Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Τι να κάνετε για να μπαίνετε με ασφάλεια στο ίντερνετ!


Αυτό είναι το Καλύτερο Πράγμα που Μπορείτε να Κάνετε για να Μπαίνετε με Ασφάλεια στο Ίντερνετ!

Οι περισσότεροι από εμάς πλέον διαθέτουμε ένα σωρό passwords για τα mail μας, τα social media αλλά και για e-shop καταστήματα, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα. Όλοι αυτοί οι κωδικοί είναι σημαντικοί για να μας προστατεύουν από hackers που σκοπό έχουν να υποκλέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα ή να βλάψουν τον υπολογιστή μας.

Για να δημιουργήσετε ένα καλό password, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα παρακάτω τιπς για να μην αναγκαστείτε να επισκεφθείτε και εσείς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πολλή δουλειά!

Μην χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να ξέρετε είναι πως δεν πρέπει να βάζετε τους ίδιους κωδικούς σε διαφορετικά sites. Κάθε site που θέλει Login, θα πρέπει να έχει τον δικό του κωδικό, τον οποίο καλό είναι να σημειώνετε σε ένα τετράδιο για να μην τους ξεχνάτε. Προς θεού μην τα σημειώσετε σε ένα αρχείο word μέσα στον υπολογιστή σας, γιατί αν χακάρουν τον υπολογιστή σας, αυτόματα έχουν πρόσβαση σε όλη σας την ηλεκτρονική δραστηριότητα.
Επιλογή χαρακτήρων Ένα καλό password πρέπει να έχει πάνω από 8 χαρακτήρες και καλό θα ήταν να μην περιέχει το όνομά σας, το username σας ή το όνομα της εταιρείας σας. Επίσης δεν θα πρέπει να περιέχει καμία ολοκληρωμένη λέξη γιατί αυτές ανιχνεύονται εύκολα από τους hackers.

Δημιουργία password Μια καλή ιδέα για τη δημιουργία ενός καλού password είναι να σκεφτείτε μια φράση που σημαίνει κάτι για εσάς και από τα αρχικά γράμματα να βγάλετε τον κωδικό σας. Για παράδειγμα, η Microsoft προτείνει πως αν η φράση σας είναι «My son's birthday is 12 December, 2004», τότε ο κωδικός σας μπορεί να είναι «Msbi12/Dec,4». Αυτός ο κωδικός περιλαμβάνει πολύ δυνατά σημεία και δεν μπορεί να σπάσει εύκολα. Μια άλλη επιλογή είναι να γράψετε την παραπάνω φράση με αυτόν τον τρόπο: «Mi$un's Brthd8iz 12124». Αυτός ο κώδικας είναι ακόμα πιο δυνατός και περιέχει και κενά.
Ακολουθεί ένας οδηγός με παραδείγματα password. Στην πρώτη στήλη είναι αποτυχημένα password που σπάνε με τη μία, στη δεύτερη στήλη καλύτερα password που όμως και πάλι μπορεί να σπάσουν, και στην τρίτη στήλη είναι μερικά πολύ δυνατά password.
thehomeissue_passwords01
Σε αυτή τη λίστα θα δείτε μερικά παραδείγματα αποτυχημένων αλλά και πολύ καλών password
Τέλος, θα πρέπει να προσέχετε να μην αποθηκεύετε ποτέ μόνιμα τους κωδικούς σας στους διάφορους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς που έχετε αλλά να προτιμάτε να πληκτρολογείτε κάθε φορά τον κωδικό όταν συνδέεστε.

3859 προσλήψεις ζήτησε το ΥΠΕΘΑ. Ποιες θέσεις αφορούν;;;

Η καταγραφή των αιτημάτων αλλά και των κενών οργανικών θέσεων αποτελεί την πρώτη πράξη της κινητικότητας που θα εφαρμοστεί αρχικά για την τοποθέτηση των 3.900 απολυμένων και διαθεσίμων καθώς και των 6.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ...
αμέσως μετά την ψήφιση του πρώτου νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Βουλή, λίγο μετά το Πάσχα. Στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή από υψηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, η οποία θα αξιολογήσει τις θέσεις και θα οριστικοποιήσει ποιες από αυτές θα προκηρυχθούν για να καλυφθούν αρχικά από τους 9.900 απολυμένους, διαθέσιμους και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Η καταγραφή των αναγκών πρώτης ανάγκης θα αποτελέσει οδηγό για το μεγάλο κύμα κινητικότητας που θα ακολουθήσει μέχρι τα τέλη του έτους, όπου θα δοθεί η δυνατότητα στους υπηρετούντες υπαλλήλους να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, σε θέσεις του ίδιου κλάδου και αντίστοιχης ειδικότητας.
εθνος
Από τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους οργανισμούς που κατέθεσαν αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού στην πρώτη θέση έρχεται το υπουργείο Εσωτερικών με 11.014 αιτήματα, καθώς περιλαμβάνει τους δήμους, τις περιφέρειες και τα πρώην υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ακολουθεί το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με 10.653 αιτήματα.
Στην τρίτη θέση κατατάσσεται το υπουργείο Εργασίας με 5.288 αιτήσεις για κάλυψη θέσεων πρώτης ανάγκης κυρίως στα ασφαλιστικά ταμεία και κατόπιν έρχεται το υπουργείο Αμυνας με 3.859 αιτούμενες θέσεις προς κάλυψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 36.182 αιτημάτων, το 42% (15.222) αφορά κάλυψη θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το 19%, αντίστοιχα, σε κάλυψη θέσεων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
Τα υπουργεία έχουν καταθέσει αναλυτικά αιτήματα ανά θέση και ειδικότητα, προκειμένου να αξιολογηθούν και να προταχθούν για να καλυφθούν οι θέσεις είτε με την τοποθέτηση των περίπου10.000 απολυμένων και επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ είτε με τη μετακίνηση προσωπικού από άλλες μονάδες. Αναλυτικά οι κατάλογοι των αιτημάτων των υπουργείων έχουν ως εξής:
Το υπουργείο Υγείας έχει αιτηθεί την κάλυψη 475 θέσεων ειδικότητας διοικητικού-οικονομικού, 352 τραυματιοφορέων, 29 φαρμακοποιών, 121 βοηθών ιατρικών εργαστηρίων, 683 γιατρών (οδοντίατρων, παθολόγων, μικροβιολόγων κ.λπ.), 1.400 νοσηλευτών και 273 εργαζομένων στις ειδικότητες των εργοθεραπευτών, ακτινολόγων κ.λπ.
Αντίστοιχα στο υπουργείο Εσωτερικών τα αιτήματα αφορούν τεχνικούς, σχολικούς φύλακες, μάγειρες, εργάτες, διοικητικούς υπαλλήλους, χειριστές μηχανημάτων, οικονομολόγους, οδηγούς, εργάτες καθαριότητας, βρεφονηπιοκόμους, δασολόγους γεωλόγους και μηχανικούς κυρίως για τη στελέχωση των περιφερειών.
Στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ζητούνται να καλυφθούν θέσεις του κλάδου διοικητικού-οικονομικού, γραμματείς, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί έργων, οικονομολόγοι, περιβαλλοντολόγοι, πτυχιούχοι Πληροφορικής, φύλακες κ.ά.
Στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών η πολιτική ηγεσία έχει ζητήσει την κάλυψη θέσεων νομικών, οικονομολόγων, διοικητικών, εργαζομένων στην καθαριότητα, οδηγών καθώς και τεχνικών.
Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στους εποπτευόμενους φορείς τα αιτήματα αφορούν την κάλυψη θέσεων τεχνικών όλων των ειδικοτήτων, μεταφραστές, γιατρούς, νοσηλευτές, οδηγούς, βρεφονηπιοκόμους και ειδικούς σε θέματα Πληροφορικής.
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ζητείται η κάλυψη θέσεων σωφρονιστικών φυλάκων, γραμματέων, οικονομολόγων και ειδικών Πληροφορικής.
Βρεφονηπιοκόμοι και διοικητικοί υπάλληλοι είναι οι ειδικότητες που είναι πρώτες σε ζήτηση από το υπουργείο Εργασίας μαζί με ηλεκτρολόγους, μηχανικούς, γιατρούς, λογιστές, συντηρητές κ.ά.
Τέλος, στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τα αιτήματα αφορούν την κάλυψη θέσεων τεχνικών όλων των ειδικοτήτων, εργοδηγών, μηχανολόγων μηχανικών, γραμματέων, γεωλόγων, χημικών, ειδικών Πληροφορικής που αφορούν θέσεις τεχνικών και προγραμματιστών, οδηγών και υπαλλήλων του κλάδου διοικητικού-οικονομικού.
ethnos.gr – yened.WordPress.com

Στρατιωτικές Σχολές: Πειθαρχία αλλά και σταθερή θέση εργασίας

Οι υποψήφιοι που επιλέγουν τη συγκεκριμένη κατηγορία μέσω των πανελλαδικών θα πρέπει να είναι έτοιμοι για συχνές αλλαγές πόλεων και ταξίδια εκτός Ελλάδας - Για την εισαγωγή απαιτούνται και προκαταρκτικές εξετάσεις

Είναι ένας ξεχωριστός δρόμος, για τον οποίο ο νέος πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά πριν τον ακολουθήσει.
Διότι στην πραγματικότητα δεν επιλέγει επάγγελμα, αλλά τρόπο ζωής. Μπορεί από τη στιγμή που θα επιτύχει στις εξετάσεις και θα εξασφαλίσει μία θέση σε κάποια από τις σχολές που λειτουργούν στη χώρα να θεωρεί δεδομένο ότι θα έχει μια σταθερή θέση εργασίας. Από την άλλη όμως, θα πρέπει να είναι έτοιμος για συχνές αλλαγές πόλεων, ταξίδια και απόλυτα πειθαρχημένη ζωή. Δεν είναι τυχαίο ότι στις στρατιωτικές σχολές πολλοί καταφέρνουν να μπουν αλλά εγκαταλείπουν από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Για να αποφύγετε. λοιπόν, τα μπρος-πίσω ένας τρόπος υπάρχει: η σωστή πληροφόρηση.

Η «Εργασία» αφιερώνει σήμερα τις σελίδες της στις στρατιωτικές σχολές, ενώ θα συνεχίσει το αφιέρωμα και την επόμενη εβδομάδα με αναλυτικές πληροφορίες ανά σχολή. Απευθύνεται έτσι στους τουλάχιστον 15.000 υποψηφίους, οι οποίοι κάθε χρόνο συμπληρώνουν τις στρατιωτικές σχολές στο μηχανογραφικό τους, προκειμένου να διεκδικήσουν μία από τις περίπου 500 θέσεις που ανοίγουν. Το μονοπάτι εισαγωγής είναι κοινό: οι πανελλήνιες εξετάσεις. Όμως οι εναλλακτικές είναι πολλές:

• Η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)
• Η Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής
• Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
• Η Σχολή Ικάρων (Σ.Ι.)
• Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) Η Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ)
• Η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ)
• Η Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ)
• Η Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΥΔ) και
• Η Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) (ειδικά η συγκεκριμένη σχολή δεν αναμένεται να δεχτεί υποψηφίους φέτος. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων).



Πώς, όμως, μπορεί να επιτύχει κάποιος την εισαγωγή του σε μία από αυτές τις σχολές; Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η προκήρυξη που θα καθορίζει τις διαδικασίες. Έτσι, το επόμενο διάστημα οι υποψήφιοι που θέλουν να ακολουθήσουν αυτόν τον επαγγελματικό δρόμο θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε αμέσως μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης να προετοιμαστούν για να υποβάλουν στις σχολές την ανάλογη αίτηση με τα δικαιολογητικά και φυσικά να υποβληθούν στις απαραίτητες προκαταρκτικές εξετάσεις.

Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές δεν υπάρχουν φέτος. Έτσι, όσα συζητήθηκαν προ μηνών -η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ταχθεί υπέρ του να αποσυνδεθούν οι στρατιωτικές σχολές από το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και να υιοθετηθούν ξεχωριστές εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι- φαίνεται ότι αποτελούν πλέον... ιστορία, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί επισήμως κατά της εξαίρεσης των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Βέβαια, υπάρχουν εκκρεμότητες. Για παράδειγμα, το αν υπάρξει αλλαγή ώστε να γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσλεξίας. Φέτος είναι η χρονιά που θα ισχύσει το νέο Προεδρικό Διάταγμα 11/2014 (ΦΕΚ 17 Α') για τις υγειονομικές εξετάσεις. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και ο καθορισμός του αριθμού των εισακτέων, κάτι που αναμένεται να γίνει γνωστό το καλοκαίρι (συνήθως Ιούλιο εκδίδεται η συμπληρωματική εγκύκλιος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν γενικότερα τα εξής (οι πληροφορίες ενσωματώνονται στην ετήσια έκδοση «Πάμε Πανεπιστήμιο 2015»):

• Οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές θα δώσουν προκαταρκτικές εξετάσεις (ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, αθλητικές δοκιμασίες και υγειονομική εξέταση) στην πρώτη σχολή προτίμησης που έχουν δηλώσει. Μόνο σε μερικές περιπτώσεις δίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις για τη δεύτερη ή την τρίτη επιλογή τους. Για να μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτές τις εξετάσεις, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει τη σχετική αίτηση μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

• Οι υγειονομικές εξετάσεις προσκομίζονται από τους ίδιους τους υποψηφίους την πρώτη ημέρα προσέλευσής τους για τις λοιπές εξετάσεις στη σχολή πρώτης προτίμησης.

• Οι ψυχομετρικές εξετάσεις διενεργούνται από επιτροπή ψυχομετρικών δοκιμασιών για τη διαπίστωση της καταλληλότητας των υποψηφίων για σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις και περιλαμβάνουν: α) διερεύνηση χαρακτηριστικών προσωπικότητας. β) διερεύνηση γνωστικών ικανοτήτων, γ) δομημένη ατομική συνέντευξη επαγγελματικής καταλληλότητας.

• Οι αθλητικές δοκιμασίες γίνονται, εφόσον οι υποψήφιοι κριθούν ικανοί στις υγειονομικές εξετάσεις (βάσει εκδιδομένου πρακτικού), στις αθλητικές εγκαταστάσεις της σχολής. Οι αθλητικές δοκιμασίες δεν προσδίδουν επιπλέον μόρια στους υποψηφίους, αλλά είναι υποχρεωτικό να περάσουν τα όρια που υπάρχουν σε κάθε αγώνισμα για να γίνουν δεκτοί στη σχολή.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες (με διαφορετικές βάσεις) για τις στρατιωτικές σχολές:

1. Η Γενική Σειρά.

2. Η Ειδική Κατηγορία 3648/α. στην οποία εισάγονται σε ποσοστό 35% επί του εκάστοτε καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων κατά σειρά επιτυχίας οι ανήκοντες στις ακόλουθες ειδικές κατηγορίες: α) τέκνα πολυτέκνων β) τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά.

3. Η Ειδική Κατηγορία 3648/β, στην οποία εισάγονται επί του ανωτέρω ποσοστού 35% και μέχρι ποσοστού 10% επ' αυτού, σε κάθε περίπτωση όμως τουλάχιστον ένα άτομο, οι ανήκοντες στις ακόλουθες ειδικές κατηγορίες: α) τέκνα ή αδερφοί αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω. λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη υπηρεσία β) τέκνα των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, γ) τέκνα Ελλήνων Μονίμων Στρατιωτικών Εφέδρων και Κληρωτών Οπλιτών, που συμμετείχαν στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 σε Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 σε Κοφίνου και Αγ. Θεοδώρους της Κύπρου.

Τα προσόντα και οι προϋποθέσεις για την είσοδο!

Για να εισαχθούν στη σχολή, οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν μια σειρά από προσόντα τα οποία περιγράφονται στην προκήρυξη. Η περσινή, η οποία στο συγκεκριμένο σκέλος δεν αναμένεται να τροποποιηθεί, όριζε τις εξής προϋποθέσεις για τους ενδιαφερομένους:

1. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

2. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση.

3. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή τα ΤΕΙ της χώρας.

4. Η αναγραφόμενη διαγωγή στον τίτλο σπουδών να είναι τουλάχιστον κοσμία.

5. Οι υποψήφιοι/ες της Σχολής Ικάρων (όλων των Τμημάτων της) πρέπει να γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα σε επίπεδο Β2 (καλή γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

6. Ηλικία. Ειδικότερα οι υποψήφιοι/ες των ΑΣΕΙ πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις (δεδομένου ότι οι πληροφορίες προέρχονται από την περσινή προκήρυξη, στις αναφερόμενες ημερομηνίες θα πρέπει να προστεθεί ένα έτος):

• Για τις ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ και ΣΑΝ να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1993 και μεταγενέστερα. Κατ' εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν:
• Στη ΣΣΕ και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις Εθελοντές Μόνιμοι Οπλίτες που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1991 και μεταγενέστερα.
• Στη Σ.Ι. και οι υπηρετούντες στις Ε.Δ. Εθελοντές, Κληρωτοί, Κληρωτοί πρότακτοι, Κληρωτοί παρατεταμένης θητείας και Μαθητές - Απόφοιτοι ΑΣΣΥ που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1992 και μεταγενέστερα.
• Στη ΣΣΑΣ όσοι γεννήθηκαν από την 31η Δεκεμβρίου 1993 και μεταγενέστερα.
Οι υποψήφιοι/ες των ΑΣΣΥ πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους συμμετοχής τους στις εξετάσεις. Διόρθωση ηλικίας με δικαστική απόφαση λαμβάνεται υπόψη, εφόσον προκύπτει ότι η απόφαση αυτή έχει καταστεί αμετάκλητη. Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να έχουν γεννηθεί την 31η Δεκεμβρίου 1993 και μεταγενέστερα.

7. Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι/ες των ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ θα πρέπει:

• Να μην έχουν καταδικαστεί σε ποινή καθείρξεως για οποιοδήποτε έγκλημα ή σε φυλάκιση για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία. δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδορκία, ανυποταξία, λιποταξία, για παράβαση των νόμων περί προστασίας της χώρας του πολιτεύματος και της ελευθερίας των πολιτών, προσβολή της Σημαίας ή του Στρατού, νομοθεσίας σχετική με τα ναρκωτικά, αρχαιότητες και της νομοθεσίας περί τρομοκρατίας, καθώς και να μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή να διώκονται για κάποιο από τα εγκλήματα αυτά.
• Να μη διώκονται για εγκλήματα ή αδικήματα που συνεπάγονται τις παρεπόμενες ποινές των άρθρων 59-65 του Ποινικού Κώδικα.
• Να μην έχουν εκπέσει του βαθμού τους και να μην έχουν αποβληθεί ή απολυθεί στο παρελθόν από καμιά στρατιωτική σχολή (ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ) για λόγους υγείας και. πάντως, όπως ειδικά ορίζεται για τις περιπτώσεις αυτές, από τον οργανισμό κάθε σχολής.
• Να μην έχουν καταδικαστεί σε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους.

8. Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση κατά την οποία υποψήφιος/α, μετά την επιτυχία και την κατάταξή του σε ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, αρνηθεί την εκτέλεση των καθηκόντων του λόγω θρησκευτικών ή άλλων δοξασιών και πεποιθήσεων, εφαρμογής τυγχάνουν οι σχετικές δι-ατάξεις των Κανονισμών Οργάνωσης και Λειτουργίας των Σχολών και ενδεχομένως του Π.Κ. και του ΣΠΚ.

Οπισθοχώρηση με τα νώτα καλυμμένα

Και αν αλλάξεις γνώμη; Η απώλεια της ιδιότητας μετά την επιτυχή εισαγωγή σε μια στρατιωτική σχολή είναι εφικτή, αλλά διέπεται από κανόνες. Για παράδειγμα, κάποιος που θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει για σοβαρούς λόγους -όπως είναι οι λόγοι υγείας- δεν χάνεται, καθώς μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του σε άλλη σχολή που είχε δηλώσει στο μηχανογραφικό δελτίο. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι ακόμη και εκείνοι που είναι αποφασισμένοι να μπουν σε μια στρατιωτική σχολή καλό είναι να συμπληρώνουν προσεκτικά και τις υπόλοιπες σχολές, καθώς πάντοτε πρέπει να έχει κάποιος τα... νώτα του καλυμμένα.

Ποιοι είναι, όμως, οι κανόνες της... οπισθοχώρησης; Να ξέρετε ότι η εγκατάλειψη για «προσωπικούς λόγους» γενικώς και αορίστως δεν εξασφαλίζει και πολλά δικαιώματα. Ολόκληρο το πλαίσιο έχει ως εξής:

Οι σπουδαστές των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικοί (ΑΣΣΥ) που αποβάλλουν αυτήν την ιδιότητά τους υποχρεούνται στην καταβολή αποζημιώσεως στο Δημόσιο, εκτός εάν εγγραφούν σε άλλη σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων ή των Σωμάτων Ασφαλείας.
Σε περίπτωση αποχώρησης και από τη δεύτερη σχολή, σε οποιοδήποτε έτος, υποχρεούνται να καταβάλουν αποζημίωση.
Οι σπουδαστές των ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ οι οποίοι διαγράφονται από τις σχολές αυτές για λόγους υγείας ή υγειονομικής ακαταλληλότητας έως και τη 15η Νοεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους εγγράφονται για το ίδιο ακαδημαϊκό έτος στο πρώτο έτος σπουδών της σχολής ή του τμήματος επόμενης προτίμησής τους στο μηχανογραφικό δελτίο του έτους εισαγωγής τους στη σχολή από την οποία διαγράφονται. Η εγγραφή γίνεται μόνον αν είχαν συγκεντρώσει βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη με αυτή του τελευταίου υποψηφίου/ας που έχει εισαχθεί στη συγκεκριμένη σχολή ή στο συγκεκριμένο τμήμα το ίδιο ακαδημαϊκό έτος.
Όσοι σπουδαστές διαγράφονται για λόγους υγειονομικής ακαταλληλότητας ή πτητικής ανεπάρκειας μετά τις 15 Νοεμβρίου εγγράφονται σε σχολή ή τμήμα επόμενης προτίμησής τους υπό τις ίδιες προϋποθέσεις το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από αυτό της διαγραφής τους. Η εισαγωγή των σπουδαστών/τριών αυτών στο πρώτο έτος σπουδών της σχολής ή του τμήματος της επόμενης προτίμησής τους στο μηχανογραφικό δελτίο τους, για τα οποία έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία τουλάχιστον ίση με αυτήν του τελευταίου εισαχθέντος στη σχολή ή στο τμήμα το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος, γίνεται το επόμενο από αυτό της διαγραφής τους ακαδημαϊκό έτος. Απαιτείται απόφαση του υπουργείου Παιδείας η οποία εκδίδεται ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου. Η αίτηση αυτή υποβάλλεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου του επόμενου ακαδημαϊκού έτους από τη διαγραφή.
Οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) που διαγράφονται οποτεδήποτε από τη σχολή για λόγους υγείας συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο αντίστοιχο έτος σπουδών της οικείας σχολής ή του οικείου τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αντίστοιχα.
Εφόσον προκύπτει ότι ο σπουδαστής που διαγράφεται δεν είναι ικανός κατηγορίας Ι1, η εισαγωγή του σε σχολή ή τμήμα επόμενης προτίμησής του επιτρέπεται για όλες τις λοιπές σχολές ή τμήματα εκτός των στρατιωτικών σχολών και των σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας.
Όσοι διαγράφονται από τις σχολές των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων απολύονται και τους παρέχεται δικαίωμα λήψης αναβολής κατάταξης λόγω σπουδών.
Όσοι δεν υποβάλουν την προβλεπόμενη αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά μέσα στην προθεσμία που ορίζεται κατά περίπτωση χάνουν οριστικά το δικαίωμα εγγραφής σε σχολή ή τμήμα επόμενης προτίμησής τους.
Σε περίπτωση παραιτήσεως σπουδαστή για προσωπικούς λόγους, τότε αυτός δεν υπάγεται στην κατηγορία των υποψηφίων που διαγράφονται για λόγους υγείας και δεν έχει το δικαίωμα εισαγωγής σε σχολή ή τμήμα της επόμενης προτίμησής του που έχει δηλώσει στο μηχανογραφικό δελτίο του.


Ασφαλιστικό....ώρα μηδέν !!!!


Aσφαλιστικό......ώρα μηδεν !!! από goladas

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)