Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα πλήρωσε 3,67 δισ. ευρώ για τόκους μέσα σε τρεις μήνες

Το ποσό των 3,67 δισ. ευρώ πλήρωσε η Ελλάδα σε τόκους στο τελευταίο τρίμηνο του 2011. Οι εν λόγω δαπάνες είναι σημαντικά αυξημένες σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο 2010 (9,9% του συνόλου των δαπανών), αλλά βαίνουν μειούμενες καθ' όλο το 2011 (15,4% το α΄ τρίμηνο, 14,2% το β΄ τρίμηνο και 14% το γ΄ τρίμηνο).

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης, που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι πρωτογενείς δαπάνες αποτελούσαν το δ΄ τρίμηνο 2011 το 87,6% των συνολικών δαπανών, από 90,1% το δ΄ τρίμηνο 2010. Τη «μερίδα του λέοντος» στις πρωτογενείς δαπάνες κατέχουν οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές, οι οποίες, πάντως, μειώνονται σταθερά ανά τρίμηνο (45,6% το α΄ τρίμηνο 2011, 44,9% το β΄ τρίμηνο, 42,3% το γ΄ τρίμηνο και 42,1% το δ΄ τρίμηνο).

Στο σκέλος των εσόδων, οι φόροι στην παραγωγή και στις εισαγωγές ανέρχονται το δ΄ τρίμηνο 2011 στο 28,6% των συνολικών εσόδων ή περίπου 7,62 δισ. ευρώ (από 28,1% ή περίπου 7,47 δισ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο 2010). Τα έσοδα από τις κοινωνικές εισφορές αποτελούν το 25,9% του συνόλου ή 6,91 δισ. ευρώ (από 30,4% ή περίπου 8,10 δισ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο 2010) και οι φόροι στο εισόδημα ανέρχονται στο 22,2% των συνολικών εσόδων ή 5,92 δισ. ευρώ (από 20,3% ή 5,40 δισ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο 2010).


Παράταση-ανακούφιση για Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία;

Καταιγιστικές εξελίξεις στην ευρωζώνη με την Κομισιόν να συζητάει ΣΟΒΑΡΑ το να δοθεί περισσότερος χρόνος στις χώρες του μνημονίου για την επίτευξη των δημοσιονομικών τους στόχων.
Οι συζητήσεις μάλιστα δείχνουν να είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, καθώς λέγεται πως ο πρόεδρος της Ε.Ε Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ σχεδιάζει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με αποκλειστικό θέμα την ανάπτυξη.
Καλά πληροφορημένες πηγές από τις Βρυξέλλες τοποθετούν χρονικά τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν για ανάπτυξη με ταυτόχρονη παράταση στις μνημονιακές χώρες στα μέσα Μαίου, ώστε να μην θεωρηθούν ως παρέμβαση στις εκλογές στην Ελλάδα και στη Γαλλία.
Το ντόμινο των ευεργετικών για την Ελλάδα εξελίξεων, εαν βέβαια πάρουν σάρκα και οστά, ξεκίνησε από τον Φρανσουά Ολάντ, που έκανε σημαία του αγώνα του την συμπλήρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας με ανάπτυξη.
Απρόσμενη στήριξη πήρε ο Ολάντ από τον τεχνοκράτη, ως πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Με χθεσινές του ο Ιταλός Κεντρικός τραπεζίτης αναζωπύρωσε τη συζήτηση για το ''σύμφωνο ανάπτυξης''.
Ακόμα και ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση των Financial Times, έδωσε παραδείγματα του πως μπορεί να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.
«Μια δυνατότητα θα ήταν η μεταφορά πόρων από το διαρθρωτικό και περιφερειακό ταμείο σε προγράμματα στήριξης της απασχόλησης ή μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας κατά το πρότυπο της γερμανικής ατζέντας 2010» είπε ο ‘Ασμουσεν.
Εντυπωσιακή ήταν η παρέμβαση του Γάλλου επιτρόπου, Μισέλ Μπαρνιέ, προερχόμενου από το κόμμα του Σαρκοζί, που δήλωσε:''δεν αμφισβητώ τη δημοσιονομική συνθήκη αλλά θεωρώ ότι οι πολίτες δεν πρόκειται να την κατανοήσουν εάν δεν συνοδεύεται από μια ατζέντα προώθησης της ανάπτυξης''.

Από 2 Ιουλίου η καταγραφή συνταξιούχων ΙΚΑ

Από τις 2 Ιουλίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου θα γίνει η ετήσια καταγραφή των συνταξιούχων, όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΙΚΑ.
Από τις 2 Ιουλίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου θα γίνει η ετήσια καταγραφή των συνταξιούχων, όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΙΚΑ.
Επιπλέον από τις 30 Απριλίου, αμέσως μετά την έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, θα πιστώνεται αυτόματα ο τραπεζικός λογαριασμός του συνταξιούχου και η χειρόγραφη διαδικασία πληρωμής θα καταργηθεί.
Αυτό πρακτικά σημαίνει για τον συνταξιούχο πως μετά την έκδοση της απόφασης η πληρωμή δεν θα καθυστερεί επιπλέον δύο με τρεις μήνες και δεν θα χρειάζεται ο ασφαλισμένος να επισκέπτεται το υποκατάστημα του Ταμείου για να πληρωθεί.

Η Google τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Στα 77 χρόνια από την γέννηση του αδικοχαμένου Ελληνα σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο, είναι αφιερωμένο σήμερα το doodle της Google.

Η Google τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο
Το doodle έκανε την εμφάνισή του στην κεντρική σελίδα της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης με γαλάζιο χρώμα, ελληνικό έψιλον στο τέλος της λέξης Google, καθώς και ένα σχέδιο με την φιγούρα του σκηνοθέτη να «γυρίζει» ταινία με μία κάμερα.
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1935 και έφυγε από την ζωή ξαφνικά τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου 2012, σε τροχαίο δυστύχημα, την ώρα των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα».
Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, καθιερώνοντάς τον παγκοσμίως ως έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου, με αποκορύφωμα το βραβείο Χρυσού Φοίνικα για την ταινία «Μια αιωνιότητα και μια ημέρα» το 1998.
Με αφορμή την επέτειο γεννήσεώς του, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στη μνήμη του στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).
Σήμερα, στις 7.30 μ.μ., η οικογένειά του, οι συνεργάτες, οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι του δίνουν ραντεβού στο αμφιθέατρο του μουσείου για «ένα ταξίδι προς τα πίσω». Ξεκινώντας από την «Αλλη θάλασσα» και φτάνοντας στους «Forminx» -την πρώτη του ανολοκλήρωτη ταινία μικρού μήκους, το φιλμ της οποίας έχει χαθεί- ένας συνεργάτης από κάθε ταινία του θα θυμίσει το κλίμα, το περιβάλλον, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε καρέ καρέ το έργο του σημαντικού Ελληνα σκηνοθέτη.
Στην εκδήλωση, που διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, συμμετέχουν οι μουσικοί Ναταλία Μιχαηλίδου, Ανδρέας Τσεκούρας, Βαγγέλης Χριστόπουλος και η ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών.
Αλλά και οι σκηνοθέτες Νίκος Παναγιωτόπουλος, Δήμος Αβδελιώδης και Γιάννης Σολδάτος, καθώς οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια, όπως οι Γιώργος Αρβανίτης, Ελένη Καραΐνδρου, Γιώργος Παπαλιός, Ιουλία Σταυρίδου, Χάρης Παπαδόπουλος κ.ά.

Από 12 χώρες "χτύπησαν" οι χάκερ το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Συντονισμένη επίθεση από 15 διαφορετικά σημεία του πλανήτη και 12 χώρες εξαπέλυσαν χάκερ στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ).
Συγκεκριμένα, οι χάκερ έκαναν τις επιθέσεις μέσω υπολογιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή, τη Σουηδία, την Τσεχία, τη Ρωσία, το Καζακστάν, την Τουρκία, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν, την Μαλαισία και το Ισραήλ.
Η κυβερνοεπίθεση άρχισε την Παρασκευή 6 Απριλίου και συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες ενώ όσο διαρκούσε, οι χάκερς επιχείρησαν πολλές φορές να κλέψουν τα δεδομένα της ηλεκτρονικής βάσης της ΗΔΙΚΑ. Η τελική επίθεση όμως, σύμφωνα με τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ, έγινε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας 9 Απριλίου και είχε διάρκεια 8 λεπτά.
Την προστασία του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγoγράφησης (e-sintagografisi) ανέλαβαν, από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η κυβερνοεπίθεση, η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες.
Στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ έχουν ενταχθεί 10.800 φαρμακεία και 38.000 γιατροί, ενώ συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά σε καθημερινή βάση 140.000 ιατρικές συνταγές αξίας 6,6 εκατ. ευρώ.
Η Διοίκηση της ΗΔΙΚΑ υποστηρίζει ότι το σύστημα είναι ασφαλές και επισημαίνει ότι από την έως τώρα εφαρμογή του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει προκύψει μείωση της μέσης μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης κατά 10 ευρώ ανά συνταγή, ενώ η μέση μηνιαία δαπάνη έχει μειωθεί από τα 65 ευρώ πλέον στα 55 ευρώ.

Οδηγός για... αναποφάσιστους

Η διεθνώς διαδεδομένη εφαρμογή «help me vote» δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε βουλευτικές εκλογές
Ο Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου, που ανέπτυξαν επιστήμονες του ΑΠΘ, υπόσχεται χείρα βοηθείας σε... μπερδεμένους, αναποφάσιστους και όχι μόνο, στον δρόμο για την κάλπη.
Η διεθνώς διαδεδομένη διαδικτυακή εφαρμογή «help me vote» θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε βουλευτικές εκλογές (έχει δοκιμαστεί με επιτυχία και στις περιφερειακές εκλογές του 2010, με τη συμμετοχή 30.000 πολιτών), βοηθά τους ψηφοφόρους να αποκωδικοποιήσουν την πολιτική τους στάση και να διαπιστώσουν με ποιο κόμμα αυτή ταυτίζεται περισσότερο.
Απαντώντας σε 30 ερωτήσεις που έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς ερευνητές ο χρήστης της εφαρμογής συγκρίνει τις απόψεις του με αυτές των κομμάτων που ζητούν την ψήφο του, ώστε να μορφοποιήσει την τελική του επιλογή.
Με βάση τις απαντήσεις, η εφαρμογή παρουσιάζει στην οθόνη του υπολογιστή τον βαθμό συμφωνίας του χρήστη με το κάθε ένα κόμμα ξεχωριστά, σε μια κλίμακα που ξεκινά από το -100 (πλήρης διαφωνία) έως το 100 (πλήρης συμφωνία).
Επίσης, παρουσιάζεται σε διάγραμμα η τοποθέτηση του ψηφοφόρου στον άξονα «Αριστερά - Δεξιά», αλλά και η στάση του σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του χρέους, την Ε.Ε. και τις δεσμεύσεις της χώρας που απορρέουν από το Μνημόνιο.
Ο ελληνικός Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Ερευνας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον διευθυντή του, καθηγητή Θόδωρο Χατζηπαντελή και τον επίκουρο καθηγητή Ιωάννη Ανδρεάδη.
Οι 30 ερωτήσεις συντάχτηκαν με βάση τη διεθνή εμπειρία, αλλά προσαρμόστηκαν στην ελληνική πραγματικότητα και την τρέχουσα συγκυρία, ώστε να αποτυπώσουν τη στάση πολιτών και κομμάτων στην εκλογική αναμέτρηση, στις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από το μεταναστευτικό, την αποσυμφόρηση των φυλακών, τα αστυνομικά μέτρα και τις αμυντικές δαπάνες, μέχρι τη φορολογία, τις επενδύσεις, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας και την κοινωνική πολιτική, ενώ ζητά τη γνώμη των πολιτών για τα αίτια της κρίσης, τις ευθύνες των κομμάτων και το μέλλον τους, τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή.
Ανώνυμα
Ο χρήστης απαντά στις ερωτήσεις ανώνυμα, ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς.
Η κωδικοποίηση των απαντήσεων των κομμάτων στα συγκεκριμένα ερωτήματα έχει προκαθοριστεί μετά από μελέτη των επίσημων κειμένων τους και απαντήσεις ειδικών επιστημόνων, ενώ ζητήθηκε και από τα ίδια τα κόμματα να απαντήσουν σ' αυτές ώστε να συνεκτιμηθεί η θέση τους.
Μνημόνιο, φόροι, μεταναστευτικό
Το ερωτηματολόγιο της κάλπης
Ο χρήστης καλείται να απαντήσει -μεταξύ άλλων- κατά πόσο θεωρεί πως τα Μνημόνια με την τρόικα ήταν απαραίτητα για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Επίσης, αν υπάρχουν πραγματικά περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου, και αν βρίσκουν σε αυτό κάποιες παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν εδώ και πολύ καιρό. Για το χρέος, διατυπώνεται το ερώτημα αν «έχουμε το δικαίωμα να το διαγράψουμε χωρίς να δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν», αλλά και αν η οικονομία μας θα είχε καλύτερη πορεία με το δικό της νόμισμα.
Ο ψηφοφόρος ερωτάται, ακόμη, αν θεωρεί επιβεβλημένη τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, και αν συμφωνεί με τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Στον τομέα της ασφάλειας, ζητείται η γνώμη του για τη άσκηση πιο αυστηρών μέτρων καταστολής από την αστυνομία, και αν αποδέχεται μέτρα όπως η παρακολούθηση μέσω κάμερας, ενώ επιπλέον ερωτάται αν θεωρεί πως πρέπει να γίνουν αυστηρότερες οι προϋποθέσεις παροχής ασύλου και ιθαγένειας στους μετανάστες.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)