Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αντιμνημονιακά πανό στην Ακρόπολη

Πανό με αντιμνημονιακό περιεχόμενο ανήρτησαν το πρωί του Σαββάτου στην Ακρόπολη μέλη του ΠΑΜΕ.

Το πανό αναγράφει "Κάτω η δικτατορία του μονοπωλίου της Ευρώπης" στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Γύρω στις 8 το πρωί περίπου 50 άτομα, μέλη του ΚΚΕ, πήδηξαν τα κάγκελα και μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, όπου και ανήρτησαν τα δύο πανό.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονται για την φτωχοποίηση της κοινωνίας μας που θα φέρει το Μνημόνιο 2, στον απόηχο τόσο των χτεσινών ραγδαίων πολιτικών αποφάσεων, όσο και της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης.

Να σημειωθεί ότι ήδη ξένα πρακτορεία αναμεταδίδουν τις εικόνες του Ιερού Βράχου, ντυμένου με πανό κατά του Μνημονίου και ήδη "βλέπουν" κοινωνικές αναταραχές, στο περιθώριο και της πολιτικής αστάθειας της χώρας.

Στη Βουλή το νέο Μνημόνιο

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής το νομοσχέδιο για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, το οποίο κατατέθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια τα οποία αφορούν: Την προκήρυξη - πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI), την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την παροχή εξουσιοδότησης προς τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το Μνημόνιο εγκρίθηκε ομόφωνα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, από το υπουργικό Συμβούλιο, στον απόηχο των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και των παραιτήσεων τόσο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όσο και των υπουργών του ΛΑΟΣ από το κυβερνητικό σχήμα.

Οι βουλευτές έχουν στη διάθεσή τους μερικές μόνο ώρες - και συγκεκριμένα λιγότερες από 48 - προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας για τα επόμενα χρόνια και αν διαβάσουν κατά γράμμας το Μνημόνιο 2, που έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για την επικείμενη λιτότητα που θα φέρει.

Διαβάστε εδώ το Νέο Μνημόνιο

Το Μνημόνιο είναι στην πραγματικότητα αποτελείται από δεκατρία έγγραφα εκατοντάδων σελίδων με πολύπλοκους τεχνικούς και νομικούς όρους, τα οποία διάβασε, μελέτησε και ενέκρινε το υπουργικό Συμβούλιο μέσα σε περίπου πέντε ώρες κατά τη συνεδρίαση το βράδυ της Παρασκευής.

Πριν και μετά το υπουργικό Συμβούλιο

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, υπήρξε συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο υπουργός, ο οποίος ζήτησε και τη συνάντηση, να δει εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω παραμονή του στην κυβέρνηση.

Στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να μην τορπιλιστεί η εφαρμογή του νέου Μνημονίου από πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ζήτησε διαδικασία αυστηρού ελέγχου εφαρμογής του, με παράλληλη εκστρατεία ενημέρωσης στην Ευρώπη.

Πρότεινε, δε, στον κ. Παπαδήμο να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ότι με την εφαρμογή των μέτρων υπάρχει ελπίδα για τη χώρα.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε επίσης ότι χρειάζεται ο πρωθυπουργός να καθιερώσει ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου της εφαρμογής των χρονοδιαγραμμάτων του νέου Μνημονίου, ίσως με τον διορισμό ενός υφυπουργού παρά τον πρωθυπουργό ή οι υπουργοί να λογοδοτούν μια φορά τον μήνα στις Επιτροπές της Βουλής για τα όσα έχουν αναλάβει.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για αντοχές του ελληνικού λαού που έχουν ξεπεραστεί, επισημαίνοντας ότι "από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό ότι οι προσαρμογές του ελληνικού κράτους και της ελληνικής οικονομίας θα έφερναν ύφεση και πως τα νέα μέτρα θα επιτείνουν την ύφεση" και προσθέτοντας ότι «οπωσδήποτε οι δραματικές αυτές δυσκολίες είναι καλύτερες από την πτώχευση που θα εξαφανίσει το εισόδημα των πολιτών"

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι "δεν πάει άλλο με τη μη άσκηση αναπτυξιακών πολιτικών» και τόνισε ότι «από την Δευτέρα είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ένα προγράμματα σταθεροποίησης και ανάπτυξης με χρονοδιάγραμμα που θα αφορά και το βίο αυτής της κυβέρνησης".

Παπαδήμος: Τα δεινά που θα φέρει η άτακτη χρεοκοπία

Το εάν η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει στάση πληρωμών, κοινώς να πτωχεύσει, ή όχι και να κάνει τα πάντα να παραμείνει στο ευρώ, είναι ένα θέμα το οποίο συζητιέται όλο και περισσότερο.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος έδωσε τη δική του ας την πούμε εξήγηση για το τι σημαίνει χρεοκοπία.

Ωστόσο, προσέχοντας πολύ την ανακοίνωσή του, είναι εμφανές πως δεν δίνει επιχειρήματα ή κάποια στοιχεία τα οποία θα στήριζαν την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ας δούμε αναλυτικά και προσεκτικά τι είπε ο κ. Παπαδήμος.

"Λένε ορισμένοι: από ένα τέτοιο οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα, προτιμότερη θα ήταν η χρεοκοπία.

Πλανώνται οικτρά όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, ή δημαγωγούν επικίνδυνα. Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια. Θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης. Οι δυσμενείς συνέπειες μιας άτακτης χρεοκοπίας θα ήταν πολλαπλές και εξαιρετικά επώδυνες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία".

Ποιές λοιπόν θα ήταν αυτές οι επιπτώσεις;

"Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία, καθώς έχει ακόμα πρωτογενές έλλειμμα ύψους 5,2 δισ. ευρώ.

Δηλαδή τα έσοδα του κράτους δεν αρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες, ακόμα κι αν παύαμε να εξυπηρετούμε το χρέος.

Οι άμεσες περικοπές δαπανών στις οποίες θα έπρεπε να προχωρήσουμε, στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας, θα οδηγούσαν σε πραγματική κατάρρευση μισθών και συντάξεων, καθώς μάλιστα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη η είσπραξη των φόρων".

Και συνεχίζει ο κ. Παπαδήμος:

"Η εισαγωγή βασικών αγαθών, όπως φάρμακα, πετρέλαιο, μηχανήματα κτλ., θα γινόταν ιδιαίτερα προβληματική, αφού η χώρα, τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, θα έχανε κάθε δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό και η ρευστότητα θα συρρικνωνόταν.

Επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά, αδυνατώντας να αντλήσουν χρηματοδότηση.

Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας θα κατέρρεε, και η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και εξαθλίωσης.

Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν, αργά ή γρήγορα, στην έξοδο από το ευρώ. Από χώρα του πυρήνα της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα καταντούσε χώρα αδύναμη, στο περιθώριο της Ευρώπης".

Με αυτά τα λόγια, ο κ. Παπαδήμος... επιχειρηματολόγησε υπέρ της διάσωσης της Ελλάδος αντί της πολυθρύλητης χρεοκοπίας.

Κανέλλη στο CNN: "Θέλουμε τη ζωή μας πίσω έστω και με δραχμή"



Καταπέλτης ήταν για άλλη μια φορά η βουλευτή του Κ.Κ.Ε Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Ενώ στην Ελλάδα κυριαρχούσαν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με τις παραιτήσεις υπουργών και ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι καταψηφίση του "μνημονίου 2", οδηγεί τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία, η κα Κανέλλη τάχθηκε δημοσίως υπέρ της εξοδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πριν μερικές μέρες η Λιάνα Κανέλλη με βρετανική ψυχραιμία, αγγλικό φλέγμα και σαφέστατη τοποθέτηση διαποτισμένη με μπόλικη δόση χιούμορ, η βουλευτής του ΚΚΕ έκλεψε την παράστασή με τις δηλώσεις της στο βρετανικό Channel 4 και το δημοσιογράφο Jon Snow

Μιλώντας πριν λίγο στο αμερικανικό δίκτυο CNN. Τόνισε ότι ήταν καταστροφή η είσοδος της στην Ευρωζώνη και θα είναι καταστροφή η παραμονή της: "Εγώ και πολλοί άλλοι θέλουμε μια ωραία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω", είπε, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα "παράπλευρη απώλεια του δυτικού καπιταλισμού".

Η Λιάνα Κανέλλη ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών: "Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εκλογές τώρα. Δεν υπάρχει νομιμοποίηση για να υπογράψουμε το μέλλον δύο-τριών γενεών. Κανείς δεν εξέλεξε τον Λουκά Παπαδήμο. Επιλέχθηκε", ανέφερε. "Θα αντισταθούμε μέχρι την τελευταία μας πνοή".

Πρόσθεσε μάλιστα ότι για το χρέος της χώρας δεν ευθύνονται οι Έλληνες πολίτες: "Δανείσατε χρήματα με την ελπίδα να τα πάρετε πίσω, όχι με το να πάρετε τη ζωή των Ελλήνων πίσω, ως τιμωρία. Το χρέος δεν είναι των Ελλήνων πολιτών, δεν πήραν οι Έλληνες πολίτες τα χρήματα", υπογράμμισε.

«Χάκεψαν» και την CIA οι Anonymous

Ο ιστότοπος της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών (CIA) είχε υποστεί βλάβη χθες Παρασκευή, την ώρα που η ομάδα των κυβερνοπειρατών Anonymous δήλωναν ότι του έχουν επιτεθεί.

«CIA Tango Down» έγραψε ένα μέλος των Anonymous στο λογαριασμό στο twitter που χρησιμοποιεί συχνά η ομάδα. Η έκφραση αυτή στην αργκό των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού σημαίνει ότι εξολοθρεύτηκε ο εχθρός. Οι Anonymous δεν έδωσαν καμία περαιτέρω πληροφορία.

Πάντως χθες το απόγευμα η πρόσβαση στον ιστότοπο της CIA δεν ήταν δυνατή. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα μία εκπρόσωπος της CIA απάντησε: «ερευνούμε τις πληροφορίες».

Χθες τα μέλη των κυβερνοπειρατών Anonymous ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν και στον ιστότοπο του Επιμελητηρίου των Ορυχείων του Μεξικού.

Τον προηγούμενο μήνα οι Anonymous είχαν επιτεθεί στους ιστότοπους του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) ως αντίποινα για το κλείσιμο από τις αρχές του ιστότοπου Megaupload, ο οποίος κατηγορείται για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι Anonymous δεν εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους επιτέθηκαν στον ιστότοπο της CIA.

Νέο απεργιακό «μπλόκο» στο κέντρο της Αθήνας

Μόνο ο Ηλεκτρικός θα κινηθεί από τις 10.00 ως τις 17.00 το Σάββατο. Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 11.00. Δεμένα και τα πλοία

Δεύτερη ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και το Σάββατο είναι μία δύσκολη ημέρα ειδικά για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στις κινητοποιήσεις εναντίον των νέων μέτρων, δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου λεωφορεία και τρόλεϊ και δεν θα λειτουργήσει το Μετρό, το Τραμ και ο Προστασιακός (όπως και οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ σε όλη τη χώρα).

Εξαίρεση αποτελούν, από τις 10.00 ως τις 17.00, οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα εκτελέσουν τα δρομολόγιά τους μέχρι τις 21.00.

Στο κέντρο της Αθήνας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11.00.

Η Τροχαία είναι έτοιμη για τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή της κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας κοντά στο Σύνταγμα.

Εξάλλου, προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και όσοι έχουν προγραμματίσει ταξίδι με τα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συμμετέχει και αυτή στην απεργία, μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ξεκινά η Καρναβαλούπολη στην Πάτρα

Μία εβδομάδα πριν από την κορύφωση του Καρναβαλιού των Παιδιών με τη μεγάλη παρέλαση, αυτό το Σαββατοκύριακο κυριαρχεί η Καρναβαλούπολη.

Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές θα χορέψουν, θα ζωγραφίσουν, θα περιπλανηθούν στο λαβύρινθο των παραμυθιών, θα μετατρέψουν τα ποδήλατά τους σε καρναβαλο-οχήματα και θα μοιράσουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

•Μπαντίνα Δήμου Πατρέων

•Face Painting από το τμήμα Β΄ Αισθητικής 1ης ΕΠΑΣ Πάτρας

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα πρόσωπά τους δίνοντας καρναβαλικό χρώμα

•Εργαστήρι Χορού και Ρυθμού.

Χορός: Μαρίνα Αγγελάτου, Ράνια Πεγιάζη

Ρυθμός: Κώστας Κονδύλης

Συμμετέχει το Σύνολο Κρουστών του Αχαϊκού Ωδείου της Πολυφωνικής

•Χορός από τα παιδικά τμήματα του Athletic Dance Studio

•Χορός από τον Luiz Mendes με τη συμμετοχή των παιδιών

Τα παιδιά με την καθοδήγηση του γνωστού χορογράφου και χορευτή θα ακολουθήσουν τα βήματά του, κυρίως σε λάτιν μουσικές επιλογές

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

•Μπαντίνα Δήμου Πατρέων

•Face Painting από το τμήμα Β΄ Αισθητικής 1ης ΕΠΑΣ Πάτρας

•«Κόκκινη κλωστή δεμένη»

Παιχνίδι ανακάλυψης με βιωματικές δραστηριότητες στο Λαβύρινθο του Κάστρου των Παραμυθιών. Ένα ευφάνταστο παιχνίδι γνώσης και ανακάλυψης για παιδιά κάτω των 6 ετών με την υποστήριξη ομάδας παιδαγωγών υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Σάκη Ροδίτη και Τίνας Παπασωτηροπούλου και της μουσειοπαιδαγωγού Αθηνάς Κουβεριανού

•Ανοικτό Εργαστήρι - Μετατρέπω το ποδήλατό μου σε καρναβαλο-όχημα

•Ποδήλατο - διαδρομές με τους Προσκόπους Περιφέρειας Αχαΐας

(τα παιδιά έρχονται με τα ποδήλατά τους)

Παιχνίδια δεξιοτεχνίας όπου τα παιδιά άνω των 6 ετών συμμετέχουν με τα καρναβαλικά ποδήλατά τους και ποδηλατοδιαδρομές με την καθοδήγηση των προσκόπων

•Μοντέρνος Χορός από τη Σχολή Χορού Ελευθερίας Τσαφούλια

•«Υπεριπλανώμενοι» από τους X- Saltibagos

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)