Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Διαβάστε το «βιβλιαράκι» για την φορολογική δήλωση έτους 2014



Η Γ.Γ.Π.Σ. έδωσε στις 04/04/2014 στην δημοσιότητα το «βιβλιαράκι» με τις οδηγίες για την συμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014 (εισοδήματα του 2013), η οποία υποβάλλεται εμπρόθεσμα, μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2014. Για πρώτη φορά εισάγεται η καινοτομία της προ-συμπλήρωσης, αφού όλοι όσοι δίνουν βεβαιώσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους, κ.λπ. υποχρεώθηκαν σε αποστολή στοιχείων που θα συμπληρώσουν τα εισοδήματα της κάθε δήλωσης. Καθιερώνονται 3 κλίμακες φόρου εισοδήματος: α) κλίμακα για μισθωτούς συνταξιούχους, β) κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες και εμπορικές επιχειρήσεις και γ) κλίμακα για εισοδήματα από ακίνητα και κινητές αξίες. Καταργήθηκε το αφορολόγητο ποσό και προβλέπεται πλέον μείωση φόρου μέχρι 2.100 ευρώ για τα εισοδήματα που φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, τα οποία δεν υπερβαίνουν το ποσό των 21.000 ευρώ. Στις ιατρικές δαπάνες περιλαμβάνεται και η δαπάνη για αγορά φαρμάκων. Περισσότερα στο «βιβλιαράκι» που ακολουθεί. Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτό για να το διαβάσετε:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

Bαρουφάκης: Η έξοδος στις αγορές είναι το Καστελόριζο του Σαμαρά

Βαρουφάκης: Σε Κόσοβο μετατρέπεται η ΕλλάδαΤη βιασύνη, όπως λέει, της έκδοσης ομολόγων αναλύει ο Γιάννης Βαρουφάκης, κάνοντας λόγω για ακήρυχτο τρίτο μνημόνιο, αλλά και για τις ευθύνες της Αριστεράς.
 Εγραψε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρουφάκης στην Κυριακάτικη Αυγή:
«H πρόσφατη έξοδος στις αγορές είναι το Καστελόριζο του κ. Σαμαρά. Η πρώτη μέρα εφαρμογής ενός σιωπηλού, ακήρυχτου Τρίτου Μνημονίου, το οποίο θα διαφέρει από τα προηγούμενα Μνημόνια σε δύο σημεία: Πρώτον, δεν θα περάσει από τα κοινοβούλια των χωρών - μελών. Δεύτερον, τα δάνεια θα έρθουν όχι από τον Μηχανισμό Στήριξης, όπως συνέβη με τα πρώτα δύο Μνημόνια (κάτι που απαιτεί τις εγγυήσεις των Ευρωπαίων φορολογούμενων - και συνεπώς αποφάσεις 18 κοινοβουλίων), αλλά από τις αγορές.
Πώς όμως θα πειστούν οι αγορές να δώσουν άλλα (κατ' ελάχιστον) 200 δισ. τα επόμενα δέκα χρόνια στο Ελληνικό Δημόσιο, δίνοντας στην ευκαιρία στο Βερολίνο και στην Αθήνα να συνεχίσουν τη διαχρονική προσποίηση πως η πτώχευση (και το κούρεμα) του ελληνικού δημόσιου χρέους απεφεύχθη; Μέσω της επίκλησης του προγράμματος ΟΜΤ της ΕΚΤ!
Τι εστί ΟΜΤ; Είναι η απειλή της ΕΚΤ πως αν τα επιτόκια ομολόγων μιας χώρας που υπαχθεί στο ΟΜΤ ανέβουν πάνω από κάποιο επίπεδο (π.χ. 5%), η ΕΚΤ θα παρέμβει αγοράζοντας όσα τέτοια ομόλογα χρειάζεται για να ρίξει τα επιτόκια κάτω του επίπεδου αυτού. Μια τέτοια εγγύηση-απειλή της ΕΚΤ αρκεί ώστε οι ιδιώτες να είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα αν και γνωρίζουν ότι το Ελληνικό Δημόσιο όχι μόνο θα παραμένει πτωχευμένο, αλλά θα γίνεται όλο και πιο πτωχευμένο (με κάθε νέο ομόλογο που εκδίδει).
Γιατί όμως βιάζονται τόσο να εκδώσουν ομόλογα τώρα; Οι λόγοι είναι δύο. Θέλουν να δώσουν μερικούς πόντους στην κυβέρνηση προεκλογικά επιτρέποντάς της να πανηγυρίσει την ηρωική «έξοδο».
Για να εγκριθεί το ΟΜΤ από τη Γερμανία, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, αναγκάστηκε να θέσει ως όρο ενεργοποίησης του ΟΜΤ υπέρ των ομολόγων της χώρας Χ ότι η χώρα Χ «βρίσκεται ήδη στις αγορές». Νά άλλο ένα κίνητρο για να βγουν στην «πασαρέλα» των αγορών διακηρύσσοντας ότι ο αποκλεισμός της χώρας από την αγορά χρήματος τελείωσε: η ενεργοποίηση του Τρίτου Μνημονίου.
Η Αριστερά πρέπει να θέσει οριστικό τέλος στο παίγνιο «προσποιούμαστε και επεκτείνουμε». Να καταστήσει σαφές ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα δανειστεί ούτε ευρώ (από τις αγορές ή την Ευρώπη, ή οπουδήποτε) αν δεν καταστεί πρώτα βιώσιμο το δημόσιο χρέος.
Δεύτερον, με την απειλή της μη αποπληρωμής των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ, η κυβέρνηση της Αριστεράς να προτείνει στους εταίρους έκδοση ειδικών νέων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, για τα 320 δισ. υπάρχοντος χρέους, τα οποία θα ανταλλαχθούν με το χρέος των 320 δισ. που έχουν στην κατοχή τους η ΕΚΤ, ο ESM και το ΔΝΤ. Αυτά τα ομόλογα δεν θα είναι μεταπωλήσιμα, θα παραμείνουν εκτός αγορών και θα έχουν τη μορφή που ο Κέυνς ονόμαζε Bisque Bonds. Δηλαδή ομόλογα τα οποία εμπεριέχουν coupons, που προβλέπουν πόσα χρήματα θα ξεπληρώνει το Δημόσιο κάθε χρόνο, μόνο που οι αποπληρωμές τόσο των τόκων όσο και των χρεολυσίων διακόπτονται ή αναβάλλονται τις περιόδους όπου η αύξηση του ΑΕΠ είναι κάτω από ένα ορισμένο ποσοστό. Επιπλέον, θα περιέχουν ημερομηνία λήξης έτσι ώστε εάν η ανάπτυξη της χώρας δεν έχει επιτρέψει την αποπληρωμή τους έως, π.χ., το 2045, τότε απλώς

Οργισμένη επιστολή κατά του Ζαγοράκη από έξι συνδέσμους

Θοδωρής Ζαγοράκης

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Έξι σύνδεσμοι φιλάθλων του ΠΑΟΚ απαντούν με μια οργισμένη επιστολή και συναισθηματικές αναφορές όπως «σε ξεπροβόδιζαν χοροπηδώντας στη βροχή ένα βροχερό απόγευμα στην Ξάνθη».

Στην εν λόγω επιστολή, καλούν τους φίλους της ομάδας να μαυρίσουν -όπως λένε χαρακτηριστικά- τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρο της ομάδας Θοδωρή Ζαγοράκη.
Αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή που φέρει την υπογραφή των Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
“Τον Ιούνιο του 2007 σε υποδεχθήκαμε μετά Βαΐων και κλάδων να μπεις μπροστά. Να ξεβρωμίσουμε από το τρύπημα δεκαετιών, να πάρουμε στα χέρια μας αυτή τη χειμαρρώδη δύναμη που λέγεται κόσμος του Π.Α.Ο.Κ., την ακατανίκητη ορμή αντίστασης απέναντι σε κάθε τι στημένο και παρακμιακό που σκοπίμως κρατούσε τον Σύλλογο δέσμιο μικροσυμφερόντων και τον καταδίκαζε στη μετριότητα, φοβούμενος την ε(ξε)γερσή του. Ζητήσαμε ως αντίτιμο μόνο την εντιμότητά σου. Ούτε τα λεφτά σου (;), ούτε τ’ oνομά σου.
Σου ζητήσαμε να φερθείς φιλότιμα και αντρίκεια, όπως σου φέρθηκαν αυτοί που σε ξεπροβόδιζαν χοροπηδώντας στη βροχή ένα βροχερό απόγευμα στην Ξάνθη, αυτοί που σε επισκέπτονταν στην Αγγλία και σου φερθήκανε όπως φέρονται σε αδερφό σε γαλαρία, αυτοί που έκαναν «μούχτι» τις βλαχομαγκιές σου με την φανέλα της κούλας 44 μέσα στην Τούμπα ως αντίπαλος.
Η ιστορία διέψευσε την τυφλή πίστη μας ότι αγαπάς άδολα τον Π.Α.Ο.Κ. Τα γεγονότα γνωστά και καταγραπτέα από την Ιστορία. Αποδείχθηκε πόσο τίμησες την επιταγή που σου παραδώσαμε εν λευκώ να καθαρίσεις τον ΠΑΟΚ, όταν σε πιάσανε τα ψυχολογικά σου τον Οκτώβρη του 2009 που παράτησες τον Σύλλογο στα δύσκολα για να γυρίσεις ξανά τον Γενάρη του 2010, λες και ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν μαγαζάκι σκυλάδικης συνάθροισης απελπισμένων αγροτών που επισκέπτεσαι συχνά, όταν αποφάσισες να χαντακώσεις την ομάδα προσλαμβάνοντας με δικά μας λεφτά τον υπάλληλο του Κόκκαλη να σου κάνει τις δουλειές με τα κουμπαράκια στην Κρήτη χρεώνοντας τον Σύλλογο και ανοίγοντας το δρόμο για την σφαγή στο κλεάνθης σκουλικίδης (για την οποία ακόμα περιμένουμε να αντιδράσεις), όταν μαζευτήκαμε 10.000 κόσμος στην Καμάρα και σου ζητήσαμε τα ονόματα αυτών που παρελκυστικά σου υπόσχονται λύση για τα χρέη και ακόμα μας τα δίνεις, όταν όρισες αντιπρόεδρο στο σπίτι μας τον τύπο που του έσπαγες επιταγές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεχνώντας επιμελώς ότι ήσουν διορισμένος διαχειριστής και όχι μεγαλομέτοχος για να πράττεις με αποφασίζουμε και διατάζουμε, όταν βούλιαξες την μπουτίκ – παραμάγαζο των ευρύτερων συγγενών σου, όταν …όταν … όταν…η λίστα ανεξάντλητη.
Και αφού τιμωρήθηκες στην ανυπαρξία σου φεύγοντας, περιοριζόμενος σε ρόλο καλησπεράκια στην νέα σου δουλειά (η δουλειά δεν είναι ντροπή), χθες μόλις το βράδυ σφίγγεις το χέρι της γνωστής μαριονέτας, λιμανίσιου χρηματοδοτούμενου (παλαιόθεν-τότε που έριχνε κυβερνήσεις με τις ευλογίες του σωματείου με 2 προέδρους στη φυλακή) που παριστάνει τον πρωθυπουργό του κρατιδίου και αποκαλεί τον ΠΑΟΚ μπαογκ περιπαικτικά σε επίσκεψή του σε ΔΕΘ, του ανεπάγγελτου το κόμμα του οποίου, μεταξύ άλλων μνημονιακών, έχει καταδικάσει χιλιάδες ψυχές να ζούνε στην σκιά της ανέχειας και να εξασφαλίζει σίτιση από τους κάδους των σκουπιδιών, επιδιώκοντας καταφανώς οπαδική ψήφο και επιρροή πολιτικής σκοπιμότητας, παίζοντας για άλλη μια φορά το δουλικό υποτακτικό παιχνίδι των εκάστοτε εντολέων σου.
Σφίγγεις το χέρι του δικομματικού μετώπου που σε χειροτόνησε, όταν αυτό έχει οδηγήσει κατά συναυτουργία 1.500 συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία, όταν αυτό έχει δωρίσει 2,6 δισεκατομύρια δραχμές με φωτογραφική διάταξη του Υπουργού των Οικονομικών τον Δεκέμβρη του 1990 στο Τουρκολίμανο, του ίδιου κόμματος που τον Μάρτη του 2009, επί δικιάς σου προεδρίας, τάισε ληγμένα χημικά έξω από τον Ναό χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδων, τρομοκρατώντας και εκδιώκοντας μικρά ΠΑΟΚτσάκια από το σπίτι τους, το κόμμα και τον συνασπισμό κομμάτων που χάρισε εκατομύρια ευρώ με άρθρα 44 και 99, σε δεκάδες ΠΑΕ και αρνείται πεισματικά, όχι να χαρίσει, αλλά να ρυθμίσει τα χρέη της ομάδας που σε ανέδειξε. Αυτό το σκυλολόι προσκύνησες τολμώντας να ζητάς και στήριξη από το λαό.
Άκου λοιπόν (μεταμφιεσμένε) σκύλε που μάλλον εξαρχής ήσουν γατί και αργήσαμε να σε καταλάβουμε. Ο Π.Α.Ο.Κ. και οι οπαδοί του αποτάσσουν τους υπαλλήλους των τραπεζιτών που γονάτισαν τούτο τον τόπο, δεν τους ψηφίζουν, αλλά τους καταβαραθρώνουν και τους πολεμούνε μέχρι ενός.
Είσαι το ίδιο ανεπιθύμητος σε μας, όσο είναι η λαίλαπα των μνημονίων και αυτών που διασπάθισαν τον ιδρώτα του κοσμάκη και τολμούνε ακόμα και σήμερα να μιλάνε για ευήμερη εξέλιξη, τη στιγμή που γύρισαν το βιοτικό επίπεδο του κόσμου 30 χρόνια πίσω. Ο ΠΑΟΚ δεν υποστηρίζει κανένα κόμμα, είναι εναντίον όλων, ο ΠΑΟΚ δεν διαπραγματεύεται την αξιοπρέπειά του και την μετωπική του σύγκρουση με την καθεστηκυία τάξη, ούτε ζητιανεύει παρασκήνια.
Δεν μας νοιάζει ποιοι σε στηρίζουν και η μπίζνα κανενός, ούτε τρώμε την παραμύθα των νεόδμητων site της παρακμής και της παραπληροφόρησης που μύρισαν μεδούλι και άρχισαν τον ψεκασμό υποστήριξής σου. Απαγορεύουμε δια ροπάλου να εκμεταλλεύεσαι τα ιερά 4 γράμματα . Σε εγκαταλείπουμε στην (γραφική) μοίρα σου.
ΥΓ 1 Ο αρχι-αληταράς του ανέκδοτου που λέγεται «ελληνικός αθλητισμός», ο κατά δική του ομολογία καθηγητής της αλητείας, ομολόγησε σε αποστροφή του λόγου του χτες φόρα παρτίδα και ανερυθρίαστα ότι πάνε να πιάσουν κορόιδα τον κόσμο με βάση την ομάδα που υποστηρίζει: «εγώ εκπροσωπώ τους αρειανούς, πήραμε και αυτόν για να μαζέψει τους ΠΑΟΚτσήδες». Αυτό από μόνο του τα λέει όλα και για τον ρεβολούσιον και για τα κόμματα που τον στηρίζουν, τα ίδια κόμματα που κλείνουν ξαφνικά το μάτι στον Μώραλη και τον Πόλντο για τη δημαρχία Πειραιά. Ο νοών, νοείτω…
Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να μαυρίσει τον Ζαγοράκη μέχρι τελικής πτώσης ως ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ των προσδοκιών του, ως ΠΡΟΔΟΤΗ των ονείρων του και τώρα και ως ΥΠΗΡΕΤΗ του πιο καταστροφικού, αισχρού και αυταρχικού πολιτικού συνονθυλεύματος που κυβέρνησε την Ελλάδα μεταπολεμικά και την έχει φέρει στην απόλυτη παρακμή και στη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνίας.
ΥΓ 2 Εμείς σκύλε που ήσουνα γατί, πολεμάμε για έναν ΠΑΟΚ ψηλά, υπηρετώντας το Σύλλογο με καρδιά και φωτιά. Ο δρόμος αύριο οδηγεί στο σπίτι μας, σε έναν ακόμα από τους χιλιάδες αγώνες ενάντια στην σαπίλα αυτών με τους οποίους διάλεξες να συμπορευτείς. Αύριο θα πάρει την απάντησή της η αγαπημένη ομάδα του πρωθυπουργίσκου υπό επιτήρηση που στηρίζεις. Δεν θα μας αποπροσανατολίσεις, δεν θα ασχοληθούμε ξανά με τα θλιβερά μονοπάτια σου. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ και ο εχθρός είναι ο ίδιος. Καθρέπτης του, το σωματείο των γερμανών πρακτορίσκων, γεννοβολιό ναύσταθμου αεροπλανοφόρων”.
Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Για ποιο λόγο πρέπει να φτερνιζόμαστε ελεύθερα;

Το φτέρνισμα φτάνει πιο μακριά από όσο νομίζετε
Ως τη χείριστη τακτική περιγράφουν οι επιστήμονες τη συνήθεια κάποιων ανθρώπων να αποφεύγουν το φτέρνισμα και να μην απελευθερώνονται. Βέβαια, ποιος μπορεί να τους αδικήσει, καθώς το φτέρνισμα εκτός από θορυβώδες μπορεί να συμβάλει και στη μετάδοση ασθενειών σε κλειστούς χώρους.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, το φτέρνισμα ενός ανθρώπου είναι φυσιολογική και ομαλή λειτουργία ενός οργανισμού για τον καθαρισμό των αεραγωγών της μύτης από σκόνη και βλέννα.
Με την αποφυγή του φτερνίσματος υπάρχει κίνδυνος να συμβούν σημαντικά προβλήματα.
Είναι χαρακτηριστικό, πως τα σωματίδια που εκτοξεύονται κατά το φτέρνισμα αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι και 150 χιλιόμετρα την ώρα, και σε περίπτωση που κλείσουμε τη μύτη και αφήσουμε όλη αυτή την ενέργεια να στραφεί προς τα μέσα, μπορεί να προκληθεί εμβοή στα αυτιά ή σπάσιμο μικρών αιμοφόρων αγγείων στο κεφάλι ή στο λαιμό.

Με την Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό ο Ψωμιάδης

Αν και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωνε μέχρι την Παρασκευή πως θα κατέβει αυτόνομα στις ευρωεκλογές, με την “Πατρίδα” τον πολιτικό όμιλο που είχε ιδρύσει και τον οποίο μετεξέλιξε σε κόμμα, φαίνεται πως τελικά επιλέγει τη συνεργασία με την Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό των Βύρωνα Πολύδωρα- Χρήστου Ζώη.

Ο κ.Ψωμιάδης, ο οποίος μετά την απόφαση του Μαξίμου να τον θέσει εκτός ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας και της παραίτησης του από μέλος του κόμματος είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας ΜΕΡΑΣ κ.Ζώη όπως είχε γράψει το news247.gr, θα έχει σήμερα στις πέντε το απόγευμα συνάντηση με τον κ.Πολύδωρα και στις πέντε και μισή αναμένεται να ανακοινώσουν τις τελικές τους αποφάσεις.
Ο πρώην περιφερειάρχης, διαπιστώνοντας πως αυτόνομος δεν θα είχε πιθανότητες επιτυχίας, αποφάσισε να δεχθεί την ένταξη της “Πατρίδας” υπό την ομπρέλα της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό. Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, όπως και ο κ.Ζώης. Ο κ.Πολύδωρας και ο πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών Νίκος Νικολόπουλος, που επίσης έχει ενταχθεί στο κοινό αυτό σχήμα δεν θα είναι υποψήφιοι, καθώς θα έπρεπε να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες.
Στο ευρωψηφοδέλτιο της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό θα ενταχθούν ακόμη έξι υποψήφιοι της επιλογής του κ.Ψωμιάδη, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας: "
«Σε ώρες κρίσιμες για την Πατρίδα, είναι υποχρέωση κάθε υπεύθυνου πολιτικού άντρα να προτάξει το εθνικό και συλλογικό συμφέρον. Η Ελλάδα σήμερα μας θέλει ενωμένους. Απαιτεί το άθροισμα των δυνάμεων της πατριωτικής, λαϊκής, αυθεντικής Κεντροδεξιάς, της Κεντροδεξιάς που αντιστέκεται σθεναρά στην καταστροφή της μεσαίας τάξης, στην ισοπέδωση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, στον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας.
Σήμερα σηκώνω ψηλά την ελληνική σημαία και προχωρώ μαζί με τους κ.κ. Πολύδωρα, Ζώη και Νικολόπουλο σε μια μεγάλη Κεντροδεξιά για την Πατρίδα και το Λαό. Μαζί είμαστε ακόμη πιο δυνατοί. Μαζί δίνουμε τη μάχη για την επιστροφή της ελπίδας.»

Εμπλοκή Ελληνικών F-16 με τέσσερα Τουρκικά

Τέσσερα οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή στην περιοχή του βορείου Αιγαίου.
Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία ήταν τον Ιανουάριο του 2012 οπότε είχε σημειωθεί μία εμπλοκή.

Στο FIR Αθηνών εισήλθε επίσης ένα τουρκικό ελικόπτερο, στην ίδια περιοχή, που απογειώθηκε από τουρκικό πολεμικό πλοίο.
Συνολικά καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκαν σε 3 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του βορείου Αιγαίου.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Τι αλλάζει στην ασφάλιση των ΙΧ

Αντιμέτωποι με αλλαγές στον τρόπο που ασφάλιζαν το αυτοκίνητο τους είναι πλέον οι πολίτες. Το νέο καθεστώς που θα ισχύσει για την ασφάλιση των ΙΧ καταργεί το αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης και εξισώσει τις δηλώσεις ατυχήματος, ενώ οι ασφαλιστικές υποχρεώνονται να απαντούν μέσα σε τρεις μήνες για τις αιτήσεις αποζημιώσεων διαφορετικά καλούνται να πληρώσουν τόκους υπερημερίας.


Πιο αναλυτικά:

• Καταργείται η ανανέωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο ασφαλιζόμενος θα πρέπει να ζητήσει την ανανέωση του συμβολαίου του που δεν θα πραγματοποιείται πλέον αυτόματα. Η σύμβαση θα ανανεώνεται μόνο μετά την καταβολή του ασφαλίστρου.

• Καταργείται το προσωπικό και μόνιμο αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης του αυτοκινήτου και θα αντικατασταθεί από την απόδειξη πληρωμής του συμβολαίου

• Καθιερώνεται μία κάλυψη 16 ημερών για τον οδηγό μετά την λήξη του συμβολαίου του εφόσον δεν υπάρξει ανανέωση

• Δίνεται 10ημερη προθεσμία αποζημίωσης στον δικαιούχο

• Εξισώνονται όλα τα είδη δηλώσεως ατυχήματος είτε από τον ασφαλισμένο είτε από τον δικαιούχο ασφαλίσματος

• Δίνεται προθεσμία τριών μηνών στις ασφαλιστικές εταιρείες να απαντήσουν στις αιτήσεις αποζημιώσεων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί να καταβάλλουν τόκους υπερημερίας.

• Ορίζεται ότι θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία του ασφαλιστή με τον ασφαλισμένο προκειμένου να ενημερώνεται εκ των προτέρων για την ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ η επικοινωνία μπορεί να γίνεται με επιστολή, ηλεκτρονική αλληλογραφία, fax, ηχητικό ή γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του ασφαλισμένου.

Όλες οι ενέργειες περιλαμβάνονται στο άρθρο 169 του οικονομικού νομοσχεδίου που έχει ως στόχο να διευκολυνθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασφάλισης και αποζημιώσεων των οδηγών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)