Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ενα 'ναι' - δύο 'όχι' στις τράπεζες

Το πρώτο «όχι» αφορούσε την πρόταση των τραπεζών για ανταλλαγή των νέων ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, μετά το PSI+, με ομόλογα έκδοσης του EFSF. Το δεύτερο «όχι» αφορούσε την εναλλακτική πρότασή τους για εγγύηση αυτών των ομολόγων από το ΤΧΣ. Και το «ναι» αφορούσε την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου
Δύο «όχι» και ένα «ναι» εισέπραξε χθες η Ελληνική Ενωση Τραπεζών από το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησής τους.
Το πρώτο «όχι» αφορούσε την πρόταση των τραπεζών για ανταλλαγή των νέων ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, μετά το PSI+ (και τα οποία διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά με discount έως και 80% έναντι της ονομαστικής τους τιμής), με ομόλογα έκδοσης του EFSF.
Το δεύτερο «όχι» αφορούσε την εναλλακτική πρότασή τους για εγγύηση αυτών των ομολόγων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Και το «ναι» αφορούσε την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρείο της ΕΕΤ και ο κ. Στουρνάρας συμφώνησαν να αναγνωριστεί ο αναβαλλόμενος φόρος στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών.
Ο αναβαλλόμενος φόρος παρέχει τη δυνατότητα σταδιακής απόσβεσης μέρους των ζημιών με τους φόρους των μελλοντικών κερδών των τραπεζών και να μειώσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών κατά περίπου 1,6 δισ. ευρώ. Ο συμψηφισμός αυτός μπορεί να ισχύει για διάστημα 30ετίας (όσο και τα νέα ομόλογα).
Επίσης, στη χθεσινή συνάντηση ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Παράταση
Και ακόμα συμφωνήθηκε να δοθεί παράταση 1 μήνα στη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών (δηλαδή για τις 30 Νοεμβρίου).
Στη συνάντηση χθες συμμετείχαν από την ΕΕΤ οι κ. Γιώργος Ζανιάς (ΕΤΕ), Νικ. Νανόπουλος (Eurobank), Σ. Λεκάκος (Πειραιώς), Σ. Φιλάρετος (Alpha) και Χρ. Γκόρτσος, γ.γ. της ΕΕΤ.
Η βασική πρόταση της ΕΕΤ ήταν η ανταλλαγή μέσω του ΤΧΣ των υφιστάμενων ομολόγων του Δημοσίου, που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους οι τράπεζες, με ομόλογα EFSF. Αυτό θα μείωνε τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών κατά περίπου 9 δισ. ευρώ.
Ακόμα η ανταλλαγή των νέων ομολόγων ελληνικού Δημοσίου (ονομαστικής αξίας 11,3 δισ. ευρώ που έλαβαν οι τράπεζες μετά το PSI+) με ομόλογα έκδοσης του EFSF θα επέφερε άμεση μείωση του δημόσιου χρέους κατά 11,3 δισ. ευρώ με την ακύρωση των νέων ομολόγων ισόποσης ονομαστικής αξίας.
Χθες στη συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η πρόταση απορρίφθηκε, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, αν γινόταν δεκτή θα μπορούσαν να εγείρουν ανάλογη απαίτηση και τράπεζες του εξωτερικού που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους «κουρεμένα» ελληνικά ομόλογα και θα αποτελούσε διακριτική μεταχείριση των ελληνικών τραπεζών.
Η εναλλακτική πρόταση των τραπεζών ήταν να δοθούν εγγυήσεις από το ΤΧΣ (πάλι μέσω ομολόγων του EFSF) και οι τράπεζες σε αντάλλαγμα θα πλήρωναν μια ετήσια προμήθεια.

Μίνι κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τραπεζικός «τυφώνας» σάρωσε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο. Την πόρτα εξόδου «άνοιξαν» δεκάδες χιλιάδες επενδυτές εξαιτίας των φημών που κυκλοφόρησαν στην αγορά και αφορούσαν τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Τραπεζικός «τυφώνας» σάρωσε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο. Την πόρτα εξόδου «άνοιξαν» δεκάδες χιλιάδες επενδυτές εξαιτίας των φημών που κυκλοφόρησαν στην αγορά και αφορούσαν τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Oι επενδυτές μέχρι πρότινος έδειχναν εμπιστοσύνη, ενώ στη συνεδρίαση της Δευτέρας το κλίμα είχε ανατραπεί πλήρως καθώς υπήρξαν φήμες που έλεγαν ότι το EFSF δεν θα εγγυηθεί τα «κουρεμένα» ομόλογα στην ονομαστική τους αξία. Χρηματιστές έλεγαν ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εγγυήσεις, οι ιδιώτες επενδυτές θα κληθούν να βάλουν περισσότερα κεφάλαια απ' ό,τι αρχικά ανέμεναν.
Παράδειγμα, αν μια τράπεζα χρειάζεται 10 δισ. ευρώ, με τα προηγούμενα δεδομένα οι ιδιώτες θα έβαζαν 1 δισ. ευρώ μέσα από τις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Ομως η απουσία εγγυήσεων αυξάνει τη συμμετοχή των ιδιωτών, ενώ όροι της ανακεφαλαιοποίησης αναμένεται να δυσκολέψουν την έξοδο του κράτους από το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών.
Ετσι οι επενδυτές βρέθηκαν σε ένα περιβάλλον το οποίο, αν υλοποιηθεί, δεν θα είναι καθόλου ευνοϊκό για τους ίδιους, και για τους λόγους αυτούς προτίμησαν να ρευστοποιήσουν όσο όσο τις μετοχές τους.
«Βουτιά»
Ο δείκτης του τραπεζικού κλάδου έκανε βουτιά 15,82%. Οι μετοχές των τραπεζών είχαν ανάλογη πορεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ZTrade.gr, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς είχε απώλειες ύψους 18,6%, η Λαϊκή έπεσε 17,19%, η Εθνική Τράπεζα έκανε βουτιά 16,74% και υποχώρησε στο 1,99 ευρώ κ.λπ.
Η κατάρρευση του κλάδου έβαλε σε τροχιά βίαιης καθόδου και τον γενικό δείκτη, ο οποίος έχασε τρεις σημαντικές τεχνικές στηρίξεις σε μία συνεδρίαση.
Η πρώτη ήταν οι 870 μονάδες, η δεύτερη οι 850 μονάδες και στην τρίτη χάθηκαν οι 820 μονάδες, για να κλείσει ο Γ.Δ. στις 819,61 μονάδες, σημειώνοντας πτώση κατά 6,28%.

«Ποντικοί»... παρακρατικοί

Από υπολογιστές που δεν ήταν συνδεδεμένοι με το Ιντερνετ υπεκλάπησαν τα αρχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Το ενδεχόμενο να υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα υποκλοπής μέσα στο υπουργείο εξετάζουν οι Αρχές, που ψάχνουν για τα «τρωκτικά»
Αίσθηση έχει προκαλέσει η πρωτοφανής διαρροή απόρρητων εγγράφων από το υπουργείο Οικονομικών και τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους. Εκεί όπου χτυπά η «καρδιά» του κράτους, στο υπουργείο που διαπραγματεύεται για το μέλλον της χώρας, άγνωστοι επιχείρησαν να προκαλέσουν αναστάτωση εμφανίζοντας ως κυβερνοεπίθεση την υποκλοπή διαβαθμισμένων εγγράφων.
Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν έγγραφα για το δημόσιο χρέος, αρχεία από τη Γενική Διεύθυνση Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού, ακόμη και κατάλογοι που αφορούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Αρχικά η διαρροή εμφανίστηκε ως επίθεση των γνωστών χ-ακτιβιστών Anonymous στα ψηφιακά αρχεία. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι οι υπολογιστές από τους οποίους υπεκλάπησαν τα συγκεκριμένα αρχεία δεν είχαν σύνδεση με το Διαδίκτυο!
Οι Αρχές τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα που δρα στο εσωτερικό του υπουργείου Οικονομικών, έχει πρόσβαση στους διαβαθμισμένους υπολογιστές και βγάζει απόρρητα έγγραφα στη δημοσιότητα.
Ολα ξεκίνησαν όταν ιστοσελίδες εξειδικευμένες στη χρήση του Ιντερνετ δημοσίευσαν ότι τα sites του υπουργείου Οικονομικών παραβιάστηκαν από χάκερ.
Σύμφωνα μάλιστα με τις σχετικές αναρτήσεις, οι χάκερ είχαν καταφέρει να υποκλέψουν διαβαθμισμένα αρχεία που αφορούν το ελληνικό δημόσιο χρέος, απόρρητα τηλεγραφήματα αλλά και εκατοντάδες κωδικούς χρηστών στα εσωτερικά συστήματα! Ως δράστες της κυβερνοεπίθεσης εμφανίζονταν μάλιστα οι Anonymous, οι οποίοι έστειλαν και μήνυμα στα Αγγλικά για τον λόγο του «χτυπήματος».
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το μήνυμα των Anonymous στο υπουργείο Οικονομικών είχε συμβεί ως διαμαρτυρία «για το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα».
Οπως αναφερόταν στο αναλυτικό μήνυμά τους, στα χέρια τους «βρίσκονται usernames και κωδικοί πρόσβασης σε εσωτερικά συστήματα του υπουργείου.
Το κυριότερο είναι, όμως, ότι διαθέτουν έγγραφα από τον Ιούνιο του 2012 έως και μέχρι πριν από λίγες μέρες, που πιθανότατα προέρχονται από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ)».

Απολύονται από το Δημόσιο όσοι δεν μπήκαν με ΑΣΕΠ;

Οι επίορκοι και όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας δεν αρκούν για να καλύψουν τους αριθμούς των απολύσεων που ζητάει η τρόικα.
Έτσι πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος από την κυβέρνηση ώστε ως το τέλος του 2012 να φύγουν από το Δημόσιο 2.000 άτομα, άλλοι 5.000 ως τον Μάρτιο του 2013 και συνολικά 25.000 άτομα ως το τέλος του 2013.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πάμε προς κατάργηση όλων των θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου η κάλυψη των οποίων έγινε εκτός διαγωνισμών του ΣΕΠ.
Από το 1994 και μετά οπότε καθορίστικε ο οργανισμός του ΑΣΕΠ ήταν δυνατή η πρόσληψη εκτός διαγωνισμού, κυρίως για συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου οι οποίοι ωστόσο λίγο καιρό μετά μονιμοποιούνταν σε οργανικές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Τώρα φαίνεται πως όλοι αυτοί οτι όλοι αυτοί οι υπάλληλοι μπαίνουν στο στόχαστρο προς απόλυση.

Νέα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης – Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι

Μπροστά στην κοινωνική κατακραυγή τα κριτήρια αλλάζουν και όλα πλέον δείχνουν ότι θα λάβουν επίδομα θέρμανσης 3,5 με 4 εκατομμύρια Έλληνες Ως και 840 ευρώ θα μπορέσουν να πάρουν οι δικαιούχοι με βάσει τα νέα εισοδηματικά κριτήρια που θα παρουσιαστούν τις επόμενες ώρες.
Οι πληροφορίες λένε ότι το εισοδηματικό κριτήριο για τον άγαμο αυξάνεται από τα 14.000 ευρώ στις 25.000 και για μια οικογένεια από τα 23.350 στα 35.000 και προσαυξάνεται 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Ταυτόχρονα δικαιούχοι θα είναι άγαμοι με ακίνητο αξίας ως 150.000 ευρώ αντί 100.000 που ήταν ως σήμερα και οικογένειες με ακίνητο ως 200.000 ευρώ των 150.000 που ήταν ως τώρα. Ως προς τα τετραγωνικά, ολόκληρο το επίδομα θα το λαμβάνουν οι δικαιούχοι μέχρι τα 120 τετραγωνικά.
Για κάθε δικαιούχο θα ισχύσει ανώτατο όριο ποσότητας επιδοτούμενων λίτρων και αντίστοιχο ανώτατο όριο επιδόματος ανάλογα με την γεωγραφική-κλιματική ζώνη στην οποία κατοικεί και τα τετραγωνικά μέτρα της κύριας κατοικίας του.

Γιούνκερ: Σταματήστε, η Ελλάδα δε θα βγει από το ευρώ! – Έκτακτο Eurogroup στις 8/11

Και τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες θα προηγηθούν του προγραμματισμένου Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.
Όλα για την Ελλάδα. Όλα για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο και να δοθεί η δόση στην Αθήνα. Έτσι λένε, σε μια (μάλλον πρωτοφανή) προσπάθεια να περισώσουν την κατάσταση.
Στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την Ελλάδα. Το είπε άλλωστε και ο πρόεδρος του Σύμβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Πριν από αυτό όμως, θα προηγηθεί η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών, αύριο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, αλλά και έκτακτο Eurogroup στις 8 Νοεμβρίου, τέσσερις μέρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα το ελληνικό ζήτημα.
Γιατί οι αλλεπάλληλες συσκέψεις; Για να εξαντλήσουν οι εταίροι τα περιθώρια να σώσουν την Ελλάδα.
Ο Γιούνκερ, σε συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, ξεκαθάρισε ότι στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης για την Ελλάδα δε θα ληφθεί καμία απόφαση. Το ίδιο και στη συνεδρίαση της 8ης Νοεμβρίου. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.
Εκτός από τα παραπάνω, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έκανε ακόμη ένα βήμα... στήριξης στην Ελλάδα: ζήτησε να σταματήσει κάθε συζήτηση για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», είπε.

Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ Λαγκάρντ με θέμα την Ελλάδα

Ουσιαστικά τη συζήτηση θα μονοπωλήσει η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το πως θα ξεπεραστούν οι διαφωνίες μεταξύ Ε.Ε και ΔΝΤ.
Το τετ α τετ των δύο πανίσχυρων γυναικών θα γίνει στο Βερολίνο χωρίς τίποτε να δείχνει πως έχει βρεθεί τρόπος να ξεπεραστούν οι διαφωνίες μεταξύ Ε.Ε και ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τη χρηματοδότηση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος.
Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο της Γερμανίδας Καγκελαρίου:''Θα μιλήσουν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η διεθνής οικονομία.Η καγκελάριος θα ακούσει τι έχει να πει κάθε οργανισμός για αυτό το θέμα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία''.
Τα λόγια αυτά δεν είναι τυχαία αφού η Μέρκελ μετά την Λαγκάρντ θα συναντηθεί με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Απίστευτες εικόνες καταστροφής – Δυο παιδιά ανάμεσα στους 14 νεκρούς από τον Sandy – Φόβοι για τον πυρηνικό σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ

- Πάνω από 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
- 13 νεκροί στις ΗΠΑ και μια γυναίκα στον Καναδά θύματα της Sandy - 11 και 13 ετών τα παιδιά που σκοτώθηκαν
- Σχεδόν τα 10 μέτρα έφτασαν τα κύματα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης
- Πλημμύρισε ακόμη και το μετρό της πόλης
- 10.000 κλήσεις ανά 30' δέχονται οι υπηρεσίες άμεσης δράσης
- Έκκληση του δημάρχου της Ν.Υ. να μην κυκλοφορούν οι πολίτες αν δεν είναι απαραίτητο!

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)