Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Τα 10 ειδυλλιακά μέρη να ζεις στην Ευρώπη__‏

Το περιοδικό Forbes μετά από μεγάλη έρευνα και πολλές γνώμες από ειδικούς σε κάθε σχετικό τομέα, κατέληξε στην παρακάτω λίστα με τις 10 ιδανικές περιοχές της Ευρώπης για να μένεις. Μαντέψτε ποια βρίσκεται στο νούμερο ένα της λίστας...

10. Λιντάου
Γερμανία
Πληθυσμός: 24.540













Το μοναδικό νησί της Βαυαρίας βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Μονάχου και είναι στη λίστα του βιβλίου "1000 Μέρη Που Πρέπει Να δεις Πριν Πεθάνεις".

Περιτριγυρισμένο από τη Λίμνη Κόνστανς, έχει θέα -εκτός από την ηπειρωτική Γερμανία- στην Αυστρία και την Ελβετία και φυσικά στις Άλπεις.

Αν μένεις εκεί, τα Σαββατοκύριακα σου είναι πραγματικά ειδυλλιακά: μπορείς να νοικιάσεις βάρκα και να πεταχτείς μέχρι την πόλη Μπρέτζενς της Αυστίας, να περπατήσεις στα γραφικά σοκάκια και να απολαύσεις τον καφέ ή το παγωτό σου δίπλα στη λίμνη.

9. Μπριζ
Βέλγιο
Πληθυσμός: 117.200









Από γαστρονομική άποψη είναι ο παράδεισος: Είναι ο πλανήτης της καλύτερης σοκολάτας! Έχει καταπληκτικές μπύρες και το φημισμένο πιάτο με τις πατάτες και τα μύδια! Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που μοιάζει πραγματικά με παράδεισο. Όσοι έχετε δει την ταινία "Αποστολή Στη Μπριζ" δεν απορείτε που η Μπριζ είναι μέσα στη λίστα. Όσοι δεν το έχετε κάνει, νοικιάστε την σε DVD και προτού το καταλάβετε θα βρεθείτε να κοιτάτε αεροπορικά εισιτήρια για το Βέλγιο...

8. Μοντρό
Ελβετία
Πληθυσμός: 22.900









Μην θεωρείτε λανθασμένα ότι οι πόλεις στις ελβετικές Άλπεις είναι προορισμοί μόνο για το χειμώνα, άρα δεν θα μπορούσατε να ζήσετε εκεί τους θερινούς μήνες. Η ελβετική ριβιέρα είναι τρομερά καλόγουστη, μέσα στο πράσινο και με πεντακάθαρο αέρα και προσφέρει τα πάντα: τον χειμώνα μπορείτε να κάνετε σκι στις χιονισμένες Άλπεις, και το καλοκαίρι να κολυμπήσετε στα νερά της λίμνης.

7. Ντίτσλινγκ
Δυτικό Σάσεξ
Πληθυσμός: 2.030









Αν το Λονδίνο σας φαίνεται πολύ ακριβό, ίσως το Ντίτσλινγκ στο Σάσεξ να είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν την αυθεντική γοητεία του βρετανικού τοπίου: καταπράσινα πάρκα, γήπεδα, εντυπωσιακά κτίρια, γραφική αρχιτεκτονικη, αγροκτήματα και όλα αυτά με πρόσβαση στις μεγάλες πόλεις όπως το Μπράιτον, για να συνδυάσετε την κοσμοπολίτικη με τη... ρουστίκ ζωή.

6. Χβαρ
Κροατία
Πληθυσμός: 11.460









Το νησάκι Χβαρ στην Κροατία είναι άλλος ένας επίγειος παράδεισος. Με τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του, τα καλαίσθητα κτίρια, τα στιλάτα μπαρ και εστιατόρια καθώς και τα γραφικά δρομάκια του είναι απλκά αδύνατο να καθίσεις μέσα στο σπίτι! Σύμφωνα πάλι με το Forbes, αν για κάποιο λόγο δεν φτάσεις στο Χβαρ, μια άλλη επιλογή είναι τα μικρά νησάκια στις Δαλματικές Ακτές της Κροατίας, κάποια από τα οποία είναι κατοικημένα και άλλα εντελώς ανεξερεύνητα.

5. Λίμνη Μπλεντ
Σλοβενία
Πληθυσμός: 10.900









Αν μέχρι τώρα νομίζατε ότι η Σλοβενία δεν είναι ταξιδιωτικός προορισμός, ξανασκεφτείτε το! Όχι απλά αξίζει να την επισκεφτείς, αλλά σύμφωνα με το Forbes, αξίζει και να μένεις εκεί!Το εντυπωσιακό κάστρο του Μπλεντ, που χρονολογείται περίπου από το 1004 μ.Χ., βρίσκεται σε ένα βουνό που έχει θέα τη λίμνη, ενώ είναι περιτριγυρισμένο από πράσινο και βουνά!

4. Πιέτρασαντα
Ιταλία
Πληθυσμός: 24.600









Είναι γνωστό ότι μερικές από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης βρίσκονται στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Η μικρή πόλη Πιετρασέντα (κοντά στην Γένοβα και τη Φλωρεντία) είναι ιδανική για όσους αγαπάνε την τέχνη, καθώς είναι από μόνη της ιδιαίτερα γραφική και γεμάτη με γκαλερί. Αυτό δε σημαίνει, φυσικά, ότι δεν έχει μαζαγιά, εμπορικά κέντρα και εκπληκτικά εστιατόρια με αυθεντικό ιταλικό φαγητό.

3. Σενιόν
Γαλλία
Πληθυσμός: 994









Αν αναζητάτε μια ήρεμη ζωή σε κλειστή κοινωνία, το μεσαιωνικό χωρίο Σενιόν στην Προβάνς της Γαλλίας είναι το μέρος των ονείρων σας. Βρίσκεται ανατολικά της πόλης Αβινιόν, και η ζωή κυλάει αργά και με απόλυτη ηρεμία. Οι κάτοικοι της συνηθίζουν να πίνουν τον καφέ τους, να κάνουν ηλιοθεραπεία, να ζωγραφίζουν στην πλατεία του χωριού, χαζεύοντας το καταπράσινο τοπίο των τριγύρω βουνών.

2. Λούκα
Ιταλία
Πληθυσμός: 90.000









Εδώ έγιναν μερικά γυρίσματα της ταινίας "Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ" και αποτελεί, όχι άδικα, μια από τις ομορφότερες πόλεις της γειτονικής μας χώρας. Αν και είναι δύσκολο να βρεις σπίτι προς ενοικίαση, μπορείς πάντα να μείνεις σε ένα όμορφο διαμέρισμα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και να κυκλοφορείς με ποδήλατο. "Το ιδανικό είναι να μένεις στο κέντρο το χειμώνα, και το καλοκαίρι να φεύγεις για τις τριγύρω περιοχές" δήλωσαν οι κάτοικοι στο περιοδικό Forbes.

1. Πάτμος
Ελλάδα
Πληθυσμός: Περίπου 3.000










Ποια Μπριζ και ποια Ελβετία; Το Forbes κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι καμία από τις παραπάνω περιοχές δεν αξίζει περισσότερο από την Πάτμο! Το γιατί διάλεξαν συγκεκριμένα την Πάτμο, από τα δεκάδες νησιά, παραμένει μυστήριο και για να λέμε την αλήθεια, δεν μας νοιάζει. Ζούμε στη χώρα με το πιο ειδυλλιακό μέρος της Ευρώπης. Επικυρωμένο από το Forbes. Αυτό αρκεί.

Οι ατάκες που αγαπήσαμε (2ο μέρος)

O αρχιτεκτονας δεν υπολογισε τον ηλιο ...‏


O αρχιτεκτονας δεν υπολογισε τον ήλιο ή ήταν φαλλοκράτης?

Το ανεκδοτάκι της Τετάρτης.......

Ο Εβραίος ορθόδοξος μπαμπάς καθόταν σε μια ξαπλώστρα στην παραλία και χάζευε το μικρό του γιό που έπαιζε ανέμελα στο κύμα με το κουβαδάκι του. Ξαφνικά σηκώνεται ένα τεράστιο κύμα που παρασύρει το παιδί στα βάθη της θάλασσας και το εξαφανίζει μπροστά στα έκπληκτα μάτια του πατέρα του. Απελπισμένος ο πατέρας σηκώνει τα μάτια και τα χέρια του στον ουρανό, γονατίζει στην άμμο και αρχίζει να ουρλιάζει σα δαιμονισμένος: ΚΥΡΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....ΚΥΡΙΕΕΕΕΕ.....
Θεέ μου γύρνα πίσω το παιδί μου, Θεέ μου στείλε μου πίσω το μονακριβο γιό μου, Είναι το φώς της ζωής μου... Είναι η ζωή μου όλη....
Θεέ του Ισραήλ κάνε το θαύμα σου, στείλε πίσω τον Αλόν, Θεέ μου άκου τη φωνή του δούλου σου και λυπήσου με....
ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΙΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ξαφνικά....ένα δευτερο μεγάλο κύμα επιστρέφει το παιδί του...και τότε ό άντρας κοιτώντας τον ουρανό με ευλάβεια και ταπεινοφροσύνη ψελλίζει...

.......και το κουβαδάκι;

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)