Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Π.Πικραμμένος: Αν βάζαμε στην άκρη τις διαφορές, όλα θα ήταν καλύτερα

«Καλό θα ήταν να γίνει από τον καθένα σας μια αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων που μπορεί να οδηγήσουν σε ενδεχόμενες κρίσεις, εν μέσω του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, ώστε η επόμενη κυβέρνηση να είναι σε θέση να αναλάβει αμέσως δράση και να αποφευχθούν περιττά προβλήματα», τόνισε ο κ. Πικραμμένος.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι όλοι οι υπουργοί έδειξαν ομαδικότητα, υπευθυνότητα και ευσυνειδησία και πως, παρότι η κυβέρνηση ήταν υπηρεσιακή, χειρίστηκε θέματα που «κάθε άλλο παρά τρέχοντα ήταν. Αναγκασθήκαμε σε αρκετές περιπτώσεις να περπατήσουμε πάνω σε μια λεπτή γραμμή ώστε και αποτελεσματικοί να είμαστε αλλά και εντός των ορίων που το Σύνταγμα και οι νόμοι θέτουν στην αποστολή μας».

«Αν μη τι άλλο, σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι αναγκαίο να παραδεχθούμε ότι η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα αν όλοι μας βάζαμε στην άκρη τις διαφορές μας και δουλεύαμε από κοινού για το καλό της πατρίδας», ανέφερε σ΄ άλλο σημείο της παρέμβασής του.

Ο κ. Πικραμμένος ζήτησε από όλους, ενόψει των εκλογών, υψηλό επίπεδο εγρήγορσης και ετοιμότητας και, όπως δήλωσε λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, «η δουλειά μας δεν τελειώνει την Κυριακή αλλά την ημέρα που θα παραδώσουμε στην επόμενη κυβέρνηση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης ενημέρωσε πώς όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή των εκλογών και ότι το κόστος μειώνεται κατά 30% και θα ανέλθει στα 35 εκατομμύρια συνολικά σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ο κ. Μανιτάκης ανέφερε επιπλέον ότι τα αποτελέσματα θα διαβιβάζονται στο υπουργείο Εσωτερικών με φαξ για να "τρέξουν" γρηγορότερα.

Μπαρόζο - Ρομπάι: Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη

«Θα καταστήσουμε σαφές ότι θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, εν όψει της συνόδου κορυφής της G20 στο Μεξικό, οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ.κ Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι.

Στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ζ. Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι, τονίζουν τα εξής:

«Στο πλαίσιο αυτό, η κατάσταση στη ζώνη του ευρώ θα αποτελέσει σημαντικό θέμα συζήτησης στη φετινή διάσκεψη κορυφής της ομάδας G20. Θα επιβεβαιώσουμε ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητα της ΕΕ να δοθεί μια συνολική απάντηση στην κρίση δημόσιου χρέους, με την αντιμετώπιση των προκλήσεων των ευάλωτων χωρών, τη στήριξη της ανάπτυξης μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και διαφοροποιημένης και ευνοϊκής για την ανάπτυξη εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, την ενίσχυση των οικονομικών τειχών προστασίας στη ζώνη του ευρώ, τη χρηματοδότηση και την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της ζώνης του ευρώ. Θα επιβεβαιώσουμε και πάλι στους εταίρους μας της G20 τη δέσμευσή μας να διαφυλάξουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ.

»Επίσης, θα καταστήσουμε σαφές ότι θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Τέλος, οι εταίροι μας θα ενημερωθούν για τη διαδικασία που έχουμε δρομολογήσει για την περαιτέρω ενδυνάμωση και εμβάθυνση της οικονομικής μας ένωσης, σε βαθμό ισάξιο με τη νομισματική μας ένωση».

»Και οι δύο πρόεδροι θα καλέσουν επίσης τους εταίρους της ομάδας G20 να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δίνοντας ισχυρή ώθηση για την επανεξισορρόπηση της παγκόσμιας οικονομίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,«η ΕΕ είναι πεπεισμένη ότι το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη, που πρόκειται να εγκριθεί από τους ηγέτες της G20, θα πρέπει να είναι ένας ισορροπημένος συνδυασμός δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και ισόρροπων δεσμεύσεων από όλα τα μέλη της G20, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Κίνας, και ότι θα προσφέρει σε όλες τις χώρες της G20 ένα στέρεο πλαίσιο για την ανανέωση των δεσμεύσεών τους να προωθήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη».

Σε ετοιμότητα οι Κεντρικές Τράπεζες
Οι Κεντρικές Τράπεζες σημαντικών οικονομιών του πλανήτη είναι "σε ύψιστη ετοιμότητα", να δράσουν κατευνάζοντας τα πνεύματα στις χρηματαγορές και αποτρέποντας τα οξέα προβλήματα για τον τραπεζικό τομέα, εάν του αποτελέσματος στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές επακολουθήσει αναστάτωση, δήλωσαν ανωνύμως σήμερα στο Ρόιτερς εκπρόσωποι του G20, που συνενώνει ανεπτυγμένες με αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Απ την πλευρά της, υψηλόβαθμη αμερικανική κυβερνητική πηγή επέστησε ανωνύμως την προσοχή στο γεγονός ότι οι ελληνικές εκλογές δεν θα παράσχουν "το οριστικό σήμα, για το τί πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια" στο πλαίσιο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

"Οι Κεντρικές Τράπεζες προετοιμάζονται για συντονισμένη δράση, για να προκύπτει ρευστότητα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα", ανέφερε στο Ρόιτερς μια άλλη πηγή του G20, εξοικειωμένη με τη διεθνή διπλωματία στο πεδίο της οικονομίας από κοινού, όμως, με αρκετές ακόμα πηγές του G20.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης, εάν καταστεί αναγκαίο.

"Το Ευρωσύστημα θα συνεχίσει να χορηγεί ρευστότητα προς τις φερέγγυες τράπεζες, εάν χρειασθεί", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Μάριο Ντράγκι πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα τριετούς μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης των τραπεζών δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Κοινό ευρωπαϊκό αίτημα για την προώθηση της ανάπτυξης

Σε "κοινό έδαφος" κατέληξαν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, αλλά και η ευρωπαϊκή ηγεσία, σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, προκειμένου να θέσουν ως προτεραιότητα το ζήτημα της ανάπτυξης, στη σύνοδο του G20, στο Λος Κάμπος του Μεξικού.

Επίσημο ανακοινωθέν μετά την τηλεδιάσκεψη δεν υπήρξε, ωστόσο τα θέματα που συζητήθηκαν έγιναν γνωστά από το γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού και από πηγές της γαλλικής προεδρίας.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύονται "να εξασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα και να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη", ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέηβιντ Κάμερον. "Συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα λήψης των κατάλληλων οικονομικών μέτρων, ώστε να εξασφαλίζεται η οικονομική σταθερότητα και να στηρίζεται η οικονομική ανάπτυξη", τονίζεται στο ανακοινωθέν.

Αυτά τα ζητήματα "θα βρεθούν στο επίκεντρο της διαβούλευσης, που η G20 θα κάνει στην αρχή της νέας βδομάδας στο Μεξικό".

Σε ότι αφορά τα σχόλια Μέρκελ για την απόδοση της γαλλικής οικονομίας, οι κύκλοι του Μεγάρου των Ηλυσίων ανέφεραν πως δεν έχουν επηρεαστεί δυσμενώς. «Τα σχόλια από την καγκελάριο Μέρκελ δεν αλλάζουν κατά κανένα τρόπο την εν εξελίξει διμερή δυναμική» αναφέρθηκε.

Εξάλλου, σε κοινή τους ανακοίνωση οι πρόεδροι του ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι και της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, τονίζουν ότι κατά τη σύνοδο του G20 θα βεβαιώσουν τις πλέον ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου για την αποφασιστικότητα της ευρωζώνης να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, να διαφυλάξουν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ.

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να μπορεί να απορρίπτει εθνικούς προϋπολογισμούς»

Το γάντι στη Γαλλία αλλά και γενικότερα σε όλους τους εταίρους της στην Ευρωζώνη πετάει εκ νέου η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επαναφέροντας στο προσκήνιο παλαιότερη πρότασή της για εκχώρηση κυριαρχικών εθνικών αρμοδιοτήτων ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τονίζοντας πως ουσιαστικά η χώρα της είναι αυτή που εγγυάται την σταθερότητα και την πρόοδο της ευρωπαϊκής οικονομίας!

Η κυρία Μέρκελ, σε ομιλία της σε επιχειρηματική εκδήλωση στη Γερμανία, δήλωσε πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα έπρεπε να έχει την εξουσία να απορρίπτει εθνικούς προϋπολογισμούς, ωστόσο παραδέχθηκε πως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν συμφωνούν με αυτή την άποψη.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέβασε και τους τόνους απέναντι στη Γαλλία του Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας πως ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να συζητήσει τη διευρυνόμενη οικονομική διαφοροποίηση μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, ιδιαίτερα τις «αυξανόμενες διαφορές στην οικονομική ισχύ μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας»…

Σχολιάζοντας την κλιμάκωση της πίεσης, από Ολάντ και Μόντι, για την έκδοση ευρωομολόγου και τη σταδιακή «χαλάρωση» της ακραίας πολιτικής λιτότητας που η ίδια έχει ουσιαστικά επιβάλλει στην Ευρωζώνη, η φράου Μέρκελ παρέμεινε αμετακίνητη, λέγοντας πως «η έκδοση νέου χρέους για να χρηματοδοτηθεί η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι κατάλληλη».

Τουναντίον ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στην εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τραπεζική κρίση και η γενικότερη κρίση χρέους.

Και έκλεισε την ομιλία της χαρακτηρίζοντας τηΓερμανία «άγκυρα σταθεροποίησης και μηχανή ανάπτυξης της Ευρώπης»!

Οι ΗΠΑ θέλουν η σύνοδος της G20 να επικεντρωθεί στην παγκόσμια ανάπτυξη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδιώξουν να προωθήσουν το θέμα της παγκόσμιας ανάπτυξης στη διήμερη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μεξικό την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ομπάμα.

"Στο επίκεντρο της συνόδου της G-20 θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται… η κρίσιμη σημασία της παγκόσμιας ανάπτυξης και της παγκόσμιας ανάκαμψης και το ευρωπαϊκό κομμάτι είναι αυτή τη στιγμή το πιο κεντρικό κομμάτι", δήλωσε ο Michael Froman, ανώτερος σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών αρμόδια για τις διεθνείς υποθέσεις Lael Brainard δήλωσε εξάλλου ότι "η Ευρώπη θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Μεξικό".

Σημείωσε εξάλλου ότι έχει διαπιστώσει πως στην Ευρώπη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή η ανάγκη να στηριχθεί η ανάπτυξη λόγω των αδύναμων προοπτικών.

Μπορεί να χρειαστεί να γίνει μια επαναξιολόγηση των μέτρων λιτότητας που ήδη εφαρμόζονται, πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση της ότι οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες θα πρέπει να βρουν τρόπους για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Σε ερώτηση εξάλλου για τα μέτρα που θα μπορούσαν να πάρουν οι ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν πιθανές αναταράξεις στις αγορές το Δευτέρα στον απόηχο των ελληνικών εκλογών η Brainard σημείωσε ότι η κυβέρνηση πάντα διαθέτει εργαλεία για να αποτρέψει τέτοια γεγονότα.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αναμένεται να λάβουν αποφάσεις στη σύνοδο.

Όπως επισημαίνουν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα παρουσιάσουν το όραμα τους για την επίλυση της κρίσης, με τις συνομιλίες να λειτουργούν σαν καταλύτης για μελλοντική δράση στην επερχόμενη σύνοδο της Ε.Ε. στα τέλη Ιουνίου.

Αυστρία: "Δε θα διαπραγματευτούμε εκ νέου τους όρους με την νέα κυβέρνηση"

Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας μόλις δυο μέρες πριν τις εκλογές στην Ελλάδα έσπευσε να προειδοποιήσει πως όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση δε πρόκειται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

O αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή οικονομική εφημερίδα "Βίρτσαφτσμπλατ", προειδοποίησε πως με τη μελλοντική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει εκ νέου διαπραγμάτευση των όρων που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρώπη, η οποία, όπως λέει, είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει τη βοήθεια για τη χώρα κάτω από τους συμφωνηθέντες όρους.

Πρόσθεσε επίσης πως δεν θα ήταν σοβαρό να αφήνεται να δημιουργείται αυτή η εντύπωση και η ευρωπαϊκή πλευρά παραμένει σταθερή και μετά τις εκλογές, σε αυτά που έχει υποσχεθεί, όμως θα πρέπει να υπάρχει και η θέληση από την άλλη πλευρά.

Απαντώντας στο ερώτημα, για το τι θα συμβεί αν οι Έλληνες δεν θέλουν πλέον οι ίδιοι το Ευρώ, ο κ. Σπίντελεγκερ σημειώνει πως θα υπάρξει μια νέα κατάσταση, την οποία δεν μπορεί να προβλέψει, ωστόσο θα πρέπει να αναμένονται κατ΄ αρχή με ηρεμία οι εκλογές και τα αποτελέσματα και ο ίδιος, τελείως συνειδητά, δεν επιθυμεί να κάνει πριν τις εκλογές, εικασίες για μια έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Τελικά, όπως επισημαίνει, οι Ελληνες πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν για το μέλλον τους και μερικά κόμματα στην Ελλάδα αφήνουν να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Ευρώπη θα διαπραγματευθεί εκ νέου τους όρους, κάτι που δεν το θεωρεί ρεαλιστικό, αλλά από κοινοτικής πλευράς δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός που να επιβάλει κάτι.

Ο ίδιος θεωρεί πως το Ευρώ θα υπάρχει και μετά από ένα χρόνο και πως θα μπορέσουν να εξαλειφθούν τα «κατασκευαστικά» λάθη, που, δυστυχώς, εγκαταστάθηκαν κατά την εισαγωγή του Ευρώ και πως θα μπορέσει να υπάρξει μια σαφής κοινή πολιτική, καθώς δεν αρκεί να υπάρχει ένα κοινό νόμισμα, αλλά θα πρέπει να οικοδομηθεί μια κοινή Οικονομική και Δημοσιονομική Πολιτική και αυτή είναι η πρόκληση.

Σε σχέση με το αν οι δράσεις διάσωσης επενεργούν μέσα σε τρεις μήνες, όπως έχει δηλώσει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και αν αυτό ισχύει για την Ελλάδα, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, παρατηρεί πως, κατά την άποψή του, οι αγορές έχουν ήδη αντιδράσει στην περίπτωση της Ελλάδας και δεν απειλείται κάποια έκπληξη.

Ο ίδιος θεωρεί πολύ σημαντικότρο το πώς θα επιδειχθούν ηγετικές ικανότητες και η πρόκληση στο επόμενο Ευρωπαικό Συμβούλιο, τέλη Ιουνίου, θα είναι η κατάστρωση ενός καθαρού σεναρίου για την αναζήτηση των κατασκευαστικών λαθών και την εξάλειψή τους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Μίχαελ Σπίνετλεγκερ ήδη σε δηλώσεις του, την μεθεπομένη των ελληνικών εκλογών της 6 ης Μαίου, είχε διαμηνύσει, πως, επειδή στη χώρα διεξήχθηκαν βουλευτικές εκλογές, δεν μπορούν να γίνουν παρεκκλίσεις από τους όρους που τέθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης για να υπάρξει υποστήριξη στην Ελλάδα.

Ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών είχε επίσης τονίσει με έμφαση, πως πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εκ νέου διαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, ούτε και να τεθεί αυτό εκτός ισχύος. Είχε επιπλέον προσθέσει ότι οι εκλογές στη Γαλλία και στην Ελλάδα θέτουν στην Ευρώπη το ερώτημα για το πώς θα προχωρήσει τώρα η ΕΕ, αν δηλαδή θα συνεχιστεί η πορεία που χαράχτηκε έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις ή πρόκειται για μια καμπή και από τώρα και στο εξής θα ασκείται και πάλι πολιτική με παλιά μέσα.

Ωστόσο πολύ πιο "μαλακός" με το ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας σε επίσης σημερινές του δηλώσεις.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)