Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Αρχαιρεσίες στο Συνδεσμο Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ.

Αρχαιρεσίες Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ.


Aγαπητοί Φίλοι και Συναδελφοι,

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ. αποφάσισε την σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως και την διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 και από ώρα 11.00 έως 14.00 στην αίθουσα συνεδρίων της ΛΑΕΔ.

Καλούμε όλους τους αποφοίτους της Σ.Σ.Α.Σ. να... δηλώσουν «παρών» σ'αυτή την πολύ σημαντική στιγμή του Συνδέσμου.

Μέσα από το Σύνδεσμο μας, μπορούμε να ωφεληθούμε όλοι και ίσως ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας.

Όλοι έχουμε ανάγκη όλους. Κανείς μας δεν περισσεύει.


Η Διοικούσα Επιτροπή

Παρακάτω το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων για το Δ.Σ.:




ΑΝΕΑΕΔ και ΜΤΣ




Αριθ. Πρωτ.: 253/2010


Πειραιάς 18 Νοεμβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο. 11




Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΜΤΣ Υποστρατήγου ε.α. Χ. Σωτηρόπουλου, σήμερα Πέμπτη 18/11 έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. με τον Πρόεδρο του ΜΤΣ.

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. εστίασε βασικά στα ακόλουθα τέσσερα σημεία:

Ø Την καθυστέρηση παρουσίασης της καταστάσεως του ΜΤΣ καθώς και των διαπιστωθεισών παρατυπιών ή και παραλήψεων, κατά τα τελευταία 15 χρόνια.

Ø Την υπέρμετρη καθυστέρηση καθορισμού από πλευράς του ΥΠ.Ε.Θ.Α. των στόχων για την πορεία τόσο του ΜΤΣ όσο και των λοιπών Ταμείων.

Ø Την μη γνωστοποίηση του συνολικού προγράμματος εξυγίανσης του ΜΤΣ και των αναληφθέντων ενεργειών.

Ø Την διαρροή πληροφοριών προς τον τύπο, οι οποίες κρίνονται ως αποσπασματικές χωρίς να είναι δυνατόν να αποτελέσουν το σύνολο των προτάσεων του σχεδίου σωτηρίας του ΜΤΣ.

Ø Επιπλέον τόνισε μεταξύ άλλων ότι τόσο η αναστολή στην καταβολή του ΒΕΑ όσο και η παρουσιασθείσα στον ημερήσιο τύπο, πρόταση ενσωμάτωσης του ΕΚΟΕΜΣ στο μέρισμα δεν είναι αποδεκτές και θα οδηγήσουν τους δικαιούχους σε νομικά μέτρα εναντίον του ΜΤΣ.

Τέλος κατέθεσε την άποψη ότι όσο δεν υπάρχουν ουσιαστικές ενέργειες για την διάσωση του ΜΤΣ, δημιουργούνται σοβαρές αναταραχές στο χώρο των αποστράτων μερισματούχων αλλά και συνεχώς εντεινόμενη ανησυχία στους εν ενεργεία συναδέλφους που διερωτώνται γιατί πρέπει να πληρώνουν για ένα υπερχρεωμένο Ταμείο, χωρίς προοπτική ανταπόδοσης των εισφορών τους.

Ο Πρόεδρος του ΜΤΣ δήλωσε ότι έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

Ø Έχει ζητηθεί από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Θ.Α. να παρέμβει αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός ώστε να ελέγξει τις χρήσεις από το 1990 έως σήμερα.

Ø Έχει καταθέσει το πρόγραμμα διάσωσης του ΜΤΣ χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξει η παραμικρή πρόοδος για την υλοποίηση του, η οποία απαιτεί από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πολιτική βούληση και νομοθετική ρύθμιση.

Ø Για να δοθεί συνέντευξη τύπου απαιτείται έγκριση του ΥΠΕΘΑ η οποία και δεν έχει ακόμα εξασφαλισθεί. Πέραν αυτού την τελευταία φορά που μίλησε αποσπασματικά για τα προβλήματα του Ταμείου σε δημοσιογράφους, του αποδόθηκαν λάθος δηλώσεις (όπως π.χ για το ΕΚΟΕΜΣ )

Ø Επιπλέον διέψευσε οποιαδήποτε σκέψη τροποποίησης της διαχείρισης των λογαριασμών του ΕΚΟΕΜΣ και του μερίσματος. Αντίθετα έχει εισηγηθεί να διαχωριστούν οι λογαριασμοί κάθε παροχής.

Εν όψει της συναντήσεως του με τον κ. Υπουργό, μας ζητήθηκε η παράδοση ενός συνοπτικού υπομνήματος με ιδέες/προτάσεις που θα συμβάλλουν στην εξυγίανση του Ταμείου. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. δεσμεύτηκε να τις αποστείλει το συντομότερο.

Στην επανάληψη του αιτήματος να υπάρξει επίσημη απάντηση στα τεθέντα ερωτήματα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. που περιλαμβάνονται σε προηγούμενο έγγραφο προς το ΜΤΣ, ο κ. Σωτηρόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα αποσταλεί το ταχύτερο.

Συμπερασματικά γνωρίζεται ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και κρίσιμο, απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς και δεν μπορεί να λυθεί με εισπρακτικά μέτρα χωρίς την πολιτική βούληση για ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων



ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης


Αξιωματικός ΠΝ ε.α.

Yπουργείο Εθνικής Αμυνας Μαχαίρι σε εξοπλισμούς και μονάδες

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σχεδιάζει περικοπές δαπανών και αλλαγές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων Μα είναι δυνατόν να έχετε τόσους στρατιώτες στα σύνορα με τη Βουλγαρία που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης;». Αυτό φέρεται να έχουν πει σε ανύποπτο χρόνο οι τεχνοκράτες της τρόικας που ξεσκονίζουν σε τακτά διαστήματα τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Οι περικοπές στη δαιδαλώδη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με το μαχαίρι στους εξοπλισμούς είναι τα δύο σημεία στα οποία επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι ειδικοί του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ. Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας προσανατολίζεται σε ριζικές αλλαγές στη δομή. Στο στόχαστρο θα βρεθεί κυρίως ο Στρατός Ξηράς και ήδη υπάρχουν εκτενείς και αναλυτικές εισηγήσεις για την κατάργηση μονάδων-φαντασμάτων, αλλά και οπλικών συστημάτων που κρίνονται αχρείαστα.

Η αναδιοργάνωση της δομής δυνάμεων σε συνδυασμό με την ανανέωση της Πολιτικής Εθνικής Αμυνας και το «μαχαίρι» στους εξοπλισμούς του ΕΜΠΑΕ αποτελούν την τριάδα των παρεμβάσεων που θέλουν να επιτύχουν ο υπουργός κ. Ευ. Βενιζέλος και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Π. Μπεγλίτης ώστε να μειωθεί ο αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας. Νέοι εξοπλισμοί άλλωστε απαγορεύονται από τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ενώ σκοπός είναι να αποπληρωθούν υποχρεώσεις του παρελθόντος. Παράλληλα, η τρόικα έχει ζητήσει επιτακτικά να μπουν σε τάξη οι αμυντικές βιομηχανίες που με την εξαίρεση της ΕΑΒ φυτοζωούν, διατηρώντας χιλιάδες εργαζομένους χωρίς αντικείμενο. Ηδη μάλιστα η κυβέρνηση εξετάζει την τοποθέτηση συμβούλου αποκρατικοποιήσεων για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Επιτελείς του Πενταγώνου παραδέχονται ότι ειδικά στον Στρατό Ξηράς απαιτείται πλήρης αλλαγή του προτύπου οργάνωσης και λειτουργίας. «Δεν είναι δυνατόν στην παρούσα συγκυρία να υπάρχουν τόσο πολλές βαριές μονάδες διασκορπισμένες κατά μήκος των βορείων συνόρων,από όπου δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας» τονίζουν στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις για «μαχαίρι» στις Ενοπλες Δυνάμεις στρέφονται ακριβώς εκεί. Συγκεκριμένα, προτείνεται η κατάργηση της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, αλλά και του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου (ΕUΟΗQ), το οποίο είναι ενσωματωμένο στην 1η Στρατιά αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν το έλαβε ουσιαστικά ποτέ υπόψη της. Επιπλέον, σημαντικές περικοπές απαιτούνται σε οπλικά συστήματα τα οποία πλεονάζουν χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά στην άμυνα της χώρας. Ειδικά στον Στρατό Ξηράς, οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο. Τα άρματα μάχης ξεπερνούν τα 1.700 και τα τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων κατηγοριών τα 2.000. Υπάρχουν επίσης περίπου 800 πυροβόλα μάχης. Σε όλες αυτές τις κατηγορίες, αλλά επίσης τόσο στο Πολεμικό Ναυτικό όσο και στην Αεροπορία, οι αριθμοί θα μπορούσαν είναι μικρότεροι χωρίς να μειώνεται η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αεροπορία διατηρούνται περίπου 320 αεροσκάφη, με πολλά εξ αυτών να έπρεπε ήδη να έχουν αποσυρθεί.

Βόμβα στον οικογενειακό προϋπολογισμό από ΦΠΑ και πετρέλαιο θέρμανσης

Μέσα σε ένα χρόνο ο μεσαίος ΦΠΑ από 9% έφθασε στο 13% τινάζοντας στον αέρα τις τσέπες των πολιτών - Οι νέες αυξήσεις αφορούν βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως το γάλα και το ψωμί
- Περίπου 600 ευρώ παραπάνω ανά τόνο το πετρέλαιο θέρμανσης μετά την εξίσωση
- Το πετρέλαιο θα συμπαρασύρει και την τιμή του φυσικού αερίου

Οι αλυσιδωτές επιβαρύνσεις σε πληθώρα καταναλωτικών αγαθών και προϊόντων από την αύξηση του ΦΠΑ από 11% σε 13% βάζει φωτιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό και οδηγεί τα ελληνικά νοικοκυριά στην χρεωκοπία.

Οι πολίτες πιθανότατα από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα βρεθούν απέναντι σε μία νέα πραγματικότητα με τις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών να έχουν πάρει για άλλη μία φορά την ανιούσα και εκείνοι να βρίσκονται στην δυσμενέστατη θέση να κόψουν περισσότερα από τα ήδη κομμένα.

Η αύξηση στον ΦΠΑ σε 13% γίνεται σε μία αγορά που ήδη “ψυχορραγεί” και αφορά δυστυχώς βασικά αγαθά, όπως το ψωμί, το γάλα, το κρέας, τα μακαρόνια, το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, με αποτέλεσμα να βάζει φωτιά στην τσέπη των καταναλωτών.

Οι τιμές με Φ.Π.Α. από 11 στο 13%

Σημερινή τιμή Νέα τιμή
Γάλα 1,05 1,07
Ψωμί 1,60 1,63
Καφές 3,50 3,56
Μακαρόνια 0,90 0,92
Γιαούρτι 0,58 0,59
Φέτα 8,58 8,73
Ντομάτες 1κ 1,50 1,54
Κρέας Μοσχ 1κ 10,50 10,74
Ταξί (ταριφα) 1,16 1,20
Καφές 3 3,2

Η παραπάνω αύξηση μπορεί να φαίνεται μικρή αλλά εάν κρίνει κάποιος ότι ο μεσαίος ΦΠΑ έχει αυξηθεί μέσα σε έναν χρόνο από το 9% στο 13%, τότε η επιβάρυνση για την τσέπη των καταναλωτών και για τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών είναι δυσβάσταχτη.

Και όλα αυτά σε ένα οικονομικό περιβάλλον, με την κυβέρνηση ήδη να έχει περικόψει μισθούς και συντάξεις, κάτι που μειώνει αισθητά την καταναλωτική δύναμη των πολιτών.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2011. Αυτό θα τινάξει στον αέρα τα οικονομικά των νοικοκυριών, καθώς η τιμή από τα 0,65 με 0,72 ευρώ ανά λίτρο, μπορεί να φτάσει και στο 1,20 ευρώ ανά λίτρο. Η τιμή για κάθε τόνο θα εκτιναχθεί,δηλαδή, κατά τουλάχιστον 600 ευρώ ή κάπου 3.000 παραπάνω για να γεμίσει τη δεξαμενή της μια μέση πολυκατοικία!
Η κοινωνική αντίδραση όπως είναι φυσικό θα είναι μεγάλη και έτσι η Κυβέρνηση σκέφτεται να χρυσώσει το χάπι βαφτίζοντας το μέχρι χθες έκτακτο επίδομα σε ... επίδομα πετρελαίου, αφού με τα έσοδα στο μείον δεν υπάρχει ούτε ευρώ για να διατεθεί στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
Όπως είναι φυσικό η νέα τιμή θα συμπαρασύρει προς τα πάνω και την τιμή του φυσικού αερίου που αναμένεται να ανέβει από τα 50-60 λεπτά κοντά στα 0,80 ευρώ το λίτρο.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=52151&catid=13

Ημερα Ενόπλων Δυνάμεων

Ουτε γατα ουτε ζημια,1955

Πρωταγωνιστουσαν:Β.Λογοθετιδης,Ι.Λιβυκου,Λ.Κωνστανταρας,Μ.Φωτοπουλος,Ρ.Στρατηγου Σεναριο:Α.Σακελλαριος,Χ.Γιαννακοπουλος Σκηνοθεσια:Α.Σακελλαριος

Ευβοια,Κυμη

Σχολη κεντηματων,1950 Φωτο:Γ.Παλαιολογος - Φωτογραφος Κυμη

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)