Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ιδού η νέα δήλωση περιουσιακής κατάστασης που θα μας ζητήσει να συμπληρώσουμε ο έφορος

Ιδού η νέα δήλωση περιουσιακής κατάστασης που θα μας ζητήσει να συμπληρώσουμε ο έφορος

Κάθε Έλληνας φορολογούμενος, μπορεί από εδώ και στο εξής να κληθεί να συμπληρώσει ένα αναλυτικό έντυπο στο οποίο θα αναγράψει όλα του τα περιουσιακά στοιχεία, εισοδήματα, ακίνητα και μετρητά. Όποιος κληθεί να συμπληρώσει το έντυπο που ακολουθεί και δεν το πράξει, κινδυνεύει με πρόστιμο το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμη και στις 50.000 ευρώ. Δείτε το έντυπο και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, ο έφορος δικαιούται να καλεί εγγράφως τον υπόχρεο προκειμένου αυτός να προσκομίσει κάθε στοιχεία που είναι απαραίτητο για τον προσδιορισμό του εισοδήματός του. Αυτή η καινούργια «υποχρέωση» των φορολογούμενων, αποτελεί τμήμα των «έμμεσων τεχνικών ελέγχου» που νομοθετήθηκαν κατ’ επιταγή της τρόικας και πλέον, με την εγκύκλιο που ακολουθεί, ενεργοποιούνται και στην πράξη.
Τι περιλαμβάνει το έντυπο;
Όπως θα διαπιστώσετε, όποιος κληθεί να συμπληρώσει το πολυσέλιδο έντυπο, θα πρέπει να γνωστοποιήσει στην εφορία τα πάντα. Από ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι αυτοκίνητα και σκάφη. Το έντυπο (το οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ), μοιάζει πολύ με τη δήλωση πόθεν έσχες που υποβάλλουν συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων (εφοριακοί, δημοσιογράφοι κλπ). Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Στο "ερωτηματολόγιο" το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν οι ελεγχόμενοι, υπάρχουν απίστευτες ερωτήσεις. Ιδού ο ανακριτικός κατάλογος:
1.       Αν φιλοξενείστε ή φιλοξενηθήκατε κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις αναφερετε από ποιον / ούς και τη διεύθυνση κατοικία
2.       Σε περίπτωση που είστε διαζευγμένος ή σε διάσταση, καταβάλετε διατροφή συζύγου ή τέκνων;
3.       Αναγράψτε τον αριθμό παροχής ηλεκτροδότησης και υδροδότησης των ιδιοχρησιμοποιούμενων κατοικιών σας (κύρια, εξοχική ή δευτερεύουσα) για κάθε ελεγχόμενο έτος
4.       Αναγράψτε τα ποιο κάτω στοιχεία για λογαριασμούς σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας για κάθε ελεγχόμενο έτος (είδος λογαριασμούς, πρόσωπο στο όνομα του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός, ονοματεπώνυμο χρήστη, αριθμός σταθερού ή κινητού τηλεφώνου, εταιρεία πάροχος, διάστημα σύνδεσης με την εταιρεία)
5.       Σε περίπτωση απόκτησης ή άλλης μεταβολής περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων) από αγορά, κληρονομιά, γονική παροχή κλπ σε κάποιο από τα ελεγχόμενα έτη
6.       Καταβάλατε εισφορές (υποχρεωτικές και προαιρετικές) σε ασφαλιστικά ταμεία, συλλόγους, επιμελητήρια, κ.λ.π οργανώσεις κατά τα ελεγχόμενα έτη; Αν ναι αναφέρετε που και για ποια έτη
7.       Διαθέτετε πιστωτικές κάρτες εσείς ο / η σύζυγος ή τα προστατευόμενα μέλη σας κατά τα ελεγχόμενα έτη;
8.       Αναφέρετε κάθε είδους δάνεια που λάβατε κατά τα ελεγχόμενα έτη, συμπληρώνοντας τον πίνακα
9.       Συμπληρώστε τον πίνακα Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης Αυτοκινήτων ή Δικύκλων για τα ελεγχόμενα έτη
10.   Συμπληρώστε τον ακόλουθο πίνακα, εφόσον εσείς, ο /η σύζυγος ή τα προστατευόμενα μέλη σας, συμμετείχατε σε κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα (ζωής, υγείας, συνταξιοδότησης κλπ) κατά τα ελεγχόμενα έτη.
11.   Αν ασφαλίσατε κάποιο/α από τα ακίνητά σας κατά τα ελεγχόμενα έτη, συμπληρώστε τον παρακάτω πίνακα
12.   Αν πραγματοποιήθηκαν δαπάνες για δίδακτρα σε σχολεία κάθε μορφής εκπαίδευσης ή φροντιστήρια κάθε μορφής, κατά τα ελεγχόμενα έτη, συμπληρώστε τον παρακάτω πίνακα
13.   Αναφέρετε τυχόν υπάρχουσες υποχρεώσεις προς τρίτους κατά τα ελεγχόμενα έτη
14.   Αναφέρετε τραπεζικούς λογαριασμούς (προσωπικούς ή επαγγελματικούς) που διατηρούσατε ή συμμετείχατε (εσείς προσωπικά, ο /η σύζυγος ή τα προστατευόμενα μέλη σας) στην Ελλάδα ή το εξωτερικό κατά τα ελεγχόμενα έτη. Περιλαμβάνονται και οι λογαριασμοί που άνοιξαν και έκλεισαν κατά τη διάρκεια των ελεγχόμενων ετών.

Ολόκληρη η εγκύκλιος Θεοχάρη, έχει ως εξής:
ΠΟΛ 1171/2013

Θέμα: «Οδηγίες σχετικά με την παροχή στοιχείων από τους φορολογούμενους κατά τον έλεγχο υποθέσεων φυσικών προσώπων»

Με την απόφασηΔΕΣ Α 1077357 ΕΞ 10.5.2013, όπως δημοσιεύθηκε στα ΦΕΚ.1136/Β710-5-2013 και ΦΕΚ.1199/Β716-5-2013, καθορίστηκε ο τρόπος εφαρμογής των έμμεσων τεχνικών στη διαδικασία του τακτικού ελέγχου παράλληλα με τις ισχύουσες διατάξεις περί τακτικού ελέγχου του ΚΦΕ. Οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου προκειμένου να προσδιορίσουν το φορολογητέο εισόδημα, αξιοποιούν κάθε στοιχείο ή πληροφορία που διαθέτει η υπηρεσία ή μπορεί να συλλεχθεί για τον φορολογούμενο τον/την σύζυγο ή τα προστατευόμενα μέλη αυτών και το οποίο μπορεί να αφορά κάθε μορφή εσόδων ή δαπανών. Σκοπός είναι να προσδιοριστεί με αντικειμενικό τρόπο τοπραγματικό εισόδημα του φορολογούμενουτο οποίο είτε έχει αναλωθεί σε αγορές και δαπάνες ή έχει χρησιμοποιηθεί προκειμένου να προσαυξηθεί η περιουσιακή του κατάσταση.

Σύμφωνα με τηνπαράγραφο 1 του άρθρο 66 του ΚΦΕ ο προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας κατά τον έλεγχο των επιδιδόμενων δηλώσεων δικαιούται: «Να καλεί εγγράφως τον υπόχρεο, ανεξάρτητα αν έχει υποβάλει ή όχι φορολογική δήλωση, να δώσει μέσα σε τακτή και σύντομη προθεσμία, είτε αυτοπροσώπως είτε με εντολοδόχο που ορίζεται με δήλωση του προς την ελεγκτική υπηρεσία, τις αναγκαίες διευκρινίσεις και να προσκομίσει κάθε λογαριασμό και κάθε στοιχείο που είναι χρήσιμο για τον καθορισμό του εισοδήματος».

Οι διατάξεις αυτές έχουν ανάλογη εφαρμογή και κατά τους ελέγχους από το γραφείο, σύμφωνα με τηνπαράγραφο 3 του άρθρου 67Ατου ΚΦΕ.

Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις τηςπαραγρ. 6 του άρθρου 66 του ΚΦΕ, όσοι αρνούνται ήπαραλείπουν αναιτιολογήτως να δώσουν πληροφορίες για την εξακρίβωση του εισοδήματος και να διευκολύνουν το ελεγκτικό έργο του προϊσταμένου της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας, υπόκεινται στο πρόστιμο που ορίζεται από τοάρθρο 4 παράγρ.2του Ν.2523/1997(όπως προστέθηκε με τοάρθρο 26 παρ. 3του Ν3943/2011(ΦΕΚ. Α' 66/31.3.2011): «Στους υπόχρεους που παραβαίνουν τις υποχρεώσεις που ορίζονται από τις διατάξεις των περιπτώσεων α' και β' της παραγράφου 1 του άρθρου 66 του ΚΦΕ, επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών διοικητικό πρόστιμο από χίλια (1.000) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης και την ενδεχόμενη υποτροπή».

Με τις διατάξεις του άρθρου 9 της απόφασηςΔΕΣ Α 1077357 ΕΞ 10.5.2013για την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου η ελεγκτική υπηρεσία, με την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου, ζητεί από τον φορολογούμενο και ο τελευταίος υποχρεούται να παράσχει όποια στοιχεία κρίνονται από την ελεγκτική υπηρεσία απαραίτητα ως προς την περιουσιακή κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσης του φορολογουμένου, της συζύγου και των προστατευόμενων μελών αυτών κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις.

Μετά τα παραπάνω και για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων κατά την άντληση στοιχείων από τους φορολογούμενους (φυσικά πρόσωπα) ορίζονται τα ακόλουθα έντυπα:

α) Διαθέσιμα Περιουσιακά στοιχεία

β) Ερωτηματολόγιο τρόπου διαβίωσης-μεταβολών-υποχρεώσεων

γ) Επιστολή προς το φορολογούμενο

Τα έντυπα αυτά μπορεί να τροποποιούνται/συμπληρώνονται από τον ελεγκτή ανάλογα με τα δεδομένα του φακέλου κάθε υπόθεσης. Θα επιδίδονται στο φορολογούμενο μαζί με την εντολή ελέγχου ή χωριστά, αλλά οπωσδήποτε με τη συνοδεία επιστολής προς το φορολογούμενο, ο τύπος της οποίας επισυνάπτεται στην παρούσα εγκύκλιο. Ο φορολογούμενος συμπληρώνει τα έντυπα και προσκομίζει κάθε αποδεικτικό στοιχείο για την απόδειξη των ισχυρισμών του. Συγκεκριμένα:

α) Το έντυπο Διαθεσίμων Περιουσιακών στοιχείων θα επιδίδεται σε δύο αντίτυπα στο φορολογούμενο. Το ένα θα συμπληρώνεται με τα περιουσιακά στοιχεία που διέθετε κατά την έναρξη της ελεγχόμενης περιόδου και το άλλο με τα περιουσιακά στοιχεία που διέθετε κατά την λήξη της ελεγχόμενης περιόδου.

Παράδειγμα: αν η ελεγχόμενη περίοδος είναι από 1/1/2003 έως την 31/12/2010, θα συμπληρωθούν τα έντυπα με ημερομηνίες 1/1/2003 και 31/12/2010.

Ειδικά σε περιπτώσεις όπου προκύπτει σημαντική απόκλιση στα περιουσιακά στοιχεία (κάθε μορφής) που αναγράφηκαν στα αντίστοιχα έντυπα έναρξης- λήξης της ελεγχόμενης περιόδου θα επιδίδονται στο φορολογούμενο προς συμπλήρωση έντυπα για τη λήξη κάθε ελεγχόμενης χρήσης.

Αν τα ελεγχόμενα έτη δεν είναι συνεχή θα συμπληρωθούν έντυπα για την έναρξη και τη λήξη κάθε διαχειριστικής περιόδου.

Για την απόδειξη των αναγραφομένων στο έντυπο περιουσιακών στοιχείων ο φορολογούμενος υποχρεούται να προσκομίσει όλα τα σχετικά έγγραφα/ δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ακρίβεια των αναγραφέντων στοιχείων, όπως τίτλους ή συμβόλαια αγοράς ακίνητης περιουσίας, αποδεικτικά έγγραφα ανέγερσης ακινήτων (άδεια οικοδομής, νομιμοποιήσεις, ΕΚΚΟ και λοιπά έγγραφα που μπορούν να υποστηρίξουν τα αναγραφόμενα για την ακίνητη περιουσία), τίτλους ή συμβόλαια ή τιμολόγια αγοράς των κινητών μέσων, τίτλους ή συμβόλαια ή πράξεις απόκτησης συμμετοχών και λοιπών χρεογράφων, βεβαιώσει/πιστοποιητικά ή αντίγραφο βιβλιαρίου καταθέσεων ενημερωμένο με τα διαθέσιμα ποσά κατά την έναρξη ή λήξη της ελεγχόμενης χρήσης και τους δικαιούχους των ποσών αυτών, τίτλους ή συμβόλαια ή τιμολόγια αγοράς των λοιπών επενδυτικών στοιχείων (έργων τέχνης, συλλογών, τιμαλφών και λοιπών στοιχείων αξίας εκάστου 5000 ευρώ και άνω), έγγραφα που να υποστηρίξουν τις τυχόν υπάρχουσες απαιτήσεις έναντι τρίτων (ονόματα, ποσά κ.λπ.).

Στο έντυπο συμπεριλαμβάνεται δήλωση του φορολογουμένου για τα μετρητά που κατείχε σε νομίσματα κάθε μορφής. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί, θεωρείται από τον έλεγχο ότι ο/η φορολογούμενος, ο/η σύζυγος του και τα προστατευόμενα μέλη αυτών δεν είχαν στην κατοχή τους μετρητά, κατά την έναρξη ή λήξη της αντίστοιχης ελεγχόμενης περιόδου ή Χρήσης.

β) Το έντυπο ερωτηματολόγιο τρόπου διαβίωσης-μεταβολών- υποχρεώσεων επιδίδεται στο φορολογούμενο σε ένα (1) αντίτυπο, επί του οποίου παρέχει στοιχεία για όλα τα έτη για τα οποία ελέγχεται.

Στο έντυπο αυτό παρέχονται πληροφορίες για τον τρόπο διαβίωσης του φορολογουμένου, του/της συζύγου και των προστατευομένων μελών αυτών, για τις μεταβολές των περιουσιακών τους στοιχείων και για τις υφιστάμενες υποχρεώσεις τους για όλα τα ελεγχόμενα έτη.

γ) Το έντυπο Επιστολή προς το φορολογούμενο συνοδεύει υποχρεωτικάτα δύο προηγούμενα έντυπα, περιέχει την προθεσμία που δίδεται στο φορολογούμενο για συμπλήρωση αυτών και την πράξη κοινοποίησης.

Θαύμα: μειωμένος ο φόρος με τα φετινά εκκαθαριστικά – τι δείχνει η πρώτη εκκαθάριση

Θαύμα: μειωμένος ο φόρος με τα φετινά εκκαθαριστικά – τι δείχνει η πρώτη εκκαθάριση

Ταχυδρομούνται εντός των ημερών τα πρώτα 780.000 εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος του 2012. Και ως εκ θαύματος, ο φόρος συγκριτικά με πέρυσι είναι πολύ λιγότερος σε ποσοστό άνω του 70%. Τυχαίο; Όχι. Έτσι θα κυλήσει ολόκληρη η εκκαθάριση και δείτε γιατί.
Η αλήθεια είναι η εξής: ο φόρος για τα εισοδήματα του 2012 δεν είναι λιγότερος από τον φόρο του 2013. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012, μας παρακρατούσαν πολύ περισσότερο φόρο από ότι το 2011. Έτσι, με το εκκαθαριστικό του 2013 θα πληρώσουμε ή πολύ λιγότερα σε σχέση με το 2012 ή ακόμη και τίποτα. Μάλιστα, ύστερα από τον περυσινό εφιάλτη, φέτος θα υπάρξουν σαφώς περισσότερα εκκαθαριστικά τα οποία θα επιστρέφουν φόρους στους φορολογούμενους (γι’ αυτό, ειδικά αν είστε μισθωτός με μια πηγή εισοδήματος μην παραλείψετε να δηλώσετε και τον τραπεζικό σας λογαριασμό στη φορολογική σας δήλωση).
Γιατί πέρυσι πληρώσαμε τεράστια ποσά τα οποία φέτος δεν θα εμφανιστούν στο εκκαθαριστικό;
  1. Το 2012, δεν έγινε αναδρομική μείωση του αφορολογήτου όπως το 2011. Εξ’ αρχής, το αφορολόγητο ήταν 5000 ευρώ για τον άγαμο, 7000 ευρώ για τον παντρεμένο με ένα παιδί κλπ. Έτσι, από τον μισθό ή τη σύνταξη, παρακρατήθηκε ολόκληρο το ποσό φόρου που αναλογεί.
  2. Με το μισθό του 2012, προπληρώσαμε και την εισφορά αλληλεγγύης που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσουμε με το εκκαθαριστικό του 2012. Το ποσό θα αναγράφεται σε ξεχωριστό κωδικό πάνω στη βεβαίωση του εργοδότη, και θα αναγραφεί και σε ξεχωριστό κωδικό πάνω στη φορολογική δήλωση. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα προκύψει επιπλέον ποσό για να πληρώσουμε. Αυτό δεν συνέβη πέρυσι. Ολόκληρο το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης, το πληρώσαμε με το περυσινό εκκαθαριστικό και δεν παρακρατήθηκε από τους μισθούς του 2011. Μόνο σε μια κατηγορία φορολογουμένων δεν έχει γίνει παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης: συνταξιούχους του δημοσίου.
  3. Οι φορολογικές εκπτώσεις (για γιατρούς, ενοίκια, στεγαστικά κλπ) θα είναι φέτος ακριβώς ίδιες με πέρυσι. Οι κακές αλλαγές που έγιναν, θα φανούν του χρόνου. 
Ο συνδυασμός αυτών των παραμέτρων, είναι ευεργετικός για τους φορολογούμενους. Μισθωτοί και συνταξιούχοι που πέρυσι πλήρωσαν 1000 και 2000 ευρώ, φέτος δεν θα πληρώσουν τίποτα. Έτσι δικαιολογούνται και τα ευρήματα στα πρώτα 780.000  εκκαθαριστικά:
·         οι 253.000 (ποσοστό 32,7% του συνόλου) θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους. Το συνολικό ύψος των φόρων θα ανέλθει στα 190 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 751 ευρώ ο καθένας κατά μέσο όρο.
·         57.000 περίπου (7,7% του συνόλου) θα είναι δικαιούχοι επιστροφών φόρου. Θα κληθούν να εισπράξουν επιστροφές φόρων συνολικού ύψους μόλις 15 εκατ. ευρώ. Στον καθένα αντιστοιχεί δηλαδή κατά μέσο όρο επιστροφή φόρου 263 ευρώ
·         470.000 περίπου φορολογούμενοι (60% του συνόλου) θα παραλάβουν μηδενικά εκκαθαριστικά σημειώματα.

Οι 10 καλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα για το 2013

Οι 10 καλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα για το 2013
Υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας;

Είναι ένα ερώτημα που φέρεται να απασχολεί πολλούς νέους αλλά και έμπειρους επιχειρηματίες που ψάχνουν να βρουν τη χρυσή τομή.
Απάντηση δίνει ο συμβουλευτικός επιχειρηματικός οργανισμός Global Greece, που κατέγραψε και κωδικοποίησε τις «10 Καλύτερες Επιχειρηματικές Ευκαιρίες για το 2013».
Έχοντας ως δεδομένο, πως ο ασφαλέστερος τρόπος να βγάλει κάποιος χρήματα είναι να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς, αναλύει ιδέες που στηρίζονται σε πραγματικές ανάγκες και τάσεις και τις προσαρμόζει στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα.
Οι δέκα τομείς που ξεχωρίζουν είναι οι παρακάτω:
1. Εξαγωγική ανάπτυξη
Όσο η τοπική αγορά στεγνώνει από χρήματα, όσο η οικονομική δυσχέρεια εξαπλώνεται σε όλη την χώρα, τόσο οι ευκαιρίες για ανάπτυξη μέσω εξαγωγών αυξάνουν. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανεκμετάλλευτες και πολλά προϊόντα με αυξημένη ζήτηση στο εξωτερικό. Με λίγη μεγαλύτερη προσοχή στις ανάγκες των ξένων αγοραστών και μεγαλύτερη συνεργασία παραγωγών συμπληρωματικών προϊόντων, οι εξαγωγές πολλών ελληνικών προϊόντων μπορούν να απογειωθούν.
2. Υπηρεσίες μετακίνησης και φροντίδας ηλικιωμένων
Από απλές υπηρεσίες μεταφοράς ή νοσοκόμων, έως τη φροντίδα για το φαγητό, τη φροντίδα των ρούχων, τις υπηρεσίας delivery των super market, το καθάρισμα του σπιτιού, το άνοιγμα του δικού σας «σπιτιού φροντίδας ηλικιωμένων», υπάρχουν δεκάδες εξειδικευμένες ανάγκες που ζητούν λύσεις.
3. Υπηρεσίες καθαριότητας & επισκευής
Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του καθενός, όλα γύρω μας αργά ή γρήγορα χαλάνε, λερώνουν, λεκιάζουν και χρειάζονται επαγγελματική φροντίδα. Και όσο τα χρήματα για εξόδους μειώνονται τόσο η ποιότητα ζωής μέσα στο σπίτι θα τραβάει μέρος του προϋπολογισμού μας. Το ίδιο ισχύει και για βιομηχανικά κτίρια ή χώρους γραφείων. Οι τσαγκάρηδες, μοδίστρες, μαραγκοί, ταπετσιέρηδες κ.α. θα ζήσουν μια νέα περίοδο άνθησης.
4. Τουρισμός για λίγους
Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες με εξειδικευμένες ανάγκες που ψάχνουν για κατάλληλα ξενοδοχεία, τουριστικά προγράμματα ή υποστήριξη, αλλά οι εξειδικευμένες προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίας στην χώρα μας είναι ελάχιστες. Τουρισμός λοιπόν για ηλικιωμένους, για διαβητικούς, για ζευγάρια με μικρά παιδιά, ή για ζευγάρια που δεν θέλουν γύρω τους παιδιά. Τουρισμός για άτομα με συγκεκριμένα χόμπι ή συγκεκριμένα ενδιαφέροντα. Απλά προσαρμόστε τις υπηρεσίες σας σε συγκεκριμένες ανάγκες και διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό.
5. Πωλήσεις & επισκευές για σκούτερ και ποδήλατα
Πωλήσεις, ενοικιάσεις, συντηρήσεις, βαφή ή ανανέωση εμφάνισης, ανταλλακτικά, φύλαξη είναι μερικές μόνο από τις επιχειρηματικές ιδέες που σχετίζονται με τα δίκυκλα. Νέες μορφές με ηλεκτροκινητήρες ή μικτή χρήση θα ζητιούνται όλο και περισσότερο.
6. Υπηρεσίες κηπουρικής
Εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις αλλά και συντηρήσεις κήπων ανοίγουν πολλές ευκαιρίες για εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Μικροί κήποι, συστήματα αυτόματου ποτίσματος, συντήρηση, μικρά θερμοκήπια, οικολογικά παρασιτοκτόνα, μικρές ποικιλίες φυτών με βασικά βότανα ή λαχανικά, κατασκευή και συντήρηση μικρών οικιακών λαχανόκηπων, κατασκευές παρτεριών για σχετική χρήση σε μπαλκόνια ή ταράτσες.
7. Πράσινη ενέργεια & ανάπτυξη
Παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας, ανακύκλωση, αγορά και χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, τεχνικές κομποστοποίησης, τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης ενέργειας. Σε όλους τους κλάδους μπορείτε να βρείτε μεθόδους ή προϊόντα που θα δίνουν στους αγοραστές σας μια πιο οικολογική πρόταση.
8. Επιστροφή στο σπίτι
Η κρίση έστρεψε το ενδιαφέρον για ποιότητα ζωής στο σπίτι. Χιλιάδες προϊόντα, χρηστικά εργαλεία, διακοσμητικά στοιχεία, συναρμολογήσεις και κατασκευές θα είναι σε πρώτη ζήτηση. Το στυλ, τα χρώματα, η επιθυμία για χώρους ζεστούς, ασφαλείς και όμορφους για λίγες ώρες ηρεμίας και ξεγνοιασιάς, ξαναμπαίνουν στην ζωή μας. Οι μεγαλύτερες ανακαινίσεις αναμένονται να γίνουν σε σχέση με την θερμομόνωση.
9. Delivery ζεστών γευμάτων
Το junk food πεθαίνει και την θέση του παίρνει το παραδοσιακό μαγειρευτό φαγητό. Οι υπηρεσίες προετοιμασίας και κατ’ οίκον παράδοσης ζεστών γευμάτων θα αυξηθούν. Ιδιαίτερα σε περιοχές με πολλές επιχειρήσεις οι προοπτικές είναι πολύ μεγάλες.
10. Κατ’ οίκον Υπηρεσίες Κομμωτηρίου και Αισθητικής
Η ζήτηση για κατ’ οίκον υπηρεσίες ομορφιάς αυξάνεται και ταυτόχρονα, υπάρχει η ανάγκη πολλών επαγγελματιών αυτών των κλάδων να αυξήσουν τα έσοδα τους, προσφέροντας βελτιωμένες ή διαφοροποιημένες υπηρεσίες. Οι τάσεις αυτές συνηγορούν στην ανάπτυξη αυτής της μέχρι πρότινος μικρής αγοράς.

ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ


    Την αλλαγή που έχει φέρει η οικονομική κρίση στον τρόπο ζωής στην Ελλάδα αλλά και τις μεγάλες ανακατατάξεις στην πολιτική σκηνή της χώρα αποφάσισαν να σατιρίσουν οι χρήστες του twitter, οι οποίοι ένα hashtag με τίτλο «φράσεις που χάνονται», όπου περιλαμβάνονται φράσεις από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.
    Από το hashtag #fraseis_pou_xanontai δε θα μπορούσαν να λείψουν οι αλλαγές που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στις ζωές των Ελλήνων πολιτών, η όλο και αυξανόμενη ανεργία, αλλά και οι αλλαγές στην πολιτική ζωή της χώρας, θυμίζοντας στους χρήστες του διαδικτύου την -σχετικά ήρεμη περίοδο- που επικρατούσε στην Ελλάδα πριν την οικονομική κρίση.
Μερικές από τις «φράσεις που χάνονται»:
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό
Ο Συνασπισμός θα δώσει μάχη για να μπει στη Βουλή
Μην ανησυχείς ξέρω έναν γραμματέα του Τσοχατζόπουλου, θα το κανονίσει αυτός
Σιγά ρε μ@@@@α σε λίγο θα μου πεις πως θα κάνουν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα δύο μεγάλα κόμματα
Εδώ βλέπω ένα ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ
Δεν μπορώ ρε, δουλεύω αύριο
Σήμερα κερνάω εγώ
Δεν χρωστάω, τα έχω όλα πληρωμένα
Σε επίπεδα πληθωρισμού και φέτος οι αυξήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Γίνε δάσκαλος να βολευτείς
Ένα κιλό κρέας παρακαλώ. -είναι ενάμιση να το αφήσω? - Ναι βρε άστο...
Φίλε μου, να αγοράσεις ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Εγγύηση.
Μπες στο δημόσιο, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει θα πέφτει ο μισθός
Πήγαινε επαλ παιδί μου να μάθεις μια τέχνη
Αντε αγόρι μου να μπεις στο δημόσιο να εξασφαλιστείς κι εσύ

"Κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις" Αβραμόπουλου στους απόστρατους - "Όχι άλλες περικοπές το 2014"

Το Συντονιστικό Όργανο Δράσης των απόστρατων με μία ανακοίνωσή του μεταφέρει τις “κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις” Αβραμόπουλου ότι για το 2014 δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές.
Οι διαβεβαιώσιεις δόθηκαν μετά από συνάντηση που είχαν μαζί του παρουσία και του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου.
Στην ανκοίνωσή τους εκφράζουν ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό,τον υπουργό Εθνικής Άμυνας
αλλά και όλες τις ενώσεις εν ενεργεία και αποστρατων.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

1.-Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων συναντήθηκαν , κατόπιν αιτήματός τους , με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Δημ. Αβραμόπουλο την Δευτέρα 22 Ιουλίου. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Μ.Κωσταράκος και ο Σύμβουλος του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων σε οικονομικά θέματα Αρχιπλοίαρχος (Ο) Ι.Αντωνιάδης Π.Ν.ε.α.
2.-Το κυρίως θέμα ήταν η μη περικοπή των μισθών και συντάξεων των Στελεχών των Ε.Δ. για τα έτη 2014-16 . Ο κος Υπουργός διαβεβαίωσε κατά τον πιό κατηγορηματικό τρόπο οτι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές , άλλωστε πρόσφατα το εξήγγειλε επίσημα ο κος Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του και έχει συμφωνήσει επ’ αυτού και η Τρόικα.
3.-Η όλη συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και πέραν των ανωτέρω εθίγησαν και τα ακόλουθα :
α.-Μετοχικά Ταμεία
β-Στρατιωτικά Νοσοκομεία
γ.-Θέρετρα των Ε.Δ. και παραθερισμός αποστράτων σε αυτά
δ.-Νομικό καθεστώς των τριών Ενώσεων Αποστράτων
ε.-Α.Ο.Ο.Α.
στ.-Επίδομα παραμεθορίου για τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ.
ζ.-Ηθική επιβράβευση των στρατιωτικών , που έλαβαν μέρος στην κρίση της Κύπρου το 1974.
4.-Για όλα τα ανωτέρω θέματα διεπιστώθησαν ταύτιση απόψεων , η βούληση του Υπουργού να επιλυθούν όσα είναι εισέτι σε εκκρεμότητα και η πρόθεσή του να μην αιφνιδιάσει , συνεργαζόμενος με το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων , σε περίπτωση που θα προκύψει κάποια αλλαγή σε αυτά.
5.- Tο Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων χαιρετίζει με ικανοποίηση τις εξαγγελίες του κου Πρωθυπουργού καθώς επίσης και τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επίλυση του προβλήματος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Δημ. Αβραμόπουλος , οι Αρχηγοί των Πολιτικών κομμάτων που επισκευθήκαμε και αναλύσαμε το πρόβλημά μας , σε όποιο βαθμό συνέβαλαν στην επίλυσή του , ο Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Μ.Κωσταράκος και η Ηγεσία των Ε.Δ. και βεβαίως ευχαριστεί τις τρείς Ενώσεις Ε.Α.Α.Σ. , Ε.Α.Α.Ν. , Ε.Α.Α.Α. με τα Διοικητικά τους Συμβούλια και όλα τα Μέλη τους , όπως και τους Φορείς των εν ενεργεία και αποστρατεία Ν.Π.Ι.Δ. που χάρις στον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί ενωμένοι καταφέραμε να αποτρέψουμε την συνέχιση της κατάφωρης αδικίας εις βάρος των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των Ε.Δ. Η μη περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων δεν αποτελεί χαριστική πράξη υπέρ των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των Ε.Δ. , αλλά αναγνώριση οτι οι περικοπές που έγιναν το 2013 υπερκάλυψαν τις μνημονιακές απαιτήσεις και οτι η φτωχοποίηση των στρατιωτικών δεν άφηνε περιθώριο για άλλες περικοπές
6.-Βεβαίως ο αγώνας συνεχίζεται για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει μέχρι τώρα. 
http://www.onalert.gr

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)