Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συγκροτεί η κυβέρνηση

Μιλώντας κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που λειτουργεί σε πολλές χώρες στο εξωτερικό, θα είναι το κατ' εξοχήν όργανο διαχείρισης κρίσεων και θα έχει ρόλο στην πρόληψη, την αποτροπή και, αν χρειαστεί, και την αντιμετώπιση κρίσεων στον τομέα της εθνικής ασφάλειας. Στο Συμβούλιο θα συμμετέχουν ανώτατοι επιτελείς και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί.

Παράλληλα, θα διαμορφωθούν, από το υπουργείο, νέα δεδομένα στην επιχειρησιακή και οργανωτική σχεδίαση. Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, στόχος είναι με το νέο εθνικό σχεδιασμό να οδηγηθούμε σε λιγότερες δαπάνες, αλλά σε πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα και σε μείωση του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Σε κάθε περίπτωση, κοινός παρονομαστής είναι να κρατήσουμε ψηλά το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε ότι προχωρά η αναδιοργάνωση των επιτελείων, ο ανασχηματισμός μονάδων, η κατάργηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων που δεν είναι απαραίτητες και αναγκαίες, η ανάπτυξη συστήματος ελέγχου των επιχειρήσεων και η εκπόνηση νέας εγκυκλίου αμυντικού σχεδιασμού.

Ο υπουργός δεν έκανε ονομαστική αναφορά στα ειδικά μισθολόγια. Όμως, περιέγραψε τις προθέσεις να μην υπάρξουν νέες μειώσεις, λέγοντας ότι «οι αμοιβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μειώθηκαν σημαντικά και οδήγησαν σε δύσκολη καθημερινότητα τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε υπόψη ότι υπάρχει ισχυρή μερίδα της ιθύνουσας πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της γειτονικής μας χώρας, που έχει κάνει την επιλογή να αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας», για να προειδοποιήσει ότι «η Ελλάδα δεν έχει παρά να αντιτάξει σε αυτή την στάση ισχυρή δύναμη αποτροπής».

«Κάποιοι σας θέλουν εκτός ευρώ» - Η αποκάλυψη... απειλή της τρόικας στην κυβέρνηση –

Σε βαρύ κλίμα η πρώτη Στουρνάρα στο Eurogroup

- «Σας περιμένουν στη γωνία για το πρώτο στραβοπάτημα»

- Βάπτισμα πυρός υπό δύσκολες συνθήκες για τον υπουργό Οικονομικών

- Τι αναφέρουν οι ελεγκτές της τρόικας στο ενημερωτικό τους σημείωμα προς το Eurogroup

- Δε γλιτώνουν τα ειδικά μισθολόγια, έρχεται «μαχαίρι» 12% μέσα στο καλοκαίρι

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα ακούει πως υπάρχουν χώρες της ευρωζώνης που τη θέλουν εκτός ευρώ. Η στιγμή που επέλεξε όμως η τρόικα για να... προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση, μοιάζει περισσότερο με απειλή.

Λίγα 24ωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup, όπου ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα πάρει το βάπτισμα του πυρός και περιμένει... «να φάει πολύ ξύλο», οι ελεγκτές της τρόικας φρόντισαν να ενημερώσουν την ελληνική κυβέρνηση ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα της Ημερησίας.

Οι τροϊκανοί φρόντισαν να στείλουν κι άλλο ένα μήνυμα: στη συνάντησή τους με τον Γιάννη Στουρνάρα, το πρωί της Κυριακής, ξεκαθάρισαν ότι η αντιμετώπιση της Ελλάδας θα αλλάξει αν εφαρμοστούν το πρόγραμμα και γίνουν άμεσα οι πρώτες κινήσεις (λέγε με μαχαίρι 12% στα ειδικά μισθολόγια) για να πεισθούν οι δανειστές.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από την τρόικα να δεσμευτεί πως δε θα ζητήσει νέα μέτρα για το 2012. Και υποσχέθηκε πως ότι πρέπει να γίνει, θα γίνει.

Η τρόικα έχει βγάλει πολλές κίτρινες κάρτες στην Αθήνα και όλα αυτά τα αναφέρει στην αξιολόγησή της που θα παρουσιάσει σήμερα στο Eurogroup. Αποφάσεις για την Ελλάδα δε θα ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση. Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών θα τις παραπέμψει για την επόμενη συνεδρίασή του, στις 20 Ιουλίου.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Γιάννης Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Συμβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον αρμόδιο Επίτροπο, Όλι Ρεν.

Και μετά, θα... οπλιστεί να δύναμη για να αντιμετωπίσει τους ομολόγους του. Η «πρεμιέρα» του δε θα είναι εύκολη. Θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις, για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις περί παγώματος απολύσεων και περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού. Μόνο που το Eurogroup θα του ζητήσει και απολύσεις στο δημόσιο για να εξοικονομηθούν πόροι από τις κρατικές δαπάνες αλλά και νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό (σ.σ. απαίτηση του Βόλγφκανγκ Σόιμπλε).

Λιβιεράτος: "Η χώρα διεκδικεί την είσοδο της στον διεθνή ενεργειακό χάρτη"

Τη δυνατότητα της Ελλάδας να εισέλθει στον διεθνή ενεργειακό χάρτη, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες και μπορεί. Βοηθήστε την να πάει μπροστά γιατί διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες την είσοδο της στον διεθνή ενεργειακό χάρτη», ενώ συμπλήρωσε ότι όλες οι δράσεις του ΥΠΕΚΑ για μια βιώσιμη ανάπτυξη είναι σε εξέλιξη με γνώμονα τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος με την απαρέγκλιτη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τα πάντα θα γίνουν με κανόνες «ξεκάθαρους,, διάφανους και διαυγείς και όλες οι συμβάσεις που γίνονται μέσα από διεθνείς διαγωνισμούς θα προκύπτουν μετά από την έγκριση της Βουλής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε ακόμα ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πλουσιότερες χώρες με ορυκτά και μάλιστα σπάνια ενώ προανήγγειλλε ότι ξεκινάει νέος κύκλος ερευνών για υδρογονάθρακες σε χερσαίες περιοχές της χώρας μέσα στο 2012.

Αυτός είναι ο αριθμός για να μάθετε αν εκκαθαρίστηκε η δήλωσή σας

Εναν τηλεφωνικό αριθμό για να μάθετε αν εκκαθαρίστηκε η φορολογική σας δήλωση, έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Για να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία ο ενδιαφερόμενος πληκτρολογεί, από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό κλήσης της υπηρεσίας και τον ΑΦΜ του. Είναι το 211 - 0007111.

Οι πληροφορίες που παρέχει αυτόματα η υπηρεσία στον ενδιαφερόμενο είναι:

Η ολοκλήρωση ή μη της διαδικασίας εκκαθάρισης της δήλωσής του.

Η ημερομηνία εκκαθάρισης και το αποτέλεσμά της (χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό).

Η ημερομηνία είσπραξης του ποσού επιστροφής (όταν είναι πιστωτικό).

Η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης (όταν είναι χρεωστικό).

Η εκτιμώμενη ημερομηνία διενέργειας της επόμενης εκκαθάρισης, σε περίπτωση που η Δήλωσή του δεν έχει εκκαθαριστεί.

Ακόμη, από τον τηλεφωνικό αριθμό 211-0007111 οι φορολογούμενοι λαμβάνουν πληροφορίες για την εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Φυσικών Προσώπων, αλλά και για τη χρήση της κάρτας αποδείξεων.

Η υπηρεσία θα παρέχεται μέχρι το τέλος του 2012

Εντός καλοκαιριού οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια 200.000 ένστολων, γιατρών του ΕΣΥ, δικαστικών, αρχιερέων, πανεπιστημιακών και διπλωματικών υπαλλήλων έρχονται εν μέσω καλοκαιριού, με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, που θα ισχύσει αναδρομικά από 1ης Ιουλίου.

Όπως αναφέρουν τα "Νέα", σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην μείωση των ειδικών μισθολογίων, θα πρέπει να λάβει άμεσα ισοδύναμα μέτρα που θα αποφέρουν στα ταμεία του κράτους 600 εκατομμύρια ευρώ.

"Η τρόικα θέλει να γίνουν όλα όσα προβλέπονται για το 2012", δήλωσε στην εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με 17 εκπροσώπους της τρόικας.

"Η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 ούτως ώστε να προσεγγίσει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευθεί, προκειμένου να μην τρωθεί περισσότερο η αξιοπιστία της και κινδυνεύσει η επόμενη δόση του δανείου", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ο οποίος αναμένεται να διαβεβαιώσει τους Ευρωπαίους εταίρους του στο Eurogroup, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους της.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)