Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Τελετή έναρξης 2012: Ο Mr Bean έπαιξε Βαγγέλη Παπαθανασίου !!!

Χρέη μουσικού ανέλαβε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ο Mr. Bean, κατά κόσμον Rowan Atkinson, που... «βανδάλισε» τον Βαγγέλη Παπαθανασίου!

Τελετή έναρξης 2012: Ο Mr Bean έπαιξε Βαγγέλη Παπαθανασίου (vid)!

Ο κωμικός έκανε ότι παίζει στο συνθεσάιζερ τους «Δρόμους Της Φωτιάς», χωρίς φυσικά να λείψουν οι γκάφες του.

Μέχρι και ομπρέλα χρησιμοποίησε ο Atkinson στην παγκοσμίου φήμης μελωδία του Βαγγέλη Παπαθανασίου, καθώς ήθελε να απαθανατίσει τον εαυτό του με το κινητό του τηλέφωνο, ενώ στην συνέχεια... αποκοιμήθηκε και ονειρεύτηκε ότι τρέχει μαζί με άλλους σε μία παραλία! Ο Mr Bean ξύπνησε χάρη στον... μαέστρο, που του έκανε παρατήρηση, μιας και το κομμάτι είχε τελειώσει.


Οι Ελληνες που ρίχνονται πρώτοι στην μάχη - το πρόγραμμα της ημέρας

Από τις πισίνες ξεκινά η ελληνική παρουσία στα ολυμπιακά αθλήματα, την πρώτη ημέρα των αγώνων, με 14 αθλητές και αθλήτριες να δίνουν το «παρών».

Οι Ελληνες που ρίχνονται πρώτοι στην μάχη - το πρόγραμμα της ημέρας

Ο Βλάσης Μάρας ρίχνεται στη μάχη στις 15:00 στην προσπάθεια του για ένα μετάλλιο με τις Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτιάνη να δίνουν τον πρώτο τους αγώνα (μπιτς βόλεϊ) κόντρα στις Ελβετίδες Κουν και Ζούμκερ κλείνοντας το πρόγραμμα της ημέρας. Επιπλέον, στην κολύμβηση, ο Γιάννης Δρυμωνάκος θα βρεθεί στην ίδια κούρσα με τον Μάικλ Φελπς.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων στο σχετικό θέμα του Sentragoal κάνοντας κλικ εδώ.

Άλλαξε ο Μανωλιός....

Σαββατοκύριακο διαβουλεύσεων πριν το "κλείδωμα" των νέων μέτρων

Όπως αναφέρει το "Έθνος", διαφωνίες έχουν προκύψει για τις περικοπές στην κλίμακα των συντάξεων, τη μείωση των επιδομάτων, την κατάργηση των δύο επιπλέον μισθών στο Δημόσιο και την επίσπευση των αλλαγών στο Ασφαλιστικό, ενώ και οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης οδηγήθηκαν στη νέα σύσκεψη, μετά τη διαφωνία τους σε σειρά μέτρων που εισηγήθηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, οι περισσότερες αντιδράσεις προήλθαν από την πλευρά του κ. Φ. Κουβέλη, ενώ ο κ. Βενιζέλος μέχρι και την Παρασκευή επέμενε, ότι δεν έχει νόημα η συζήτηση για λήψη νέων μέτρων την επόμενη διετία, καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να διεκδικήσει τώρα την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι διαφωνίες εστιάζονται -κυρίως- στα εξής μέτρα:

Όσον αφορά στις περικοπές συντάξεων, ο κ. Κουβέλης, αν και δεν διαφώνησε με την καθιέρωση ανώτατου πλαφόν, ζήτησε και επέμεινε να μην υπάρξουν κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις, που είναι κάτω από το ανώτατο όριο.

Υπήρξε σημαντική διαφωνία για τις μειώσεις σε όλα τα επιδόματα (πλην του ΕΚΑΣ και του επιδόματος ανεργίας), καθώς τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισαν το μέτρο αυτό ως "μείωση μισθού" και επικαλέστηκαν την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ετέθη ως θέμα και η μείωση των βοηθημάτων ανεργίας, κάτι στο οποίο επίσης αντέδρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ακόμη, κάθετη διαφωνία από τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη υπήρξε και στο θέμα της κατάργησης των επιδομάτων που δίνονται στο Δημόσιο ως 13ος και 14ος μισθός, καθώς επεσήμαναν ότι και αυτό σηματοδοτεί μείωση εισοδήματος που θα έχει αντανάκλαση στην πραγματική οικονομία, καθώς θα εντείνει ακόμη περισσότερο την ύφεση.

Ως προς την επιτάχυνση των αλλαγών στο Ασφαλιστικό, το οικονομικό επιτελείο πρότεινε την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, μέτρο το οποίο -σύμφωνα με την πρόταση- θα πρέπει να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του '13 και όχι από το 2015, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Ελληνική Στατιστική Αρχή: Μείωση 2 δισ. για το εισόδημα των νοικοκυριών

Περίπου κατά 2 δισ. ευρώ μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων το πρώτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας κυρίως της μείωσης κατά 15,6% των αποδοχών των εργαζομένων.

Μείωση και στην καταναλωτική δαπάνη

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το ίδιο διάστημα η καταναλωτική δαπάνη νοικοκυριών και μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων μειώθηκε κατά περίπου 2,8 δισ. ευρώ. Το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών και των συγκεκριμένων ιδρυμάτων παρέμεινε αρνητικό για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκε στο -10,5%.

1,1 δισ. ευρώ το έλλειμμα της κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο του έτους

Στο πρώτο τρίμηνο του 2012, οι καθαρές δανειακές ανάγκες του συνόλου της οικονομίας απέναντι στο εξωτερικό ήταν 5,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,7 δισ. ευρώ αφορούσαν τη γενική κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα έσοδα της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκαν στα 19 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες στα 23,6 δισ. ευρώ (20,1 δισ. ευρώ οι πρωτογενείς δαπάνες). Το πρωτογενές έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο του έτους έφτασε το 1,1 δισ. ευρώ.

Δικαιώθηκε για το χαράτσι της ΔΕΗ

Επιχειρηματίας ο οποίος προσέφυγε κατά της ΔΕΗ για το χαράτσι, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου δικαιώθηκε, με την πρώτη ανάλογη απόφαση δικαστηρίου.

Στην απόφαση γίνεται λόγος και για την αντισυνταγματικότητα του τέλους.

Αναλυτικότερα, η υπ αριθμ. 441/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου (ασφαλιστικά μέτρα), είναι η πρώτη απόφαση δικαστηρίου του Αγρινίου που αφορά στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Ο επιχειρηματίας της περιοχής στράφηκε εναντίον της ΔΕΗ, διότι στο λογαριασμό του ρεύματος περιλαμβανόταν παράνομα το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (χαράτσι) ποσού 3.500 € για αδόμητο οικόπεδο στο οποίο ασκούσε εμπορία.

Στη δίκη η ΔΕΗ προσεπικάλεσε το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο παρενέβη πρόσθετα υπέρ της ΔΕΗ και υπέρ της νομιμότητας του χαρατσιού.

Όμως, το Δικαστήριο έκρινε ότι εσφαλμένως η ΔΕΗ καταλόγισε χαράτσι στο αδόμητο οικόπεδο του αιτούντος επιχειρηματία, διέταξε να μην διακοπεί η παροχή ρεύματος στην επιχείρηση λόγω της μη καταβολής του και όρισε προθεσμία τριών μηνών προκειμένου να ασκήσει ο θιγόμενος επιχειρηματίας τακτική αγωγή για να επιλυθεί οριστικά το θέμα.

Αυτό όμως που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι ότι στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται επίσης λόγος για την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού.

α. επειδή η κύρωση της διακοπής του ρεύματος σε φορολογούμενο λόγω ασυνέπειας σε φορολογικές υποχρεώσεις όπως το χαράτσι ΔΕΗ, άσχετες με τις απορρέουσες από τη σύμβαση παροχής ρεύματος υποχρεώσεις του οδηγεί σε παράνομη αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και

β. με την κύρωση αυτή παραβιάζεται όχι μόνο η οικονομική ελευθερία αλλά και η συνταγματική προστασία της ανθρώπινης αξίας, γιατί η διακοπή συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση (απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας 1972/2012).

Στην Πειραιώς η Αγροτική Τράπεζα

Στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει καταθέσεις 15 εκατ. ευρώ, στην Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση, όπως αναφέρει η ΤτΕ, ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και εν γένει της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Η Τράπεζα Πειραιώς είχε υποβάλλει σχετική αίτηση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία και εγκρίθηκε.

Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος.

Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

Η Τράπεζα Πειραιώς από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας. Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία "ATEbank". Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.

Μετά την απορρόφηση της Αγροτικής ο Όμιλος της Πειραιώς θα διαθέτει σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ.

Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας.

Τράπεζα Πειραιώς: Διασφαλίζονται όλες οι θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, σχετικά με την απορρόφηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας, αναφέρει ότι "η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διαδικασιών που όρισαν η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με σκοπό την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Η προσφορά πού έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης, η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.

Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία "ATEbank". Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή".

Και προσθέτει ότι "από κοινού οι δύο δυνάμεις, στελέχη και εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής Τράπεζας, δημιουργούν έναν ισχυρό εγχώριο τραπεζικό οργανισμό, που παρέχει απόλυτη προστασία στον αγροτικό κόσμο, καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών, καταθετών και δανειοληπτών, ποιότητα υπηρεσιών και μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης της εθνικής οικονομίας, με σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ. Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας".

ΣΥΡΙΖΑ: Μείζον έγκλημα σε βάρος της Αγροτικής

Για "μείζον έγκλημα" σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, δηλώνοντας πως θα επιδιώξει να διερευνηθεί "η ύπαρξη σοβαρών ευθυνών από την κυβέρνηση, επειδή δεν διαφυλάχθηκε σημαντικής αξίας δημόσια περιουσία".

"Η επιχειρούμενη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού θα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα", προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξηγεί, αυτός ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα "στην πραγματικότητα θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν και μπορεί, να τους "κατευθύνει" σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μη συμφέρουν τον ελληνικό λαό", και οι οποίες στην πραγματικότητα "συμφέρουν τους "επενδυτές" της τράπεζας".

Επισημαίνει παράλληλα ότι η ΑΤΕ είναι η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας, είναι η μόνη που πορεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών και προσθέτει ότι τα κεφάλαια που χρειάζεται η Αγροτική Τράπεζα αφορούν αποκλειστικά απώλειες από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, σε αντίθεση με τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που για να επιβιώσουν απαιτείται κάλυψη και των τεράστιων λειτουργικών ζημιών τους.

Η Κουμουνδούρου διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει την «άνευ όρων παράδοση της περιουσίας του ελληνικού λαού» και καλεί την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος να διευκρινίσουν πώς γίνεται αποδεκτή προσφορά μιας ιδιωτικής τράπεζας, που διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια με ενίσχυση από το ΤΧΣ, για την απορρόφηση κρατικής τράπεζας.

Ζητεί ακόμη να κοινοποιηθούν τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι τέσσερις τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, οι εκθέσεις των συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα business plans και τα capital plans, όπως επιβάλλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια, η περίφημη Βασιλεία ΙΙ.

Τέλος ζητείται η δημοσιοποίηση των στοιχείων όλων των βιώσιμων τραπεζών ειδικά, όπως επισημαίνεται, όταν παρατηρούνται φαινόμενα καταχώρισης έκτακτων προβλέψεων και να καταγραφούν αναλυτικά οι επισφάλειες που έχουν καταγράψει οι τέσσερις τράπεζες.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)