Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Απ΄το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο / Ellinofreneia H TAINIA


Η πρώτη ταινία της «Ελληνοφρένειας» με τίτλο "Από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο" διανεμήθηκε την Κυριακή με τη «Real News». Πρόκειται για «ένα μνημονιακό DVD για τους χρεωμένους Έλληνες που δεν πρέπει να λείπει από κανένα...δάνειο» διάρκειας 60 λεπτών, με τη συμμετοχή των...
Λάκη Λαζόπουλου και Μίρκας Παπακωνσταντίνου.

Σανίδα σωτηρίας ο τουρισμός

Ρυθμιστής της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύεται ο κλάδος του τουρισμού για το 2011, με τις διεθνείς αφίξεις να αυξάνονται καθημερινά και κυρίως στην περίοδο των εορτών.

Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει διψήφια ποσοστά αύξησης σε έσοδα, ενώ χάρη στον τουρισμό συγκρατήθηκε φέτος η αύξηση της ανεργίας κατά 1 - 2 εκατοστιαίες μονάδες.

Ο τζίρος των αφίξεων

Λίγες ώρες πριν την έλευση του 2012, οι αφίξεις των τουριστών αναμένεται να φτάσουν τα 16,5 εκατομμύρια και τα τουριστικά έσοδα να σημειώσουν άνοδο πάνω από 10% σε σχέση με πέρυσι.

Η εξαιρετικά καλή πορεία του ελληνικού τουρισμού για την φετινή χρονιά αποδεικνύεται και από τα στοιχεία του Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου, όπου η αύξηση των αφίξεων ανέρχεται στο 8,93%, καθώς στο ενδεκάμηνο είχαμε 11.356.422 επισκέπτες έναντι 10.425.124 τουριστών το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Οι επισκέπτες σε αριθμούς

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ για το ενδεκάμηνο, τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν τα αεροδρόμια της Κω και Ρόδου με ποσοστό 22,25 και 22,27% αντίστοιχα και ακολουθούν το Ηράκλειο με 12,61%, η Θεσσαλονίκη με 11,18%, τα Χανιά με 10,75%, η Σαντορίνη με 10,36%, η Σάμος με 8,58%, η Κέρκυρα με 8,19%, η Ζάκυνθος με 6,75%, η Σκιάθος με 5,99% και το Ακτιο με 0,26%.

Για τα επόμενα χρόνια ο ρόλος του τουρισμός αναμένεται να είναι καταλυτικός για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Προς επίρρωση αυτού, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διενήργησε η McKinsey για λογαριασμό του ΣΕΒ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, 220.000 νέες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν από την αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος στον πιο δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Μέχρι το 2021 η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της Ελλάδας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1/5 γεγονός που σημαίνει ότι η Άμεση Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία του τουρισμού (άμεση και έμμεση συνεισφορά) μπορεί αυξηθεί κατά 18 δισ. ευρώ και να φτάσει τα 50 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της μελέτης, τα νούμερα αυτά αντιστοιχούν στο 44% του αριθμού των νέων θέσεων εργασίας για την επόμενη δεκαετία, αλλά και στο 36% της εκτιμώμενης συνολικής ανάπτυξης της χώρας.

Το 2010 οι άμεσα και έμμεσα απασχολούμενοι στον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα ήταν 746.000, σύμφωνα με στοιχεία του WTCC (World Travel & Tourism Council) αριθμός που ισοδυναμεί με το 17,9% της συνολικής απασχόλησης στην εγχώρια οικονομία, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία ο τουρισμός συνεισφέρει σταθερά περισσότερο από το 16% στο ΑΕΠ και καλύπτει το 1/3 του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.

Από την πλευρά τους οι τουριστικοί φορείς δηλώνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής, που όλοι εύχονται να "ξημερώσει" για τον ελληνικό τουρισμό, με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να τονίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετήσει 20 εκατ. αφίξεις μέχρι το 2014, 20% περισσότερες από τα εφετινό ιστορικό ρεκόρ των 16,5 εκατ. αφίξεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την αύξηση της απασχόλησης.

Όταν οι Τούρκοι έκαψαν τη Ρόδο

Η ομολογία του Μεσούτ Γιλμάζ περί τουρκικού δακτύλου πίσω από πυρκαγιές σε ελληνικά δάση δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Το 1996 τουρκική εφημερίδα βγήκε με τίτλο "Εμείς κάψαμε τη Ρόδο" μετά τις αποκαλύψεις του Σεντάντ Μπουτζάκ

Αποκαλύψεις όπως αυτές του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, για εμπρησμό ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Από το σκάνδαλο του Σουσουρλούκ, επιστρέφοντας στο 1996, έγιναν γνωστές οι σχέσεις των παρακρατικών της ακροδεξιάς Μαφίας των Γκρίζων Λύκων με το τουρκικό κράτος.

Από τα συντρίμμια της σύγκρουσης μιας πολυτελούς Μερσεντές με φορτηγό έξω από την επαρχιακή πόλη Σουσουρλούκ της Δυτικής Τουρκίας στις 3 Νοεμβρίου 1996 ανασύρθηκαν νεκροί ο αρχηγός της Μαφίας των Γκρίζων Λύκων Αμπντουλάχ Τσατλί και ένας υποδιευθυντής της Αστυνομίας.

Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαινε και ο Σεντάντ Μουτζάκ, βουλευτής του τότε κυβερνώντος Κόμματος του Ορθού Δρόμου της πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ και μέλος γνωστής κουρδικής οικογένειας από την Ανατολική Τουρκία, που συνεργαζόταν με τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε αποκαλύφθηκαν οι σχέσεις κρατικών αξιωματούχων με στελέχη της Μαφίας των Γκρίζων Λύκων, που κύριο σκοπό είχαν τη χρηματοδότηση και την ενίσχυση του βρώμικου πολέμου κατά του αυτονομιστικού κουρδικού κινήματος.

Το δυστύχημα στο Σουσουρλούκ, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", έφερε επίσης στην επιφάνεια και άλλα στοιχεία για τη δράση της ομάδας Τσατλί εντός και εκτός Τουρκίας.

Ο Σεντάντ Μπουτζάκ, λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΗΒΒ ότι στο ενεργητικό του Τσατλί βρισκόταν και ο εμπρησμός των ελληνικών νησιών το 1994.

Οι αποκαλύψεις αυτές δημοσιεύτηκαν την επομένη στην εθνικιστική εφημερίδα "Γενί Σαφάκ", η οποία κυκλοφόρησε με τον τίτλο: "Εμείς κάψαμε τη Ρόδο".

Τα αντίτυπα της συγκεκριμένης εφημερίδας κάηκαν σε μία περίεργη πυρκαγιά μετά την εκτύπωση των φύλλων της, με αποτέλεσμα να διασωθούν ελάχιστα, κάτι αντίστοιχο που επιχειρήθηκε δηλαδή και αυτή τη φορά με την αναδίπλωση των δηλώσεων του Μεσούτ Γιλμάζ.

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2012 αναμένεται να δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών.

Η απόφαση ελήφθη λόγω της διήμερης απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων την Πέμπτη και την Παρασκευή, η εξαγγελία της οποίας δημιούργησε ουρές στις εφορίες.

Η παράταση αναμένεται να έχει δεκαήμερη διάρκεια (έως και τις 10 Ιανουαρίου) ενώ σε ότι αφορά την πληρωμή των άλλων φορολογικών υποχρεώσεων, όπως των δόσεων του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα δοθεί προθεσμία τουλάχιστον έως τις 2 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να έχει την Τετάρτη συνάντηση με τους εφοριακούς, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει η κόντρα που έχει ξεσπάσει με το υπουργείο και να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.

Λουκέτο σε 100 καταστήματα της Sears

«Σε μια κίνηση απελπισίας, μέσω μεγάλων εκπτώσεων λόγω οριστικής διάλυσης και υπενοικίασης των χώρων της, ο Sears θέλει να εξοικονομήσει επί του παρόντος ως 170 εκατομμύρια δολάρια», σχολίασε πηγή της Credit Suisse.
Στη Γουόλ Στριτ η μετοχή του ομίλου υποχώρησε σήμερα, σε σύγκριση με την Παρασκευή σχεδόν 24%.
Τις οκτώ βδομάδες που τελείωσαν τα Χριστούγεννα σε ετήσια βάση οι πωλήσεις του Sears μειώθηκαν 5,2% μεσοσταθμικά --μειώθηκαν 6% στα καταστήματα με την επωνυμία Sears και 4,4% στα καταστήματα εκπτωτικής λιανικής της θυγατρικής Kmart.
Η κλαδική ομοσπονδία προέβλεπε άνοδο πωλήσεων για φέτος σε ποσοστό 3,8% για τις επιχειρήσεις της, την ώρα που το Ινστιτούτο IHS Global Insight αυξάνει το ποσοστό αυτό στο 4,8%.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)