Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ... ΛΑΘΡΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΟΡΓΑΝΑ THΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Ας μιλήσουμε επιτέλους ξεκάθαρα και να σταματήσουμε να εξωραΐζουμε την εικόνα της Αριστεράς στην Ελλάδα. Θα μιλήσουμε με στοιχεία που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει.
Ας δούμε όμως πρώτα, τα γεγονότα ένα ένα.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
1. Από την Κρήτη επιβιβάσθηκαν οι λαθρομετανάστες με την συνοδεία του ΣΥΡΙΖΑ σε καράβι, με λίστα ονομάτων των λαθρομεταναστών και πληρωμένα εισιτήρια !! Πως είναι δυνατόν να εκδόθηκαν τα υποχρεωτικώς δια νόμου ονομαστικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σε επιβάτες παρανόμους ΧΩΡΙΣ χαρτιά ;;!!
2. Έφτασαν στον Πειραιά το βράδυ τα ξημερώματα της Κυριακής 23/01 όπου τους υποδέχθηκε με συνθήματα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί αριστεριστές. Κατευθύνθηκαν οργανωμένα προς την Νομική, συνοδεία μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου και νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
3. Παραβίασαν τις πόρτες της Νομικής και εισέβαλαν στο υπό ανακαίνιση κτίριο.
4. Ο Πρύτανης της Νομικής κ.Πελεγρίνης καθώς και ο πρόεδρος της Νομικής κ. Φορτσάκης, γνώριζαν από το Σάββατο 22/01, για την επικείμενη κατάληψη και την άφιξή των λαθρομεταναστών στον Πειραιά από την Κρήτη, και είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως τόσο η αστυνομία όσο και το υπουργείο παιδείας, αλλά κανείς δεν κινητοποιήθηκε ώστε να το αποτρέψει!!! (ΓΙΑΤΙ;;)
5. Σύμφωνα με καταγγελία της παρατάξεως της ΔΑΠ στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη (η φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ δεν το διέψευσε), και σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΠΑΣΠ, έγινε πλαστογράφηση της αποφάσεως του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής από τους Συριζαίους φοιτητές !! Μιλάμε λοιπόν εκτός από την ήδη κατάφορη παραβίαση των νόμων με την διακίνηση λαθρομεταναστών, και για πλαστογραφία!
“Τονίζουμε κατηγορηματικά ότι το καινοφανές «επιχείρημα» που επιστράτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, ότι δήθεν το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής ενέκρινε την κατάληψη των μεταναστών αγγίζει τα όρια της γελοιότητας, καθώς στην απόφαση του Συλλόγου προστέθηκε μια παράγραφος πραξικοπηματικά από τη φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπογραφή του κειμένου(!!), ενδεικτική της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς τους.”
6. Την Νομική φρουρούσαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αριστεριστές δηλ. οι μπράβοι των λαθρομεταναστών.
Από τα παραπάνω αλλά και από τα ακόλουθα στοιχεία καθίσταται ηλίου φαεινότερων ότι η όλη επιχείρηση ήταν πλήρως υποκινούμενη και καθοδηγούμενη από ΣΥΡΙΖΑ - ΜΚΟ και αντιεξουσιαστές.


> Η καθημερινή σε δημοσίευμα της (27/01) αναφέρει «Πηγές του αρχηγείου της Αστυνομίας υποστηρίζουν, εξάλλου, ότι τους αλλοδαπούς συνόδευαν ομάδες αντιεξουσιαστών και ως εκ τούτου υπήρχε φόβος ότι παρέμβαση της Αστυνομίας ενδεχομένως να πυροδοτήσει κύκλο επεισοδίων. Το ενδεχόμενο μάλιστα της από κοινού δράσης αντιεξουσιαστών και μεταναστών, κυρίως από τις χώρες του Μαγκρέμπ (Αργερία, Μαρόκο), φέρεται να προβληματίζει έντονα τις διωκτικές αρχές της χώρας.» http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_27/01/2011_4303057/01
> ο αιγύπτιος Αμπντούλ Χατζί που εμφανίζεται στα τηλεπαράθυρα ΜΟΝΟ σαν "πρόεδρος του ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ" είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ!
> ο Μάρκος Χατζησάββας που εμφανίστηκε στην εκπομπή της Στεφανίδου "Αξίζει να το Ζεις" ΜΟΝΟ σαν "εκπρόσωπος ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ και αλληλεγγύης” είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ! Μάλιστα είπε ότι ήταν μια οργανωμένη κίνηση και το ΦΟΡΟΥΜ συνέβαλε μαζί με “άλλους αλληλέγγυους” στην οργάνωση και την μετακίνησή τους από 5 διαφορετικές πόλεις στην Αθήνα!
Στο βίντεο
http://www.youtube.com/user/apergiapeinas300#p/a/u/2/OVM1vMfgM5o (02:15) φαίνεται να βγαίνει χέρι χέρι με τους λαθρομετανάστες από το πλοίο !!
> οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλαβάνος και Δρίτσας ανέλαβαν τις διαπραγματεύσεις με τους εισαγγελείς ως εκπρόσωποι των λαθρομεταναστών.
Επίσης στην όλη επιχείρηση συμμετείχε και η γνωστή ανθέλληνας δικηγόρος Κούρτοβικ, η κατ’ επανάληψη συνήγορος / προστάτιδα των αντιεξουσιαστών τρομοκρατών.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αναρχικούς, έστησαν την όλη επιχείρηση αδιαφορώντας για το ότι η Ελλάδα δίνει 55,7 εκ. ευρώ επιδότηση στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών για να παραμένουν και να εργάζονται εκεί ( δήλωση βουλευτή του ΛΑΟΣ Αϊβαλιώτη στο ΜΕGA ) αλλά και για την ανεργία που καλπάζει στο 15%. Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τις δημοτικές εκλογές, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και στον παρακρατικό χώρο των κουκουλοφόρων, εφόσον γιοί βουλευτών και των δύο κομμάτων, του Νιώτη του ΠΑΣΟΚ και του Κουράκη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν συλληφθή με μολότοφ και τσεκούρια http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/5595
Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση όφειλε να συλλάβει τους δολοφόνους της Μαρφίν αλλά δεν άγγιξε τα δικά τους παιδιά με εντολές άνωθεν, αφού οι κουκουλοφόροι ενορχηστρώνονται από μυστικές υπηρεσίες. Σημειωτέον, η διακίνηση λαθρομεταναστών συνιστά κακουργηματική πράξη και η κυβέρνηση όφειλε να συλλάβει όχι μόνο τους λαθρομετανάστες αλλά και ΟΛΟΥΣ τους καθοδηγητές - διακινητές!! Αντ’ αυτού και σύμφωνα με έγγραφο βόμβα που κατέθεσε η Ν.Δ. στις 28/01 ο Αχμέντ Μοαβία (Ahmed Moawia) συντονιστής του “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ”ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για 4 ημέρες με ΟΛΑ τα έξοδα πληρωμένα από το Υπουργείο Εσωτερικών – Ραγκούση !!!!
Ναι καλά ακούσατε … ο κ. Ραγκούσης που σήμερα διαμηνύει ότι "Δεν θα γίνει καμία μαζική νομιμοποίηση" χρηματοδοτεί ερήμην του ελληνικού λαού, με χρήματα του ελληνικού λαού τον μπροστάρη για την νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών !!!

Όπως γίνεται γνωστό, από δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, «οι διοργανωτές της κατάληψης είχαν χορηγό το ελληνικό Δημόσιο, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι και χρηματοδότης της οργάνωσης που σχεδίασε και εκτέλεσε την όλη επιχείρηση. Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών εισπράττει –μέσω του Υπουργείου Απασχόλησης– μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.»


ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ και εν γένει η Αριστερά μαζί με τις επιδοτούμενες Μ.Κ.Ο. (http://gr.altermedia.info/?p=590) έχουν αναλάβει εργολαβία την προώθηση της παγκοσμιοποίησης και των υπερατλαντικών σχεδίων για μετάλλαξη της Ευρώπης σε πολυπολιτισμικό μόρφωμα. Διαβάστε τις δηλώσεις που κατά καιρούς δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες του ημερησίου τύπου, αλλά αποσιωπήθηκαν από το δημοσιογραφικό κατεστημένο των ΜΜΕ. Ιδού όλα στοιχεία:

ΒΗΜΑ 7/11/200
«Υπάρχουν κάποιοι που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τις μετακινήσεις του πληθυσμού που συνεπάγεται η παγκοσμιοποίηση για να διεγείρουν τον φόβο και το μίσος. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας». Ποιανού δηλώσεις είναι αυτές; Tης κα Παπαρήγα, του κ. Αλαβάνου ή Τσίπρα ; Όχι, είναι του κ. Τόνι Μπλέρ πρωθυπουργού της καπιταλιστικής Αγγλίας και δεξί χέρι των Αμερικανών! Πλήρη εναρμόνιση με το ιδεολογικό ύφος της εν Ελλάδι Αριστεράς.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23/04/2000
Διαβάστε δηλώσεις:
« Έννοιες όπως η εθνική κυριαρχία και η εθνική ταυτότητα εξακολουθούν να δεσπόζουν στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Παρ’ όλα αυτά, τα πιο επιτυχημένα μοντέλα κρατών θα είναι οι δημοκρατίες που εκμεταλλεύονται τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης αντί να τις απορρίπτουν. Θα εμφανιστούν περισσότερα τέτοια κράτη σε εκείνες τις περιοχές της γης που έχουν αναπτύξει τους κατάλληλους μηχανισμούς για την δημιουργία πιο ανοικτών κοινωνιών και συνόρων, την προστασία των μειονοτήτων, την προώθηση των διμερών συνεργασιών και την εμπέδωση της αρχής που υπαγορεύει ότι οι γλωσσικές και οι πολιτισμικές διαφορές στους κόλπους του ιδίου του κράτους μπορούν να αποτελέσουν πηγή δύναμης και πλούτου.
Οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερη υποχρέωση να προωθήσουν αυτά τα ιδεώδη. Η χώρα μας είναι η κοιτίδα τους και συγχρόνως αυτή που εκμεταλλεύεται σε σημαντικό βαθμό το δυναμικό και τις ιδέες της παγκοσμιοποίησης.
Αυτό ακριβώς το δυναμικό, θα προσφέρει λύσεις κάθε φορά που οι δυνάμεις οι οποίες διεκδικούν την αυτοδιάθεση θα συγκρούονται με τις δυνάμεις που επικαλούνται την εθνική κυριαρχία. Οι ΗΠΑ διευκολύνοντας την καλύτερη ένταξη των μειονοτήτων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κράτους και την μεταξύ τους συνεργασία με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, προωθούν ταυτόχρονα τις δικές τους αξίες και τα συμφέροντά τους».

Ποιανού δηλώσεις είναι αυτές; Tου αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών των Η.Π.Α. Στρόουμπ Τάλμποτ σε άρθρο του στην «Βoston Globe» που αναδημοσίευσε η Ελευθεροτυπία στις 23 Απριλίου 2000. Δηλ. η πολιτική των ανοιχτών συνόρων και της παγκοσμιοποίησης προωθείται ξεκάθαρα από τις ΗΠΑ και τα φερέφωνά της όπως ο ΟΗΕ, Παγκόσμια Κεντρική Τράπεζα, ΟΟΣΑ, ΟΑΣΕ, Ε.Κ.Τ., ΝΑΤΟ, Ε.Ε, όπου τα κόμματα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στην Ελλάδα εναρμονίζονται πλήρως.
Και για να μην ξεχνιόμαστε...

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ποιοί πρωτοστάτησαν στο δικαίωμα ψήφου των λαθρομεταναστών; Μα φυσικά τα κόμματα της Αριστεράς και ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Από πού όμως ήρθε η απόφαση αυτή; Μα φυσικά από Ε.Ε. φερέφωνο των ΗΠΑ (όπως οι ίδιοι ομολογούν) και συγκεκριμένα, το 2006 η Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. υιοθέτησε έκθεση που προβλέπει διά νόμου χορήγηση ιθαγενείας στα παιδιά των μεταναστών και δικαίωμα ψήφου (δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή 4/6/2006 και Ναυτεμπορική 13/6/2006). Το ίδιο ακριβώς νομοσχέδιο κατ΄ εντολήν της παγκοσμιοποίησης υπέβαλε ο Ραγκούσης.

Άρα ποιά κόμματα υιοθετούν ασμένως τις νόρμες της Ε.Ε. και ΗΠΑ; Μα φυσικά τα κόμματα της Αριστεράς ο δούρειος Ίππος της παγκοσμιοποίησης. Τα αριστερά κόμματα και πρώτη η κα Παπαρήγα έσπευσε να υιοθετήσει τις νόρμες της Ε.Ε με δηλώσεις της στις 28/12/2009 ζητώντας ψήφο για όλους χωρίς όρους καταγγέλλοντας τους διαφωνούντες ως ρατσιστές. Τι υποκρισία θεέ μου! Από την μία στις ευρωεκλογές να φωνάζει όχι στον ευρωμονόδρομο, έξω από την Ε.Ε. και από την άλλη να υιοθετεί τις νόρμες τις Ε.Ε. (βλ. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/h_4340.html )


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα. Δυστυχώς όχι μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα υπηρετούν την παγκοσμιοποίηση αλλά και η δυναμική, τρομοκρατική Αριστερά έχει αναλάβει εργολαβία την προώθηση της παγκοσμιοποίησης με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, και φυσικά το ίδιο το Σύνταγμα που ποτέ δεν πίστεψε ως μη αστικό κόμμα.

Η κατάληψη της Νομικής αλλά και άλλων Πανεπιστημίων (Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Πατρών κ.α.) από τους παρακρατικούς μπράβους της αριστεράς με προκάλυμμα μεταναστευτικής θολοκουλτούρας, προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, προκαλεί την ίδια την κοινωνία με ανεξέλεγκτες και απρόβλεπτες καταστάσεις που το κυβερνών κόμμα δεν θέλει να ελέγξει., διότι κράτος και παρακράτος είναι παραδομένο σε εξωθεσμικά κέντρα. Ετοιμάζονται κοινωνικές εκρήξεις στα πλαίσια της επελαύνουσας παγκοσμιοποίησης (Τυνησία, Αίγυπτος) που θα ναρκοθετήσουν την εθνική μας κυριαρχία. Η κατάληψη της Νομικής από καθοδηγούμενους λαθρομετανάστες είναι η κορυφή του παγόβουνου και ασκούν πίεση στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας για την προώθηση των αμερικανικών σχεδίων.

Οι λαθρομετανάστες μας απειλούν ότι θα τερματίσουν την ζωή τους, και "διεκδικούν" όχι μόνο τα δικαιώματά τους (ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;;) και την νομιμοποίησή τους άνευ όρων (!!!), αλλά και όλων των λαθρομεταναστών στην ΕΛΛΑΔΑ (!!!) δασκαλεμένοι καλά από τον αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών των Η.Π.Α. Στρόουμπ Τάλμποτ μέσω των Μ.Κ.Ο. και Συριζοαριστεριστών.

Σας αποκαλύπτουμε το στημένο σκηνικό για να μην τρέφετε φρούδες ελπίδες για το κομματικό κατεστημένο που οδηγεί την πατρίδα μας στην εθνική αποδόμηση και στην φαλκίδευση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων.

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΛΟΓΟΙ

Όσα χρειάζεται να ξέρετε για το ενιαίο μισθολόγιο

Πάνω από 1.300 ευρώ τον χρόνο θα χάσουν 770.000 δημόσιοι υπάλληλοι εάν εφαρμοστεί καθολικά το σχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο που οριστικοποιεί η κυβέρνηση με την τρόικα με στόχο να εξοικονομηθεί ετησίως δαπάνη ενός 1 δισ. ευρώ. Και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα μπει μαχαίρι στις ειδικές αμοιβές και τα προνομιακά επιδόματα και θα εξισωθούν οι απολαβές σε όλους τους εργαζομένους που θα πρέπει να έχουν τα ίδια προσόντα και τα ίδια χρόνια υπηρεσίας, ανεξαρτήτως του υπουργείου ή του δημόσιου φορέα που δουλεύουν.

Με το ενιαίο μισθολόγιο καταργούνται πολλά από τα ειδικά επιδόματα ενώ οι υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά προσόντα θα έχουν τις ίδιες σχεδόν αμοιβές.

Οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες σε όσους μέχρι σήμερα παίρνουν «γενναιόδωρα» επιδόματα. Εξετάζεται μάλιστα και ένα ακραίο σενάριο που προβλέπει ότι τα υψηλά επιδόματα του υπουργείου Οικονομικών (ΔΕΤΕ, ΔΙΒΕΤ) θα αποδίδονται μόνο ως bonus για την είσπραξης εσόδων σε εφοριακούς - τελωνειακούς και όχι σε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου.

Σύμφωνα με την επιταγή της τρόικα, πρέπει να συνδεθούν τα επιδόματα με την παραγωγικότητα ενώ «υποδείξεις» έχει κάνει και το ΔΝΤ που ζητά, να μειωθεί και η αναλογία των επιδομάτων ως προς τους βασικούς μισθούς.

Στο βασικό σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προβλέπετε να εφαρμοστεί το μοντέλο εξιχνίασης των ΔΕΚΟ σε όλο το δημόσιο τομέα ενώ μισθολογικές αυξήσεις λόγω της αλλαγής του κλιμακίου (ωριμάνσεις), θα χορηγούνται κάθε 3-4 χρόνια αντί κάθε 2 χρόνια, όπως γίνεται σήμερα.

Από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου το καλοκαίρι του 2011, θα καθιερωθεί πλαφόν αμοιβών 4.000 ευρώ για όλη την ιεραρχία από τους γενικούς διευθυντές και κάτω. Το πλαφόν των 5.800 ευρώ θα κρατήσουν κατ' εξαίρεση, γενικοί γραμματείς, διοικητές και πρόεδροι οργανισμών.

Η πίεση για τέταρτη συνεχή χρονιά στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων θα ενταθεί με νέες περικοπές στα κονδύλια για υπερωρίες, για εκτός έδρας μετακινήσεις, για συμμετοχή σε συμβούλια και επιτροπές

Το ενιαίο μισθολόγιο θα συνδυαστεί και με τις νέες παρεμβάσεις στο δημόσιο που εξεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα και προβλέπουν μετατάξεις για πλεονάζον προσωπικό, χωρίς να διατηρούν την διαφορά μισθού στην νέα υπηρεσία περαιτέρω μείωση ή ακόμη και η πλήρης κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας, μαζί με την επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο.

The global debt clock


http://www.economist.com/content/global_debt_clock

The clock is ticking. Every second, it seems, someone in the world takes on more debt. The idea of a debt clock for an individual nation is familiar to anyone who has been to Times Square in New York, where the American public shortfall is revealed. Our clock shows the global figure for all (or almost all) government debts in dollar terms.

Does it matter? After all, world governments owe the money to their own citizens, not to the Martians. But the rising total is important for two reasons. First, when debt rises faster than economic output (as it has been doing in recent years), higher government debt implies more state interference in the economy and higher taxes in the future. Second, debt must be rolled over at regular intervals. This creates a recurring popularity test for individual governments, rather as reality TV show contestants face a public phone vote every week. Fail that vote, as the Greek government did in early 2010, and the country can be plunged into imminent crisis. So the higher the global government debt total, the greater the risk of fiscal crisis, and the bigger the economic impact such crises will have.

Notes:

  • This interactive map displays gross government debt for the globe. The clock covers 99% of the world based upon GDP.
  • Debt figures are derived from national definitions and therefore may vary from country to country.
  • The clock shows the estimated debt at the point corresponding to the current date and time in whatever year you are viewing; this is why it increases even when you view past or future years.
  • The debt clock uses the latest available data, is updated on a quarterly basis and assumes that the fiscal year ends in December.

Amazing !!!!

Η μυστική συμφωνία για τα Ίμια

Το φως της δημοσιότητας είδε η επιστολή που αποτυπώνει τις δεσμεύσεις Ελλάδας και Τουρκίας για τα Ίμια, 15 χρόνια μετά την κρίση που παραλίγο να οδηγήσει σε πόλεμο. Τι προέβλεπε, ποιος ο ρόλος των ΗΠΑ και πώς οι βραχονησίδες μετατράπηκαν σε "γκρίζα ζώνη" (Pics)

Τη δέσμευση να απομακρύνουν στρατιώτες, πλοία και σημαίες από τα Ίμια και να μην επιστρέψουν στην περιοχή, είχαν αναλάβει Ελλάδα και Τουρκία, ώστε να λήξει η κρίση που είχε δημιουργηθεί, σύμφωνα με επίσημη επιστολή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής", η συμφωνία αποτυπώθηκε σε επιστολή που απέστειλε ο τότε Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Γουόρεν Κρίστοφερ, προς τους ομολόγους του Ελλάδας και Τουρκίας με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1996.

Με αυτή τη συμφωνία οι ΗΠΑ αναλάμβαναν τον ρόλο του εγγυητή, ώστε να αποτραπεί νέο επεισόδιο, σε περίπτωση που κάποιο από τα μέρη δεν τηρούσε τις προφορικές δεσμεύσεις.

"Οι διαβεβαιώσεις που μας προσέφεραν η Ελλάδα και η Τουρκία ότι θα απομάκρυναν τα πλοία, το προσωπικό και τις σημαίες -με ένα αλληλοδιαδοχικό και συντονισμένο τρόπο- επέτρεψε σε κάθε πλευρά να υποχωρήσει από το χείλος (του πολέμου) με αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση της (μιας χώρας) μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα τοποθετήσει τη σημαία της ή οπλισμένο προσωπικό της στις νησίδες ούτε θα τοποθετήσει πλοία κοντά στις νησίδες. Προσδίδουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτή τη διαβεβαίωση από ένα σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Προσδίδουμε εξίσου μεγάλη βαρύτητα στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησής σας ως προς τα ίδια, και το έχουμε διαβιβάσει προφορικά και γραπτώς στην κυβέρνηση της (άλλης χώρας)" αναφέρει ο κ. Κρίστοφερ στην επιστολή.

Η επιστολή επιδόθηκε στους κκ Πάγκαλο και Μπαϊκάλ, από τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Νάιλς και τον επιτετραμμένο των ΗΠΑ στην Άγκυρα Φράνσις Ριτσαρντόουν.

Για πολλούς η δέσμευση της Ελλάδας, έκανε την περιοχή των Ιμίων "γκρίζα ζώνη", ενώ όπως αναφέρει η "Καθημερινή", μετά τα Ίμια, ακολούθησε νέα πρόκληση της Τουρκίας, που προσπάθησε να αμφισβητήσει την ελληνικότητα και της Καλολίμνου.

Η κρίση των Ιμίων

Η κρίση των Ιμίων ξεκίνησε με αφορμή την προσάραξη πλοίου στις ελληνικές βραχονησίδες και λίγο έλειψε να οδηγήσει σε ένοπλη σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας.

Τελικά με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ, και κυρίως των ΗΠΑ, η ένταση εκτονώθηκε και οι δύο χώρες απέσυραν τους στόλους τους.

Ο τότε δήμαρχος της Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός ότι η Τουρκία εγείρει εδαφικές αξιώσεις στα Ίμια, ύψωσε την ελληνική σημαία σε ένα από αυτά τα δύο νησιά στις 25 Ιανουαρίου 1996, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου Γ. Ριόλα, έναν ιερέα και δύο κατοίκους του νησιού.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες με την ελληνική σημαία υψωμένη στα Ίμια, κάτι που προκάλεσε σάλο στην κοινή γνώμη της Τουρκίας. Δύο δημοσιογράφοι του γραφείου της εφημερίδας Χουριέτ στη Σμύρνη, μετέβησαν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική σημαία.

Η όλη επιχείρηση των δημοσιογράφων βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στη Χουριέτ. Το γεγονός αυτό πήρε σημαντικές διαστάσεις. Σύντομα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά σκάφη κινήθηκαν στην περιοχή.

Η κρίση κλιμακώθηκε τις επόμενες μέρες. Στις 28 Ιανουαρίου 1996 το περιπολικό "Αντωνίου" του Πολεμικού Ναυτικού κατέβασε την τουρκική σημαία και ύψωσε την ελληνική. Επίσης, το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου, Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μεγάλη Ίμια χωρίς να τους αντιληφθούν τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά.

Στις 29 Ιανουαρίου, ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά. Στις 30 Ιανουαρίου, η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ δηλώνει μέσα στην Τουρκική βουλή ότι την επόμενη μέρα η Ελληνική σημαία θα έχει κατέβει από τα Ίμια.

Τρεις Έλληνες νεκροί

Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 01:40 Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια. Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν.

Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Η επίσημη θέση του Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου.

Ωστόσο, υπάρχει διαδεδομένη στην Ελλάδα η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους Τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί, και ότι η αληθινή αιτία της πτώσης αποκρύφτηκε προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο.

Τα ανθρωπάκια

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_30/01/2011_1294328



Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας είναι το γεγονός ότι ανθρωπάκια, πολύ μικρά ανθρωπάκια βρέθηκαν σε κρίσιμες θέσεις ευθύνης στην ελληνική κοινωνία. Μετριότατοι ακαδημαϊκοί έγιναν πρυτάνεις.

Οχι λόγω λαμπρής ακαδημαϊκής καριέρας, αλλά λόγω της υποστήριξης φοιτητικών παρατάξεων, συνδικαλιστών «μονιμάδων» και δημοσίων σχέσεων. Ανθρωποι φοβισμένοι, θέλουν να περάσει η θητεία τους χωρίς μπελάδες, χωρίς αντιπαραθέσεις και, ει δυνατόν, χωρίς να αλλάξει τίποτα στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Μετριότατοι δικηγορίσκοι ή άνθρωποι που δεν είχαν κολλήσει ούτε ένα ένσημο, εκτός από παρουσίες σε φοιτητικά αμφιθέατρα, βρέθηκαν επίσης σε υπουργικές καρέκλες. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να διορίζουν κανένα δικό τους, να τα έχουν καλά με τους συνδικαλιστές, να μοιράζουν κανένα παραπολιτικό σε καμιά φυλλάδα και να προσεύχονται μην τους τύχει καμιά στραβή.

Τα ανθρωπάκια βρέθηκαν σε ανώτατες θέσεις όμως και στον στρατό και την αστυνομία, στην καρδιά, δηλαδή, του κράτους όπου, θεωρητικά, δεν χωρούν εκπτώσεις. Θυμάμαι ακόμη και ανατριχιάζω έναν ανώτατο αξιωματικό του στρατού που έπαιξε κάποιον ρόλο στα Ιμια να τρέμει και να μου λέει: «Kι εγώ δεν ξέρω πώς έφτασα στη θέση που είχα τότε, αλλά καλά να ’ναι το ΠΑΣΟΚ...». Η ξεφτίλα ήταν τέτοια, που στις προαγωγές δεν είχε σημασία αν ήξερες αγγλικά ή αν είχες σπουδάσει κάτι παραπάνω, αλλά το αν ήσουν του Σκουλαρίκη ή του Γκελεστάθη.

Τα ανθρωπάκια έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι όλοι «καλοί άνθρωποι» και δεν νιώθουν ότι είναι τόσο μικρά σε σχέση με τις προσδοκίες του θεσμού που υπηρετούν. Υποθέτω, είναι σαν να είναι κάποιος ο έκτος από τους επτά νάνους· δεν νιώθει ιδιαίτερα κοντός...

Το άλλο τους χαρακτηριστικό είναι πως όταν έρχονται τα δύσκολα, καταρρέουν. Δεν ξέρουν τι να κάνουν, δεν θέλουν μπελάδες, θέλουν την ησυχία τους. Τους είναι αδύνατον να πάρουν μιαν απόφαση με κόστος, να βρουν το θάρρος και να κάνουν αυτό που απαιτεί η θέση τους. Τα ανθρωπάκια είναι τόσο εθισμένα στην ίντριγκα, στη διαπλοκή και στις δημόσιες σχέσεις, που αδυνατούν να σκεφθούν, έστω και για ένα δευτερόλεπτο, σαν ηγέτες ενός συγκροτημένου κράτους.

Από την άλλη μεριά έχεις τις φωτεινές εξαιρέσεις, τους πολλούς ανώνυμους λεβέντες του χρέους, που κάνουν τη δουλειά, τιμούν τη θέση τους και κρατούν αυτήν τη χώρα όρθια ακόμη. Μπορεί να είναι πιλότοι που πετούν στις πιο αντίξοες συνθήκες, με λίγα λεφτά, πάνω από το Φαρμακονήσι όταν εμφανίζονται προκλητικά τα τουρκικά αεροσκάφη. Μπορεί να είναι πρυτάνεις και καθηγητές σε διάφορα πανεπιστήμια, που τα προστατεύουν από τις μαφίες και τις συμμορίες χωρίς να κάνουν πολλή φασαρία. Μπορεί να είναι ένας αξιωματικός της αστυνομίας που κοιμάται στο γραφείο του, παίρνει 1.300 ευρώ τον μήνα, αλλά προστατεύει την κοινωνία από βαρεμένους, παράφρονες που θέλουν να τα κάψουν όλα αν μπορούν. Μπορεί, τέλος, να είναι ένας ικανός, έντιμος δημόσιος υπάλληλος που κρατάει μια ολόκληρη υπηρεσία, ενώ γύρω του η πλειοψηφία... πλέκει ή παίζει τέτρις και η πολιτική ηγεσία ασχολείται με ρουσφέτια.

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους, πληρώνονται λίγο και μας επιτρέπουν ακόμη να λέμε ότι υπάρχει κράτος στην Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι πώς θα αλλάξουμε οριστικά και αμετάκλητα τους μηχανισμούς και θεσμούς που επιτρέπουν σε «νούμερα», σε ανθρωπάκια, να φτάνουν στην κορυφή διαφόρων θεσμών του δημοσίου βίου. Η αλήθεια είναι πως σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως π. χ. στην αστυνομία ή στον στρατό, σπανίζουν πια τα «νούμερα» και συναντάς όλο και περισσότερο επαγγελματίες με άποψη και θάρρος. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για τα πανεπιστήμια...

Την Τεταρτη ολη η Θεσσαλονικη...

...τρωει το ιδιο φαγητο;

Η επανασταση του αυτονοητου...

Ηταν καραφλας;

Κρυο και χιονια στην Νεα Υορκη...

Πολωνια,30 ΙΑΝ 2011

Winter sports

Ελβετια,23 ΙΑΝ 2011

Αυλαια για την Καιτη Λαμπροπουλου..

Συρος

Το θρυλικο πλοιο ''Νεραιδα''

Αιγινα-Μεθανα-Πορος-Υδρα-Ερμιονη-Σπετσες-Λεωνιδιον

Έρευνα: Ορθή χρήση του κόματος.

Το κείμενο : "Αν ο άνδρας ήξερε πραγματικά την αξία που έχει η γυναίκα θα πήγαινε στα τέσσερα".

Όλες οι γυναίκες: "Αν ο άνδρας ήξερε πραγματικά την αξία που έχει η γυναίκα, θα πήγαινε στα τέσσερα".

Όλοι οι άντρες: "Αν ο άνδρας ήξερε πραγματικά την αξία που έχει, η γυναίκα θα πήγαινε στα τέσσερα".

Τυροπιτάδικο‏

Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο!!!

Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα όσοι περνούν έξω από τον χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα

(π.χ. ύστερα από 2 χρόνια) να μπορώ να τους πουλώ τυρόπιτες (τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν)!!!

Όχι δεν είμαι βλαμμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη

πρακτική των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό

μας δίκτυο και εισπράττουν διόδια για έργα που δεν έχουν ακόμα κατασκευάσει.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την

παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων, όταν θα είμαι βέβαια έτοιμος!!!

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)