Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Σάββατο 29 Ιουνίου 2013
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για προκαταβολή σύνταξης από το Δημόσιο
Όπως αναφέρεται σε υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο Ιούνιος είναι ο πρώτος μήνας εφαρμογής του νέου θεσμού και η προκαταβολή της σύνταξης θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, δηλαδή την Παρασκευή 28 Ιουνίου.
Προκαταβολή σύνταξης αναμένεται να πάρουν 20 με 25 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αποχώρησαν από τις υπηρεσίες τους. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως με το νέο καθεστώς, μέχρι να βγει η σύνταξη, οι υπάλληλοι που έχουν υποβάλει αιτήσεις θα λαμβάνουν ως το 50% του βασικού τους μισθού προσαυξημένου με το 50% τυχόν επιδόματος χρόνου υπηρεσίας.
Για υπαλλήλους αναπηρίας άνω του 67% ή για όσους είναι γονείς τέκνων με αναπηρία ή έχουν τρία και άνω τέκνα, το ποσοστό της προκαταβολής φτάνει το 60% του βασικού τους μισθού.
Θα πρέπει να αναφέρουμε πως το ποσό της προκαταβολής υπολογίζεται επί του βασικού μισθού και του μισθολογικού κλιμακίου της 31ης Οκτωβρίου 2011 και συμψηφίζεται με τα αναδρομικά ποσά της καταβαλλόμενης σύνταξης. Η προκαταβολή υπόκειται μόνο σε κρατήσεις φόρου εισοδήματος και υγειονομικής περίθαλψης. Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, καταβάλλεται στον δικαιούχο εντός 40 ημερών από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής αποστολής του Δελτίου Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και μέχρι την έναρξη πληρωμής της σύνταξης.
Νωρίτερα στη σύνταξη 150.000 μητέρες ανήλικων τέκνων
Πρόκειται κατά κύριο λόγο για ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, ενώ με βάση το συγκεκριμένο συνταξιοδοτικό «μοντέλο» μπορούν να αποχωρήσουν και οι ασφαλισμένες στα λεγόμενα ειδικά ταμεία (δηλαδή τους φορείς ΔΕΚΟ και τραπεζών).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Εθνος», με βάση τις διατάξεις του ΙΚΑ, η πόρτα εξόδου για τις μητέρες ανηλίκων ανοίγει με 18 έτη και 4 μήνες ασφάλισης (δηλαδή με 5.500 ημέρες εργασίας), ενώ το όριο ηλικίας είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν όσες μητέρες ασφαλίστηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992, καθώς από 1η Ιανουαρίου 1993 απαιτούνται 6.000 ημέρες ασφάλισης (δηλαδή 20 ακριβώς χρόνια).
Για παράδειγμα αν συμπληρώθηκαν 17 έτη και 6 μήνες μετά το 1998 δίνεται σύνταξη σε ηλικία 50 ετών, ενώ ακόμα ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ίσχυαν μέχρι το τέλος του 1997 (με τη συντριπτική πλειοψηφία των συγκεκριμένων ασφαλισμένων να έχει ήδη πάρει σύνταξη).
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως για τις μητέρες η θεμελίωση δικαιώματος γίνεται με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης και την ανηλικότητα του τέκνου. Στη συνέχεια οι ασφαλισμένες μπορούν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και να αποχωρήσουν όποτε πιάσουν το όριο ηλικίας, χωρίς να επηρεάζονται από τυχόν αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.
«Τυχερές» είναι όσες μητέρες ανηλίκων πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, καθώς με βάση το ασφαλιστικό καθεστώς του ΙΚΑ παίρνουν μειωμένη σύνταξη στα 50 και πλήρη στα 55. Τη διετία 2011-2012 ισχύουν μεταβατικές ρυθμίσεις με σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας τόσο για την πλήρη όσο και για τη μειωμένη σύνταξη.
Μεγάλες χαμένες είναι όσες μητέρες θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2013, καθώς μπαίνει τέλος στις ευνοϊκές διατάξεις συνταξιοδότησης. Στην περίπτωση αυτή πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στα 67 και μειωμένη στα 62.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως στην ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη συμβάλλει η αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης.
Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 60
Από αυτές τις ευνοϊκές ρυθμίσεις οι τέσσερις ισχύουν στο Δημόσιο και οι υπόλοιπες έντεκα έχουν εφαρμογή στα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και στους φορείς ΔΕΚΟ και τραπεζών.
Κερδισμένοι είναι όσοι πρόλαβαν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, καθώς αποφεύγουν την αύξηση των ορίων ηλικίας.
Αντιθέτως όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα από 1ης Ιανουαρίου 2013 και μετά μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη στα 67 και μειωμένη στα 62 (ή εναλλακτικά να αποχωρήσουν με 40 έτη ασφάλισης με πλήρη σύνταξη στα 62).
Διαφορετικές «ταχύτητες» ισχύουν για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Για το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων απαιτείται η συμπλήρωση τόσο των απαιτούμενων ετών όσο και του ορίου ηλικίας για να «κλειδώσει» το δικαίωμα.
Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. μητέρες ανηλίκων, συνταξιοδότηση με 25ετία στο Δημόσιο, συνταξιοδότηση με 35ετία στα Ταμεία) αρκεί η συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης.
Στη συνέχεια οι ασφαλισμένοι μπορούν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και να αποχωρήσουν όποτε πιάσουν το κατά περίπτωση όριο ηλικίας, χωρίς να επηρεάζονται από τυχόν αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.
Για όσους ασφαλισμένους θεμελιώνουν δικαίωμα τη διετία 2011-2012 υπάρχουν περισσότερες επιλογές όσον αφορά τα πλασματικά έτη ασφάλισης (για παράδειγμα οι σπουδές).
Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ανοίξουν ταχύτερα την πόρτα εξόδου και να αποφύγουν τις ανατροπές στο συνταξιοδοτικό με την αύξηση των ορίων ηλικίας που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013.
Πώς να "χτίσετε" συνταξιοδοτικό κεφάλαιο
Δύο είναι οι βασικές επιλογές τους: Πρώτον, να συνάψουν ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο κλασικού τύπου όπου η ασφαλιστική εταιρεία εγγυάται μια μέση ετήσια απόδοση που δεν υπερβαίνει (εκ του νόμου) το 3,25%, η οποία ωστόσο σήμερα κυμαίνεται σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα.
Και δεύτερον, να συνάψει ένα συμβόλαιο τύπου unit linked, χωρίς εγγυημένη απόδοση, αλλά με μεγαλύτερη ευελιξία στην σύνθεση του χαρτοφυλακίου και στην επιλογή αμοιβαίων κεφαλαίων. Η διαδικασία αυτή καλό θα ήταν να γίνεται σε συνεργασία με επαγγελματίες της αγοράς (ασφαλιστές) που εμπιστεύεται ο πελάτης.
Για τους επενδυτές λοιπόν που βρίσκονται σε έναν τέτοιο προβληματισμό, η Interamerican θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:
• Η κρατική σύνταξή σας σε τι ποσοστό θα αναπληρώσει το εισόδημά σας;
• Η κρατική σύνταξη που θα πάρετε επαρκεί για να διατηρήσετε την ποιότητα ζωής που επιθυμείτε στην «τρίτη ηλικία»;
• Έχετε σκεφθεί την αρνητική επίδραση του πληθωρισμού στα χρήματα που πρέπει να αποταμιεύσετε για να δημιουργήσετε το επιθυμητό εφάπαξ για την περίοδο της συνταξιοδότησής σας;
• Ποια ασφαλιστική εταιρεία έχει φερεγγυότητα, αξιοπιστία και ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όταν θα έρθει η ώρα να συνταξιοδοτηθείτε;
• Εάν αναβάλλετε την αποταμίευση για μερικά χρόνια θα μπορείτε αργότερα να καταβάλλετε κάθε χρόνο το μεγαλύτερο ποσό που απαιτείται για να πετύχετε τους στόχους σας;
Η Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ δίνει επτά συμβουλές για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν με έξυπνο τρόπο το συνταξιοδοτικό τους κεφάλαιο.
Πρώτον, επενδύστε νωρίς και τακτικά.
Δεύτερον, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε την ανάγκη για δέσμευση μέρους του εισοδήματός σας με αποκλειστικό στόχο την εξασφάλιση του επιπέδου ζωής σας στο μέλλον.
Τρίτον, αφήστε την επένδυσή σας να ωριμάσει προκειμένου να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Τέταρτον, μην προσπαθείτε να προβλέψετε την ανοδική ή την καθοδική πορεία των αγορών. Όσο πιο μακροπρόθεσμος είναι ο επενδυτικός σας ορίζοντας, τόσο πιο μικρή θα είναι η επίδραση των αρνητικών διακυμάνσεων στη συνολική απόδοση του χαρτοφυλακίου σας.
Πέμπτον, αυξήστε το ποσό των τακτικών σας καταβολών όταν έχετε τη δυνατότητα. Έτσι ενισχύεται τη δυναμική των επενδύσεών σας.
Έκτον, μην διστάζετε να συμβουλευθείτε τον επενδυτικό σας σύμβουλο όποτε νομίζετε πως το χαρτοφυλάκιό σας χρειάζεται κάποια αναδιάρθρωση ώστε να καλύπτει τις τυχόν αλλαγές στους στόχους και τις ανάγκες σας.
Έβδομον, όσο πλησιάζετε την εκπλήρωση του επενδυτικού σας στόχου, επιλέξτε τη σταδιακή μετακίνηση προς πιο συντηρητικό χαρτοφυλάκιο, ώστε να προστατεύσετε τις υπεραξίες που έχετε αποκομίσει.
Εξέλιξη κατανομής επενδύσεων ανά ηλικία
Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία Interamerican, «μια συνήθης αποτελεσματική στρατηγική στο χώρο της συνταξιοδοτικής αποταμίευσης, είναι να αναλαμβάνει κανείς υψηλότερο επενδυτικό κίνδυνο για μεγάλα χρονικά διαστήματα αποταμίευσης. Αυτό συμβαίνει διότι, σε βάθος χρόνου, μπορεί ενδεχομένως να εξασφαλίσει καλύτερες αποδόσεις, ενώ το κόστος της αποταμίευσης είναι πολύ χαμηλότερο.
Αντιθέτως, καθώς πλησιάζει την ηλικία συνταξιοδότησης, αλλά και μετά από αυτήν, θα πρέπει να μειώνει δραστικά τον επενδυτικό κίνδυνο, διασφαλίζοντας το εισόδημα που επιθυμεί.
Κατά την περίοδο της συστηματικής αποταμίευσης, το 65% να είναι τοποθετημένο σε μετοχικά Α/Κ και το 35% σε ομολογιακά Α/Κ. Μετά τη συνταξιοδότηση, το 80% να είναι τοποθετημένο σε ομολογιακά Α/Κ και το 20% σε Α/Κ χρηματαγορών».
Προς την ίδια κατεύθυνση και οι θέσεις της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, σύμφωνα με την οποία για όσους έχουν ξεκινήσει το πρόγραμμα συνταξιοδότησής τους από ηλικία 20-35 ετών, τότε:
α) από 20-35 ετών θα πρέπει να τοποθετούν το 80% του χαρτοφυλακίου τους σε μετοχές και εναλλακτικές επενδύσεις και το υπόλοιπο 20% σε ομόλογα και προϊόντα ρευστότητας
β) από 35-45 ετών, θα πρέπει να έχουν το 65% σε μετοχές και εναλλακτικές επενδύσεις και το 35% σε ομόλογα και προϊόντα ρευστότητας
γ) από 45-55 ετών, το 35% σε μετοχές και εναλλακτικές επενδύσεις και το 65% σε ομόλογα και τίτλους ρευστότητας
δ) από 55-65 ετών, το 20% σε μετοχές και εναλλακτικές επενδύσεις και το 80% σε ομόλογα και τίτλους ρευστότητας.
Για τα άτομα ηλικίας 35-45 ετών που ξεκινούν το πρόγραμμα συνταξιοδότησής τους, τότε:
α) μέχρι το 45ο έτος της ηλικίας τους καλό θα ήταν να διαθέτουν το 70% σε μετοχές και εναλλακτικές επενδύσεις και το 30% σε ομόλογα και τίτλους ρευστότητας
β) από 45-55 ετών, το 45% σε μετοχές και εναλλακτικές επενδύσεις και το 55% σε ομόλογα και τίτλους ρευστότητας
γ) από 55-65 ετών, το 25% σε μετοχές και εναλλακτικές επενδύσεις και το 75% σε ομόλογα και τίτλους ρευστότητας.
Για τα άτομα ηλικίας 45-55 ετών που ξεκινούν το πρόγραμμα συνταξιοδότησής τους, προτείνεται:
α) Μέχρι το 55ο έτος της ηλικίας τους να έχουν τοποθετημένο το 50% σε μετοχές και εναλλακτικές επενδύσεις και το 50% σε ομόλογα και τίτλους ρευστότητας
β) από το 55-65 ετών, το 30% σε μετοχές και εναλλακτικές επενδύσεις και το 70% σε ομόλογα και τίτλους ρευστότητας
Ακόμη, το 30% σε μετοχές και εναλλακτικές επενδύσεις και το 70% σε ομόλογα και τίτλους ρευστότητας προτείνεται σε όσους ξεκινούν την όλη διαδικασία μετά το 55ο έτος της ηλικίας τους.
Τέλος, σε συνεργασία με τον ασφαλιστή σας μπορείτε –χρησιμοποιώντας μια σειρά παραδοχών- το ύψος της μηνιαίας ή την ετήσιας αποταμίευσης που χρειάζεται να κάνετε, προκειμένου να αποκομίσετε την επιπλέον πρόσθετη σύνταξη στην ηλικία που εσείς έχετε επιλέξει.
Πόλεμος για το Δημόσιο
Η τροϊκα απορρίπτει το ελληνικό αίτημα για νέα παράταση και επιμένει
εδώ και τώρα σε απολύσεις και διαθεσιμότητα. Πέντε νέοι υπουργοί της
κυβέρνησης ξεδιπλώνουν τα σχέδια τους στο «Εθνος της Κυριακής», μιλούν
για τις γραμμές άμυνας έναντι των δανειστών μας και απαριθμούν τις
προτεραιότητές τους.
Οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Παντελής Καψής, Μιχάλης
Χρυσοχοϊδης και Γιάννης Μιχελάκης αποκαλύπτουν τι θα γίνει με τους
συμβασιούχους και τις απολύσεις, αναφέρονται στις στρατηγικές που θα
ακολουθήσουν ώστε να φτάσουν στο σκοπό τους, για το πως θα παταχθεί η
διαφθορά, πως θα ξαναζωντανέψουν τα μεγάλα έργα, καθώς, επίσης και για
τη μεταρρύθμιση του κράτους.Κ. Μητσοτάκης: «Θα κάνω απολύσεις, θέλω χρόνο για την κινητικότητα»
Α. Γεωργιάδης: «Αν χρειαστεί, θα φθινόπωρο θα κλείσω νοσοκομεία»
Π. Καψής: «Φεύγει το μαύριο, σε 15 ημέρες ο νόμος για το νέο φορέα»
Μ. Χρυσοχοϊδης: «Εργοτάξια στους δρόμους έως τα Χριστούγεννα»
Γ. Μιχαλάκης: «Θα χτυπήσουμε τη διφθορά στους δήμους»
Ανάσα! Παγώνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες
- Έως 15% οι μειώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια
- Ελάφρυνση των τιμολογίων για μεγάλες βιομηχανίες
- 440.000 καταναλωτές έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
- Στην κυβέρνηση το θέμα της αποκρατικοποίησης
Παγώνουν τα τιμολόγια για νοικοκυριά, επιχειρήσεις κι επαγγελματίες, που απελευθερώνονται από τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Α. Ζερβός μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που συνεδρίασε στην Αθήνα.
Παράλληλα, αναμένονται μειώσεις της τάξης του 15 % στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, καθώς και ελάφρυνση των τιμολογίων στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανίες) μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και τις διαπραγματεύσεις, που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της ΔΕΗ και των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με το μνημόνιο και τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις το σύνολο των τιμολογίων της ΔΕΗ, με εξαίρεση αυτά που ισχύουν για τους ευάλωτους καταναλωτές, θα διαμορφώνονται από μεθαύριο ελεύθερα και θα ελέγχονται απολογιστικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Ως τώρα, η ΡΑΕ εισηγείτο στο ΥΠΕΚΑ για το ύψος των τιμολογίων και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από την κυβέρνηση. Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι τα τιμολόγια δεν θα αλλάξουν την 1η Ιουλίου και ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την πολιτική ως το τέλος του έτους.
Για τους ευάλωτους καταναλωτές (άτομα με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ, άνεργοι κλπ.) ισχύουν περισσότερες ευκολίες πληρωμής, απαγόρευση διακοπής και ειδικό τιμολόγιο, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 440.000 καταναλωτές (150.000 περισσότεροι σε σχέση με την αρχή του χρόνου).
Σε ο,τι αφορά την αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης, ο κ. Ζερβός ανέφερε οτι η ΔΕΗ αναμένει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος, που περιλαμβάνει τον διαχωρισμό και την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (που αντιπροσωπεύουν το 30 % του υφιστάμενου παραγωγικού δυναμικού) και τμήματος της εμπορίας, προκειμένου να διαμορφωθεί η λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».
Αναμένεται, δηλαδή, ο καθορισμός των μονάδων που θα πουληθούν, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα περάσουν στη νέα εταιρεία το 30 % των πελατών. Το σχέδιο αποκρατικοποίησης περιλαμβάνει ακόμη πώληση συμμετοχών στα δίκτυα και διάθεση του 17 % των μετοχών (από το 51 % που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο).
Η ΔΕΗ θα προχωρήσει, επίσης, σε απόσυρση παλιών, αντιοικονομικών και ρυπογόνων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο, κυρίως πετρέλαιο, αλλά και λιγνίτη. Η απόσυρση θα γίνει σταδιακά, με τη θέση σε εμπορική λειτουργία τις επόμενες εβδομαδες της νέας μονάδας φυσικού αερίου στο Αλιβέρι (417 μεγαβάτ) και στη Μεγαλόπολη (800 μεγαβάτ), στα τέλη του 2014, που θα αντικαταστησουν το παλιό παραγωγικό δυναμικό. Οι πετρελαϊκές μονάδες ωστόσο δεν θα αποξηλωθούν, αλλά θα τεθούν σε καθεστώς ψυχρής εφεδρείας για να αξιοποιηθούν σε περίπτωση κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο.
Από τη γενική συνέλευση απουσίαζε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της επιχείρησης (εξελέγη εκπρόσωπος των εργαζομένων τον περασμένο μήνα), Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετείχε σήμερα στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ότι, σύμφωνα με νομική γνωμοδότηση, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για τη διατήρηση και των δύο θέσεων από τον κ. Φωτόπουλο, δηλαδή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ και του μέλους του ΔΣ της ΔΕΗ. Ωστόσο, ο κ. Ζερβός του έχει ζητήσει να επιλέξει μία από τις δύο θέσεις και ο ίδιος έχει απαντήσει ότι θα κάνει την επιλογή του εντός των ημερών. Απόντες, πάντως, από τη γενική συνέλευση ήταν και άλλα μέλη του ΔΣ, όπως και στελέχη της ΔΕΗ.
Σύνδρομο μετά από περικαρδιοτομή ή και σύνδρομο Dressler: τι πρέπει να γνωρίζουμε
Οι περισσότερες των περιπτώσεων θεραπεύονται σε λίγες εβδομάδες, αν και οι ασθενείς μπορεί να παραπονούνται για συμπτώματα για διάστημα περισσότερο των 6 μηνών.
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô