οι οποίοι διέπονται από ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς, που διορίστηκαν μέχρι 31.12.1982
  • γ. Στα πρόσωπα που έχουν ορισμένη ιδιότητα, όπως οι Διοικητές και Υποδιοικητές Τράπεζας
  • δ. Στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων
  • Φιάσκο με παπατζήδες εντός και εκτός συνόρων


    Ακριβά θα πληρώσει η χώρα το φιάσκο της χθεσινής ημέρας, στη διάρκεια του οποίου παίχτηκε πόκερ στην πλάτη ενός ολόκληρου λαού, για να καταλήξει στο γνωστό παιχνίδι του «εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς;».

    Κατάπληκτη η χώρα παρακολούθησε τους ταγούς της να συζητούν επί μιας εκ των προτέρων βέβαιης αποτυχίας, τόσο ως προς την σύλληψη, όσο και ως προς την εφαρμογή της.

    Και εμβρόντητη παρακολούθησε τα πισωγυρίσματα, τις παλινωδίες, τις καταγγελτικές δηλώσεις, που βάθυναν ακόμη περισσότερο το χάσμα του διχασμού.

    Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο το περιεχόμενο της ιδέας επί της οποίας έγιναν οι διαπραγματεύσεις, που τελικά αποδείχθηκαν ατελέσφορες, αφήνοντας την Ελλάδα σε χειρότερη κατάσταση από πριν αφήνοντας την Ελλάδα σε χειρότερη κατάσταση από πριν και με την πικρή γεύση ότι κυβερνάται από παπατζήδες.

    Και οδηγώντας στο σημερινό ανακάτεμα της τράπουλας, που αποτελεί και το προσφιλές σπορ του κ. Παπανδρέου.

    Μιλούσαν για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, παραιτούμενοι ουσιαστικά από τα αξιώματά τους και εμφανιζόμενοι έτοιμοι να καλέσουν άλλους να φέρουν σε πέρας το έργο που οι ίδιοι αποδείχθηκαν ανίκανοι να εκτελέσουν.

    Αλλά παρά τις σκληρές εκατέρωθεν δηλώσεις, δεν έγινε αντιληπτό σε τι διαφώνησαν.

    Φαινομενικά, πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφώνησαν, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις τους, επί των όρων «επαναδιαπραγμάτευση» και «νέα διαπραγμάτευση».

    Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε τον κ. Σαμαρά ότι έθεσε όρους που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι «κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους».

    Και αποφάσισε να συνεχίσει ο ίδιος, ανασχηματίζοντας την κυβέρνησή του και ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης, με την ελπίδα ότι θα κερδίσει χρόνο και θα πιέσει την κοινοβουλευτική του ομάδα να υπερψηφίσει, ουσιαστικά υπερψηφίζοντας και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

    Χωρίς αμφιβολία, με την πεποίθηση ότι οι βουλευτές του δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση, σκοπεύει να εμφανίσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την δεδηλωμένη ως αποδοχή του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος, όπως έκανε και με τις περιφερειακές εκλογές.

    Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ακόμη εκβιασμό.

    Και ο κ. Σαμαράς, που ζήτησε για πρώτη φορά εκλογές, κατήγγειλε τον κ. Παπανδρέου πως ενώ στην αρχή δέχτηκε και τον όρο της επαναδιαπραγμάτευσης και την δική του αποχώρηση από την πρωθυπουργία, τελικά μετέβαλε γνώμη και αποφάσισε να γαντζωθεί σ’ αυτήν.

    Στην πραγματικότητα, είναι σαφές ότι δεν συμφώνησαν στα πρόσωπα – κυρίως στο πρόσωπο του (υπηρεσιακού) πρωθυπουργού.

    Και είναι επίσης σαφές ότι οι Ευρωπαίοι, διαπιστώνοντας πως η Αθήνα δεν προχωρά σ’ αυτό που ζήτησαν, να συμφωνήσουν δηλαδή τα κόμματα επί του συγκεκριμένου προγράμματος και να το εφαρμόσουν από κοινού, παρενέβησαν υπογείως και ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει.

    Φυσικά, αντιδράσεις υπήρξαν και από τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ, που λέγεται πως εγκάλεσαν τον αρχηγό τους ότι… παραιτήθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Αλλά είναι βέβαιο ότι δεν μέτρησε αυτό. Αυτό που μέτρησε είναι ότι η τρόικα δεν επιθυμεί καμία επαναδιαπραγμάτευση.

    «Ο χρόνος τελειώνει», επανέλαβε και χθες ο κ. Ρεν. Και μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει νέα (γι’ αυτούς) περιπέτεια, έσπευσαν από το μεσημέρι να ανακοινώσουν πως η πέμπτη δόση θα δοθεί κανονικά – μιλάμε για την δόση για την οποία μέχρι προχθές απειλούσαν (οι εκτός συνόρων παπατζήδες) ότι δεν θα δώσουν.

    Το σχέδιο ήταν χωρίς αμφιβολία από την αρχή μη εφαρμόσιμο. Στη χώρα είχε στηθεί από το πρωί σκηνικό του 1965. Τόσο με τον ύποπτο τρόπο που προκλήθηκαν τα επεισόδια στη διάρκεια της γενικής απεργίας και των συλλαλητηρίων, όσο και με την πρόταση (για την πρωτιά της οποίας οι πληροφορίες ήθελαν να ερίζουν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων) για τον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό «πρόσωπο κοινής αποδοχής».

    Ένα πρόσωπο που δεν θα είχε εκλεγεί και θα σχημάτιζε, σύμφωνα με το καινοφανές σενάριο, κυβέρνηση προφανώς (και) με πρόσωπα που δεν θα είχαν εκλεγεί.

    Ένας τέτοιος πρωθυπουργός (που προφανώς αναζητήθηκε και δεν βρέθηκε), ήταν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να σταθεί χωρίς λαϊκή εντολή. Και δεν θα μπορούσε ούτε να επαναδιαπραγματευτεί, ούτε και να εφαρμόσει το Μνημόνιο 2, αφού θα εκαλείτο να το πράξει εξ ονόματος αυτών που δεν θα τον είχαν εκλέξει.

    Επρόκειτο για μια εντελώς παράλογη προοπτική – σενάριο πολύ χειρότερο από αυτό της Ιταλίας όπου ο πρωθυπουργός, (Πρόντι, Ντίνι κλπ.), τουλάχιστον ήταν εκλεγμένος και απλώς χρησιμοποίησε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

    Και στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός καλείται να προχωρήσει, αφού προηγουμένως έχει ομολογήσει την αποτυχία της κυβέρνησής του και των επιλογών του.

    Πολύ περισσότερο που το… προξενιό, ερήμην της νύφης και του γαμπρού, με τους άγνωστους Χ, κατέληξε στο απόλυτο φιάσκο.

    Το σενάριο του έργου «στρίβειν δια του αρραβώνος», αποδείχθηκε κακογραμμένο. Και το έργο κατέβηκε με τα πρώτα σφυρίγματα του κοινού.

    Στο άκουσμα της επίσκεψης στον Πρόεδρο, όλοι σκέφθηκαν πως ο πρωθυπουργός, πιεζόμενος από τις αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική του ομάδα, είχε αποφασίσει να υποβάλει την παραίτησή του και να ζητήσει εκλογές.

    Δεν συνέβη, όμως, κάτι τέτοιο, με τον κ. Παπανδρέου να εμφανίζεται να λέει ότι θα αναλάβει την ευθύνη των αναγκαίων αποφάσεων για να βγει η χώρα από την κρίση.

    Είναι βέβαιο ότι ο κ. Παπανδρέου μίλησε στον κ. Παπούλια για τα σχέδιά του (την αποχώρηση μετά από παράδοση της εξουσίας σε μια κυβέρνηση – δικαστικό κλητήρα που θα επιδώσει τον λογαριασμό στον λαό), ζητώντας του να αποδεχθεί αυτήν την εξωκοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική λύση, χωρίς να προχωρήσει σε διάλυση της Βουλής και δίνοντας την εντολή στο πρόσωπο που θα του υπεδεικνύετο.

    Σύμφωνα με το κακογραμμένο σενάριο, αν και αυτή η κυβέρνηση αποτύγχανε, τότε ο κ. Παπούλιας θα μπορούσε να ξαναδώσει την εντολή στον τελευταίο εκλεγμένο (δηλαδή στον κ. Παπανδρέου), που θα επέστρεφε ως… σωτήρας.

    Όλα αυτά, χωρίς την ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ. Το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έδειξαν στην αρχή να αποδέχονται αυτήν την αντικοινοβουλευτική λύση ως ένα είδος διαλείμματος – εκτροπής, δεν αποτελεί μόνο παραδοχή ανικανότητας, αλλά και δόλια πρόθεση, ώστε στο μεσοδιάστημα να ξεχαστούν όλα αυτά για τα οποία σήμερα ο λαός αναζητεί τους υπευθύνους.

    Με λίγα λόγια καταβλήθηκε προσπάθεια να υπηρετήσει και η χθεσινή ημέρα τον αρχικό – και παντοτινό – σκοπό: Να μην υπάρξει Κάθαρση. Να μην τιμωρηθεί κανείς.

    Μέχρι προχθές, ο σκοπός της διάσωσης του πολιτικού συστήματος υπηρετείτο με το να παραμένει αυτό στη θέση του και να συνεχίσει να κυβερνά.

    Χθες, έγινε μια απόπειρα να διασωθεί δια της αποχώρησής του.

    Τώρα, η τράπουλα ανακατεύεται ξανά και η χώρα μπαίνει σε μια νέα περίοδο ακυβερνησίας και αστάθειας, της οποίας η κατάληξη είναι και προδιαγεγραμμένη και μοιραία.

    Να μην ξεχνάμε πως κατά την χθεσινή ημέρα, στη διάρκεια της οποίας τα παιδία έπαιζε, τα spread βρέθηκαν στις 1.463 μονάδες βάσης και τα CDS σημείωσαν νέο ιστορικό ρεκόρ, φθάνοντας στις 1.651 μονάδες.

    Την ίδια ώρα, στο Eurogroup Γερμανία και ΕΚΤ δεν τα έβρισκαν και ανέβαλαν τις αποφάσεις τους για την Κυριακή.

    Οι παπατζήδες συνεχίζουν το παιχνίδι τους στην πλάτη μας εντός και εκτός συνόρων…

    Ellinofreneia

    Και κατι καλό, για οσους εχουμε γεννηθεί 16/6 !!!!

    Τι σημαίνει να έχεις γεννηθεί τη 16η Ιουνίου

    Όσοι έχουν γεννηθεί στις 16 Ιουνίου είναι άτομα που δίνουν όλη την ενέργεια τους σε ό,τι κάνουν, αφού το βλέπουν σαν μια επένδυση όχι απαραίτητα χρηματική. Ακόμα και αν είναι στάσιμοι για κάποιο καιρό ή αντιμετωπίσουν μια αποτυχία καταφέρνουν να βγάζουν κάτι θετικό μέσα από αυτό, στρέφοντας τις ατυχίες προς όφελος τους.

    Δεν αποζητούν άμεσες ανταμοιβές, αλλά περιμένουν υπομονετικά να ωφεληθούν από την επένδυση τους στο μέλλον και ικανοποιούνται να βλέπουν το έργο τους να μεγαλώνει. Έχουν την υπομονή να συλλέγουν και να κάνουν οικονομία, χτίζοντας σταδιακά ένα αξιόλογο κεφάλαιο για την επιχείρηση τους. Μπορεί να πλανώνται στην μεριά της προσοχής, αλλά λόγω φόβου ή αναποφασιστικότητας, αποτυγχάνουν να κάνουν τις κινήσεις που θα τους φέρουν μεγαλύτερη επιτυχία.

    Θα πρέπει να προσέχουν την άπληστη παρόρμησή τους να στοιβάζουν τον πλούτο χωρίς λόγο. Οι πιο σοφοί αυτής της ημέρας, καταλαβαίνουν ότι τα χρήματα είναι ρευστά, είναι μια μορφή ενέργειας που πρέπει να κινείται σε μια σταθερή ροή. Ξέρουν ότι είναι απαραίτητο πρώτα να ξοδέψουν χρήματα (και ενέργεια) για να μπορέσουν να τα πάρουν πίσω στο διπλάσιο, τριπλάσιο ή περισσότερο. Μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να κάνουν μια κίνηση «σκότωμα» στην αγορά, ένα μεγάλο αλλά περαστικό άνοιγμα στην καριέρα τους ή μια έντονη, αλλά βαριά εντύπωση σε κάποιον που ενδιαφέρονται.

    Μαθαίνουν γρήγορα ότι οι βραχυπρόθεσμες επιτυχίες μόνο μπορούν να βλάψουν τις πιθανότητες τους μακροπρόθεσμα. Για αυτό πρέπει να βρούνε ισορροπία μεταξύ του να είναι ενεργοί και αποφασιστικοί από την μία, και του να μάθουν πώς να περιμένουν και να είναι υπομονετικοί απο την άλλη. Αυτό σημαίνει να αναπτύξουν την έννοια που δηλώνει η λέξη «καιρός», δηλαδή να περιμένουν τη σωστή στιγμή για να κάνουν κάτι.

    Είναι άνθρωποι που επιλέγουν τους φίλους τους με μεγάλη προσοχή. Τα ένστικτά τους είναι δυνατά για όσους συνδέονται μαζί τους και έχουν μια έκτη αίσθηση για αυτούς που προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν. Μερικοί απο αυτούς που γεννήθηκαν 16 Ιουνίου έχουν δυνατά ανεπτυγμένες πνευματικές ικανότητες, όπως να προβλέπουν το μέλλον και για αυτούς δεν υπάρχει αντίθεση μεταξύ ψυχής και πνεύματος, των υλικών και πνευματικών στοιχείων μια δουλειάς.

    Γενικά είναι άνθρωποι πρακτικοί, ευφάνταστοι και σε επαφή με τον κόσμο γύρω του.

    Γεννημένοι στις 16 Ιουνίου: Adam Smith, Roberto Duran, Barbara McClintock ...ΓΑΠ,Γ.Α. κ.α.

    πηγή: eorti.gr

    Βολοδέρνουν αλλά δεν αφήνουν την ... «κουτάλα»!


    http://greki-gr.blogspot.com/

    Τώρα κυβερνώ… Τώρα όχι…

    Είναι η μέρα που ήρθε μετά τη μεγάλη διαδήλωση ενωμένων “Αγανακτισμένων” με ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ κτλ κτλ; Είναι η μέρα μετά την όμορφη προβοκάτσια με τους κλασικούς γνωστούς-αγνώστους κουκουλοφόρους που χαλάνε τις συγκεντρώσεις όποτε χρειαστεί;

    Αστεία γεγονότα πολύ μικρής σημασίας. Όχι, όχι, όχι… Σήμερα είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό. Είναι τα γενέθλια του Τζέφρυ του Πρωθυπουργού μας. Ο Τζέφρυ Μινέικο-Παπανδρέου ή αλλιώς “Γιωργάκης” γίνεται σήμερα 59 ετών, έχοντας αφήσει πίσω του άλλον ένα πετυχημένο χρόνο εμπλοκής του με την πολιτική. Τα κλασικά δηλαδή, όμοια με τους υπόλοιπους τακτικούς θαμώνες του κτιρίου πάνω από την πλατεία Συντάγματος. Ναι, αυτούς που με 10 ψωροχιλιάρικα ευρώ το μήνα και όλα τα “προς το ζειν” επιδοματάκια και ανεσούλες πληρωμένα από εμάς, έχουν αναλάβει το βαρύ κι ανθυγιεινό επάγγελμα του να οργανώνουν μαεστρικά το συνεχώς προοδεύον κράτος μας.

    Ο Τζέφρυ τελικά δεν παραιτήθηκε. Μας ξεγέλασε όλους, ακόμα και τον “καημένο” Αντωνάκη Σαμαρά, ακόμα και τα ξένα ΜΜΕ, ακόμα κι εμένα που είχα αρχίσει να γράφω status για χάρη του…

    Τζέφρυ χρόνια πολλά.

    Jeffrey

    (Διατίθεται και σε μέγεθος ανάλογο της πορείας των Κυβερνήσεων μετά τη μεταπολίτευση εδώ)

    Ήθελαν νεκρό τον Καραμανλή

    Αποκάλυψη σοκ από το περιοδικό "Επίκαιρα", κάνει λόγο για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή . Το δημοσίευμα παραθέτει έγγραφο φωτιά της ΕΥΠ, το οποίο επικαλείται τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και αναφέρεται σε σχέδιο δολοφονίας του με την κωδική ονομασία "Πυθία 1".


    Όπως αναφέρει το περιοδικό "Επίκαιρα", σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή φέρεται να εκπονήθηκε από "συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες" και ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που "δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο".

    Η στάση του Καραμανλή για την ενεργειακή πολιτική, αλλά και γενικότερα η εξωτερική και οικονομική πολιτική που ασκούσε φαίνεται πως είχε ενοχλήσει τόσο τους Αμερικανούς όσο και άλλους συμμάχους.

    Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι η κρίση του δημόσιου χρέους θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εντελώς διαφορετικά, καθώς τα οικονομικά της χώρας ήταν γνωστά παγκοσμίως και μέχρι το τέλος του 2009 η Ελλάδα δανειζόταν με πολύ χαμηλά επιτόκια, καθώς τα spreads βρίσκονταν μόλις στις 130-140 μονάδες.

    "Το άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009), ενημέρωνε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η υπηρεσία έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μία "ομάδα Εργασίας" της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, "με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας", σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

    Σκοπός της εν λόγω ομάδας ήταν η διοργάνωση επιχειρήσεων "αντιπαρακολούθησης", επιχειρήσεις στις οποίες είχαν σκοπό να εντοπίσουν τα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Αφορμή για τη σύσταση της ομάδας ήταν η "απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ".

    Μάλιστα όπως αναφέρει το έγγραφο σε μια τουλάχιστον περίπτωση οι ομάδες των πρακτόρων της FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ.

    Το περιστατικό τοποθετείται χρονικά κατά τις απογευματινές ώρες μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου 2008, ενώ όπως τονίζεται η όλη "εμπλοκή" δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα.

    "Η εν λόγω ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της “ομάδας Εργασίας“ της FSB που συμμετείχαν στην αναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα, ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο, άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής", αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό.

    Το Σχέδιο Πυθία και τα τέσσερα κύρια σημεία

    Το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή είχε σκοπό την αναβολή ή την ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας και εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησής της.

    Το σχέδιο «Πυθία 1» περιλάμβανε τέσσερα σημεία:

    *Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση Βατοπαιδίου.

    *Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.

    *Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.

    *Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.

    Σημειώνεται ότι όλες οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στο συγκεκριμένο έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών προέρχονται από ρωσικές πηγές, και πιο συγκεκριμένα από Ρώσο αξιωματούχο, ο οποίος και περιγράφει αναλυτικά όλα τα γεγονότα και τη δράση της "ομάδας Εργασίας" της FSB.

    Οι Ρώσοι για την τρομοκρατία

    Σύμφωνα με το έγγραφο, "οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες".

    Μάλιστα μετά η "ομάδα Εργασίας" της FSB κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, μέσα από τη «χαρτογράφηση» των ελληνικών τρομοκρατικών ομάδων, τις οποίες και κατατάσσει σε δύο κατηγορίες:

    Σε αυτές που ασκούν αντάρτικο πόλεων και σε αυτές που ειδικεύονται σε ληστείες και απαγωγές.

    Αναλυτικά το απόρρητο έγγραφο όπως το παραθέτει το δημοσίευμα

    ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (Ε.Χ.)

    ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

    Νο 213/5 Φεβρουαρίου 2009

    ΘΕΜΑ: Τρομοκρατία

    ΣΧΕΤ.: Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης Νο 53/13-1-2009

    1. Σε συνέχεια του σχετικού, θέτουμε υπόψη σας νεότερα αποσπάσματα Δελτίου Πληροφοριών που ομοίως προέρχεται από Ρώσο Αξιωματούχο με φερόμενη πηγή προέλευσης την FSB (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας):

    α. «Ομάδα Εργασίας» δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB, που δραστηριοποιείται από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική, με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής» συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ. Κ. Καραμανλή, V. Putin και G. Parvanov κατά την υπόψη περίοδο, διαπίστωσε και κατέγραψε τα ακόλουθα:

    – Κατά τη διαδρομή που χρησιμοποιείτο για τη μετακίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα μέχρι το Γραφείο του, εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ, το οποίο κινείτο συνεχώς στη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης κατά το μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής Οδού στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο εν λόγω όχημα, το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές, όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας), επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Η παρακολούθηση του Στόχου (ΣΣ: Του κ. Πρωθυπουργού) χαρακτηρίστηκε από την προαναφερόμενη ομάδα εργασίας επαγγελματική και εντεινόμενη από τις αρχές Απριλίου του 2008.

    – Επίσης από την εν λόγω ομάδα εκτιμήθηκε ότι τα επιβαίνοντα στο παραπάνω όχημα άτομα, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Στόχου, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άλλους συνεργάτες τους. Το εν λόγω όχημα επίσης εντοπίσθηκε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής, συνοδευτικά οχήματα, άτομα συνοδείας κ.λπ. στοιχεία. Ομοίως στο αυτό σημείο (Λεωφόρος Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου), τόσο το μήνα Μάρτιο όσο και το μήνα Απρίλιο του έτους 2008 εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN, μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε, το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές, όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας).

    – Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Στόχου, καταγράφηκαν ως άλλα τέτοια σημεία: (α) η περιοχή του CARREFOUR στον Γέρακα Αττικής, (β) η περιοχή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και (γ) η περιοχή του super market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Χολαργό Αττικής. Στο σημείο (α) εντοπίσθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW, χρώματος ασημί, μοντέλο 1995 ή 1996, το οποίο έφερε πινακίδες Γερμανίας. Στην εν λόγω περιοχή επίσης εντοπίσθηκε και το όχημα τύπου VAN, μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στα σημεία (β) και (γ) εντοπίσθηκαν επίσης τα προαναφερόμενα οχήματα τύπου VAN. Επιπρόσθετα στην περιοχή του Χολαργού στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008 εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης –πλησίον της εκκλησίας– συνάντηση και των τριών προαναφερόμενων οχημάτων.

    – Από την έρευνα της ομάδας «αντιπαρακολούθησης της FSB» ως προς τους επιβάτες των υπόψη οχημάτων προέκυψε ειδικότερα ότι στο VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ, επέβαιναν συνήθως τέσσερις (4) άνδρες εκ των οποίων τρεις (3) μελαχρινοί και ένας (1) καστανός, στο VAN, μάρκας FORD TRANSIT, τρεις (3) άνδρες, και στο ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW, δύο (2) γυναίκες. Πέραν των ατόμων αυτών, το προαναφερόμενο κλιμάκιο «αντιπαρακολούθησης της FSB» κατέληξε στην εκτίμηση ότι συγχρόνως λειτουργούσαν ομάδες υποστήριξης και καταγραφής κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Στόχου. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης εκτιμήθηκε ότι ανερχόταν σε είκοσι (20) άτομα, τα οποία δεν ανήκουν στον Αντιεξουσιαστικό Χώρο. Επιπρόσθετα, από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων. Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στην περιοχή του Χολαργού (αρχές του Ιουνίου του 2008 επί της οδού Φανερωμένης), διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νέων) που –όπως εκτιμήθηκε– ήταν Ευρωπαίοι, μάλλον Βρετανικής Υπηκοότητας.

    – Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθήμερου 20 και 25 Απριλίου του 2008, στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης. Η εν λόγω «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπισθεί το όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB που συμμετείχαν στην προαναφερόμενη εμπλοκή, ήταν τέσσερα (4), ενώ τα άτομα του άλλου «Χώρου» ήταν δύο (2), άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.

    – Εντός του προαναφερόμενου οχήματος βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του κ. Πρωθυπουργού από την κατοικία του στο Γραφείο του, τα συνοδευτικά οχήματα, οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας, καθώς και:

    • Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η οδός Φανερωμένης στην περιοχή του Χολαργού Αττικής. Επίσης, είχαν σημειωθεί και οι χώροι που αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του CARREFOUR καθώς και το κατάστημα των GOODY’S επί της οδού Κηφισίας, πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική Οδό. Επιπλέον, υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής – Χαλανδρίου – Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στο χάρτη της περιοχής της Αγίας Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.

    • Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης.

    • Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.

    • Υλικά καμουφλάζ (καινούρια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα.

    • Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.

    • Τηλεχειριστήριο.

    • Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).

    • Σκηνές.

    β. Τα παραπάνω περιγραφόμενα στοιχεία και υλικά εξετάσθηκαν στα Κεντρικά της Μόσχας και όλες οι αναλύσεις που έγιναν κατατείνουν στα ακόλουθα συμπεράσματα:

    – Πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του Στόχου που οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ.

    – Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Έλληνες.

    – Ο αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

    – Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Άλεξ Ρόντο (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας), σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του Αγωγού SOUTH STREAM. Το εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της Χώρας που έχει την κωδική ονομασία «ΠΥΘΙΑ 1» και περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσερα σκέλη-τμήματα:

    • Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση Βατοπαιδίου.

    • Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της Ελληνικής Οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.

    • Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.

    • Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.

    – Αναφορικά με τη γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες. Είναι ειδικοί σε ληστείες, απαγωγές (τρεις ομάδες) και το Αντάρτικο πόλεων (τέσσερις ομάδες). Επιπρόσθετα, θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης, ενώ λειτουργούν διαθέτοντας πάντα σχέδιο διαφυγής. Πιθανολογείται ότι οι χώροι απόκρυψής τους βρίσκονται στις περιοχές Γκύζη, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Μεγάρων για την Αττική. Ως τέτοιος χώρος εκτός Αττικής θεωρείται η περιοχή της Θήβας.

    2. Επισημάνσεις της Υπηρεσίας μας επί των ανωτέρω αποσπασμάτων:

    α. Τα αναφερόμενα «σημεία εντοπισμού» της παρακολούθησης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, χωρίς κατ’ ανάγκη αυτό να σημαίνει και υιοθέτηση από πλευράς μας της περιγραφόμενης «εν εξελίξει επιχείρησης συνωμοσίας». Ωστόσο, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις μας, το σημείο εντοπισμού στη Λ. Μαραθώνος είναι κατάλληλο σημείο παρακολούθησης, το σημείο εντοπισμού στο CARREFOUR είναι δυνατόν να αποτελέσει σημείο έκνομης ενέργειας, ενώ τα σημεία εντοπισμού στις περιοχές του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ θεωρούνται σημεία συνάντησης.

    β. Τα σημεία που βρέθηκαν επί χάρτου και προέρχονται από το υλικό που αντλήθηκε από την προαναφερόμενη διαδικασία «ελεγχόμενης» εμπλοκής απεικονίζονται στην εικόνα με τίτλο «Σημεία επί Χάρτου», η οποία επισυνάπτεται. Η απόσταση των εν λόγω σημείων επίσης από την Αττική Οδό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία αφετηρίας για «έκνομη ενέργεια».

    γ. Η εκρηκτική ύλη C-4 είναι στρατιωτική εκρηκτική ύλη, μη κυκλοφορούσα ελεύθερα στο εμπόριο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα ως συστατικό στοιχείο Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού (ΑΕΜ), σε καμία από τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

    3. Επισημαίνεται ότι, και για τις συγκεκριμένες πληροφορίες, η αξιοπιστία της πηγής δεν δύναται επί του παρόντος να ελεγχθεί. Η καταγραφή των «αντικειμενικών στοιχείων» (τοποθεσίες, ονόματα χώρων, αποστάσεις κ.λπ.) και η σύνθεσή τους θα μπορούσαν πράγματι να θεωρηθούν ως προετοιμασία μιας απόπειρας κατά του κ. Πρωθυπουργού. Πλην όμως η ερμηνεία που φέρεται να τους δίδεται –ότι δηλαδή αποτελεί οργανωμένο σχέδιο Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD σε βάρος του κ. Πρωθυπουργού, στο οποίο εντάσσονται άλλες υποθέσεις, όπως π.χ. Βατοπαίδιο, τρομοκρατία κ.λπ.– γεννά στην Υπηρεσία μας εύλογα ερωτηματικά. Δεν αποκλείεται συνεπώς οι πληροφορίες αυτές στο σύνολό τους να εντάσσονται στο πλαίσιο επιχειρούμενης παραπληροφόρησης των Κρατικών Αρχών της χώρας μας, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.

    4. Σε κάθε περίπτωση, παρέλκει να επισημάνουμε, από σκοπιάς Υπηρεσίας μας, την ανάγκη συνεχιζόμενης λήψης αυξημένων μέτρων ασφάλειας του κ. Πρωθυπουργού.

    ΠΡΟΣ: κ. Πρωθυπουργό

    κ. Υπουργό Εσωτερικών

    κ. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών


    Ποιοί φεύγουν-ποιοί ερχονται ?

    Φεύγει ή έρχεται?

    Έρχεται ή φεύγει?


    μενουμε Ελλαδα...........

    Το παρτυ συνεχιζεται...

    Συνθημα

    Το είδαμε και αυτό...

    Πρώτη φορά πρωθυπουργός υποβάλλει παραίτηση στον αρχηγό της αντιπολίτευσης


    Πρώτη φορά πρωθυπουργός υποβάλλει παραίτηση στον αρχηγό της αντιπολίτευσης

    tweeter

    Our Banner

    ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

    Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

    (Ιf you want, you can use our website translator)