Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Να παραιτηθούν;

hgesia
Σοκαρισμένοι οι εν ενεργεία και απόστρατοι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους, από τη ληστεία σε βάρος τους, αναζητούν διέξοδο στα αδιέξοδα που τους έχουν οδηγήσει οι ανίκανοι, ανόητοι, ολίγιστοι, αν μη ένοχοι, πολιτευτάκηδες.
Η αναζήτηση στηρίγματος και ελπίδας αντανακλαστικά στρέφεται προς την εν ενεργεία στρατιωτική ηγεσία στην οποία απευθύνεται μια διαρκής προτροπή διανθισμένη με πιέσεις “κάντε κάτι, προστατέψτε μας, αλλιώς παραιτηθείτε”.
Δεν είναι στην ψυχοσύνθεση του στρατιωτικού να βγεί στους δρόμους διαμαρτυρόμενος, δεν διαννοείται ο στρατιωτικός να απεργήσει ή να “απέχει” των καθηκόντων του, γαλουχήθηκε με την ιδέα ότι όποιο παράπονό του το αναφέρει στον προϊστάμενο και δεν το θέτει στη …λαϊκή κρίση για συμπαράσταση ή εκβιασμό.
Γι αυτό σήμερα όλοι προστρέχουν και προσβλέπουν στην προστασία τους από τους φυσικούς ηγέτες τους. Με τα όρια της απόλυτης ένδειας να έχουν ξεπεραστεί προ πολλού, με δεδομένη την ανυπαρξία κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια χώρα σε πανικό όπου ο καθένας αγωνίζεται πια για την ατομική του επιβίωση συγκρίνοντας, βρίζοντας και απαξιώνοντας τον διπλανό του, καλούμε τους “Αρχηγούς” να κάνουν κάτι ή να παραιτηθούν.
Λογικά, θα έπρεπε να τους προτρέπουμε να κάνουν κάτι ΧΩΡΙΣ να παραιτηθούν. Ας βγούν να πουν δημόσια την άποψή τους και αν μπορούν να εκτελέσουν το έργο τους με αυτές τις συνθήκες. Αν παραιτηθούν, το οργανωμένο σύστημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης θα τους σπιλώσει κατηγορώντας τους ότι εγκαταλείπουν τη θέση τους σε στιγμές κρίσιμες για την Πατρίδα. Θα τους προσάψει χρηματικά κίνητρα στην πράξη τους που αντίκεινται στην ιδιότητα και την ευθύνη της θέσης τους. Με λίγα λόγια, θα τους εξευτελίσει απαξιώνοντας και το σύνολο του Κλάδου για να συνεχιστεί η διαχρονική “τιμωρία” του από τους συμπλεγματικούς, αστράτευτους, μηδέν πράξαντες στη ζωή τους “ηγέτες”…
Κύριοι Αρχηγοί, του Α/ΓΕΕΘΑ προεξάρχοντος, αν συμφωνείτε με τον εξευτελισμό των στελεχών σας, αν πιστεύετε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και η κοινωνία μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους υπό τις συνθήκες που διαμορφώνουν οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι, παραιτηθείτε το ταχύτερο για να εξυγιανθεί από την παρουσία σας ο Κλάδος και απαλλαγούν οι υφιστάμενοί σας από ηγέτες που δεν αναγνωρίζονται από τους άνδρες τους.
Αν όμως αναγνωρίζετε το πρόβλημα, και ενδιαφέρεστε για τα στελέχη αλλά και την όλη κοινωνία, και -κυρίως- το πού πάει αυτή η Πατρίδα, βγείτε δημόσια και διατρανώστε το. Υπερασπιστείτε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες αυτής της χώρας γιατί στις κρίσιμες στιγμές αυτοί οι πολίτες, ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, θα κληθεί να υπερασπιστεί όσια και ιερά.
ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΘΕ! Αφήστε τους ολίγιστους να σας αποστρατεύσουν. Θα είναι από τις τιμητικότερες στην ιστορία αποστρατείες.
Όμως ΜΙΛΗΣΤΕ! Μόνο έτσι θα αποδείξετε ότι είστε ηγέτες, μόνο έτσι θα διατηρήσετε ζωντανή την ελπίδα. ΜΙΛΗΣΤΕ!

CCIAS : Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που …… αναπαύεται στα αζήτητα του …Πενταγώνου!



To σύστημα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Στρατηγός Γράψας ! Οι αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με την απαράδεκτη – κωλυσιεργία στην υπόθεση της κατασκευής του πρωτοποριακού συστήματος παθητικής άμυνας CCIAS, το οποίο ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το ΑΠΘ, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη σε όσους γνωρίζουν την  προϊστορία με ανάλογα θέματα.
( Ιπτάμενος : «Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από την πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνιδίου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν). Δεδομένου μάλι-στα του ενδιαφέροντος ξένων δυνάμεων, δεν αμφιβάλλουμε ότι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται κάποτε να το αγοράσουμε από ξένους κατασκευαστές, αφού όπως μας έχει διδάξει η ι-στορία, τότε κάποιοι θα έχουν και το γνωστό, σε όλους, κίνητρο…
Το πρόγραμμα, στο οποίο εδώ και μία πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες του ΑΠΘ, έχει τον χαρακτηρισμό «άκρως απόρρητο».  Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επι-στήμονες αποφάσισε να σπάσει την σωπή. Η ιστορία είναι απίστευτη :
Το 2006 μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αί-τηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS. Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο «παθητικών» ραντάρ. Ποιές θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει ;
• «Βλέπουν» χωρίς να εκπέμπουν - άρα και χωρίς να εντοπίζονται - σε εμβέλεια 400 χλμ
• Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και «υπό καθολική ηλεκτρονική σίγαση», δηλ. χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν
• Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητι-κών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις
• Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες
• Κόστος : 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως την Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθ-μός παρεμφερούς συστήματος, αγορασμένου από το εξωτερικό!!!
Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακαλύψεως των πέντε επιστημόνων από την στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. Οι επιστήμονες έκα-ναν 15 ταξίδια στην Αθήνα και σε όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους !
2006 : ΥΕΘΑ είναι ο Β. Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημ.  Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει την πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιον 60 Επιτελών. Αμέσως μετά την παρουσίαση χωρίς καμμία αμφιβολία και δισταγ-μό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνουν ενθουσιασμένοι και καλούν τους επιστήμονες να προχω-ρήσουν τάχιστα. Ακολουθούν παρουσιάσεις σε όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμμα-τισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και ειση-γείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών.
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο οποίος ήταν ο μεγάλος υ-πέρμαχος της αναπτύξεως του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του, τον Αύγουστο του 2009, ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην Ημερησία  Διάταξη του ΣΑΓΕ, αυτό το ζήτημα! Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ, δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κα-τασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι το θέμα θα επανεξε-ταστεί! ! ! ! Στις 19/01/2010, στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι. Γιάγκο, εκφράζοντας την λο-γική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ’ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιό-τητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ, διαβεβαιώνει ότι «το θέμα θα προχωρήσει άμεσα». Έχου-με φθάσει στις 15/04/2010, με υπουργό Άμυνας πια τον Ε. Βενιζέλο. Το ΣΑΓΕ συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως «άκρως απαραίτητο και κατεπείγον». Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και μετέπειτα ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πλήρη οικονομοτεχνική μελέ-τη. Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δύο και τρεις φορές. Ο χρόνος που μεσολάβησε είναι μεγάλος. Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει καμμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, για να είναι ενήμεροι. Καμμία αντίδραση! Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει, αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος – όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι – σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο :
«Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από την πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνιδίου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν πρώτοι. Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλο-ποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα…»!
            Συμπερασματικά, τα αρμόδια συμβούλια έχουν συνηγορήσει για την κατασκευή και ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος. Για την κωλυσιεργία της υλοποιήσεώς του, οδηγούμεθα σε συνειρμούς περί συμφερόντων, μίζας και τα συναφή…Καλό θα είναι να μας απαντήσουν από το ΓΕΕΘΑ τι «σκέπτονται» πριν το σύστημα CCIAS βρεθεί εκτός Ελλάδος και το αγοράσουμε από κάποιους άλλους…Για να πάρουμε τις μίζες και τα εξώγαμα κάποιων που γεννήθηκαν να διαφεντεύουν τούτον εδώ τον βράχο στην άκρη της Γης.

«Πρωταθλήτρια Ευρώπης» στην ανεργία η Ελλάδα

Μια αρνητική πρωτιά έρχεται να υπενθυμίσει τα σημάδια της ύφεσης στη χώρα, καθώς σε πρόσφατη ανακοίνωση της Eurostat η Ελλάδα παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ανεργία στην Ελλάδα, που έχει και τη μεγαλύτερη αύξηση τον τελευταίο χρόνο, φτάνει το 26,8%, με την Ισπανία να ακολουθεί...
με 26,1% και την Πορτογαλία με 16,5%.

Στις επιμέρους κατηγορίες, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,1%, στις γυναίκες, 30,4% και στους νέους κάτω των 25 ετών, 57,6%.
Παράλληλα, η Ελλάδα καταγράφει και τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα στο έτος 2012 όπου η ανεργία από το 19,7% εκτινάχθηκε στο 26,8%. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος της Ε.Ε. των 27 είναι 10,7%, ενώ στην Ευρωζώνη η ανεργία φτάνει το 11,7%. 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία αφορούν τα ποσοστά του Δεκεμβρίου, ενώ στην Ελλάδα τα στοιχεία έχουν επικαιροποιηθεί μόλις μέχρι τον Οκτώβριο. 
Το Δεκέμβριο του 2012, η ΕΕ είχε 25,926 εκατομμύρια άνεργους, εκ των οποίων 18,715 εκατομμύρια στην ευρωζώνη. Σε ένα έτος, δηλαδή το διάστημα Δεκέμβριος 2011 - Δεκέμβριος 2012, η ανεργία αυξήθηκε κατά 1,796 εκατομμύρια άτομα στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.

«Η φύλαξη της Βουλής δόθηκε στην Blackwater», λέει Έλληνας πρέσβης

Μία σοβαρή δήλωση -μεταξύ πολλών άλλων- έκανε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Καναδά  The Millstone ο Έλληνας πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος.

Όπως αναφέρει, η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικής προστασίας, την Academi -πρώην Blackwater-, η οποία έγινε γνωστή για τη δράση των μελών της στο Ιράκ το 2003.
Ο Έλληνας διπλωμάτης υποστηρίζει πως ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν κατευθυντήριες γραμμές για το τι μπορούν να πουν ή να γράψουν και τι όχι.

Προσθέτει μάλιστα πως οι δημοσιογράφοι που δεν συμμορφώνονται παρενοχλούνται ή και συλλαμβάνονται από κυβερνητικούς πράκτορες.

Όσον αφορά στους ευρωπαίους πολιτικούς, αναφέρει πως ενδιαφέρονται μόνον για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων σημειώνοντας πως του λείπει κάθε όραμα για το μέλλον της Ευρώπης.

«Εάν είχαν όραμα, οι Γάλλοι δεν θα είχαν υποχρεώσει, την Ελλάδα, μία χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, να αγοράσει φρεγάτες αξίας δισεκατομμυρίων, την παραμονή των πρώτων μέτρων λιτότητας το 2010. Ούτε οι Γερμανοί θα είχαν ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα να αγοράσει αεροσκάφη και υποβρύχια» .

Σχετικά με την παρούσα κατάσταση, εμφανίζεται απόλυτος:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει λάθος(…) Πέρσι ο υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι η Ελλάδα θα μπει στην Ανάπτυξη το 2012. Σήμερα ο Πρωθυπουργός λέει ότι στα τέλη του 2013 θα ξεκινήσει η Ανάπτυξη. Έτσι λοιπόν, λένε στον κόσμο ανοησίας και έχουν χάσει την αξιοπιστία τους. Το αποτέλεσμα των μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 είναι καταστροφικά.»

 
Academi (πρώην Blackwater)

Η Academi είναι εταιρεία μισθοφορικού στρατού που ιδρύθηκε το 1997 ως Blackwater και αποτελεί το μεγαλύτερο εργολάβο ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας των ΗΠΑ ενώ το πρώτο μεγάλο της συμβόλαιο ήταν η συμμετοχή της στον πόλεμο του Ιράκ το 2003.

Η φημολογούμενη εμπλοκή της στην Ελλάδα δεν θα είναι η πρώτη, καθώς είχε παράσχει εκπαίδευση στις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Περικοπές στρατιωτικών: 57% μείωση σε "μαχητές του Αιγαίου", με 4.500 ώρες πτήσης!!!

Τα όσα με αριθμούς περιγράφει απόστρατος πτέραρχος στο Onalert,για τις περικοπές που έχουν επιβληθεί στους στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους είναι συγκλονιστικά.

Ειδικά για τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας,που έχουν χιλιάδες ώρες πτήσης σε μαχητικά αεροσκάφη, ανθρώπους που έπαιζαν τη ζωή τους κάθε μέρα ,για χρόνια πολλά, κορώνα γράμματα η μείωση του 57% (!!!) δείχνει την αναλγησία των κυβερνώντων!

Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους και είναι βέβαιο ότι όσοι έλαβαν αυτές τις αποφάσεις ,αλλά και όσοι έδωσαν αμαχητί την συγκατάθεσή τους για να υλοποιηθούν θα πρέπει τουλάχιστον να ντρέπονται.
Διαβάστε τι γράφει ο πτέραρχος ε.α:

“Η εξέλιξη της σύνταξης ενός αντιπτέραρχου ιπτάμενου με 4500 ώρες στον αέρα εκ των οποίων οι 3500 σε μονοθέσια μαχητικά και από αυτές οι 600 σε πραγματικές αναχαιτίσεις και εμπλοκές με τουρκικά μαχητικά και άλλα,ημέρα και νύκτα,για την τιμή της πατρίδας μας:

1]αποδοχές τον Μάϊο του 2009. 2750 το μήνα καθαρά συν 5600 τον χρόνο δώρα.

2]τον Σεπτέμβριο του 2010, 2450 ευρώ.

3]τον Δεκέμβριο του 2011, 2197 ευρώ.

4]τον Δεκέμβριο του 2012, 2090 ευρώ.

5] Ιανουάριος του 2013, 1920 ευρώ.

6]Τον Φεβρουάριο του 2013, 1420 ευρώ!!!

Και φυσικά απο το 2010 χωρίς δώρα.

Αν κάνεις λογαριασμό οι μειώσεις ειναι 57%!

Μπορεί κάποιος να μου πει έναν άλλο συνταξιούχο του ευρύτερου δημόσιου τομέα ,που να έχει υποστεί αυτές τις μειώσεις;

Ένας συνταξιούχος της Βουλής τι έχει χάσει,για παραδειγμα.

Όμως δεν έχουμε παράπονο ,μας έχουν μείνει πλούσια τα αυχενικά σύνδρομα και οι κακωσεις στη μέση “τοις κεινών ρήμασι πειθόμενοι”.

Ευτυώς που η πατρίδα δεν ταυτίζεται ,ως έννοια με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες”.    

Το δάνειο !!!!

ΠΑΡΤΗωτισμός κέρδισε τον ΠΑΤΡΙωτισμό στα Ίμια!!!

 Ο ΠΑΡΤΗωτισμός κέρδισε τον ΠΑΤΡΙωτισμό στα Ίμια!!!
Του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Ιανουάριος του 1996. Η Ελλάδα περνάει σε μια «νέα εποχή» πολιτικά. Ο «παλαιοκομματισμός» του Παπανδρεομητσοτακισμού, δίνει τη θέση του στον «εκσυγχρονισμό» του Κώστα Σημίτη. Η έντονη πολιτικοποίηση και κομματικοποίηση της κοινωνίας στα 80’s, παραχωρεί τη θέση σε μια επίπεδη «απολιτίκ» αφέλεια της……
Οι έντονες κομματικές διαφορές, άρχισαν να γεφυρώνονται… Πλέον όλοι αντιλαμβάνονται πως ο κοινωνικός διχασμός δεν ωφελεί κανέναν… Το «βρώμικο 89», όπως  είχαν χαρακτηρίσει την συγκυβέρνηση «Δεξιάς-Αριστεράς», οι «Κεντρώοι», έστρωσε το χαλί για μια πολιτική σαλαμοποίηση, η οποία είχε σαν στόχο να ωφελήσει τους «εκλεκτούς»… Να δημιουργήσει νέα τζάκια… Ποιοι ήταν οι εκλεκτοί; Μα φυσικά οι «Κεντρώοι»… Αυτοί που μπορούσαν να «συνεννοηθούν»… Υποτίθεται για το καλό όλων μας… Αποδείχτηκε πως συνεννοήθηκαν ΜΟΝΟ για το δικό τους καλό… Σε βάρος όλων μας… Τα «άκρα» έπρεπε να απομονωθούν… Η «άχρωμη-άοσμη και άγευστη» προσωπικότητα του Σημίτη έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ο λεγόμενος «μεσαίος χώρος», δηλαδή ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο δρούσε για προσωπικό όφελος, δημιουργώντας μια ευρύτερη συστημική τάξη… Διακομματικών συμφερόντων… Κάπως έτσι γεννήθηκε και ο ΠΑΡΤΗωτισμός… Κάπως έτσι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχθηκε σε νεοφιλελεύθερο κόμμα… Κάπως έτσι και η ΝΔ έγινε ουρά του ΠΑΣΟΚ… Κάπως έτσι η Αριστερά και η Δεξιά, τέθηκαν στο περιθώριο, να μιλούν για ζητήματα «αναχρονιστικά», όπως ο Πατριωτισμός και η Κοινωνική Δικαιοσύνη…
Η ιστορία των Ιμίων σηματοδότησε μια καινούργια εποχή στην γεωπολιτική της ανατολικής Μεσογείου… Ο «μεσαίος χώρος» αποφάσισε να εγκαινιάσει μια στυγνά «Διεθνιστική» λογική… Η «νέα τάξη πραγμάτων» άρχισε να δείχνει τα δόντια της και στα Εθνικά μας θέματα… Η Ελλάδα υπέστη ακόμα μια εθνική ταπείνωση, εξαιτίας ενός πολιτικού συστήματος, το οποίο στα Ίμια αμύνθηκε «ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ»… Διότι η «ΠΑΡΤΗ» ήταν η νέα «ΠΑΤΡΙΣ»… Οι Σημίτηδες, οι Πάγκαλοι, οι Μαντέληδες και οι λοιποί ασυγχρόνιστοι «εκσυγχρονισμένοι», ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν έπραξαν όσα όφειλαν σαν Έλληνες, αλλά λειτούργησαν με βάση τα συμφέροντα τρίτων… Τούρκων, Αμερικάνων και λοιπών «συμμάχων»… Οι «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο ήταν πλέον γεγονός… Η κυβέρνηση Σημίτη αποδέχτηκε τις εντολές των Αμερικανών… Για να διασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση… Κάτι ανάλογο έπραξαν και στην υπόθεση Οτσαλάν… Ο ΠΑΡΤΗωτισμός νίκησε κατά κράτος τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ στα Ίμια… Θα με συγχωρέσετε… Ποτέ δεν υπήρξα οπαδός, ούτε ψηφοφόρος του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά με Ανδρέα, Μητσοτάκη και Καραμανλή, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να μας κάνουν τέτοια πλάκα οι Τούρκοι στα Ίμια…
Έχω την πεποίθηση πως μια κοινωνία έντονα πολιτικοποιημένη, πολύ δύσκολα μπορείς να την κοροϊδέψεις… Η «απολιτίκ» υπερκαταναλωτική κοινωνία που δημιουργήθηκε από τους «τεχνοκράτες» και «καθηγητάδες» του Σημίτη, πιάστηκε κορόιδο…
Στα Ίμια χάθηκαν τρεις Έλληνες λεβέντες… Τους δολοφόνησαν 12 Τούρκοι και κάποιοι «Έλληνες», χωρίς Ελληνική ψυχή… Οι 12 Τούρκοι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τιμωρήθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες…Είτε τυχαία, είτε από Τούρκικο χέρι, είτε από Ελληνικό χέρι;  Δεν έχει σημασία… Γνωρίζουν αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν… Οι «Έλληνες» πότε θα τιμωρηθούν

Η Ισλανδία μας δείχνει τον δρόμο.

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

732c46872f497ea44e7b9acb13a07ac9_XL
Είναι πια προφανές ότι βιώνουμε υπό ολοκληρωτικό καθεστώς με μανδύα παραλλαγής μια κοινοβουλευτική δημοκρατία κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του (εγ)κατεστημένου πολιτικού μηχανισμού/συστήματος που ως προτεραιότητα έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Μεγάλων Πατρώνων του και των διαπλεκόμενων φίλων του.
Ο μηχανισμός αυτός παραβιάζει ξεδιάντροπα το Σύνταγμα με αναδρομικούς Νόμους, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και νομικίστικες αυθαιρεσίες, καταληστεύοντας τους πολίτες από το βιός τους, ερμηνεύοντας όπως θέλει -και τηρώντας μόνο όποιον είναι προς το συμφέρον του- τους Νόμους.
Αν δεν είναι ένοχοι, τότε τα πράγματα είναι απείρως σοβαρότερα. Γιατί αυτό που βιώνουμε θα είναι ο ολοκληρωτισμός της βλακείας και της ανικανότητας.
Πώς να εξηγήσει κανείς τη νηπιακής κοινής λογικής ηλίθια, βλακώδη, παράλογη, αστοιχείωτη απαίτηση των σπουδαγμένων στα Λόντον Σκουλς οφ Εκονομικς να πληρώσουν οι πολίτες Φόρους, Χαράτσια, Εισφορές που στο σύνολό τους ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ είναι μεγαλύτερες από τους πετσοκομμένους ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ μισθούς και συντάξεις;
Ας υποθέσουμε ότι συνωμοτεί η ένοχη/ηλίθια παρέα για να ιδιοποιηθεί η ίδια και οι φίλοι τους οι Τραπεζίτες την όποια ιδιωτική περιουσία των πολιτών που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ χρήματα πια για να ξεχρεώσουν τα φέσια που ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ τους επέβαλε. Που σ’ αυτά τα φέσια προστίθενται τα λογής δάνεια που οι πολίτες χρεώθηκαν όταν το ΚΡΑΤΟΣ τους έδινε άλλους μισθούς και συντάξεις… Που και σ’ αυτά προστίθενται οι ανάγκες επιβίωσης των άνεργων μελών κάθε οικογένειας. Ακόμα και ως συνωμοσία, η μέθοδος είναι βλακώδης και αναποτελεσματική.
Γιατί οι ένοχοι/ηλίθιοι αυτοί δεν μπορούν να εκτιμήσουν τα όρια της κοινωνίας και τα ξεπέρασαν σφυρίζοντας αδιάφορα.
Να δούμε πώς θα ξεπεράσουν το μπάχαλο που οι ίδιοι δημιούργησαν. Γιατί μέχρι τώρα η θεωρία “σοκ και δέος” είχε παγώσει την κοινωνία. Με τις εγκληματικές τελευταίες ενέργειές τους, τα μυαλά των πολιτών άρχισαν να λειτουργούν και να σκέφτονται με τι τρόπο θα εξαφανίσουν αυτό το σκυλολόι από το προσκήνιο. Και αυτός που δεν έχει ελπίδα, αυτός που το μόνο που του απέμεινε είναι η ζωή του, τον παλιοκλέφτη που μπαίνει από την μπαλκονόπορτα για να του την κλέψει κι αυτήν, θα τον πετσοκόψει με νυχοκόπτη…
http://klafsigelos.wordpress.com

Τα λάθη του ΔΝΤ και οι ευθύνες για την είσοδο στο Μνημόνιο δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα

Την ώρα που στο εσωτερικό ασχολούμαστε με τους «σκυλοκαυγάδες» των κομμάτων για τις κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις, τη βία και την τρομοκρατία σε δεύτερο πλάνο περνάνε οι αποκαλύψεις και οι παραδοχές στελεχών του  για όσα έκαναν σε αυτήν τη χώρα.
Η κυβέρνηση αμήχανη δεν παίρνει θέση, η αντιπολίτευση παίζει το γνωστό παιχνίδι των εντυπώσεων και τα ΜΜΕ ασχολούνται με τις ατάκες του Γεωργιάδη και της Κωνσταντοπούλου. Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, παραδέχθηκε ξανά ότι η έκθεση Μπλανσάρ που κάνει λόγο για λάθος στο πρόγραμμα λιτότητας της χώρας μας, ισχύει!
Από την άλλη ο πρόεδρος της Ισλανδίας Ολ. Γκρίμσον αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους κατάφερε η χώρα του  να ξεπεράσει την οικονομική κρίση  σε συνέντευξή του στην DW.
Η Ισλανδία ήταν ένα από τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Πολλοί ήταν αυτοί που εκτιμούσαν πως η κατάστασή της ήταν χειρότερη ακόμα και από της Ελλάδας. Σήμερα κοντά πέντε χρόνια μετά η οικονομία της αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και η ανεργίαμειώνεται.
Σύμφωνα με τον Όλαφουρ Γκρίμσον, η ανάκαμψη οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ισλανδοί αντιμετώπισαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την κρίση σε σχέση με τις χώρες της ευρωζώνης. «Κατ` αρχήν διαπιστώσαμε νωρίς πως δεν πρόκειται μόνο για μια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, αλλά για μια βαθιά πολιτική και κοινωνική κρίση. Και αυτό μας οδήγησε σε μεταρρυθμίσεις στα εν λόγω πεδία.
Ο δεύτερος λόγος της επιτυχίας είναι ότι δεν τηρήσαμε τις δυτικές συνταγές για την αντιμετώπιση της κρίσης».
Στην Ελλάδα κανένας δεν ασχολείται με τα σοβαρά ζητήματα αλλά με τα κουτσομπολιά, τους βουλευτές που σπάνε τα δάχτυλα τους από την πυγμή που θέλουν να δείξουν στα έδρανα της βουλής.
Οι αποκαλύψεις με τις απανωτές παραδοχές του ΔΝΤ για «λάθος» στο πρόγραμμα λιτότητας, σημαίνουν κάτι για την κυβέρνηση;
Για τους Έλληνες σημαίνουν πολλά. Να μην δεχθούν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις!
Το ΔΝΤ εκτός από τα δικά του λάθη αποκαλύπτει και τον ρόλο των Ευρωπαίων αλλά και των Ελληνικών κυβερνήσεων.
Μήπως έφτασε η ώρα για τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας;
Μήπως θα έπρεπε να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου στη βάση των λαθών που παραδέχονται τα στελέχη του ΔΝΤ;
Μήπως θα έπρεπε τώρα να γίνει η εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο ;
Μήπως η Ελλάδα θα έπρεπε να ζητήσει οικονομική αποζημίωση από το ΔΝΤ για τα λάθη του;
Η συγνώμη και η συμπάθεια δεν λένε τίποτα στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό, που εξαφανίζεται μέσα από την εφαρμογή των μνημονίων.
Το ΔΝΤ ομολόγησε ότι δεν είχε αποτιμήσει τις επιπτώσεις της λιτότητας στην ύφεση.
Ήταν λάθος η σκοπιμότητα; Πως είναι δυνατόν να έχουν διαπράξει τέτοιο ολέθριο σφάλμα, την ώρα που σε όλον τον κόσμο υπήρχαν φωνές που προειδοποιούσαν για την ύφεση;
Μπορούν να εξηγήσουν αυτό το λάθος στο 1,5 εκατ. άνεργους και στην κατεστραμμένη μεσαία τάξη;
Με μία συγνώμη κλείνουν οι λογαριασμοί;
Δεν υπάρχουν πλέον, αντοχές στην κοινωνία, το  φορολογικό τσουνάμι των τελευταίων ετών έχει «πνίξει» τους έλληνες πολίτες. Η φοροδοτική ικανότητα της πλειονότητας των φορολογουμένων έχει  εξαντληθεί. Μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν μετατραπεί σε ζόμπι ενώ οι άνεργοι σπρώχνονται στο περιθώριο.
Αρκετοί υπουργοί ζουν στον κόσμο τους και δεν μπορούν ανταποκριθούν.
Τα ψέματα τελειώσανε, η ώρα της αλήθειας πλησιάζει.
Ο πρωθυπουργός σε αυτήν κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση, με την κοινωνία να βράζει και μπροστά στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες.
Να μην επιτρέπει, πλέον, στον κ. Στουρνάρα να εκτελεί εντολές των δανειστών, να σταματήσει την δουλικότητα και να αρχίσει να διεκδικεί.
Είναι πλέον επιβεβλημένο να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το πώς οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο.
Είναι δέσμευση και υποχρέωση του Αντώνη Σαμαρά να γίνει η εξεταστική για το μνημόνιο.
Είναι η ώρα των αποφάσεων.

Γιατί οι αρχαίοι δεν αρρώσταιναν από καρκίνο;

Είναι ο καρκίνος ασθένεια της σύγχρονης εποχής; Δεν υπήρχε παλιά; Η έρευνα καταλήγει στο ότι ο καρκίνος δεν υπήρχε στα… αρχαία χρόνια. Είναι πιθανό να είναι προϊόν της σύγχρονης εποχής. Η άποψη αυτής έχει πολλούς υπερασπιστές αλλά και πολλούς πολέμιους.
Η καθηγήτρια Ροζαλί Ντέηβιντ και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ όπως και ο καθηγητής Ζίμερμαν του Πανεπιστημίου Βιλανόβα εκτιμούν ότι ο καρκίνος είναι νόσος που έχει να κάνει με το σύγχρονο τρόπο ζωής.
Ισχυρίζονται ότι στην αρχαιότητα δεν υπήρχει καμία γενεσιουργός αιτία για τον καρκίνο. Η νόσος οφείλεται στη διατροφή, στις συνήθειες και στο περιβάλλον.
Σε μούμιες 3000 χρόνων σπάνια βρίσκονται ίχνη όγκων και μάλιστα πρόκειται για καλoήθεις όγκους. Το επιχείρημα ότι το προσδόκιμο της ζωής των αρχαίων ήταν μικρότερο, αποκρούστηκε από το γεγονός ότι το διάστημα από 25 μέχρι 50 χρόνων είναι αρκετό για να εμφανιστεί καρκίνος.
Ερευνώντας το θέμα ανακαλύπτουμε ότι οι πρώτες μορφές π.χ του καρκίνου του μαστού εμφανίζονται μετά τον 17ο αιώνα. Η στατιστική βέβαια λέει ότι το 90% των ανθρώπων που πεθαίνουν από καρκίνο είναι πάνω από 50 χρονών, οπότε εξετάζοντας τους κανείς πριν από τα 50 δε θα έβρισκε ίχνη της νόσου.
Τα συμπεράσματα δικά σας, καθώς υπάρχουν οι παράγοντες της κληρονομικότητας, της ηλιακής ακτινοβολίας ή της ραδιενέργειας.

Οι Στρατιωτικοί στο απόσπασμα ....

Κώστας Χρυσόγονος: Υπάρχει συστηματική καταστρατήγηση του Συντάγματος

Ο εγγυητής του Συντάγματος, είναι η ελληνική κοινωνία. Αν η ελληνική κοινωνία δεν αντιδράσει, η συστηματική παραβίαση του Συντάγματος θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί [...] Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη για το tvxs.gr με βάση τις -κατ’ εξακολούθησιν- παραβιάσεις του Ελληνικού Συντάγματος.
Κρ.Π.: Υπάρχει Σύνταγμα στην Ελλάδα; Υπάρχουν νόμοι; Ή μόνο παράνομες αυθαιρεσίες, από δικαστές - εισαγγελείς, μέχρι τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αν λάβουμε υπόψιν όσα λέχθηκαν για την αντισυνταγματική απόφαση της επιστράτευσης των απεργών του Μετρό, αλλά και για τις συνεχώς αυξανόμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; 

Κ.Χρ.: Σύνταγμα υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται στο βαθμό που θα έπρεπε. Και νόμοι υπάρχουν, αλλά κι αυτοί δεν εφαρμόζονται στο βαθμό που θα έπρεπε.
Κάποιες φορές εφαρμόζονται επιλεκτικά, με μεγαλύτερη αυστηρότητα σε βάρος ορισμένων ανθρώπων ή κατηγοριών του πληθυσμού, και με μικρότερη ή καθόλου αυστηρότητα σε βάρος άλλων.

Να ξεκινήσω από το ζήτημα της επίταξης των απεργών...  Η επίταξη, λοιπόν, αυτή, η οποία κηρύχτηκε στις 24 Ιανουαρίου, με απόφαση του Πρωθυπουργού, βρίσκεται εκτός των ορίων της Συνταγματικής νομιμότητας.
Διότι, το Άρθρο 22, παράγραφος 4 του Συντάγματος, απαγορεύει κατηγορηματικά οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας, και επιτρέπει κατ’ εξαίρεση την επιβολή επίταξης προσωπικών υπηρεσιών ή αλλιώς πολιτική επιστράτευση, όπως τη λέει η κοινή νομοθεσία, σε εξαιρετικά καθοριζόμενες περιπτώσεις.
Θα σας πω ποιες είναι οι περιπτώσεις αυτές, ας δούμε όμως πρώτα, τι προβλέπει η απόφαση του Πρωθυπουργού.
Η απόφαση του Πρωθυπουργού, προβλέπει ότι κηρύσσει επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, προκειμένου να αποτραπούν οι δυσμενείς συνέπειες της παρατεινόμενης απεργίας των εργαζομένων στην Εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική ζωή της χώρας, και ενέχει σοβαρούς κινδύνους στη δημόσια τάξη και υγεία.
Αυτά τα οποία επικαλείται ο Πρωθυπουργός, δηλαδή τη σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική ζωή της χώρας και τον κίνδυνο για την δημόσια τάξη, δεν αποτελούν κατά το Σύνταγμα, λόγο κηρύξεως πολιτικής επιστράτευσης ή αλλιώς επίταξης προσωπικών υπηρεσιών.
Οι λόγοι τους οποίους προβλέπει το Σύνταγμα, είναι:
Πόλεμος, Επιστράτευση (εννοείται στρατιωτική επιστράτευση), αντιμετώπιση αναγκών της Άμυνας της χώρας και αντιμετώπιση κινδύνου από θεομηνία (παντός είδους φυσικές καταστροφές), ή αντιμετώπιση ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.
Το μόνο, λοιπόν, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, ως λόγος κηρύξεως επιτάξεως προσωπικών υπηρεσιών, και το επικαλείται ο Πρωθυπουργός στην απόφασή του, είναι οι κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία.  Οι κίνδυνοι, όμως, αυτοί, είναι ανύπαρκτοι. Διότι, είναι προφανές ότι μιλώντας για Δημόσια Υγεία, και όχι για υγεία εν γένει, το Σύνταγμα δεν εννοεί την υγεία μεμονωμένων προσώπων, αλλά τον κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών, μεταδοτικών ή μολυσματικών νοσημάτων.
Τέτοιος κίνδυνος προδήλως δεν υφίσταται από τη διακοπή των σταθερών συγκοινωνιών στην Αττική, δηλαδή, χολέρα ή πανούκλα.

Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε ακόμα και για την υγεία μεμονωμένων ασθενών, διότι ακόμα και κάποιος που έχει ανάγκη άμεσης μεταγωγής σε νοσοκομείο, μπορεί να μεταβεί με ασθενοφόρο.
Κι ακόμα, αν υποθέσουμε ότι λόγω της απεργίας στο Μετρό, υπάρχει μεγάλη συμφόρηση στους οδικούς άξονες, το ασθενοφόρο έχει απόλυτη προτεραιότητα, έναντι όλων των άλλων οχημάτων.
Άρα  είναι φανερό, ότι δεν συντρέχουν οι Συνταγματικές προϋποθέσεις κηρύξεως επιτάξεως.
Από κει και πέρα όμως, υπάρχει σοβαρό κενό στην δικαστική προστασία έναντι παρομοίων παρανόμων και αντισυνταγματικών εγχειρημάτων της εκτελεστικής εξουσίας, διότι, το μόνο ένδικο μέσον με άμεση ενέργεια και απόδοση, είναι η κατάθεση αιτήσεως αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της διοικητικής πράξεως για επίταξη, όπου όμως, δεν κρίνεται η ουσία της υποθέσεως –δεν κρίνεται, δηλαδή, καθεαυτή η νομιμότητα ή η παρανομία της αποφάσεως του Πρωθυπουργού-, αλλά κρίνεται και αποτελεί λόγο αναστολής, μόνον η τυχόν ανεπανόρθωτη βλάβη των θιγομένων από την πράξη, η οποία μάλιστα θα πρέπει να είναι υπέρτερη του τυχόν δημοσίου συμφέροντος για την άμεση εκτέλεσή της.
Με άλλα λόγια, αναστολή δεν μπορεί να δοθεί, παρά μόνο εάν ο αιτών υφίσταται βλάβη στα συμφέροντά του, η οποία δεν μπορεί να επανορθωθεί σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης ακυρώσεως.

Κρ.Π.: Παρεμπιπτόντως, το να απολύσουν κάποιον, επειδή συνεχίζει π.χ. να απεργεί, μη δεχόμενος την αντισυνταγματική απόφαση του Πρωθυπουργού για επίταξη, δεν θεωρείται ανεπανόρθωτο για τον ίδιο; 

Κ.Χρ.: Όχι, δεν θεωρείται, διότι αν γίνει δεκτή η αίτηση ακυρώσεως, θα επανέλθει στη θέση του και θα πληρωθεί τους μισθούς του αναδρομικά. Δεν θεωρείται, λοιπόν, ανεπανόρθωτη βλάβη η απόλυση, κατά την έννοια των διατάξεων που ρυθμίζουν το θέμα της αναστολής από το Συμβούλιο Επικρατείας.
Με άλλα λόγια, επειδή, ακριβώς, δεν δικάζεται η ουσία της υποθέσεως αλλά γίνεται στάθμιση συμφερόντων ουσιαστικά, στην περίπτωση της αναστολής, είναι πάγια η πρακτική των Επιτροπών Αναστολών, να μην δίδουν τέτοιες Αναστολές. 
Και αυτή την πρακτική ακολούθησε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, ο οποίος απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσε το Συνδικάτο των Εργαζομένων στο Μετρό.
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι ενώ υπάρχει παραβίαση του Συντάγματος, δεν υπάρχει διαδικαστικά τρόπος, ώστε η παραβίαση, αυτή, να αντιμετωπιστεί, από την έννομη τάξη. Κι αυτό, βεβαίως, είναι ένα μεγάλο κενό δικαστικής προστασίας!
Θα έπρεπε να υπάρχει πιο αποτελεσματική δικαστική προστασία!
Υπό την έννοια, ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως υπάρχει στα περισσότερα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, το οποίο να μπορεί εν τη γενέσει τους, να καταστέλλει τις παραβιάσεις του Συντάγματος:
  • Είτε σε μορφή αντισυνταγματικού νόμου, όπως ήταν ο πρόσφατος νόμος για το μεσοπρόθεσμο (Ν.4093), που διαπιστωμένα, με γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιείχε αντισυνταγματικές διατάξεις ως προς την μείωση των συντάξεων, και παρόλα αυτά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία απτόητη τον ψήφισε.
  • Είτε, ως προς διοικητικές πράξεις που παραβιάζουν το Σύνταγμα, όπως είναι αυτή η απόφαση του Πρωθυπουργού για επίταξη προσωπικών υπηρεσιών των απεργών στις σταθερές συγκοινωνίες, χωρίς να συντρέχουν οι συνταγματικές προϋποθέσεις.
Κρ.Π.: Για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τί έχετε να πείτε; 

Κ.Χρ.: Το Σύνταγμα, προβλέπει τη δυνατότητα εκδόσεως Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες είναι μια μορφή, ουσιαστικά, προσωρινού νόμου, μόνον σε περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας, και απρόβλεπτης ανάγκης, όπως, π.χ. σε έναν σεισμό(ο οποίος προκαλεί ανθρώπινα θύματα, ή ζημιές, και υπάρχει ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των συνεπειών του).
Αυτό είναι το αντικείμενο επί του οποίου ο Συνταγματικός νομοθέτης, προέβλεψε την δυνατότητα εκδόσεως Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου.
Όπου, νομοθετεί, ουσιαστικά, η κυβέρνηση, χωρίς τη συναίνεση της βουλής! Και απλώς, υποχρεούται μέσα σ’ ένα χρονικό διάστημα –που μπορεί να είναι και αρκετά μεγάλο, ανάλογα αν βρίσκεται ή αν δεν βρίσκεται η βουλή σε Σύνοδο, γιατί π.χ. βρίσκεται σε διακοπές- να τις φέρει  στη βουλή για κύρωση.
Αλλά ακόμα κι αν η βουλή αρνηθεί την κύρωση(δηλ. δεν  εγκρίνει), οι Πράξεις Ν.Π. εξακολουθούν να ισχύουν για το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα, μέχρι την πάροδο των προθεσμιών, ή την απορριπτική απόφαση της βουλής.

Κρ.Π.: Και τώρα που οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μοιάζει να έχουν γίνει… μόδα στην Ελλάδα; 

Κ.Χρ.: Αυτό, τώρα, αποτελεί μια έκτακτη και εξαιρετική διαδικασία.
Η συχνότητα, των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, ήταν μία – δύο Πράξεις το χρόνο. Ενώ οι συχνότητα των νόμων, ήταν 100 – 150 νόμοι το χρόνο.
Το 2012, η σχέση αυτή, έχει σχεδόν ανατραπεί! Δηλαδή, έχουμε φτάσει κατ’ ουσίαν, οι Νόμοι, να είναι περίπου τόσοι, όσες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. 
Με άλλα λόγια, έχουμε μία μερική υποκατάσταση –αντικατάσταση αν θέλετε- της τακτικής νομοθετικής διαδικασίας, από την έκτακτη, αυτή, διαδικασία, των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
Κρ.Π.: Μήπως γιατί το Σύνταγμα της χώρας παραβιάζεται από τα μνημόνια και τις μνημονιακές κυβερνήσεις; 

Κ.Χρ.: Διότι η κυβέρνηση εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τις υπογράφει, προδήλως χωρίς να συντρέχει η προϋπόθεση της απρόβλεπτης ανάγκης, δεδομένου ότι στις πλείστες περιπτώσεις πρόκειται για εκτέλεση μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας που είχαν αναληφθεί πολλούς μήνες και χρόνια πριν.
Αφήνουν, δηλαδή, να περάσει το χρονικό διάστημα, μέχρι να έρθει ο χρόνος καταβολής της επόμενης δόσης, οπότε δημιουργούν μόνοι τους το «επείγον»αλλά και πάλι, δεν υπάρχει το «απρόβλεπτο».
Άρα, λοιπόν, πρόκειται για μία συστηματική καταστρατήγηση του Συντάγματος, προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο, που θα σήμαινε, αφενός τη δυνατότητα αντιδράσεων, όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά ενδεχομένως και από μεμονωμένους βουλευτές της συμπολίτευσης, και αφετέρου τη δυνατότητα κοινωνικών αντιδράσεων(απεργίες, διαδηλώσεις, κλπ).
Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν υπάρχει καμιά προειδοποίηση ούτε της κοινωνίας, ούτε της βουλής!
Η πράξη υπογράφεται σε χρόνο μηδέν από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και ισχύει ως νόμος του κράτους, χωρίς να το έχει αντιληφθεί κανείς, στην ουσία! Δηλαδή, αιφνιδιάζει τους πάντες!
Και έτσι, δεν υπάρχει χρόνος, ούτε για διάλογο, ούτε για αντιδράσεις των ενδιαφερομένων, όποιοι κι αν ήταν αυτοί, και όπως και αν θα αντιδρούσαν.
Άρα, έχουμε μία συστηματική καταστρατήγηση του Συντάγματος, η οποία, δεν υπόκειται και αυτή σε Δικαστικό έλεγχο, διότι τα δικαστήρια δεν έχουν αρμοδιότητα να ελέγξουν την συνδρομή των όρων της «ανάγκης»…
Κρ.Π.: Επί της ουσίας, λοιπόν;
Κ.Χρ.: Η ουσία είναι ότι υπάρχει υποκατάσταση της δημοκρατικής νομοθετικής διαδικασίας, της κοινοβουλευτικής νομοθετικής διαδικασίας, από μία νομοθέτηση της κυβέρνησης, που πλήττει  τη δημοκρατία.
Κρ.Π.: Τι άλλα ανάλογα προβλήματα πλήττουν την δημοκρατία και το Σύνταγμα; 

Κ.Χρ.: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, μέσω των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων.
Για παράδειγμα, το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην υγεία,  υφίστανται πρωτοφανή υποβάθμιση, με τους μνημονιακούς νόμους.
Επίσης, υπάρχει συστηματική παραβίαση της ισότητας στα δημόσια βάρη. Διότι, επιβάλλονται φορολογικά βάρη χωρίς να αντιστοιχούν σε πραγματική φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.

Κρ.Π.: Και επίσης, υπάρχουν και οι «νόμιμοι φοροφυγάδες», δηλαδή, οι εφοπλιστές, ή η Εκκλησία, ή εκείνοι που διατηρούν δις στο εξωτερικό και δεν φορολογούνται...
Κ.Χρ.: Αυτό σας λέω. Ότι επιβάλλονται φορολογικά βάρη, σε ανθρώπους που διαπιστωμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να τα πληρώσουν, και δεν επιβάλλονται σε άλλους, που την έχουν.
Κρ.Π.: Οι Ενώσεις των Συνταγματολόγων στην Ελλάδα, τι κάνουν για όλα αυτά; Ή εσείς ως καθηγητής, τί λέτε σήμερα στους φοιτητές σας; Πως το Σύνταγμα είναι ένα… παιχνίδι που μπορεί να παίζουν κάποιοι, ή ότι δεν ισχύει τίποτα, τελικά, για τα όσα ορκίζονται σ’ αυτό όσοι ορκίζονται; 

Κ.Χρ.: Αυτός ο οποίος είναι ο τελικός εγγυητής του Συντάγματος, δεν είναι οι Συνταγματολόγοι. Οι Συνταγματολόγοι, μπορούν απλώς να επισημάνουν την παραβίαση του Συντάγματος.

Κρ.Π.: Εκτός από Συνταγματολόγοι, είστε και πολίτες…
Κ.Χρ.: Ο εγγυητής του Συντάγματος, είναι η ελληνική κοινωνία. Αν η ελληνική κοινωνία δεν αντιδράσει, η συστηματική παραβίαση του Συντάγματος θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί.
Κρ.Π.: Σύμφωνοι, αλλά ο κλάδος σας, ως ένας κλάδος που αποτελείται από ένα κομμάτι αυτής της κοινωνίας πολιτών, οι οποίοι έχετε και άμεση και ολοκληρωμένη γνώση του αντικειμένου, τί κάνει; Γιατί π.χ. δεν βγάζει έστω, μία ενημέρωση για τους πολίτες στο διαδίκτυο και την δυνατότητα για παράδειγμα, συλλογής υπογραφών, κατά της καταστρατήγησης του Ελληνικού Συντάγματος κατ’ εξακολούθησιν; 

Κ.Χρ.: Πρώτ’ απ’ όλα οι συνταγματολόγοι δεν έχουν ενιαίες απόψεις. Ο κάθε συνταγματολόγος έχει δικές του απόψεις. Και δεν εκπροσωπεί τους υπολοίπους.

Κρ.Π.: Υπάρχουν Ενώσεις και Σωματεία, όμως. Δεν έχουν τεθεί αυτά τα ζητήματα; 

Κ.Χρ.: Όχι.

Κρ.Π.: Γιατί; Τι να πρωτοκάνει η ελληνική κοινωνία; Σε τι να πρωτοαντιδράσει; Να πάει να σπουδάσει όλες τις επιστήμες, για να μπορεί να αντιληφθεί επακριβώς ώστε να αντιμετωπίσει τα απανωτά χτυπήματα από όλες τις μεριές; Κάποιοι που καταλαβαίνετε την σοβαρότητα της κατάστασης, δεν θα έπρεπε να κάνετε κάτι; 

Κ.Χρ.: Το Σωματείο δεν έχει κάνει κάποια ιδιαίτερη εκδήλωση, εκτός από μία που έγινε τον Οκτώβριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και όπου βεβαίως οι γνώμες διίσταντο. Άλλοι έχουν παρόμοιες με τις δικές μου απόψεις, που σας τις είπα, άλλοι  λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα!

Κρ.Π.: Αυτοί που συμφωνείτε, τουλάχιστον; 

Κ.Χρ.: Κινητοποιούμαστε, με κείμενα, με ενημερώσεις στα ΜΜΕ, κλπ.

Κρ.Π.: Δεν μιλώ για μεμονωμένες προσπάθειες…

Κ.Χρ.: Βγάλαμε και μία διακήρυξη κάποια στιγμή, όταν το Φεβρουάριο του 2012 πήγε να ψηφιστεί το δεύτερο μεσοπρόθεσμο, συνυπογράψαμε 5 συνταγματολόγοι ένα κείμενο, αλλά αγνοήθηκε  από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως αγνοήθηκε και η γνωμοδότηση, π.χ. του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Νοέμβριο του 2012.-

---
Με θέμα την Ελληνική Δικαιοσύνη, θα υπάρξουν και άλλες δύο συντεντεύξεις Καθηγητών τις επόμενες μέρες στο tvxs.gr, από έναν επίσης Συνταγματολόγο, αλλά και από έναν Ποινικολόγο, για τα ζητήματα της παραβίασης του Συντάγματος, αλλά και του Ποινικού Κώδικα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)