Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: Το 5% των ισχυρότερων Αυστραλών είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ομογενείς!

Περίπου το 5% των ισχυρότερων προσωπικοτήτων της Βόρειας Αυστραλίας είναι Έλληνες, μια αναλογία διπλάσια από αυτή του συνολικού ελληνικού στοιχείου στην αυστραλιανή κοινωνία (700.000 ομογενείς στα 22.000.000 κατοίκων). Επτά, λοιπόν, ομογενείς περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 150 ισχυρότερων προσωπικοτήτων της Νorthern Territory της Αυστραλίας, τον οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Νorthern Territory News». Όλοι τους προέρχονται από το Ντάργουϊν, μια πόλη με έντονο ελληνικό στοιχείο.
Να σημειώσουμε ότι στην βόρεια Αυστραλία υπάρχουν σχετικά λίγοι Έλληνες, αφού οι περισσότεροι είναι συγκεντρωμένοι στη νοτιοανατολική Αυστραλία, την Μελβούρνη κυρίως (κάπου 400.000 Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής).
Στη 15η σειρά της λίστας βρίσκεται η οικογένεια των επιχειρηματιών Πασπάλη. Οι Πασπάλη κυριαρχούν στον κλάδο καλλιέργειας αυστραλιανών μαργαριταριών, που πωλούνται με τη φίρμα «South Sea». Η εταιρεία τους («The Paspaley Family») είναι μια από τις πλουσιότερες της Αυστραλίας. Στις δραστηριότητές της συμπεριλαμβάνονται φάρμες με αγελάδες, μία τοπική αεροπορική εταιρεία με 21 αεροσκάφη, ένας στόλος 120 αλιευτικών σκαφών, αλλά και ακίνητα στο Σίδνεϊ, το Ντάργουϊν, τη Νέα Υόρκη κ.α.
Σε επίπεδο ομογένειας πάντα, στον κατάλογο των ισχυρότερων της συγκεκριμένης περιοχής της Αυστραλίας και στην 22η θέση ακολουθεί ο κατασκευαστής ακινήτων Τζον Χαλίκος.
Τεσσαρακοστός στη λίστα είναι ο Ανδρέας Λιβέρης, που ηγείται του αμερικανικού κολοσσού «Dow Chemical» και είναι σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Ακολουθούν:
* Στην 66η θέση ο Άντριου Μακρίδης, επικεφαλής της εταιρείας παροχής ηλεκτρισμού και νερού στην πολιτεία.
* Στην 90 θέση ο επιχειρηματίας Μαρκ Μαρκέλις.
* Στην 97η θέση ο Λεν Νοταράς, επικεφαλής μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος.
* Στην 101η θέση ο ελληνορθόδοξος ιερέας του Ντάργουϊν Τζόελ Ξάνθος.

Αποδόσεις από καταθέσεις, τέλος...

Οι τράπεζες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν άμεσα την πολιτική των υψηλών αποδόσεων με την πρώτη ένεση ρευστότητας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Επιστροφή ολοταχώς σε <<ανύπαρκτα>> καταθετικά επιτόκια ετοιμάζονται να.σαλπίσουν οι τράπεζες, με την πρώτη ένεση ρευστότητας από το Ταμείο
Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Οι επικεφαλής των αρμοδίων διευθύνσεων εκτιμούν - και αυτό εισηγούνται στις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων - ότι πρέπει να εγκαταλείψουν
άμεσα την πολιτική των υψηλών αποδόσεων (που υπό όρους έφτανε ακόμα
και στο 6% και 7%, ακόμα και για ποσά μικρότερα των 50.000 ευρώ),
καθώς αυτή ήταν μια από τις βασικές αιτίες των αρνητικών τους
αποτελεσμάτων.
Πλέον, όπως υποστηρίζουν στις γραπτές εισηγήσεις τους, το ζήτημα της
ρευστότητας, έστω και προσωρινά ή περιορισμένα, λύνεται, οπότε θα
μπορούσαν να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά με μια διαφορετική οπτική, σε
σχέση με αυτή του 2012.
Το πιθανότερο είναι πως μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του
τρέχοντος έτους, αυτή την πολιτική θα την υιοθετήσουν στο σύνολο τους
οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται εντός των συνόρων, ελληνικές και
ξένες.
Μάλιστα, οι τελευταίες ήδη έχουν εγκαταλείψει προ πολλού αυτή την
πολιτική, που αποτελούσε βασική αιμορραγία για τα κέρδη τους στη χώρα
μας.

Βλέπει το χιλιάρικο ο Γενικός Δείκτης


 
 
Με ένα «μεστό» 3 στα 3 ξεκίνησε χρηματιστηριακά το 2013. Με τα «ισχυρά χέρια» να έχουν τον πρώτο λόγο και να συνεχίζουν την προεξόφληση εξελίξεων, που δικαιολογούν μεγαλύτερες αποτιμήσεις.

Ο αυξανόμενος τζίρος (στο τριήμερο 2-4/1) από συνεδρίαση σε συνεδρίαση παραπέμπει στην πεποίθηση μερίδας παικτών, πως η βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση δεν έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα το, ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής αντέδρασαν και οι τράπεζες με αφορμή τις εξελίξεις για το «υγιές ΤΤ» αλλά και με φήμες για την Πειραιώς (περί ενδεχόμενου ενδιαφέροντος ξένου ομίλου) ενισχύουν το ανοδικό σενάριο.










Σενάριο, που από τεχνική πλευρά, θεωρείται επικρατέστερο καθώς το ΧΑ είναι σε διαδικασία δοκιμασίας των υψηλών Οκτωβρίου του 2012. Στο διάστημα 19-22/10 ο Ftse Large Cap είχε καταγράψει τοπικά υψηλά στην περιοχή των 330-340 μονάδων (αναφερόμαστε σε ενδοσυνεδριακά όρια) μετά από έναν βραχυ-μεσοπρόθεσμο ανοδικό κύκλο από τα ελάχιστα του Ιουνίου.

Θυμίζουμε, πως σχηματικά, ο...25άρης μετά από ένα αρνητικό/καθοδικό ξεκίνημα τον Ιανουάριο του 2012 (προς την ζώνη των 230-240 μονάδων στις 11-12/1) αντέδρασε έως τις 340-360 μονάδες (αλλεπάλληλες κορυφές στο διάστημα 2-20/2 ) που αποτέλεσαν και υψηλά για το 2012. Πρακτικά το ΧΑ είναι σε εμφανή φάση αναστροφής και προσπάθεια υπέρβασης αυτών των υψηλών, που εάν διασπασθούν (τώρα ή αργότερα λίγη σημασία έχει) θέτει τις βάσεις για μεσο-μακροχρόνια πλέον κίνηση.

Νέα δίωξη κατά JP Morgan για εξαπάτηση τραπεζων

Μήνυση κατά της JP Morgan και της Washington Mutual κατέθεσε την Παρασκευή αμερικανικός τραπεζικός φορέας, για την πώληση παραγώγων συνδεόμενων με στεγαστικά δάνεια ύψους 2,2 δισ. δολαρίων σε συνεταιριστικές τράπεζες που στη συνέχεια κατέρρευσαν υπό το βάρος των ζημιών από τους εν λόγω τίτλους.

Πρόκειται για την τρίτη μήνυση που καταθέτει η Εθνική Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών (NCUA) κατά της JP Morgan για ζημιές από παράγωγα προϊόντα.

Το Δεκέμβριο την μήνυσε για τίτλους αξίας 3,6 δισ. δολ. που πωλήθηκαν από τη Bear Sterns, την οποία εξαγόρασε η JP Morgan κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ τον Ιούνιο του 2011 την είχε μηνύσει για τίτλους ύψους 1,4 δισ. ευρώ που είχε εγγυηθεί. Η εκδίκαση και των δυο υποθέσεων εκκρεμεί.

Στη νέα μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή, η NCUA κατηγορεί την επενδυτική τράπεζα για εξαπάτηση των τραπεζών US Central, Western Corporate και Southwest Corporate. Και οι τρεις μετά τις αγορές των τίτλων κατέστησαν αφερέγγυες και τέθηκαν στη συνέχεια υπό την κηδεμονία της NCUA.

Η NCUA έχει ασκήσει ανάλογες αγωγές τα τελευταία δυο χρόνια και κατά των Barclays Capital, Credit Suisse, Goldman Sachs, RBS Securities, Wachovia, ενώ έχει έλθει σε διακανονισμό για πάνω από 170 εκατ. δολάρια με τις Citigroup, Deutsche Bank και HSBC.

Θεοφάνεια με τσουχτερό κρύο και χιόνια

Σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε στη Μαλακάσα, με την τροχαία να συνιστά στους οδηγούς που κινούνται στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί,  καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της δυνατής βροχόπτωσης.
Με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο μας υποδέχονται τα Θεοφάνεια.
Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα, αλλά τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

CareMarket.gr: Το πρώτο ελληνικό online supermarket!

Η CareMarket.gr ήρθε για να προσφέρει ποιότητα στην καθημερινότητά σας. Το πρώτο ελληνικό online supermarket είναι γεγονός!  Η Caremarket.gr σε συνεργασία με την Carrefour - Μαρινόπουλος σας δίνουν 9000 προϊόντα για να κάνετε τα ψώνια σας. Κερδίστε χρήματα από τις χαμηλές τιμές και τις καθημερινές προσφορές μας.
Κάντε τις αγορές σας από τη δουλειά ή το σπίτι σας, όλο το 24ωρο. Όταν εσείς δουλεύετε ή ξεκουράζεστε, εμείς κάνουμε τα ψώνια για εσάς και σας τα φέρνουμε.
Η CareMarket.gr και η Carrefour - Μαρινόπουλος καταλαβαίνοντας τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, σας κάνει δώρο τη χρέωση αντικαταβολής. Παράλληλα, για παραγγελίες άνω των 150 ευρώ δεν έχετε καμία απολύτως χρέωση μεταφορικών.
Ο εκπαιδευμένος υπάλληλος θα φροντίσει για την παραγγελία σας, σαν να ψώνιζε για το σπίτι του, επιλέγοντας πάντα τα καλύτερα και πιο φρέσκα προϊόντα. Οι αγορές σας θα συσκευαστούν προσεκτικά σε κιβώτια και ειδικές συσκευασίες για φρέσκα και κατεψυγμένα προϊόντα. Η μεταφορά θα γίνει από ειδικά φορτηγά ψυγεία διατηρώντας τη φρεσκάδα των τροφίμων και θα σας παραδοθεί την ώρα και ημέρα που εσείς διαλέξατε, στο χώρο σας.
Τα ψώνια στο supermarket γίνονται ευχάριστα και ξεκούραστα. Εμπιστευτείτε τις υπηρεσίες της Caremarket.gr και την Carrefour - Μαρινόπουλος για να κερδίσετε χρόνο και χρήματα για εσάς και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Που πάνε τα δάνεια;

Ρεζίλι έχει γίνει διεθνώς η Ελλάδα ως η χώρα-κορόιδο που δανείζεται εκατοντάδες δισεκατομμύρια μετατρεπόμενη οικιοθελώς σε υπόδουλο προτεκτοράτο, προκειμένου να πληρώνει ηλιθίως τους κάθε είδους κερδοσκόπους που θησαυρίζουν ξεπουπουλιάζοντάς την! Έχουμε φτάσει ως κράτος στο πρωτοφανές σημείο ξεφτίλας να αποκομίζει κέρδη της τάξης του 40% ή 80% εμπορευόμενη ελληνικά ομόλογα ακόμα και...
η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα! Η κυβέρνηση «Κουίσλινγκ» Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη ικετεύει τώρα τους Ευρωπαίους να της δώσουν ως βοήθεια τα … κέρδη (!) που έχει βγάλει η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.
Δεν υπάρχει κατηγορία κερδοσκόπων που να μην κάνει Πάσχα στην υγεία των Ελλήνων. Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ πλήρωσε «στη ζούλα», αθόρυβα, χωρίς κανένας να το πάρει χαμπάρι, στο ακέραιο της τιμής του ένα ομόλογο αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ σε κερδοσκοπικό οίκο – «γύπα» που είχε αρνηθεί να μπει στο «κούρεμα» του Βενιζέλου κι έτσι αποκόμισε κέρδος αστρονομικό. Άλλος οίκος -γύπας» περιμένει να εισπράξει 240 εκατομμύρια στις 26 Μαρτίου, ενώ ακολουθούν τρεις ακόμη τον Απρίλιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, που θα κάνουν πολύ πιο γερή μπάζα, εισπράττοντας 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Και η ΕΚΤ πάντως θα κάνει πάλι το δικό της πάρτι εις υγείαν των κορόιδων. Στις 20 Φεβρουαρίου θα πάρει ένα πολύ διακριτικό «ορντέβρ» 140 εκατομμυρίων, αλλά και τα δύο κύρια πιάτα θα έρθουν το Μάιο και τον Αύγουστο, οπότε η εθελόδουλη κυβέρνηση της Αθήνας θα πρέπει να πληρώσει στην ΕΚΤ 4,1 και 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ αντιστοίχως – δηλαδή 6 δισ. συνολικά! Δεν θα μείνουν παραπονεμένοι φυσικά και οι υπόλοιποι δανειστές. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει περίπου 2 δισ. ευρώ σε τόκους και το υπόλοιπο του έτους άλλα 4,6 δισεκατομμύρια – δηλαδή πάνω από 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά για τόκους μέσα στο 2013.
Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Στις 11 Ιανουαρίου η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει έντοκα γραμμάτια ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θα τα αποπληρώσει ή θα αναγκάσει τις ανακεφαλαιοποιημένες ελληνικές τράπεζες να δεχθούν να τα αντικαταστήσουν με νέα έντοκα γραμμάτια. Θα το μάθουμε σε πέντε μέρες, αν και ο αρχικός προγραμματισμός είναι αυτή τη φορά να πληρωθούν τα έντοκα γραμμάτια ώστε να μπορούν να εκδοθούν άλλα μετά από μερικούς μήνες, όταν η κατάσταση γίνει ακόμα πιο ασφυκτική από πλευράς ρευστότητας του Δημοσίου. Δεν ξεχνάμε φυσικά ότι για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, έχουν ήδη εκταμιευτεί 16 δισ. ευρώ και αναμένεται να τους δοθούν μέσα στον Ιανουάριο άλλα 7,2 δισ., ανεβάζοντας το συνολικό ποσό για τις τράπεζες στα 23,2 δισ. ευρώ, τα οποία χρεώνεται ο ελληνικός λαός. Δεν έχουμε επίσης καθαρή εικόνα αυτή τη στιγμή αν τα 11,3 δισ. ευρώ της επαναγοράς των ομολόγων θα υπολογιστούν στις εισροές των δανειακών δόσεων συνολικού ύψους 52,4 δισ., ευρώ που έχει ανακοινωθεί ότι θα λάβει η κυβέρνηση Σαμαρά μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Η ουσία πάντως είναι ότι όλα τα δάνεια πέφτουν καταβόθρα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, όπως το διαμόρφωσαν τα «δίδυμα της συμφοράς» Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμου – Βενιζέλου και Σαμαρά – Στουρνάρα, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν τα δεινά που συσσώρευσαν στον ελληνικό λαό.
Το οικονομικό έγκλημα που έχουν διαπράξει είναι ασύλληπτο. Από το Μάιο του 2010 που ο κατάπτυστος Γιώργος Παπανδρέου οδήγησε την Ελλάδα στο καθεστώς εσχάτης υποτέλειας του Μνημονίου μέχρι και το Δεκέμβριου του 2012, δηλαδή μέσα σε μόλις δυόμισι χρόνια, οι αχρείοι αυτοί πολιτικοί εγκληματίες «φέσωσαν» τη χώρα με νέα δάνεια ύψους 182,9 δισ. ευρώ! Πρόκειται για ποσό ασύλληπτο, καθώς σε δυόμισι δανείστηκαν ποσό ίσο …με το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2013, το οποίο εκτιμάται στον προϋπολογισμό από την κυβέρνηση ότι θα είναι 183 δισ. ευρώ και πιθανότατα θα είναι μικρότερο! Δανείστηκαν το ΑΕΠ της χώρας σε δύομισι χρόνια υποδουλώνοντας οικονομικά και πολιτικά την Ελλάδα, εξαθλίωσαν τους Έλληνες στερώντας τους μεσοσταθμικά το ένα τρίτο του εισοδήματός τους, κατέλυσαν όλες τις εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα και ως απόρροια αυτής της πολιτικής τους, έχουν φέρει τη χώρα σε κατάσταση ουσιαστικής χρεωκοπίας, κάνοντας ταυτόχρονα πιο πλούσιους τους δανειστές και όλους τους κερδοσκόπους του πλανήτη. Δεν πρόκειται για ανικανότητα εκ μέρους των ηγετών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πρόκειται για ανελέητη εντολή και απαίτηση των Γερμανών καπιταλιστών να φτωχύνει δραματικά όλος ο πληθυσμός της Ελλάδας, αλλά και της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας κλπ. και εν συνεχεία για συνειδητή επιλογή του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Παπανδρέου και όλης αυτής της αισχρής συνομοταξίας πολιτικών να υλοποιήσουν το γερμανικό στόχο, φορτώνοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο οικονομικό βάρος στα λαϊκά στρώματα, εκπληρώνοντας έτσι το ταξικό μέρος της αποστολής τους.
Όσο ο λαός τους ανέχεται και δεν εξεγείρεται νομίζοντας ότι κάποιο θαύμα θα γίνει και η κατάσταση θα βελτιωθεί με μαγικό τρόπο, οι Γερμανοί και οι ντόπιοι γερμανοτσολιάδες θα λιώνουν αδίστακτα και ανελέητα τους εργαζόμενους, τους νέους, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους. Ή αυτοί ή εμείς – και για την ώρα αυτοί έχουν το πάνω χέρι.
Του Γιώργου  Δελαστίκ*

ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ "ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ"

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)