Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Πόσα θα πάρουν τα στελέχη Ε.Δ. - Σ.Α. και πότε

Στα 500 ευρώ «κλειδώνει» η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των στρατιωτικών - ένστολων σύμφωνα με τη διάταξη που αναμένεται να ενσωματωθεί τελικώς στο πολυνομοσχέδιο.

Δικαιούχοι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά θα είναι όσοι... κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2014, είχαν τακτικές αποδοχές 1.500 ευρώ.

Στο νομοσχέδιο, ενσωματώνεται διάταξη η οποία προβλέπει ότι θα χορηγείται χαμηλότερη ενίσχυση (δηλαδή κάτω από 500 ευρώ) και σε αυτούς που υπερβαίνουν ελάχιστα το όριο των 1.500 ευρώ. Συγκεκριμένα, για κάθε ευρώ πάνω από τα 1.500 ευρώ, η παροχή θα μειώνεται κατά 12 ευρώ και ουσιαστικά θα μηδενίζεται για τακτικές αποδοχές άνω των 1.542 ευρώ. Η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει μετά την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.4.: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΦΑΠΑΞ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

1. Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 50 και 51 του ν.3205/2003 (Α’ 297), όπως ισχύουν, και ευρίσκονταν σε ενέργεια κατά την 31-1-2014, καταβάλλεται εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ. Η καταβολή της ενίσχυσης πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (Ε.Α.Π.) με καταστάσεις που συντάσσουν οι εκκαθαριστές αποδοχών των οικείων Υπηρεσιών.
2. Η ανωτέρω ενίσχυση καταβάλλεται ολόκληρη, εφόσον οι συνολικές μεικτές τακτικές αποδοχές μηνός Ιανουαρίου 2014 των ανωτέρω στελεχών, δεν υπερέβαιναν τα χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ. Για αποδοχές πάνω από χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ και μέχρι χίλια πεντακόσια σαράντα δύο (1.542) ευρώ, η εφάπαξ χρηματική ενίσχυση μειώνεται κατά δώδεκα (12) ευρώ για κάθε ένα (1) επιπλέον ευρώ αποδοχών.
3. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου, στις μηνιαίες τακτικές αποδοχές δεν συνυπολογίζονται οι κάτωθι παροχές:
α) Η οικογενειακή παροχή (άρθρο 17 του ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄)).
β) Η ειδική αποζημίωση της αριθμ.2015007/1423/0022/14.2.1989 κ.υ.α. (ΦΕΚ 199 Β΄), που κυρώθηκε με το άρθρο 7 παρ.1 του ν.1858/1989 (ΦΕΚ 148 Α΄) και της αριθμ.164721/4033/12.1.1982 κ.υ.α. (ΦΕΚ 58 Β΄), που κυρώθηκε με το άρθρο 55 παρ.Θ΄του ν.1249/1982 (ΦΕΚ 43 Α΄).
γ) Το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων (άρθρο 51 παρ.Α8 του ν.3205/2003).
4. Η ανωτέρω χρηματική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενοχλημένος από τη συμφωνία με την τρόικα για το θέμα του γάλακτος.
Ωστόσο, αναφέρει ότι θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο το βράδυ της Κυριακής.
Αναλυτικά η δήλωσή του
"Από την πρώτη στιγμή που ηγέρθη, το φθινόπωρο του 2012, από το υπουργείο Ανάπτυξης, το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου ζωής του «φρέσκου γάλακτος», διατύπωσα δημοσίως τις σοβαρές αντιρρήσεις μου.
Το αυτό έπραξα και όταν το ίδιο ζήτημα, έπειτα από σιωπή ενός έτους, προέκυψε πλέον ως πρόταση του ΟΟΣΑ, σε έκθεση που συντάχθηκε μετά από παραγγελία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Με στέρεα επιχειρήματα αποδείξαμε ότι η πρόταση θα είναι αρνητική για την ελληνική κτηνοτροφία και με αμφίβολα οφέλη για τον Έλληνα καταναλωτή. Απαντήσεις πειστικές δεν πήραμε.
Αντ’ αυτού, η εφαρμογή της έκθεσης του ΟΟΣΑ και ο χρόνος διάρκειας του φρέσκου γάλακτος εμφανίστηκαν ξαφνικά ως προαπαιτούμενο εκ μέρους της Τρόικας για την καταβολή της επόμενης δόσης!
Και στη συνέχεια, σε μια διαδικασία κατά την οποία ουδέποτε ερωτηθήκαμε και ουδέποτε ενημερωθήκαμε, πληροφορούμασταν από τα ΜΜΕ για εναλλακτικές προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, που όλες, όμως, ως αποτέλεσμα θα είχαν τη διευκόλυνση αθρόων εισαγωγών γάλακτος. Εις βάρος, εννοείται, της εγχώριας παραγωγής. Κι αυτό, δυστυχώς, ισχύει και για την τελική «πρόταση Καχριμάνη» που συμφωνήθηκε με την τρόικα, όπως με πληροφόρησε ο πρωθυπουργός.
Καθώς, λοιπόν, η διαφωνία μου για την προτεινόμενη ρύθμιση στο γάλα συνέχιζε να υφίσταται, θεώρησα ότι δεν ήταν έντιμο εκ μέρους μου να παραμείνω στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
1. Για το λόγο αυτό, ήδη από την Τρίτη 18 Μαρτίου, έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο οποίος μου ζήτησε να μην τη δημοσιοποιήσω πριν τη Σύνοδο Κορυφής, κάτι το οποίο και σεβάστηκα.
2. Ενόσω ο πρωθυπουργός βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου με πληροφόρησε ότι η τελική συμφωνία δεν είχε ακόμη καθαρογραφεί και επιδεχόταν αλλαγών. Ταυτόχρονα, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δημοσίως, έκανε λόγο για βελτιώσεις προκειμένου να μην καταστραφεί η κτηνοτροφία. Ενόψει των επικείμενων αλλαγών δήλωσα ότι θα τοποθετηθώ αφού κατατεθεί στη Βουλή ως νομοσχέδιο το τελικό κείμενο της συμφωνίας.
3. Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, οι εκπρόσωποι των αγελαδοτρόφων κατέθεσαν συγκεκριμένη συμβιβαστική πρόταση, η οποία θεώρησα ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την άρση του αδιεξόδου. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε.
4. Την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στη σύσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης με βουλευτές της ΝΔ ζήτησα τόσο εγώ όσο και άλλοι συνάδελφοι να οριστεί, από τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιστημονική Επιτροπή που θα ορίσει τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος. Ανάλογη πρόταση, άλλωστε, είχε προτείνει και ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης. Ο Υπουργός Ανάπτυξης αρνήθηκε την υιοθέτηση της πρότασης επικαλούμενος την Τρόικα και ανακοίνωσε, ενώπιον 30 βουλευτών, ρύθμιση σύμφωνα με την οποία «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων κατά τις προβλέψεις του κοινοτικού δικαίου». Μετά από αυτή την ουσιαστική διόρθωση, εξερχόμενος της σύσκεψης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση κοινοβουλευτικών συντακτών, δήλωσα ότι «απετράπησαν τα χειρότερα».
6. Ωστόσο, στο νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 28 Μαρτίου, η προηγούμενη διατύπωση αντικαταστάθηκε με την άνευ ουσίας φράση «και υπόκειται σε ελέγχους των αρμοδίων αρχών».
Μετά την υπαναχώρηση του Υπουργού Ανάπτυξης είμαι αναγκασμένος να εμμείνω στην αρχική μου απόφαση και να δημοσιοποιήσω την παραίτησή μου από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στη ζωή μου έχω μάθει να βαδίζω «την οδόν την στενήν». Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, όπως άλλωστε είπα και στον πρωθυπουργό, ότι εφόσον η διάταξη για το γάλα δεν είναι ξεχωριστό άρθρο -που θα ήταν και το ορθό- η πολιτική μου ηθική δεν μου επιτρέπει, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, να θέσω σε δοκιμασία την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας.
Εύχομαι να αποδειχθεί ότι έχω εγώ άδικο στο θέμα του γάλακτος…
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για τη δυνατότητα που μου έδωσε να εργαστώ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, κάτι που ασφαλώς, θα συνεχίσω να κάνω με όλες μου τις δυνάμεις".

Κατασχέσεις από 500 ευρώ

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
 
Yπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να πάρει πίσω τα εξωφρενικά πρόστιμα που ψήφισε άρον άρον τον Δεκέμβριο ύστερα από συμφωνία με την τρόικα.

Παράλληλα με καθυστέρηση τριών μηνών αύξησε το ακατάσχετο όριο για οφειλές προς το Δημόσιο, ενώ θέσπισε το συμψηφισμό του ΦΠΑ μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών αλλά μόνο για...
εμπορικές συναλλαγές με το Δημόσιο.
Αγρότες
 
Με νέο καθεστώς θα φορολογούνται στο εξής οι αγρότες, καθώς το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει τις αλλαγές που ισχύουν από φέτος. Υπόχρεοι τήρησης βιβλίων και στοιχείων είναι οι αγρότες, οι οποίοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών άνω των 15.000 ευρώ και δικαιούνταν να λάβουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης άνω των 5.000 ευρώ.
Ακατάσχετο
Με καθυστέρηση τριών μηνών το υπουργείο Οικονομικών ανέβασε στα 500 ευρώ το όριο των οφειλών που το Δημόσιο θα μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, ενώ παράλληλα αυξάνεται το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπεται ότι το όριο των 500 ευρώ ισχύει για κατασχέσεις ακινήτων και κινητών στα χέρια του οφειλέτη. Μάλιστα, με τη νέα ρύθμιση, αίρονται ύστερα από αίτηση των οφειλετών οι κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι την προηγούμενη ημέρα ισχύος των νέων διατάξεων, για οφειλές που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ.
Αναφορικά με τις κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς, η ρύθμιση προβλέπει ότι δεν μπορούν να γίνουν εφόσον ο λογαριασμός αφορά μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα, που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως είναι μικρότερο των 1.500 ευρώ (από 1.000 που ισχύει έως σήμερα).
Στις περιπτώσεις που το ποσό ξεπερνά τα 1.500 ευρώ, επιτρέπεται να κατασχεθεί το 25% υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν είναι χαμηλότερο από τα 1.500 ευρώ. Προβλέπεται επίσης ότι κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί, μέχρι την προηγούμενη ημέρα ισχύος των διατάξεων αυτών, σε βάρος των οφειλετών που υπάγονται στην ανωτέρω περίπτωση, περιορίζονται ύστερα από αίτησή τους.
Προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ, είναι ο οφειλέτης να έχει γνωστοποιήσει με ηλεκτρονική δήλωση στη ΓΓΠΣ το μοναδικό λογαριασμό ο οποίος αφορά περιοδική πίστωση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων.
Πρόστιμα
Σε διόρθωση των «τσουχτερών» προστίμων που επέβαλε πριν από τρεις μήνες προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, καθώς στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που τηρούν απλογραφικά βιβλία τα πρόστιμα μειώνονται από τα 1.000 στα 250 ευρώ, ενώ το ανώτατο όριο προστίμου που μπορεί να επιβληθεί ανά φορολογικό έλεγχο ορίζεται στα 30.000 ευρώ όταν πρόκειται για μη έκδοση ή για έκδοση ανακριβών φορολογικών στοιχείων.
Για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία τα πρόστιμα μειώνονται από τα 2.500 ευρώ στα 500 ευρώ ανά παράβαση.
Ωστόσο, το πρόστιμο των 2.500 ευρώ παραμένει για όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία και δεν συνεργάζονται στη διάρκεια του φορολογικού ελέγχου, δεν έχουν προβεί σε εγγραφή στο φορολογικό μητρώο ή δεν συμμορφώνονται με κάθε υποχρέωση σχετική με την τήρηση βιβλίων.
Αντίστοιχα, πρόστιμο 100 ευρώ θα επιβάλλεται σε περίπτωση μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης πληροφοριακού χαρακτήρα ή φορολογικής δήλωσης από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου. Πρόστιμο 100 ευρώ ορίζεται και για κάθε άλλη παράβαση μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής φορολογικών δηλώσεων, μη ανταπόκρισης σε αίτημα της Φορολογικής Διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων ή μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης παρακρατούμενων φόρων, υπό την προϋπόθεση ότι ο φορολογούμενος δεν έχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων.
Επίσης, δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΦΠΑ ή δήλωσης παρακρατούμενου φόρου εφόσον η σχετική αρχική δήλωση έχει υποβληθεί.
Φρένο μπαίνει και στην επιβολή διπλών προστίμων, καθώς για την ίδια παράβαση, θα υπερισχύει η διάταξη που προβλέπει το μεγαλύτερο πρόστιμο.

Συμψηφισμός ΦΠΑ
Το πρώτο βήμα για το συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου με αυτές των ιδιωτών, κάνει το πολυνομοσχέδιο.
Οπως προβλέπεται, ο συμψηφισμός θα αφορά μόνο εμπορικές συναλλαγές με το Δημόσιο και θα διενεργείται αυτοδικαίως και υποχρεωτικά, με την καταχώριση του σχετικού παραστατικού στοιχείου από το φορέα της Γενικής Κυβέρνησης, σε ηλεκτρονική εφαρμογή, το οποίο διασταυρώνεται με τα καταχωρισμένα από τον εκδότη του φορολογικού στοιχείου δεδομένα στην ίδια ηλεκτρονική εφαρμογή εφόσον μεσολαβήσει έγγραφη αποδοχή του συμψηφισμού από πλευράς του φορολογουμένου.
Εφόσον γίνει αποδοχή από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, είναι υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν το ποσό, εντός δύο ημερών πριν από την εκπνοή του μήνα στον οποίο εμπρόθεσμα υποβλήθηκε η δήλωση του υπόχρεου σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ.
Στις περιπτώσεις που η εξόφληση δεν γίνει εντός δύο ημερών, οι φορείς θα υπόκεινται είτε σε ισόποση μείωση του προϋπολογισμού τους, εάν πρόκειται για φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, είτε σε ισόποση περικοπή των επιχορηγήσεών τους ή κάθε είδους μεταβιβαστικών προς αυτούς πληρωμών, εάν πρόκειται για επιχορηγούμενους φορείς, είτε σε περικοπή του προϋπολογισμού του εποπτεύοντος φορέα εάν πρόκειται για μη επιχορηγούμενους φορείς.
Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ
Διετή απαλλαγή από την καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων προβλέπεται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε Κεφαλονιά, Φθιώτιδα και Φωκίδα, που έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του Ιανουαρίου 2014 και του Αυγούστου 2013 αντίστοιχα. Η απαλλαγή ισχύει για το 2014 και το 2015, ενώ με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων θα καθοριστούν τα δικαιολογητικά και η διαδικασία χορήγησης της απαλλαγής.

«Άφαντοι» οι 81 αιρετοί της λίστας Νικολούδη – «Δείχνουν» Νεράντζη οι Χ. Αθανασίου, Ζ. Κωνσταντοπούλου

Τη λίστα Νικολούδη με τα ονόματα των 413 προσώπων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος ανάμεσα τους και 81 αιρετοί (έξι περιφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς επίσης 75 δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι) αναζητούν στη Βουλή. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου «έδειξε» τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τάσο Νεράντζη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των δημάρχων, των περιφερειαρχών, των...
δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων που εμπεριέχονται στην Έκθεση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από την οποία μπορεί βεβαίως οποιοσδήποτε να ζητήσει τα ονόματα αυτά, εφόσον έχουν περιέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας –και βεβαίως το δικαιούται- και υποχρεούται στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής να τα αποστείλει, κατόπιν αιτήματός της βέβαια», πρόσθεσε.
Λίγο αργότερα, τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «έδειξε» και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου  η οποία επικαλούμενη υπαλλήλους της Βουλής υποστηρίζει ότι το σχετικό έγγραφο έφτασε στο Κοινοβούλιο την Πέμπτη ή το πρωί της Παρασκευής, αλλά ο κ. Νεράντζης αντί να το διανείμει στους βουλευτές το πήρε μαζί του και εξαφανίστηκε.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)