Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 13197 δολάρια από το επίπεδο των 1,3194 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρέμεινε στα 1,3192 δολάρια.
Η άνοδος του ευρώ αποδίδεται στις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί για το ενδεχόμενο ανάληψης κοινής δράσης μεταξύ G 20 και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη. Στο κλίμα αυτό εντάσσεται και η έκκληση που έκανε χθες η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στις ισχυρές οικονομίες του πλανήτη για αύξηση των εισφορών τους υπέρ του Ταμείου , προκειμένου αυτό να αποκτήσει μεγαλύτερη "δύναμη πυρός".
Θετικά επέδρασε στο ευρώ η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, όπως προκύπτει από τη σημερινή ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ifo.
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκε σήμερα μόνο μία συναλλαγή ύψους 1 εκατ. ευρώ, η οποία αφορούσε σε μία εντολή αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 21,12% από 21,26% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,72% να διαμορφωθεί στο 19,40% από 19,56% χθες.
Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,35%, στη διάρκεια των 9 μηνών υποχώρησε στο 1,20% από 1,21%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,02% από 1,03% χθες, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,73%, ενώ ο μήνας παρέμεινε στο 0,40%.

Η G20 αύξησε τους πόρους του ΔΝΤ κατά 430 δισ. δολάρια

Οι πλούσιες και αναδυόμενες οικονομικά χώρες που συγκροτούν την ομάδα G20 δεσμεύθηκαν την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον να προσφέρουν στα αποθεματικά του ΔΝΤ περισσότερα από 430 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και απαραίτητο, μια έκφραση της κοινής αποφασιστικότητας», δήλωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. «Έπειτα από αυτή την αύξηση, το ΔΝΤ διαθέτει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια», πρόσθεσε.
Σε ανακοίνωση της η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανέφερε ότι «δεν θα είναι απούσα» από τα σχέδια αύξησης των πόρων του ΔΝΤ, χωρίς όμως να διευκρινίσει το ποσό, ενώ επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στην οικονομία των χωρών της ευρωζώνης.
Η Κίνα «πιστεύει ότι η Ευρώπη διαθέτει πλήρως τη σοφία και την ικανότητα να αντιμετωπίσει κατάλληλα την κρίση χρέους του ευρώ και έχει εμπιστοσύνη στην οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης», σημειώνει η ανακοίνωση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας.
Σύμφωνα πάντως με στελέχη του ΔΝΤ, οι νέοι αυτοί πόροι απλώς θα βοηθήσουν την Ευρώπη να κερδίσει χρόνο καθώς συνεχίζει να εφαρμόζει δύσκολες οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι εντάσεις για το αν οι χώρες της Ευρώπης είναι αρκετά δεσμευμένες σε μεγάλες και επώδυνες περικοπές στα δημοσιονομικά του ελλείμματα και για το αν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν βάλει αρκετά βαθιά το χέρι στις δικές τους τσέπες σημάδεψε τις συζητήσεις για την αύξηση των πόρων του ΔΝΤ.
Η Λαγκάρντ υπερασπίστηκε τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα η Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι το σύνολο των οικονομικών, νομισματικών και δημοσιονομικών μέτρων που έχει λάβει τους τελευταίους μήνες είναι «αρκετό».
Ο υπουργός Οικονομικών της Σιγκαπούρης Θάρμαν Σανμουγκαράτναμ, επικεφαλής της διευθύνουσας επιτροπής του ΔΝΤ, εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός επισημαίνοντας: «Το αν η Ευρώπη έχει κάνει αρκετά για να χτίσει το τείχος προστασίας της εξαρτάται στην πραγματικότητα από τις μεταρρυθμίσεις».
«Αν οι μεταρρυθμίσεις της χάσουν την αξιοπιστία τους, αν οι μεταρρυθμίσεις της χάσουν την ορμή τους, τότε απολύτως ειλικρινά το τείχος προστασίας δεν είναι αρκετό. Οπότε εξαρτάται αποκλειστικά από τη δέσμευσή τους στις μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε.
Πάντως δεν συμφώνησαν όλα τα μέλη της G20 στην αύξηση των πόρων του ΔΝΤ.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη κάνει αρκετά προσφέροντας ρευστότητα σε δολάρια στις ευρωπαϊκές τράπεζες και ο Καναδάς επεσήμανε ότι δεν θα συνεισφέρει στην αύξηση των πόρων του ΔΝΤ γιατί δεν βλέπει να συντρέχει λόγος.
«Πιστεύουμε ότι το Ταμείο έχει επαρκείς πόρους για τις τρέχουσες ανάγκες. Αυτό αποδεικνύεται ακόμη πιο αληθινό με δεδομένη την ικανότητα της Ευρώπης να διαχειρίζεται την κρίση δημόσιου χρέους», δήλωσε ο καναδός υπουργός Οικονομικών Τζιμ Φλάχερτι.
«Η πραγματικότητα είναι ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι σχετικά πλούσιες. Το λέμε εδώ και αρκετά χρόνια ότι πρέπει να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα και να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα με τα δικά τους μέσα», συνέχισε.
Στο μεταξύ, οι αναπτυσσόμενες οικονομίες έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους εταίρους τους στην G20 ότι η αύξηση του παγκόσμιου ειδικού οικονομικού τους βάρους θα αναγνωριστεί με την αύξηση της ισχύς των ψήφων τους στο ΔΝΤ.
«Συνδέσαμε την παροχή των χρημάτων με την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης των ποσοστών στο ΔΝΤ, ώστε οι αναπτυσσόμενες χώρες να έχουν μεγαλύτερη εκπροσώπηση, αυτό έγινε δεκτό», δήλωσε ο βραζιλιάνος υπουργός Οικονομικών Γκίντου Μαντέγκα.
Παράλληλα, οι αναπτυσσόμενες χώρες εκφράζουν ανυπομονησία λόγω των καθυστερήσεων -ειδικά από μέρους των ΗΠΑ- στην εφαρμογή μιας συμφωνίας για την μείωση της ισχύος της Ευρώπης στο ΔΝΤ και της ισχυροποίησης των ψήφων της Κίνας, που αναμένεται να ανέλθει στην τρίτη θέση κατά ισχύ ψήφων.

Δύο νέα γκάλοπ με οχτώ και δέκα κόμματα στη Βουλή

«Δεκακομματική» Βουλή και προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ με 2,8 ποσοστιαίες μονάδες εμφανίζει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.
Την τρίτη θέση δείχνει να εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ποσοστό της "Χρυσής Αυγής" μειώνεται με την αναγωγή της πρόθεσης ψήφου. Μάλιστα, μεγάλη είναι η απόκλιση μεταξύ του τι θέλουν να προκύψει από τις εκλογές και τι θεωρούν ότι θα προκύψει.
Από την αναγωγή των ποσοστών της πρόθεσης ψήφου προκύπτει:
ΝΔ: 22,7%, ΠΑΣΟΚ: 17,9%, ΣΥΡΙΖΑ: 11,8%, "Ανεξάρτητοι Έλληνες": 9,5%, ΚΚΕ: 9%, "Δημοκρατική Αριστερά": 8,4%, "Χρυσή Αυγή": 4,8%, ΛΑΟΣ: 3,9%, "Οικολόγοι Πράσινοι": 3,2%, "Δημοκρατική Συμμαχία": 3% "Δράση": 1,2%, "ΑΝΤΑΡΣΥΑ": 1,2%
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου προκύπτει:
ΝΔ: 17,3%, ΠΑΣΟΚ: 13,1%, ΣΥΡΙΖΑ: 8,8%, ΚΚΕ: 7,6% ,"Ανεξάρτητοι Έλληνες": 7,5% "Δημοκρατική Αριστερά": 6,2%, "Χρυσή Αυγή": 3,9% ,ΛΑΟΣ: 3,1% ,"Δημοκρατική Συμμαχία": 2,5%
Οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 16,4%
Από το ποσοστό των αναποφάσιστων το 13,7% θεωρεί πιθανότερο να ψηφίσει ΝΔ, το 10,9% ΣΥΡΙΖΑ, το 9,3% "Δημοκρατική Αριστερά", το 8,2% ΠΑΣΟΚ, το 7,9% "Ανεξάρτητους Έλληνες", το 3,3% ΚΚΕ, το 2,9% "Χρυσή Αυγή" και το 2,7% "Οικολόγους Πράσινους".
Μεγάλη απόκλιση μεταξύ του "τι κυβέρνηση θα θέλατε;" και "τι πιστεύετε ότι θα προκύψει;". Συγκεκριμένα το 24,5% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων της Αριστεράς, το 16,1% κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, το 13,9% αυτοδύναμη ΝΔ και το 4,3% αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο το 46,9% περιμένει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, το 8,3% αυτοδύναμη ΝΔ, το 5,7% συνεργασία αριστερών κομμάτων και μόνο το 1,3% αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ.
Στην ερώτηση με τι κριτήρια θα ψηφίσουν, το 42,6% απαντά ότι θα ψηφίσει για να επιδοκιμάσει θέσεις και προγράμματα και το 42,3% ότι θα ψηφίσει για να τιμωρήσει.
GPO: Οκτακομματική Βουλή, υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων
Οκτακομματική Βουλή, με προβάδισμα της ΝΔ και υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων, δείχνει δημοσκόπηση της GPO για το Mega.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 19,1% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 14,5%, ΚΚΕ με 8%, ΣΥΡΙΖΑ με 7,3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2%, Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Χρυσή Αυγή 4,1%, ΛΑΟΣ με 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,3%. 'Αλλο/ακυρο/αποχή/λευκό απαντά το 7,3% ενώ σε 18,2% ανέρχεται το ποσοστό όσων δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.

Σκάνδαλο με "καλλιέργεια" πλαστών τιμολογίων

Εκτεταμένο κύκλωμα χονδρεμπόρων που σε συνεργασία με αγρότες των νομών Μεσσηνίας, Αργολίδας και Κορινθίας εισέπρατταν παράνομες επιστροφές ΦΠΑ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ.
Το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα σε αγροτικές περιοχής της Πελοποννήσου, προκειμένου να εξετασθεί εάν υπάρχουν παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε "αγρότες ειδικού καθεστώτος".
Η έρευνα ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου χρόνου, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας, όταν η ΔΟΥ της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας εντόπισε μεγάλο αριθμό πλαστών και εικονικών τιμολογίων στα χέρια αγροτών της περιοχής.
Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΣΔΟΕ, η οποία διενήργησε εκτεταμένη έρευνα, σε συνεργασία με όλες τις ΔΟΥ της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αυτό που εντοπίστηκαν, ήταν εκατοντάδες αγρότες στις περιοχές της Μεσσηνίας, της Αργολίδας και της Κορινθίας, οι οποίοι έκοβαν χιλιάδες εικονικά τιμολόγια αποκομίζοντας κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως προκύπτει από τα πορίσματα του ΣΔΟΕ, παραγωγοί και έμποροι της περιοχής Φιλιατρών έκαναν προπώληση των τιμολογίων στους αγρότες, λαμβάνοντας την αμοιβή τους έπειτα από την είσπραξη του ΦΠΑ από τους αγρότες.
Σε μια άλλη περίπτωση η έρευνα εντόπισε ακόμη και τραπεζικούς υπαλλήλους από άλλες περιοχές, οι οποίοι αν και δεν διέθεταν ούτε ένα στρέμμα γεωργικής γης (είτε ιδιόκτητα είτε μισθωμένα) "υπέβαλαν τιμολόγια αξίας έως και 450.000 ευρώ"!
Σε άλλη περίπτωση εντοπίστηκε αγρότης ο οποίος υπέβαλε πλαστά τιμολόγια, εισπράττοντας 330.000 ευρώ σε μια μόνο χρονιά.

Μεγάλες ζημίες ανακοίνωσαν Alpha και Eurobank

Πολύ δύσκολο έτος για τις τράπεζες ήταν το 2011. Ήδη ανακοίνωσαν ζημίες η Alpha Bank και η Eurobank, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από την Εθνική και την Πειραιώς.
Συνολικές ζημιές μετά από φόρους 5,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 4,6 δισ. ευρώ από το PSI και λοιπές έκτακτες προσαρμογές 856 εκατ. ευρώ που είχαν ήδη υπολογιστεί και επηρεάσει τα εποπτικά κεφάλαια ανακοίνωσε η EFG Eurobank.
Οι ζημίες της Alpha Bank διαμορφώθηκαν σε 3,810 δισ. ευρώ. Η απομείωση από τα ομόλογα διαμορφώθηκε στα 3,831 δισ. ευρώ μετά φόρων. Η τράπεζα κατέγραψε πρόσθετη απομείωση 3,2 δισ. ευρώ από τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Κρατικών Ομολόγων του Ιδιωτικού Τομέα (PSI+).
Τα υπό διαχείριση κεφάλαια πελατών ανήλθαν σε 31,7 δισ.ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα των καταθέσεων ανήλθαν σε 29,4 δισ. ευρώ. Οι καταθέσεις στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 23,7 δισ. ευρώ, ενώ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη σε 5,3 δισ. ευρώ.
Οι χορηγήσεις προ απομειώσεων μειώθηκαν κατά 3,4% και διαμορφώθηκαν σε 49,7 δισ.ευρώ, έναντι 51,5 δισ. ευρώ, στο τέλος Δεκεμβρίου 2010.
Το αποτέλεσμα προ προβλέψεων αυξήθηκε κατά 7,8% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε 1.187,5 εκατ. ευρώ έναντι 1.101,1 εκατ. ευρώ το 2010. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 21,4 εκατ ευρώ μετά από προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου 1.130,3 εκατ. ευρώ.
Οι προβλέψεις απομειώσεως ως ποσοστό του μέσου όρου των χορηγήσεων ανήλθαν σε 223 πόντους. Λαμβάνοντας υπ’όψιν τις ζημίες απομειώσεως των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου, τα Καθαρά Κέρδη που αναλογούν σε Μετόχους της Alpha Bank διαμορφώνονται σε ζημιές 3,8 δισ.ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος αναφέρει ότι η πλήρης συμμετοχή στη συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Ιδιωτών Ομολογιούχων, που ισοδυναμεί με ζημίες 3,8 δισ. ευρώ για τους Μετόχους αντικατοπτρίζει τη βούλησή της τράπεζας να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας να παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της ευρωζώνης και της ΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha και Πειραιώς, το εννιάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος του 2011, παρουσίασαν ζημίες ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και ως εκ τούτου στο σύνολο του 2011 οι ζημιές θα ξεπεράσουν τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)