Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

2 ΧΡΟΝΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Μελλοντική φιλοδοξία η ίδρυση Κοινωνικού Γηροκομείου για Ανασφάλιστους ηλικιωμένους

• 300 εθελοντές γιατροί, 40.000 επισκέψεις, 900.000  δωρεάν φάρμακα σε όλη την Ελλάδα

Με την ευκαιρία της  συμπλήρωσης  δύο  χρόνων προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους εμπερίστατους συμπολίτες μας, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του έργου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην εκδήλωση, η οποία  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 στην Παλιά Βουλή, συμμετείχαν γιατροί, εθελοντές, ασθενείς ,εκπρόσωποι της πολιτικής και επιστημονικής ζωής της χώρας και πλήθος κόσμου. Ειδικότερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με 300 εθελοντές γιατρούς, αριθμεί 40.000 ιατρικές επισκέψεις, έχει χορηγήσει 550.000 δωρεάν φάρμακα στην Αττική και  στις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές, στηρίζοντας 35 δημους της Αττικής, 42 δήμους της Περιφέρειας, 26 Μητροπόλεις και 30 ενορίες της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς επίσης και 18 ιδρύματα, άσυλα και φορείς.

Ταυτόχρονα μέσα από τη δράση του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία» συγκεντρώσαμε 750.000 φάρμακα ενώ 150.000 φάρμακα παραδόθηκαν από την Κοινωνική τράπεζα Φαρμάκων του ΣΦΕΕ. Παράλληλα, δεκάδες φαρμακοποιοί και απλοί πολίτες, κατακλύζουν καθημερινά το Ιατρείο, προσφέροντας φάρμακα για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Ο  Πρόεδρος  του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης απηύθυνε εθνικό κάλεσμα εθελοντισμού αναφερόμενος στο έργο του ιατρείου και στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών που έχει καλύψει τα δύο χρόνια της λειτουργίας του, τονίζοντας: «Χιλιάδες ασθενείς σώθηκαν, καρκινοπαθείς βρήκαν το φάρμακό τους, παραμελημένες έγκυοι υποβλήθηκαν σε όλες τις εξετάσεις, παιδιά έκανα το εμβόλιό τους…

Κλείνοντας 2 χρόνια λειτουργίας σε ένα θεσμό που ξεκίνησε ταπεινά, δειλά, και δόξα το Θεω, γιγαντώθηκε στην πιο μεγάλη ελληνική δομή που υπάρχει, ένα είναι το ΜΗΝΥΜΑ: Πρέπει να συνεχίσουμε για εκείνους που σου απλώνουν το χέρι. Αν δε τους το κρατήσεις, θα χαθούν…Και μπορεί να μην φταιει ο καθένας από μας που θα χαθουν, όμως φταίμε όλοι μαζί γιατί μπορούσαμε να τους σώσουμε, ως γιατροί, ως εθελοντές, ως άνθρωποι».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ.Πατούλης στο όραμα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για ένα Κοινωνικό Γηροκομείο που θα φιλοξενεί ανασφάλιστους και άπορους ηλικιωμένους που χρήζουν ιατροκοινωνική φροντίδα: «…να φτιάξουμε ένα γηροκομείο  για τους ανασφάλιστους και άπορους ηλικιωμένους για να έχουν το γιατρό τους, το φάρμακό τους, τη φροντίδα που χρειάζονται και αξίζουν στη ζωή που τους απέμεινε… Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το ΘΕΛΟΥΜΕ, τοτε ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ μια μέρα θα το ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ.»


Από την πλευρά του  ο  Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας επισήμανε ότι: «300-400 ασθενείς καθημερινά περνούν το κατώφλι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Έχουμε χορηγήσει 550.000 δωρεάν φάρμακα στην Αττική και  στις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές. 2 χρόνια τώρα προσχωρούμε μαζί να στηρίξουμε την ελπίδα και την αντοχή του κόσμου, με ειλικρινή σεβασμό στην αξία του κάθε ανθρωπίνου προσώπου ως ασθενή.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής είναι το παράθυρο της  ελπίδας στον συνάνθρωπο που υποφέρει. Στην Αρχιεπισκοπή και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έρχονται μανάδες που δεν μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να πάρουν τη θεραπεία τους.

Η Εκκλησία, έχει ένα σκοπό: να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις τον άνθρωπο, να τον στηρίξει ψυχικά, να τον δυναμώσει, να του δώσει κουράγιο στη πορεία της ζωής, να μάθει το νόημα και τον σκοπό της ζωής.

Ο Χριστός μας είπε για το νόημα της ζωής ν’ αγαπήσεις τον Θεό με όλη την δύναμη και τον συνάνθρωπό σου σαν τον εαυτό σου. Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε με όλους τους εθελοντές μας, όλοι μαζί, σε ένα έργο ιατρικής διακονίας με μοναδικό στόχο να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή»

Στα πλαίσια λειτουργίας  Παραρτήματος  του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην ΓΣΕΒΕΕ  ο Πρόεδρος της Γιώργος Καββαθάς επεσήμανε ότι σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΕ υπάρχουν περισσότεροι από 350.000 ανασφάλιστοι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους με αποτέλεσμα τουλάχιστον 1 εκατομμύριο πολίτες (άμεσα και προστατευόμενα μέλη) να μην έχουν ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη . «Το κοινωνικό ιατρείο της ΓΣΕΒΕΕ φιλοδοξεί ν αποτελέσει τον κεντρικό άξονα πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Αττική για όλους τους ανασφάλιστους επαγγελματιοβιοτέχνες  και εμπόρους», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Παναγής Καρέλλας τόνισε τη σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης στους ανέργους τα δύο χρόνια εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς, και έδωσε για όλους τους ανασφάλιστους μήνυμα ελπίδας και προοπτικής λέγοντας: «Στο ταξίδι που ξεκινήσαμε καλούμε όσους και όσες θέλουν να μοιραστούμε κοινά ιδανικά, αρχές και αξίες.»
Χαιρετισμό απηύθυνε ο  επίτιμος Πρόεδρος  του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνων  Σωτήρης  Ρηγάκης  και ο Διοικητής του ΕΛΠΙΣ Θοδωρής Γιάνναρος.


Θέλετε να μάθετε που ανήκετε πολιτικά; Κάντε το τεστ

Θέλετε να διαπιστώσετε μέσα από 20 απλές ερωτήσεις που ανήκετε πολιτικά; Αν ναι, δεν έχετε παρά να κάνετε το παρακάτω τεστ.
Δοκιμάστε το ΕΔΩ.

Αλλαγές και οδηγίες για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2014

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να υποβάλουν τις αιτήσεις - δηλώσεις συμμετοχής για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014.
Σύμφωνα με τη σχετική  Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία για να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, στο Λύκειο το οποίο φοιτούν, έως τις 25 Φεβρουαρίου 2014.
Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη χρονιά φέτος, δεν θα υπάρχει ως επιλογή η εισαγωγή σε Αστυνομικές Σχολές, αφού υπάρχει «πάγωμα», για τα έτη 2013 - 2014.
Μία ακόμη αλλαγή αφορά τους υποψήφιους για το Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Μέσων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, οι οποίοι δεν θα εξετάζονται πλέον στα Ειδικά Μαθήματα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, όπως ίσχυε μέχρι πέρσι.
Οι γενικές οδηγίες
- Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται την αίτηση, είτε από το Λύκειο όπου φοιτούν, είτε από το διαδίκτυο, στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου ΠΑΙ.Θ. www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ ΤΕΕ/Έντυπα Εξετάσεων.
- Οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που επιθυμούν να εξεταστούν, την κατεύθυνση την οποία ακολουθούν και τυχόν ειδικά μαθήματα που είναι υποχρεωτικά για την εισαγωγή σε ορισμένες Σχολές Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
- Για όσους επιθυμούν να δηλώσουν την εισαγωγή τους σε Οικονομικές Σχολές θα πρέπει να επιλέξουν την πανελλαδική εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και υποχρεωτικά ως δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας τα «Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής».
- Στην αίτηση υπάρχει επιλογή εισαγωγής σε Αστυνομικές Σχολές, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε αστυνομικούς και όχι σε υποψηφίους ιδιώτες, και αφορά μόνο τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.
- Όσοι μαθητές δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα πρέπει την ίδια χρονική περίοδο (10 - 25 Φεβρουαρίου 2014) να κάνουν σχετική δήλωση στο Λύκειο όπου φοιτούν. Αποκλείονται για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσα στο 2014, μπορούν όμως να συμμετάσχουν οποιαδήποτε άλλη χρονιά, τηρουμένων των προθεσμιών για τη σχετική δήλωση.
- Σχετικά με τους υποψηφίους που επιθυμούν την εισαγωγή τους με το 10%, η οποία δεν εμπεριέχει νέα εξέταση, η εγκύκλιος επισημαίνει ότι, μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις εξετάσεις του 2013 έχουν αυτήν την επιλογή.
- Για την εισαγωγή σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και σε Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να υποβληθούν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.
Ελεύθερος Τύπος

Τίτλοι τέλους για τον ΕΟΠΥΥ - νέος φορέας το ΠΕΔΥ

Τίτλοι τέλους μπήκαν χθες στον ΕΟΠΥΥ με τη  μορφή που είχε έως τώρα, καθώς η Βουλή ψήφισε επί της αρχής τον νόμο για την ίδρυση του νέου φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με την ονομασία Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Το νομοσχέδιο υπερψηφίσθηκε με 151 ψήφους βουλευτών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ (υπήρχαν τρεις απόντες) και του ανεξάρτητου βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη. Την ίδια ώρα, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προχώρησαν σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στις διατάξεις του νέου νόμου.
Ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί πλέον μόνο ως ασφαλιστικός οργανισμός και θα αγοράζει υπηρεσίες (εξετάσεις κ.λπ.) για λογαριασμό των ασφαλισμένων του. Στο ΠΕΔΥ θα έχουν πρόσβαση όλοι οι έλληνες πολίτες και θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας.
 Το ΠΕΔΥ θα θέσει κάτω από την ομπρέλα του όλες τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, δηλαδή τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην πολυϊατρεία ΙΚΑ) και τα Κέντρα Υγείας. Αυτά, φεύγουν πλέον από τη διοικητική αρμοδιότητα των δημόσιων νοσοκομείων και θα υπαχθούν μαζί με τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ στις Διοικήσεις Υγειονομικών Υπηρεσιών (ΔΥΠΕ).

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Διευκρινίζεται ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ προς τις ΔΥΠΕ, οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης θα παρέχονται στους ασφαλισμένους από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, τα Κέντρα Υγείας και τους συμβεβλημένους γιατρούς.
Την ίδια στιγμή θεσπίζεται ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού. Δηλαδή ενός γιατρού που θα επιλέγει κάθε πολίτης, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη της εξέτασης, της παρακολούθησης του ασθενούς, της παραπομπής του σε νοσοκομείο, της ενημέρωσης προσωπικού ιατρικού φακέλου.
Παράλληλα, ο οικογενειακός γιατρός θα έχει μεγάλη ευθύνη, καθώς μαζί με τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των πολυϊατρείων θα λειτουργούν ως φίλτρο περιστατικών προκειμένου να αδειάσουν από τα απλά περιστατικά τα νοσοκομεία. Κάθε ασφαλισμένος μπορεί να αλλάξει οικογενειακό γιατρό μία φορά το έτος.
Επιπλέον, τα Κέντρα Υγείας δύνανται να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο, την απόφαση όμως θα λαμβάνουν οι διοικητές κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας.
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, που θα αποφασίσουν να εργαστούν στο ΠΕΔΥ είναι υποχρεωμένοι να κλείσουν τα ιατρεία τους, καθώς θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Εως ότου όμως μεταφερθούν στις νέες θέσεις, τόσο οι γιατροί όσο και οι λοιποί εργαζόμενοι, τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν μήνα. Το διάστημα αυτό θα λαμβάνουν τα τρία τέταρτα των αποδοχών τους.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. «Κατά» του νομοσχεδίου ψήφισαν 119 βουλευτές της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση, που θα προκαλέσει μεγαλύτερη αποδυνάμωση των δομών παροχής δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης των πολιτών».
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο υδράργυρος της αντιπαράθεσης χτύπησε κόκκινο με την αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ενσαρκώνει τις χειρότερες παραδόσεις ψηφοθηρίας και πολιτικού καιροσκοπισμού». Επικαλέστηκε μάλιστα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, επισημαίνοντας ότι «το μόνο σημείο σύγκρουσης είναι το θέμα των εργασιακών σχέσεων των γιατρών. Υιοθετήσαμε την προ τριμήνου πρότασή σας και εσείς δεν ψηφίζετε την προ τριμήνου πρότασή σας. Είστε παράδειγμα προς αποφυγήν».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)