Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ποια βήματα πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε τα λάθη στο χαράτσι της ΔΕΗ

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου είναι η καταλυτική ημερομηνία για να διορθώσουν τα λάθη στον υπολογισμό του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έχουν οι φορολογούμενοι. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να
πάνε στους κατά τόπους δήμους. Διαβάστε παρακάτω τα βήματα που απιτούνται για τη διόρθωση. Τα λάθη αφορούν στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν το τέλος που υπολογίστηκε για φέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012, όπως σημειώνει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος παρέχει οδηγίες για τη διευκόλυνση πληρωμής του τέλους, για όσους φορολογούμενους δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.

Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εξόφληση του τέλους του 2012 σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, και την 31η Μα ρτίου ως ημερομηνία υπολογισμού του τέλους ακινήτων για το 2012.

Τα βήματα για τη διόρθωση

Βάσει της εγκυκλίου, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι για τη διόρθωση των λαθών έχει ως εξής;

1) Ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ θα αποστείλει στους Δήμους της χώρας ηλεκτρονικές καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τα ακίνητα που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του κάθε Δήμου, με τα στοιχεία, βάσει των οποίων υπολογίστηκε το τέλος ακινήτων για το 2011.

2) Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους, θα πρέπει να προσέλθουν στον αρμόδιο Δήμο για τη διόρθωση λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για διόρθωση στον αρμόδιο Δήμο έως την 20η Ιανουαρίου 2012. Επιπλέον, οι Δήμοι όλης της χώρας θα πρέπει να ελέγξουν εάν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης και σε περίπτωση λάθους να προβαίνουν σε διόρθωσή τους.

3) Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, οι Δήμοι θα πρέπει να στείλουν έως την 27η Ιανουαρίου τις ενημερωμένες καταστάσεις στον Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ, ο οποίος έπειτα θα πρέπει να τις αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που θα τις ελέγξει ενδεικτικά ως προς την τιμή ζώνης. Σε περίπτωση που εντοπιστεί λάθος σε τιμή ζώνης, η ΓΓΠΣ διορθώνει την κατάσταση, ενημερώνοντας για τη διόρθωση τον αρμόδιο Δήμο. Στη συνέχεια, έως τη 10η Φεβρουαρίου η ΓΓΠΣ διαβιβάζει τις καταστάσεις στον Διαχειριστή Δικτύου.

4) Ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ, μετά τη λήψη των διορθωμένων καταστάσεων, υπολογίζει, βάσει των νέων στοιχείων, το τέλος ακινήτων που αντιστοιχεί στο ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο και, εφόσον προκύπτει ποσό τέλους χαμηλότερο από αυτό που αρχικά υπολογίσθηκε, βάσει των στοιχείων της 17ης Σεπτεμβρίου 2011, η διαφορά αφαιρείται από το ποσό του τέλους ακινήτων για το έτος 2012. Στις περιπτώσεις που προκύψει αρνητική διαφορά, το ποσό επιστρέφεται στον καταναλωτή από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατά συνέπεια, το τέλος ακινήτων για το έτος 2011 καταβάλλεται όπως έχει υπολογισθεί βάσει των στοιχείων της 17ης Σεπτεμβρίου 2011 και εάν το ποσό τέλους που επανυπολογίζεται βάσει των διορθωμένων στοιχείων είναι μικρότερο από αυτό που υπολογίσθηκε αρχικά, η διαφορά αφαιρείται από το τέλος που αναλογεί στο ακίνητο για το έτος 2012.

Αδυναμία πληρωμής

Όσοι φορολογούμενοι επικαλούνται οικονομική αδυναμία πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στη ΓΓΠΣ.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μόνοι την ηλεκτρονική αίτηση, θα μπορούν να την υποβάλουν χειρόγραφα στην αρμόδια Εφορία, η οποία θα προωθεί στη συνέχεια την καταχώρισή της στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Με τη σειρά της, η ΓΓΠΣ, αφού επεξεργαστεί τις αιτήσεις και τα στοιχεία των φορολογουμένων, θα αποστέλλει σχετικό αρχείο στην αρμόδια ΔΟΥ για την οριστική εξέταση των αιτήσεων. Ο προϊστάμενος της Εφορίας θα μπορεί να αποφασίζει, εκτός από την αναστολή διακοπής του ρεύματος, είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις- που είναι δύο για το 2011 και πέντε για το 2012- είτε τον περιορισμό του ποσού του τέλους σε ύψος που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ιδίου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά.

Για τη δεύτερη κατηγορία εξαιρέσεων, που αφορά σε φορολογούμενους για τους οποίους συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας του χρήστη του ακινήτου στο οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος, ή του προσώπου που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους, δεν απαιτείται ηλεκτρονική αίτηση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις αποκλειστικά αρμόδιος να διαπιστώσει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις αναστολής της έκδοσης εντολής διακοπής του ρεύματος και της εκτέλεσής της είναι ο προϊστάμενος της αρμόδιας για τη φορολογία εισοδήματος ΔΟΥ, ο οποίος εκδίδει σχετική πράξη, κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου.

«Το 2012 θα είναι εξαιρετικά επώδυνο για την Ευρώπη»

Το 2012 θα είναι ένα ακόμη επώδυνο έτος για την Ευρώπη, με μεγάλες διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης, εκτιμά ο James Nixon, επικεφαλής οικονομολόγος της Societe Generale. «Υπάρχει τεράστιο πολιτικό ρίσκο στην Ευρώπη. Μετά από 2-3 χρόνια αυστηρής λιτότητας, είναι ορατός ο
κίνδυνος κάποια μέλη της Ευρωζώνης να πουν: αρκετά! Φτάνει», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Nixon, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC. «Υπάρχουν τρία προβλήματα στην Ευρωζώνη: Τα υψηλά επίπεδα χρέους, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ένα τραπεζικό σύστημα σοβαρά εκτεθειμένο σε κρατικό χρέος. Κανένα από αυτά τα τρία προβλήματα δεν έχει ακόμη επιλυθεί», προσθέτει.

«Οι τράπεζες», συνεχίζει, «δέχονται ασφυκτικές πιέσεις όσον αφορά στην ανάγκη ενίσχυσης των κεφαλαίων τους. Η διαδικασία απομόχλευσης συνεχίζει», σημειώνει στη συνέχεια ο αναλυτής της Societe και συμπληρώνει: Η ΕΚΤ έχει ήδη εισέλθει σε φάση ποσοτικής χαλάρωσης.

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

Ιστορίες «Γεωπολιτικού» Καφέ.

Περί Αλός

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου

Συγγραφεύς – Ναυτικός
Μέλος Ελληνικής Εταιρίας Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ.)



-Τι σκύβεις πάνω απ’ το χαρτί και γράφεις καλή φίλη;
-Σουτ -μην ξεχάσω τίποτα- γράφω στον Άη Βασίλη!

-Χαρά στον! Κι απ’ το σπίτι μου ας έλθει αν του βαστάει,
δύο χρόνια εγώ του μάζεψα αυτά που μου χρωστάει!

-Άκου… ζητώ να εξαφανιστεί κάθε λογής «χαράτσι»,
δουλειά στον Έλληνα καλή, αβίαστα να κάτσει!

-Πες του να στείλει κι άρματα, και πλοία, να βιαστεί,
κι έναν καλό, για τα Χριστούγεννα, στην Μέρκελ εραστή!

-Δεν κάνω πλάκα… ενέργεια έχει ευνοϊκή
αν τις ευχές σου απαριθμείς και γράφεις στο χαρτί.

-Τότε ευχή ο «Επίτιμος» στην «γείτονα» να δώσει,
υγεία και η χώρα τους πολύ να μεγαλώσει…..!

-Τι στο καλό σε έπιασε, τον Santa και πειράζεις;
Τίποτε δεν σου έφερε καλό να σχολιάζεις;

-Πως……..μιαν άσπρη μέρα ζήτησα, κι εγώ να μ’ αξιώσει
και χιόνι έριξε παχύ, δεν έλεγε να λιώσει!

-Θα γράψω εγώ και λέγε εσύ! Χαρά σε όλους να δώσει,
και η χώρα μας στα οικονομικά πολύ να δυναμώσει!

-Γράψε και η Τουρκιά, τους πόρους μην ζηλέψει
στο 12 οικόπεδο, μπελάδες και φυτέψει!

Της ΗΠΑ το χεράκι της να είναι ευλογημένο.
Με χαστουκάκια να χτυπά τον Τούρκο τον χαμένο….

Να κάνει τους αρμόδιους να ορίσουνε ΑΟΖ,
μην ψάχνουνε γιορτιάτικα να βρουν μάγο του ΟΖ

Να ζει η Ευρώπη ειρηνικά, με γλύκες κι αγκαλίτσες,
το FOCUS να εκφράζεται, για μας μ’ αγαπουλίτσες!!!!!!!
http://perialos.blogspot.com/2011/12/blog-post_20.html

Πάσα ομοιότης με πρόσωπα και γεγονότα δεν είναι καθόλου συμπτωματική!

"Η Ελλάδα κρύβει ένα μεγάλο χρυσωρυχείο"

Σε "παράδεισο" χρυσού μπορεί να εξελιχθεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Καναδικής εταιρείας Eldorado Gold. Επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία ορυχείων χρυσού στη Β. Ελλάδα. Οι νομικές δυσκολίες και οι νέες θέσεις εργασίας

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Πολ Ράιτ, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, υπογράμμισε, πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει σοβαρή παραγωγός χρυσού, αλλά πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα, καθώς η έρευνα που έχει γίνει την τελευταία 20ετία ήταν πολύ λίγη.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε μία μόλις μέρα μετά την ανακοίνωση εξαγοράς από την Eldorado Gold της μικρότερης καναδικής εταιρείας European Goldfield, που έχει λάβει άδεια από το κράτος για την εξόρυξη χρυσού στην Ολυμπιάδα και τη Χαλκιδική, από όπου η παραγωγή εκτιμάται σε 350 χιλιάδες ουγγιές ετησίως από το 2015, οπότε και εκτιμάται ότι θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία.

"Είναι μία ευκαιρία που θα δείξει, αν μία διεθνής μεταλλευτική εταιρία με υψηλού προφίλ θεσμικούς επενδυτές μπορεί να δουλέψει στην Ελλάδα", δήλωσε ο κ. Ράιτ.

"Έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε προβληματικές αρχές", είπε εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι θα ξεπερασθούν οι όποιες νομικές δυσκολίες.

Δύο ορυχεία και νέες θέσεις εργασίας

Κατά την παρουσίαση της συμφωνίας εξαγοράς, ο κ. Ράιτ ανακοίνωσε επενδυτικά σχέδια ύψους 1,3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη των δύο ορυχείων χρυσού, από τα οποία θα δημιουργηθούν 1.800 θέσεις εργασίας.

Η χρηματοδότηση των επενδύσεων θα γίνει με κεφάλαια της Eldorado, ενώ ένα ποσό ύψους 400 εκατ. ευρώ είναι διαθέσιμο ως ταμειακό απόθεμα για να καλυφθούν τα αρχικά κόστη των επενδύσεων, τόνισε ο κ. Ράιτ στους Financial Times.

Η Eldorado, όπως και η European Goldfields, αναμένουν ότι η Ελλάδα θα στηρίξει τη συμφωνία.

"Η πολύ σημαντική επένδυση της Eldorado είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να σπάσει ο σημερινός αρνητικός κύκλος της λιτότητας και να φέρει μπροστά τη δημιουργία σημαντικών θέσεων εργασίας και φορολογικών εσόδων για την Ελλάδα", σημείωσε ο κ. Ράιτ κατά την παρουσίαση της συμφωνίας εξαγοράς.

Η συμφωνία αυτή πρέπει να εγκριθεί από τα δύο τρίτα των ψήφων των μετόχων της European Goldfields στη γενική συνέλευσή της που θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ πρέπει να εγκριθεί και από τη γενική συνέλευση της Eldorado.

Η τελευταία περιμένει επίσης άδεια για να λειτουργήσει ένα άλλο ορυχείο χρυσού στο Πέραμα της Θράκης με δυνατότητα παραγωγής 150 χιλιάδες ουγγιές ετησίως, αναφέρουν οι Financial Times.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που καθυστερεί επί σχεδόν τρία χρόνια, λόγω της αντίθεσης που υπάρχει από τις τοπικές αρχές και περιβαλλοντικές ομάδες.

140 εκατ. ευρώ πρόστιμο στη Ferrostaal

140 εκατ. ευρώ πρόστιμο στη Ferrostaal

Το πρόστιμο των 140 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στη γνωστή επιχείρηση Ferrostaal, την εταιρεία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Παράλληλα, σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για υποθέσεις δωροδοκίας στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία καταδικάστηκαν από δικαστήριο του Μονάχου δύο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal.

Το πρόστιμο της εταιρείας αποτελεί αποτέλεσμα διακανονισμού που είχε προηγηθεί μεταξύ της Ferrostaal και των εισαγγελικών αρχών.

Η εισαγγελία του Μονάχου είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά των δύο μάνατζερ στις 18 Μαρτίου σχετικά με την καταβολή προμηθειών στη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων αξίας 1,6 δισ. ευρώ του έτους 2000.

Διαφωνία Σαμαρά με την κυβέρνηση

Η απόφαση για μείωση των επικουρικών συντάξεων αποτελεί την πρώτη ουσιαστική διαφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης Παπαδήμου, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το veto που προβάλλει η ΝΔ μπορεί πολύ σύντομα -και σίγουρα πριν από τη 19η Φεβρουαρίου- να προκαλέσει την οριστική ρήξη μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, κάτι που εξυπηρετεί τον στόχο που θέτουν μέλη της ηγετικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επίσπευση των εκλογών.

Η ΝΔ, στελέχη της οποίας επιλέγουν συνειδητά να εμφανίζονται περισσότερο ως βουλευτές αντιπολίτευσης παρά ως κυβερνητικοί εταίροι, ανακοίνωσε χθες ότι διαφωνεί με το συγκεκριμένο μέτρο και ότι δεν πρόκειται να το στηρίξει. Ο τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Ν. Νικολόπουλος, μετά από μια μακρά σύσκεψη, στην οποία μετείχαν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημείωσε ρητά:

«Η ΝΔ, συνεπής στη συμφωνία για τη δημιουργία και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων.

Η διαχείριση του «κουμπαρά» της Επικουρικής Ασφάλισης, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, απαιτεί διαφάνεια, ορθολογισμό και κυρίως σεβασμό». Παράλληλα με την ίδια ανακοίνωση εξαπολύονται βολές προσωπικά κατά του υπουργού Απασχόλησης.

«Γιατί η πολιτική των περικοπών και της συνένωσης αποφασίζεται τώρα και μάλιστα στο γόνατο από τον κ. Κουτρουμάνη, ενώ δεν αποτελεί δέσμευση της χώρας μας με βάση το Μεσοπρόθεσμο και το Πολυνομοσχέδιο, αλλά ούτε αποτελεί πρόβλεψη του Προϋπολογισμού που μόλις ψηφίσαμε;», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει από τους κ. Αβραμόπουλο και Δήμα να θέσουν επισήμως το θέμα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και να καταστήσουν σαφές προς όλους ότι η ΝΔ διαφωνεί με την επιβολή ενός τέτοιου μέτρου και ότι θα το καταψηφίσει, εκτός κι αν πειστεί από τον υπουργό Απασχόλησης ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την καταβολή του συνόλου των συντάξεων.

Στάση αναμονής
Ουσιαστικά, η ΝΔ θα περιμένει μέχρι τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν από τις 15 Γενάρη και στη συνέχεια, ανάλογα με το κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί και -κυρίως- ανάλογα με τα νέα μέτρα που θα ζητηθούν, θα καθορίσει τη στάση της συνολικά έναντι της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Τα ίδια πρόσωπα δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η μείωση στις επικουρικές συντάξεις να αποτελέσει απλά και μόνο την αφορμή για αποχώρηση της ΝΔ από την κυβέρνηση, κάτι που -όπως φαίνεται- υπήρχε από την πρώτη στιγμή στο μυαλό του Αντ. Σαμαρά.

Αλλωστε, μια τέτοια κίνηση θα εξυπηρετούσε απόλυτα και τον στόχο του για επίσπευση των εκλογών, καθώς είναι πολύ πιθανό η ενδεχόμενη αποχώρηση της ΝΔ να οδηγούσε σε πτώση-ανατροπή της κυβέρνησης.

«Κλειδώνει» το «ψαλίδι» στις επικουρικές

Kρας τέστ για την κυβέρνηση η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, με την αντιπολίτευση να εκφράζει σοβαρές ενστάσεις για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

«Κλειδώνει» το «ψαλίδι» στις επικουρικές

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, όπου θα κλειδώσει όπως όλα δείχνουν η νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Η συνεδρίαση του υπουργικού θα αρχίσει στις 13:00. Εκεί ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης θα παρουσιάσει το σχέδιο του υπουργείου, που προβλέπει μειώσεις στις επικουρικές από 10% έως 35%, ανάλογα με τα ελλείμματα του κάθε Ταμείου.

Μεσοσταθμικά οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν κατά 15% στους νέους, αλλά και στους ήδη συνταξιούχους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ταμείων οι μειώσεις θα φθάσουν και το 40%.

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως τις 15 Ιανουαρίου, αλλά θα έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2012.

Με το νέο έτος θα εφαρμοσθούν και οι αλλαγές στο σύστημα επικουρικής ασφάλισης με την ενοποίηση των πέντε μεγαλύτερων φορέων (ΙΚΑ, ιδιωτικού τομέα, δημοσίου, ΔΕΚΟ και τραπεζών) και της καθιέρωσης ενιαίων κανόνων χορήγησης και ποσοστού υπολογισμού της σύνταξης.

Οι αναλογιστικές μελέτες που έχει στα χέρια του ο κ. Κουτρουμάνης δείχνουν ότι για να γίνουν βιώσιμα τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να μειωθεί:

κατά 80% το επικουρικό των ναυτικών,

κατά 34% το ΕΤΕΑΜ,

κατά 32% το ΤΕΑΔΥ,

κατά 45% το ταμείο των υπαλλήλων φαρμακευτικών εταιριών και των ναυτικών πρακτόρων,

κατά 65% το ταμείο της ΔΕΗ.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου αποτελεί και ένα κρας τεστ για τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς η αντιπολίτευση έχει εκφράσει σοβαρές ενστάσεις στην προωθούμενη μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Η ΝΔ, ειδικότερα, δηλώνει ότι δεν θα στηρίξει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για «καταλήστευση των επικουρικών ταμείων» την τελευταία διετία.

Ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζουν την πεποίθηση ότι παρά τις αντιδράσεις από την πλευρά της Συγγρού, ο Α. Σαμαράς θα ψηφίσει τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, κυρίως για να μην δημιουργηθεί κάποια κυβερνητική κρίση.

Στο υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθούν επίσης μέτρα πάταξης της εισφοροδιαφυγής, που μεγαλώνει τη «μαύρη» τρύπα στα Ταμεία.

Ποινικό αδίκημα η μη καταβολή δώρου

Η μη καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων αποτελεί ποινικό αδίκημα, , το οποίο διώκεται κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου, ύστερα από σχετική μήνυση, υπενθυμίζει η ΕΣΗΕΑ στα μέλη της.

Η Ένωση Συντακτών αναφέρει, επίσης, πως σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 19040/1981:

• Το δώρο πρέπει να καταβληθεί μέχρι σήμερα, 21 Δεκεμβρίου.

• Καταβάλλεται ολόκληρο, δηλαδή ένας πλήρης μισθός, εφόσον η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρη τη χρονική περίοδο από 1 η Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Αν η σχέση εργασίας διήρκεσε λιγότερο, καταβάλλονται 2/25 του μηνιαίου μισθού για κάθε 19 ημέρες εργασίας.

• Υπολογίζεται επί των πράγματι καταβαλλομένων αποδοχών κατά την 10 η Δεκεμβρίου και προσαυξάνεται με τη νόμιμη κατά Κυριακές και αργίες εργασία, ως και τη νόμιμη υπερωριακή και νυχτερινή εργασία, εφόσον παρέχονται κατά τρόπο τακτικό και μόνιμο.

• Δώρο δικαιούνται αναλόγως του αριθμού των ημερών εργασίας τους όσοι εργάστηκαν τη χρονική περίοδο από 1 ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

• Στον εργάσιμο χρόνο συνυπολογίζεται ο χρόνος αποχής από την εργασία των γυναικών προ και μετά τον τοκετό, ενώ οι εργαζόμενοι που ήταν ασθενείς δικαιούνται του δώρου ανάλογα με τη διάρκεια της εργασιακής τους σχέσ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)