Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μετά την επιλεκτική, φέρνουν τώρα και την κανονική χρεοκοπία

Από τον «Μαύρο Μάρτιο» στον «Μαύρο Ιούλιο»Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στην περίπτωση των εγγυήσεων, δυστυχώς ως τραγωδία και όχι ως φάρσα.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αντέδρασαν στην εκ μέρους της κυβέρνησης αποδοχή της συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό χρέος, στις 11 και στις 25 Μαρτίου, αντιδρούν τώρα και σχετικά με το ζήτημα των εγγυήσεων, που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα στις 12 και στις 21 Ιουλίου.

Τον Μάρτιο προέβλεψαν την επιλεκτική χρεοκοπία – και έγινε. Τώρα, για τις αποφάσεις του Ιουλίου, προβλέπουν πλήρη χρεοκοπία – και δυστυχώς περιμένουμε την επαλήθευση.

Μήνες της απόλυτης υποχωρητικότητας και της απουσίας κάθε είδους διαπραγμάτευσης, ο Μάρτιος και ο Ιούλιος εξελίσσονται σε «μαύρους» μήνες για την Ελλάδα.

Ο οίκος Moody’s αποφάνθηκε χθες ότι η Ελλάδα θα βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία αν αποδεχθεί διμερείς συμφωνίες ανάλογες με αυτή που συμφώνησε με την Φινλανδία.

Και προειδοποιεί σαφώς ότι τέτοιου είδους συμφωνίες «θα έχουν αρνητική επίπτωση στην αξιολόγηση των διασωζόμενων χωρών και μπορεί να καθυστερήσουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, φέρνοντάς την ένα βήμα πιο κοντά στην χρεοκοπία» - σε αντίθεση με όσα είπε χθες ο κ. Βενιζέλος που, κατά την συνέντευξη Τύπου, απέφυγε να συνδέσει τις εγγυήσεις με την δόση του Σεπτεμβρίου, για την οποία είπε ότι είναι εξασφαλισμένη!

Ο Moody’s προέβλεψε επίσης πως οι χώρες της ευρωζώνης θα απορρίψουν την συμφωνία Ελλάδας – Φινλανδίας, καθώς, σύμφωνα πάντα με τον οίκο, «ανάλογες συμφωνίες με άλλα κράτη - μέλη της ευρωζώνης θα περιόριζαν τα διαθέσιμα κεφάλαια για την χρηματοδότηση μελλοντικών προγραμμάτων διάσωσης».

Και πριν στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης του οίκου, ο Ολλανδός υπουργός των Οικονομικών Γιαν ντε Γιάγκερ ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε διμερής συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν έχει ακόμη καταλήξει σε κάποια απόφαση όσον αφορά στο ζήτημα των ελληνικών εγγυήσεων.

Είπε μάλιστα πως όλα όσα έχουν ειπωθεί περί νόμιμης συμφωνίας της Ελλάδας με τη Φινλανδία για παροχή εγγυήσεων είναι εσφαλμένα και επέμεινε ότι η Ολλανδία, αν και δεν απαιτεί εγγυήσεις από την Ελλάδα – διότι γνωρίζει πως αυτό θα επιφέρει νομικές περιπλοκές – θα απαιτήσει ισότιμη μεταχείριση.

Επιπλέον, ο ντε Γιάγκερ βρίσκει περίπλοκη και την πρόταση της Αυστρίας, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση της ζήτησης για κεφάλαια του EFSF, ενώ παράλληλα δεν εξασφαλίζει την ισότιμη μεταχείριση όλων των κρατών μελών.

Στη συζήτηση παρενέβη νωρίτερα χθες με πολύ ξεκάθαρο τρόπο και ο οίκος Standard & Poor's. Με δηλώσεις του από το Πεκίνο, ο αξιωματούχος του οίκου Ντέιβιντ Μπιρς προέβλεψε πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει πριν από το τέλος του 2011 – με κίνδυνο να επιβεβαιωθεί, όπως επιβεβαιώθηκε και με την περίπτωση της επιλεκτικής χρεοκοπίας, όταν αποφασίστηκε η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Βέβαια, η Ισπανίδα υπουργός των οικονομικών Έλενα Σαλγάδο δήλωσε πως η ευρωζώνη δεν μπορεί να αφήσει την φιλανδική απαίτηση να εκτροχιάσει το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Αλλά ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι δεν έκρυψε την ανησυχία του, όσον αφορά στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την έγκριση αυτού του νέου πακέτου από τα κοινοβούλια των χωρών – δανειστών.

Με τον κ. Παπανδρέου να ετοιμάζεται για τη ΔΕΘ και να συνεδριάζει με αντικείμενο την… ηλεκτρονική διακυβέρνηση (όπως βρήκε τον χρόνο και τη διάθεση να κάνει χθες) και τον κ. Βενιζέλο να περιμένει τώρα από τους Ευρωπαίους να διορθώσουν το λάθος που τον υποχρέωσαν να διαπράξει και να υποστηρίζει πως είναι δυνατόν να γνωριστούμε μεταξύ μας μέσω της… φορολογίας, το μέλλον διαγράφεται εξαιρετικά ζοφερό.

"Γίνετε δωρητές σπέρματος να γίνουμε περισσότεροι!" σποτ της Χετάφε...




Μεγάλο σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία το απίστευτο ερωτικό σποτάκι της Χετάφε για τα διαρκείας της.
Η ισπανική ομάδα έχει από τις μικρότερες προσελεύσεις οπαδών στο πρωτάθλημα κι γι' αυτό οι ιθύνοντες του συλλόγου βρήκαν έναν έξυπνο (;) τρόπο προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο στο γήπεδο, αλλά και να ...
πολλαπλασιάσουν το κοινό τους!
Δημιούργησαν ένα σποτάκι με κεντρικό σύνθημα: "Είμαστε λίγοι, γι' αυτό γίνετε όλοι δωρητές σπέρματος προκειμένου να να γίνουμε περισσότεροι"!
Αυτό το διαφημιστικό δείχνει, λοιπόν, κάποιον να παρουσιάζεται σε μία τράπεζα σπέρματος και βλέποντας μία ερωτική ταινία με τίτλο "τα καυτά ζόμπι της Χετάφε" να βοηθάει τον σύλλογο να αποκτήσει περισσότερους οπαδούς!

Ανεστάλη η 48ωρη απεργία των εφοριακών

Αναστέλλεται η 48ωρη προγραμματισμένη για τις 23 & 24 Αυγούστου 2011 απεργία, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες. Οι Ομοσπονδίες εφοριακών και τελωνειακών συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και με τον Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, λαμβάνοντας δεσμεύσεις πως με το νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξει νέα δραματική μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Σήμερα κηδεύεται ο Αντιπύραρχος του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Καστρής

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, έδωσε εντολή να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες, ως ένδειξη πένθους, σε όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
σήμερα, ημέρα ταφής του θανόντος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, Αντιπυράρχου του Πυροσβεστικού Σώματος Κωνσταντίνου Καστρή, διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου.

Η Μερκελ αποκάλεσε Μακεδονία τα Σκόπια..


Η Άνγκελα Μέρκελ αποκάλεσε σε συνέντευξή της σε κροατικό κανάλι για ακόμη μία φορά (είχε κάνει το ίδιο και το 2007 στην Αθήνα, παρουσία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή) τα Σκόπια, "Μακεδονία". Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μίλησε στον πρώτο σταθμό της περιοδείας της στα Βαλκάνια, την Κροατία, για τη σταθερότητα στην περιοχή και τόνισε: "Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργασθεί με το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εκλέξει κυβέρνηση, και η Μακεδονία να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σύντομα- αλλά, εάν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν δυσκολίες, δεν θα αφαιρέσουμε την προοπτική ένταξης από άλλες χώρες".

Ο.Η.Ε: Το κράτος δεν επιτρέπεται να δημιουργήσει ένα μητρώο στο οποίο να καταγράφονται οι bloggers!...

OHE: τα blogs καλύπτονται από την ελευθερία της έκφρασης...
Με ένα νέο Γενικό Σχόλιο αρ. 34 που επαναπροσδιορίζει το περιεχόμενο της ελευθερίας της έκφρασης, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Ο.Η.Ε. ασχολήθηκε και με το θέμα των blogs. Το κείμενο αυτό ερμηνεύει την ελευθερία της έκφρασης όπως κατοχυρώνεται από το Άρθρο 19 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (το οποίο έχει κυρώσει και η Ελλάδα).

Σύμφωνα με το σχετικό απόσπασμα του Γενικού Σχολίου :...

"44. Κάθε περιορισμός στη λειτουργία διαδικτυακών τόπων, ιστολογίων ή άλλων διαδικτυακών, ηλεκτρονικών ή παρόμοιων συστημάτων διάδοσης πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων που υποστηρίζουν τέτοιες επικοινωνίες, όπως οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου ή οι μηχανές αναζήτησης είναι επιτρεπτός μόνο στο βαθμό που είναι συμβατος με την παράγραφο 3 [σ.σ. του Άρθρου 19 του ΔΣΑΠΔ, αντίστοιχη με την παρ. 2 του άρθρου 10 της ΕΣΔΑ].

45. Οι επιτρεπτοί περιορισμοί γενικά πρέπει να είναι συγκεκριμένοι ως προς το περιεχόμενό τους. Γενικές απαγορεύσεις για τη λειτουργία συγκεκριμένων ιστοτόπων και συστημάτων δεν είναι συμβατές με την παράγραφο 3. Είναι επίσης ασύμβατο με την παράγραφο 3 να απαγορευθεί σε έναν ιστότοπο ή σε ένα σύστημα διάδοσης πληροφοριών η μετάδοση υλικού μόνο λόγω του ότι είναι επικριτικό για την κυβέρνηση ή για το πολιτικό σύστημα που στηρίζει την κυβέρνηση.

46. Η δημοσιογραφία είναι μια λειτουργία που απλώνεται σε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών ρεπόρτερ και αναλυτών πλήρους απασχόλησης, καθώς επίσης και των ιστολόγων και άλλων που εμπλέκονται σε μορφές αυτο-έκδοσης, σε έντυπη ή διαδικτυακή ή άλλη μορφή και τα γενικά κρατικά συστήματα μητρώου ή αδειοδότησης για δημοσιογράφους είναι ασύμβατα με την παράγραφο 3."

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ερμηνεία της ελευθερίας της έκφρασης από το αρμόδιο όργανο του Ο.Η.Ε., το κράτος δεν επιτρέπεται να δημιουργήσει ένα μητρώο στο οποίο να καταγράφονται οι bloggers, γιατί μια τέτοια υποχρέωση από μόνη της παραβιάζει το Άρθρο 19 παρ. 3 του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων.

Σημειωτέον ότι οι παραβιάσεις του ΔΣΑΠΔ ελέγχονται κατόπιν ατομικής προσφυγής από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Ο.Η.Ε., εφόσον έχουν εξαντληθεί τα εσωτερικά ένδικα μέσα...

The Greek I.R.S.....

Ακόμα και το φιλοκυβερνητικό ΕΘΝΟΣ δεν μπορεί να καλλωπίσει αυτό που γίνεται με την φορολογία...

Όπως βλέπουμε στο σημερινό του πρωτοσέλιδο μιλά για ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ...

Σε τι διαφέρει το σήμερα από αυτά που διαβάζαμε στα βιβλία της ιστορίας την εποχή της Τουρκοκρατίας για τους κοτζαμπάσηδες;;;

Μήπως και επί Τουρκοκρατίας ο ΠΑΣΑΣ δεν αποφάσιζε (ανάλογα με τις ορέξεις του) για το πόσα θα κατασχέσουν από κάθε οικογένεια;;;
Σήμερα αποφασίζει ο ΠΑΣΟΚ για το τι θα κατασχέσουν...

Οδηγούν όλο και μεγαλύτερα μερίδια της Ελληνικής κοινωνίας στα όρια της εξαθλίωσης.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες ανακαλύπτουν ότι πλέον εργάζονται για να πληρώνουν τις ορέξεις των ΠΑΣης φύσεως "ηγετών" ...
Ο Σεπτέμβρης προοιωνίζεται ιδιαίτερα ΘΕΡΜΟΣ...

Brothers MKO !

Άλλο ΦΠΑ θα πληρώνουν οι ξένοι και άλλο οι Έλληνες τουρίστες!

Πιο ακριβά οι διακοπές για τους Έλληνες τουρίστες!

Αυτό είπε στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση Βενιζέλου με τους κοινωνικούς εταίρους.

Τα τουριστικά πακέτα all inclusive και η ημιδιατροφή από τουρίστες του εξωτερικού θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% και όχι 23%.

Δεν θα ισχύει το ίδιο όμως εφόσον το πακέτο κλείσει Έλληνας τουρίστας στο εσωτερικό, ο οποίος για μια ακόμα φορά θα είναι το κορόιδο, αφού θα πληρώσει ΦΠΑ 23%!

Το οικονομικό επιτελείο παραπέμπει στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου με την οποία θα ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπίο του ΦΠΑ που θα επιβαρύνει την εστίαση από την 1η Σεπτεμβρίου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)