Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ο άνθρωπος του μόχθου (joke)

Ιδού η απάντηση στα οικονομικά μέτρα του ΓΑΠ

Παρακαλώ να είστε μόνοι, όταν ανοίξετε το παρακάτω video.....

Ναπολεόντειος Διοίκηση

Μελετείστε το παρακάτω κείμενο και σκεφτείτε αν αυτό παραμένει επίκαιρο.

Aν ναι, τότε πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί σήμερα:

Ναπολεόντειος Διοίκηση

Στις κατευθυντήριες οδηγίες του Ναπολέοντος προς τους στρατηγούς του, περιλαμβάνεται και η ακόλουθη:

“Τους αξιωματικούς σας να τους αξιολογήσετε και να τους κατατάξετε σε τέσσερις κατηγορίες, ήτοι:

Στην πρώτη κατηγορία, τους έξυπνους και τεμπέληδες. Αυτούς να τους τοποθετήσετε σε επιτελικές θέσεις, ώστε με την ευφυΐα τους και με την άνεση χρόνου που διατίθεται, να μελετήσουν και να συντάξουν τα σχέδια επιχειρήσεων και εκτάκτων αναγκών.

Στη δεύτερη κατηγορία, τους έξυπνους και εργατικούς. Αυτούς να τους τοποθετήσετε διοικητές των μάχιμων μονάδων, ώστε με την ευφυΐα και την εργατικότητά τους να οργανώσουν, να εκπαιδεύσουν και γενικώς να καταστήσουν τη μονάδα τους ικανή για όποια αποστολή της ανατεθεί.

Στην τρίτη κατηγορία, τους κουτούς και τεμπέληδες. Αυτούς να τους διορίσετε διευθυντές βοηθητικών υπηρεσιών δευτερευούσης σημασίας, όπως τα στρατιωτικά πορνεία.

Στην τέταρτη κατηγορία, τους κουτούς και εργατικούς. Γι’ αυτούς να προβείτε στην άμεση αποστρατεία τους, διότι με την κουταμάρα και την εργατικότητά τους θα προκαλέσουν τέτοια ζημία, ώστε θα χρειασθείτε άλλους τόσους αξιωματικούς για να αποκαταστήσουν τα πράγματα στη σωστή θέση τους”.

Ελλαδάρααααααααααααααα

Μη φοβάστε ορέ Έλληνες... Ψηλά το κεφάλι... Δεν θα μας βάλουν κάτω εμάς οι Φράγκοι... Δεν σκύβουμε εμείς τα κεφάλια μπροστά στα κεφάλαιά τους...

Διότι και αν ήλθεν κρίσις οικονομική «η Ελλάς προώρισται να ζήσει και θα ζήσει», το είπεν και ο μπαρμπα Χαρίλαος Τρικούπης ανακοινώνοντας κάποτε την πτώχευση του Κράτους.

Ψηλά το κεφάλι ορέ Έλληνες και μην μασάτε... Σάμπως δεν επτώχευσε η «Ψωροκώσταινα» και το 1827, και το 1843 και το 1893 και το 1932; Είμεθα γνωστοί μετρ στην επιστήμη της πτωχολογίας και άνευ δανεικών δεν ημπορούμε, κάτι το ψυχολογικόν παθαίνουμε. Και τι έγινε; Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι κονομηθήκαμε, πάλι σηκώσαμε κεφάλι, πάλι εμείς τη βάλαμε κάτω τη Φραγκιά που πάντα έτρεχε να μας σώσει για να μη χάσει τα χρωστούμενα...

Μας ζηλεύουν συνέλληνες και γι’ αυτό έφαγαν τα λυσσακά τους οι Τρισέδες και οι Αλμούνηδες. Φθόνος είναι η αιτία.

Μας φθονούν που εμείς είμαστε αραχτοί και λαρτζ τύποι. Που μας αρέσει ο πρωινός ύπνος, και σηκωνόμαστε κάθε πρωί (δηλαδή μεσημέρι), χαλαροί και μαχμουρλήδες για να πάμε για καφέ ενώ αυτοί σηκώνονται άγρια χαράματα και στοιβάζονται στο μετρό για να πάνε στη δουλειά όπου θα τους ξεζουμίσουν ως αργά το απόγευμα, την ώρα που εμείς την ξαναπέφτουμε για ύπνο μετά τις μεσημεριανές σπονδές στα τσιπουράδικα

Μας ζηλεύουν και σπάνε την κεφάλα τους πώς γίνεται εμείς οι καταχρεωμένοι να είμαστε οι δεύτεροι Ευρωπαίοι (φτου φτου) σε καταθέσεις στην Ελβετία.

Τρελαίνονται που τα καλοκαίρια, εμείς, οι πρώτοι μπατίρηδες της Ευρώπης, διαβιούμε σε πολυτελή ξενοδοχεία, σε αντίθεση με τα φτηνά μπαγκαλόους που καταλύουν οι Άγγλοι οι οποίοι κάνουν οικονομία όλη τη χρονιά για να πάνε διακοπές. Που τρώμε τις ψαρούκλες μας και τις αστακομακαρονάδες μας την ώρα που αυτοί τη βγάζουν με σαλάτες και μια φιάλη κρασί.

Φταίμε άραγε εμείς που χτυπάμε, Φλεβάρη καιρό, λιακάδες και θερμοκρασίες 20 βαθμούς, και την ίδια ώρα παρακολουθούμε τη Γερμανία αποκλεισμένη από τα χιόνια; Και πώς να δουλέψεις με τέτοια χαρά Θεού; Αυτό το υπολόγισαν; Ο Γερμανός τρέχει, κινείται και δουλεύει πυρετωδώς γιατί δεν έχει άλλο τρόπο να ζεσταθεί. Και άμα δουλεύεις κονομάς. Οφείλεις λοιπόν εσύ ο κονομημένος να συνδράμεις τον υποφέροντα ένεκα ζέστης ευρωαδελφό σου, νομίζω;

Είμαστε Ελληνάρες και ψυχάρες και με ανεπτυγμένο το αίσθημα του εθελοντισμού. Λογικό λοιπόν ότι πληρώνουμε τους (ολίγους) φόρους μας εθελοντικώς (μόνο όποιος θέλει) και το κράτος μας, πραγματικό υπόδειγμα ανθρωπισμού και κιμπαροσύνης, δεν ασχολείται... Ανώτερο κράτος, τι να λέμε τώρα, δεν μας τιμωρεί, ανοίγει, πάντα στοργικό, τις αγκαλιές του σε όλους (έξω δουλεύουν στο φουλ τις φυλακές, τα φασιστοειδή... Εμείς, κάνουμε μια Εξεταστική, ξεπλένουμε τα άπλυτά μας και πάμε γι’ άλλα. Με αναπαυμένη τη συνείδηση).

Εμείς πρώτοι στα κινητά, πρώτοι στις Μερτσέντες, στις Πόρσε και τα Τσερόκια (αναλογικά με τον πληθυσμό). Εμείς κάναμε φίρμες τα Μπέρμπερις, τις Λουί Βουτόν και τα Αρμάνι. Και σε ρωτώ Γερμανέ, Ιταλέ και Αγγλογάλλε μου που μου κουνάς τώρα το δάκτυλο: άμα δεν τα καταναλώναμε εμείς τι θα τα έκανες μίστερ; Ποιοι θα τα αγόραζαν; Εσείς οι καρμίρηδες; Οι σφιχτοί; Που αγοράζετε καινούργιο πουκάμισο κάθε Ολυμπιάδα; Εμείς και μόνον εμείς ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, εμείς είμαστε η χαρά των “Χάροντς” και των «Σέλφτριτζες» και στην Όξφορντ Στριτ τα ελληνικά είναι η κυρίαρχη γλώσσα... Και τα μιλούν άνθρωποι φορτωμένοι με σακούλες, που στηρίζουν την οικονομία σας ρε καρμοίρηδες.

Ναι ορέ. Είμαστε καλοπερασάκηδες, τσαμπουκάδες, ελαφρώς ρεμάλια, αλλά τσαχπίνηδες και όξω καρδιά. Αναστενάζουμε τσιφτετελοειδώς πάνω στα τραπέζια και έχουμε κυκλοφοριακό πρόβλημα στις 4 τα ξημερώματα την ώρα που εσείς είστε στον έβδομο ύπνο. Και μιλάμε για διασκέδαση επιπέδου, με γκαρσόνια από το Πολυτεχνείο, τη Φιλολογία, και τη Νομική που δουλεύουνε φιλότιμα τα παιδιά γ...ώ την ανεργία μου μέσα.

Τρώμε σουβλάκια, παϊδάκια, κοκορέτσια (και ό,τι άλλο υπάρχει σε ανθυγιεινό), πίνουμε τσίπουρα, καπνίζουμε σαν αράπηδες και γουστάρουμε. Και τρελαίνονται οι Ευρωπαίοι τα αδέλφια μας (φτου κακά) που μας βλέπουν, εμάς τα παιδιά του Επίκουρου (καλά, μιλάμε θεός ε;) να ζούμε περισσότερο και να μην αυτοκτονούμε σαν Σκανδιναβοί και Ελβετοί που τα έχουν παίξει από την κατάθλιψη.

Εμείς ρε έχουμε λεφτά, και δεν θέλουμε δανεικά, σας το βροντοφώναξε και ο Γιώργος, στα Λονδίνα και τα Παρίσια σας ως άλλος Μεταξάς: «Όχι» ρε δεν θέλουμε δανεικά, θα τη βρούμε την άκρη μόνοι μας, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει (αν και οι Έλληνες προσπαθούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό).

Τι να μας πουν αδέλφια αυτοί οι χθεσινοί; Που βγάζουν το κόμπλεξ τους απέναντι στον τεράστιο πολιτισμό μας, που τους κάναμε νοικοκυραίους με τα μάρμαρα να ’χουν να κοκορεύονται με τα Μουσεία τους.

Καιρός λοιπόν να ανακαλύψουμε τη χαμένη μας περηφάνια ορέ Έλληνες. Να θυμηθούμε ότι «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» (η ΕΟΚ μας δανείζει, το ΝΑΤΟ μας βάζει να αγοράζουμε όπλα).

Και αφού έτσι έχουν τα πράγματα, αφού εμείς είμαστε οι στυλοβάτες τους (εντάξει, με τα λεφτά τους, δεν λέω, αλλά άμα δεν το γυρίσει κάποιος το χρήμα, πάει, άχρηστο είναι), αφού εμείς λοιπόν είμαστε οι καλύτεροι πελάτες τους, τι θέλουν τώρα και σκούζουν και μας πρήζουν αυτά που, τέλος πάντων, δεν γράφονται;

Αλλά θα δουν αυτοί σε λίγο... Θα συμμαζευτούμε, θα πάψουμε να σκορπάμε τον παρά, θα γίνουμε και εμείς Ευρωπαίοι (σαν τα μούτρα τους), να ζητάμε απόδειξη ακόμη και από τους υδραυλικούς, τους μεγαλογιατρούς και τους μεγαλέμπορους και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Και τότε θα δουν τι εστί βερίκοκο, ποια είναι η τεράστια σημασία της νέας Ελλάδας στο διεθνές καταναλωτικό ισοζύγιο.

Λιτότητα δεν θέλετε; Λιτότητα θα λάβετε και αμαρτίαν ουκ έχουμε.

Ο Ψαλιδοχερης Νο 203456‏



Προτάσεις για οικονομικό Πάσχα !


ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ: 790 Euro


ΓΥΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: 1.190
Euro








ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ: 6 Euro


Αύξηση πήρατε;;; Όχι εεε;;; Καλή όρεξη τότε...

Υγρασία....

Ο ενοικιαστής καλεί τον ιδιοκτήτη της κατοικίας όπου διαμένει αγανακτισμένος. - Δεν πάει άλλο η κατάσταση... Το σπίτι έχει γεμίσει ποντίκια - "Aποκλείεται δε σε πιστεύω", απαντά ο ιδιοκτήτης.
- "Κάτσε και θα δεις."
Πηγαίνει ο ενοικιαστής στην κουζίνα παίρνει ένα μεγάλο κομμάτι τυρί. Κόβει ένα κομματάκι και το πετάει χάμω. Σε κλάσματα δευτερολέπτου ένα ποντίκι το αρπάζει και εξαφανίζεται.
- "Σιγά του λέει ο ιδιοκτήτης! Κάνεις έτσι για ένα ποντικάκι;"
- "Περίμενε", απαντά.
Κόβει δύο κομματάκια τυρί τα πετάει χάμω. Ξεπετάγονται αμέσως δύο ποντίκια τα αρπάζουν και εξαφανίζονται.
- "Σιγά μωρέ. Πως κάνεις έτσι για δύο ποντικάκια!"
- "Δύο; Περίμενε και θα δεις."
Κόβει τέσσερα κομματάκια τυρί τα πετάει… χάμω. Τέσσερα ποντίκια ορμάνε αρπάζουν το τυρί και φεύγουν.
- "Ε καλά. Και τι έγινε; Για τέσσερα ποντίκια κάνεις τόση φασαρία;"
- "Τέσσερα; Για κοίταξε."
Μοιράζει όλο το υπόλοιπο τυρί σε πολλά κομματάκια και τα πετάει χάμω. Αμέτρητα ποντίκια εμφανίζονται και αρπάζουν τα τυράκια. Ανάμεσα τους και ένα ψάρι!
- "Έεεεπ! Τι γυρεύει το ψάρι εδώ", ρωτάει ο ιδιοκτήτης;
- "Aσε το ψάρι τώρα και δες τα ποντίκια. Για την υγρασία θα τα πούμε αργότερα!"

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για ΕΡΤ - ΔΕΗ - και πολυκατοικίες!!!!!!!

"Ελέγξτε κι εσείς τους λογαριασμούς σας.














Βάσει του νόμου ... 3419/05 οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών απαλλάσονται της καταβολής του τέλους υπέρ της ΕΡΤ,κάτι το οποίο αναγράφεται και στο στο πίσω μέρος
του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Παρόλα αυτά, στο λογαριασμό της ΔΕΗ σε πολυκατοικίες η ΔΕΗ συνεχίζει έως και
σήμερα να χρεώνει το τέλος της ΕΡΤ κανονικότατα.

Αυτό σημαίνει ότι αν και υπάρχει νόμος από το 2005, η ΔΕΗ παρανομεί. Το τ/φ/ του αρμόδιου τμηματος της ΔΕΗ , για διαμαρτυρίες/ενστάσεις, επιστροφή χρημάτων, ειναι το 210-3673417.

Αν πληρώνετε και εσείς κοινόχρηστη ΔΕΗ,προσέξτε αν πληρώνετε σε αυτήν και ΕΡΤ. Αν ναι, πάρτε στο παραπάνω τηλέφωνο και ζητήστε να σταματήσει η χρέωση και να σας αποδοθούν τα χρήματα που έχετε ήδη πληρώσει."

Οι έρπαγες και η λιτότητα‏

Αυτοί που αρπάνε το φαί απ' το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα 'ρθουν.

Μπέρτολτ Μπρεχτ

XΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)