Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αποκάλυψη στις εκθέσεις του ΔΝΤ: Θυσίασαν χιλιάδες Έλληνες για να σώσουν την Ευρωζώνη

Στη δημοσιότητα και επισήμως οι εκθέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Πώς οι απαράδεκτες καθυστερήσεις και οι λάθος επιλογές, κατέστρεψαν τη ζωή των Ελλήνων. Προειδοποιήσεις για νέα μέτρα από το 2017
Σημαντικά επιχειρήματα στις ελληνικές κυβερνήσεις για επαναδιαπραγμάτευση των σκληρών πολιτικών λιτότητας, προσφέρουν οι εκθέσεις του ΔΝΤ για τη χώρα μας, καθώς υπάρχει ξεκάθαρη παραδοχή λαθών ως προς την διαχείριση της κρίσης.
Το ΔΝΤ παραδέχεται λάθη στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος και κάνει αυτοκριτική σε "ατυχείς χειρισμούς", ομολογώντας ότι υποτίμησε κατά πολύ τις επιπτώσεις που θα είχαν οι συνταγές του στην ελληνική οικονομία.
ΤΟ ΔΝΤ αναγνωρίζει την πρόοδο της Ελλάδας, ζητά περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, προειδοποιεί για κινδύνους, με έμφαση στο δημόσιο χρέος
Η έκθεση αξιολόγησης περιλαμβάνει την αποτίμηση του πρώτου προγράμματος από το 2010 ως το 2012, στην οποία υπάρχει παραδοχή για λανθασμένες εκτιμήσεις από μέρους του Ταμείου που συνέτειναν σε βαθύτερη του αναμενόμενου ύφεση, καθώς και σε μεγάλη αύξηση της ανεργίας.
Το ΔΝΤ επιρρίπτει ευθύνες στους Ευρωπαίους εταίρους για καθυστερήσεις που έγιναν όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων σε επίπεδο κυβερνήσεων. Ο στόχος ήταν να περιοριστούν οι απώλειες για την ευρωζώνη και να εξασφαλιστούν άλλα μέλη της.
Όπως επισημαίνεται, ο εκτελεστικός πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε την τάση να διαμορφώνει πολιτικές με βάση τη συναίνεση και έτυχε περιορισμένης επιτυχίας στην εφαρμογή των όρων του προγράμματος και δεν είχε καμία εμπειρία στη διαχείριση κρίσης.
Επίσης, γίνεται κριτική για τους χειρισμούς του ΔΝΤ και το Ταμείο παραδέχεται ότι η δική του πρόγνωση για τη μελλοντική εξέλιξη του χρέους ήταν λανθασμένη σε "σημαντικό βαθμό", όπως και η ανάλυσή του για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Και όπως αποδείχθηκε -τονίζεται χαρακτηριστικά-, δεν υπήρξαν ήπια αποτελέσματα σε σχέση με τα πραγματικά αποτελέσματα της κρίσης, ενώ σημειώνεται ότι "αν και μία έγκαιρη αναπροσαρμογή των στόχων θα είχε μετριάσει την ύφεση, σε μια τέτοια περίπτωση το πρόγραμμα θα απαιτούσε πρόσθετη χρηματοδότηση και εκείνη την στιγμή, το ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν ήταν προετοιμασμένες να δανείσουν περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια για τη διάσωση της Ελλάδας.
Ακολούθως, καταγράφεται η εκτίμηση ότι τα στελέχη του ΔΝΤ προβληματίστηκαν κατά πόσο θα έπρεπε να εγκρίνουν το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα το 2010, γιατί δεν εξασφαλιζόταν η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Το ΔΝΤ αναφέρει ότι η Ελλάδα βίωσε μια από τις βαθύτερες υφέσεις στην παγκόσμια ιστορία. Ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της κρίσης, αναφέρεται ότι από το 2008 μέχρι το 2012 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε σε ποσοστό 22%, η ανεργία αυξήθηκε στο 27% και η ανεργία των νέων ξεπερνά πλέον το 60%.
Νέα μέτρα μέχρι το 2017, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι
Σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΔΝΤ (385 σελίδες), σημαντική πρόοδο πέτυχε η Ελλάδα στη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά χρειάζονται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για αποκατάσταση της ανάπτυξης και μείωση της ανεργίας.
Μεταξύ άλλων, το ΔΝΤ επαινεί την χώρα μας για τα όσα επιτεύχθηκαν, μέσα στα πλαίσια της δανειακής συμφωνίας, ζητά "συνέπεια" στην πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων, εκφράζει την αντίθεσή του σε μείωση φόρων στην παρούσα φάση και επαναλαμβάνει ότι η όποια χαλάρωση για μέτρα θα πρέπει να περιμένει την επιβεβαίωση της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα, θα υπάρξουν και άλλα μέτρα μέχρι το 2017, ενώ υπογραμμίζεται ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα επανεξετασθεί στην πορεία αξιολόγησης του προγράμματος και σύμφωνα με τα δημοσιονομικά περιθώρια.
Ως κυριότερες αδυναμίες-προβλήματα παρουσιάζονται στους τομείς του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, της δημόσιας υπηρεσίας, των αποκρατικοποιήσεων και των κλειστών επαγγελμάτων, συμπληρώνοντας ότι αν δεν προχωρήσουν οι αλλαγές σ' αυτούς τους τομείς, ίσως να επέλθει σημαντικό δημοσιονομικό κενό το 2014 και μετά. Για τη φοροδιαφυγή και για τη μη πραγματοποίηση απολύσεων στο δημόσιο, το ΔΝΤ ασκεί κριτική στις ελληνικές αρχές.
Επίσης, προτείνει την άμεση επανα-ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, καταγράφοντας αρκετούς κινδύνους από την πιθανότητα "διαρκούς πιστωτικής ασφυξίας" και σημειώνοντας την ανάγκη να υπάρχει "πολιτική σταθερότητα" για την εφαρμογή του προγράμματος.
Οι εκθέσεις περιέχουν και προτροπές προς τους εταίρους του Ταμείου στην Ευρώπη, ώστε να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους για μείωση του ελληνικού χρέους. Για το χρέος της Ελλάδας εκφράζονται ανησυχίες και θεωρείται ως "καθοριστικός παράγοντας" η δέσμευση των Ευρωπαίων να δώσουν -αν απαιτηθεί- πρόσθετη ανακούφιση του χρέους.
Επίσης, αναφέρεται ότι το ελληνικό χρέος παραμένει "πολύ υψηλό" και προτείνεται "εμπροσθοβαρής προσέγγιση" εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα χωρίς να ανακτά σε ικανοποιητικό επίπεδο την εμπιστοσύνη των αγορών, εξαιτίας του χρέους.
Δανεικά και αγύριστα;
Στην έκθεση περιλαμβάνονται και εκτιμήσεις αν η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει τα χρήματα που λαμβάνει από το ΔΝΤ.
Οι δυο παράγοντες που θα καθορίσουν την έκβαση αυτής της προοπτικής είναι η "συνδρομή της Ευρώπης" και η "συμμόρφωση της Ελλάδας".
Όπως σημειώνεται, εξακολουθεί να ισχύει το ενδεχόμενο ότι αν το πρόγραμμα εκτροχιαστεί σε μεγάλο βαθμό και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης σταματήσουν να στηρίζουν την Ελλάδα, τότε η δυνατότητα αποπληρωμής του Ταμείου θα ήταν ενδεχομένως ανεπαρκής.
Οι κίνδυνοι για το άμεσο μέλλον
Τέλος, όσον αφορά τις προοπτικές που διαγράφονται στην ελληνική οικονομία, μεταξύ άλλων, προβάλλεται η θέση ότι το ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζει να υπόκειται σε "σοβαρούς κινδύνους" αρνητικών εξελίξεων. Συγκεκριμενοποιώντας τους κινδύνους, καταγράφονται: το ενδεχόμενο η αναμενόμενη ανάκαμψη να υπονομευθεί από την αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης, των επενδύσεων και της παραγωγικότητας, όπως και το αρνητικό εξωτερικό περιβάλλον.
Στους κινδύνους περιλαμβάνονται η πιθανότητα πολιτικής αστάθειας, υπό το φως της πολύ υψηλής ανεργίας και της κοινωνικής δυσχέρειας, όπως υπογραμμίζεται, ενώ τονίζεται ξανά ότι το "υψηλό χρέος" της Ελλάδας εξακολουθεί να αποτελεί μόνιμη απειλή και οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητά του μπορούν να πιέσουν σημαντικά το επενδυτικό κλίμα και την ανάκαμψη της χώρας.
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι κατά τη φετινή χρονιά θα υπάρξει ύφεση 4,2%. Επιστροφή στην ανάπτυξη θα υπάρξει το 2014 της τάξης του 0,6% και πως η μεγαλύτερη ανάπτυξη θα συμβεί το 2016 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιβράδυνση.

"Οι Παπανδρέου πλούτισαν κερδοσκοπώντας στην ελληνική πτώχευση με ξένα fund"



ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ!
    «Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με χθεσινή απόφασή του απέρριψε στο σύνολό τους και τις δυο αγωγές του κ. Αντρίκου Παπανδρέου κατά του κ. Πάνου Καμμένου, δεχόμενο ως αληθείς τις δηλώσεις και τους ισχυρισμούς του κ. Πάνου Καμμένου για την συμμετοχή του κ. Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικές εταιρείες διεθνών funds που πόνταραν υπέρ της ελληνικής χρεοκοπίας".
   
Αυτό αναφέρεται σε σχετική απόφαση που εκδόθηκε
   
Μάλιστα η απόφαση αναφέρει ότι "Είχε και εσωτερική πληροφόρηση ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου από συνεργάτες του αδελφού του κ. Αντρίκου Παπανδρέου που μετείχαν στις ίδιες εταιρείες με τον τελευταίο", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
   
«Παράλληλα η ίδια απόφαση απαγόρευσε στον κ. Καμμένο να χρησιμοποιεί δημόσια την λέξη «λαμόγιο» καθόσον έκρινε ότι δεν συνάδει σε πολιτικό να χρησιμοποιεί την ανωτέρω έκφραση όταν αναφέρεται στον κ. Αντρίκο Παπανδρέου». 

    Το ερώτημα, κατόπιν αυτών, είναι ποιος ήταν ο ρόλος του Γ.Παπανδρέου στην υπόθεση αυτή. Πόσα λεφτά έβγαλε η οικογένεια Παπανδρέου; Ποιοι ήξεραν για το αίτημα περί δημοψηφίσματος που σε λίγες ώρες κάποιοι έγιναν δισεκατομμυριούχοι από αυτή την πληροφόρηση;
   
Πόσα λεφτά έβγαλε η οικογένεια Παπανδρέου στο διάστημα πριν η χώρα καταφύγει στον μηχανισμό στήριξης; Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα και χρήζουν απάντησης από την ελληνική δικαιοσύνη...
   
Ως πολιτική δικαίωση για τον ίδιο, αλλά και τους Ανεξάρτητους Eλληνες, χαρακτήρισε ο Π.Καμμένος την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου στη δικαστική διαμάχη του με τον Αντρίκο Παπανδρέου, σχετικά με τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
   
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσία του βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου και των νομικών του συμβούλων κυρίας Ελένης Τζούλη, και κ. Ηλία Γιολδασέα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τη σημερινή μία πολύ σημαντική ημέρα για τον ίδιο και τον αγώνα που ξεκίνησε «μετά την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και στην τρόικα κάτι που έγινε με δόλο από τον Γιώργο Παπανδρέου» όπως είπε.
   
Επιπλέον, δήλωσε πολιτικά δικαιωμένος γιατί όπως εξήγησε ξεκίνησε την έρευνα πριν από λίγα χρόνια «με εντολή του σημερινού πρωθυπουργού» τον οποίο κατηγόρησε ότι «σήμερα ανέκρουσε πρύμναν».
   
Το δικαστήριο, απέρριψε την πρώτη και πιο σοβαρή αγωγή κατά του κ. Καμμένου, και επιβλήθηκαν σε βάρος του κ. Παπανδρέου δικαστικά έξοδα ύψους 20.000 ευρώ, ενώ αποδέχθηκε εν μέρει την δεύτερη αγωγή του, και υποχρέωσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να καταβάλλει 30.000 ευρώ για «ανάρμοστους χαρακτηρισμούς» (τον είπε "λαμόγιο") σε βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου.
    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε πως το συγκεκριμένο ποσό του επιβλήθηκε για τη χρήση των χαρακτηρισμών «λαμόγιο» και «θα δικάσουμε κάτω από το σπίτι» στο διαδίκτυο, ενώ θα καλείται να καταβάλει πρόστιμο 500 ευρώ κάθε φορά που θα τους επαναλαμβάνει δημόσια. Μάλιστα ο κ. Καμμένος δήλωσε πως μία φορά το μήνα θα παραθέτει συνέντευξη Τύπου ώστε να χρησιμοποιεί έναν από αυτούς τους χαρακτηρισμούς και να πληρώνει 500 ευρώ.
   
Σύμφωνα με την απόφαση, η δικαιοσύνη «δέχεται τους ισχυρισμούς ότι ο Αντρίκος Παπανδρεου λειτούργησε ως brooker των τοκογλύφων» και έδωσε στη δημοσιότητα την πρόχειρη και όχι την καθαρογραμμένη απόφαση προκειμένου όπως εξήγησε να προλάβει στρεβλώσεις στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο. Ακόμη, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει το δρόμο για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης «που πρέπει να οδηγήσει στην καταδίκη εκείνων που 'έστησαν' ως κοινοί μαφιόζοι την πατρίδα μας».
   
Ακόμη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε εμπλακεί σε εταιρεία στην Ελβετία με συνεταίρους δύο ανθρώπους που ήταν υπό έρευνα από τη Δικαιοσύνη είτε τώρα είτε στο παρελθόν, και ανέφερε το όνομα του κ. Μαργέλου για τον οποίο είπε ότι είχε εμπλοκή στην υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού.
   
Επιπλέον ανέφερε ότι «η μια και μόνη εξεταστική που υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς και ακύρωσε στη συνέχεια για να προστατεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι υποχρέωση της Βουλής να το αποφασίσει» και δήλωσε την πρόθεσή του να καταθέσει στη Βουλή την απόφαση ώστε να είναι στα χέρια όλων των βουλευτών προκειμένου να ξεκινήσει μια προανακριτική επιτροπή που θα βρει «ποιοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο».

Το βίντεο κλιπ που έφτιαξαν οι διαδηλωτές στην Τουρκία κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Οι διαδηλωτές χορεύουν στους δρόμους στους ρυθμούς του Everyday I'm Shuffelin' και κάνουν το βίντεο κλιπ των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τον κόσμο, παραφράζοντας τον τίτλο σε «Κάθε μέρα δίνω αγώνα για τα δικαιώματά μου»....
Το τραγούδι γίνεται σύμβολο και ντύνει και τις εικόνες των διαδηλωτών στις μάχες τους στους δρόμους. Συγκεκριμένα ο τίτλος είναι Everyday I'm Çapuling, για να δώσουν τη διάσταση της αγωνιστικότητας και το μήνυμα πως δεν υποχωρούν. Το βίντεοκλιπ ανέβασε στη σελίδα του στο facebook to Οccupy Gezi.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)