Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός και Νεοφιλελευθερισμός

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός και Νεοφιλελευθερισμός
Ο φιλελευθερισμός είναι μία ιδεολογία που σε βάρος της έχει προπαγανδίσει η ελληνική αριστερά, γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μεγάλος της αντίπαλος που την απογυμνώνει από τα ψεύτικα φτιασίδια της, με τα οποία είναι ''ντυμένη'' για να ξεγελάει τον κόσμο.

Η ελληνική αριστερά έχει σαν βιτρίνα  θελκτικές έννοιες όπως: κράτος δικαίου-ισότητα-κοινωνική δικαιοσύνη-αλληλεγγύη. Στη σαραντάχρονη πορεία της εκφράστηκε επίσημα με τους σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ και ετοιμάζεται να συνεχίσει με το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο έχει μετακομίσει το παλιό ΠΑΣΟΚ, οπότε κάθε κριτική σ' αυτούς είναι περιττή, αφού όλοι οι Έλληνες ξέρουν τα δεινά που υπέστη η χώρα από τη λεηλασία τους, που έφθασε μέχρι την χρεοκοπία. Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για την ποιότητα των μαοϊκών και των άλλων αριστερίστικων έκνομων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και η ελαφρά αριστερά της ΔΗΜΑΡ, όταν συγκυβέρνησε, συμμετείχε στο αλισβερίσι των εντός κρίσης προσλήψεων με το 4-2-1 (μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Είναι τόσο επικερδές το επάγγελμα του αριστερού που ενέδωσε στη σαγήνη του και η ΝΔ, που κυβέρνησε σαν μπλε ΠΑΣΟΚ. Είναι περιττό να μιλήσω για τους σκληρούς αριστερούς του ΚΚΕ, το δεκανίκι αυτό του συστήματος που έχει καθοριστική συμμετοχή στην αποβιομηχάνιση της χώρας, με τις συνδικαλιστικές πρακτικές και τις καταλήψεις, όπως και στη διάλυση των πανεπιστημίων και την επικράτηση της γενικευμένης ανομίας.

Έτσι, στο σύνολό της η ελληνική αριστερά πακετάρισε με ωραίο περιτύλιγμα όλες τις ωραίες έννοιες και με τη βοήθεια των φαύλων ΜΜΕ τις έκανε διάχυση, αλλά στην πράξη δεν τις τήρησε, αφού είχε μοναδικό σκοπό μ' αυτές σαν όχημα να καταλάβει το κράτος, να χειραγωγήσει την παραγωγή και να ευνουχίσει τη διανόηση, όπερ και κατάφερε. Επειδή είναι άσσοι στην προπαγάνδα κατάφεραν να στρεβλώσουν τη σκέψη του λαού. Παράλληλα, οι φορείς της προπαγάνδας τους, τα ΜΜΕ, δούλευαν και πετύχαιναν τους άνομους στόχους τους. Αυτά είναι που νάρκωσαν τα μυαλά και απενεργοποίησαν την υγιή σκέψη.

Όσοι μπορούν να σκεφτούν έξω από αυτό το αρρωστημένο περιβάλλον, θα καταλάβουν τι σημαίνει κοινωνικός φιλελευθερισμός και γιατί συμφέρει στον λαό η εφαρμογή του, όπως και το γιατί τον πολεμάει λυσσαλέα το κρατικοδίαιτο κατεστημένο.


Ακούω παντού γύρω μου τη λέξη ''νεοφιλελεύθερος'' και δεν νομίζω κανείς να ξέρει περί τίνος πρόκειται. Στην Ελλάδα οι λαϊκιστές χρησιμοποιούν τη λέξη σαν μπαμπούλα, χωρίς βέβαια να εξηγούν τι εννοούν. Ειδικά οι λαϊκιστές της υποτιθέμενης αριστεράς, οι οποίοι αποκρύπτουν σκοπίμως πως η ευρωπαϊκή αριστερά βασίζεται στον φιλελευθερισμό.

Βλέπετε, ο σοσιαλισμός τους είναι μία εφεύρεση του 20ου αιώνα. εδραιωμένος στη Ρωσική επανάσταση (σοσιαλιστική διεθνής). Ο φιλελευθερισμός, όμως, είναι του 18ου αιώνα, καθώς εδραιώθηκε στην Αμερικανική και τη Γαλλική επανάσταση.

Σύμφωνα με τη ''φιλελεύθερη σκέψη'' ο φιλελευθερισμός βασίζεται στις εξής αρχές: Ανθρώπινα δικαιώματα, ελεύθερες εκλογές, κοινωνική δικαιοσύνη, ανεκτικότητα, ελεύθερο εμπόριο, περιβαλλοντική αειφορία, διεθνής αλληλεγγύη και οικονομική ελευθερία (σ' αυτήν την έννοια ασελγούν οι Έλληνες δήθεν αριστεροί).

Οι σύγχρονοι φιλελεύθεροι αναζητούν αυτό που λέγεται ''μικτή οικονομία'', όπου η ανάμιξη της πολιτείας είναι ρυθμιστική και όχι παρεμβατική. Προέχει ο ελεύθερος ανταγωνισμός και όχι η ασύδοτη αγορά. Στην ασύδοτη αγορά οι μεγάλοι παίκτες φτιάχνουν μονοπώλια, ολιγοπώλια και καρτέλ, τα οποία μειώνουν την οικονομική ελευθερία.

Ο φιλελεύθερος θέλει κάθε μικρός επιχειρηματίας να μπορεί να μπει στην αγορά και να παλέψει επί ίσοις όροις. Επομένως, απαιτείται η πολιτεία να αποτρέψει τη χειραγώγηση της οικονομίας απ' όσους εκμεταλλεύονται τη δεσπόζουσα θέση τους ή τις γνωριμίες τους στο πολιτικό σύστημα.

Στην Ευρώπη αυτά λύθηκαν από τη δεκαετία του '70.Το τελικό μοντέλο που επικράτησε λέγεται πλέον ''κοινωνική οικονομία της αγοράς'' και είναι συνδυασμός μίας ελεύθερης οικονομίας μ' ένα αληθινό κράτος πρόνοιας και κράτος δικαίου, δηλαδή ένας ''κοινωνικός φιλελευθερισμός''.

Αντίθετα, στην Ελλάδα ο πελατειακός κρατισμός διογκώθηκε μέχρι που μας έφερε στη χρεοκοπία. Στη Ελλάδα, όταν λες φιλελεύθερος ο περισσότερος  κόσμος σε κατατάσσει στους δεξιούς και αυτό συμβαίνει γιατί εδώ επικρατεί ο κρατισμός. Στην Αμερική όταν λες φιλελεύθερος ο κόσμος σε κατατάσσει στους αριστερούς. Η αλήθεια όμως είναι πως στον δείκτη οικονομικής ελευθερίας η Ελλάδα είναι 117η,εξήντα ολόκληρες θέσεις κάτω από την Αλβανία.

Μήπως αυτά είναι ''ψιλά'' γράμματα; Νομίζω πως όχι, γιατί εδώ και πολλά χρόνια τώρα τα παραμύθια αγοράζουν ψήφους και συνειδήσεις. Ακόμη ακούγονται οι γνωστές ανοησίες περί ''νεοφιλελευθερισμού'', ενώ η επί δεκαετίες ακολουθούμενη πολιτική είναι χαρακτηριστικά ''ελληνοαριστερού τύπου'', δηλαδή: υψηλή φορολογία, κρατικά προγράμματα, καμία σοβαρή ιδιωτικοποίηση ή όταν γίνεται είναι χειραγωγήσιμη.

Το πολιτικό σύστημα καταστρέφει την πραγματική οικονομία και δημιουργεί εκατομμύρια ανέργους ώστε να συντηρεί την πελατεία του και τα προνόμια  των διαπλεκόμενων συμφερόντων, των συνδικαλιστών και των συντεχνιών. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τον φιλελευθερισμό.

Για τον φιλελεύθερο, το κράτος υπάρχει για να προστατεύει τους αδύναμους, όχι για να κάνει μπίζνες με τα κόμματα και τους κολλητούς τους. Για τον φιλελεύθερο, το κράτος είναι ένα εργαλείο ασφάλειας, σταθερότητας και δικαιοσύνης. Μέχρις εκεί όμως.

Γιώργος Παράσχος, μέλος ΕΕ ''Δημιουργίας,ξανά!

Έκρηξη στα ελληνικά spreads - Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο

Έκρηξη στα ελληνικά spreads - Μεγάλη άνοδος στο ΧρηματιστήριοΚατα πενήντα μία μονάδες ανέβηκαν τα ελληνικά spreads που διαπραγματεύονται πλέον πάνω από τις 720 μονάδες. Δυνατές ανοδικές κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω Ιαπωνίας, ενώ το ευρώ στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου είναι στα 1,25639.

Στις 12.40 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 917,30 μονάδες με +1,14% και τζίρο στα 35,07 εκ.ευρώ.

Στις 11.56 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 919,58 μονάδες με +1,39% και τζίρο στα 28,02 εκ.ευρώ.

Στις 10.42 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 925,69 μονάδες με +2,06% και τζίρο στα 7,88 εκ.ευρώ.

Το Λονδίνο είναι στο +0,70%, η Φραγκφούρτη στο +1,16% και το Παρίσι στο +0,99%, ενώ το Ιαπωνικό ράλι σταμάτησε με +4,83% στο κλείσιμο.

Τα spreads για την Ελλάδα εκτοξεύτηκαν στις 723 μονάδες βάσης, την Πορτογαλία στις 249, την Ισπανία στις 131 και την Ιταλία στις 162

Με το «βλέμμα στην κάλπη» το μήνυμα Στελεχών ΕΔ και Σ.Α. στην κυβέρνηση!!

Την σαφή προειδοποίηση πως το 1 εκ. ψηφοφόρων που εκπροσωπούν οι  τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και οι οικογένειες τους θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν την στάση της κυβέρνησης απέναντι τους έστειλαν Απόστρατοι και Εν Ενεργεία Στρατιωτικοί και Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας κατα την σημερινή τους συνέντευξη τύπου.
Όπως τόνισαν η επιστροφή των μόλις 144,4 εκ ευρώ που είναι τα οφειλόμενα, όπως είπε ο Αντιναύαρχος εα Σπ. Περβαινάς ΠΝ, αποτελεί το ελάχιστο που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση σε μια ευνομούμενη πολιτεία που γίνονται σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις. Άλλωστε όπως τονίστηκε με νόημα απο αυτά τα χρήματα με τις κρατήσεις και την φορολόγηση τελικά στην τσέπη των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. δεν θα φτάσει ούτε το 40% του μισού ποσού.
Σε ότι δε αφορά την κυβερνητική θέση πως δήθεν οι Απόστρατοι και οι ε.ε. λαμβάνουν αυξήσεις το μήνυμα όλων ήταν πως οι ίδιοι ζητούν εφαρμογή της νομιμότητας, της απόφασης του ΣτΕ, και  πως αν η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει αυξήσεις αυτές επιθυμία των Αποστράτων και των Εν Ενεργεία είναι να πάνε στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.


www.paraskhnio.gr

Γραφείο προϋπολογισμού Βουλής: Τέλος του Μνημονίου δε σημαίνει τέλος της κρίσης

Γραφείο προϋπολογισμού Βουλής: Τέλος του Μνημονίου δε σημαίνει τέλος της κρίσης

Η ελληνική οικονομία είναι παγιδευμένη σε φαύλους κύκλους και η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει πως η Ελλάδα έχει βγει από την κρίση εκτιμά σε έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

«Η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές κι ευρωπαϊκό περιβάλλον, σαν να είναι "πάνω σε κινούμενη άμμο"» σημειώνει στο εισαγωγικό της σημείωμα η τριμηνιαία έκθεση, περιόδου Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2014, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Γραφείο Προϋπολογισμού του κράτους, της Βουλής.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ίδια έκθεση, «συμπτωματικό της ρευστής κατάστασης είναι, επίσης, ότι δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί ένα εθνικό πρόγραμμα για την εποχή μετά το τρέχον "μνημόνιο" (που τελειώνει το 2014)».
Διαβάστε ΕΔΩ όλη την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
Τέσσερις μεταβλητές θα κρίνουν την διατήρηση των όσων έχουν επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία και την επιστροφή σε μια ανάπτυξη διαρκείας.
Αυτές είναι: η ρύθμιση του δημοσίου χρέους, η ποιότητα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν, η πολιτική σταθερότητα και οι τυχόν απότομες εξωτερικές διακυμάνσεις.

Στην έκθεση διαπιστώνεται μεταξύ άλλων ότι:
- η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές και εξωτερικό περιβάλλον σαν να είναι «πάνω σε κινούμενη άμμο».
- η κατάσταση στην ελληνική οικονομία είναι ρευστή όπως δείχνει και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί και ανακοινωθεί ένα εθνικό πρόγραμμα για την εποχή μετά το μνημόνιο.
- με τον τρόπο που έχει τεθεί το θέμα της εξόδου από το μνημόνιο στη δημόσια συζήτηση, δίνεται εσφαλμένα η εντύπωση ότι από το 2015 η ελληνική οικονομία δεν θα υπόκειται σε κάποιες δεσμεύσεις ενώ προκαλούνται ανεδαφικές προσδοκίες για ικανοποίηση των πάσης φύσεως απαιτήσεων και τροφοδοτείται επίσης ( εσφαλμένα) η εντύπωση ότι έγινε ως τώρα ήταν λάθος.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, «το μείζον σήμερα είναι η ανάπτυξη που εστιάζει στην καινοτομία και παραγωγικότητα και, συναφώς στην αναδιάρθρωση της παραγωγής και όχι στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε καταστήματα εστίασης κλπ».

Στο πλαίσιο αυτό, στην έκθεση σημειώνεται: «Κάθε σχέδιο ανάπτυξης προϋποθέτει ένα σαφές σχέδιο διανομής κι επομένως, μέτρα αναδιανομής αυτόν το σκοπό πρέπει να υπηρετούν. Αναδιανομή για την ανάπτυξη επιβάλλει μια βαθιά φορολογική μεταρρύθμιση, όπως άλλωστε έχουν αναγνωρίσει οι μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις. Επίσης, κοινωνική πολιτική σε σαθρά οικονομικά θεμέλια δεν γίνεται».

Όπως επισημαίνεται, «στο ζήτημα της ανάπτυξης προβάλλονται διαφορετικές αντιλήψεις, που όμως, δεν εξηγούνται ούτε τεκμηριώνονται επαρκώς. Έτσι, από τη μια μεριά, η έμφαση στον ρόλο των ιδιωτικών επενδύσεων τείνει να παραβλέψει τη σημασία σταθερών κανόνων του παιχνιδιού, ποιοτικής "διακυβέρνησης" και καλά επιλεγμένων κρατικών επενδύσεων σε υποδομές και από την άλλη, η πεποίθηση ότι το κράτος είναι η λύση, παραβλέπει τις ιστορικές εμπειρίες εδώ και αλλού.

Κατά τη γνώμη μας κάθε κυβέρνηση, επιζητώντας την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε κράτος και αγορά θα πρέπει να λάβει υπόψη
(α) τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εμπειρίες
(β) τον μη αμφισβητούμενο πυρήνα της εξελισσόμενης συναίνεσης στην Ευρώπη και
(γ) τις ιδιαιτερότητες μιας οικονομίας, όπως η ελληνική, που είναι παγιδευμένη σε φαύλους κύκλους.

Σε διαφορετική διατύπωση: το τέλος του "μνημονίου" και η έξοδος στις αγορές για δανεισμό δε σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία δε βαρύνεται από σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα ούτε ότι δεν υπάρχει εξίσου μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπισθούν με την εφαρμογή ενός πειστικού αναπτυξιακού προγράμματος, που όμως δεν υπάρχει ή δεν έχει ανακοινωθεί».

Όπως τονίζεται στην ίδια έκθεση, «σε ένα τέτοιο πλαίσιο εθνικών πρωτοβουλιών την περίοδο μετάβασης από τη σταθεροποίηση στην διατηρήσιμη ανάπτυξη εκτιμούμε, ότι η συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι απολύτως απαραίτητη.

Ένα νέο πρόγραμμα που θα στόχευε στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης θα έπρεπε πρωτίστως να είναι δική μας υπόθεση. Ωστόσο, η σύνταξη ενός αξιόπιστου αναπτυξιακού προγράμματος πρέπει να στηρίζεται σε φθηνούς πόρους που προέρχονται από τον ΕΜΣ, ΕΚΤ και άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Η έκθεση διαπιστώνει ότι υπάρχουν αβεβαιότητες ως προς την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 2,4% του ΑΕΠ το 2014 (με στόχο 1,5% του ΑΕΠ) ενώ χαρακτηρίζεται αισιόδοξη η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 2,9% το 2015.

Η έκθεση εκτιμά επίσης ότι η επιτευχθείσα μακροοικονομική ισορροπία είναι εύθραυστη και ότι αν δεν θεραπευτούν έγκαιρα τα κοινωνικά προβλήματα (ανεργία, φτώχεια κα) θα απειλήσουν την όποια οικονομική πρόοδο έχει επιτευχθεί.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση του χρέους σημειώνεται ότι «ανοικτό μένει το ερώτημα αν θα έπρεπε να προηγηθεί της εξόδου στις αγορές η αναδιάρθρωση του χρέους» με την έννοια ότι κάτι τέτοιο θα βελτίωνε τις προοπτικές της χώρας, την πιστοληπτική αξιολόγηση και θα οδηγούσε σε μείωση των επιτοκίων.

Για τις μεταρρυθμίσεις σημειώνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο τίθενται άμεσα ή έμμεσα αναδιανεμητικά ζητήματα (εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων για αναδρομικές αυξήσεις μισθών, η αύξηση συντάξεων, η φοροδιαφυγή η ολική σεισάχθεια) σε συνδυασμό με μεταρρυθμιστικές υστερήσεις δεν συμβάλει λόγω των αβεβαιοτήτων που προκαλεί στη δημιουργία συνθηκών διατηρήσιμης ανάπτυξης.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώνεται ότι ωθεί τη χώρα σε μια μακρά προεκλογική περίοδο.

Τέλος αναφέρεται ότι όποια λύση και αν επιλεγεί, η έξοδος στις αγορές ή το αγκυροβόλιο του ΕΜΣ (πχ μέσω μια προληπτικής γραμμής πίστωσης ή με απευθείας δανεισμό) θα συνοδεύεται από στενή εποπτεία της ελληνικής οικονομικής πολιτικής.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πότε και ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν πίσω τον 13ο μισθό

Τα καλά νέα αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους που θα αξιολογηθούν ως οι παραγωγικότεροι στη διάρκεια του 2015 και θα επιβραβευθούν με την επιστροφή του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους το 2016. Οι αρχικές σκέψεις που έγιναν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν να έρθει σύντομα η ώρα της σύνδεσης των αποδοχών με την απόδοση, αλλά επειδή το παρόν σύστημα αξιολόγησης που προβλέπει ποσόστωση, το σχέδιο κόλλησε γιατί δεν μπορεί να στέκεται η επιλογή των αποδοτικότερων χωρίς να προηγηθεί αξιολόγηση.
Ετσι, με το νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει το 2015 δεν πρόκειται να ανταμειφθούν οι καλύτεροι, απλώς όσοι απολαμβάνουν σήμερα τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» θα τη χάσουν.

Η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα είναι κάτι στο οποίο δείχνει να πιστεύει πάρα πολύ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και βιάζεται να προωθήσει τη σχετική ρύθμιση, παρόλο που θα αφορά το 2016, ώστε να ανήκει στις βασικές πρωτοβουλίες της θητείας του στο συγκεκριμένο υπουργείο, που μπορεί να λήξει πρόωρα, αν γίνουν πρόωρες εκλογές.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)