Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Νέο ασφαλιστικό με κατάργηση των εξαιρέσεων

Νέο ασφαλιστικό με κατάργηση των εξαιρέσεωνΕναρμόνιση του ασφαλιστικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητική βάση με ενιαίους κανόνες για όλους και κατάργηση των εξαιρέσεων επιτάσσει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, καλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να ανοίξει εκ νέου το ασφαλιστικό ώστε οι αλλαγές να εφαρμοστούν από 1/1/2015.
Συγκεκριμένα, οι συντάξεις, οι λοιπές παροχές αλλά και τα όρια ηλικίας μπαίνουν στο στόχαστρο καθώς η Τρόικα αξιώνει από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα που θα συγκρατούν τις συνταξιοδοτικές δαπάνες και θα διευρύνουν τη βάση των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι δανειστές υπενθυμίζουν την υποχρέωσή μας να εκπονήσουμε αναλογιστικές μελέτες στα ταμεία κύριας ασφάλισης έως το Σεπτέμβριο, για να κριθεί η βιωσιμότητα των ταμείων με δεδομένη τη μειούμενη κρατική χρηματοδότηση. Στο μνημόνιο επισημαίνεται η ανάγκη για ευρύτερο πακέτο αλλαγών στο  συνταξιοδοτικό σύστημα προκειμένου να εξασφαλίζεται ανταποδοτικότητα και δικαιοσύνη.
Συγκεκριμένα, το κείμενο κάνει λόγο για κατάργηση αδικαιολόγητων εξαιρέσεων και για αντικατατάσταση του ανταποδοτικού συστήματος από κεφαλαιοποιητικό ώστε να γίνει ακόμα πιο ισχυρός ο δεσμός εισφορών - παροχών. Αυτό σημαίνει ότι απεμπλέκονται σταδιακά τα ταμεία από την κρατική χρηματοδότησης και ο ασφαλισμένος εισπράττει ποσά ανάλογα με τις εισφορές που έχει καταβάλει.
Στην έκθεση της Τρόικας επισημαίνεται ότι σημειώθηκαν καθυστερήσεις στην εισπραξιμότητα των οφειλών μέσω του ΚΕΑΟ, ενώ γίνεται επίσης αναφορά στις πολιτικές κατά της ανεργίας ιδίως των νέων και των μακροχρόνια ανέργων. Οι δανειστές υπενθυμίζουν την υποχρέωσή μας να λάβουμε μέτρα για τους ανασφάλιστους  και να χορηγήσουμε πιλοτικά εντός του 2014  το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα βάσει κριτηρίων στις αδύναμες ομάδες πολιτών που ζουν κάτω από  τα όρια της φτώχειας.



Κακές οι εργασιακές συνθήκες για 8 στους 10 Έλληνες

Επιδείνωση την τελευταία 5ετία καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο 
“Κακές” θεωρούν τις εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα οκτώ στους δέκα πολίτες βλέποντας επιδείνωση τα τελευταία 5 χρόνια σύμφωνα με Ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα σχετικά τον τρόπο με τον οποίο η κρίση επηρέασε την ποιότητα των όρων εργασίας στην ΕΕ.

Την ίδια ώρα λιγότεροι από τους μισούς εργαζομένους δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα και πάνω από τους μισούς δηλώνουν «δυσαρεστημένοι» από την ισορροπία μεταξύ της εργασίας και...
της ιδιωτικής ζωής.
Ειδικότερα το 88% των Ελλήνων απαντά θετικά στο ερώτημα “πιστεύετε πως τα τελευταία 5 χρόνια οι συνθήκες εργασίας στη χώρα σας έχουν χειροτερέψει;” την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 57% και το 82% θεωρεί ότι οι εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα είναι "κακές" (43% στην ΕΕ), ενώ μόλις το 16% θεωρεί ότι είναι «καλές» (53% στην ΕΕ).
Σχετικά με το ωράριο εργασίας, το 63% των Ελλήνων ερωτηθέντων εκφράζει σε γενικές γραμμές ικανοποίηση (80% στην ΕΕ), ενώ δυσαρέσκεια εκφράζει το 36% (19% στην ΕΕ). Στο ερώτημα «είστε ικανοποιημένοι από την ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της ιδιωτικής ζωής;», «δυσαρεστημένοι» δηλώνουν το 52% των Ελλήνων (25% στην ΕΕ) και «ικανοποιημένοι» το 48% (74% στην ΕΕ).
Στην ερώτηση «σε γενικές γραμμές είστε ικανοποιημένοι από τις σημερινές εργασιακές συνθήκες στη χώρα σας;», αρνητικά απαντά το 62% των Ελλήνων (23% στην ΕΕ) και θετικά το 38% (77% στην ΕΕ). Μετά τους Έλληνες το χαμηλότερο ποσοστό ικανοποίησης καταγράφεται από τους Ισπανούς (53%).
Σχετικά με τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συνθήκες εργασίας τους τελευταίους 12 μήνες, στο ερώτημα «ζητήθηκε η γνώμη σας για αλλαγές στην οργάνωση της εργασίας ή/και τις συνθήκες εργασίας;» θετικά απαντά το 45% των Ελλήνων (54% στην ΕΕ) και αρνητικά το 55% (45% στην ΕΕ).
Στην ερώτηση «ενημερωθήκατε για την κατάσταση της εταιρείας σας ή του οργανισμού σας όσον αφορά στην χρηματοοικονομική κατάσταση και στο μέλλον της, συμπεριλαμβανομένης πιθανής αναδιάρθρωσης;», θετικά απάντησε το 51% των Ελλήνων (63% στην ΕΕ) και αρνητικά το 48% (36% στην ΕΕ).
Ακόμη, το 56% των Ελλήνων (51% στην ΕΕ) δηλώνουν ότι ο κυριότερος κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας είναι η έκθεση στο άγχος, το 27% επισημαίνει τις επαναληπτικές κινήσεις ή τις κουραστικές στάσεις του σώματος (28% στην ΕΕ) και το 17% τους κινδύνους ατυχημάτων ή σοβαρών τραυματισμών (17% στην ΕΕ).
Τέλος, το 53% των Ελλήνων δηλώνουν ότι στο χώρο εργασίας τους το προσωπικό δεν ενημερώνεται σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία (22% στην ΕΕ), το 51% ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την πρόληψη των προβλημάτων υγείας ή των ατυχημάτων στην εργασία (37% στην ΕΕ) και το 76% ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την προσαρμογή του χώρου εργασίας για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (62% την ΕΕ).
Μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας όσον αφορά τις συνθήκες εργασίες στη χώρα τους καταγράφονται στους Ούγγρους (79%), στους Ισπανούς (76%) και στους Ιταλούς (73%). Επίσης μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά επιδείνωσης στις συνθήκες εργασίας στη χώρα τους καταγράφουν οι Ισπανοί (86%), οι Ιταλοί (85%), οι Σλοβένοι (84%) και οι Πορτογάλοι (78%).
Ως όροι εργασίας θεωρήθηκαν ο χρόνος εργασίας, η οργάνωση της εργασίας, η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία, η εκπροσώπηση των εργαζομένων και η σχέση με τον εργοδότη.

Με έλλειμμα 12,7% και χρέος 175,1% τελευταίοι στην ΕΕ!


Στην τελευταία και χειρότερη θέση όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά και της ΕΕ των 28 κρατών-μελών βρίσκεται η Ελλάδα αναφορικά με το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε χθες η Γιούροστατ, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, για το 2013. Το ελληνικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε τόσο σε απόλυτο μέγεθος, καθώς από τα 304 δισεκατομμύρια του 2012 εκτινάχθηκε στα 319 δισ. ευρώ (ακριβέστερα από 303,936 δισ. σε 318,703), όσο και πολύ περισσότερο...
σε ποσοστό επί του ΑΕΠ. Από 157,2% του ΑΕΠ που ήταν το 2012 απογειώθηκε στο 175,1% του ΑΕΠ το 2013! Η τόσο μεγάλη αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι κατά το 2013 το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά ακόμη 11 δισεκατομμύρια ευρώ, πέφτοντας από τα 193 δισεκατομμύρια ευρώ στα 182 δισεκατομμύρια - για όσους θέλουν να έχουν τους απολύτως ακριβείς αριθμούς της Γιούροστατ, το ελληνικό ΑΕΠ έπεσε από τα 193,347 δισ. ευρώ στα 182,054 δισεκατομμύρια. Τέτοιο εξωφρενικό ποσοστό χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ δεν έχει απολύτως καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Για να γίνουμε σαφέστεροι, μετά το 175,1% του ΑΕΠ που είναι η ελληνική επίδοση, το δεύτερο χειρότερο ποσοστό είναι αυτό της Ιταλίας (132,6% του ΑΕΠ) - δηλαδή πάνω από... σαράντα (!) εκατοστιαίες μονάδες μικρότερο! Το 2012 το ελληνικό ποσοστό ήταν και πάλι το χειρότερο της Ευρώπης - 157,2% του ΑΕΠ. Δεύτερο χειρότερο ήταν και πάλι το ιταλικό (127% του ΑΕΠ), το οποίο όμως απείχε τουλάχιστον «μόνο» τριάντα εκατοστιαίες μονάδες. Το 2013 δηλαδή η κατάσταση χειροτέρεψε σαφώς!
Καθόλου καλά δεν είναι τα πράγματα και με το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μας, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου για το διαβόητο «πρωτογενές πλεόνασμα». Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας λοιπόν που ανακοίνωσε η Γιούροστατ είναι... 12,7% του ΑΕΠ! Πρόκειται για το δεύτερο χειρότερο έλλειμμα τα τελευταία είκοσι χρόνια, με μοναδική εξαίρεση το αμφιλεγόμενο λόγω πληθώρας στατιστικών λαθροχειριών 15,6% του ΑΕΠ του 2009. Το έλλειμμα του 2013 είναι μάλιστα το δεύτερο χειρότερο εδώ και μισόν αιώνα, αν εξαιρέσουμε τα ελλείμματα των κυβερνήσεων Τζαννετάκη, Ζολώτα και του... «νοικοκύρη» Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από το 1989 ως το 1993! Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το 2013, από τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ μόνο η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Σλοβενίας είχε έλλειμμα μεγαλύτερο εκείνου της Ελλάδας - συγκεκριμένα 14,7% του ΑΕΠ. Το έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ που παρουσίασε πέρυσι η Ελλάδα είναι πάνω από πέντε (!) εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το τρίτο και το τέταρτο χειρότερο έλλειμμα της ΕΕ των «28» - δηλαδή της Ιρλανδίας (7,2% του ΑΕΠ) και της Ισπανίας (7,1%).
Μαύρα χάλια δηλαδή και από πλευράς δημοσιονομικού ελλείμματος, έστω και αν στο έλλειμμα η Ελλάδα βρίσκεται στην 27η χειρότερη θέση στην ΕΕ των «28» και όχι στην 28η, όπως στο δημόσιο χρέος. Γράψαμε όμως ότι η Ελλάδα στα δύο αυτά θέματα βρίσκεται στην τελευταία θέση της ΕΕ γιατί η Σλοβενία είναι πολύ καλύτερα από τη χώρα μας από πλευράς δημοσίου χρέους, καθώς αυτό ανέρχεται στο 71,7% του ΑΕΠ της. Είναι δηλαδή λιγότερο από το μισό του ποσοστού του

Πόσα χρωστούν οι εφοπλιστές σε φόρους και ταμεία

Στο ποσό των 101.065.652,15 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα Ταμεία Πρόνοιας των ναυτεργατών οι οποίες έχουν αποσταλεί προς βεβαίωση στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Αναλυτικά στοιχεία για τις οφειλές διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, ύστερα από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος ζητώντας να ενημερωθούν ποιες είναι οι βεβαιωμένες ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα Ταμεία Πρόνοιας των ναυτεργατών, καθώς και...
ποιες ενέργειες έχουν γίνει προκειμένου να εισπραχθούν από το Δημόσιο και το ΝΑΤ.
Η ερώτηση απευθύνεται σε δύο ακόμη υπουργούς (Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου) και οι βουλευτές έχουν ζητήσει στοιχεία και για τους φόρους που έχουν καταβάλει οι εφοπλιστές το 2013, για τα φορολογικά έσοδα από ναυτιλιακές εξωχώριες εταιρείες στην Ελλάδα και τις βεβαιωμένες ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς τη Δ.Ο.Υ. Πειραιά.
Από το έγγραφο του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση προκύπτει ότι έχουν αποσταλεί στις Δ.Ο.Υ. έναντι οφειλών προς τα συγκεκριμένα Ταμεία:
• Από οφειλές πλοίων εσωτερικού: 35.022.675,39 ευρώ
• Από οφειλές ποντοπόρων πλοίων: 17.891.324,98 ευρώ
• Από οφειλές έναντι Κεφαλαίου Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων: 48.151.651,78 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: 101.065.652,15 ευρώ
Ο υπουργός Εργασίας, στην απάντησή του, επισημαίνει για τα ανωτέρω ποσά ότι πρόκειται για τα αρχικώς βεβαιωθέντα, καθόσον βρίσκονται σε εξέλιξη διακανονισμοί αρκετών οφειλών προς το Ταμείο και λαμβάνουν χώρα καταβολές στις Δ.Ο.Υ. (είτε εφάπαξ-είτε με ρύθμιση), για τις οποίες ενημερώνεται σταδιακά η αρμόδια υπηρεσία του ΝΑΤ. Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ταυτόχρονα ότι η υπηρεσία του ΝΑΤ έχει προβεί σε όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως απαγόρευση απόπλου του πλοίου, αναγκαστική κατάσχεση μέσω αρμόδιας Δ.Ο.Υ., υποβολή μήνυσης και αναγγελία στους διενεργηθέντες πλειστηριασμούς.

Μια λαμπάδα από τον Σαμαρά στον άγιο Αλέξιο


Ήταν πραγματικά στριμωγμένη η συγκυβέρνηση και οι αρχηγοί της. Ένα μήνα πριν τις εκλογές κανείς δεν πίστευε τα περί πλεονάσματος και εξόδου από την κρίση, κανέναν δε μπορούσαν να πείσουν με τη μάσκα της αισιοδοξίας τους. Η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν πραγματικά στριμωγμένη στα σχοινιά.

Το στρίμωγμα έγινε χειρότερο από την αποκάλυψη της Wall Street Journal ότι όχι μόνο δεν υφίσταται πλεόνασμα για την ελληνική οικονομία, αλλά ότι υπάρχει έλλειμμα 16 δισ. ευρώ ή αλλιώς 8,7% του ΑΕΠ της χώρας.

Ουσιαστικά, όμως, η αποκάλυψη έγκειται στην ομολογία του εκπροσώπου της ίδιας της Eurostat, ο οποίος αφού εξήγησε τις αλχημείες που...
έγιναν στα στοιχεία της Ελλάδας για να παρουσιαστεί το έλλειμμα ως πλεόνασμα, στο τέλος και όταν ρωτήθηκε από την WSJ εάν η μεθοδολογία αυτή έχει εφαρμοστεί και σε κάποια άλλη χώρα μέλος της ΕΕ, απάντησε ξεκάθαρα «όχι!».
Τι σημαίνει αυτό; Ζούμε ημέρες Σημίτη, πλαστών στοιχείων και δημιουργικής λογιστικής με κοινή συναίνεση της Γερμανίας, της Eurostat και της ΕΚΤ. Τότε, η απάτη είχε γίνει για να μπούμε στην ευρωζώνη και να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Τώρα, η ίδια απάτη γίνεται για να διασωθούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, να μείνουμε στην ευρωζώνη και να φτάσουμε σε ακόμη χειρότερα επίπεδα ξεφτίλας και διαβίωσης.
Αντί, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει φέιγ βολάν το δημοσίευμα της WSJ και την απάτη της Eurostat και της Τρόικας…. Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τα μέλη του να γυρίζουν πόρτα – πόρτα όλα τα σπίτια των Ελλήνων ψηφοφόρων και να τους εξηγούν τι έγινε…. Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει το θέμα ψηλά μέχρι την ημέρα των εκλογών και ταυτόχρονα να καταγγείλει ότι οι αφορολόγητοι εφοπλιστές χρωστούν 101.065.652,15 ευρώ προς το ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα Ταμεία Πρόνοιας των ναυτεργατών… Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στο Σύνταγμα έναν ηλεκτρονικό πίνακα που θα μετράει τους ανασφάλιστους οι οποίοι έφτασαν τα 2,4 εκ. ενώ ο Υπουργός Υγείας «υπολογίζει» καθώς δηλώνει ότι «δεν γνωρίζω ακριβώς τον αριθμό»… Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει ότι η συγκυβέρνηση ξεδιάντροπα τάζει ξεροκόμματα από τα ρέστα του κοινωνικού μερίσματος για τον Ιούνιο, δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές και μόνο αν οι θεόφτωχοι αποδειχτούν καλά παιδιά μπροστά στην κάλπη…
Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά και άλλα τόσα, κατάφερε με επικίνδυνα ηλίθιο τρόπο να δώσει ανάσες στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και να τους επιτρέψει όχι μόνο να γλιτώσουν το στρίμωγμα στα σχοινιά, αλλά να αρχίσει μέχρι και η Πιπιλή την αντεπίθεση στο γνωστό της εθνικιστικό πεδίο. Φανταστείτε πόσο ωφέλιμες ήταν οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της μειονότητας της Θράκης, ώστε μέχρι και ο γνωστός σε όλους για την αλλεργία του σε οτιδήποτε αριστερό, Τάκης Μίχας, ανέκραξε «Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ»!
Μετά απ’ όλα αυτά θα είναι τεράστια αχαριστία αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν πάει αύριο κιόλας γονατιστός στη Μητρόπολη Ηλείας να ανάψει λαμπάδα στον Άγιο Αλέξιο για να προστατεύει τα επιτελεία του Αλέξη Τσίπρα και ειδικά τον Δημήτρη Χριστόπουλο, ο οποίος παρεμπιπτόντως έτυχε να γνωρίζει όλες τις εθνικιστικές δραστηριότητες της Σουλεϊμάν Σαμπιχά, αλλά ήταν ανίδεος για τις σχέσεις του απομακρυθέντα πλέον υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ, Αχμέτ Κουρτ, με τους υπερεθνικιστές Γκρίζους Λύκους. Όμως ακόμη και μετά την αποκάλυψη αυτή, δεν είδα να έχει τη διάθεση να γράψει κάποιο άρθρο υπέρ της απομάκρυνσης Κουρτ όπως έπραξε με την απομάκρυνση της Σαμπιχά.
Τα ίδια, βέβαια, θέματα ισχύουν και για τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη και για τα τοπικά του στελέχη, τα οποία έδειξαν πλήρως ενημερωμένα για τη Σαμπιχά, αλλά σχεδόν έκπληκτα για τον Κουρτ. Όσο δε για το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι σχέσεις με τους Γκρίζους Λύκους έχουν στελέχη και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μόνο παιδαριώδες μπορεί να χαρακτηριστεί.
Πρώτον, τα αλισβερίσια των βουλευτών και στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τους υπερεθνικιστές της Τουρκίας και το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή ήταν κοινό μυστικό, οπότε σιγά την αποκάλυψη. Δεύτερον, αυτές τις σχέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ τις γνώριζε (ή θα έπρεπε να τις γνωρίζει) χρόνια ολόκληρα, γιατί δεν τις κατήγγειλε πριν ξεσπάσει το θέμα; Τρίτον, από πότε το γεγονός ότι στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι σφιχταγκαλιασμένοι με τους εκπροσώπους του παντουρκισμού δικαιολογεί ανάλογες σχέσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ;
Σε κάθε περίπτωση και ελπίζοντας ότι το θέμα τελειώνει κάπου εδώ, γίνεται εμφανές πλέον ότι το βάρος του αγώνα ενάντια στις πολιτικές της συγκυβέρνησης καθώς και της επαναφοράς του βασικού διακυβεύματος των ευρωεκλογών πέφτει στις πλάτες των εναλλακτικών μορφών ενημέρωσης και των απλών πολιτών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως υπάρχει σήμερα, δε μπορεί να συνεχίσει να εκφράζει λαούς. Ας συνεχίζει να εκφράζει τραπεζίτες. Οι δυνάμεις που θα πρέπει να ενισχυθούν στις ευρωεκλογές είναι εκείνες που απαιτούν μία εντελώς διαφορετική Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αν τα όργανα της Ε.Ε. κατακλυστούν πάλι από νεοφιλελεύθερους, κεντροαριστεροκάτι και γιαλαντζί σοσιαλιστές, λίγες ελπίδες θα έχει η οποιαδήποτε εθνική κυβέρνηση να γλιτώσει από την κηδεμονία των Γερμανών, ακόμη κι αν πραγματικά θα θέλει να γλιτώσει. Αν η ήττα των εθνικών εκπροσώπων της σημερινής Γερμανικής Ένωσης δεν θα είναι μεγαλειώδης, τότε μας αξίζουν όλα όσα πάθαμε κι όλα όσα θα πάθουμε. Δυστυχώς, η αποπλάνηση ενηλίκου και δη ψηφοφόρου δεν είναι αδίκημα. Είναι ξεκάθαρη μαλακία του ενήλικα και δε δικαιολογείται πλέον καμία προσπάθεια θυματοποίησης εκ μέρους του.
Έγραψε ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

Το παρασκήνιο της αποπομπής Ευαγγελάτου...


Οριστικά εκτός ΣΚΑΙ μένει ο Νίκος Ευαγγελάτος από την Παρασκευή. Μετά από μήνες τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στο δημοσιογράφο και τη διοίκηση του σταθμού, παίχτηκε σήμερα η τελευταία πράξη μιας δύσκολης συμβίωσης με την απόφαση για διαζύγιο ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση...
του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρει «Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο. Η διοίκηση του σταθμού τον ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δημοσιογράφος ενημερώθηκε από τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Σταμάτη Μαλέλη ότι από τη Δευτέρα 28 Απριλίου, το δίωρο ενημερωτικό μαγκαζίνο που παρουσιάζει μειώνεται κατά μια ώρα καθώς στις 7 θα μεταδίδεται άλλη πολιτική εκπομπή με προεκλογικό περιεχόμενο.
Οπως ήταν φυσικό και με δεδομένο ότι είχαν προηγηθεί άλλες ρήξεις για την ώρα μετάδοσης της εκπομπής του, ο Νίκος Ευαγγελάτος φέρεται να αντέδρασε θεωρώντας άδειασμα την αντικατάσταση μιας πολιτικής εκπομπής όπως η δική του από μία άλλη ιδίου περιεχομένου και όπως λέγεται, εξωθήθηκε εμμέσως πλην σαφώς στην έξοδο από το Φάληρο.
Θεωρείται βέβαιο ότι η τελευταία του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ θα είναι η αυριανή. Πληροφορίες τέλος αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο δημοσιογράφος να εμφανιστεί άμεσα στο πρόγραμμα άλλου τηλεοπτικού σταθμού.

Πήγε στον οικογενειακό τάφο και αυτοκτόνησε

Πήγε στον οικογενειακό τάφο και αυτοκτόνησε
Με τραγικό τρόπο αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του ένας 80χρονος στην περιοχή των Αρμένων στα Χανιά.
Σύμφωνα με το flashnews.gr ο ηλικιωμένος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την Τετάρτη όταν και έφυγε από το σπίτι του με το αυτοκίνητό του, αρχικά επισκέφθηκε τον οικογενειακό τάφο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο 80χρονος ήπιε ποντικοφάρμακο, αλλά οριστικές απαντήσεις θα δοθούν από τις τοξικολογικές εξετάσεις.
Τα αίτια που τον οδήγσαν σε αυτή την κίνηση παραμένουν άγνωστα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)