Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

«Ήμασταν εκεί για να προσφέρουμε στην πατρίδα»

«Ήμασταν εκεί για να προσφέρουμε στην πατρίδα»

Ο υπαρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης αποκαλύπτει τι συνέβη στα Ίμια – Το υψηλό εθνικό φρόνημα του Πολεμικού Ναυτικού, ο ρόλος της κυβέρνησης Σημίτη και το δριμύ «κατηγορώ» για τα εξοπλιστικά
Επιτέλους η αλήθεια ακούστηκε και δημόσια. Χρησιμοποιώντας «πύρινη» γλώσσα ο απερχόμενος υπαρχηγός Στόλου Σπύρος Κονιδάρης αποκάλυψε τι έγινε στα Ίμια το 1996.
Οι φήμες για την κυβέρνηση Σημίτη και τους απόλυτα λανθασμένους χειρισμούς της επιβεβαιώθηκαν εμμέσως και από τον ίδιο.
Η αποστρατεία του, του έδωσε χτες το δικαίωμα να πει αυτά που ήθελε εδώ και τόσα χρόνια εκφράζοντας και τους συναδέλφους του.
Το μακρινό 1996 γράφτηκε η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας μας. Μάλιστα δεν ήταν πολλοί αυτοί που έκαναν λόγο ακόμη και για «προδοσία» της πατρίδος από τον Κώστα Σημίτη και τον τότε υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο.
Στην τελευταία ημερήσια διαταγή του, χθες, ο απερχόμενος Υπαρχηγός Στόλου Σπύρος Κονιδάρης δεν έκανε αναφορά μόνο στο 1996 αλλά και στο 2000 που με παρέμβασή του η χώρα μας δεν χρεώθηκε επιπλέον 20.000.000 ευρώ από λανθασμένες επιλογές στα εξοπλιστικά που μεθοδεύονταν, όταν ήταν υπουργός Άμυνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
«Στην σταδιοδρομία μου, δεν γεύτηκα μόνο χαρές αλλά και μεγάλες λύπες. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να τις αναφέρω και αυτές:
Λυπήθηκα βαθιά για τον χαμό των 3 συναδέλφων στα Ίμια, των αθάνατων Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού, και ντράπηκα που συνοδεύτηκε από εθνική υποχώρηση. Έχω όμως την συνείδησή μου ήσυχη, ότι εγώ και το πλήρωμα της πυραυλακάτου ΣΤΑΡΑΚΗΣ, μαζί με άλλους εκλεκτούς συναδέλφους και πλοία, ήμασταν εκεί και έτοιμοι για την μέγιστη προσφορά στην Πατρίδα. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους» είπε γεμάτος από συγκίνηση ο κ. Κονιδάρης.
Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του ιδίου το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρισκόταν σε θέση μάχης και μάλιστα είχε αποκτήσει το στρατηγικό πλεονέκτημα στην περιοχή των Ιμίων, που θα επέτρεπε λόγω των θέσεων που είχαν πάρει τα πολεμικά μας πλοία, να επικρατήσουν με τεράστιες απώλειες για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.
Ο Σημίτης και ο Πάγκαλος όμως πέταξαν στα σκουπίδια αυτό το πλεονέκτημα.
Η πολιτική ατολμία της τότε κυβέρνησης υπό την ηγεσία του κ. Κώστα Σημίτη ενίσχυσε τη βουλιμία του τουρκικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου, το οποίο υποστήριξε με διάφορα μυθεύματα τη θεωρία των «Γκρίζων Ζωνών» στο Αιγαίο προκειμένου να εγείρει διεκδικήσεις επί του ζωτικού χώρου της Ελλάδος και των νησιών της. Ταυτοχρόνως, άφησε πίσω τρεις νεκρούς αξιωματικούς, οι οικογένειες των οποίων αναζητούν έως και σήμερα την αλήθεια.
Μετά τη λήξη του επεισοδίου ειπώθηκαν πολλά.
Απάντηση από την κυβέρνηση Σημίτη δεν υπήρξε ποτέ. Κάποιοι απέδωσαν δειλία στον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος ευχαρίστησε και τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής. Άλλοι εξανέστησαν με τη στάση του τότε υπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος φέρεται να είχε διαβεβαιώσει τον ειδικό μεσολαβητή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ότι «την ελληνική σημαία από τα Ίμια θα την πάρει ο αέρας», για προφανείς λόγους εκτόνωσης της κρίσης.
Σκουριάζουν τα υποβρύχια που έχει πληρώσει με το υστέρημά του ο ελληνικός λαός
Ο απερχόμενος υπαρχηγός Στόλου εξέφρασε την πικρία του για τον «μαρασμό» των υποβρυχίων ενώ έθιξε και τα τραγελαφικά που συμβαίνουν σήμερα στα εξοπλιστικά
«Λυπάμαι γιατί μονάδες κρούσης όπως οι νέοι πυραυλάκατοι και τα νέα υποβρύχια , που έχουν παραγγελθεί και εν πολλοίς αποπληρωθεί, με χρήματα από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού, παραμένουν αναξιοποίητα και γερνάνε στα Ναυπηγεία.
Λυπάμαι καθημερινά που δεν υπάρχει ορίζοντας για την αντικατάσταση των παράκτιων περιπολικών μας, παρότι κάποια από αυτά έχουν υπερβεί την 50ετία, αντιμετωπίζοντας, χάρη στα άξια πληρώματά τους, την διαρκώς αυξανόμενη απειλή και πρόκληση» είπε ο συγκινημένος απερχόμενος υπαρχηγός Στόλου Σπύρος Κονιδάρης.
Αναφερόμενος στη θητεία του στην Διεύθυνση Εξοπλισμών, σε Επιτροπές και στα Κλιμάκια παραλαβής πλοίων δήλωσε :
«Με την επαγγελματική μου επάρκεια έσωσα και πολλά εκατομμύρια δημοσίου χρήματος. Μόνο με την αποφασιστική μου στάση στο πρόγραμμα των 3 πρώτων πυραυλακάτων ΡΟΥΣΣΕΝ και των πυραύλων EXOCET , περιόρισα την δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου κατά 20.574.000 ευρώ. Όσοι υπηρέτησαν στο Πρόγραμμα παραλαβής των νέων πυραυλακάτων τα ξέρουν, για τους λοιπούς αρκεί μια απλή ανάγνωση 2 μόνο σελίδων των σχετικών συμβάσεων (Σελίδα 78 Σύμβασης 001/2000 για τα ΤΠΚ και Σελίδα 10 Σύμβασης 031/00 για τα EXOCET)».
Και αναφέρονταν στην περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Α. Τσοχατζόπουλος.
Τέλος υπογράμμισε «την υψηλή αυτοεπισκευαστική ικανότητα των πλοίων, που επιτεύχθηκε με πολύ φιλότιμο, πολύ προσωπική και υπερωριακή εργασία και χαμηλό κόστος».
Επιτέλους, έστω και μετά από 18 χρόνια κάποιος ο οποίος βίωσε το αιματηρό επεισόδιο των Ιμίων, παραδέχθηκε ανοιχτά αυτό που λέει τόσα χρόνια ο ελληνικός λαός!

Τέσσερις φόροι σε έναν-Τι θα πληρώσουμε

Τετραπλό φορολογικό χτύπημα με ένα εκκαθαριστικό σημείωμα θα υποστούν φέτος οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με το Εθνος. Θα κληθούν να πληρώσουν μαζεμένους μέχρι και τέσσερις διαφορετικούς φόρους για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Το εκκαθαριστικό των φετινών φορολογικών δηλώσεων, η υποβολή των οποίων ξεκινά την προσεχή Πέμπτη, ενσωματώνει τέσσερις φόρους:
- Το φόρο εισοδήματος.
- Την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% για όσους απέκτησαν το 2013 ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

- Το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ ή 650 ευρώ που πληρώνουν οι εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι», οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι ασκούν ατομικά εμπορική επιχείρηση.
- Το φόρο πολυτελούς διαβίωσης για όσους είχαν το 2013 στην κατοχή τους αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

Στους δρόμους της Λισαβόνας οι στρατιωτικοί


Μία εβδομάδα μετά τους αστυνομικούς, χιλιάδες Πορτογάλοι στρατιωτικοί με πολιτικά κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Λισαβόνας για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες περικοπές των εισοδημάτων τους που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό του 2014.
Περίπου 5.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους διοργανωτές, έκαναν πορεία κρατώντας πανό για να καταγγείλουν την ταπείνωση των στρατιωτικών και τις απόπειρες διάλυσης των ενόπλων δυνάμεων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η πορεία ξεκίνησε υπό τους ήχους του τραγουδιού «E Depois do Adeus» του Πάουλο ντε Καρβάλιο, που υπήρξε το σύνθημα για την έναρξη της Επανάστασης των Γαρυφάλλων στις 25 Απριλίου 1974.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν μαύρες σημαίες για να καταγγείλουν την δραματική κατάσταση στην οποία ζουν πολλοί στρατιωτικοί , που δεν κατορθώνουν να αντεπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.
«Η κατάσταση των στρατιωτικών επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Όλο και περισσότεροι δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το ενοίκιο, να χρηματοδοτήσουν την εκπαίδευση των παιδιών τους ή να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μανουέλ Περέιρα Κρασέλ, πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Έπειτα από υπηρεσία 40 ετών, ο συνταγματάρχης είδε τον μισθό του να μειώνεται στα 1.800 ευρώ, 700 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2010, πριν από την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας στην Πορτογαλία.
«Πλήττεται η αξιοπρέπειά μας. Οι σημερινοί πολιτικοί αδιαφορούν τελείως για την τύχη μας», είπε.
Έναντι του δανείου ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε τον Μάιο του 2011, η Πορτογαλία εφαρμόζει σκληρή δημοσιονομική λιτότητα, που μεταφράζεται σε δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων.
Η Λισαβόνα έχει δεσμευθεί έναντι της τρόικας των πιστωτών της (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στο 4% του ΑΕΠ εντός του 2014.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ "ΑΤΗΕΝΑ" ΣΤΗ Σ.Σ.Α.Σ.




Tην Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 αντιπροσωπεία του χρηματοδοτικού μηχανισμού << ΑΤΗΕΝΑ>> πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ),  και ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δυνατότητες της Σχολής.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάληψης της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την χώρα μας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)