Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο χειμώνας έφτασε! Πέφτει η θερμοκρασία

Ακόμη και στα αστικά κέντρα θα κάνει κρύο με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ανάψουν τα καλοριφέρ. Ωστόσο ο κόσμος δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης. Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος.Ψυχρό διήμερο με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας έρχεται απο την Τετάρτη και μετά. Κρύο δε θα κάνει μόνο για στη βόρεια Ελλάδα αλλά και μέσα στις πόλεις των νοτιότερων ηπειρωτικών περιοχών.
Οπως δήλωσε στο Newsit o μετεωρολόγος, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος "πραγματικά θα έχουμε ένα ψυχρό διήμερο που θα ξεκινήσει από την Τετάρτη το βράδυ και θα συνεχιστεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Θα έχουμε έναν καιρό βορείου ρεύματος οπως λέμε. Δηλαδή στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής θα έχουμε αρκετά ενισχυμένους βοριάδες, πυκνή νέφωση και πιθανότατα και κάποια φαινόμενα με ασθενείς βροχές ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας.
Επομένως και η μέγιστες τιμές από την Τετάρτη ως την Παρασκευή θα είναι χαμηλές, και στο κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια προάστια θα έχει ψύχρα ακόμη πιο έντονη κυρίως τις βραδινές ώρες.
Πάμε σιγά - σιγά σε ένα πιο χειμωνιάτικο σκηνικό. Δε θα διατηρηθούν για πολλές ημέρες αυτές οι χαμηλές θερμοκρασίες. Από την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο επανέρχεται η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, στην Αθήνα για παράδειγμα θα έχουμε μέγιστη θερμοκρασία 17 με 18 βαθμούς κελσίου".

Οι πολίτες πάντως δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης και ήδη ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να ζεσταθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν το χειμώνα που αρχίζει να δειχνει τα δόντια του.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια είναι πιθανό να πέσουν σε ορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα και την Ήπειρο.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Στρατιωτικοί εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπής πετρελαίου

Υπόθεση κλοπής και νόθευσης πετρελαίου σε βυτιοφόρα του Ελληνικού Στρατού, αποκάλυψαν έρευνες του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη. Στην υπόθεση εμπλέκονται στρατιωτικοί από μονάδες της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης.

Οπως διαπιστώθηκε, τα εμπλεκόμενα άτομα φέρονται να έκλεβαν πετρέλαιο από τα βυτιοφόρα, αναπληρώνοντας την αφαιρεθείσα ποσότητα -που έφτανε το 20% της συνολικά μεταφερόμενης ποσότητας- με χαμηλότερης ποιότητας πετρέλαιο ή καμένα λάδια.
Από τις έως τώρα έρευνες δεν έχει διαπιστωθεί εάν το κλεμμένο πετρέλαιο πωλούνταν σε τρίτους ή χρησιμοποιείτο για τις προσωπικές ανάγκες των φερόμενων ως δραστών. Η δικογραφία θα αποσταλεί στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών.
Η έρευνα ξεκίνησε από το ΣΔΟΕ μετά από εντολή που έδωσε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν εμπλοκή πολιτικού προσωπικού του Ελληνικού Στρατού, κάτι που όμως δεν διαπιστώθηκε.

Τον Πειραιά διαλέγει ως πύλη εισόδου η HP

Μέσω του λιμανιού του Πειραιά και συγκεκριμένα από τον εμπορευματικό σταθμό της COSCO, θα διανέμει τα προϊόντα της σε όλη την Κεντρική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τις χώρες της Μεσογείου και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η Hewlett Packard (HP) από τα τέλη του χρόνου.

Aπό το λιμάνι του Πειραιά, τα προϊόντα της HP θα διανέμονται προς τους τελικούς προορισμούς, θαλάσσια με πλοία μέσω του terminal της COSCO και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η σημαντική αυτή συμφωνία παρουσιάστηκε σήμερα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Hewlett Packard (HP) με επικεφαλής τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της ΗΡ Tony Prophet και της COSCO με επικεφαλής το διευθύνοντα σύμβουλο του PCT Captain Fu Cheng Qiu Fu.
Η σημερινή σημαντική συμφωνία αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι επαναβεβαιώνεται πλέον ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Πιστεύω ότι η πατρίδα μας μπορεί να τα καταφέρει, όταν η παραγωγική της μηχανή εκσυγχρονίζεται δυναμικά, όπως δείχνει αυτή η σημαντική απόφαση που πήραν αυτοί οι τρεις εταίροι μεταξύ τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος και ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος.
Η συμφωνία που θεωρείται σημαντική για τη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα καθιερώνεται ως το κύριο διαμετακομιστικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή, συμπίπτει παράλληλα με την ολοκλήρωση της γραμμής του Ικονίου που συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με τα διευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα και θα επιτρέψει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δημιουργήσει ολοκληρωμένες εφοδιαστικές αλυσίδες από τον Πειραιά προς την Κεντρική Ευρώπη.
Τονίζεται ότι η εφοδιαστική και μεταφορική δραστηριότητα της HP ανέρχεται σε 50 δισ. δολάρια, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν δραστηριότητες στην Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.
Η επιλογή του Πειραιά από την COSCO και την ΗΡ ως κεντρικού λιμανιού διανομής των προϊόντων της εταιρείας θα έχει πολύπλευρες θετικές επιπτώσεις τόσο στη δραστηριότητα του λιμανιού, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των οδικών μεταφορών και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της.
Εκτιμάται ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να επιφέρει αύξηση του τοπικού φορτίου ως και 50% για το λιμάνι του Πειραιά και αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Μικροομολογιούχοι εναντίον Ε.Βενιζέλου

Σε περικύκλωση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας έχουν προχωρήσει δεκάδες ιδιώτες-μικροομολογιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για την απώλεια χρημάτων που υπέστησαν με το «κούρεμα των ομολόγων τους, εν όψει της προγραμματισμένης για τις 18.00 συνάντησης του διοικητή του ιδρύματος Γ. Προβόπουλου με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος.
Οι συγκεντρωμένοι απέτρεψαν την είσοδο του κ. Βενιζέλου στο κτίριο, καθώς, όταν προσήλθε στην είσοδο επί της οδού Ομήρου, οι συγκεντρωμένοι περικύκλωσαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, εξαναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει.
Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, απώθησαν με ήρεμο τρόπο τους συγκεντρωμένους, προκειμένου να μπορέσει να αποχωρήσει το αυτοκίνητο του κ. Βενιζέλου.
Η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Προβόπουλο αναβλήθηκε.
Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Μικρή ομάδα «αγανακτισμένων» ομολογιούχων παρεμπόδισε την είσοδο της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διοικητή και στελέχη της Τράπεζας.
Η Ελληνική Αστυνομία δεν έκανε αυτά που έπρεπε, ώστε να διασφαλιστεί μια θεσμική λειτουργία.
Είναι απορίας άξιον για ποιον λόγο οι «αγανακτισμένοι» ομολογιούχοι δεν απευθύνονται στην Κυβέρνηση και τα κόμματα που τους έδωσαν εύκολες προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά στο ΠΑΣΟΚ που τους έχει παρουσιάσει κατ’ επανάληψη την αλήθεια και τις μόνες εφικτές και συγκεκριμένες λύσεις που προστατεύουν πλήρως τα συμφέροντά τους.
Δυστυχώς, αυτοί που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τους ομολογιούχους και τους εξωθούν με το αζημίωτο σε διάφορες αδιέξοδες ενέργειες και διεκδικήσεις, οργανώνουν διάφορα φασίζοντα happenings αντί να υιοθετήσουν τις λύσεις που έχουν προταθεί.

Ποιοι υπάλληλοι και από πού φεύγουν

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει τα αρμόδια Υπουργεία να έχουν  αποστείλει στο υπουργείο Διοικητικής  Μεταρρύθμισης τον κατάλογο των  υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που  έχει στο γραφείο του ο κ. Αντώνης  Μανιτάκης, από την Τρίτη οι πρώτοι υπάλληλοι που θα μπουν σε διαθεσιμότητα θα αρχίσουν να πληρώνονται με το 75% του μισθού τους και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν αγγίξει τους 2000.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη ζήτησε άμεση ενημέρωση από τους υπόλοιπους υπουργούς για τις κενές θέσεις ή το πλεονασματικό προσωπικό που έχουν στα υπουργεία τους. Συγκεκριμένα ο υπουργός απέστειλε επιστολή προς όλους τους συναδέλφους του ζητώντας να τον ενημερώσουν το γρηγορότερο δυνατό για τις ανάγκες και την κατάσταση στο υπουργείο τους, ώστε να προχωρήσουν οι μετατάξεις και οι μετακινήσεις. Επίσης ο κ. Μανιτάκης τους ενημέρωσε πως «για την αντιμετώπιση άμεσων και επιτακτικών αναγκών προβλέπεται και η προσωρινή τοποθέτηση προσωπικού σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα του δημοσίου τομέα».
Η διαθεσιμότητα αφορά υπαλλήλους που εργάζονται σε υπουργεία, σε υπηρεσίες υπουργείων της περιφέρειας, σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως είναι δημοτικές επιχειρήσεις, πολεοδομίες, ΚΕΠ.

Επίσης υπαλλήλους που εργάζονται στις Ανεξάρτητες Αρχές: Συνήγορος  του Πολίτη, Αρχή Προστασίας Δεδομένων, ΕΣΡ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Αρχή Διασφάλισης του  Απορρήτου. Επίσης το μέτρο αφορά  όλες τις ΔΕΚΟ που δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

Σε διαθεσιμότητα μπαίνουν όσοι υπάλληλοι εργάζονται στους παραπάνω φορείς και υπηρετούν με σχέση  εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, έχουν δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχουν ειδικότητες Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού  – Οικονομικού και Διοικητικών  Γραμματέων. Σύμφωνα το υπουργείο  Διοικητικής Μεταρρύθμισης η  διαθεσιμότητα αφορά τους υπαλλήλους που καλύπτουν και τις τρεις  παραπάνω προϋποθέσεις.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  καλεί τους συναδέλφους του να καλύψουν σε πρώτη φάση τα κενά με προσωπικό  ΔΕ Διοικητικού σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη. Επίσης υπογράμμισε πως  πρέπει να δοθεί προτεραιότητα «στις  υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλιπούς στελέχωσης, καθώς και στις υπηρεσίες που ισχύει πάγωμα προσλήψεων».

ΙΚΑ:Απόφαση δικαστηρίου για απολύσεις εργαζομένων

Απολύσεις 500 εργαζομένων πρέπει να κάνει το ΙΚΑ , βάσει οκτώ αποφάσεων που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας κρίνοντας οτι η διάταξη με την οποία προσελήφθησαν στο ίδρυμα είναι αντισυνταγματική.

Το 2010, 500 άτομα μέσω ΑΣΕΠ πέτυχαν στις εξετάσεις που έδωσαν προκειμένου να προσληφθούν στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλάδος.

Ωστόσο την επίμαχη περίοδο είχε δρομολογηθεί η αποκρατικοποίηση της ΑΤΕ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υλοποιηθούν οι προσλήψεις.

Προκειμένου να λυθεί το ζήτημα που προέκυψε, βάσει του Ν. 3899/2010 οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό για την ΑΤΕ μετατέθηκαν και προσλήφθηκαν από το ΙΚΑ όπου υπήρχε ανάγκη προσωπικού. Η μετάταξη αυτή όμως είχε ως συνέπεια να μείνουν εκτός ΙΚΑ ακόμη 500 άτομα που μέσω ΑΣΕΠ είχαν επιτύχει την πρόσληψή τους στο ίδρυμα.

Οι τελευταίοι που είδαν την επιτυχία τους να μην "εξαργυρώνεται" προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη .

Το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνα έκρινε οτι ο νόμος με τον οποίο έγινε η "μεταφορά" των 500 από την ΑΤΕ στο ΙΚΑ είναι αντισυνταγματικός και συγκεκριμένα οτι παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος με το οποίο κατοχυρώνεται η ισότητα μεταξύ των πολιτών.

Περαιτέρω σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για τον διορισμό των 500 επιτυχόντων στο ΙΚΑ.

Αυτοτελής φόρος 10% - 45% στα ενοίκια και στο εφάπαξ από το πρώτο ευρώ

Φορο-σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια επιφυλάσσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με τις νέες ρυθμίσεις επιβάλλεται αυτοτελής φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, για τα εισοδήματα από ακίνητα...
Πιο συγκεκριμένα, τα ενοίκια που εισπράττει μέσα σε ένα χρόνο κάθε ιδιοκτήτης δεν θα προστίθενται πλέον στα υπόλοιπα εισοδήματά του (εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις κ.λπ.) και δεν θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα των μισθωτών ? συνταξιούχων αλλά αυτοτελώς και από το πρώτο ευρώ. Η φορολόγηση των ενοικίων που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα γίνει κλιμακωτά με τρεις συντελεστές 10%, 30% και 45% χωρίς να ισχύει κανένα αφορολόγητο όριο.
Οι νέες διατάξεις προβλέπουν:

Φόρο 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από ενοίκια.
Φόρο 30% για τα επόμενα 48.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από ενοίκια, δηλαδή για το τμήμα από τις 12.001 έως τις 60.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος.
Φόρο 45% για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 60.000 ευρώ.
Η κλιμακωτή φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτούν οι φορολογούμενοι από εκμίσθωση ακινήτων θα ευνοήσει κυρίως μισθωτούς και τους συνταξιούχους οι οποίοι εισπράττουν ταυτόχρονα και ενοίκια τα οποία δεν υπερβαίνουν ετησίως τις 12.000 ευρώ, καθώς τα εισοδήματα αυτά θα φορολογούνται πλέον μόνο με 10%, ενώ σήμερα προστίθενται στα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και φορολογούνται σε σχετικά υψηλά επίπεδα της φορολογικής κλίμακας, όπου οι συντελεστές φόρου κυμαίνονται από 18% έως και 25%. Όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι που εισπράττουν ενοίκια θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρους. Επίσης ωφελημένοι θα είναι θα είναι και όσοι ιδιοκτήτες εισπράττουν σήμερα πολύ υψηλά ποσά ενοικίων.

Επίσης με το νέο σύστημα δεν θα θεωρούνται εισοδήματα από ακίνητα και δεν θα φορολογούνται τα λεγόμενα «τεκμαρτά μισθώματα» από ιδιοχρησιμοποίηση επαγγελματικής στέγης και χρήση ακινήτου χωρίς αντάλλαγμα, ενώ θα πάψει να θεωρείται εισόδημα από ακίνητα και το λεγόμενο «τεκμαρτό μίσθωμα από ιδιοκατοίκηση». Σε φόρο εισοδήματος θα υπόκειται μόνο το καθαρό εισόδημα που εισπράττει κάθε φορολογούμενος από εκμισθώσεις κατοικιών, οικοπέδων, κτιρίων επαγγελματικής στέγης, αγρών, αγροτεμαχίων και λοιπών εδαφικών εκτάσεων. Το εισόδημα αυτό θα προκύπτει πλέον μετά την έκπτωση αποσβέσεων 5% από το συνολικό ποσό μισθωμάτων που θα έχει εισπράξει μέσα στο προηγούμενο έτος κάθε ιδιοκτήτης εκμισθούμενων ακινήτων.
Φόρος 10%-45% στο εφάπαξ
«Χέρι» και στο εφάπαξ βάζει η κυβέρνηση με το διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Μετά τη μείωση που επέρχεται στα ποσά του εφάπαξ, οι εργαζόμενοι που αποχωρούν από την ενεργό υπηρεσία για να συνταξιοδοτηθούν θα δουν το εφάπαξ να «κουρεύεται» επιπλέον, καθώς καταργείται η φοροαπαλλαγή που ισχύει σήμερα και θα φορολογείται με συντελεστές από 10% έως και 45%.

Ειδικότερα με τις νέες ρυθμίσεις:
Το εφάπαξ βοήθημα που χορηγείται σε δημοσίους υπαλλήλους και βοηθητικό προσωπικό λόγω εθελουσίας εξόδου από την υπηρεσία με παραίτηση θα φορολογείται με κλίμακα αυτοτελούς φορολόγησης που θα προβλέπει συντελεστές φόρου:
10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ του εφάπαξ.
30% για τα επόμενα 48.000 ευρώ του εφάπαξ, δηλαδή για το τμήμα της παροχής από τις 12.001 ευρώ μέχρι τις 60.000 ευρώ.
45% για το πέραν των 60.000 ευρώ τμήμα του εφάπαξ.
Αποζημιώσεις
Για τις αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε όσους απολύονται προβλέπεται αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ. Το πέραν των 50.000 ευρώ ποσό τους θα φορολογείται με βάση την παραπάνω κλίμακα. Δηλαδή:
10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ της αποζημίωσης
30% για τα επόμενα 48.000 ευρώ της αποζημίωση, δηλαδή για το τμήμα του ποσού από τις 12.001 ευρώ μέχρι τις 60.000 ευρώ
45% για το πέραν των 60.000 ευρώ τμήμα του ποσού της αποζημίωσης.

Οι υποψήφιοι για τις Εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας


Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο, μέσω των εκλογών της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, οι οποίοι είναι 41 καθώς και τους 5 υποψήφιους για την Ελεγκτική Επιτροπή.

Υποψήφιοι για Διοικητικό Συμβούλιο :

1) ΑΒΡΑΝΤΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
2) ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
3) ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ. Παλαίμαχος ποδοφαιριστής ΠΑΟ.
4) ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
5) ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
6) ΒΕΡΒΕΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
7) ΒΛΑΧΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
8) ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
9) ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
10) ΔΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
11) ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
12) ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
13) ΖΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
14) ΗΡΕΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Ιδρυτικό μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.  Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
15) ΚΑΛΛΟΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
16) ΚΑΝΑΡΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
17) ΚΑΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
18) ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
19) ΚΑΫΜΕΝΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
20) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ. Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ΠΑΟ-Νυν αντιπρόεδρος ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
21) ΜΑΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
22) ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
23) ΜΠΟΥΜΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
24) ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.
25) ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
26) ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ). Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
27) ΟΡΙΑΝΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ και εδώ.
28) ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
29) ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
30) ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
31) ΠΑΠΑΪΩΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ.
32) ΠΑΤΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
33) ΠΕΠΕΛΑΣ ΜΑΡΙΟΣ.
34) ΡΙΣΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
35) ΣΟΥΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
36) ΣΠΑΡΤΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
37) ΤΡΑΓΟΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
38) ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
39) ΤΣΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
40) ΧΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
41) ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
Υποψήφιοι για Ελεγκτική Επιτροπή:
1) ΚΑΛΙΝΤΕΡΗΣ ΗΛΙΑΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
2) ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
3) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ. Το βιογραφικό του σημείωμα εδώ.
4) ΣΠΑΝΟΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
5) ΤΣΙΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.

Το Μνημόνιο 3 είναι εδώ και ξεκίνησε από το Δημόσιο - Αυτόματα σε διαθεσιμότητα οι εκτός ΑΣΕΠ υπάλληλοι - "Αντάρτικο" από τους δήμους με τις λίστες

- Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα διαρκέσει 1 έτος με αμοιβή το 75% του μισθού τους
- Μετά το πέρας του ενός έτους εάν δεν μετακινηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολύονται
- Η εγκύκλιος μεταφράζεται με 2.000 υπαλλήλους να τίθενται σε διαθεσιμότητα άμεσα
- Σφοδρές αντιδράσεις στα συνδικάτα και στους δήμους που ετοιμάζουν απεργίες και κινητοποιήσεις

Τα σκληρά και άγρια μέτρα του Μνημονίου 3 είναι πλέον γεγονός και λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του μνημονίου, άρχισαν ήδη να τίθενται σε ισχύ, καθώς με εγκύκλιο του κ. Μανιτάκη, μπαίνουν αυτοδίκαια σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.

Κι αυτό ανεξαρτήτως του πότε θα υπογραφούν τελικά οι διαπιστωτικές πράξεις, μία διαδικασία που, έτσι κι αλλιώς, θα έχει ολοκληρωθεί το επόμενο δεκαήμερο. Στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλούνται όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου να προχωρήσουν στην υλοποίηση των ρυθμίσεων του Μνημονίου ΙΙΙ.

Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα διαρκέσει ένα έτος με την καταβολή του 75% του μισθού τους και στην περίπτωση που δεν μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα απολύονται.

Σε σχετικό, πρόσφατο σημείωμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διευκρινιζόταν ότι δεν θα απολυθούν υπάλληλοι, αλλά, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου:

«Η ένταξη των υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό».

Tο πλήρες κείμενο της εγκυκλίου που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

"Νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα-Διαθεσιμότητα και αργία – κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ

Σας γνωστοποιούμε ότι με τις διατάξεις της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016. Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» εισάγονται ρυθμίσεις οι οποίες αποσκοπούν στη διεύρυνση των δυνατοτήτων αξιοποίησης του προσωπικού του δημόσιου τομέα, με γνώμονα την κάλυψη των πολλαπλών και ιδιαίτερων αναγκών των υπηρεσιών σε προσωπικό και την εξάλειψη ανορθολογικών καταστάσεων.
Οι νέες ρυθμίσεις αναμορφώνουν θεσμούς του ισχύοντος Υπαλληλικού Κώδικα και του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

Ειδικότερα:

- Εισάγεται ένα νέο, ευέλικτο και λειτουργικό πλαίσιο κινητικότητας, το οποίο διευκολύνει τη μετακίνηση προσωπικού σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα, με σκοπό την κάλυψη των μεταβαλλόμενων αναγκών των υπηρεσιών και την αξιοποίηση του προσωπικού με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του.

- Εκσυγχρονίζεται ο θεσμός της διαθεσιμότητας, ο οποίος πλέον παρέχει ευρύτερες δυνατότητες αξιοποίησης του προσωπικού που υπηρετούσε σε θέσεις που καταργούνται. Το προσωπικό αυτό μπορεί να μετατάσσεται, να μεταφέρεται ή να μετακινείται προσωρινά ή να υπάγεται σε προγράμματα επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης

- Ενισχύεται ο θεσμός της αργίας, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση απομάκρυνση από την υπηρεσία όσων υπαλλήλων διώκονται ή τιμωρούνται για σοβαρά ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα και να προστατεύεται το συμφέρον και το κύρος της υπηρεσίας. Παράλληλα, διευρύνεται η προστασία του υπαλλήλου που τίθεται σε αργία.

- Καταργούνται ορισμένες θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε κλάδους και ειδικότητες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες κρίνεται ότι δεν ανταποκρίνονται στις λειτουργικές ανάγκες των συγκεκριμένων φορέων.
Οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε θέσεις που καταργούνται μπορούν να αξιοποιηθούν σε άλλους φορείς, όπου και παρουσιάζονται ελλείψεις σε προσωπικό.

Αναλυτικά :

Α. Μετάταξη – Μεταφορά Προσωπικού

Με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ζ.1 του άρθρου πρώτου προβλέπεται ένα νέο πλαίσιο κινητικότητας, μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων – μεταφορών προσωπικού, ως μηχανισμός για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα και παράλληλα για την κάλυψη των διαφορετικών κατά φορέα ή υπηρεσία αναγκών και την εξάλειψη ανορθολογικών καταστάσεων.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

α) η μετάταξη μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.) και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε άλλες υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου των ανεξάρτητων αρχών, των ν.π.δ.δ. και των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού.

β) η μεταφορά υπαλλήλων των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.) που ανήκουν στο δημόσιο τομέα σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, ν.π.δ.δ. και Ο.Τ.Α πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Οι ανωτέρω υποχρεωτικές μετατάξεις, οι οποίες ισχύουν παράλληλα με τις εθελούσιες μετατάξεις, διενεργούνται για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, ιδίως στις περιπτώσεις που οι ανάγκες αυτές προκύπτουν λόγω μεταβολής των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών και των συναφών δραστηριοτήτων τους, ή όταν διαπιστώνεται, μετά τη διενέργεια αξιολόγησης πλεονάζον προσωπικό, ή για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Για τους ίδιους λόγους το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μπορεί να μεταφέρεται σε ν.π.ι.δ. του δημόσιου τομέα.
Για την εφαρμογή της υποπαραγράφου Ζ.1, ως δημόσιος τομέας νοείται αυτός που έχει οριοθετηθεί με το άρθρο 1 παρ. 6 του ν. 1256/1982, όπως ίσχυε πριν τη θέση σε ισχύ του άρθρου 51 του ν. 1892/1990, συμπεριλαμβανομένων όλων των φορέων που απαριθμούνται ειδικότερα στο άρθρο 14 παρ. 1 και 2 του ν. 2190/1994 , όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με το άρθρο 1 του ν. 3812/2009.
Δεν καταλαμβάνονται από τις ανωτέρω διατάξεις τα νομικά πρόσωπα του Κεφαλαίου Β΄, όπως αυτά ορίζονται στην παρ.5 του άρθρου 1 του ν. 3429/2005.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)