Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Εκδήλωση του Άρδην: Αντίσταση στον νεο-οθωμανισμό 10 Μαΐου 19:00 Πολεμικό Μουσείο

Ενόψει της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 14-15 Μαΐου και των συμφωνιών που κυοφορούνται, το περιοδικό Άρδην και η εφημερίδα Ρήξη διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2) με θέμα:

Αντίσταση στο Νεο-οθωμανισμό, όχι στην αυτοκρατορική επίσκεψη του Ερντογάν

Ομιλητές θα είναι οι:

Ο Αναστάσιος Πεπονής, τέως υπουργός,

ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ,

ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, δημοσιογράφος,

ο Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος και

ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας.

Συντονίζει ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Στρατηγός ε.α.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ !!

Δεν λέγεται Τούρκογλου, αλλά Τουρκοτζόγλου !

Φίλε Διηνέκη,

Θέλω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους: το .... άτομο δεν λέγεται Τούρκογλου αλλά Τουρκοτζόγλου. Κατάγεται από το κέντρο της Μικράς Ασίας, από εκεί δηλαδή όπου κατοικούσαν κάποιες απίθανες φυλές, τις οποίες οι μεν Βυζαντινοί πρόγονοί μας δεν θεωρούσαν άξιες να εκχριστιανιστούν οι δε Οθωμανοί απαξίωσαν να εξισλαμίσουν. Κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, αυτοί παρουσιάστηκαν ως "Χριστιανοί" και ήλθαν στην Ελλάδα, μπας και βρουν καλύτερη τύχη από εκείνη που είχαν στην τότε έρημη και μάλλον άγονη Μικρά Ασία. Ο πατέρας του Βαγγέλη Τουρκοτζόγλου λοιπόν τα κατάφερε και έγινε δικηγόρος Θεσσαλονίκης (μη ρωτάς πώς), αλλά για λίγο καιρό "δικηγόρησε": τον χώσανε μέσα, στη φυλακή δηλαδή, για κατάχρηση. Ο γιος του, ο νυν "υπουργός Εθνικής Άμυνας" (το "Εθνικής" και το "Άμυνας" πολύ μου αρέσουν εμένα) κόλλησε στον Δημήτρη Τσάτσο, μεγάλο αντιστασιακό, ο οποίος τον προώθησε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Τον έκανε βοηθό και τον έστειλε στη Γαλλία για μεταπτυχιακές σπουδές..... Του έφεξε όμως, όταν τα έφτιαξε με την κόρη του Μπακατσέλου, είδη υγιεινής, και χρηματοδότη -ποιανού άλλου;- του Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης λοιπόν τον προώθησε τον Βαγγέλη Τουρκοτζόγλου στο ΠΑΣΟΚ βέβαια. (Αν υπάρχει αναγνώστης που ακόμα απορεί πως ο "Νεοδημοκράτης" Μητσοδράκουλας μπορούσε να προωθήσει άνθρωπό του στο ΠΑΣΟΚ, ε τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας)... Τα υπόλοιπα τα ξέρεις.

Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι έκανε και στρατιωτική θητεία ο ερίφης! Ναι, βέβαια, αλλά πώς; Υπηρετούσε στο σπίτι του και έπαιρνε κανονικά τον μισθό του από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Και, για να δεις το μεγαλείο της Εθνικής μας Παιδείας, είχε συνέλθει κανονικά τότε η Γενική Συνέλευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία απεφάνθη ότι, αν και υπάρχει διάταξη που ορίζει ότι δεν μπορεί φαντάρος να μισθοδοτείται από το Δημόσιο, ειδικά αυτός, ο Βαγγέλης Τουρκοτζόγλου δηλαδή, μπορούσε να τα παίρνει κανονικά.

Αυτά προς το παρόν.

Ο φίλος σου,

Βελισ(σ)άριος

Σήμερα έχουμε πρακτικό μάθημα μάνατζμεντ .....

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΓΚΟΤΑ


Συγκινήθηκα που το διάβασα! Τελικά φαίνεται να υπάρχει κάποια ελπίδα για τον κόσμο αυτό!
Αν ένα φωτεινό άτομο μπορεί να φωτίσει τη ζωή εκατομμυρίων....τότε η ελπίδα δεν έχει πεθάνει!
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πολύ άσχημη πόλη. Βία, εγκλήματα, κυκλοφοριακό, ατυχήματα, ναρκωτικά, βρωμιά και γκρίζοι δυστυχισμένοι πολίτες. Και δεν ήταν καμιά μικρή πόλη, είχε έξι μύρια κατοίκους που είχαν παραδοθεί εντελώς στην μαυρίλα. Ένα πρωί, ο διευθυντής του Πανεπιστημίου της πόλης που ήταν μαθηματικός και φιλόσοφος, εκεί που πήγαινε στη δουλειά του και βλέποντας την κατάντια της πόλης του, πήρε μια πολύ κουφή απόφαση.
Δήλωσε την παραίτησή του στο Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως ήθελε να διευρύνει την διδασκαλία του και στα έξι εκατομμύρια κατοίκους. Στους μαθητές του στο Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής αυτός ήταν γνωστός για τους περίεργους τρόπους διδασκαλίας του. Για παράδειγμα, μια φορά που επικρατούσε χάβρα στο μάθημα, κατάφερε να επαναφέρει την τάξη κατεβάζοντας τα βρακιά του. Γενικά δηλαδή, εφεύρισκε αστείους και εντελώς ανορθόδοξους τρόπους για να πετυχαίνει το σκοπό του και περιέργως, πάντα τα κατάφερνε. Για την προεκλογική καμπάνια του λοιπόν, φόρεσε μια στολή σούπερμαν, αυτοχρίστηκε 'υπερπολίτης' και αμολήθηκε στους δρόμους βάζοντας ταυτόχρονα υποψηφιότητα για δήμαρχος. Έφερε πολύ γέλιο στον κόσμο αλλά επειδή όπως έλεγαν, είχε αρκετά ειλικρινή φάτσα, τον ψήφισαν.

Ο καινούργιος δήμαρχος όμως δεν είχε καμία σχέση με τους προηγούμενους. Η πρώτη του κίνηση ήταν να προσλάβει 20 μίμους και να τους σκορπίσει στους δρόμους της πόλης. Η δουλειά τους ήταν να χλευάζουν όσους παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σιγά, θα μου πείτε. Οι πολίτες όμως (που εννοείται στα τέτοια τους οι κανόνες οδικής συμπεριφοράς), άρχισαν να συμμορφώνονται γιατί αποδείχτηκε πως τους πείραζε πολύ περισσότερο η δημόσια κοροιδία, παρά τα πρόστιμα.

Αμέσως μετά, βγήκε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έκανε ντους κατατσίτσιδος live, κλείνοντας την παροχή νερού ενώ σαπουνιζόταν, για να δείξει στους πολίτες πώς μπορούν να εξοικονομούν νερό. Και βουαλά! Η κατανάλωση νερού αμέσως έπεσε.

Όρισε Ημέρα Γυναίκας όπου οι άντρες θα φρόντιζαν τα παιδιά και οι γυναίκες θα έβγαιναν βόλτα στην πόλη. Αυτό, ήταν ανήκουστο γιατί η συγκεκριμένη πόλη ήταν πολύ επικίνδυνο μέρος τα βράδια, ενώ οι γυναίκες δεν έβγαιναν βόλτες σχεδόν ποτέ ως τότε. 700.000 γυναίκες γέμισαν τους δρόμους πανηγυρίζοντας ενώ ακόμη και o αρχηγός της αστυνομίας ήταν γυναίκα εκείνο το βράδι. Το καλύτερο; Μοίρασε στους πολίτες ταμπέλες με thumbs up και thumbs down για να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν δημόσια τις πράξεις των συμπολιτών τους. Πράγμα φυσικά που δεν έχασαν την ευκαιρία να το ξεφτιλίσουν δεόντως αλλά όλως περιέργως, ειρηνικά. Το ομαδικό κράξιμο ήταν ό,τι έπρεπε τελικά.

Γενικώς σκαρφιζόταν αστείες ή περίεργες καμπάνιες για κάθε τί που ήθελε να πετύχει, όπως όταν ζήτησε να του τηλεφωνήσει (στο προσωπικό του γραφείο μάλιστα) όποιος πολίτης συναντούσε έστω κι έναν υποδειγματικό ταξιτζή. Σύντομα, 150 τηλεφωνήματα συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί ομάδα ταξιτζίδων που ο δήμαρχος ονόμασε Ιππότες της Ζέβρας (αχαχχχ) και είχαν την προσωπική του υποστήριξη.

Ίδρυσε επίσης ταμείο εθελοντικών φόρων για όσους ήθελαν να δώσουν παραπάνω χρήματα (!) στο δημοτικό ταμείο. Φυσικά και μάζεψε χρήματα.

Τέλος, προσπαθώντας να δείξει πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή, ζωγράφισε αστέρια σε κάθε σημείο θανάτου από τροχαίο στην πόλη, πράγμα εξαιρετικά έξυπνο γιατί το αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο αλλά και ιδιαίτερα σοκαριστικό.

Όχι, δεν είναι παραμύθι. Πρόκειται για τον Κολομβιανό Antanas Mockus, τον δήμαρχο της Μποκοτά το 1993. Μετά το πέρας της θητείας του, ο παράξενος αυτός δήμαρχος, ξεκίνησε διαλέξεις αναλύοντας τα συμπεράσματά του από το κοινωνικό του πείραμα.

Ένα από τα συμπεράσματά του είναι πως η γνώση δίνει δύναμη αρκεί να καταφέρεις να τη μεταδώσεις μέσω της τέχνης, του χιούμορ και της δημιουργικότητας. Μόνο έτσι οι άνθρωποι αποδέχονται τις αλλαγές.

Όλο το άρθρο και τα αποτελέσματα των πρακτικών του: http://www.hno.harvard.edu/gazette/2004/03.11/01-mockus.html





We need clobal financial goverment !!!!

Έκθεση Ελβετικού fund .....‏

........μιλά για μελλοντικά εφιαλτικά αποτελέσματα από την επιλογή της κυβέρνησης να πάμε στο ΔΝΤ

http://www.scribd.com/full/30926662?access_key=key-lc6t8x5emyv4m68hh0v

I simulated a new budget between 2010 and 2013 according to the new package (even if I do not believe one minute that Greece can implement its new revenues and spending cuts).
Εξομοίωσα ένα νέο προυπολογισμό για το διάστημα μεταξύ 2010 και 2013 (έστω κι αν πιστεύω ούτε λεπτό ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει στη πράξη τους νέους στόχους για τα έσοδα και τις δαπάνες του δημοσίου).
Methodology
I used the data contained in the Greek Stability and Growth Programme as published in January and March 2010 that I adjusted with the new information provided this week-end, even if I do no believe that the additional 2% VAT will bring any new tax revenues
with a 4% fall in GDP (1.7% GDP growth in the SGP!).
I used a 5% interest rate on any new debt as agreed by eurozone countries for the bilateral loans (I assume the IMF rate will be the same).
EUR 6 billion economy in 2010 (6 months) and EUR 12 billion for each subsequent year.
0.7% of Vat revenues on the GDP (same as the 2% VAT increase for a full year)
3.5% GDP growth in 2013 (a bold assumption)
Μεθοδολογία
Χρησιμ0ποίησα τα στοιχεία που περιέχονται στο ΠΣΑ όπως δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 2010 αναπροσαρμόζοντας τα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά αυτή την βδομάδα, έστω κι αν αμφιβάλλω ότι η αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% δεν πρόκειται να αποδόσει επιπλέον φορολογικά έσοδα με πτώση του ΑΕΠ κατά 4% (αύξηση 1,7% προέβλεπε το ΠΣΑ!!).
Θεώρησα ότι η χώρα θα δανείζεται από εδώ και εμπρός με ένα επιτόκιο της τάξης του 5% όπως συμφώνησαν οι χώρες της ευροζώνης (υποθέτω ότι το ΔΝΤ θα δανείσει με το ίδιο επιτόκιο).
Μείωση δαπανών κατά 6 δις ? το 2010 (6μήνο) και 12 δις ? για τα επόμενα έτη
Τα έσοδα από τον ΦΠΑ να ανέρχονται στο 0,7% του ΑΕΠ (2% για ολόκληρο έτος)
3,5% αύξηση του ΑΕΠ το 2013 (τολμηρή παραδοχή)
For 2013 the computation results are:
. EUR 73 billion additional cumulated debt vs the SGP
. EUR 121 billion additional cumulated debt vs 2009
. Debt/GDP of 170%
. Budget deficit/GDP of 14%
. Interest payment / GDP of 5%
Τα αποτελέσματα των υπολογισμών για το 2013 ήταν τα εξ'ής
  • 73 δις € επιπρόσθετο χρέος σε σχέση με το ΠΣΑ
  • 121 δις€επιπρόσθετο χρέος σε σχέση με το 2009
  • Αναλογία Δημοσίου χρέους/ΑΕΠ 170%
  • Έλλειμα στο 14% του ΑΕΠ
  • Πληρωμή τόκων στο 5% του ΑΕΠ
Well, there is only one solution: rescheduling the debt whatever it costs to the European ego.
Υπάρχει μόνο μια λύση - η αναδιάθρωση του χρέους όσο κι αν κοστίζει στο εγώ της Ε.Ε
'Οπως βλέπετε η επιλογή ΑΥΤΉ οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα παρά τις αιματηρές θυσίες που θα υποβληθεί ο λαός.

Ας ελπίσουμε να μην επαληθευτούν.......

πηγή: http://citizengr.wordpress.com/

ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ‏

Είναι άραγε τυχαία όσα γίνονται ή όλα είναι προδιαγεγραμμένα?
Δείτε τα "προφητικά" ή μήπως τα περιγραφικά λόγια της σημερινής καταστάσεως

Κοινωνία σε κρίση


Σύμφωνα με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, η εκτελεστική εξουσία δεν πρέπει να θεσπίζει νόμους (αυτό είναι ρόλος της νομοθετικής εξουσίας) ούτε να τους ερμηνεύει (αυτό είναι ρόλος της δικαστικής εξουσίας)……. Στην Ελλάδα του σήμερα αυτό θυμίζει κάτι από τα εκπληκτικά επιθετικά φορ της αλάνας, τότε που πιτσιρίκια παίζαμε μπάλα στα τελευταία χωράφια της Αθήνας και λατρεύαμε το λεγόμενο “τσαντιράκι”. Τότε που περιμέναμε τη βαθιά μπαλιά του αμυντικού μιας και οφ σαιτ δεν παίζαμε τα χρόνια εκείνα και η κλοπή γινόταν ανεχτή από όλους αφού ήταν μια σου και μια μου. Τελικά τα σπασμένα τα πληρώνει η “κοινωνία” αλλά όχι εξολοκλήρου. Θα έλεγα μόνο λίγοι ή για να είμαι δίκαιος και πολιτικά ορθός μόνο οι πραγματικά αδύναμοι και οι νομοταγείς που καταλήγουν να ζουν τη βραδινή πλάνη της δίκαιης πολιτείας.

Οι υπόλοιποι; Ε οι υπόλοιποι κοντά στο πρότυπο του καραγκιόζη ως κυρίαρχη φιγούρα στο θέατρο σκιών, δουλεύουνε αλλήλους. Στη χώρα αυτή, του όλα και του τίποτα, άπαντες έχουνε άποψη για όλα και φυσικά για το ΔΝΤ. Κάτι ακούσανε, κάποιος τους είπε, διάβασαν λέει ένα άρθρο για την Αργεντινή του Μαραντόνα αλλά μάλλον θυμούνται περισσότερο την εκπληκτική ασίστ στον Κλαούντιο Κανίτζια στο Μουντιάλ του 1994, παρά τις άδειες επαναστατημένες λατινικές κατσαρόλες του 2000 φεύγα.

Δε νομίζω ότι το ΔΝΤ δεν έχει φάκελο στην αστυνομία σκέψης και ηθικής. Από το αναμορφωτήριο όμως άλλοι βγαίνουν καλύτεροι και άλλοι χειρότεροι και αυτό μάλλον μόνο η ιστορία θα το κρίνει. Δουλεύοντας για ένα από τους “δόλιους” μηχανισμούς του Μπρέτον Γουντς και δίνοντας κάθε μέρα τις ιδεολογικές μου μάχες στους πολύ δύσκολους καιρούς- για να είσαι Έλληνας και να ασκείς κοινωνική ρητορική στον μεγαλύτερο αναπτυξιακό οργανισμό του κόσμου με προϋπολογισμό 59 δισ.δολ το χρόνο- νομίζω ότι δικαιούμαι τουλάχιστον μιας άποψης μακριά από τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες του νεοΕλληνα ψευτοαριστερού, κρυφοφασίστα και πάνω απ όλα αριβίστα που με περισσή υποκρισία σηκώνει πανό με το No Pasaran της Dolores Ibárruri Gómez.

Το τι θα λέει τώρα ο κάθε ψευτοεπαναστατημένος φίλος, κολλητός ή συγγενής διόλου με ενδιαφέρει. Το πολιτικό σύστημα του κομματισμού χρεοκόπησε αλλά το ίδιο και η κοινωνία. Από τους ρεμπεσκέδες της Ναβαρίνου, τους “Che και βάρα” του Περισσού, μέχρι την πλουτοκρατία στα καμένα της Ανατολικής Αττικής…καλό ξημέρωμα μπάσταρδε.

Εκεί στον νότο…

portugalΤην ώρα που σύσσωμη η πολιτική ηγεσίας της Ευρώπης δε σταματά να επαναλαμβάνει πως η κρίση έχει σφραγίδα ελληνική και πως η Ελλάδα αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, στη χρηματιστηριακή οικονομία λαμβάνουν χώρα ιστορικές εξελίξεις που αποτυπώνουν μία πολύ διαφορετική πραγματικότητα.

Την Πέμπτη, τα ασφάλιστρα χρέους της Πορτογαλίας (CDS) απογειώθηκαν στις 449,98 μονάδες με τις πιθανότητες για πτώχευση της χώρας να υπολογίζονται (με βάση αυτά) στο 32,16%, φέρνοντας την στην 6η θέση στη λίστα με τις πιο πιθανές προς πτώχευση χώρες στον κόσμο, πάνω από το Ιράκ και τη Λετονία. Την ίδια στιγμή το επιτόκιο του 10ετούς της ομολόγου διαμορφώνονταν στο 6,47% επιβεβαιώνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο πως η Πορτογαλία δε μπορεί, πλέον, να στραφεί στην αγορά ομολόγων προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τις ανάγκες της καθώς το κόστος δανεισμού είναι απαγορευτικό. Έτσι, με διαφορά λίγων εβδομάδων από την Ελλάδα, η Πορτογαλία έφτασε στη χρηματοπιστωτική πτώχευση και στο σημείο να εξαρτάται, πια, από την Ευρώπη για να αποφύγει να μπει στο μονοπάτι και για την οικονομική πτώχευση.

Οι εξελίξεις στη χρηματιστηριακή οικονομία, ωστόσο, δεν τελειώνουν εδώ καθώς την Πέμπτη η Ιταλία είδε τα CDS της να καταγράφουν τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στον κόσμο, κατά 16,57% ή 30,94 μονάδες βάσης, με την πιθανότητα για πτώχευση της να υπολογίζεται στο 17,27%, δηλαδή εκεί που ήταν η Ελλάδα πριν λίγους μήνες. Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη καθώς δεύτερα σε αύξηση στον κόσμο ήταν τα CDS της Ισπανίας με την πιθανότητα πτώχευσης της, με βάση αυτά, να υπολογίζεται στο 21% όσο, δηλαδή και της Ιρλανδίας. Επιπλέον, στη δημοπρασία ομολόγων της Πέμπτης, η Ισπανία αναγκάστηκε να πληρώσει το υψηλότερο επιτόκιο των τελευταίων 2,5 ετών προκειμένου να προσελκύσει αγοραστές.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αγγίζει νέο ιστορικό υψηλό στο 11%, με τα spreads με το γερμανικό ομόλογο να έχουν φτάσει τις 920 μονάδες βάσης, γεγονός που σημαίνει πως οι δανειστές (που δεν υπάρχουν) ζητούν 9,20% περισσότερο επιτόκιο από την Ελλάδα απ ότι από τη Γερμανία προκειμένου να της δανείσουν. Με βάση τα στοιχεία για τα CDS όπως διαμορφώθηκαν στο κλείσιμο του Απριλίου, τα στοιχήματα που έχουν παιχτεί για την πτώχευση της Ελλάδας θα πληρώσουν 80 δις δολάρια σε περίπτωση που αυτό συμβεί (ή που η χώρα ζητήσει αναδιάρθρωση ή επιμήκυνση του χρέους της), ενώ τα στοιχήματα για την πτώχευση του ΟΤΕ θα πληρώσουν 30 δις δολάρια αν η εταιρία πτωχεύσει. Η αντίστοιχη αξία στοιχημάτων για την Πορτογαλία είναι 62 δις, για την Portugal Telecom 32 δις δολάρια, ενώ για την Ισπανία είναι 104 δις και για την Ιταλία 223 δις δολάρια. Με πρόχειρους υπολογισμούς, στο ενδεχόμενο ενός σημαντικού χρηματοπιστωτικού ευρωπαϊκού ʽδυστυχήματοςʼ, το οποίο είναι, ήδη, σε εξέλιξη, τα ποσά που θα πληρωθούν από τα κρατικά και εταιρικά CDS θα ξεπεράσουν τα 800 δις δολάρια και ανάλογα με το μέγεθος της βλάβης μπορούν να φτάσουν το 1,5 τρις δολάρια.

Και αν και το ποσό αυτό φαίνεται τεράστιο, είναι ελάχιστο μπροστά σε αυτό που τζογάρεται στην στην αγορά συναλλάγματος και συγκεκριμένα στην πτώση του ευρώ, όπου τα συμβόλαια του Απριλίου του 2010 παρουσιάζουν άνοδο έναντι των συμβολαίων του 2009, μεταξύ 200% και 400%, ενώ ο όγκος συναλλαγών των ETFs που ποντάρουν σε πτώση του ευρώ είναι κατά 2000% μεγαλύτερος απ ότι πριν 12 μήνες. Μία από τις εταιρίες που, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, έχει στήσει το παρεμβατικό παιχνίδι εναντίον του ευρώ (σε συνεργασία με την εταιρία του Σόρος) είναι η SAC Capital Advisors, του Steven Cohen, ο οποίος, με περιουσία 11,4 δις δολάρια είναι, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κέρδη τα οποία έχει κατακτήσει από τη χρηματιστηριακή κερδοσκοπία μεγάλης κλίμακας (εκκρεμούν εις βάρος του 2 μηνύσεις για ʽχρηματιστηριακή συνομωσία με σκοπό την πρόκληση κατάρρευσης της μετοχήςʼ δύο κολοσσών εταιρών εισηγμένων στο αμερικανικό χρηματιστήριο.)

Και όσο το ευρώ διαλύεται και η κρίση μεταδίδεται στην Ευρώπη με τις ταχύτητες που μόνο μέσα στη χρηματιστηριακή οικονομία μπορούν να αναπτυχθούν, η Αμερική απολαμβάνει την άνοδο του δολαρίου η οποία έσωσε το αμερικανικό νόμισμα από την, μέχρι πρότινος πιθανή, απαξίωση και εγκατάλειψη του ως το βασικότερο για τα αποθεματικά των τραπεζών νόμισμα του κόσμου, κάτι που αν συνέβαινε θα έφερνε τις ΗΠΑ στη χειρότερη οικονομική της θέση από το 1971, ενώ η Κίνα παίρνει μία μεγάλη ανάσα βλέποντας το γουάν να ανεβαίνει, ακολουθώντας το δολάριο, καθώς προσπαθεί να καθυστερήσει την άνοδο του πληθωρισμού που κινδυνεύει να τινάξει την αγορά κατοικίας της στον αέρα, προκαλώντας ένα κραχ διεθνών διαστάσεων. Την ίδια στιγμή τα CDS των τραπεζών της Αυστραλίας απογειώνονται, καθώς είναι αυτές που έχουν δανείσει τα περισσότερα κεφάλαια στις κατασκευαστικές εταιρίες που έχουν ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της πίτας στην αγορά κατοικίας της Κίνας και το μόνο που παρατείνει μία κρίση και στην Αυστραλία είναι η άνοδος του δολαρίου (πτώση του ευρώ), η οποία είναι απολύτως απαραίτητη και για τις περιφερειακές οικονομίες της Ασίας, οι οποίες υποφέρουν, επίσης, από πληθωριστικές πιέσεις καθώς είναι οικονομικά και νομισματικά συνδεδεμένες με την Κίνα.

Και μέσα σε όλα αυτά η Ελλάδα να αναγκάζεται να υιοθετήσει τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν ποτέ σε αναπτυγμένη χώρα, βαδίζοντας ολοένα και περισσότερο πιο κοντά σε μία, άνευ προηγουμένου, εν καιρώ ειρήνης, οικονομική ύφεση και κοινωνική κρίση, αλλά και το κυριότερο, ίσως, απʼ όλα, να χωρίζεται σε στρατόπεδα, από την αδυναμία της να κατανοήσει και να αποδεχτεί το αυταπόδεικτο: πως φταίει μεν για την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος αλλά και πως αυτό αποτελεί την αφορμή και όχι την αιτία για την κρίση στην οποία έχει κατρακυλήσει, η οποία εξυπηρετεί συμφέροντα που είναι απείρως μεγαλύτερα από την ίδια.

Aνατριχιαστικό αν ισχύσει.........Ο Θεος μαζί μας...‏

Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δόκτωρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.
Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μʼ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας. Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες.
Μόνο κατʼ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη. Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι... αντίστοιχο - μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως. Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού. Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερʼ ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα. Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία του στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.
Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.
Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες, στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.
Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.
Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι, όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γιʼ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.
Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομήχανους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.
Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».
Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ.
Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!
Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.
Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν.
Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντινοί μας θεωρούν σωτήρες.
Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε. Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!
Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.
Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.
Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.
Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατʼ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους. Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.
Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση. Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.
Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γ. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!
Ο μεν πρ. Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματ/τικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄γύρο. Και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων.

Be happy! Mutlu ol!‏

Βουλή....

Τι να φοράς όταν η γυναίκα σου σε ψάχνει για δουλειές.......‏

Ξανθιά κάνει μασάζ σε μαύρο

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)