Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Εβαλε ο Σαρκοζακος την ουρα του πάλι και μου έστησε χουνέρι, σαν και του Πασχάλη!!!

Έφτασε η ώρα της αλήθειας

Η ώρα της αλήθειας για τον Γ. Παπανδρέου έφθασε.

Τις ερχόμενες ημέρες θα πρέπει να πείσει τους υπουργούς του, τους βουλευτές του, τους πολιτικούς αρχηγούς, τους κοινωνικούς εταίρους, τους θιγόμενους και τους δανειστές της Ελλάδας πως πρέπει να γίνουν και θα γίνουν (αυτό αφορά τους τελευταίους) τα εξής:

-Οι δημόσιοι υπάλληλοι να μειωθούν κατά 150 χιλιάδες σε τέσσερα χρόνια.
-Να εφαρμοστεί στο δημόσιο το μισθολόγιο του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή τα 592 ευρώ.
-Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα πάψει να υφίσταται αφού το κράτος θα πουλήσει τις συμμετοχές του σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια, τράπεζες, ΟΤΕ κτλ.
-Οι κοινωνικές παροχές και οι φοροαπαλλαγές θα περιοριστούν σε όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
-Και η εφορία θα ξεκινήσει πογκρόμ.

Σε αυτά ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους υπουργούς του να βάλουν την υπογραφή τους και να τα υλοποιήσουν, από τους βουλευτές τους να τα ψηφίσουν και από τα υπόλοιπα κόμματα να εκφράσουν τη συναίνεση τους. Οι «προϋποθέσεις» είναι τόσες πολλές όσες και οι αστάθμητοι παράγοντες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η χώρα εισέρχεται σε περίοδο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και ανακατατάξεων. Από ανασχηματισμό και εκλογές άμεσα, μέχρι διατήρηση της κυβέρνησης στη ζωή αλλά με καθημερινό αγώνα για να μη χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Μιλώντας στα αγγλικά στο συνέδριο του Εκόνομιστ το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός ήταν πιο αποκαλυπτικός από ποτέ. Δεσμεύτηκε για μία ακόμη φορά πως θα κάνει ότι απαιτείται. Το ερώτημα είναι αν δεσμεύεται μόνος του, τι τους χρειάζεται τους άλλους; Εκτός κι αν δεν τους χρειάζεται αυτός, αλλά οι δανειστές τους που έχουν πάψει να εμπιστεύονται την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Γιώργος είναι μόνος απέναντι σε όλους και απέναντι σε όλα» λέει με νόημα εις εκ των στενότερων συνεργατών του. Το λογικό, λοιπόν, είναι να ζητήσει τα ρέστα του. Και αναμετρηθεί με τα πραγματικά χαρτιά όσων έχουν διαφορετική άποψη από αυτόν και μπορούν να πείσουν τους πολίτες για αυτή.
Από newpost

Bild: «Γιατί οι Έλληνες δε θα βγουν ποτέ από την κρίση»‏

Μια αναλυτική και μάλλον ειρωνική λίστα για τους λόγους που η Ελλάδα δε πρόκειται ποτέ να βγει από την οικονομική κρίση, δημοσίευσε η γνωστή πλέον γερμανική εφημερίδα Bild-Zeitung και ο ρεπόρτερ Paul Ronzheimer, με τίτλο «Γιατί οι Έλληνες δε θα βγουν ποτέ από την κρίση» αναφερόμενος κυρίως στα επιδόματα των εργαζομένων.

- Γνωρίζετε κάποια χώρα, στην οποία καταβάλλεται επί 22 χρόνια σύνταξη σε πολίτη που είχε πεθάνει και κανένας δεν το κατάλαβε; Σωστά! Είναι η Ελλάδα.
- Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μπορεί να εφαρμόζει εδώ και έναν χρόνο ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, μετά από πιέσεις της Ε.Ε., με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις να φτάνουν σε ποσοστό περίπου 20%. Οι αντιδράσεις όμως αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, και δεν είναι μόνο τα συνδικάτα που αρνούνται να αποχωρισθούν τα προνόμιά τους.
- 800 πρώην βουλευτές ζητούν περισσότερα χρήματα, περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.
- Συνεργάτες του πρωθυπουργού Παπανδρέου συνεχίζουν να παίρνουν 18 μισθούς.
- Υπάλληλοι σε κρατικές επιχειρήσεις λαμβάνουν, μεταξύ άλλων, bonus επειδή προσέρχονται στην ώρα τους στη δουλειά, επειδή πλένουν τα χέρια τους και επειδή εργάζονται υπό θερμοκρασία 0 με 8 βαθμών Κελσίου. Τους καταβάλλονται επιπλέον χρήματα ακόμη και για τον χειρισμό ενός φωτοτυπικού μηχανήματος. Ένας υπάλληλος θα μπορούσε να αυξήσει το βασικό του μισθό από τα 3.908 στα 8.675 ευρώ.
- Για τους οδηγούς λεωφορείων, ο χρόνος εργασίας μετράει από την ώρα που ξεκινούν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά. Ακόμα και για την προθέρμανση της μηχανής του λεωφορείου, τους καταβάλλεται επίδομα.
- Τα ρεπό των μηχανοδηγών των τρένων υπολογίζονται με 28 αντί για 24 ώρες.
- Οι ιερείς λαμβάνουν επίδομα για κάθε λειτουργία που τελούν
- Σε ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, καταβάλλονται 18 μηνιαίοι μισθοί τον χρόνο. Ένας νυχτοφύλακας μπορεί να παίρνει μέχρι και 72.000 ευρώ. Για κάθε υπάλληλο, η επιχείρηση πληρώνει κάθε χρόνο 5 ημέρες παραμονής σε ξενοδοχείο πολυτελείας που επιλέγει ο ίδιος. Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν κατά 50% περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με τους Γερμανούς συναδέλφους τους
- Υψηλόβαθμοι πολιτικοί που βρίσκονταν στο ελληνικό κοινοβούλιο για πολλά χρόνια, φέρονται, σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, να ζητούν την καταβολή χρημάτων για τη συνταξιοδότησή τους, που αγγίζουν μέχρι και τα 250.000 ευρώ για τον καθένα. Επίσης, βουλευτές που βρίσκονται στην πολιτική από το 1993, παίρνουν διπλές συντάξεις.
- Ένας στους 4 Έλληνες εργαζόμενους, έχει ως εργοδότη το κράτος. Οι κρατικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν όμως ζημίες, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι ΟΣΕ είναι χρεωμένοι κατά περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ.
- Περισσότερα από 200.000 σπίτια στην Ελλάδα, έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα χωρίς τη σχετική άδεια. Τα έσοδα από τη φορολογία τους; Μηδέν.
- Εφοριακός υπάλληλος καταχράστηκε 2 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και μοναχοί φέρονται αναμεμειγμένοι σε τεχνάσματα, ώστε να αποφύγουν τους φόρους. Στο Άγιον Όρος έγιναν παράνομες αγοραπωλησίες γης.
- Το κράτος συνεχίζει να εγγυάται στους φαρμακοποιούς περιθώριο κέρδους τουλάχιστον 35%. Με ένα φαρμακείο για κάθε 1.200 κατοίκους, η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε.
- Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι γιατρός που δούλευε σε πολυτελή συνοικία της Αθήνας, είχε 10 εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ στην εφορία δήλωνε εισόδημα μόλις 30.000 ευρώ.
- Λόγω της παράνομης εργασίας και της φοροδιαφυγής, η εφορία στην Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο έσοδα ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ."

Στο μπαρ....


Ένας τύπος μπαίνει σ´ ένα μπαρ, κάθεται στη μπάρα και ζητάει πέντε ποτήρια ουίσκι.

“Όλα μαζί;” ρωτάει ο σερβιτόρος.

“Ναι, και τα πέντε” απαντά ο πελάτης, “σκέτα, χωρίς πάγο”.

Τον σερβίρει, και ο πελάτης τα πίνει μονορούφι.

“Σερβιτόρε” λέει. “Τώρα, βάλε μου τέσσερα ποτήρια ουίσκι, χωρίς πάγο”.

Ενώ αυτός τα σερβίρει, αρχίζει να βλέπει ότι ο πελάτης έχει αποκτήσει ένα χαζό χαμόγελο. Αφού πίνει συνεχόμενα και τα τέσσερα ποτήρια, προσπαθεί να σηκωθεί όρθιος, και καθώς αρπάζεται από τη μπάρα αναφωνεί:

“Αγόρι! Φέρε μου άλλα τρία ποτήρια ουίσκι”.

Γελάει λίγο και προσθέτει: “Χωρίς πάγο”.

Ο σερβιτόρος υπακούει και ο πελάτης τα ξαναπίνει γρήγορα. Τώρα δεν είναι χαζό μόνο το χαμόγελο αλλά και το βλέμμα.

“Φίλε!” λέει τώρα με δυνατά φωνή, “βάλε μου δύο ποτήρια από το ίδιο”.

Το κατεβάζει και φωνάζει για γι’ άλλη μια φορά στον σερβιτόρο: “Aδελφέ! Είσαι σαν αδελφός για μένα…” Γελάει με λόξυγκα και προσθέτει:

“Βάλε μου άλλο ένα ποτήρι ουίσκι, χωρίς πάγο. Αλλά μόνο ένα, έτσι; Μονάχα ένα…”

Ο μπάρμαν τον σερβίρει. Ο τύπος κατεβάζει το ποτήρι και με μία μόνη γουλιά και, εξ αιτίας μιας ακαταμάχητης ζαλάδας, πέφτει στο πάτωμα, εντελώς και οριστικά μεθυσμένος.

Από εκεί κάτω, λέει στο σερβιτόρο:

“O γιατρός δε θέλει να με πιστέψει, αλλά εσύ είσαι μάρτυρας: Όσο λιγότερο πίνω, τόσο χειρότερα γίνομαι!!!”

Ευχαριστούμε για την υποστηριξη....

Σας ανακοινώνουμε τα τελικά αποτελέσματα της Β’ Ψηφοφορίας.
Και αυτή τη φορά η συμμετοχή ήταν μεγάλη και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα των blogs.
Ψήφισαν συνολικά 5485 ψηφοφόροι !!
Ο μεγάλος νικητής αυτής της ψηφοφορίας είναι το blog the secret of women
Οι επιμέρους νικητές κάθε κατηγορίας θα ανακοινωθούν με ξεχωριστή ανάρτηση.


Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες !

http://www.nerokota.com/2011/05/blog-post_16.html

Ωμός εκβιασμός Ρεν ακυρώνει το Μνημόνιο


Όταν λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια. Με τον Ντομινίκ Στρος-Καν εξουδετερωμένο και ανίκανο να εκφέρει γνώμη επί του θέματος και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να παρακολουθεί παραζαλισμένο τις εξελίξεις, το θέμα της Ελλάδας έχει περιέλθει εξ ολοκλήρου στους Ευρωπαίους δανειστές.

Ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ενθυμούμενος τον ανθελληνικό εαυτό του, επιμένει να υπαγορεύει τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να πολιτεύονται τα κόμματα στην Ελλάδα και σε συγχορδία με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ προχωρούν σε μονομερή αθέτηση των συμφωνηθέντων κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Σε μια ακόμη σκληρή και προκλητική δήλωσή του – που ουσιαστικά περισσότερο δυσκολεύει την κυβέρνηση, παρά στριμώχνει την αντιπολίτευση – ο κ. Ρεν ξεπέρασε τον εαυτό του, δηλώνοντας ότι από την διακομματική συναίνεση εξαρτάται το μέλλον των εκταμιεύσεων.

Ως επιχείρημα, χρησιμοποιεί την συμφωνία που πέτυχαν τα κόμματα στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία (πριν όμως από την προσφυγή στον μηχανισμό και αφού είχαν γίνει σκληρές διαπραγματεύσεις και διεξοδικές συζητήσεις με όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς) και αποτολμά κρίσεις περί «εθνικής ευθύνης», εμφανιζόμενος αυτός – ο αιώνιος υπερασπιστής της Τουρκίας – ως θεματοφύλακας της ελληνικής εθνικής ενότητας.

Σε έναν πρωτοφανή εκβιασμό, ο κ. Ρεν, που φαίνεται ότι βρίσκει και τα κάνει, συνδέει πλέον ευθέως την εκταμίευση των υπόλοιπων δόσεων του δανείου των 110 δις ευρώ με συμφωνία μεταξύ των κομμάτων και με το ζόρι. Αλλά τέτοιος όρος στο Μνημόνιο ούτε υπήρξε, ούτε ήταν δυνατόν να υπάρξει, αλλά και ούτε είχε τεθεί κατά την υπογραφή του.

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης πρέπει να συμφωνηθούν και να υιοθετηθούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας», μας το ξέκοψε ο Επίτροπος, σε μια προσπάθεια να ρίξει όλα τα βάρη μιας αδιέξοδης δανειακής σύμβασης στην Ελλάδα.

Το παράδοξο είναι πως οι αντιδράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης – ου μην αλλά και της αντιπολίτευσης – είναι υπερβολικά χλιαρές, με τον κ. Πεταλωτή να περιορίζεται στην φράση «κανένα θέμα επιβολής δεν υπάρχει από τρίτους» και τον κ. Παναγιωτόπουλο, από την πλευρά της Ν.Δ., να σημειώνει απλώς χθες στο δελτίο του «Μέγκα» ότι οι δηλώσεις Ρεν εξοργίζουν τον λαό.

Εδώ, όμως, υπάρχει ένα σοβαρό θεσμικό θέμα, ένα θέμα απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, που πανηγυρικά επικυρώνει την δια του μνημονίου ακύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με την παραίτηση της χώρας από κάθε ασυλία.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι, ακόμη και αν στην αρχή οι παρεμβάσεις του Ρεν την βόλευαν (ίσως και να τις έχει προκαλέσει), τώρα κινδυνεύουν να γυρίσουν μπούμερανγκ.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί πως αν εκβιάζει κάποιον ο Φινλανδός Επίτροπος, περισσότερο εκβιάζει την ίδια, παρά οποιονδήποτε άλλον.
Και πάνω απ’ όλα, κάποιος πρέπει να θυμίσει στον κ. Ρεν (για να θυμηθούμε και το παρελθόν της πατρίδας του), ότι δεν του έχει επιτεθεί ο Στάλιν για να ριχτεί στην αγκαλιά του Χίτλερ, στη λογική ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου…

Πολύ περισσότερο που τώρα, όχι μόνο πληθαίνουν οι φωνές περί αναδιάρθρωσης, αλλά χθες προστέθηκε σ’ αυτές και η φωνή του Γιουνκέρ, που επίσης ακούστηκε απειλητικός, μιλώντας για ενδεχόμενο ήπιας αναδιάρθρωσης, απαιτώντας άμεσες αποκρατικοποιήσεις και υποστηρίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Η Πετρούλα σε ρόλο καμαριέρας … «Σκύψε χρεοκοπημένη»!

Λίγη δόξα από την περίφημη καμαριέρα του Ντομινίκ Στρος Καν ήθελε να κλέψει η Πετρούλα Κωστίδου: Ντύθηκε λοιπόν καμαριέρα και σχολίασε με το δικό της τρόπο την σκηνή της απόπειρας βιασμού της, από τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Απολαύστε λοιπόν την... καμαριέρα Πετρούλα!



Όταν οι αποκαλύψεις χτυπούν την πόρτα πρώην Πρωθυπουργών η Βουλή δεν κάνει πως δεν ακούει…


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)