Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ένας Λαγός … Πεσκέσι!!!


Κάποια μέρα, ένας χωρικός πήγε, πεσκέσι, στο Ναστραδίν Χότζα, ένα λαγό.
«Σε τιμάω», του 'πε, «και τον έφερα στην αφεντιά σου».

Ο Ναστραδίν δέχτηκε το δώρο, με πολλή χαρά.

Δεν πέρασαν όμως πολλές μέρες, ο χωρικός ξαναπήγε στην πόλη και το βράδυ, μια και δυο στο σπίτι του Χότζα:
«Ποιος είναι;» ρωτάει από μέσα ο Ναστραδίν.

«Ο άνθρωπος που σου 'φερε το λαγό», αποκρίνεται εκείνος.

Ανοίγει ο Χότζας την πόρτα και τον φιλοξενεί, μ' όλη του την καρδιά.

Πέρασαν μερικές μέρες και άλλοι χωρικοί χτυπάνε την πόρτα του:
«Είμαστε οι γείτονες, εκείνου που σου 'φερε το λαγό», λένε.

Ο Ναστραδίν πνίγει την οργή του, και περιποιείται κι αυτούς!!

Μα δεν πέρασε εβδομάδα καλά καλά, να κι άλλοι χωριάτες:
«Είμαστε γείτονες, των γειτόνων, εκείνου που σού έφερε το λαγό»!!

Τους πέρασε στον οντά και να σου, βάζει σε λίγο, πάνω στο τραπέζι μια σουπιέρα γεμάτη νερό.
Περίεργοι εκείνοι, κοιτάζουν ο ένας τον άλλο.

Και ο Ναστραδίν Χότζας, μόλις συγκρατώντας την αγανάκτησή του:
«Είναι το ζουμί, του ζουμιού, του λαγού»!!!

Οι 7 συμβουλές των Δερβίσηδων:


Να είσαι σαν το τρεχούμενο νερό, γενναιόδωρος και φιλάνθρωπος.

Να είσαι σαν τον ήλιο, ελεήμων και στοργικός.

Να κρύβεις, σαν την νύχτα, τα σφάλματα των άλλων.

Να είσαι σαν νεκρός, στην οργή κι τον θυμό.

Να είσαι σαν το χώμα, ταπεινός και απλός.

Να είσαι σαν την θάλασσα, στην ανοχή.



Να φαίνεσαι, όπως είσαι
ή
να είσαι, όπως φαίνεσαι.



http://karenhappytime.blogspot.com/2011/01/7.html?spref=fb

Απιθανη φάρσα στο νεκροταφειο

Βασίλειος Μαρκεζίνης: Κατρακυλάμε συνεχώς στα εθνικά θέματα

Κατά τον Βασίλειο Μαρκεζίνη η προπαγάνδα ξένων αλλά και Ελλήνων, η οποία έχει δημιουργήσει αυτό το «κόμπλεξ» ενοχής και κατωτερότητας που μας διακατέχει απέναντι στην Τουρκία, πρέπει να ξηλωθεί.
Κατά τον Βασίλειο Μαρκεζίνη η προπαγάνδα ξένων αλλά και Ελλήνων, η οποία έχει δημιουργήσει αυτό το «κόμπλεξ» ενοχής και κατωτερότητας που μας διακατέχει απέναντι στην Τουρκία, πρέπει να ξηλωθεί.
Με την προειδοποίηση ότι, «από την απαράδεκτη συναινετικότητα, κυλάμε στην εύκολη παράδοση» ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης παρεμβαίνει στις πολιτικές εξελίξεις με τη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής». Ο γνωστός ακαδημαϊκός, απαντώντας στις ερωτήσεις που θέσαμε υπόψη του, περιγράφει το δυσμενές πλαίσιο που διαμορφώνεται για τα εθνικά ζητήματα, υποβάλλει προτάσεις και απευθύνεται προς την κοινή γνώμη, με το μήνυμα ότι το μνημόνιο δεν σημαίνει και αποδοχή απεμπόλησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Συνέντευξη στο Νίκο Μελέτη

Τέσσερα χρόνια μιλάτε και γράφετε με κεντρικό μοτίβο την ιδέα ότι η εξωτερική μας πολιτική δεν είναι ελληνική αλλά ξενοκίνητη. Πού στηρίζετε αυτήν τη μελαγχολική σκέψη;

Σε τέσσερα επιχειρήματα.

Πρώτον: στο γεγονός ότι, ενώ η Αμερική μάς χαρακτηρίζει συνεχώς «στρατηγικούς εταίρους», δεν παύει ούτε στιγμή να κινείται εναντίον των συμφερόντων μας. Θυμηθείτε τον ρόλο της στα Ιουλιανά, στη δικτατορία, στην επιχείρηση της Κύπρου το ’74, στην προσπάθεια να εμποδίσει τον ερχομό του Ανδρέα το ’81, στον πόλεμο κατά της Σερβίας, στη βοήθεια προς την πΓΔΜ (ακόμα και στη σύνταξη των επιστολών των Σκοπιανών προς την ελληνική κυβέρνηση), στην αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου (με όλες τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει μια μέρα για εμάς), στις συνεχείς προσπάθειες να εμποδίσει τις πρωτοβουλίες μας στο πεδίο των αγωγών, στα εμπόδια που έθεσε στην πρόθεσή μας να προμηθευτούμε ρωσικούς οπλισμούς. Θυμηθείτε, λοιπόν, αυτές και τόσες άλλες περιπτώσεις και θα δείτε πόσο αφερέγγυα, κυνική και αδίστακτη είναι η «φίλη» αυτή χώρα στις δημόσιες σχέσεις της. Οποιος θεωρεί άδικη αυτή την κρίση, ας διαβάσει την Wikileaks για να δει τους Αμερικανούς μέσα από τα δικά τους λόγια!

Δεύτερον: φοβάμαι όμως ακόμη περισσότερο εκείνους τους Ελληνες - πολιτικούς, δημοσιογράφους και κρατικά επιδοτούμενους (απαράδεκτο σε στιγμές μεγάλης φτώχειας) οργανισμούς (ως, π.χ., το ΕΛΙΑΜΕΠ) που πείθουν τον εαυτό τους ότι συμφέρει την πατρίδα τους να είναι οι ίδιοι αρεστοί (αν όχι, ίσως, και υποχωρητικοί) στους Αμερικανούς. Οι κυνικά διακείμενοι θα μπορούσαν να διατυπώσουν τη γνώμη ότι οι φαντασιώσεις αυτές δεν διαφέρουν και τόσο από την εγκληματική άγνοια του συμφέροντος της πατρίδας μας, αλλα ας το αφήσουμε αυτό γι’ άλλη συζήτηση.

Τρίτον: φοβάμαι την αυξανόμενη λαιμαργία των Τούρκων, ορατή σε όλα τα σύγχρονα πεδία δράσης τους και γνωστή υπό το όνομα «νεο-οθωμανισμός», η οποία λαμβάνει τρομακτική υποστήριξη από τους Αγγλοσάξoνες.

Τέλος, με ανησυχεί η (επιτυχημένη) επικοινωνιακή πολιτική της παρούσας κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση τόσο ως μοχλό εκφοβισμού και πειθάρχησης των δυστυχούντων συμπολιτών μας όσο και ως δικαιολογία για μια πιθανή απεμπόληση των εθνικών δικαιωμάτων μας. Και αν τολμήσει κάποιος να διατυπώσει άλλη σκέψη, αμέσως θα τον «λεκιάσουν» ως φιλοπόλεμο. Αυτή δεν είναι δημοκρατία, είναι τρομοκρατία!

Αναφέρεστε σε κάτι συγκεκριμένο;

Σε δύο χτυπήματα που προβλέπω ότι θα έλθουν απανωτά.

Το πρώτο το προβλέπω εδώ και καιρό. Αναφέρομαι στη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Το δεύτερο είναι το μειονοτικό «θέμα» στη Θράκη, το οποίο σιγά σιγά μεταμορφώνεται σε «πρόβλημα» πρώτου μεγέθους, αν και λίγοι το καταλαβαίνουν και ακόμη λιγότεροι θέλουν καν να το σκέφτονται!

Για περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το πρώτο θέμα, παραπέμπω στο αποκαλυπτικό άρθρο των κ. Λυγερού και Κωνσταντακόπουλου στον «Κόσμο του Επενδυτή» της 27ης Νοεμβρίου 2010, σχετικά με «άκρως απόρρητο» κείμενο του υπουργείου Εξωτερικών, το περιεχόμενο του οποίου και ο δημόσια μη γνωστός τρόπος γενέσεώς του, όμως, είναι ενδεικτικά του πώς δουλεύει (ή δεν δουλεύει) το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Επιπλέον, η υβριστική αντίδραση του εκπροσώπου του τελευταίου αποδεικνύει -για πολλούς- ότι ο συντάκτης του κειμένου ευθαρσώς προειδοποίησε τους διαπραγματευτάς μας για τους κινδύνους που συνεπάγονται για τα εθνικά συμφέροντα αυτά που συζητούν με τους Τούρκους.

Για το «Θρακικό Πρόβλημα» παρατηρώ τρία πράγματα.

Πρώτον: το θέμα των μειονοτικών ομάδων της Θράκης -και υπενθυμίζω ότι είναι τρεις, όχι μία- όπως άλλωστε και το θέμα της πΓΔΜ, το έχουμε κάνει πιο δυσχερές εμείς οι Ελληνες, είτε με το να αφήνουμε την κατάσταση να χειροτερεύει μόνη της με την πάροδο του χρόνου είτε με το να ενεργούμε οι ίδιοι με κομματικά ή προσωπικά κριτήρια. Περαιτέρω, με το να φοβόμαστε να αναγνωρίσουμε σε μειονοτικές ομάδες δικαιώματα που επιβάλλουν όχι μόνο οι διεθνείς μας υποχρεώσεις αλλά και ο ίδιος ο πολιτισμός μας και συγχρόνως να είμαστε εξαιρετικά ενδοτικοί στις δραστηριότητες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.

Δεύτερον: δεν βλέπω, αλλά και αμφιβάλλω εάν υπάρχουν σχέδια για το μέλλον, όταν οι Τούρκοι, έχοντας (με τη βοήθειά μας) «λύσει» τα προβλήματά τους στο Αιγαίο, στρέψουν την προσοχή τους στη Θράκη, όπως μας έχει ήδη προειδοποιήσει ο κ. Νταβούτογλου.

Είναι αίσχος πλην όμως αληθές το να πει κανείς ότι μια τέτοια εξέλιξη (εμμέσως) ενθαρρύνεται από το ελληνικό κράτος το οποίο συνεχώς: (α) παραχωρεί τις εξουσίες του σε θεσμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς να διασφαλίσει ότι ακραίοι κύκλοι που κινούνται στους κόλπους και των κομμάτων δεν θα τους μετατρέψουν σε θεσμούς «αυτονομίας» ειδικά σε περιοχές που τους ευνοεί η συγκέντρωση πληθυσμού, (β) παραβλέπει τη δημογραφική εξέλιξη στην περιοχή, η οποία ΔΕΝ ευνοεί τους Ελληνες χριστιανούς.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, πόσος άραγε χρόνος θα χρειαστεί προτού οι Τούρκοι αρχίσουν να μιλούν περί «αυτόνομου» ή «ανεξάρτητου κρατιδίου (το οποίο σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τις ελληνικές μουσουλμανικές περιοχές και σε δεύτερη θα προσθέσει τους γειτονεύοντες μουσουλμάνους της Βουλγαρίας) με βάση τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου; Βεβαίως, τις αρχές αυτές οι Αγγλοσάξονες τις απορρίπτουν όταν δεν τους συμφέρουν (βλ. αίτημα Σέρβων της Βοσνίας). Σίγουρα, όμως, θα έβλεπαν με «καλό μάτι» οτιδήποτε ευχαριστούσε τη «φίλη Τουρκία».

Και μία τελευταία σκέψη-ερώτηση: κινδυνολογώ χωρίς λόγο; Οχι. Προειδοποιώ, δεν κινδυνολογώ.

Αλλά, και αν ακόμη το δεύτερο συμβαίνει στα μάτια όσων εξ επαγγέλματος έχουν την πρόθεση να παρεξηγούν και την ικανότητα να απλοποιούν, αναλαμβάνω την ευθύνη των απόψεών μου, μια και θεωρώ αναγκαίο αυτά τα θέματα να συζητηθούν εγκαίρως και ευρέως και να μην αποφασίζονται από μια κυβέρνηση που, προφανώς πλέον, δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού!

Οι απόψεις σας αυτές πιστεύετε ότι μπορεί να έχουν απήχηση και να βρίσκουν υποστηρικτές;

Θα ήθελα να πιστεύω ότι η καλοζωία, ο καταναλωτισμός και ο υλισμός της εποχής μας, σε συνδυασμό με τη συμφεροντολογία ενός εν πολλοίς ανυπόληπτου Τύπου, δεν έχουν διαβρώσει εντελώς τη φιλοπατρία και τη λεβεντιά της πατρίδας μου. Αλλά, και αν κάνω λάθος, δεν με νοιάζει. Γιατί υπάρχουν στιγμές στη ζωή κάθε ανθρώπου ?εξαιρουμένων, βεβαίως, των φιλοχρήματων οπορτουνιστών? όπου έκαστος κάνει αυτό που του υπαγορεύουν η συνείδησή του, η παράδοσή του, η φιλοπατρία του και η όση συναίσθηση καθήκοντος μπορεί να έχει.

Τι σημαίνει αυτό; Aς μην ξεχνάμε ότι μπορεί να υπογράψαμε -καλώς ή κακώς - το μνημόνιο, που συνεπάγεται απαράδεκτους περιορισμούς στην άσκηση της οικονομικής μας πολιτικής. Ουδέποτε όμως, εξ όσων γνωρίζω, υπογράψαμε μνημόνιο που μας αναγκάζει να απεμπολήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ως εδώ, λοιπόν, κύριοι και μη παρέκει! Η στιγμή που αυτό το σύνθημα θα γίνει δεκτό πλησιάζει και θα ακουσθεί τρανταχτά στους δρόμους.

Ερχονται χτυπήματα σε Θράκη και Αιγαίο

Για να επανέλθουμε στο Καστελόριζο: η τμηματική, ας την ονομάσουμε έτσι, διαπραγμάτευση θεωρείτε ότι διευκολύνει την επίλυση των προβλημάτων των δύο χωρών;

Οχι, για δύο λόγους.

Πρώτον: γιατί πάντα λέγαμε, μέχρις ότου άλλαξε τα πράγματα ο κ. Σημίτης στη Μαδρίτη, ότι εμείς ένα πρόβλημα παραδεχόμαστε μόνο και αυτό ήταν το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας. Σταδιακά, η λίστα de facto διευρύνθηκε, όπως ήθελαν οι Τούρκοι, οι οποίοι ιστορικά πορεύονται «σιγά σιγά», χωρίς όμως ποτέ να κάνουν πίσω!

Εάν έτσι, λοιπόν, μας κληροδότησαν τα Ιμια και τη Μαδρίτη, τότε πρέπει και εμείς να διατυπώσουμε τα δικά μας «παράπονα» και αυτά δεν αφορούν μόνο τα ζητήματα του Πατριαρχείου που εξάλλου είναι θέματα θρησκευτικών ελευθεριών. Και, ενδεχομένως, θα συμπλήρωνα: «Εφόσον θέλετε να συμπεριφέρεστε έτσι, δεν βλέπουμε για ποιον λόγο εμείς πρέπει να σπεύδουμε, όπως κάκιστα πράττει σήμερα ο κ. Δρούτσας (εντείνων την πολιτική Μπακογιάννη), να πρωτοστατούμε στον ευρωπαϊκό χώρο για την αποδοχή σας ως πλήρους μέλους της ΕΕ».

Αναφορικά τώρα με το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, εάν δεχτούμε να το αποσυνδέσουμε από τα Δωδεκάνησα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αργότερα η Τουρκία θα εμφανίσει την περιοχή ως νησίδες που επικάθονται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, με απώτερο σκοπό να τους αρνηθεί το δικαίωμα να διεκδικήσουν τη δική τους Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Μπορεί, δηλαδή, η ελληνική παραχώρηση (σήμερα) να διευκολύνει την Τουρκία (αύριο) να επικαλεστεί την αρχή της αναλογικότητας, για να αποκτήσει το υπέδαφος μεγάλης θαλάσσιας περιοχής που από καιρό (και με σχετική ευκολία) οφείλαμε να είχαμε διεκδικήσει και κατοχυρώσει εμείς. Εναλλακτικά ή και επιπλέον οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν στο Καστελόριζο τις ίδιες αρχές που προσπαθούν να μας πείσουν να δεχθούμε ως βάση του διαμελισμού του Αιγαίου. Οπως, λοιπόν, πρότεινα σε πρόσφατη επιστολή που έγραψα με τον Ελληνοαμερικανό καθηγητή κ. Καριώτη, η Ελλάς πρέπει να προχωρήσει στην οριοθέτηση της ΑΟΖ της, τουλάχιστον με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Λέτε συχνά ότι η «παράδοση» θα παρουσιασθεί στο κοινό ωραιοποιημένη. Πώς το φαντάζεστε ακριβώς;

Πρώτα απ’ όλα θα βασίζεται σε δύο πυλώνες: τα χρήματα και τους φόβους των ταλαιπωρημένων συμπολιτών μας.

Ο πρώτος θα υπερβάλλει πόσο θα ωφεληθούμε από τις γεωτρήσεις.

Ο δεύτερος πυλώνας θα είναι η παρούσα «μουγκαμάρα» των φοβισμένων Ελλήνων που θα υποστούν καταιγισμό δημοσιευμάτων για το πόσο αναγκαίο είναι να δώσουμε ένα τέλος σε μια ατυχή σειρά «πολεμικών συρράξεων» -όπως πρόσφατα και τόσο άστοχα χαρακτήρισε η κυρία Μπακογιάννη την Αλωση της Κωνσταντινουπόλεως και την Επανάσταση του 1821- που αδίκως οι «γλαφυροί πατριώτες» -βλέπε φανατισμένοι προγονοί μας- κατ' επανάληψη παρερμήνευσαν!

Βεβαίως, τι μπορεί ο «κακόμοιρος» Ελληνας να αντιτάξει σ’ έναν τέτοιο καλά χρηματοδοτούμενο -γιατί «λεφτά υπάρχουν» για τέτοιες προσπάθειες- πόλεμο; Θα μπει, λοιπόν, στο καβούκι του, δίκαια θα γίνει ακόμη πιο κυνικός και, δίκαια πάλι, θα ονειρεύεται την ημέρα που αυτός πια θα επιβάλλει από τα κάτω τη δίκαιη τιμωρία.

Τι ακριβώς θα κάνατε διαφορετικό από ό,τι πράττει σήμερα ο κ. Δρούτσας;

Εννοείτε τον κ. Παπανδρέου, μια και ο κ. Δρούτσας, ως γνωστόν, είναι ετερόφωτος επιστάτης των πρωθυπουργικών διαταγών.

Πρώτον: θα προκαλούσα -δεν θα απέφευγα- μια δημόσια συζήτηση για όλα αυτά τα θέματα. Το σκότος αρέσει μόνο στους συνωμότες.

Δεύτερον: θα αντέκρουα αυτή την αηδή και συνεχώς προβαλλόμενη φενάκη, από τις γνωστές επιδοτούμενες δεξαμενές σκέψης ότι η Τουρκία τάχα άλλαξε και αιφνιδίως μεταβλήθηκε σε επιστήθια φίλη μας.

Τρίτον: θα καθυστερούσα την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, επικαλούμενος το συμφέρον της Ευρώπης να μην κληρονομήσει τα προβλήματα που -καθ’ ομολογίαν του ίδιου του κ. Νταβούτογλου- θα έφερνε μαζί της μια πλήρης ένταξη.

Τέταρτον: θα προετοίμαζα, με διάφορους τρόπους, τη μονομερή διακήρυξη των δικαιωμάτων μου στην ΑΟΖ μας και μετά θα προχωρούσα στην οριοθέτησή της.

Πέμπτον: εν συνδυασμώ με τα ανωτέρω, θα ενίσχυα τις δικές μας διαπραγματευτικές δυνατότητες, πλησιάζοντας όλους όσοι μπορούν να μας βοηθήσουν, και δεν θα βασιζόμουν μόνο σ’ αυτούς που μας εγκατέλειψαν στο παρελθόν.

Εκτον: μαζί με όλα τα προηγούμενα, θα ξαναέδινα στους συμπατριώτες μου αυτοπεποίθηση, ενισχύοντας την πίστη τους στο παρελθόν τους, την ιστορία και τη θρησκεία τους, και θα «ξήλωνα» τάχιστα την προπαγάνδα ξένων αλλά και Ελλήνων, η οποία έχει δημιουργήσει αυτό το «κόμπλεξ» ενοχής και κατωτερότητας που μας διακατέχει απέναντι στην Τουρκία.

Τέλος, θα προειδοποιούσα τόσο τους ενδοτικούς πολιτικούς όσο και τα δημοσιοϋπαλληλικά (και επιδοτούμενα) «ακαδημαϊκά δεκανίκια» τους ότι με την παρούσα συμπεριφορά τους πλησιάζουν το οριακό σημείο όπου η πολιτική ευθύνη ενδέχεται να μετατραπεί σε ποινική.

Νομική προσέγγιση για τα διοδια.

(by Vas.Dim.)
Με τον νόμο 3555/2007 κυρώθηκε η αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση της εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» με το ελληνικό Δημόσιο.
Για τους χρήστες της ΠΑΘΕ ισχύει ο νόμος αυτός, αλλά φυσικά ισχύει και το Σύνταγμα της Ελλάδας.Με τον παραπάνω νόμο προβλέπεται ότι η «παραχωρησιούχος» εταιρεία μπορεί να απαιτήσει απ' τον χρήστη που δεν πλήρωσε την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν ΑΣΤΙΚΗ ποινή, με.....
κάποιες προϋποθέσεις και διαδικασίες, ζητώντας εντέλει την έκδοση διαταγής πληρωμής.
Η διάταξη όμως αυτή είναι αντισυνταγματική, αφενός γιατί δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης και αφετέρου γιατί παρέχει στο προσωπικό της «παραχωρησιούχου» ιδιωτικής εταιρείας αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (παράβαση άρθρων 20 και 103 αντίστοιχα του Συντάγματος).Συγχρόνως ο ίδιος ο νόμος (3555/07) ορίζει ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία, Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμιά ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής.
Πρόκειται δηλαδή για μια ιδιωτική οικονομική διαφορά μεταξύ χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι εάν ο «Παραχωρησιούχος» προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα απ' τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, τα Δικαστήρια, που θα προσφύγουν αυτοί, θα τους δικαιώσουν και η εταιρεία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα της Σύμβασής της (που μπάζει από παντού).

Σε κάθε περίπτωση η άρνησή μας να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα. Ούτε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουμε. Γι' αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει.Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.

Το δικαίωμα αυτό, ως μερικότερο δικαίωμα του δικαιώματος για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, αφορά Έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας και προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθρο 7 του Συντάγματος.- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, και- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!(Ούτε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί απ' τους ανθρώπους των ιδιωτικών εταιρειών).
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!
Υ.Γ. Τις δυνατότητες και τα δικαιώματά μας αυτά δεν πρόκειται να τα πληροφορηθούμε από τα μεγάλα αθηναϊκά ΜΜΕ, γιατί οι ιδιοκτήτες τους είναι και οι εργολάβοι των χρυσοφόρων έργων (π.χ. Μπόμπολας κ.λ.π.).

Χρήστος Σταμόπουλος(δικηγόρος)

ΜΟΥΣΙΚΟΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (video)

(by G.Sid.)

και τώρα ... λίγο διάλειμμα:

κωμωδία με αποσπάσματα κλασσικής μουσικής

είναι μόνο κωμωδία -ας δείξουν ανοχή οι έχοντες μουσική παιδεία

αν θέλετε δείτε το – διαρκεί λιγότερο από επτά λεπτά

μπορεί και να σας αρέσει



ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ Η ΠΛΟΥΣΙΟΙ ?

(by Andr.Andrik.)
Tο πιο ακριβό οικόπεδο ... η Μακεδονία ...
ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ:
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΗΓΑΓΕ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΣΕ 150 ΧΩΡΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .... Η ΕΥΒΟΙΑ (ΕΥ + ΒΙΟΣ = ΣΩΣΤΟΣ ΒΙΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΒΩΞΙΤΗ (ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ... ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ...

Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΡΑΚΗ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ), ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΡΓΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΣΜΙΟ ... 60.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ...

ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ (ΔΕΣ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΗ ...ΛΗΜΝΟ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ) "ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ" ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Γ.ΑΛΥΦΑΝΤΗ, Α ' ΕΚΔΟΣΗ , ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ...........

...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΜΠΙΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΣΤΗN ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ...)

...ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ....ΑΠΟΘΗΚΕΣ....ΝΤΙΚ ΤΣΕΪΝΙ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ...) ΚΛΠ ΚΛΠ ........

ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ....

ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ....Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερησυγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο
χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.
Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξηστο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.
Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για τηνεξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Goldτου George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.

Εμείς ερωτάμε.... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό
των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους..
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου
16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουνεξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235
στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω, εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά
$ 960.000.000.000.000..000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι : 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000

Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολάρια) !!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ....

Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία....

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ TEΛIKA; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Παλίμψηστο του Αρχιμήδη:


(by G.Sid.)

Επιτέλους ένα πολύ καλό άρθρο για τον Αρχιμήδη, που σας συνιστώ να το διαβάσετε - έστω και αποσπασματικά- που αποκάλυψαν οι σύγχρονες τεχνολογίες

Παλίμψηστο του Αρχιμήδη:

Οι σημαντικές αποκαλύψεις ενός αρχαίου ελληνικού χειρογράφου

http://www.macedoniahellenicland.eu/images/PDF/4690palimpsisto.pdf

Έγγραφο – βόμβα για Σημίτη και Πάγκαλο

Το newsbomb.gr παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό σε σημασία αυστηρά απόρρητο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προς την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών, που αποκαλύπτει...
τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης Σημίτη για την εξυπηρέτηση στόχων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πλήρης μετάφραση του απόρρητου αυτού εγγράφου έχει ως εξής:

«ΕΓΓΡΑΦΟ Ε14

26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΩΡΑ 02:29

ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΓΚΥΡΑΣ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Οι συναντήσεις του υπουργού στις 10/4 με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ.Σημίτη

Στις 10 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη για να επανεξετάσουν ένα μεγάλο αριθμό ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.

Επικεντρώθηκαν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα Βαλκάνια και την Κύπρο.

Ο Σημίτης προήγαγε μια προσέγγιση βήμα προς βήμα, ώστε να καταρριφθεί το ελληνοτουρκικό αδιέξοδο.

Την αντιπροσωπεία του Σημίτη αποτελούσαν ο υπουργός Εξωτερικών Θ.Πάγκαλος και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαντωνίου. Ο υπουργός των ΗΠΑ συνοδευόταν από το σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Λέικ, τον υπηρεσιακό Γενικό Γραμματέα της Ευρώπης Κορνμπλουμ, τον ειδικό απεσταλμένο για την Κύπρο Μπιτλ και άλλους.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο πρωθυπουργός Σημίτης τόνισε πως η Ελλάδα υποστήριξε την τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού πακέτου για τους Τούρκους.

Ο Λέικ ρώτησε αν οι Έλληνες μπορούσαν να προσφέρουν κάτι ώστε να το μεταφέρουμε στην τουρκική κυβέρνηση για να βοηθήσει στην τακτική προσέγγιση βήμα – προς βήμα. Αν για παράδειγμα υπήρχε πρόοδος σε μια δήλωση τότε οι υπουργοί Εξωτερικών θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως βάση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο. Ο Λέικ ρώτησε επιπλέον αν θα ήταν δυνατόν να γίνει κάποια δήλωση η οποία κατά βάση στο μέλλον θα μπορούσε να ορίσει όλα τα ζητήματα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι υπήρχε και ζήτημα ισορροπίας. Απαιτούνταν αρκετά ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενα συναλλαγής.

Μια σταγόνα ιστορία....‏

(by Ar.Fas.)
Το κείμενο που ακολουθεί κάτι θυμίζει από το σήμερα που κυριαρχείται από ξένους κερδοσκόπους και Έλληνες απατεωνίσκους. Πολλά επίσης εξηγεί, καθότι ένα κράτος που γεννιέται χρεωμένο, πού λέτε ότι καταλήγει;
Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος». Ρίξτε μια ματιά στην κατανομή αυτού του δανείου:
- Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών, δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!!). Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000.
Από τα 1.100.000 κρατούνται προκαταβολικά: - Τόκοι δύο χρόνων 200.000 λίρες
- Μεσιτικά 68.000 λίρες
- Εξαγορά ομολογιών δανείου 212.000 λίρες
- Συμβολαιογραφικά 13.700 λίρες
- Έξοδα Ελλήνων (!) μεσαζόντων 15.487 λίρες.
Από τα εναπομείναντα, στέλνονται στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για την κατασκευή δύο φρεγατών. Τελικά κατασκευάστηκε μόνο μία, που ήρθε στην Ελλάδα μετά το τέλος της επανάστασης και την έκαψε ο Ανδρέας Μιαούλης με τα ίδια του τα χέρια την 1η Αυγούστου 1831 στο λιμάνι τού Πόρου, όταν επαναστάτησε κατά του Καποδίστρια και τα στρατεύματα τού Κυβερνήτη έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν τον εξεγερμένο στόλο. (Δεν το ξέρατε ούτε αυτό, έτσι;)
Επίσης, 123.000 λίρες μένουν στην Αγγλία για την αγορά έξι πολεμικών πλοιαρίων. Πήραμε μόνο το «Καρτερία» μετά την επανάσταση.
Συνεχίζουμε:
- Για μισθοδοσία φιλέλληνα(;) Κόχραν 37.000 λίρες
- Για αποπληρωμή πολεμοφοδίων 77.200 λίρες
- Διάφοροι λογαριασμοί (;;!!) 47.000 λίρες Έτσι, από τα 2.000.000 χρυσές λίρες, έφθασαν τελικά στην Ελλάδα μόλις 190.000 λίρες. Αντί αυτά τα ελάχιστα που απόμειναν να πάνε στον αγώνα κατά των Τούρκων, κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους Μωραϊτες και τους Ρουμελιώτες. Οι καπεταναίοι στρατολογούσαν κόσμο για να χτυπήσουν τους εσωτερικούς εχθρούς και πληρωνόντουσαν από τα λεφτά του δανείου. Άλλο πλιάτσικο κι εκεί, πέραν του γεγονότος ότι Έλληνες σκότωναν Έλληνες. Ο Γκούρας για παράδειγμα, είχε ένα σώμα εκατόν πενήντα ενόπλων, αλλά έκανε ψεύτικους καταλόγους για πεντακόσιους και τσέπωνε την μισθοδοσία και τα τροφεία τους. Το ίδιο και οι αντίπαλοι του.
Όταν λοιπόν ο Καποδίστριας ανέλαβε Κυβερνήτης, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών Ανδρέα Κοντόσταυλο, να κάνει μια απογραφή (να και η πρώτη απογραφή στην ιστορία μας...) της περιουσίας του κράτους. Το κείμενο της επιτροπής ήταν λεπτομερέστατο και εξαιρετικά σύντομο.
Περιείχε μία μόλις πρόταση:
«Κύριε Κυβερνήτα, εις το ταμείον του κράτους έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον».

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας

Σόκ προκαλούν τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του International Labor Organization για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και για τον υπεράριθμο, όπως μας χρεώνουν, αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Στοιχεία που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις τοποθετήσεις του ΔΝΤ. Κι εμείς ως απλοί πολίτες αναρωτιόμαστε τι πραγματικά ισχύει; Διαβάζοντας τα νούμερα, διαπιστώνουμε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποκρύψει τα πραγματικά στοιχεία και έχει "παγιδεύσει" την Ελλάδα με τις δανειακές συμβάσεις των Μνημονίων. Σας παρουσιάζουμε τα στοιχεία ανά κατηγορία.

Εξωτερικό Χρέος

Είναι τελικά η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη ή στον κόσμο; Οπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για το διάστημα β τριμήνου 2010 η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση με εξωτερικό χρέος 532 δισ. δολ. Στην πρώτη θέση είναι οι ΗΠΑ με 13,984 δισ. δολ. και προηγούνται οι Ευρωπαικές χώρες: Βρετανία (8,980 δισ. δολ.), η Γερμανία (4,712 δισ. δολ.), η Γαλλία (4,698 δισ. ευρώ), η Ολλανδία (2,231 δισ. δολ), η Ιταλία (2,223 δισ. δολ.), η Ιρλανδία (2,131 δισ. δολ.), το Λουξεβούργο (1,891 δισ. δολ), το Βέλγιο (1,241 δισ. δολ), η Ελβετία (1,189 δισ. δολ), η Σουηδία (853 δισ.δολ.), η Αυστρία (754 δισ. δολ), η Δανία (559 δισ. δολ).

Εξωτερικό χρέος πρός ΑΕΠ

Δείτε τα στοιχεία που δίνει η CIA Factdook. Iρλανδία (Σεπ. 2009) 1.00,4%, Ολλανδία (Δεκ. 2009) 470%, Βρετανία (Ιουνιος 2009) 416%, Ελβετία (ιουνιος 2009) 271%, Βέλγιο (Δεκ.2008) 267%, Πορτογαλία (Ιουνιος 2009), Ιαπωνία (ιουνιος 2009), Γαλλία (Ιουνιος 2009), Ελλάδα (Ιουνιος 2009) 167%), Ισπανία (Ιουνιος 2009) 165%, Γερμανία (ιούνιος 2009) 155%.

Κατά κεφαλήν χρέος

Σε έρευνα της Worldlingo για το 2007 έχουμε τα εξής στοιχεία: Aυστρία 90,3 χιλ. δολ., Δανία 89,8 χιλ. δολ., Γαλλία 68,2 χιλ. δολ., Σουηδία 65,1 χιλ. δολ., Γερμανία 54,6 χιλ. δολ., Φιλανδία 51,1 χιλ. δολ., Ισπανία 45,2 χιλ. δολ., ΗΠΑ 42,3 χιλ. δολ., Ιταλία 39,4 χιλ. δολ., Ιταλία 39,4 χιλ. δολ., Ελλάδα 33,3 χιλ. δολ.

Δημόσιοι Υπάλληλοι

Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη; Tα στοιχεία από International Labor Organization/Public Sector Employment "μιλούν" από μόνα τους:
Σουηδία (2006): 33.8%, Δανία (2008): 32.3%, Γαλλία (2006): 29%, Ολλανδία (2007): 27%, Φινλανδία (2006): 26.8%, ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%, Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%, Αμερική (2008): 16.4%, Ισπανία (2008): 14.6%, Ιταλία (2007): 14.4%,, Γερμανία (2007): 14.3%.

Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση στους εκπαιδευτικούς-γιατρους και στρατιωτικούς

Ο δημόσιος τομέας της χώρας είναι τεράστιος κι αυτό το ξέρουμε όλοι. Το γιατί διογκώθηκε επίσης το ξέρουμε όλοι.
Είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα αυτά. Αυτό που δε μας λένε, είναι ότι μέσα σε όοοοοοοολο αυτό το δημόσιο που μεγάλωσε ανεξέλεγκτα και χρυσοπληρώθηκε χωρίς να παράγει έργο, υπάρχουν και κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων που παρέμειναν κακοπληρωμένοι και όσο κι αν τρέχουν δε φτάνουν να καλύψουν την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στις υπηρεσίες τους. Ναι, ΕΛΛΕΙΨΗ.
Ποιοι είναι αυτοί;
1) Εκπαιδευτικοί
2) Γιατροί/νοσοκόμοι
3) Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων
Παρατηρήστε σε ποιους τομείς δουλεύουν: Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια της χώρας.
Εκεί λοιπόν, το αναφέρω για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, οι προσλήψεις ΔΕΝ γίνονται από «βολευτές». Γίνονται αξιοκρατικά. Πάντα έτσι γίνονταν. Γι΄αυτό και υπάρχουν ελλείψεις. Δεν μπορεί βλέπεις ο «βολευτής» να βάλει τον δικό του, που είναι απόφοιτος Λυκείου να κάνει το γιατρό, ούτε τον καθηγητή, ούτε τον αξιωματικό. Τον βάζει λοιπόν να κάνει το γραμματέα. Γι΄αυτό πας στο ΙΚΑ και έχει 3 γραμματείς στον γκισέ, αλλά κανένα ενδοκρινολόγο. Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ο γραμματέας παίρνει όσα κι ο γιατρός –μη σου πω και περισσότερα!!!
Έτσι καταντήσαμε κι ο φύλακας του σχολείου (που τον έβαλε ο βολευτής ντε!) να παίρνει περισσότερα από τον δάσκαλο…
Έτσι καταντήσαμε και οι υπάλληλοι στις εφορίες (οι βυσματούχοι απόφοιτοι Λυκείου να λέμε) παίρνανε 3000 το μήνα. Γι΄αυτό δημιουργήθηκαν τόσες και τόσες υπο-υπηρεσίες χωρίς αντικείμενο, στις οποίες βεβαίως-βεβαίως φροντίσανε να δίνουν παχυλούς μισθούς στα άχρηστα «δικά» τους παιδιά. Και τώρα διαδίδουν πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι το ίδιο!!! Αλλά δυστυχώς, ο καθένας τυφλωμένος από την δική του αγωνία για το αύριο, βλέπει το τυρί και δεν βλέπει την παγίδα. Νομίζει πως αν τα βάλει με τους δημόσιους υπάλληλους συλλήβδην, θα αποκαταστήσει την αδικία που ο ίδιος υφίσταται. Μεγάλη αδικία υφίσταται, δεν το συζητώ, ιδίως αν δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα. Όμως η αδικία δε διορθώνεται με άλλη μια αδικία.

Δε γίνονται τυχαία αυτά. Σκεφτείτε λίγο: αν τα νοσοκομεία είχανε γιατρούς δε θα τρέχαμε στα ιδιωτικά θεραπευτήρια να πληρώνουμε περιουσίες. Δε θα ανθίζανε οι ασφαλιστικές εταιρείες. Αν τα σχολεία είχανε δασκάλους και καθηγητές όσους πρέπει, δε θα πληρώνανε οι οικογένειες ένα σωρό λεφτά σε ιδιώτες. Η Φιλανδία –μας λένε κάποιοι έξυπνοι- έχει μόνο 100000 εκπαιδευτικούς. Κι εμείς 170000. Μπράβο της! Έχει 5.300.000 πληθυσμό και έχουμε τον διπλάσιο. Άρα εμείς έπρεπε να έχουμε 200000. (Χωρίς να υπολογίσω τα νησιά μας που ακόμη κι αν έχουν 10 μαθητές, χρειάζονtαι δάσκαλο και όλες τις ειδικότητες καθηγητών.) Εμείς έχουμε 170000 εκπαιδευτικούς. Άρα μας λείπει προσωπικό.
Αξιωματικοί πάλι; βεβαίως και λείπουν. Αναλογιστείτε ποιους βολεύει να είναι υποστελεχωμένες οι ένοπλες δυνάμεις μιας χώρας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Δείτε τώρα τι πόλεμος γίνεται τα τελευταία χρόνια, εναντίον και των 3 αυτών κατηγοριών υπαλλήλων, που ξαναλέω, επειδή σ΄αυτές τις θέσεις δεν μπήκαν με βύσμα, παρέμειναν κακοπληρωμένοι. Οι μόνοι κακοπληρωμένοι σ΄αυτό το τεράστιο δημόσιο.
Τους εκπαιδευτικούς τους είπανε τεμπέληδες και άχρηστους.
Τους γιατρούς/νοσοκόμους τους είπανε κλέφτες κι εκβιαστές (βλέπε φακελάκι)
Τους αξιωματικούς τους αποκάλεσε τις προάλλες ο Πάγκαλος αντιπαραγωγικούς (!)
Προσέξτε ότι χτυπιούνται από παντού με ιδιαίτερη μανία. Και παρατηρήστε πως δεν γίνεται αυτό για τις άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Ακούσατε ποτέ να λένε πχ άχρηστους τους υπαλλήλους των Νομαρχιών; Και μη μου πείτε πως αυτός δεν είναι ένας έξυπνος και ύπουλος τρόπος για να πλήξουν τελικά την Υγεία, την Παιδεία και την Εθνική μας κυριαρχία!!! Όμως εμείς ως λαός δεν έχουμε τίποτα άλλο. Αυτά μας μείνανε, κουτσουρεμένα, αλλά αυτά έχουμε.

Και καλά να τα λένε αυτά οι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών στα δελτία των 8. Δουλειά τους είναι να απαγγέλλουν αυτά που τους προβάλλουν τα αφεντικά τους στο ότο-κιου. Γι΄αυτό πληρώνονται οι άνθρωποι, αυτό κάνουν. Και το κάνουν με μεγάλο ζήλο. Όποιος όμως θέλει να λέει πως είναι υποψιασμένος, οφείλει να μην επαναλαμβάνει άκριτα όποια κακοήθεια ακούει. Οι καιροί που ζούμε είναι πονηροί.

Cross-selling techniques...‏


(by I.Pol.)

Κάποτε ξεναγούσαν ένα φοιτητή μηχανικό σε ένα μεγάλο εργοστάσιο που έφτιαχνε προϊόντα από Λατέξ.

Πρώτα του έδειξαν μια γραμμή που παρήγαγε λαστιχένιες πιπίλες για μπιμπερό. Οι πιπίλες βγαίνανε με μεγάλη ταχύτητα ενώ ακουγότανε ένας δυνατός επαναληπτικός θόρυβος χιςςςς ποπ, χιςςςς ποπ? ? Το χιςςςς είναι ο θόρυβος που κάνει όταν χύνεται το υγρό λάστιχο στο καλούπι,ενώ το ποπ είναι που βγαίνει μια βελόνα και κάνει την τρύπα της πιπίλας, εξήγησε ο μηχανικός που έκανε την ξενάγηση.

Αργότερα, η ξενάγηση συνεχίστηκε σε ένα άλλο τμήμα, παραγωγής προφυλακτικών.

Εκεί μια άλλη μηχανή, έβγαζε με μεγάλη ταχύτητα προφυλακτικά και έκανε ένα δυνατό θόρυβο xιςςςς χιςςςς χιςςςς χιςςςς ποπ? ? Το χιςςςς το καταλαβαίνω, απόρησε ο φοιτητής αλλά τι είναι αυτό το ποπ που ακούγεται που και που; ?

Είναι ακριβώς το ίδιο που γίνεται και στη μηχανή των μπιμπερό, απάντησε ο ξεναγός, κάθε πέμπτο προφυλακτικό βγαίνει μια βελόνα και του κάνει μια τρύπα. !!!

Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι καλό για τις πωλήσεις των προφυλακτικών, παρατήρησε ο φοιτητής.

Ναι αλλά είναι πολύ καλό για τις πωλήσεις των μπιμπερό απάντησε ο ξεναγός!!!!

«Δεν θα υλοποιηθεί η ‘Διπλή Ανάπλαση’»

Απαισιόδοξος ως προς το θέμα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό εμφανίστηκε, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε τοποθέτησή του στην χθεσινή εκπομπή του Παύλου Τσίμα «Ερευνα».
«Η Διπλή Ανάπλαση, με την οποία ο Βοτανικός, μία ιδιαίτερα υποβαθμισμένη περιοχή, θα μεταμορφωνόταν, φαίνεται να έχει κολλήσει. Εφόσον δεν γίνει, εσείς έχετε κάποιο εναλλακτικό σχέδιο στο μυαλό σας, για να φέρετε την περιοχή από τον 19ο στον 21ο αιώνα;» ήταν η ερώτηση προς τον Γιώργο Καμίνη, με τον τελευταίο να απαντάει:
«Ας βάλουμε πρώτα τον Βοτανικό στον 20ο αιώνα και βλέπουμε για τον 21ο... Έχω κάποια σχέδια στο μυαλό μου, αλλά δεν θέλω να τοποθετηθώ αυτή τη στιγμή. Καταλαβαίνω ότι η Διπλή Ανάπλαση δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, προφανώς για οικονομικούς λόγους που αφορούν τον Παναθηναϊκό. Θα δούμε τι θα γίνει με τον Βοτανικό, είναι μία από τις προτεραιότητες μου...».
http://panathinaikospanathinaikospa.blogspot.com

Προσπαθεί για Υψηλότερα το ευρώ, η προσοχή πάντα στις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και τις αντιστάσεις...

Συνεχίζεται η προσπάθεια αντίδρασης του ευρώ, εν μέσω πλήθος σεναρίων και δηλώσεων για πιθανές εξελίξεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες, για το θέμα τις επίλυσης της κρίσης χρέους...


, ενώ η προσοχή στρέφεται σήμερα τόσο στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, όσο και τις πολύ σημαντικές εκδόσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας. Να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή η ισοτιμία ευρώ / δολάριο βρίσκεται στο 1,3159.
Αναφορικά με την τεχνική εικόνα, οι αρνητικές ενδείξεις για το ευρώ συνεχίζουν να υφίστανται (αναφορικά με τη μεσοπρόθεσμη τάση), με την πιθανότητα όμως της συνέχισης της αντίδρασης να είναι πολύ πιθανή σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα (η τάση θα έλθει από τις εξελίξεις στο μέτωπο των οικονομιών), ενώ όπως έχουμε αναφέρει σε περίπτωση αυτή (συνέχισης της αντίδρασης) το μεγάλο στοίχημα είναι η προσέγγιση και η διάσπαση των πολύ σημαντικών αντιστάσεων στα επίπεδα του 1,3450 – 1,3470 (σημαντική μακροπρόθεσμη ζώνη).
Αναφορικά με τις επόμενες αντιστάσεις έχουμε τα επίπεδα του 1,3150 – 1,3160 (πολύ σημαντική αντίσταση, δηλαδή ουσιαστικά στα τρέχοντα επίπεδα), 1,3170 (μέτρια αντίσταση), 1,3240 (αδύναμη προς μέτρια αντίσταση), 1,3320 – 1,3325 (μέτρια αντίσταση), 1,3340 – 1,3350 (σημαντική αντίσταση) και φυσικά, όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα, τα πολύ σημαντικά επίπεδα του 1,3450 – 1,3470 (μακροπρόθεσμη ζώνη), η επιστροφή υψηλότερα αυτών να είναι το "κλειδί", αν θέλουμε να μιλήσουμε για αναστροφή του κλίματος. Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση που συμβεί αυτό θα αναθεωρήσουμε το μεσοπρόθεσμο στόχο μας για το 1,3950 – 1,3970!!
Τέλος, όσον αφορά τις υποστηρίξεις έχουμε τα επίπεδα του 1,3089 (μέτρια υποστήριξη) του 1,3054 (αδύναμη υποστήριξη), 1,2961 (μέτρια υποστήριξη) του 1,2904 (μέτρια υποστήριξη) και φυσικά του 1,2870 – 1,2850 (είναι εξαιρετικά κρίσιμο να παραμείνει το ευρώ υψηλότερα αυτού του επιπέδου, αν χαθούν αυτά τα επίπεδα, όποτε και αν συμβεί αυτό, θα αναθεωρήσουμε το στόχο μας για το 1,20!).


"Παγώνει" η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης

Η οριστική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, σχετικά με τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης αναβάλλεται, γράφουν σήμερα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Βουλγαρίας. Κύρια αιτία για την αναβολή της απόφασης του υπουργείου, σχετικά με το αν θα εγκρίνει ή θα σταματήσει για οικολογικούς λόγους την κατασκευή του αγωγού, είναι το σχετικό αίτημα της διεθνούς εταιρίας σχεδιασμού και κατασκευής του έργου "Trans Balkan Pipeline".

Η διεθνής κατασκευάστρια εταιρία του έργου (στο κεφάλαιο της οποίας η Ρωσία συμμετέχει με 51%, ενώ η Ελλάδα και η Βουλγαρία μοιράζονται από 24,5 % έκαστη), έχει ζητήσει επιπρόσθετο χρόνο για να ερευνήσει και να σχεδιάσει την εναλλακτική λύση για την εκφόρτωση του αργού πετρελαίου από τα πετρελαιοφόρα στο λιμάνι του Μπουργκάς.

Επίσης, στην απόφαση του υπουργείου, που δημοσιεύθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2010, εκφράζονταν επιφυλάξεις για την ανεπάρκεια προληπτικών μέτρων για ενδεχόμενη διαρροή πετρελαίου και τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη στην αλιεία, τα εκτροφεία μυδιών και τον τουρισμό. Μάλιστα, το υπουργείο ζήτησε και την παρουσίαση συγκεκριμένων μέτρων αντιμετώπισης ενδεχόμενων διαρροών.

Το υπουργείο θα ανακοινώσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου την απόφασή του, δηλαδή αν η μελέτη εγκρίνεται ή απορρίπτεται. "Σε περίπτωση τρίτης αρνητικής απόφασης, ο αγωγός δεν θα μπορεί να προχωρήσει" επισημαίνει το Mediapool. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή η θέση του υπουργείου είναι θετική, η οριστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, έπειτα από δημόσια συζήτηση του σχεδίου, όπως προβλέπει ο νόμος.

Εν τω μεταξύ, η Βουλγαρία συνεχίζει να μην πληρώνει τα τέλη που της αντιστοιχούν, στην τριμερή κατασκευάστρια εταιρία του έργου. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η βουλγαρική πλευρά συνεχίζει να μην καταβάλει τη συνδρομή της για το 2009 αλλά και για το 2010, παρά τη δέσμευση της βουλγαρικής πλευράς (τον περασμένο Ιούλιο) ότι τα 5 εκ. ευρώ (υποχρεώσεις του 2009) θα πληρωθούν σε διάστημα 3 - 4 μηνών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)