Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Νότια Κορέα: «Το πλοίο γέρνει, δεν μπορούν να φτάσουν τις λέμβους»

Νότια Κορέα: «Το πλοίο γέρνει, δεν μπορούν να φτάσουν τις λέμβους»Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι δραματικοί διάλογοι μεταξύ του πληρώματος του πλοίου Sewol και του κεντρικού σταθμού ελέγχου στη Νότια Κορέα, αμέσως αφού αυτό εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
«Το πλοίο μας γέρνει και μπορεί να βυθιστεί» είπε σε δραματικό τόνο ένα μέλος του πληρώματος προς τον κέντρο ελέγχου. Λίγο αργότερα, στις αγωνιώδεις ερωτήσεις του κέντρου για την κατάσταση των επιβατών το πλήρωμα απάντησε «οι επιβάτες δεν μπορούν να κινηθούν γιατί το πλοίο γέρνει πολύ», ενώ στην ερώτηση αν μπορούν να φτάσουν τις λέμβους και να φύγουν από το πλοίο, η απάντηση του πληρώματος είναι απόλυτη «το πλοίο έχει γείρει πολύ, είναι αδύνατον».
Μισή ώρα μετά το πρώτο σήμα, ένα μέλος του πληρώματος ακούγεται να ρωτάει με αγωνία: «Αν το πλοίο εκκενωθεί τώρα, θα διασωθούν οι επιβάτες αμέσως»;
Το κέντρο του απαντά πως η κατάσταση δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη και πως θα πρέπει ο καπετάνιος να πάρει την απόφαση αυτή, αφού όλοι οι επιβάτες φορέσουν σωσίβια. Το πλήρωμα όμως ξαναρωτά σε δραματικούς τόνους: «Δεν ρώτησα αυτό, ρώτησα, αν εκκενωθεί τώρα το πλοίο, θα διασωθούν αμέσως (οι επιβάτες)»;
Η απάντηση που έλαβαν από το κέντρο ήταν πως σωστικά σκάφη βρίσκονται σε απόσταση δέκα λεπτών, όμως δεν αναφέρεται ποτέ πως ήταν ήδη στην περιοχή ένα επιβατηγό πλοίο που είχε δηλώσει πως θα μπορούσε να περισυλλέξει όποιον έπεφτε στη θάλασσα.
Οι απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι αναμένεται να βοηθήσουν να απαντηθεί το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί από την στιγμή που μαθεύτηκε πως η πλειοψηφία των επιβατών του μοιραίου πλοίου, δεν κατόρθωσε να βγει από αυτό.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών την Κυριακή ανέβηκε στους 58, ενώ ακόμα αγνοούνται 244 άτομα, στην πλειοψηφία τους μαθητές που πήγαιναν σχολική εκδρομή. Οι δύτες ανέσυραν δώδεκα πτώματα, που φορούσαν όλα σωσίβια και ήταν κλεισμένα στις καμπίνες τους, δημιουργώντας περισσότερα ερωτήματα για την εντολή που είχαν οι επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις τους, ακόμα και όταν ήδη το πλοίο είχε πάρει κλήση.
Εν τω μεταξύ, τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται καθώς οι συγγενείς των αγνοουμένων καλούνται να αναγνωρίσουν τις σορούς που ανασύρουν οι δύτες από το ναυάγιο. Μια μητέρα φώναζε στο νεκρό παιδί της να ξυπνήσει, μια σκηνή που επαναλαμβάνεται συνεχώς, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Economist: Υπό κατάρρευση το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα

Στην «ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού» αναφέρεται άρθρο του οικονομικού περιοδικού Economist κάνοντας λόγο για «κατάρρευση» του πελατειακού συστήματος και για στροφή των ψηφοφόρων στα «αντισυστημικά» κόμματα.

Economist: Υπό κατάρρευση το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα
«Μετά από έξι χρόνια μιζέριας, η ελληνική οικονομία δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης», αναφέρει το άρθρο του γνωστού οικονομικού περιοδικού, επισημαίνοντας τα σημάδια της αλλαγή: την έκδοση του πρώτου ομολόγου μετά από τέσσερα χρόνια, την εισροή τουριστών το Πάσχα και τις προβλέψεις για 19 εκατ. επισκέπτες το καλοκαίρι και τα ενθαρρυντικά λόγια της Άνγκελα Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα.
«Ωστόσο αυτός ο αέρας αισιοδοξίας δεν διαδέχεται στους περισσότερους από τους ψηφοφόρους, καθώς τα ποσοστά της ανεργίας είναι ακόμη υψηλά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μένουν για μήνες απλήρωτοι», επισημαίνει το άρθρο ενώ αναφέρει πως περίπου 35% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας».
«Δεν είναι περίεργο που το πελατειακό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι υπό κατάρρευση. Κάποτε ήταν ευθύνη του πολιτικού να βρει δουλειά στο δημόσιο τομέα για τους ψηφοφόρους. Οι πιο φιλόδοξοι το επέκτειναν και στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, όπου επισημαίνεται πως στα μάτια των Ελλήνων την ευθύνη για την κατάρρευση του συστήματος που εκείνοι δημιούργησαν έχουν τα δύο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια.
«Ορισμένοι ψηφοφόροι στράφηκαν στα λεγόμενα αντισυστημικά κόμματα, τα οποία ευαγγελίζονται ριζοσπαστικές λύσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου, δύο νέα μετριοπαθή κεντροαριστερά κόμματα, η Ελιά-με επικεφαλής μία ομάδα ακαδημαϊκών και πρώην υπουργών- και «το Ποτάμι» του τηλεοπτικού δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη προσπαθούν να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε με την πτώση του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνει το άρθρο.
Πολλοί αριστεροί πλέον στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα «έναν πύρινο 39χρονο που τρομάζει τους επιχειρηματίες της Ελλάδας μιλώντας για την επιβολή φόρων πλούτου και την αναστολή της πληρωμής των δανείων». Από την άλλη ο Ευάγγελος Βενιζέλος μάχεται «τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου να επαναβεβαιώσει την εξουσία στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του», αναφέρει το δημοσίευμα που προσθέτει πως «ο κ. Βενιζέλος στηρίζει την Ελιά αλλά ο κ. Παπανδρέου αρνείται να τον ακολουθήσει, ενισχύοντας τις υποθέσεις ότι αναζητά μία πολιτική επάνοδο για να σταματήσει την εξαφάνιση του κόμματος».
Σύμφωνα με το άρθρο, η ΝΔ έχει αποδειχθεί το πιο ανθεκτικό κόμμα, καθώς κατάφερε να επιβιώσει μέσα από τις διαδοχικές αλλαγές στην ηγεσία. «Παρόλα αυτά, από τους ψηφοφόρους της έρχεται κατά κύριο λόγο η υποστήριξη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ενός ομοφοβικού κόμματος κατά των μεταναστών».
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και για το «Ποτάμι», το οποίο «κερδίζει ψηφοφορους με ιλιγγιώδη ταχύτητα», περιγράφοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη ως τον 50χρονο που γυρίζει την Ελλάδα με T-shirt, αθλητικά και το χαρακτηριστικό του σακίδιο, μιλώντας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προωθώντας την αξιοκρατία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους Ελληνες. Πράγματα που ακούγονται ευχάριστα στους ψηφοφόρους που έχουν βαρεθεί τους παραδοσιακούς πολιτικούς, όπως αναφέρει ο Economist.
«Κάποιοι αναλυτές ισχυρίζονται ότι πίσω από το Ποτάμι βρίσκονται δυνατά επιχειρηματικά συμφέροντα, με στόχο να σταματήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως να οδηγήσουν τον κ. Σαμαρά σε πρόωρες εκλογές μέσα στο χρόνο», αναφέρει ο Economist, που συμπληρώνει πως ο κ. Θεοδωράκης επιμένει ότι το κόμμα στηρίζεται σε μικρές δωρεές, ενώ το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στη διαμάχη του με τον Δημήτρη Κρεμαστινό για το θέμα.

Θεοδωράκης στους FT: Μπήκα στην πολιτική για να αλλάξω τα πράγματα

Θεοδωράκης στους FT: Μπήκα στην πολιτική για να αλλάξω τα πράγματαΣυνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη φιλοξενεί η εφημερίδα Financial Times, σύμφωνα με την οποία «αρκεί να του ρίξεις μια ματιά για να καταλάβεις τη διαφορά του με τους άλλους Έλληνες πολιτικούς».
«Για να καταλάβεις το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη, του νεώτερου πολιτικού σταρ της Ελλάδας, αρκεί να του ρίξεις μια ματιά: φοράει T-shirt, σακάκι στρατιωτικού τύπου και αθλητικά. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κοντράστ με την πλειοψηφία των κοστουμαρισμένων Ελλήνων πολιτικών, από τους οποίους θέλει να διαφοροποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο». Έτσι ξεκινά η αμερικανική εφημερίδα το άρθρο της.
Οι FT κάνουν λόγο στο «χάρισμα» του ηγέτη του «Ποταμιού», το οποίο έχει συμβάλει στα διψήφια ποσοστά του κόμματος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις παρά τις μόλις επτά εβδομάδες από την ίδρυσή του.
«Ένιωθα αδύναμος ως δημοσιογράφος κι έτσι στράφηκα στην πολιτική, ως έναν τρόπο να αλλάξω τα πράγματα», απαντώντας στο πώς προέκυψε «Το Ποτάμι».
«Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι το παλιό σύστημα έχει αποτύχει... Στο σημείο αυτό της κρίσης η Ελλάδα δεν χρειάζεται αριστερές ή δεξιές ιδεολογίες, χρειάζεται λογικές λύσεις... να γίνει προτεραιότητα η προστασία όσων βρίσκονται σε δύσκολη θέση», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Τρεις είναι οι προτεραιότητες του Θεοδωράκη, σημειώνουν οι Financial Times: Να μειώσει τη φοροδιαφυγή, να φτιάξει ικανή διοίκηση και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους νέους, που τώρα φεύγουν στο εξωτερικό.
«Με ποσοστά που κυμαίνονται από 11 έως 13% στις δημοσκοπήσεις, "Το Ποτάμι" έχει περάσει στην τρίτη θέση των κομμάτων στην Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα και επισημαίνει πως ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής ενώ, σύμφωνα με τους δημοσκόπους, οι υποστηρικτές του κόμματός του προέρχονται από όλα τα επαγγέλματα και τις ηλικιακές ομάδες.
«Γιος Κρητικού αστυνομικού, στον 50χρονο κ. Θεοδωράκη αρέσει να τονίζει ότι, σε αντίθεση με την πλειοψηφία της ελληνικής πολιτικής τάξης, τα μέλη της οποίας συχνά κληρονομούν τις οικογενειακές περιφέρειες ή γίνονται επαγγελματίες πολιτικοί και συνδικαλιστές εκπροσωπώντας τους εργαζομένους του δημόσιου τομέα, εκείνος από την εφηβεία άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρει η εφημερίδα, ενώ προσθέτει πως όπως και ο Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία, ο Θεοδωράκης έχει αξιοποιήσει τη φήμη που απέκτησε μέσω της τηλεόρασης για να προστατευτεί στην πολιτική σκηνή. «Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Γκρίλο, δεν ήταν κωμικός αλλά σοβαρός δημοσιογράφος που στο παρελθόν έχει καλύψει ένα εύρος κοινωνικών θεμάτων».
Στην ερώτηση των FT αν «Το Ποτάμι» χρηματοδοτείται από συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά: «Οι οικονομικές μας δυνάμεις είναι μικρές. Τα βγάζουμε πέρα από μικρές δωρεές πολλών ανθρώπων και δεν πληρώνουμε μισθούς. Δεν έχουμε μεγάλα έξοδα σε ασφάλεια ή οχήματα και όποιος δουλεύει για εμάς είναι εθελοντής».

Μια παράγκα όλη η χώρα

Όσα έγιναν στοn  αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν πρέπει να εξέπληξαν κανένα. Έκπληκτοι θα είναι μόνον αυτοί που μονίμως υποκρίνονται και τους αρέσει να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Κι αυτό γιατί στο ποδόσφαιρο αντανακλάται όλη η Ελλάδα. Όλες οι μεγάλες ομάδες ανήκουν σε επιχειρηματίες που αποτελούν τον ορισμό της αλητείας με μεγάλη οικονομική δύναμη.

Με αυτούς τους ανθρώπους όλο το κράτος - παράγκα ήταν και είναι ανέκαθεν σε αγαστή συνεργασία. Κοντά τους βρίσκεται και η δικαιοσύνη, η οποία τους προστατεύει σε όλες τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Γι' αυτό έχουμε ιδιοκτήτες ομάδων που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν...
για κακουργήματα, αλλά δεν δικάστηκαν ποτέ λόγω της υψηλής προστασίας που απολαμβάνουν από τους θεσμούς του κράτους - παράγκα. Έχουμε ιδιοκτήτες που είναι και μεγαλοπρομηθευτές του κράτους - παράγκα.
Έτσι βλέπουμε ιδιοκτήτες ομάδων να κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις πριν από κρίσιμους αγώνες. Βλέπουμε μονίμως στα γήπεδα οι οπαδοί να έχουν φωτοβολίδες και καπνογόνα, ενώ υποτίθεται ότι γίνεται έλεγχος από την αστυνομία πριν την είσοδο στο γήπεδο. Έχουμε δει πολλές φορές διαιτητές, που αν δεν θέλεις να δεχτείς ότι έχουν χρηματιστεί από τη μία ομάδα, τότε θα πεις ότι είναι οπωσδήποτε ηλίθιοι. Βλέπουμε χορηγούς των ομάδων που έχουν το όνομά τους στις φανέλες των παικτών, που δεν έχουν πρόβλημα με τα όσα συμβαίνουν στα γήπεδα. Οι χορηγοί έχουν κι αυτοί μπίζνες με το κράτος - παράγκα.
Είναι σαφές λοιπόν ότι όλοι αυτοί κερδίζουν από αυτή την κατάσταση και γι' αυτό δεν αντιδρούν, για να μην πω ότι τη συντηρούν. Ο μόνος που χάνει είναι ο αθλητισμός. Αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν όλη η χώρα είναι μια παράγκα. Άλλωστε το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...

H ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

«Τὴ Aγία καὶ Mεγάλη Κυριακὴ τοῦ Πάσχα, αὐτὴν τὴν ζωηφόρον Ἀνάστασιν ἑορτάζομεν τοῦ Κυρίου, καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ».
Αυτή την ημέρα πανηγυρίζουμε την Αγία Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού και ασπαζόμαστε εν Χριστώ μεταξύ μας, δείχνοντας έτσι...
την κατάργηση της πρώην έχθρας ανάμεσα σʼ εμάς και τον Θεό και την επανασυμφιλίωσή του μαζί μας, χάρη στο Πάθος του Σωτήρα Χριστού.
    
Η γιορτή λέγεται Πάσχα και είναι συνώνυμη με το Πάσχα των Εβραίων, που στη γλώσσα τους σημαίνει διάβαση, με την έννοια ότι, ο παθών και αναστάς Ιησούς Χριστός μας πέρασε από την κατάρα του Αδάμ και τη δουλεία του Διαβόλου στην πρώτη ελευθερία και μακαριότητα.
    
Η δε παρούσα ημέρα της εβδομάδας, που είναι η πρώτη ημέρα από τις υπόλοιπες, αφιερωμένη στην τιμή του Κυρίου, ονομάστηκε, από τη λέξη αυτή, Κυριακή και σʼ αυτή μετάθεσαν οι Απόστολοι την αργία και την ανάπαυση της γιορτής του Σαββάτου του παλιού νόμου.
    
«Πάσχα σημαίνει πλήρωμα χαράς, βίωμα ειρήνης, εμπειρία πνευματικής ελευθερίας. Πάσχα σημαίνει συμφιλίωση μεταξύ μας και με τον Θεό˙ «συγχωρήσωμεν πάντα τῆ ἀναστάσει καί ἀλλήλους περιπτυξώμεθα» . Πάσχα σημαίνει απελευθέρωση από τον φόβο και την ψύχρα του θανάτου˙ «θανάτου ἑορτάζομεν νέκρωσιν» . Πάσχα σημαίνει απόφαση για αγία ζωή. Πάσχα σημαίνει καινή, καινούργια ζωή, πορεία «ἐν καινότητι ζωῆς», «ἄλλης βιοτῆς, τῆς αἰωνίου, ἀπαρχή». Πάσχα σημαίνει διακαινήσιμο φρόνημα˙ πέρασμα από το αδιέξοδο της στενής ανθρώπινης λογικής στην ανάσα της όντως ζωής˙ από την προσωρινότητα στην αιωνιότητα˙ από την ιστορία στη βασιλεία του Θεού˙ από την πτώση στη σωτηρία και τη χάρη.
    
Η θριαμβευτική ομολογία της Αναστάσεως του Κυρίου, η επικράτηση του «Χριστός Ἀνέστη» ως χαιρετισμού αυτών των ημερών, η δυναμική επανάληψη των αναστάσιμων ύμνων, τα πλούσια και βαθειά ριζωμένα στην παράδοσή μας πασχαλινά έθιμα, ο χαρακτηρισμός της εορτής ως Λαμπρής περιγράφουν όχι μια γιορτή επιφανειακής χαράς αλλά μια πανήγυρη για ένα ιστορικό και μυστικό γεγονός μοναδικού διαμετρήματος.
    
Η Ανάσταση του Κυρίου μας αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας. Ο κενός τάφος του Κυρίου αναβλύζει τη συγγνώμη˙ «συγγνώμη γάρ ἐκ τοῦ τάφου ἀνέτειλε», τη χαρά και την ειρήνη˙ «Χαίρετε» καί «Εἰρήνη ὑμῖν» είναι οι χαιρετισμοί του αναστάντος και διατρανώνει τη συντριβή του θανάτου˙ «καί τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωήν χαρισάμενος».
    
Η Εκκλησία λοιπόν τέτοια μέρα μας καλεί όλους να «λάβουμε φῶς ἐκ τοῦ ἀνεσπέρου φωτός». Μας προσκαλεί όλους σε πανηγύρι πνευματικής χαράς˙ «Αὕτη ἡ ἡμέρα ἥν ἐποίησεν ὁ Κύριος ἀγαλλιασώμεθα καί εὐφρανθῶμεν ἐν αὐτῆ»˙ να «ἀπολαύσωμεν τοῦ συμποσίου τῆς πίστεως καί τοῦ πλούτου τῆς χρηστότητος». Τα πάντα λάμπουν, τα πάντα πανηγυρίζουν, τα πάντα ανακαινίζονται˙ «Νῦν πάντα πεπλήρωται φωτός» (Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.κ. Νικόλαος) Κοντάκιον

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)