Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Συντάξιμος ο χρόνος της ανεργίας

Τη δυνατότητα να υπολογίσουν τον χρόνο ανεργίας για τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησης μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, έχουν οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα.

Τη δυνατότητα να υπολογίσουν τον χρόνο ανεργίας για τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησης μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, έχουν οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα. Οι προϋποθέσεις για τη θετική αυτή ρύθμιση καταγράφονται σε εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη.

Σημειώνεται πως αν ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό ημερών εργασίας για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, από τις οποίες ανά εκατό τουλάχιστον σε καθένα από τα πέντε τελευταία ημερολογιακά έτη, δικαιούται σύνταξη λόγω γήρατος μειωμένη. Η μείωση είναι 1/200 της πλήρους σύνταξης για κάθε μήνα που λείπει από τα αντίστοιχα όρια ηλικίας, εφόσον συμπλήρωσε το 60ό έτος προκειμένου για ασφαλισμένο και το 55ο έως 60ό έτος προκειμένου για ασφαλισμένη.

Προϋπόθεση
Στην απόφαση του υπουργού Εργασίας επισημαίνεται πως η σημερινή δυσμενής οικονομική και κοινωνική συγκυρία έχει οδηγήσει στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανέργων, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων να μην πληροί την ειδική προϋπόθεση των 100 ημερών ασφάλισης ανά έτος την τελευταία 5ετία. Για τον σκοπό αυτό ο χρόνος επιδότησης λόγω τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση των 100 ημερών ασφάλισης ανά έτος την τελευταία 5ετία για τη χορήγηση μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Τονίζεται ότι, προκειμένου ο ανωτέρω χρόνος επιδοτούμενης ανεργίας να λαμβάνεται υπόψη για την πλήρωση της ειδικής προϋπόθεσης των ανά 100 ημερών ασφάλισης, θα πρέπει η επιδότηση λόγω τακτικής ανεργίας να έχει λάβει χώρα στην κρίσιμη 5ετία.

Ευνοϊκή ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σε απόφαση του υπουργού Εργασίας προβλέπεται πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία. Αναγκαία προϋπόθεση είναι να μην έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών και να είναι ενήμεροι

Ευνοϊκή ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες -οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν χαμηλότερες εισφορές- μπαίνει σε εφαρμογή στον ΟΑΕΕ.

Τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών υπέγραψαν, την τελευταία στιγμή, υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της μετάβασης, όπως ορίζεται στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο. Πρόκειται για απόφαση που δίνει ανάσα σε χιλιάδες ασφαλισμένους του Οργανισμού, καθώς η ασφυξία στην αγορά δεν τους δίνει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς το ταμείο. Βέβαια, για να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης ρύθμισης, θα πρέπει πρώτα, εάν χρωστούν, να διακανονίσουν τα χρέη τους.

Αναλυτικά, δίνεται δικαίωμα επιλογής της αμέσως κατώτερης ή της δεύτερης κατώτερης ασφαλιστική κατηγορία από την κατηγορία στην οποία υπάγονται υποχρεωτικά. Προσοχή, αυτό το δικαίωμα το έχουν, μόνο όσοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών και είναι ενήμεροι. Επίσης, δικαίωμα επιλογής έχουν και οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού που είχαν επιλέξει να μεταταχθούν προαιρετικά σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία και έχουν επανέλθει στην υποχρεωτική.

Οι προαιρετικά ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, δεν έχουν αυτό το δικαίωμα.

Η κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ισχύει για όσο χρόνο οι ασφαλισμένοι είναι ενήμεροι, τόσο γιατί καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους όσο και γιατί τηρούν τους όρους της τυχόν ρύθμισης. Σε περίπτωση απώλειας του δικαιώματος κατατάσσονται στην κατηγορία που βρίσκονταν πριν την αίτηση και σε κάθε περίπτωση στην κατηγορία που θα υπάγονταν εάν δεν είχαν ασκήσει το δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία έως 31/12/2014 κατατάσσονται αυτοδίκαια από 1//1/2015 στην κατηγορία που θα υπάγονταν εάν δεν είχαν υποβάλλει αίτηση.

Ασφαλισμένοι που επέλεξαν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία μπορούν οποτεδήποτε να επανέλθουν στην υποχρεωτική κατηγορία, με αίτησή τους.

Το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ασκείται με αίτηση του ασφαλισμένου, άπαξ και ισχύει έως 31/12/2014. Η κατάταξη στην υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία και η καταβολή των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών στην επιλεγείσα ασφαλιστική κατηγορία αρχίζει από το επόμενο προς έκδοση δίμηνο μετά την ημερομηνία αίτησης.

Αναλυτικότερα η υπουργική απόφαση αναφέρει:

1. Δικαίωμα επιλογής στην αμέσως κατώτερη ή στη δεύτερη κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από την κατηγορία στην οποία υπάγονται υποχρεωτικά σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 258/2005, έχουν οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. που δεν έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών και είναι ενήμεροι. Επίσης, δικαίωμα επιλογής έχουν και οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. που είχαν επιλέξει να μεταταχθούν προαιρετικά σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία και έχουν επανέλθει στην υποχρεωτική κατηγορία σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 258/2005 όπως ισχύουν. Οι προαιρετικά ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης της παρ. 5 του άρθρου 32 του ν. 4075/2012.

2. Η κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ισχύει για όσο χρόνο οι ασφαλισμένοι είναι ενήμεροι τόσο γιατί καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές
τους όσο και γιατί τηρούν τους όρους της τυχόν ρύθμισης. Σε περίπτωση απώλειας του δικαιώματος κατατάσσονται στην κατηγορία που βρίσκονταν πριν την αίτηση και σε κάθε περίπτωση στην κατηγορία που θα υπάγονταν σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 258/2005 εάν δεν είχαν ασκήσει το δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.
Ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία έως 31.12.2014 κατατάσσονται αυτοδίκαια από 01.01.2015 στην κατηγορία που θα υπάγονταν εάν δεν είχαν υποβάλλει αίτηση.
Ασφαλισμένοι που επέλεξαν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία μπορούν οποτεδήποτε να επανέλθουν στην υποχρεωτική κατηγορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 258/2005 όπως ισχύουν, με αίτησή τους.

3. Το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ασκείται με αίτηση του ασφαλισμένου, άπαξ και ισχύει έως την 31.12.2014. Η κατάταξη στην υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία και η καταβολή των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών στην επιλεγείσα ασφαλιστική κατηγορία αρχίζει από το επόμενο προς έκδοση δίμηνο μετά την ημερομηνία αίτησης.
Στις περιπτώσεις υποβολής αιτήσεων μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου 4075/2012 (11.04.2012) και πριν τη δημοσίευση της παρούσας Υπουργικής Απόφασης, οι ασφαλισμένοι κατατάσσονται στην επιλεγείσα ασφαλιστική κατηγορία καταβάλλοντας τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές από το αμέσως επόμενο προς έκδοση δίμηνο της δημοσίευσης της παρούσας Υπουργικής Απόφασης.

4. Ασφαλισμένοι που έχουν ασκήσει ή θα ασκήσουν το δικαίωμα προκαταβολής εισφορών με την έκπτωση του άρθρου 48 του ν. 3943/2011 (Α 66) δύνανται να ασκήσουν παράλληλα και το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

5. Η αίτηση κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία υποβάλλεται στο αρμόδιο, κατά περίπτωση, Περιφερειακό Τμήμα του Ο.Α.Ε.Ε. το οποίο εκδίδει τη σχετική πράξη κατάταξης.

Βελτιώθηκε και τον Απρίλιο το οικονομικό κλίμα

Βιομηχανία και κατασκευές δίνουν ώθηση στις επιχειρηματικές προσδοκίες

Βελτιώθηκε και τον Απρίλιο το οικονομικό κλίμα

Μικρή άνοδο, λόγω εκλογών, σημείωσε τον Απρίλιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος που καταγράφει το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Βιομηχανία και κατασκευές δίνουν ώθηση στις επιχειρηματικές προσδοκίες, αν και οι αβεβαιότητες παραμένουν και ιδιαίτερα στα νοικοκυριά, στο εμπόριο και στις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την οικονομική συγκυρία του ΙΟΒΕ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα κινείται ανοδικά και τον Απρίλιο και διαμορφώνεται στις 77,3 μονάδες (από 75,7 μονάδες). Οι επιχειρηματικές προσδοκίες στη βιομηχανία και στις κατασκευές κερδίζουν έδαφος, ενώ στις υπηρεσίες και στο λιανικό εμπόριο παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες, με την καταναλωτική εμπιστοσύνη να βελτιώνεται και αυτή οριακά.

Οπως εξηγεί το ΙΟΒΕ: «Το κλίμα εμφανίζει τάσεις σταθεροποίησης τους τελευταίους 3-4 μήνες, σε πολύ χαμηλά όμως επίπεδα, εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να αποδοθεί και στον εκλογικό κύκλο. Αν και ιστορικά -από το 1981, όταν και εισήχθησαν οι έρευνες οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα- κάθε φορά που πλησίαζε μια εκλογική διαδικασία η βελτίωση του οικονομικού κλίματος ήταν εμφατική, καθώς ενισχύονται σημαντικά οι θετικές προσδοκίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αυτήν τη φορά φαίνεται να μην υπάρχει περιθώριο ιδιαίτερης αισιοδοξίας».

Οn line πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του υπ. Οικονομικών

Αμεση on line πρόσβαση στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών θα έχει πλέον η Οικονομική Αστυνομία.

Αμεση on line πρόσβαση στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών θα έχει πλέον η Οικονομική Αστυνομία.

Οπως προβλέπεται σε απόφαση την οποία συνυπογράφουν ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, και ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, η Οικονομική Αστυνομία θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία του υπουργείου Οικονομικών. Για τα αρχεία που δεν είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή θα υπάρχει η υποχρέωση αποστολής τους εντός 10ημέρου και άμεσα σε «εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις».

Στην κοινή υπουργική απόφαση προβλέπονται:

  • Το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας (ΥΠ.Ο.Α), όταν ενεργεί προκαταρκτική εξέταση ή προανάκριση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχει δικαίωμα άμεσης πρόσβασης στα αρχεία του υπ. Οικονομικών.
  • Η πρόσβαση του προσωπικού της ΥΠ.Ο.Α στα ηλεκτρονικά αρχεία του υπ. Οικονομικών πραγματοποιείται με απευθείας διασύνδεση σ' αυτά (on line) μέσω ηλεκτρονικού ασφαλούς συστήματος επικοινωνίας, το οποίο λειτουργεί με μέριμνα της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, του Τμήματος Μελετών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αρμόδιας υπηρεσίας του υπ. Οικονομικών.
  • Η Οικονομική Αστυνομία με την ολοκλήρωση της προανάκρισης ή της προκαταρκτικής εξέτασης, εφόσον προκύπτουν παραβάσεις που επισύρουν διοικητικές κυρώσεις, αρμοδιότητας υπηρεσιών του υπ. Οικονομικών, ενημερώνει άμεσα.

Το δυσβάστακτο κόστος των εκλογών

Περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσουν στο Ελληνικό δημόσιο οι εκλογές τις 6ης Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Στο κόστος υπολογίζονται οι δαπάνες αποζημιώσεων, οδοιπορικά και προμήθειες υλικών.

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες για αποζημιώσεις δεν θα υπερβούν τα 41,5 εκατ. ευρώ, έναντι δαπάνης 68 εκατ. ευρώ το 2009.

Οι δαπάνες για προμήθειες δεν θα υπερβούν τα 8,5 εκατ. ευρώ έναντι 15,4 εκατ. ευρώ το 2009, με μηδενισμό της διαφημιστικής δαπάνης. Η σύνθεση και το ύψος των αποζημιώσεων στις φετινές εκλογές επέρχονται οι εξής αλλαγές σε σύγκριση με το 2009:

Στο χώρο του υπουργείου Εσωτερικών και της Αυτοδιοίκησης (πλην των δήμων) θα απασχοληθούν 3296 υπάλληλοι, έναντι 7898 το 2009, με ανώτατο όριο δαπάνης 5,5 εκατ. ευρώ, έναντι 20,9 εκατ. ευρώ το 2009.

Από τους δικαιούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης, των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, των υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής και της Γ.Γ. Ενημέρωσης θα απασχοληθούν 9028 άτομα έναντι 16424 ατόμων το 2009, με συνολική δαπάνη για επιδόματα 4,9 εκατ. ευρώ, έναντι 17,7 εκατ. ευρώ το 2009, ήτοι 547 ευρώ/άτομο έναντι 1079 ευρώ/άτομο το 2009

Στους παραπάνω δεν περιλαμβάνονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι έφοροι και γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, για τους οποίους προβλέπεται συνολική δαπάνη 23,8 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις (πέραν των οδοιπορικών) έναντι 26,9 εκατ. ευρώ τελικής δαπάνης το 2009 (μαζί με τα οδοιπορικά).

Για τους υπαλλήλους των Δήμων προβλέφθηκε συνολική δαπάνη 3 εκατ. ευρώ.

Τηλεοπτικός χρόνος εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων

Στα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα δόθηκαν δύο πεντάλεπτα προβολής των προγραμματικών τους θέσεων, αντί ενός, τους δόθηκε, για πρώτη φορά, χρόνος τηλεοπτικής διαφήμισης για κάθε κόμμα αξίας 20.100 ευρώ και δωρεάν διαφημιστικός χρόνος στην ιδιωτική και κρατική ραδιοφωνία.

80η η Ελλάδα στην παγκόσμια διαφθορά

Σύμφωνα με τον δείκτη της Διεθνούς Διαφάνειας που περιλαμβάνει 183 χώρες, προβλήματα διαφθοράς αντιμετωπίζουν κυρίως η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχία, η Ιταλία και η Ελλάδα που καταλαμβάνει τη 80η θέση.

Παρόλα αυτά και η Γερμανία δεν είναι υπεράνω υποψίας αφού καταλαμβάνει την 14η θέση. "Η διαφθορά προκαλεί στην ευρωπαϊκή οικονομία ζημιά της τάξης των 120 δισ. ευρώ ετησίως" υποστηρίζει η Σεσίλια Μάλστρομ, επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε., σε δήλωση της που φιλοξενείται σε άρθρο της Deutsche Welle.

"Αυτό αντιπροσωπεύει το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ ή έναν ετήσιο κοινοτικό προϋπολογισμό". Αν η ΕΕ δεν ενεργήσει γρήγορα θα χάσει σε αξιοπιστία στα μάτια των πολιτών της. Στο τελευταίο ευρωβαρόμετρο η πλειοψηφία δήλωσε ότι η διαφθορά έχει αυξηθεί, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό πιστεύει ότι έχουν διαβρωθεί όλα τα επίπεδα εξουσίας.

Και στη Γερμανία η διαφθορά καλά κρατεί

Το ζήτημα είναι ότι όλοι ξέρουν το πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση. "Φυσικά μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο αγώνα κατά της διαφθοράς είναι το ελλιπές ενδιαφέρον των πολιτικών και των κέντρων λήψης αποφάσεων" διαπιστώνει η Σεσίλια Μάλστρομ. "Χάνουμε κάθε χρόνο έναν ολόκληρο κοινοτικό προϋπολογισμό σχεδόν εξαιτίας της διαφθοράς. Υπάρχει νομικό πλαίσιο, αλλά χωρίς πολιτική βούληση τα αποτελέσματα είναι ανεπαρκή".

Πώς όμως μπορεί να καταπολεμήσει κανείς τη διαφθορά με μακρόπνοα αποτελέσματα; Η Νομινίκ ΄Ερνστε από το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας προτείνει τη διαμόρφωση αξιόπιστου νομικού πλαισίου, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να νοιώθει ότι τυγχάνει δίκαιης αντιμετώπισης.

"Γι' αυτό ο αγώνας κατά της διαφθοράς πρέπει να είναι συνεχής και να γίνεται με διαφανή τρόπο, έτσι ώστε οι πολίτες να συνειδητοποιούν πως αξίζει τον κόπο να εργάζονται σε συνθήκες οικονομικής νομιμότητας", συμπληρώνει. "Ο ειλικρινής δεν πρέπει να αισθάνεται ως ο πιο χαζός. Αυτό το συναίσθημα κυριαρχεί στην Ελλάδα, όπου οι πιο πλούσιοι πληρώνουν και τους λιγότερους φόρους," υπενθυμίζοντας τα greek statistics.

Πάντως η Ευρωπαία επίτροπος Μάλστρομ δεν πρόκειται να μείνει άπραγη. Σχεδιάζει νέα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως πρόγραμμα δράσης για την αναβάθμιση της στατιστικής εγκληματικών πράξεων και αυστηροποίηση της ποινικών διώξεων για οικονομικά εγκλήματα στις χώρες – μέλη.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)