Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015
Η ονοματολογία για την υπηρεσιακή κυβέρνηση - Ονόματα έκπληξη
Μετά την ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και ορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η ονοματολογία για τις υπουργικές θέσεις πήρε φωτιά.
Οι εκπλήξεις δε, δεν είναι λίγες εάν τα σενάρια επιβεβαιωθούν. Όπως για παράδειγμα για το Τουρισμού, όπου ακούγεται το όνομα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως υπουργός Εξωτερικών θα είναι πιθανότατα ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και Εσωτερικών ο συνταγματολόγος, Αντώνης Μανιτάκης. Τη θέση δε του ΥΠΟΙΚ αρχικά φαινόταν πως θα αναλάβει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιαράκης αν και φαίνεται ο ίδιος να μην συμφωνούσε και να αναζητούνταν και άλλες επιλογές και ακούγεται το όνομα του κ. Νίκου Χριστοδουλάκη που παίζει και για το υπουργείο Ανάπτυξης.
Τα άλλα ονόματα που ακούγονται είναι για το Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, για το Άμυνας ο πτέραρχος ε.α. Ιωάννης Γιάγκος, για το Εργασίας του Αντώνη Ρουπακιώτη, για το Προστασίας του Πολίτη ο Αντώνης Μακρυδημήτρης, για το Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για το Παιδείας η Φρόσω Κιάου, το Ναυτιλίας ο Χρήστος Ζώης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης.
Το δεδομένο για την ώρα είναι ότι η χώρα θα αποκτήσει την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό - έστω και υπηρεσιακή- και αυτή δεν είναι άλλη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Κρυφές μειώσεις στις επικουρικές μέσω ενοποίησης
Απόψε ορκίζεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα
Ως εκ τούτου σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενδέχεται να παιχτεί ένα ακόμη πολιτικό θρίλερ, σε ότι αφορά την επιλογή του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, αλλά και την σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
Σήμερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης στις 13:00 θα γίνει δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο, όπου θα του ανακοινώσει το άγονο αποτέλεσμα των επαφών στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από τρεις ημέρες. Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται, επίσης, να επαναλάβει την άποψή του ότι δεν πιστεύει πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και, άρα, δεν θα συμμετέχει σε μια πιθανή σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει τηλεφωνήματα στου υπόλοιπους αρχηγούς, τους οποίους θα ενημερώσει και για τη στάση του πρωθυπουργού. Όπως φαίνεται θα είναι δύσκολο να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, καθώς σε μια τέτοια προσπάθεια πιθανότατα δεν θα συναινούσαν οι κκ Τσίπρας, Κουτσούμπας και Καμμένος.
Από εκεί και μετά αναμένεται η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού να οριστεί για το βράδυ της Πέμπτης. Την Παρασκευή πρόκειται να ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση και αμέσως μετά να γίνουν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής. Αν όλα κυλήσουν χωρίς εκπλήξεις την Παρασκευή πρόκειται να θυροκολληθεί και το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής, όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Τα τρία «ντέρμπι» που δείχνει το πρώτο δημοσκοπικό κύμα
Συγκλίνουσες πληροφορίες για τα ευρήματα του τελευταίου τριημέρου από τις εξελισσόμενες έρευνες που διενεργούνται από μια πλειάδα εταιριών, όπως η Alco, η Metron Analysis, η Rass, αλλά και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αναφέρουν ως κοινή συνισταμένη τον διαπιστούμενο μεγάλο κατακερματισμό της ψήφου που στο μόνο ασφαλές συμπέρασμα που οδηγεί είναι ότι η επόμενη Βουλή θα είναι πιθανότατα η πλέον πολυκομματική της μεταπολεμικής περιόδου και, σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση συνεργασίας απολύτως αναπόφευκτη.
Η χαμηλή βεβαιότητα ψήφου, η έντονη τάση για αποχή, το διψήφιο ποσοστό των αναποφασίστων που κυμαίνεται μεταξύ 12 και 14%, είναι τρεις παράγοντες που κάνουν τους εκλογικούς αναλυτές να είναι δειδωλοί στις εκτιμήσεις τους και να παρομοιάζουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στο εκλογικό σώμα με “κινούμενη άμμο”.
Οι δύο βασικές πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν την πρώτη θέση, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, καταγράφουν επιδόσεις που κινούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ η μεταξύ τους διαφορά περιορίζεται σε εύρος που δεν ξεπερνά τις δύο μονάδες, γεγονός που οδηγεί αρκετούς αναλυτές να προδικάζουν ότι στις τρεις ουσιαστικά προεκλογικά εβδομάδες που ακολουθούν η αναμέτρηση στην κορυφή μπορεί να μετατραπεί σε ένα θρίλερ με συνεχείς εναλλαγές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μεν ελαφρύ προβάδισμα, πλην, όμως, η προϊούσα αποσυσπείρωση των οπαδών του, δημιουργεί συνθήκες ανατροπής, καθώς συμπίπτει με την ραγδαία υποχώρησης της θετικής προαίρεσης που είχε, μέχρι πρότινος, προς το πρόσωπο του απερχόμενου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένα συντριπτικά μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης και ανάμεσά τους αρκετοί που δεν ψήφισαν τα συγκυβερνώντα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.) τον περασμένο Ιανουάριο.
Εκτός από τη σκληρή μάχη που όλα δείχνουν ότι θα δοθεί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ντέρμπι θα αποτελέσει, όπως και στις αμέσως προηγούμενες κάλπες, ο αγώνας που θα δώσουν τρία κόμματα για την “προνομιούχο” -λόγω της πιθανότητας να χρειαστεί να δοθούν διερευνητικές εντολές- τρίτη θέση που διεκδικείται κατά σειρά από το Ποτάμι, που εμφανίζεται ελαφρώς ενισχυμένο, την Χρυσή Αυγή, που μάλλον μένει στα ίδια, καθώς και τη νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των υπολοίπων που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η επίδοση της Λαϊκής Ενότητας παρουσιάζει μεταπτώσεις, αν και στην εξέλιξη των μετρήσεων τα ποσοστά της μάλλον ενισχύονταν σε βαθμό που ορισμένοι αναλυτές να υποστηρίζουν ότι αν διατηρήσει την ανοδική δυναμική να βρεθεί, εν τέλει, στην τρίτη θέση από την πέμπτη που φαίνεται σε αυτή τη φάση να μοιράζεται με το ΚΚΕ που κρατά τις δυνάμεις του.
Σκληρή μάχη αναμένεται και στην “ουρά” του πίνακα κατάταξης των κομμάτων, καθώς το “κατώφλι” του 3% για να βρεθούν στην επόμενη Βουλή φαίνεται σε αυτή τη φάση να περνούν η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, που αποτελεί την δημοσκοπική έκπληξη της τρέχουσας περιόδου, καθώς και το ΠΑΣΟΚ που αποκτά δυναμική από τις συζητήσεις περί της επικείμενης διεύρυνσης του. Αντιθέτως, ισχυρές πιέσεις, εξαιτίας διαρροών και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τη ΝΔ, δέχονται οι ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου που, επί του παρόντος, απέχει από τον στόχο να είναι και στην προσεχή κοινοβουλευτική σύνθεση.
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô