Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

105.000 άνεργοι προστέθηκαν από πέρυσι τον Σεπτέμβριο

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ-ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΑΕΔ ΜΟΝΟΝ 213.000
Κατά 18,40% αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι, οι οποίοι ανήλθαν σε 695.259 άτομα, έναντι 590.009 τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Το στοιχείο αυτό για το μήνα-βαρόμετρο για την ανεργία του προσεχούς χειμώνα είναι ενδεικτικό για τις εξελίξεις κατά τους επόμενους μήνες στην αγορά εργασίας, με τους ανέργους να κατακλύζουν τον ΟΑΕΔ και η μείωση της απασχόλησης να ανατροφοδοτεί την ύφεση και να παρασύρει στο καθοδικό σπιράλ τα φορολογικά έσοδα και τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, τις επενδύσεις, την οικονομία και, τελικά, την απασχόληση. Πόσο μάλιστα, όταν από όλους αυτούς τους ανέργους λιγότεροι από το 1/3, μόνο οι 213.335 από τους 695.259 λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας. Αριθμός μεγαλύτερος κατά 15.413 σε σχέση...
με πέρυσι. Αλλά και οι προσλήψεις ήταν λιγότερες από πέρυσι κατά 7,59% (83.778 έναντι 90.657 τον Σεπτέμβριο του 2010).

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, στην ηλικιακή ομάδα 30-54 ετών αναλογεί το 62,47% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 28,30% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,23%. Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,12% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 34,70%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 17,97% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,20%.

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 213.335 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 1.038 άτομα, ποσοστό 0,49% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 84,88% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 6,33% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι, το 4,13% είναι επιδοτούμενοι σε οικοδομοτεχνικά επαγγέλματα, το 2,84% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι και το 1,36% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 83.778, αυξημένες κατά 66,08% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (50.443) και μειωμένες κατά 7,59% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2010 (90.657).

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφτασαν τις 26.898 (αυξημένες κατά 54,60% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 14,80% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2010), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 38.576 (αυξημένες κατά 106,09% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 5,91% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2010) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 29.679 (αυξημένες κατά 31,53% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 12,42% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2010).

Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 65.474, το 58,92% των οποίων οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι αυξημένο κατά 81,29% από τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο (36.116) και μειωμένο κατά 9,78% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2010 (72.568).

Από τις παραπάνω ροές της μισθωτής απασχόλησης προκύπτει μείωση της μισθωτής απασχόλησης κατά 11.375 θέσεις εργασίας, έναντι -8.237 τον Αύγουστο και -15.797 τον Σεπτέμβριο του 2010.

..με 5 ...πρωθυπουργούς ! και συνεχίζουμε ! πάμε για ...11άδα !

Δε μας έφτανε ο ΓΑΠ, μας προέκυψε μετά ...φουριόζος και αποφασισμένος, ο ..."κάθε μέρα κι ένα νέο μέτρο" Βενιζέλος, σε ρόλο ...δήμιου. Τώρα μια καινούργια Τρόικα ...πρωθυπουργών, οι ..."εχθρός μας είναι οι συντεχνίες" (...όλοι οι Έλληνες δηλαδή), προστίθεται στην πρωθυπουργική ομάδα !

Και συνεχίζουμε... γιατί στη συγκυβέρνηση που διακαώς επιθυμούν, ήδη είναι στο...
"ζέσταμα" και οι Σαμαράς, Ντόρα και ...Καρατζαφύρερ, βεβαίως βεβαίως...

Πάνε ολοταχώς δηλαδή για 11άδα, με στόχο, να μας πάρουν και τα ...σώβρακα...

Θα πάνε σε εκλογές κατόπιν χρεοκοπίας!

Σοφία Βούλτεψη
17/10/2011
Άλλη μια «πιο κρίσιμη εβδομάδα» ξεκινά σήμερα με την κυβέρνηση σε μια ιδιότυπη επιφυλακή, τα προπαγανδιστικά προεόρτια της οποίας έκαναν την εμφάνισή τους χθες με το κοινό άρθρο που συνυπογράφουν οι υπουργοί παιδείας, υγείας και μεταφορών κ.κ. Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος και Ραγκούσης. Με το απεργιακό κύμα να κορυφώνεται, καθώς την προσεχή Πέμπτη ψηφίζεται στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο – όρος για την έκτη δόση του δανείου, τον κόσμο να συγκλονίζεται από διαδηλώσεις, τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναζητούν το προσφορότερο ύψος «κουρέματος» για την Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να έχει οριστεί για την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, ο κ. Παπανδρέου αισθάνθηκε να απειλείται περισσότερο από ποτέ και προσέτρεξε στην βοήθεια τριών υπουργών του.

Οι οποίοι, με το άρθρο τους, βρήκαν τους… ενόχους – τις συντεχνίες – και τελικά διαπίστωσαν πως φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους (που δημιούργησαν τις συντεχνίες) και, κυρίως, τον πρωθυπουργό.

Η ασπίδα προστασίας που πρόσφεραν στον κ. Παπανδρέου – καθώς είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για απόπειρα προσωπικής προβολής, αλλά για προσυνεννοημένη με τον πρωθυπουργό κίνηση – όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος μίλησε για «ανάλυση της πραγματικότητας», εντάσσοντας σ’ αυτήν και την πολιτεία του ΠΑΣΟΚ, με τρόπο που δεν επιτρέπει σε κανέναν να «βγάλει απ’ έξω την ουρά του».

Το γεγονός ότι στο κοινό άρθρο μετέχει και ο κ. Ραγκούσης, άλλωστε, είναι η απόδειξη ότι πρόκειται για επιχείρηση προστασίας του πρωθυπουργού. Το ίδιο και το γεγονός ότι ο τελευταίος ήταν ενήμερος για την κίνηση, που προήλθε μετά από σειρά συναντήσεων που είχε με τους «αρθρογράφους», την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Όλα αυτά την ώρα που η αποκομιδή των σκουπιδιών έχει εξελιχθεί σε εμφυλιοπολεμικό θρίλερ, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί μια μόνιμη λύση και με τον ΧΥΤΑ της Φυλής να ανοίγει λόγω παρέμβασης των ΜΑΤ.

Όπως – το σημαντικότερο – μόνιμη λύση δεν έχει εξασφαλιστεί και για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, για την οποία υποτίθεται ότι «παλεύει» η κυβέρνηση (σύμφωνα με την έκφραση του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα»), χωρίς όμως, όπως διεφάνη, να υπάρχει κάτι το χειροπιαστό.

Άλλωστε και ο κ. Παπανδρέου προχώρησε, όπως και οι τρεις υπασπιστές του, σε διαπιστώσεις, λέγοντας πως «πονάει, θλίβεται και αγανακτεί» όταν συγκρίνει την Ελλάδα του 2004 με αυτή του 2009, «την Ελλάδα που ήταν μια πρωταγωνίστρια ευρωπαϊκή δύναμη στα Βαλκάνια, με την Ελλάδα που έχει χάσει της αξιοπιστία της στην Ευρώπη».

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμιά πληροφορία σχετικά με το «κούρεμα», αλλά και η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, κρατά κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά στο ύψος του ποσοστού περαιτέρω απομείωσης που μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Αθήνα.

Η συμπεριφορά αυτή ενισχύει την ανησυχία ότι είναι πιθανόν να βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές. Να αποδεχθεί δηλαδή η κυβέρνηση οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από το ευρωπαϊκό Διευθυντήριο.

Εξίσου ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη επί του θέματος μιλήσει και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, ώστε να γνωρίζουμε από ποιο ποσοστό και πάνω θα θεωρηθεί το «κούρεμα» πιστωτικό γεγονός.

Πάντως, ο Τσαρλς Νταλάρα, επικεφαλής του IIF, που έχει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων μεταξύ τραπεζών και τρόικας για την εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε στους Financial Times ότι οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση πέραν του 21% θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός.

Από την πλευρά του, το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών έστειλε μέσω μελέτης του το μήνυμα ότι ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα ήταν για τη Γερμανία φθηνότερη λύση από τη συνέχιση των πακέτων διάσωσης.

Αλλά και ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε παρενέβη και πάλι χθες για να ξεκαθαρίσει πως η κρίση στην Ελλάδα δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους.

Κάτι, το οποίο όπως είπε, συζητείται αλλά «δεν είναι υποχρεωτικό να οριστικοποιηθεί μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, αρκεί να έχουν αποσαφηνιστεί οι βασικές αρχές»!

Αυτό σημαίνει ότι η αγωνία για τη χώρα μας, δια του μαρτυρίου της σταγόνας, είναι πιθανόν να συνεχιστεί και μετά την προσεχή Κυριακή.

Και το σοβαρότερο πρόβλημα είναι πως ενώ όλοι αναζητούν φθηνότερες και πιο συμφέρουσες λύσεις, στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε ποια είναι η επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι η χώρα έχει μπει στην ευθεία των εκλογών.

Οι προπηλακισμοί που έζησαν υπουργοί και βουλευτές το παρελθόν σαββατοκύριακο από την Αθήνα ως τα Τρίκαλα και την Κατερίνη, αποδεικνύουν πως «αυτό» δεν μπορεί να πάει μακριά.

Ειδικά στα Ελευθέρια της Κατερίνης, που γιόρτασε τα 99 χρόνια από την απελευθέρωσή της, η εικόνα των μαθητών και των μαθητριών που παρήλαυναν αποστρέφοντας το βλέμμα από την εξέδρα των επισήμων, υπήρξε χωρίς αμφιβολία το πιο ηχηρό μήνυμα απόρριψης και αποστροφής.

Το δυστύχημα είναι ότι, με ευθύνη του κ. Παπανδρέου που εξακολουθεί να κάνει το παν για να διασωθεί, σε εκλογές θα πάμε επειδή θα έχει έλθει η καταστροφή και όχι για να προληφθεί αυτή.

Στα όπλα!!

Οι Έλληνες στρατιωτικοί και στρατεύσιμοι κάνουν το καθήκον τους την στιγμή που οι τουρκικές προκλήσεις ολοένα και πληθαίνουν.. Δείτε στο video που έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΣ μέσω της ιστοσελίδας του παρουσιάζονται στιγμιότυπα από την Επιχειρησιακή Εκπαίδευση Μονάδων του Στρατού Ξηράς και τη Συμμετοχή Τμημάτων του σε Ειρηνευτικές Αποστολές τους.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Μια ομάδα ανεξαρτήτων πολιτών του Σαρωνικού (ΟΑΠΣ) σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων, επεξεργάσθηκε την μεθοδολογία με την οποία θα καταστήσει γνωστό στην διεθνή κοινότητα ότι η Γερμανία μας οφείλει αποζημιώσεις από την περίοδο του πολέμου.

Πλέον συγκεκριμένα ο Ελληνικός Λαός απαιτεί:

· Από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να καταδικάσει τη Γερμανία για τα εγκλήματα που διέπραξε στο Δίστομο και σε άλλα 94 χωριά

· Η Γερμάνια να αποζημιώσει την Ελλάδα με 162 δις ευρώ για τις καταστροφές της παραγωγικής και λοιπής Υποδομής του κράτους καθώς και για το κατοχικό δάνειο, το οποίο οι Γερμανοί έχουν αναγνωρίσει αλλά κανείς από Ελληνικής πλευράς δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει.

Σε αυτές τις Ελληνικές απαιτήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται η κλοπή αρχαιολογικού θησαυρού και οι παράπλευρες απώλειες

Η ΟΑΠΣ απεφάσισε να προωθήσει μέχρι της 28ης Οκτωβρίου Διεθνή Έκκληση επιφανών Ελλήνων της ομογένειας, που θα απευθύνεται στους αρχηγούς των δέκα (10) ισχυρότερων κρατών του κόσμου, υπενθυμίζοντας την οφειλή που έχει η Γερμανία προς την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα μέσω διαδικτυακού κόμβου συγκεντρώνει παγκοσμίως υπογραφές για το θέμα των αποζημιώσεων

Τέλος οργανώνει ανοιχτή ενημέρωση προς τον Ελληνικό Λαό στις 24 Οκτωβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 στο Θέατρο Βεάκη.

Υποβάλλεται η παράκληση προς όλους εσάς που είσθε παραλήπτες:

1. Να διαβάσατε στην ιστοσελίδα « το Βήμα Σαρωνικού» http://vimasaronikou.wordpress.com/όλα τα σχετικά με τις Γερμανικές Πολεμικές Αποζημιώσεις και τις ευθύνες των Πολιτικών και δικαστικών μας

2. Να υπογράψετε για τις Γερμανικές αποζημιώσεις στον διαδικτυακό κόμβο, http://www.greece.org/blogs/wwii/ για τις οφειλόμενες από τους Γερμανούς αποζημιώσεις.

3. Να προωθήσετε την Έκκληση που υπάρχει στο διεθνή κόμβο στο διαδίκτυο, http://www.ekklisi.gr/ , σε τυχόν φίλους επιφανείς Έλληνες ομογενείς για τη συλλογή υπογραφών, για τη στήριξη του αιτήματος απόδοσης των γερμανικών πολεμικών οφειλών, στην Ελλάδα.

Να προωθήσετε το παρόν σε όσους περισσότερους δύνασθε, παρακαλώντας τους να κάνουν και αυτοί το ίδιο.

4. Να έλθετε στις 24 Οκτωβρίου στο Θέατρο Βεάκη

5. Να μου στείλετε όποια καλή ιδέα προτείνετε για τη συγκέντρωση ικανού αριθμού υπογραφών από εξέχουσες προσωπικότητες του αποδήμου Ελληνισμού

6. Από τα πατριωτικά Blogs αναμένω να διαλύσουν τα ΜΜΕ

Η Πατρίδα κινδυνεύει

Ευχαριστώ

Στέργιος Σμυρλής

Τα έτη δικηγορίας «κλειδί» για το εφάπαξ

Στα 15.000 - 25.000 ευρώ υπολογίζεται το ύψος του βοηθήματος

Τα έτη δικηγορίας «κλειδί» για το εφάπαξ

Εφάπαξ βοήθημα της τάξης των 15.000 - 25.000 ευρώ κατά μέσο όρο, που συνδέεται ευθέως με τα έτη δικηγορίας και ασφάλισης, μπορούν να λάβουν οι δικηγόροι από τα Ταμεία Πρόνοιας και αλληλοβοήθειας που έχουν συσταθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Το πρώην Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών (ΤΠΔΑ) είναι το μόνο που έχει ενταχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) και λειτουργεί ως ΝΠΔΔ. Στις υπόλοιπες πόλεις κάθε δικηγορικός σύλλογος έχει το δικό του Ταμείο Αλληλοβοήθειας ή Λογαριασμό Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων (ΛΕΑΔ) ως ΝΠΙΔ ή ανεξάρτητο φορέα σωματειακής μορφής.

Οι δικηγόροι της Αθήνας λαμβάνουν "εφάπαξ" της τάξης των 20.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Βασική προϋπόθεση για την πληρωμή του είναι η δικαίωση κύριας σύνταξης από το Ταμείο Νομικών. Με τις τελευταίες ισχύουσες διατάξεις δεν υπάρχουν ελάχιστα έτη ασφάλισης για να λάβει κανείς το βοήθημα. Από τη στιγμή που θα πάρει κύρια σύνταξη, θα πάρει και εφάπαξ για τα χρόνια, για τα οποία ήταν ασφαλισμένος στο ΤΠΔΑ και πλήρωνε εισφορές.

Η ασφάλιση στον τομέα πρόνοιας (και υγείας) είναι υποχρεωτική για όλους τους δικηγόρους, όταν παίρνουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και εγγράφονται στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Το εφάπαξ πληρώνεται μέσα σε 15 ημέρες, αν και ο διευθυντής του τομέα, Γιώργος Σταματάκης, δηλώνει πως πολύ γρήγορα αυτό αναμένεται να αλλάξει. "Στο τμήμα μητρώου υπηρετούν τρεις υπάλληλοι, εκ των οποίων οι δύο συνταξιοδοτούνται άμεσα. Οταν φύγουν, δεν θα μπορούμε να δίνουμε πια εφάπαξ, θα είναι αδύνατο"...

Το ποσό του βοηθήματος προκύπτει από έναν απλό πολλαπλασιασμό. Τα χρόνια δικηγορίας επί έναν σταθερό συντελεστή ο οποίος είναι 693,35. Οσοι έχουν περισσότερα από 25 χρόνια λαμβάνουν προσαύξηση 1% για κάθε χρόνο μέχρι τη συμπλήρωση της 35ετίας.

Οι δικηγόροι της συμπρωτεύουσας λαμβάνουν "εφάπαξ" που φτάνει μέχρι και τα 18.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει συμπληρώσει 15 χρόνια δικηγορίας κατ' ελάχιστο με πληρωμένες εισφορές.

Διαφορετικά παίρνει επιστροφή των εισφορών του με τη συνταξιοδότηση. Το ποσό υπολογίζεται ως εξής: Α*72%*n. Οπου Α είναι ένας σταθερός συντελεστής που ισούται με 740. Οπου n είναι τα χρόνια ασφάλισης στον φορέα. Για παράδειγμα κάποιος με 25ετία θα λάβει εφάπαξ: 740*72%=532,8*25=13.320 ευρώ. Ισχύει πλαφόν 35 ετών στα χρόνια ασφάλισης.

Η εκταμίευση του βοηθήματος πραγματοποιείται μέσα σε ένα 15νθήμερο, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παραίτηση από την δικηγορία. Το εφάπαξ δεν συνδέεται με τη συνταξιοδότηση από τον κύριο φορέα και για την πληρωμή του δεν απαιτείται η απόφαση του Ταμείου Νομικών (το Ταμείο Αλληλοβοήθειας είναι ΝΠΙΔ).

Οι δικηγόροι του Πειραιά λαμβάνουν "εφάπαξ" από το δικό τους Ταμείο Αλληλοβοήθειας, με ελάχιστη προϋπόθεση για τη θεμελίωση δικαιώματος τη 10ετία δικηγορίας με πληρωμένες εισφορές. Σε διαφορετική περίπτωση, ο δικαιούχος παίρνει επιστροφή εισφορών, αν έχει τουλάχιστον μία 3ετία στο Ταμείο. Η πληρωμή του "εφάπαξ" δεν συνδέεται με την απόφαση για την κύρια σύνταξη και πραγματοποιείται το πολύ εντός 10 ημερών από την υποβολή της αίτησης.

Το εφάπαξ υπολογίζεται με ένα απλό πολλαπλασιασμό, ανάλογα με την κατηγορία ασφαλίστρων που πληρώνει ο δικηγόρος. Στην πρώτη κατηγορία, που είναι υποχρεωτική, ο ασφαλισμένος πληρώνει 492,48 ευρώ τον χρόνο εισφορές.

Η δεύτερη και η τρίτη κατηγορία είναι προαιρετικές και εξασφαλίζουν υψηλότερο "εφάπαξ", καθώς απαιτούν εισφορές 664,85 και 837,22 ευρώ τον χρόνο αντίστοιχα. Στην πρώτη κατηγορία το εφάπαξ υπολογίζεται με τον τύπο 971,42*έτη ασφάλισης. Στη δεύτερη ο σταθερός συντελεστής μεταβάλλεται σε 1.214,27 ευρώ και στην τρίτη 1.457,12 ευρώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Τα ποσά του εφάπαξ για τους δικηγόρους

Δικηγόροι Αθηνών
Δικηγόροι Θεσ/νίκης
Δικηγόροι Πειραιά
Χρόνια ασφάλισης
Βασικό ποσό εφάπαξ
Προσαύξηση
Τελικό ποσό εφάπαξ
Εφάπαξ βοήθημα
Εφάπαξ βοήθημα (με ετήσια εισφορά 492,48)
Εφάπαξ βοήθημα (με ετήσια εισφορά 664,85)
15
10.400,25
-
10.4
7.992
14.571
18.214
18
12.480,3
-
12.48
9.59
17.485
21.856
20
13.867
-
13.867
10.656
19.428
24.285
22
15.253,7
-
15.253
11.721
21.371
26.713
25
17.333,75
-
17.333
13.32
24.285
30.356
26
18.027,10
180,27
18.207
13.852
25.256
31.571
27
18.720,45
367,47
19.087
14.385
26.228
32.785
28
19.413,8
561,60
19.975
14.918
27.199
33.999
29
20.107,15
762,67
20.869
15.451
28.171
35.213
30
20.800,50
970,67
21.771
15.984
29.142
36.428
31
21.493,85
1.185,6
22.679
16.516
30.114
37.642
32
22.187,20
1407,47
23.594
17.049
31.085
38.856
33
22.880,55
1.636,27
24.516
17.582
32.056
40.07
34
23.573,90
1.872
25.445
18.115
33.028
41.285
35
24.267,25
2.114,67
26.381
18.648
33.999
42.499
37
25.653,95
2.114,67
27.768
18.648
35.942
44.927
40
27.734
2.114,67
29.848
18.648
38.856
48.57

Πρωτότυπο και διασκεδαστικό...

«Βιώσιμη λύση μόνο με μεγαλύτερο κούρεμα»

ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ
Αδύνατη θεωρεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μία βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας χωρίς ουσιαστική μείωση του συνολικού ελληνικού χρέους. Εθελοντικό κούρεμα έως 50% φέρεται να συζητά ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, σύμφωνα με την Bild.

«Βιώσιμη λύση μόνο με μεγαλύτερο κούρεμα»

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Berlin Direkt της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ARD, ο Σόιμπλε υπογράμμισε ότι "η μείωση του ελληνικού χρέους θα είναι πιθανότατα μεγαλύτερη από εκείνη που αποφασίστηκε το καλοκαίρι".

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για τις λεπτομέρειες του συνολικού πακέτου, το οποίο ίσως να μην είναι έτοιμο από κάθε άποψη μέχρι τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23 Οκτωβρίου.

Η λύση για την Ελλάδα θα είναι πάντως ένα τμήμα του συνολικού αυτού πακέτου που θα εγκρίνουν οι ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Ο Σόιμπλε επισήμανε ότι η συμμετοχή των πιστωτών θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το 21%, που συμφωνήθηκε στις 21 Ιουλίου.

"Επιδιώκουμε, εφόσον είναι δυνατόν, μια συμφωνία με τις τράπεζες", είπε ο γερμανός υπουργός, διευκρινίζοντας ότι "η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να είναι τόσο υψηλή ώστε να διασφαλίζει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα".

Ταυτόχρονα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild θέλει τον πρόεδρο της Deutsche Bank και πρόεδρο της IIF Γιόζεφ Ακερμαν να βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για εθελοντικό "κούρεμα" μέχρι 50%.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσιεύει την Κυριακή, πληροφορίες από οικονομικούς και κυβερνητικούς κύκλους -όπως σημειώνει- βάσει των οποίων ο Γιόζεφ Ακερμαν έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις που κάνει ο Ακερμαν είναι να προχωρήσει ένα "κούρεμα" έως 50% σε εθελοντική βάση.

Αλλο δημοσίευμα θέλει το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ακόμη και το "βαθύ κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων είναι φθηνότερη λύση από την διάσωση της Ελλάδας.

«Πράσινο» για την δημοσιοποίηση της λίστας των μεγαλο-οφειλετών

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Το "πράσινο φως" για την δημοσιοποίηση της λίστας των ονομάτων που οφείλουν στο δημόσιο περισσότερα από 150.000 ευρώ, έδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

«Πράσινο» για την δημοσιοποίηση της λίστας των μεγαλο-οφειλετών

Οπως μετέδωσε το Mega, η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα έχει ανακοινωθεί μέχρι την Τρίτη.

Σημειώνεται πως 14.700 οφειλέτες του Δημοσίου, από τους οποίους οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και 8.200 νομικά πρόσωπα, έχουν χρέη ύψους 37 δισ. ευρώ και οφείλουν το 90% των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αποτελούν, δε, το 1,6% των φοροφυγάδων και οι οφειλές τους είναι από 150.000 ευρώ και άνω.

Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμές οφειλές θα πρέπει να προέρχονται από φόρους, δασμούς και λοιπά βάρη, θα πρέπει να υπάρχει οριστικοποίηση της φορολογικής ενοχής -δηλαδή θα πρέπει να έχει παρέλθει ο χρόνος για την άσκηση προσφυγής ή θα πρέπει να έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση- θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη ενημέρωση του οφειλέτη για την επικείμενη δημοσιοποίηση του ονόματός του και να του χορηγηθεί προθεσμία προκειμένου να τακτοποιήσει την οφειλή του, και τέλος θα πρέπει να ταυτοποιείται επαρκώς ο οφειλέτης με την δημοσιοποίηση του επωνύμου, του ΑΦΜ, του πατρικου ονόματος.

Συμφωνα με την ίδια απόφαση της Αρχής δεν θα πρέπει να δημοσιεύονται ονόματα οφειλετών χρεών που είναι ανεπίδεκτα είσπραξης, στοιχεία ανήλικων οφειλετών και στοιχεία αποβιώσαντων οφειλετών.

Σε απεργιακό πυρετό η χώρα

Νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθούν την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, με τη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με φόντο την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ειδικότερα συνεχίζεται από την περασμένη Πέμπτη έως τις 19 Οκτωβρίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. Με προσωπικό ασφαλείας θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) συνεχίζει τις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα και η απεργία των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ, ενώ και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες έως τις 20 Οκτωβρίου.

Σαρανταοκτάωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου ξεκινούν τη Δευτέρα και οι εφοριακοί.

Ενστολή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16.00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο προγραμματίζουν σημερα Δευτέρα, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σημερα και οι δικαστές, όπως αποφασίστηκε μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00. Δικαστές και εισαγγελείς θα ασκούν το λειτούργημα τους, αποκλειστικά και μόνο στα δικαστικά καταστήματα και εντός του χρόνου που τα δικαστήρια θα λειτουργούν και ως εκ τούτου δεν θα δημοσιεύονται αποφάσεις, εκτός από αυτές που αφορούν επείγουσες πολιτικές και ποινικές υποθέσεις.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία τουλάχιστον τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία. Η απεργία θα αρχίσει συγκεκριμένα στις 06.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα λήξει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης.

Χωρίς ενημέρωση θα μείνουν οι πολίτες την Τρίτη, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν την Τρίτη με 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Ολικό μπλακ άουτ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα σημειωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που ξεκινούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα δύο συνδικάτα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίο του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Την Πέμπτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα, έπειτα από απόφαση της ΕΣΕΕ

Με στάσεις εργασίας αναμένεται, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των πολιτών στις συγκεντρώσεις, ενώ ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων αναμένονται προσεχώς.

Ψήφισμα από τους δικαστές, κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις

Ψήφισμα από τους δικαστές, κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις

Ψήφισμα βόμβα εξέδωσαν οι Δικαστές, οι οποίοι από το πρωί τις Δευτέρας κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για θεσμικά και οικονομικά ζητήματα του κλάδου.

Ιδιαίτερη αίσθηση ωστόσο προκαλεί η παράθεση στο ψήφισμά τους μία γενικότερη τοποθέτηση για τα μεγάλα προβλήματα [που αντιμετωπίζει η χώρα.

Οι δικαστές καλούν την κυβέρνηση «να αντιληφθεί τις επιπτώσεις της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής στον Ελληνικό Λαό . Να σταθμίσει τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών . Να αντιληφθεί την ανάγκη της προστασίας των αδυνάτων που έγιναν τόσο πολλοί και θα γίνουν ακόμα περισσότεροι με τα εξαγγελλόμενα μέτρα. Να σταματήσει τις σπατάλες χρημάτων σε αμφιλεγόμενες επιλογές (αθρόες προσλήψεις ειδικών συμβούλων σε υπουργικά γραφεία, ανεξέλεγκτες χρηματοδοτήσεις κατασκευών από τον προϋπολογισμό της Βουλής, παροχή αυτοκινήτων στους Βουλευτές με συμβάσεις leasing, κ.α. )».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)