Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Τσίπρας: Κάναμε υποχωρήσεις αλλά έχουμε και κόκκινες γραμμές


Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μίας επίπονης και δύσκολης διαπραγμάτευσης ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις στο θυέμα του ΦΠΑ, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό.
Η διαπραγμάτευση δεν διεξάγεται σε συνθήκες κανονικότητας αφού από τον Αύγουστο του 2014 έχει διακοπεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Είναι μία απαράδεκτη κατάσταση που δεν τιμά τους εταίρους είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι " Κάποιοι νομίζουν ότι έτσι θα πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι αν αυτή είναι η τακτική τους δεν θα είναι αποτελεσματική. Η κυβέρνηση παρά τις πιέσεις και την ομοβροντία των ΜΜΕ που πολλές φορές αποτελούν την φωνή των δανειστών έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Στηρίζει τις προσπάθειές μας ο ελληνικός λαός, γιατί διαπιστώνει ότι για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνιια .στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης υπάρχουν δύο πλευρές και όχι μία. 
Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις στο θέμα του ΦΠΑ, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό.  Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ επιμένουν σε ακρότητες γιατί δεν δέχονται την αποτυχία του προγράμματός τους. Η ελληνική οικονομία το τελευταίο που χρειάζεται είναι μέτρα ύφεσης.
Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους ευρωπαίους εταίρους λέγοντας ότι διακυβεύεται το σχέδιο της ευρωπαικής ενοποίησης. Κάποιοι υπονομέυουν με σχέδιο την διαπραγματευτική προσπάθεια και εξωθούν σε ρήξη ανέφερε ο κ. Τσίπρα και πρόσθεσε φωτογραφίζοντας τον κ. Σόιμπλε "κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία, διακινούν σενάρια, στην αρχή με διαρροές και μετά με δηλώσεις".
"Θέλω να τους στείλω καθαρό μήνυμα: αν μπορούν ας βοηθήσουν αν δεν μπορούν ας σιωπήσουν" είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "εμείς κάναμε βήματα προσέγγισης αλλά δεν θα παραβούμε τις κόκκινες γραμμές μας, όχι από λόγους ιδεολογικής εμμονής". Ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την επιμονή της στις κόκκινες γραμμές έχει πετύχει η κυβέρνηση ήδη να αλλάξει το πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά. Καρ αρχήν στα πρωτογενή πλεονάσματα που ήταν η αριθμητική αποτύπωση της πολιτικής της λιτότητας. Αυτά τα πλεονάσματα είναι καταστροφικά για την οικονομία και την κοινωνία. Σήμερα συζητάμε για χαμηλά πλεονάσματα για το 2015 και 16 και υψηλότερα για τα επόμενα χρόνια εφόσον η οιονομία θα αναπτύσσεται. Αφήνουμε πίσω την λογική της λιτότητας ενώ γίνεται παράλληλα αποδεκτό ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους.
Δεν συζητάμε την περαιτέρω αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας αλλά είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την διαιτήσια. Επίσης δεν αποδεχόμαστε την περικοπή συντάξεων που είχε αποδεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση με το mail Χαρδούβελη. Δεν θα γίνει η αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού με όρους περικοπών αλλά θα υπάρξουν αναλογιστικές μελέτες και αναδιανόμη. Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος συναρτάται με την μείωση της ανεργίας και την καταπολέμιση της μαύρης εργασίας. Για το έγκλημα της καταστροφής των ταμείων με το PSI κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν.
Μιλώντας για το θέμα του χρέους ο κ. Τσίπρας είπε ότι η παραδοχή περί αναδιάρθρωσής του γίνεται «εξ αντικειμένου» υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι «έχουμε καταφέρει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν συζητάμε την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, αλλα είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Δεν αποδεχόμαστε την περικοπή συντάξεων, που αποτελούσαν δεσμεύσεις τις προηγούμενες κυβερνήσεις».
Περιγράφοντας τη συμφωνία είπε ότι «για να είναι αμοιβαίος συμβιβασμός πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλά πρωτογενή πλεόνασματα για τα πρώτα χρόνια, πρέπει να περιλαμβάνει έσοδα από μεταφορά βαρών στον πλούτο και όχι νέες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, πρέπει να περιλαμβάνει αναδιάρθωση του χρέους, πρέπει να περιλαμβάνει γενναίο επενδυτικό πακέτο χρηματοδότησης».
O πρωθυπουργός έφθασε δεκαπέντε λεπτά πριν τις 2.00 το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Λίγο νωρίτερα είχε φθάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Επίθεση σε ολιγάρχες: Θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και θα πληρώσουν, φόρους, δάνεια, τηλεοπτικές συχνότητες
Επίθεση στην "εγχώρια ολιγαρχία και την παλαιά πολιτική ελίτ" που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κεντρική Επιτρπή του κόμματος.
"Ο αντίπαλος δεν βρίσκεται μόνο στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Ο αντίπαλος βρίσκεται και εντός των τειχών. Εκτός από τους ξένους υπάρχει και το λόμπι των υποστηρικτών τους στο εσωτερικό που εκφράζει τα συμφέροντα και τις δυνάμεις που ευνοήθηκαν την τελευταία ειοσαετία και ακόμη και στα τελευταία χρόνια της κρίσης. Εκτός από την διαπραγμάτευση με τους έξω υπάρχει ένας παράλληλος ομόκεντρος αγώνας με τους μέσα, όπου θα κριθεί η επιτυχία ή η αποτυχία της πρώτης ιστορικά αριστερής κυβέρνησης στον πυρήνα της Ευρώπης. Αυτός ο αγώνας έχει να κάνει με την προώθηση ενός διαφορετικού οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου που θα βασίζεται στην στήριξη της μισθωτής εργασίας στην αναδιανομή του εισοδήματος στον σεβασμό του περιβάλλοντος.
Εκτός από την αντιπολίτευση, υπάρχουν οι δυνάμεις και έχουν αναλάβει οι ίδιες πλέον την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση χωρίς πολιτικούς διαμεσολαβητές. Είναι οι γνωστοί ολιγάρχες που λυμαίνονται τον τόπο, η αντίδρασή τους είναι λυσσαλέα. Δεν είναι τυχαία η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά από Μέσα Ενημέρωσης που την μία μέρα βλέπουν να κάνουμε συμβιβασμούς και την άλλη να οδηγούμε την χώρα στα βράχια, πολλές φορές και τα δύο ταυτοχρόνως. Ας το καταλάβουν οι ολιγάρχες ότι ήλθε η ώρα να πληρώσουν φόρους, τα δάνειά τους, τις τηλεοπτικές τους συχνότητες, να πληρώσουν όπως πληρώνουν οι έλληνες πολίτες. Όσο κι αν εκβιάσουν δεν θα αλλάξουμε θέση.
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα συνεχίσει την πολιτική του με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Επίσης την διαστάυρωση στοιχείων για να συλληθούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής όποιοι κι αν είναι. 

Νέες Επικίνδυνες Ιδέες Διάσπασης πΓΔΜ και Διανομής σε Βουλγαρία και Αλβανία

 Σύμφωνα με το Πρακτορείο TASS, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, απευθυνόμενος στο ρωσικό Κοινοβούλιο, δήλωσε  ότι...
vardarska-315x350

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Σύμφωνα με το Πρακτορείο TASS, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, απευθυνόμενος στο ρωσικό Κοινοβούλιο, δήλωσε  ότι, κυκλοφόρησαν  ιδέες  που υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να διαμελιστεί η πΓΔΜ και να δοθεί ένα τμήμα της στην Αλβανία και ένα τμήμα της  στη Βουλγαρία.
  • Πόλεμος, Ειρήνη ή Συμφωνία στην πΓΔΜ και τα Βαλκάνια; Τα Πιθανά Σενάρια
Επί του θέματος ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ, Ντανιέλ Μίτοφ, πραγματοποίησε δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες, οι προτάσεις  που φέρεται ότι συζητούνται  σχετικά με την διαίρεση  της πΓΔΜ, μεταξύ Βουλγαρίας και Αλβανίας, είναι εξαιρετικά ανεύθυνες και πρόσθεσε ότι, οι δυσκολίες, μέσα από τις οποίες διήλθε η πΓΔΜ στην πορεία της προς εδραίωση της  ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της, είναι γνωστές  σε όλους. Όλο αυτό το διάστημα, η Βουλγαρία ήταν η χώρα που παρείχε τη μεγαλύτερη στήριξη στην ανεξαρτησία της πΓΔΜ και αποτέλεσε εγγυητή της εδαφικής της ακεραιότητας και τόνισε ότι η Βουλγαρία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της πΓΔΜ, και η απόφαση αυτή αποτέλεσε κύριο παράγοντα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο ίδιος χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις προσπάθειες να τεθεί  υπό αμφισβήτηση η ευρωπαϊκή τάξη στην περιοχή και η εδαφική ακεραιότητα της πΓΔΜ, ενώ δεν πρέπει να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι η Βουλγαρία θα παραμείνει εγγυητής της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της.
Σε ότι αφορά την Αλβανία δεν γνωρίζουμε αν οι επικρίσεις της προς τα Σκόπια ότι, δεν σέβεται τη Συμφωνία της Αχρίδας είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ο Αλβανός Π/Θ Ράμα αναφερόμενος σε πλήρη σεβασμό της Συμφωνίας της Αχρίδας ως προϋπόθεσης για την στήριξη της χώρας του, δεν ανέφερε ποια είναι τα σημεία της Συμφωνίας που δεν έχουν εφαρμοστεί. Το θέμα αυτό όμως διευκρίνισε ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος στην πΓΔΜ, DUI, Άλι Αχμέτι, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει εφαρμοστεί η συμφωνία πως η αλβανική θα είναι επίσημη γλώσσα σε όλη την επικράτεια.
Μετά από σύντομη ανάλυση του θέματος στο pentapostagma.gr εκτιμούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ευνοούσε εξαιρετικά την ευρωατλαντική διεύρυνση στα Βαλκάνια και θα καθιστούσε την περιοχή αυτή πλήρη δορυφόρο των ΗΠΑ , μέσω βέβαια της Αλβανίας και Βουλγαρίας που εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως. Όσον αφορά τη Ρωσία κάτι τέτοιο συνιστά τεράστια πρόκληση και προφανώς η αντίδραση θα είναι ηχηρή. Όσο για την Ελλάδα και τις άλλες βαλκανικές χώρες κάτι τέτοιο θα προκαλέσει τεράστιες τριβές και μεγάλη αστάθεια, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Η σταθερότητα όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Οι προσπάθειες των χωρών εκτός της περιοχής, να υπονομεύσουν τη σταθερότητά της μέσω τέτοιων υπαινιγμών,  πρέπει να τερματιστούν άμεσα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)