Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Νέες αυξήσεις σε εισιτήρια και ΔΕΗ

Εισιτήρια από χρυσάφι θα καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες από το νέο έτος - αυξήσεις και στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Το μνημόνιο φέρνει αυξήσεις και ακόμη έναν πονοκέφαλο στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ανατιμήσεις θα γίνουν σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων" στα ήδη ακριβά εισιτήρια του ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα η τιμή στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα αυξηθεί κατά 25% φτάνοντας το 1,75 ευρώ από 1,40 για όλα τα μέσα.
Η τιμή του εισιτηρίου σε λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ θα αυξηθεί σε 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα.
Στον χορό των ανατιμήσεων και τα τιμλόγια της ΔΕΗ με τις αυξήσεις να αναμένονται σε δύο ή τρεις δόσεις όπως προκύπτει από τη σχετική διαπίστωση στο τελικό κείμενο του μνημονίου.

Τα ρολόγια μια ώρα πίσω από τα ξημερώματα της Κυριακής

Μην ξεχάσετε την Κυριακή τα ξημερώματα, να γυρίσετε τα ρολόγια σας μία ώρα πίσω!
Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου και μόλις οι δείχτες των ρολογιών σας δείξουν 04:00 ακριβώς… γυρίστε τους και πάλι στις 03:00!

Ρομπάι: Στο Eurogroup θα κριθεί η πρόοδος της Ελλάδας

Από το Eurogroup και υπό το φως της έκθεσης της τρόικας θα εξετασθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα δήλωσε από το Στρασβούργο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ρομπάι: Στο Eurogroup θα κριθεί η πρόοδος της Ελλάδας
Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει πρόοδο στον τομέα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών της και πως «η πρόοδος αυτή θα εξετασθεί από το Eurogroup, με βάση τη σχετική έκθεση που θα παρουσιάσει η τρόικα».
«Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει στην ευρωζώνη» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατα τη διάρκεια της ίδιας συζήτησης.
«Η ελληνική κυβέρνηση», συμπλήρωσε, «μας έχει ήδη διαβεβαιώσει για την πρόθεσή της να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ και πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να διαχωριστούν τα χρέη των τραπεζών από τα δημοσιονομικά χρέη των κρατών- μελών της ΕΕ και τάχθηκε υπέρ της συνεισφοράς του χρηματοπιστωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.
Παραδέχθηκε ότι το πακέτο για επενδύσεις, ύψους 100 δισ. ευρώ, στην Ευρώπη δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί και κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον περασμένο Ιούνιο.
Έως το τέλος του έτους, υποστήριξε ο κ. Μπαρόζο, θα πρέπει να έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κρατών- μελών και των κοινοτικών εταίρων για τη δημιουργία του μηχανισμού εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ευρώπη. Αυτό, διευκρίνισε, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη.
Τις επόμενες βδομάδες, κατέληξε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει και ένα πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και την αντιμετώπιση του προβλήματος των καταθέσεων Ευρωπαίων πολιτών σε φορολογικούς παραδείσους.

Wall Street Journal:Σπάνια ευκαιρία τα ελληνικά ομόλογα!

''Τα ελληνικά ομόλογα είναι τόσο φθηνά που αντιπροσωπεύουν μια σπάνια ευκαιρία, καθώς κανείς μπορεί να τα αγοράσει για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ από τον Ιούνιο έχουν δώσει κέρδος έως και 100%''.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα ομόλογα της Ελλάδας είναι από τα πιο ''καυτά'' προϊόντα συναλλαγών παρά το ότι η χώρα μαστίζεται από οικονομική και κοινωνική αναταραχή, με το νεο-ναζιστικό κόμμα τρίτο στις δημοσκοπήσεις.
Η Wall Street Journal διαπιστώνει μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών, κυρίως από τις Η.Π.Α, μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ως απόδειξη ''δείχνουν'' το ελληνικό ομόλογο τριάντα ετών, το οποίο πριν τις εκλογές άξιζε 12 σεντ και τώρα έχει διπλασιαστεί η αξία του καθώς η αγορά του γίνεται πλέον στα 24 σεντ.

Οι τράπεζες πίσω από τις αλλαγές στα εργασιακά

- Οι ανατροπές που θα έρθουν στα εργασιακά θα αφορούν και χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλους
- Μόνο έτσι θεωρούν ότι θα ευδοκιμήσουν οι συγχωνεύσεις
- Στόχος οι εργαζόμενοι με πολλά χρόνια στον ίδιο εργοδότη
Και όμως υπάρχει δάκτυλος. Συγκεκριμένες πιέσεις, από συγκεκριμένο χώρο για τις ανατροπές στα εργασιακά εκατομμυρίων εργαζομένων.
Ομολογείται πλέον από όλους. Μπορεί εμφανώς να μην υπάρχουν αποδείξεις, αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν τον τραπεζικό κλάδο πίσω απ' τις αφόρητες πιέσεις για την κατάργηση μιας σειράς εργατικών δικαιωμάτων.
Βρισκόμαστε ενώπιον τεράστιων αλλαγών στον τραπεζικό τομέα. Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις τραπεζών αλλάζουν το τοπίο, πρώτα απ' όλα στο εσωτερικό και τη δομή των ίδιων των τραπεζών.
Δύο ιδρύματα τα οποία συνυπήρχαν στον ίδιο χώρο καλούνται να λειτουργήσουν ως ένα. Έτσι τα πρώην ανταγωνιστικά καταστήματα δυο διαφορετικών τραπεζών στην ίδια περιοχή, πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Θα παραμείνει μόνο το ένα.
Το ένα δεν μπορεί να απορροφήσει όλους τους υπαλλήλους του διπλανού και έτσι θα υπάρξει άμεση ανάγκη για απολύσεις.
Αυτό που θα συμβεί σε μικροκλίμακα στα δυο υποκαταστήματα μιας γειτονιάς θα συμβεί και σε όλο το εύρος του νέου σχήματος. Ουσιαστικά μιλάμε για μεγάλα ποσοστά απολύσεων.
Οι απολύσεις ωστόσο κοστίζουν. Πλέον και με την ανακεφαλαιοποίηση στην κορύφωσή της τα χρήματα είναι περιορισμένα (πέρασαν οι εποχές όπου υπήρχε το “δέλεαρ” της εθελουσίας εξόδου).
Κάπως έτσι μιλάμε για έναν κλάδο που ετοιμάζεται να προβεί σε μαζικές απολύσεις, αλλά με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Παράλληλα μιλάμε για έναν κλάδο με τεράστια επιρροή στο πολιτικό σύστημα της χώρας και όχι μόνο. Ταυτόχρονα το πρόβλημα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Εύκολα η πίεση από κάποιες τράπεζες εν μέσω κλίματος αστάθειας σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό πιστωτικό σύστημα μπορεί να βρει ευήκοα ώτα.
Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις απολύσεις το θέμα της μείωσης της αποζημίωσης ουσιαστικά μοιάζει με φωτογραφική διάταξη για τις τράπεζες.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι μελετάται η μείωση της αποζημίωσης για όσους υπηρετούν στον ίδιο εργοδότη πολλά χρόνια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι πιο σταθερές θέσεις εργασίας ήταν εκείνες των τραπεζών, τότε το συμπέρασμα είναι ένα...
Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν τον ίδιο δάκτυλο πίσω και από τις τριετίες. Τονίζουν πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρεθούν σε ένα νέο εργασιακό καθεστώς το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί από μηδενική βάση. Ανεξάρτητα απ' τις ισχύουσες συμβάσεις εργασίας.
Στο νέο εργασιακό περιβάλλον όπως προτείνει η τρόικα οι μισθοί, πλην του κατώτατου, θα πρέπει να συζητούνται απευθείας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, όχι συλλογικά και αντίστοιχα οι όποιες αυξήσεις να μην υπάγονται σε κάποια σύμβαση αλλά σε διαπραγμάτευση και πάλι απευθείας μεταξύ υπαλλήλου και εργοδότη...
Όλα λένε παράγοντες που γνωρίζουν το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης οδηγούν σε συγκεκριμένα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας πίσω από συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες όμως θα αφορούν σε εκατομμύρια εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο στον τραπεζικό..

Υπό βροχή η πορεία των αναπήρων στο κέντρο της Αθήνας

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα το αναπηρικό κίνημα της χώρας σε όλα τα ΚΕΠΑ. Η δραματική αφήγηση στο Newsit  ενός πατέρα που το παιδί του  είναι ανάπηρο "μας στέλνουν στον Καιάδα".
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα γίνεται στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.
Οι ανάπηροι συνάνθρωποι μας αναγκάζονται για μια ακόμη φορά να βγουν στους δρόμους καθώς όπως καταγγέλουν σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στη χορήγηση αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων αλλά και στην ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας.

Κυβέρνηση: δεν φταίμε εμείς για τις καθυστερήσεις σε συντάξεις και εφάπαξ... οι πολίτες φταίνε!

Δεν φταίνε οι συνεχείς μειώσεις μισθών, δεν φταίνε οι συνεχείς αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης δεν φταίνε ούτε και αυτοί που τα επιβάλλουν όλα αυτά ... φταίνε οι πολίτες που προσπαθούν να προφυλαχθούν.Κάπως έτσι απάντησε ο υπουργός λίγο πριν από μια ακόμη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ...
Για τις τραγικές, απαράδεκτες ή όπως αλλιώς κρίνει ο καθένας καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων και εφάπαξ ευθύνεται η αθρόα αποχώρηση υπαλλήλων !
Η ανοργανωσιά, τα δεκάδες έντυπα που χρειάζονται η έλλειψη προσωπικού στα Ταμεία, η ανικανότητα κάποιων υπαλλήλων και κυρίως το γεγονός ότι δεν υπάρχει φράγκο στα ταμεία, ΄'οχι δεν φταίει!
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, Κώστα Μπάρκα, Μαρίας Μπόλαρη, Γιάννη Στάθα, Δημήτρη Στρατούλη και Δέσποινας Χαραλαμπίδου, στην οποία έχουν επισημάνει ότι η κατάσταση ως προς το χρόνο έκδοσης αποφάσεων για συνταξιοδότηση, κύρια και επικουρική, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ότι τα ταμεία παρουσιάζουν πλέον εικόνα κατάρρευσης.
Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Εργασίας:
* Στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης που βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι 30.09.2012, ανέρχεται σε 85.333 αιτήσεις για κύρια σύνταξη και 71.653 για επικουρική. Ο μέσος χρόνος αναμονής μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης είναι 11 μήνες για τα υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αττικής και Πειραιά και 10 μήνες για την υπόλοιπη Ελλάδα. Προσωρινή σύνταξη έχει χορηγηθεί σε 37.124 αιτήσεις κύριας σύνταξης. Η διοίκηση του Ιδρύματος, προκειμένου να περιορίσει το πρόβλημα, επεδίωξε αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της υπερωριακής απασχόλησης.
* Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), όπου ο αριθμός των εισερχομένων αιτήσεων για λήψη εφάπαξ βοηθήματος βαίνει αυξανόμενος, οι ανεκτέλεστες αιτήσεις για χορήγηση εφάπαξ ανέρχονται σε 56.500 περίπου.
Ο κ. Βρούτσης ενημερώνει ότι ο συνολικός αριθμός των οργανικών θέσεων στο ΤΠΔΥ, μετά την ενοποίηση των ταμείων ανερχόταν σε 96. Αυτή τη στιγμή καταλαμβάνουν οργανική θέση 70 μόνιμοι τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και ένας υπάλληλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με προσωποπαγή θέση, εκ των οποίων οι 4 υπάλληλοι είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, 3 υπάλληλοι απουσιάζουν με άδειες μητρότητας και ένας υπάλληλος με άδεια ανατροφής τέκνου, με αποτέλεσμα οι πραγματικά υπηρετούντες να είναι 63 και να μην επαρκούν.
Σήμερα εκδίδονται 800 αποφάσεις εφάπαξ βοηθήματος κατά μήνα.
* Σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης αντιμετωπίζει, όμως, και ο ΟΓΑ, γεγονός που -όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Εργασίας- δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των 2.500.000 ασφαλισμένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων του ΟΓΑ. Σήμερα στον Οργανισμό υπηρετούν 500 υπάλληλοι (σ.σ. το 2010 υπηρετούσαν 708) λόγω των συνεχόμενων συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων.
* Στο ΤΣΜΕΔΕ -που σήμερα μαζί με το ΤΣΑΥ και το Ταμείο Νομικών, υπάγεται στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)-, για την απονομή σύνταξης εμπλέκονται 4 τμήματα και απασχολούνται 12 υπάλληλοι. Οι υποβληθείσες αιτήσεις από το τέλος του 2011 μέχρι και σήμερα ανέρχονται σε 2.100.
Στο ΤΣΑΥ για την απονομή συντάξεων εμπλέκονται τρία τμήματα, τα οποία στελεχώνονται από 8 υπαλλήλους. Οι υποβληθείσες αιτήσεις για απονομή κύριας σύνταξης από το τέλος του 2011 μέχρι και σήμερα ανέρχονται σε 2.000.
Στο Ταμείο Νομικών μέχρι την τελική έκδοση σύνταξης εμπλέκονται 5 τμήματα, τα οποία στελεχώνονται από 25 άτομα και έχουν κατατεθεί για το ίδιο διάστημα 2.200 αιτήσεις.
Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση του κ. Βρούτση ότι «οι αιτήσεις των ασφαλισμένων για συνταξιοδότηση συνεχώς αυξάνονται, λόγω των αλλαγών στην υφιστάμενη νομοθεσία και ότι οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την εκκαθάριση των συνταξιοδοτικών λογαριασμών».
* Στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων ο χρόνος αναμονής για επεξεργασία φακέλου είναι περίπου 1,5 έτος από την παραλαβή της πράξης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Στο ΤΕΑΔΥ σήμερα υπηρετούν 137 υπάλληλοι και 3 δικηγόροι με έμμισθη εντολή. Ο Οργανισμός έχει απωλέσει το 40% του προσωπικού του την τελευταία πενταετία, λόγω των συνεχόμενων συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων.
Ο συνολικός αριθμός των συνταξιοδοτικών πράξεων που εκδόθηκαν από ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ και ΤΑΔΚΥ κατά το 2010 ανήλθε σε 13.527, κατά το 2011 σε 16.215, ενώ όσον αφορά στο 2012, μέχρι και τον Σεπτέμβριο εκδόθηκαν 9.513 συνταξιοδοτικές αποφάσεις.
* Στην αθρόα έξοδο υπαλλήλων του Δημοσίου λόγω συνταξιοδότησης την τελευταία τριετία, οφείλονται και οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).
Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων απονομής μερίσματος που πρωτοκολλήθηκαν από 1.1.2009 έως 30.9.2012 στο Ταμείο και αφορούν απονομή ατομικού μερίσματος, ανέρχεται σε 71.000 αιτήσεις. Το σύνολο όλων των περιπτώσεων αιτήσεων απονομής μερισμάτων (αναθεωρήσεις, μεταβιβάσεις, διαδοχική ασφάλιση κλπ), για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα ανέρχεται σε 85.000.
Ο αριθμός των οργανικών θέσεων στο ΜΤΠΥ ανέρχεται σε 165 (σ.σ. με τον παλιό Οργανισμό ήταν 225 υπάλληλοι). Σήμερα οι υπηρετούνται είναι 127, εκ των οποίων οι 4 αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες. Οι υπηρετούντες υπάλληλοι στα τμήματα κανονισμών μερίσματος μπορούν να διεκπεραιώνουν 10.000 με 12.000 αιτήσεις απονομής μερίσματος ετησίως.
* Στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) για τις συντάξεις γήρατος ο χρόνος απονομής είναι 3 μήνες από την υποβολή της αίτησης και απασχολούνται 2 υπάλληλοι. Για τις συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης, ο μέσος όρος αναμονής είναι 7 και 8 μήνες, ενώ απασχολείται ένας υπάλληλος. Για συντάξεις με συμμετοχή του ΝΑΤ σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, ο μέσος όρος αναμονής ανέρχεται σε 7 με 8 μήνες, ενώ για συντάξεις ανικανότητας ο μέσος χρόνος αναμονής ανέρχεται σε 10 έως 12 μήνες με απασχόληση 2 υπαλλήλων. Για μεταβιβάσεις συντάξεων λόγω θανάτου ο μέσος όρος αναμονής είναι οι 3 μήνες. Οι επικουρικές συντάξεις (μόνο με χρόνο ΝΑΤ) δίνονται ένα μήνα μετά την απονομή της κύριας σύνταξης, ενώ στις λοιπές περιπτώσεις ο χρόνος φθάνει τους 6 με 7 μήνες.
Για τη χορήγηση των εφάπαξ χρηματικών παροχών, για το ΤΠΑΕΝ (Ταμείο Πρόνοιας Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού), ο χρόνος ανέρχεται στα 3 χρόνια και εκκρεμούν 2.250 αιτήσεις. Για το ΤΠΚΠΕΝ (Ταμείο Κατώτερων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού), ο χρόνος αναμονής ανέρχεται σε 3 χρόνια και απασχολείται ένας υπάλληλος. Εκκρεμούν περίπου 2.270 αιτήσεις. Για τους συνταξιούχους άλλων φορέων με συμμετοχή του ΝΑΤ, ο μέσος χρόνος αναμονής ανέρχεται σε 4 χρόνια και εκκρεμούν για ΤΠΑΕΝ 1.650 αιτήσεις και για το ΤΠΚΠΕΝ περίπου 5.000 αιτήσεις. Απασχολείται μόνο ένας υπάλληλος.
Όπως τονίζει ο υπουργός, οι καθυστερήσεις στη χορήγηση συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση, αλλά και συμμετοχή του ΝΑΤ σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, οφείλονται και στο γεγονός ότι τα Ταμεία καθυστερούν να απαντήσουν στα αιτήματα ως προς τους ασφαλιστικούς χρόνους.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)