Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΡΙΔΑΚΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ...


Αναρτήθηκε από panathinaikos.panathinaikos.pa

Ένα όμορφο πρωί


Αυτή η ταινία είναι μία από τις ιδέες που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ένας από τους μεγαλύτερους σκιτσογράφους που ξέρω.
Ο Δημήτρης ο Καλπέρης έφυγε στα 27 του μιά μέρα με τη μηχανή κι ακόμα να γυρίσει.
16 χρόνια μετά τελειώνω την ιδέα που μου άφησε σ' ένα κομμάτι χαρτί πριν να φύγει.
Ο Μήτσος θα το έκανε καλύτερο αλλά ήθελα, ...

έτσι γιά το γαμώτο, να δω το όνομά του γραμμένο.
Γιατί αυτός δεν πρόλαβε να το γράψει.
Και να είστε σίγουροι ότι χάσαμε όλοι.
Aπό τον ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ

Τι θα κανει το ΚΚΕ στον δευτερο γυρο;;;;

Αντώνης Παπαρήγας

Renee Renato - Save Your Love

«Δεύτερος γύρος»

Απολύσεις στο δημόσιο (γίνεται λόγος για 150.000), νέο μαχαίρι σε μισθούς με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και μία θύελλα φόρων για να καλυφθεί η τρύπα του ελλείμματος, η οποία, όσο και να σφίγγεται η κυβέρνηση, τόσο διευρύνεται.

Ελλειμμα-φονιάς για τους μισθούς

ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ 2009 (15,4%) ΚΑΙ Η ΑΣΤΟΧΙΑ 2010 (9,9%) * ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΔΕΜΑ ΦΕΡΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΤΡΟΪΚΑ
Σε μισθούς, ΔΕΚΟ, δημόσιες επενδύσεις, νοσοκομεία, το μάρμαρο των 6 δισ.
Με εκρηκτικό πακέτο μέτρων καταφτάνει η τρόικα στην Αθήνα για να καλύψει απόκλιση περίπου 6 δισ. ευρώ από το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 και την αστοχία εσόδων και δαπανών του φετινού προϋπολογισμού.

Η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 φαίνεται να εξελίσσεται στον χειρότερο εφιάλτη για ... το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για έλλειμμα 15,4% το 2009 έναντι 13,6% του Μνημονίου. Κι όπως εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η εξέλιξη αυτή μπορεί να «φουσκώσει» το φετινό έλλειμμα ακόμα και στο 9,9%, δηλαδή 5,5% χαμηλότερο του περσινού.

Σκληρότερο Μνημόνιο
Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μιλούν ήδη για ένα νέο «αναθεωρημένο» Μνημόνιο που θα περιλαμβάνει νέο πακέτο μέτρων, με εστίαση σε:

1. Δραστική περικοπή των δαπανών στις ΔΕΚΟ, που θα ξεπεράσει και τα 2 δισ. ευρώ. Κι επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών καλύπτουν οι μισθολογικές δαπάνες, όπως άλλωστε επανειλημμένως έχει επισημάνει η κυβέρνηση, θεωρείται αναπόφευκτη η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων.
Θα συνοδευτεί από καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών. Δεν απουσιάζουν και οι «σκληροπυρηνικοί» που συστήνουν να προχωρήσουν ακόμα και σε απολύσεις εργαζομένων.

2. Περικοπές αποδοχών και στον δημόσιο τομέα μέσω του Ενιαίου Μισθολογίου. Τα σχέδια που αφήνει να διαρρεύσουν μιλούν για μείωση συνολικών αποδοχών μέσω της ενσωμάτωσης των ειδικών απολαβών και των επιδομάτων, ενώ μπαίνει οριστικό μαχαίρι σε αποδοχές από υπερωριακή εργασία.

3. Δραστική μείωση των δαπανών στα νοσοκομεία κυρίως μέσω του περιορισμού της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, που μπορεί να ξεπεράσει και το 1,5 δισ. ευρώ το 2011.

4. Επιπλέον των 300 εκατ. ευρώ έρχεται πρόσθετη περικοπή 300-400 εκατ. ευρώ στις λειτουργικές δαπάνες.

5. Και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα δεχτεί νέο πλήγμα. Πέραν του 1,3 δισ. ευρώ, που κόπηκε φέτος, θα το μαζέψουν κατά 300 εκατ. ευρώ ακόμα, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 8,7 δισ. ευρώ από 9 δισ. ευρώ. Οι περικοπές το ΠΔΕ συνεχίζονται και στο 2011 κατά 400 εκατ. ευρώ ακόμα, με το τελικό ποσό να πέφτει στα 8,3-8,4 δισ. ευρώ.

6. Από το πακέτο μέτρων δεν θα απουσιάζουν και οι φόροι, που θα αφορούν αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 12-13% με μετάταξη των πολυτελών προϊόντων στο 23% και των τροφίμων στο 6-6,5%, καθώς και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τσιγάρα και ποτά. Η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης δεν αποκλείεται να έρθει νωρίτερα από το αρχικό σχέδιο για το φθινόπωρο του 2011.

Και δεν αποκλείεται το «αναθεωρημένο» Μνημόνιο να συνοδευτεί ακόμα και από επιμήκυνση του χρόνου ισχύος του.

Δεδομένης της αναθεώρησης του ΑΕΠ το περσινό έλλειμμα εκτιμάται ότι διαμορφώνεται στα 34,3 δισ. ευρώ και είναι περίπου 3,5 δισ. ευρώ υψηλότερο από τον αρχικό στόχο των 30,9 δισ. ευρώ.

2,5 δισ. φετινή αστοχία
Σε αυτά τα 3,5 δισ. ευρώ έρχεται να προστεθεί μια «αστοχία» 2,5 δισ. ευρώ του φετινού προϋπολογισμού, που έχει εντείνει τις ανησυχίες του οικονομικού επιτελείου, καθώς μετά την υστέρηση των εσόδων διαπιστώνουν και υπέρβαση στις δαπάνες.

Πάντως τα χθεσινά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνουν τις χειρότερες προβλέψεις:

* Η υστέρηση στα έσοδα αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα στα 1.993 εκατ. ευρώ. Αυξάνουν με ρυθμό 3,7% έναντι ετήσιου στόχου 8,7% με το ποσό αύξησης να διαμορφώνεται στα 1.475 εκατ. ευρώ, ενώ θα έπρεπε να ήταν 3.468 εκατ. ευρώ. Ανάκαμψη εμφανίζουν τα έσοδα από ΦΠΑ, τα οποία τον Οκτώβριο αυξάνουν με ρυθμό 15%, ενώ στο δεκάμηνο περιορίζεται στο 4,4%.

**Η μεγαλύτερη ανησυχία προκαλείται από την υπέρβαση των δαπανών κατά 460 εκατ. ευρώ, καθώς μειώθηκαν 7% έναντι στόχου 7,8%, δηλαδή κατά 4.025 εκατ. αντί 4.485 εκατ. που θα έπρεπε να είχαν μειωθεί.

**Ατονεί η μείωση του ελλείμματος, το οποίο μειώνεται 30% έναντι στόχου 32% βάσει του Προγράμματος και διαμορφώνεται στα 17.405 εκατ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να προσδοκά στα έσοδα 700 εκατ. από την περαίωση, 1 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας και 1 δισ. ευρώ από το φόρο στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Με απόκλιση 6 δισ. ευρώ, που είναι ήδη εν γνώσει των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας τα οποία «ξεψαχνίζουν» τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας από τη Δευτέρα (παράλληλα με τους εκπροσώπους του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Fitch, που χθες συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών), είναι βέβαιο ότι οι επικεφαλής Σερβάζ Ντερούζ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) δεν θα έρθουν με τις καλύτερες διαθέσεις και ούτε θα δώσουν τόσο εύκολα το «ΟΚ» αυτή τη φορά για την εκταμίευση της τρίτης δόσης των 9 δισ. ευρώ.

* Οι τελευταίες εξελίξεις εν μέσω και της προεκλογικής περιόδου έχουν εντείνει τον «πόλεμο» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ν.Δ. Πάνου Παναγιωτόπουλου για «κρυφή ατζέντα του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε χθες το βράδυ: «Τους πληροφορούμε ότι υπάρχει τόση κρυφή ατζέντα όσο υπάρχει και πρόταση της Ν.Δ. για διαφορετικό μίγμα στην οικονομική πολιτική για την έξοδο από την κρίση, δηλαδή ανύπαρκτη».
Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ από enet

Τελικά Μήπως Πράγματι τα "Φάγαμε Μαζί";

Δανείζομαι τη γνωστή και ποικιλοτρόπως σχολιασθείσα περίφημη πλέον φράση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Οπωσδήποτε η συγκεκριμένη φράση, ως και άποψη, συγκέντρωσε τα πυρά πολλών και για πολλούς λόγους - ένα ρόλο έπαιξε και η εν γένει παρουσία του κ. Πάγκαλου - με έναν όμως κοινό παρονομαστή ο οποίος μας διαφεύγει, ενίοτε: Το εκλογικό σώμα ή και ευρύτερα η κοινωνία λαμβάνει μονίμως αποστάσεις από το εξ ονόματός της ενεργούμενο που δεν είναι άλλο από το πολιτικό σύστημα.

Η ελληνική κοινωνία αποτελεί μια εντελώς ιδιάζουσα περίπτωση πολιτικού φαινομένου, όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο αλλά ακριβώς διότι έχει διαμορφώσει την ακράδαντη πεποίθηση - ως σύνολο βεβαίως - ότι διαφέρει. Έχει εμποτιστεί με μια ιδιότυπη άποψη περί μοναδικότητας σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κοινωνία, σύνολο ή φαινόμενο. Ο καθείς έχει τη δική του αντίληψη περί διαφορετικότητας-θρησκευτική, φυλετική, εθνική, ιδεολογική, οικονομική ή όποια άλλη - αλλά το κοινό σημείο είναι η βαθιά και έντονη αντίληψη περί διαφορετικότητας.

Ως "διαφορετική" ή "διαφέρουσα" λοιπόν η ελληνική κοινωνία αποστασιοποιείται από οτιδήποτε ή οποιονδήποτε επιχειρεί - δικαίως ή αδίκως- να ανατρέψει ή να θίξει τον πυρήνα αυτής της αντίληψης. Αν οιοσδήποτε επιχειρήσει να ταυτίσει ή να συσχετίσει την ελληνική κοινωνία με αρνητικές καταστάσεις ή ψόγο, αντιδρά εν χορώ και εν οίστρω. Ο κ. Πάγκαλος επιχείρησε να "ταυτίσει" αντιλήψεις ή συμφέροντα πολιτικού συστήματος και κοινωνίας. Πέραν των αυτονόητων περιορισμών και υποσημειώσεων που επιδέχεται η φράση ή ακόμη και εν δυνάμει συνολική απόρριψη - είναι ζήτημα επιχειρημάτων - στην ουσία της επιχειρεί μια....... ταύτιση. Η ελληνική κοινωνία αντέδρασε αρνητικά εξαιτίας της προσπάθειας ταύτισής της με έννοιες ή περιοχές διαφθοράς, στην ουσία της δηλαδή η αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας αφορούσε στην εικαζόμενη ταύτισή της με ένα οιονεί διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο όμως η ίδια η κοινωνία παρήγαγε. Απλώς σήμερα δεν "αναγνωρίζει" αυτό της το "τέκνο" και το αφήνει "ορφανό".

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και μια σειρά άλλων εκφάνσεων του ελληνικού κοινωνικού συστήματος, όπως η καταγραφείσα μείζονα αποχή κατά τις πρόσφατες εκλογές καθώς και η ακόμη μεγαλύτερη αναμενόμενη αποχή κατά τις επερχόμενες. Αν συνομιλήσει κανείς με "ενσυνείδητα" απέχοντες από την εκλογική διαδικασία - αφαιρώντας βεβαίως από το συλλογισμό του τους απέχοντες εξαιτίας αντικειμενικών δυσχερειών - θα αποκομίσει το συμπέρασμα ότι αυτές οι κοινωνικές ομάδες διακρίνονται από την πλέον ισχυρή αντίληψη της "διαφορετικότητας".
- Εγώ δεν ψηφίζω κανέναν τους γιατί δεν θέλω να με κάνουν συνένοχο.
Ο πολίτης με αυτού του είδους την ισχυρή και οδεύουσα προς παγίωση αντίληψη αντιλαμβάνονται την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ως "ταύτιση" - μερική ή ολική - με το πολιτικό σύστημα, αδιαφορώντας αν το πολιτικό σύστημα δεν είναι αυθύπαρκτο αλλά ετεροπροσδιορίζεται ακριβώς από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Κατά συνέπεια, πίσω από τις φράσεις του κ. Αντιπροέδρου θα μπορούσε κανείς να διακρίνει την προσπάθεια - ασυνείδητη ή ενσυνείδητη - πολιτικής εκμετάλλευσης αυτής ακριβώς της ιδιότητας των πολιτών: της εμμονής τους να "διαφέρουν". Εφόσον μεγάλη μερίδα εκλογέων αντιλαμβάνεται ως "ταύτιση" με το πολιτικό σύστημα τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και αφού στις εκλογές αναμενόταν η έκφραση της δυσφορίας του εκλογικού σώματος, η "υποκινούμενη" αποχή μόνο οφέλη θα είχε να προσπορίσει στο κυβερνών κόμμα. Το επικοινωνιακό προφίλ του κ. Πάγκαλου ήταν ιδανικό ώστε να γίνει φορέας αυτής της "απώθησης" εκλογέων και προς αυτήν την κατεύθυνση τελικώς λειτούργησε. Η επικοινωνιακή "επιστράτευση" του κ. Πάγκαλου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ώστε να "απωθήσει" προς την αποχή προβάλλοντας ένα "πρότυπο" πολιτικού ιδανικό για την περίπτωση.

Δική μας εκτίμηση δεν είναι άλλη από τη "συνάθροιση" και της παρουσίας του κ. Πάγκαλου στον ευρύτερο πολιτικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης, ο οποίος αποβλέπει - όχι αργότερα από τετράμηνο - σε πρόωρες εκλογές των οποίων ένα εκ των χαρακτηριστικών τους θα ήταν και η μειωμένη συμμετοχή άρα και η αποδυναμωμένη έκφραση δυσαρέσκειας.
http://www.roufianos.com/showthread.php/250685-%CE%A4%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%9C%CE%AE%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%A0%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%A6%CE%AC%CE%B3%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%9C%CE%B1%CE%B6%CE%AF

Ο HITLER σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα

Τα έξοδα των κυβερνητικών στελεχών......

Την ώρα που οι περικοπές σε μισθους και συντάξεις πάνε συννεφο, κοιταξτε τι συμβαίνει με τα έξοδα κυβερνητικών στελεχών . Τα έγγραφα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://sites.diavgeia.gov.gr/ypes σε εκτέλση του νόμου 3861/2010 (ΦΕΚ112/Α’/13-7-2010) «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο “Πρόγραμμα Διαύγεια” και άλλες διατάξεις». Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να τα κατέχει και να τα δημοσιοποιεί .
Αυτά είναι λίγα από όσα μπορεί κανείς να βρεί στην παραπάνω διεύθυνση ., και αφορούν μόνο τη Γ.Γ. της Κυβέρνησης .
Δείτε λοιπόν τι πληρώνουμε για τους κ.κ της κυβέρνησης και κρίνετε μόνοι σας ..

Και για μην ξεχνιομαστε......κε Μαρινακη

O Kόκοτας σωζει τη σημαία του...Παναθηναικού στο Βελιγράδι(1971)-Σκηνες απο το Γουέμπλευ




Η Ρενα Βλαχοπούλου εξω απο το Γουέμπλευ.....


και ο Ζαμπέτας στο Γουέμπλευ (ΠΑΟ-ΑΓΙΑΞ) (Καλά πισω του ειναι το φάντασμα του Νικοπολίδη???)



Το νησί...η ζωή στην πείνα-λόγκα

Η ξανθη αγαπημενη Παναγια...

...με τον Τολη

Στις πυραμιδες...

...ο Ελευθεριος Βενιζελος.

Δωσε και σε μενα μπαρμπα!!!

Ο Δημος απ'τα Τρικαλα,1962

Πρωταγωνιστουν:Κ.Χατζηχρηστος,Γ.Γκιωνακης,Κ.Θεοχαρη,Κ.Πανου,Σ.Παραβας,Σ.Στρατηγου Σεναριο/Σκηνοθεσια:Γ.Δαλιανιδης

Πλατεα,1915

Το μερος ειναι στην Κεντρικη Ελλαδα;Στη βαρκα ειναι ναυτες;

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)