Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ποιοί είναι οι νέοι επιχειρηματίες τους οποίους συναντήθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας - Τι ζήτησαν από Σαμαρά - Μέρκελ

Ποιοί είναι οι νέοι επιχειρηματίες τους οποίους συναντήθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας - Τι ζήτησαν από Σαμαρά - Μέρκελ



Να μην μπλοκάρει η τρόικα τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση για τη μείωση στο κόστος ενέργειας αλλά και την ενεργοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου στο οποίο συμμετέχει και η αναπτυξιακή γερμανική
τράπεζα KFW ζήτησαν οι θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι εταιρειών από όλο το φάσμα της οικονομίας κατά τη συνάντησή τους με την καγκελάριο της Γερμανίας.

Παράλληλα, ζήτησαν την αρωγή της ώστε να υιοθετηθούν γερμανικά μοντέλα χρηματοδότησης. Από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά απαίτησαν λιγότερο κράτος και γραφειοκρατία, ενώ τέθηκε πάλι στο τραπέζι το ύψος του μισθολογικού κόστους, παρά την πρόσφατη μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Επίσης, ζήτησαν τη  στήριξη του αγροτικού τομέα και της μεταποίησης αφού μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες  θέσεις εργασίας.

Νέοι επιχειρηματίες
Το ύψος των εργοδοτικών εισφορών έθεσαν οι νέοι επιχειρηματίες προς τον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι τα μισθολογικά κόστη για μία εταιρεία που τώρα ξεκινά είναι δυσβάστακτα.
Οι νέοι επιχειρηματίες θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν έχουν σοβαρά προβλήματα σε ότι αφορά την πρόσβαση σε κεφάλαια καθώς «τρέχουν» πολλά ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.
Απλώς επισήμαναν ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερη διαχείριση σε ότι αφορά στις επενδύσεις για τα ερευνητικά προγράμματα. Επικεντρώθηκαν κυρίως στη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν και μερικοί δεν έκρυψαν ότι σκέφτονται να αλλάξουν και έδρα για αυτόν ακριβώς το λόγο. 
Από την ελληνική πλευρά αναφέρθηκε ότι το ποσοστό στα κεφάλαια του ΕΣΠΑ για την καινοτομία θα ανέλθει από 4% σε 8%.
Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και θεσμικών φορέων με τους οποίους συναντάται η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Φόρουμ νέων καινοτόμων επιχειρήσεων είναι οι:

Κωνσταντίνος Μαραγκός - S&M
Μιχάλης Ευμορφίδης - Cocomat
Βασίλειος Κάτσος - Pharmathen
Γιώργος Κοτσογιαννόπουλος - Helia
Άρης Κεφαλογιάννης - Gaia
Αθανάσιος Συριανός - Αταλάντη SA
Αλεξάνδρα Χαζάπη Αττική - M Culturing Co
Ιωάννης Κάπρας - Robert Bosch SA
Έλενα Καλλόνα - Jungheinrich Hellas Ltd
Μάρκος Βερέμης - Upstream
Ιωάννα Παπαδοπούλου - Papadopoulou SA
Γιάννης Ρέτσος - Συνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
Αθανάσιος Σαββάκης - Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας
Βασίλειος Κορκίδης - Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Σε μία παράλληλη συνάντηση σε δεύτερη αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton στην Αθήνα, η καγκελάριος της Γερμανίας συνομιλησε με επιχειρηματίες οι οποίοι θεωρείται ότι δημιουργούν καινοτόμα προϊόντα. Οι εκπρόσωποι των ελληνικών «καινοτόμων» επιχειρήσεων που συνομιλησαν με την κυρία Μέρκελ είναι οι:

Κωνσταντίνος Καζάνης - intale,
Θωμάς Δούζης - ergon products,
Θάνος Κοσμίδης - care across,
Ελένη Σταγκουράκη - Daad,
Γιώργος Γάτος - Incrediblue,
Γιώργος Μπάλας - Arura Foods,
Γιώργος Γιαννούλης - Daad,
Αλέξανδρος Μέλης - sponsor Boat,
Χρήστος Χατζηαποστολάκης - Captainwise,
Στέλιος Μπολάνος - Planetek Hellas,
Θάνος Παπαγεωργίου - Truck Bird,
Ανδρέας Φατούρος - Clio muse,
Γιάννης Δοξαράς - Warply,
Βασίλης Νικολόπουλος - Intelen,
Άνθια Βλασσοπούλου - Athens Insiders,
Νικόλαος Νάνας - Noowit,
Δημήτρης Μέμος - Marine traffic,
Γεώργιος Μονοηιούδης - Daad,
Αγγελική Παπαγιαννοπούλου - Offerial,
Γιάννης Παπαδάκης - Pollfish,
Μυρτώ Προβιδά - Daad,
Κώστας Μαυροσκότης - Food Wealth,
Βασίλης Στοίδης - 7Layers,
Νίκος Μωραιτάκης - Workable

ΑΠΟΘΕΩΣΗ για τη χώρα μας! Ποια πρωτεύουσα της Λατινικής Αμερικής γέμισε το Μετρό της με έργα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ;;;

ΑΠΟΘΕΩΣΗ για τη χώρα μας! Ποια πρωτεύουσα της Λατινικής Αμερικής γέμισε το Μετρό της με έργα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ;;; (PHOTOS)
Εναν πρωτότυπο φόρο τιμής αποτίει η Χιλή στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς, από τις 7 Μαρτίου ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) στην πρωτεύουσα Σαντιάγο κοσμείται από μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Στον σταθμό, από τον οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 προσκετικά επεξεργασμένα αντίγραφ από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν εμβληματικά για τον δυτικό πολιτισμό θέματα.
Ανάμεσά τους η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και οι τέχνες, ενώ από τα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτοα αθλητών, ένα αγαλματίδιο πυγμάχου και θεατρικές μάσκες.
Το στήσιμο της έκθεσης αυτής, που αποτελεί μια από τις πρώτες προσπάθειες λειτουργίας ενός «αρχαίου μουσείου» στη Χιλή, θυμίζει έντονα την αντίστοιχη έκθεση που συναντούν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του αθηναϊκού μετρό.
Η δωρεά έγινε από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία της πρεσβείας Χιλής στην Ελλάδα, της ελληνικής Πρεσβείας στη Χιλή και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρία Μουστάκης.




Να τι σημαίνει το Αγγλικό Δίκαιο που η Ελλάδα σήμερα πουλάει ΟΜΟΛΟΓΑ και πανηγυρίζει ο Στουρνάρας

ΠΡΟΣΟΧΗ! Να τι σημαίνει το Αγγλικό Δίκαιο που η Ελλάδα σήμερα πουλάει ΟΜΟΛΟΓΑ και πανηγυρίζει ο Στουρνάρας - Είδηση που ΔΕΝ θα διαβάσετε πουθενά αλλού!!!
Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης αποκαλύπτει τι σημαίνει η αλλαγή του δικαίου για τα νέα ομόλογα
Με το ελληνικό οι κανόνες λειτουργούν υπέρ του οφειλέτη, ενώ με το αγγλικό υπέρ του δανειστή!
Αν γίνει η αλλαγή που μας ζητάνε επίμονα οι δανειστές, δεν μπορείς να ζητήσεις μείωση του χρέους
Απαράδεκτη είναι η τυχόν αποδοχή του αγγλικού δικαίου στη νέα δανειακή σύμβαση, υπογραμμίζει με συνέντευξή του στο «ΠΑΡΟΝ» ο έγκριτος συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης, παραθέτοντας ουσιαστικά επιχειρήματα. Ο κ. Κασιμάτης εξηγεί ότι οι δανειστές μας θέλουν να επιβάλουν το αγγλικό δίκαιο επειδή αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν πειραματόζωο και στο πλαίσιο μιας αντίληψης κατοχής του ευρωπαϊκού Νότου απ' τον Βορρά.
Εξηγεί επίσης, και μάλιστα και με παραδείγματα, ότι η επιβολή του αγγλικού δικαίου λειτουργεί πάντα υπέρ του δανειστή και ποτέ υπέρ του οφειλέτη, ο οποίος όμως είναι το αδύναμο μέρος σε τέτοιες δανειακές συμβάσεις.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο ο οφειλέτης δεν μπορεί να ζητήσει μείωση του χρέους ακόμα κι αν είναι επαχθές, σε κάποιο μέρος του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του έγκριτου συνταγματολόγου:

Γίνεται πολύς λόγος τελευταία για το αγγλικό δίκαιο στο οποίο μας επιβάλλουν οι δανειστές μας να υπάγονται οι δανειακές μας συμβάσεις. Τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας;

- Η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα τον Μάιο του 2010 με τις χώρες της Ευρωζώνης και με το ΔΝΤ (το λεγόμενο Μνημόνιο) είχε περιλάβει τον όρο στο άρθρο 14 (1) ότι η Σύμβαση που υπογράφτηκε και κάθε υποχρέωση σχετική με αυτή «διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο». Αυτό το είχα καταγγείλει τότε αμέσως ως πολύ σοβαρό ζήτημα που είχε δεχτεί η κυβέρνηση. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω με απλά λόγια τι σημαίνει αυτός ο όρος: Σε όλες τις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης, οι κανόνες που ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ του δανειστή και του οφειλέτη είναι πάντοτε υπέρ του οφειλέτη, γιατί ο οφειλέτης είναι το αδύναμο μέρος μιας δανειακής σύμβασης, ενώ ο δανειστής είναι το ισχυρό. Αυτό είναι μια κατάκτηση του ανθρωπιστικού δικαιϊκού πολιτισμού της Ευρώπης. Στην Αγγλία αυτό δεν ισχύει. Εκεί επικράτησε η αποικιακή νοοτροπία της αυτοκρατορίας και η νοοτροπία του Μεσαίωνα, που ήταν πάντοτε υπέρ του ισχυρού δανειστή και εις βάρος του φτωχού οφειλέτη. Αυτό ακριβώς είχε σατιρίσει ο Σαίξπηρ στο έργο του «Ο έμπορος της Βενετίας» με τον τύπο του τοκογλύφου Σάιλοκ. Σύμφωνα, λοιπόν, με το αγγλικό δίκαιο, ό,τι και αν συμφωνήσει και υπογράψει εις βάρος του ο οφειλέτης, ο οποίος βρίσκεται συνήθως στην ανάγκη να δανειστεί, ισχύει, έστω και αν είναι, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο και με το δίκαιο των άλλων χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης, αθέμιτο.

Για να καταλάβουν καλύτερα οι αναγνώστες μας, μπορείτε να μας δώσετε κάποιο παράδειγμα;

1ο παράδειγμα: Αν οδηγηθεί ο οφειλέτης, λόγω της μεγάλης ανάγκης που έχει να δανειστεί χρήματα, σε υπερδανεισμό, να δανειστεί δηλαδή περισσότερα χρήματα από όσα χρειάζεται για να κερδίσει περισσότερα ο δανειστής, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο μπορεί να μειωθεί το δάνειο μέχρι το αναγκαίο για την κάλυψη των αναγκών του οφειλέτη. Αυτό με το αγγλικό δίκαιο δεν μπορεί να γίνει.

2ο παράδειγμα: Αν ο δανειστής, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη του οφειλέτη, αξιώσει μεγαλύτερο τόκο από εκείνον που ισχύει στις συναλλαγές, μπορεί ο οφειλέτης σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο να ζητήσει τη μείωσή του. Αυτό με το αγγλικό δίκαιο δεν γίνεται.

3ο παράδειγμα: Η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα τον Μάη του 2010 είναι γεμάτη με όρους που ισχύουν μόνο για τον οφειλέτη, ενώ δεν προβλέπεται, για χάρη της ισότητας, να ισχύουν αντίστοιχοι και για τον δανειστή. Ο οφειλέτης (η Ελλάδα) μπορεί, σύμφωνα με το δίκαιο των χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης (και της Ελλάδας), να ζητήσει τη ΜΗ εφαρμογή τους εις βάρος του. Σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, δεν μπορεί.

4ο παράδειγμα: Ο οφειλέτης ενώ μπορεί, σύμφωνα με το δίκαιο της ηπειρωτικής Ευρώπης, να ζητήσει τη μείωση του χρέους κατά το ποσό που είναι «επαχθές», δεν μπορεί σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο γιατί δεν αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα. Θα μπορούσε να αναφέρει κανείς πολλά παραδείγματα, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα απέναντι στις χώρες της Ευρωζώνης και στο ΔΝΤ. Βεβαίως, όλα αυτά είναι αντίθετα προς το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Είναι, όμως, πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να βρει η Ελλάδα ή άλλο κράτος-οφειλέτης το δίκιο του σε διεθνή όργανα. Αυτό το ξέρουν καλά οι δανειστές μας.

Η κυβέρνηση, όταν υπέγραφε τη δανειακή σύμβαση, δεν το γνώριζε;

- Ασφαλώς το γνώριζε, αφού κάθε κυβέρνηση έχει όλες τις δυνατότητες να γνωρίζει καλά τις νομικές συνέπειες αυτών που υπογράφει. Σήμερα, η κυβέρνηση Παπαδήμου οφείλει, κατά τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης και με βάση το Σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκε, να αρνηθεί την υπογραφή όρων που θα είναι αντίθετοι προς τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας μας.

Γιατί τα κάνει όλα αυτά η Ευρώπη και το ΔΝΤ, αφού είναι σε αντίθεση με το δίκαιο των λαών της ηπειρωτικής Ευρώπης;

- Τα κέντρα εξουσίας του χρηματοοικονομικού συστήματος που εκπροσωπεί το ΔΝΤ θέλουν να επιβάλουν και στην Ευρώπη αυτά που εφάρμοζαν στον Τρίτο Κόσμο. Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο. Δυστυχώς, οι Ευρωπαίοι της Ευρωζώνης υπέκυψαν σ' αυτές τις αξιώσεις και ανατρέπουν την ευρωπαϊκή νομιμότητα που καθιέρωσε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Η κυρία Μέρκελ έχει ήδη διακηρύξει αυτήν την πολιτική, λέγοντας ότι θα προτείνει τη μεταβολή των Συνθηκών της ΕΕ, για να υποτάξει ο Βορράς τις χώρες του Νότου. Αυτό σημαίνει ότι, αντί για ένωση των λαών, επιχειρείται η κατοχή του Νότου από τον Βορρά. Αυτά όλα θυμίζουν έντονα την πορεία ανόδου του φασισμού και του εθνικοσοσιαλισμού στη δεκαετία του 1930.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)